|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Bodoče nosečke
23.10.2013 9:28:37   
Tara9
savanah ma nisem se še čisto predala, samo odmislila sem malo, ker ne pričakujem preveč, ampak puške v koruzo tudi nisem vrgla user posted image , mogoče pa se moj folikel vseeno odloči še malo narasti, če ne bo pa naslednji mesec user posted image . Drugače me jajčnika nekaj špikata, vsake toliko me kaj štihne, ampak se ne oziram več preveč na to, bolita me oba, folikel pa je baje samo eden.

Radenska, ja jaz sem ponosna lastnica dolgih ciklov user posted image , moji so razgibani, od 28 pa do 70 dni, načeloma je neko povprečje 50 dni, 28 sem imela namreč 1x v življenju in to na morju valda user posted image . Na predzadnjem pregledu mi je rekla samo, da so jajčniki malo leni, da je drugo ok in da jih bova s Klomifenom zbudili. Reagirala sem bolj slabo, saj je moj vodilni folikelček dosegel samo 15mm in je rekla, da najbrž ne bo ovulacije, jeeeeej. Je pa to rundo dodala še, da imam rahlo obliko PCO user posted image , kar mi do zdaj niso mogli ugotovit, čeprav imam že celo življenje štalo s cikli, bravo user posted image . Težo imam pa normalno in razen ciklov, nič ne nakazuje na PCO, sicer je pa že to dovolj, da mi živce kravžlja. Ampak, optimizem ostaja, vse bomo srečke nosečke in pika, boš videla user posted image

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 1326
23.10.2013 9:34:27   
savanah
Evo tole sem našla:
Pravijo, da ugodno vpliva na maternično sluznico in jo odebeli, tako da se jajčece lažje vgnezdi. Prav tako tudi očisti jajcevode in uredi menstrualni ciklus. Ni je slabo kombinirati s čajem rmana, oboje dobro vpliva na krepitev maternice. pijete jo lahko 1x do 3x na dan, in sicer od 1 do 2 žlički na 2 dcl vrele vode, pustite jo stati 10 minut, precedite in jo popijte mlačno. Seveda pa naj bi jo pila oba s partnerjem.

Ampak še vedno nevem kateri del cikla se jo pije?

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 1327
23.10.2013 13:25:47   
pilotgirl
OMG imamo user posted image yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaay xsandrax čestitkeeee!user posted image user posted image user posted image user posted image
Drgač sem pa prebrala malo po forumih o tej krvomočnici in ja mnenja so različna,vsaka pač pije po svoje kaj pa vem. Največkrat sem zasledila da se jo pije od konca M pa do začetka naslednje M. Nekatere nehajo piti recimo en teden preden dobijo M sam pr meni je problem ta ker sploh ne vem kdaj naj bi jo doibla,tak da jo bom pila od konca do začetka dokler mi ciklusa ne uredi,ker je zdaj pa to že mal preveč vse skupaj user posted image . @Radenska......hahaha ja upam da se spokamo VSE čimprej od tukaj user posted image

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 1328
23.10.2013 14:15:11   
ela23
Savanah, kupila sva tole napo: http://www.gorenje.si/gospodinjski_aparati/kuhinjske_nape?c=190550, in sicer v eni podružnični trgovini Merkurja v Ivančni Gorici. Precej ceneje sva jo dobila, ker čisto vse za stanovanje kupujeva preko te trgovine in ker poznava direktorja. Danes brez poznanstev ne prideš daleč. user posted image Se nama je pa dostikrat zgodilo, da so nama v trgovinah dali jasno vedeti, da če dobiva kje cenejšo ponudbo, naj se vrneva in bodo še znižali. Če ne bi poznala tega gospoda, bi pa vse g. aparate vzela pri M tehniki, ker je bila tam ponudba najcenejša (povpraševanje sva poslala še Big Banu, Harvey Normanu in dvema lokalnima trgovinama).
Radenska, spletno stran elice sem si ogledala in res imajo lepe nape, imajo le eno težavo: cene niso prijazne denarnicam! user posted image

xandrax, čestitke!!!user posted image user posted image user posted image

Drugače me je pa kar malo sram, ker sem bila pred nekaj meseci ko en kup nesreče, ker se mi je cikel vsak mesec malo podaljšal. Iz idealnih 28 sem prišla do 34 dni, kjer stagniram že nekaj mesecev. In meni se je to zdela katastrofa ... Sedaj pa vidim, da je tudi to povsem super. user posted image

Krvomočnico sem pila tudi jaz (1 mesec), dokler nisem izvedel, da imam endom. Glede na to, da krvomočnica debeli sluznico, meni se pa ta sluznica razrašča po trebušni votlini, me skrbi, da bo to stanje poslabšalo. Spomnim se, da je Pušenjak na enkrat napisal eni punci z endom., da to ni nobena čudežna zel in da škoditi tudi ne more. Zdaj se pa ne morem odločiti ali jo naj pijem ali ne. Zaloge imam namreč še dovolj. user posted image
Aja, pila sem jo pa samo do ovulacije (4-5 dcl na dan). Ne spomnim pa se več, zakaj samo do takrat.

Meni se že kar pozna, da sem pred user posted image , ker mi hormoni konkretno nagajajo. Najprej sem cel dan stikala za čokolado kot kakšen hujšekategorni odvisnež, potem sem pa ša taščo nadrla ... Enkratno! Sicer se kar dobro razumeva, nisva ravno najboljši prijateljici, shajava pa. Drla se pa res še nisem nikoli nanjo, ker sicer zagovarjam miren način reševanja težav. Sem pa nagle jeze in cca. enkrat do dvakrat mesečno izbruhnem. user posted image POnavadi to pokasira fant, včeraj je pa ona. user posted image Imam namen danes škodo popravit. S tem da pričakujem opravičilo tudi z njene strani, ker mi je dala kar dober povod za to, da sem se razjezila. user posted image Upam, da bo pogovor obrodil sadove, ker živi preveč blizu, da bi se grdo gledali. user posted image

Aja, bluegirl, ti si me zadnjič spraševala, če sem ljubiteljica čokolade. Ne samo to, celo odvisna sem od nje. user posted image Druge sladice me niti ne ganejo, čokolada pa ... mmmm. user posted image Poskušam se odvaditi, da jo jem kar tako vsak dan. Za posebne priložnosti pa že sedaj vem, kaj bom pekla. Sestavljen imam že skoraj celoten repertuar božičnih piškotov in že sedaj vem, kakšno sladico bom naredila za božični večer. Naslednji mesec pa si bom za rojstni dan naredila tole torto: http://www.kulinarika.net/recepti/16858/sladice/afrodiziacna-torta/ user posted image

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 1329
23.10.2013 14:47:21   
savanah
ela23, super napa, in če sta jo potem dobila še ceneje kot je tam, še toliko bolj superuser posted image . ja glede teh ponudb, da se vrneš če kje najdeš cenejšo, midva sva tako kupila kuhinjo. že v prvi trgovini so mi jo kar znižali, v drugi pa še skoraj 500€ manj. Tako da se res splača biti malo vztrajenuser posted image .

Uuu tole s taščouser posted image , no upam da uredita. Ampak včasih je treba malo bolj na oštro s taščami (in tasti sevedauser posted image ), drugače si kar malo preveč dovolijo.
Čokoladauser posted image user posted image , tudi jaz sem nora na čokolado, lahko bi rekla manijakuser posted image . Ravno včeraj je padla v službi ta velika milka.mmmmuser posted image . Meni se dragi vedno čudi kako lahko pojem toliko čokolade...no pa ko bi vsaj bila samo čokolada...vse kar je sladko, res malo je sladic, da jih nebi jedlauser posted image . Lahko bi živela od sladkarij, res. Ampak bo počasi tole malo omejila, samo ne še sedaj, ker ravno prihaja obdobje M, tako da nebo izvedljivouser posted image . In tale torta izgleda super. Razmišljam da bi jo spekla za vikenduser posted image .

(odgovor članu ela23)
Neposredna povezava do sporočila: 1330
23.10.2013 16:53:48   
Bluegirl
pilotgirl, tudi z moje strani dobrodošlauser posted image Sem prej kar pozabilauser posted image

Hvala, savanah in tara9, sem tako vesela, da se nekaj premikauser posted image Tudi če bo čez dva tedna user posted image , ne bo krizeuser posted image Pa srečno pri lovu za ginekologi, Tara9, sigurno najdeš pravo/ega!user posted image

Joj, cikli, Radenska_, pri meni obup. Pred KT, ki sem jo tudi rahlo pozno dobila, sem imela mogooooče 2 menstruaciji na leto (in NE pretiravam), vmes pa izcedke in take probleme. Sedaj po KT je bil prvi ciklus dolg 38 dni, kar je bilo zelo spodbudno, potem pa vmesne krvavitve in nič. Po tabletih, ki so mi umetno sprožili menstruacijo, je danes 66. dan. O naj bi bila, tako da pričakujem user posted image v dveh tednih, se pravi suma sumarum ciklus okrog 80 dniuser posted image PCO nimam, teža pa tako. Pred KT sem bila presuha (nikakor se nisem poredila), sedaj pa imam 57 kg na skoraj 170 cm, kar je okej, a se kakšnega dodatnega kg ne bi branila. Kaj, ko ne bo padel na prava mestauser posted image Savanah, sem se v tvojem opisu (pozna menstruacija, urejanje po KT) prav našla. Se mi zdi, da sem prehitro začela s KT, ko se mi cikli še niso imeli niti časa uredit. Mogoče sedaj tudi rabijo več časa.

Radenska_, ti si v vseh teh postopkih (klomifen, IUI) zaradi redkih O oz. tako dolgih ciklov? Da odgovorim še na par tvojih vprašanj: jaz še nimam doma nobenega razgrajača, za počitnice pa nimam nekih planov. Že to, da bova malo več časa doma, bo luksuzuser posted image Mmmm, kavice naših babicuser posted image Nostalgični spomini na mojo prababico, ki jo je vedno pila... Jaz spijem kakšen domač kafe ob vikendi, drugače pa čaje, takšne in drugačne, trenutno ženski čajuser posted image Ne vem, če je to posledica tega, a po skoraj 3 tednih pitja je začelo dogajati. Ti jih tudi jaz priporočam, Radenska_.

Jaz tudi pogrešam sprehode, hribe... Saj vem, da bi se morala spravit kam. A vseeno: če vstaneš pred 5. zjutraj, prideš čez 12 ur domov, kuhaš, ješ, ura sedem. Ne vem, no. Čudežev takrat ne morem delat.

ela23, jaz se tudi sprašujem, kako je s temi čaji. Kako dolgo jih piti? Jaz kar nadaljujem, čeprav je skoraj 100 % prišlo do O. Super za napo pa čim bolj produktiven pogovor s taščouser posted image Mmmm, čokoholičarke!user posted image Kaj mislite, da sedajle jem v službi? Manner CUBI DOOuser posted image Ko bi meni kdo vse spekel, rajši neuser posted image

Bluegirl

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 1331
23.10.2013 17:42:41   
Radenska_
savanah, hvala lepa ti za odgovor :) sem še malo brala in se odločila za Vitex 8agnus castus)...sem ga že jedla in takrat po čudežu dobila M. Mogoče je bilo naključje ali pa tudi ne. Nasplošno skroajda vse ženske poročajo ,da so se jim ciklusi uredili in skrajšali. Tako da bom spet poskusila z njim :)

Tara9, važno da se nekaj dogaja. Mogoče pa bosta jajčnika dokončno zbudili dve tableti.
Jaz sem obakrat jedla samo polovičko klomifena, pa sem odreagirala obakrat z ovulacijo na 13 enkrat pa na 16 dan. Z enim foliklom. Drugač pa ne verjami zgodbicam o PCOju. Meni je tudi reš govoril da ga imam, pa ga nimam. Imam samo dolge cikluse in lene jajčnike, hormone pa vse normalne. več ali manj. pa je tudi videl neke folikle in nekaj in me označil za PCOjevko, kar so v MB takoj ovrgli.

Tara9 in bluegirl
, vidim da smo v podobnem zosu. Moji ciklusi so nekje med 40-60 dni. Na živce mi rge vse to čakanje. O pa vedno čutim in potem dobim m nekako 10-12 dni po O. Vedno.
v postpkih sem prvič zaradi mojih lenobic od jajčnikov, kot drugo pa zato, ker ima moj ne ravno super plavalčke...Če skupaj seštejemo najine možnosti niso ravno velike, naravno.
je pa vsaj to dobro da že na male doze hormonov super reagiram, z velikim številom foliklov. Na mali dozi Gonala sem imela 7 zrelih 18-20 mm, zato so mi tudi prekinili IUI, ker je največ kar pustij oda se IUI izvede 3 zreli folikli... :(
So me tolažili da se moram zavedat da mam v resnici super jajčnike, dobro zalogo in da vo IVF/ICSI sigurno uspešen...No ja...

Bluegirl
, jaz sem tudi zgodaj začela s KT in mi je žal da kdajkoli sem. Pri 16-17 sem začela, prej sem imela M na cca 30-32 dni.
Drugače pa jaz sem tudi visoka 170 cm, imam pa celih 50 kil user posted image user posted image
Malo, vem..Se trudim.

"Če ne prideš ne prvič ne drugič do krova in pravega kova, poskusi vnovič in zopet in znova."

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 1332
23.10.2013 20:16:33   
Tara9
Radenska meni tudi do zdaj ni nikoli noben rekel, da imam PCO, na zadnjem samoplačniškem pregledu pa ga je omenjala in rekla, da moji folikli zrastejo samo 10mm in da je to tipično za PCO, tako da sem bila kar zmedena malo. Drugače pa sem sama v podobnem sranju kot vidve z bluegirl, sem zelo zgodaj začela s KT in se mi cikel niti ni imel prilike urediti. Mi je zadnjič neka zdravnica razlagala, da je velikokrat prav to problem, da jajčnike zatremo s KT, še preden začnejo pravilno delat, ja fajn.

Bluegirl, jaz vseeno navijam, da bo čez 14 dni kaj drugega in ne M user posted image , če nič drugega je pa že to dober znak, ker se zadeve premikajo in sem res vesela zate, ker vem, koliko to pomeni.

Jaz sem danes čisto zmedena, pojavila se mi je tista vlečljiva sluz, ki vedno napoveduje M čez 14 dni in sem jo smatrala kot O, zdaj mi ni pa nič jasno, glede na to, da je rekla da O ne bo. Očitno se mi je vse pobrkalo al kaj, al je sluz tudi ko ni O. Jao, sem prav jezna sama nase, da se sploh oziram na vse to, se mi zdi, da sem se v parih mesecih ogromno naučila o svojem telesu, pa prej pojma nisem imela user posted image

(odgovor članu Radenska_)
Neposredna povezava do sporočila: 1333
24.10.2013 7:40:58   
Bluegirl
Jutrouser posted image

Radenska_, a to je navadna konopljika? Kje pa to dobiš in kako jemlješ? Saj ne da bi se na to spravila, samo zanima meuser posted image A te je kar ginekologinja dala naprej oz. na pregled še tvojega, ker si imela dajše cikle in vama ni uspelo z zanositvijo? Vem, firbec semuser posted image Mi je tako čudno, da eni ne dobijo niti pregleda (npr. Tara9). Je lepo slišat, da se znajo dohtarji tudi potruditi.

Meni je tudi po eni strani žal za KT. Sicer sem bila takrat ultra srečna, ker sem imela to tako urejeno, a s sedanjega stališča se tolčem po glavi. Bi kar verjela, Tara9, da jajčnike že vnaprej zatremo in jim ne pustimo, da se razvijejo. Radenska_, sem imela sama še manj kg v srednji šoli, okrog 48, 49, več ne. Nikakor se nisem zredila, potem pa konec srednje šole, prehod na fax in 10 kg več! V slabem letu. Posledice so vidne: strije po notranji strani stegenuser posted image Sem se nato ustalila na 55-57kg, tam nekje. Lani pa spet padla na malo čez 50 (viroze, stres itd.). Sem vesela, da sem malo že pridobila.

Pa kaj je s temi PCO, kako lahko pride do tako različnih mnenj?user posted image

Hvala, Tara9, vem, da razumešuser posted image Res največ pomeni že to, da se nekaj premika. Da nisi tako zelo nemočen in samo čakaš.

Tara9, jaz pa mislim, da bi to znala bit O? Je tvoj folikel še malo zrastel in evo, tukaj je rezultatuser posted image

Bluegirl

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 1334
24.10.2013 8:55:05   
savanah
dobro jutro punce

ja tele KTuser posted image , no saj verjetno tudi če bi mi takrat G povedala da bom imela potem težave z "nerazvitimi" jajčniki, bi se moja trmasta glava vseeno odločila za KT. No vsaj sedaj vem da nikoli več! Sem pa jaz takrat shujšala kar veliko. sem imela pri svojih 180cm(vem velika puncauser posted image ), 59kg. Preklauser posted image , no potem pa ko sem nehala s KT pa buuuuf v manj kot pol leta 11kg+user posted image user posted image . Tudi jaz skozi osnovno šolo taka suhica, potem v srednji sem prišla na idelano, potem spet dol, zdaj pa gor. Ampak imam srečo, da moja koža to vse trpi, nobenih strij, sem ji kar hvaležnauser posted image .

Punce, vesela sem da se vam dogaja, in da se jajčniki prebujajouser posted image . Tara9, jaz mislim da je O, joooj tako ti privoščim da je to to! Bluegirl, ma da nas tudi ti razveseliš. Da tale tvoja BT ostane visoka!!

Radenska_, kar loti se telih čajčkov, škodit ne morejo. Kaj pa veš, mogoče pa ti sploh nebo potrebno v nadalne postopke, UPAM! (in verjamemuser posted image )

Meni je pa tako čudnouser posted image ..O naj bi bila v soboto (malo kasneje kot sem pričakovala), in joške me še čisto nič ne bolijouser posted image user posted image . Ponavadi me začnejo kakšne dva dni po O in "oplahnejo"user posted image , ko dobim M. Sedaj pa nič. Malo me skrbi..Kar nekaj premlevam. Moja teorija sedaj je da sploh ni prišlo do O, ker me je tako močno bolela v soboto, in da se je folikel razvil v cisto. In sedaj se bo vse zavleklo. Nevem no, nič dobrega ne kažeuser posted image

(odgovor članu Bluegirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1335
24.10.2013 8:56:44   
Tara9
Jutro,

joj to tudi mene zanima Radenska, če vaju je dala takoj na kakšen pregled zaradi dolgih ciklov? Ker meni je moja rekla, da naj si dava 1 leto fore, šele potem ukrepanje, ampak zdaj, ko sem drugje izvedela, da imam lene jajčnike in s tem povezano odsotnost O, mi ni jasno, zakaj bi čakala 1 leto, če ne bo efekta. Ta druga ginekologinja mi je pa takoj Klomifen dala, ker pravi, da je brezveze čakat in da bova pospešili zadevo.

Bluegirl, enaka zgodba pri meni. Sem bila tako vesela, ko sem dobila KT, vedno redne menstruacije pa še zaščita zraven user posted image , zdaj pa nisem več tako navdušena, ker so jajčniki lenuhi oziroma zaspanci. Zadnjič sva se z dragim tako nasmejala, ko mi je rekel, ja kakšen gazda, takšni jajčniki, torej, če sem jaz taka zaspanka (ker sem res), so tudi jajčniki user posted image . To me je poskušal v dobro voljo spravit in mu je uspelo user posted image .

Nič punce, sej jih bomo zbudile, kot je Savanah rekla, mi smo močne, prave borke, tako da se bomo izborile za svoje. Pa še tukaj si stojimo ob strani in se spodbujamo, tako da ni vrag, da ne prilezemo do cilja user posted image

(odgovor članu Bluegirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1336
24.10.2013 8:59:19   
Radenska_
Bluegirl, ja to je navadna konopljika. Naročial sem jo na ebayu, dostavo še čakam :)
Jedla bom 1-2 tableti na dan, 1000mg ima ena.
Malo sem prečitala tuje forume in izkušnje ,pa sem se tko odločila. Čajčki niso zame :P

Jaz sem sama sforsirala napotnico, oziroma sem jo dobila, ker semimela preden sva sploh začela delat na naraščaju laparoskopijo zaradi endometrioma na jajčniku. Bil je izoliran (nikjer drugje ničesar) zato nisem dobila diagnoze endometrioza (pa tudi upam daj en imam, ker so moje menstruacije šibke in popolnoma neboleče..).
Potem pa sem mojemu rekla kaj če bi šel na pregled, čsito tako ,glede na to da imam jaz tako dolge cikluse, da vidiva če je vsaj on ok.
No pa ni bil...Pregled sva plačala in ga opravila pri dr rešu, potem sem se pa jaz naročila k mojemu ginekologu in mi je BP napisal napotnico za naprej.
Najprej sem bila pri rešu nekaj časa, od julija pa sem v MB. Sicer imam v eno smer 2 uri vožnje ampak se splača.
Skratka midva sva v neplodnostni obravnavi rpaktično od začetka, 3 mesece sva poskušala, potem sem ga pa poslala na spermiogram od tam naprej sva pa v obravnavi.
Ker imam jza vse izvide (pri laparoskopiji so mi naredili še histero, ker je dr. videl pregrado na UZ, ki je pa v praksi ni bilo - in preverili prehodnsot jajcevodov - ker sem bila ravno pod narkozo).
Tako da imava oba vse izvide.

Tako nekako je šlo to pri nama. V vmesnih ciklusih, pač poskušava ampak ne rata, tako da sem vesela da nisem z vsemi temi zadevami okrog dohtarjaa čakala leto ali dve, ker bi se zavrtelo 5 let preden bi prišla do otroka ali pa postopka.
No zdaj je dve odkar poskušava, pa je vse kar imam za sabo 2 ciklusa klomifena + en prekinjen IUI.
Včasih se splača bit mal trmast, težit, kaj ekstra preverit...ker dohtarji se ne obrnejo, razen če imaš srečo da imaš takega ki te samoiniciativno pošlje naprej.

"Če ne prideš ne prvič ne drugič do krova in pravega kova, poskusi vnovič in zopet in znova."

(odgovor članu Bluegirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1337
24.10.2013 9:15:25   
Tara9
savanah stran z negativnimi mislimi. Evo pošiljam malo svoje pozitivne energije user posted image user posted image user posted image . Itak, da je bila O, če si imela tako lepe folikle. Ne razmišljaj negativno in odmisli na znaka. Sej vem, pametujem pa sem ista, lahko je drugim solit pamet user posted image , ampak res ne razmišljaj tako. Kaj sva dobri, ti z lepimi folikli in se bojiš, da ni bilo O, jaz z miniaturnim foliklom dobivam znake O, pa je baje sploh ne bo. Ma človeku se res zmeša user posted image . Sej bomo nekako zgurale vse to.

Radenska potem si res prava borka, si se že od začetka izborila za svoje, tako je prav. Se mi zdi, da se moreš res za vsako stvar sam borit in forsirat te dohtarje, prav žalostno. Najlažje je čakat in čakat in leta lepo grejo, potem pa svašta odkrijejo, kar nekaj. Jaz upam, da kmalu najdem ginekologa, da slišim še kakšno mnenje, ker sem zdaj res raztrešena.

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 1338
24.10.2013 9:16:19   
Bluegirl
savanah, imaš prav, v tistem navalu mladostniške norosti in nerazmišljanja za leta vnaprej bi se res verjetno še enkrat isto odločile. savanah, user posted image za O! Mogoče pa bo ta cikel pač drugačen in te prsi ne bodo bolele, te je pa v času O bolj špikalo. Saj veš, da se cikli lahko razlikujejo kot dan in noč. Ne premišljuj preveč, sem prepričana, da je vse v reduuser posted image Je pa lažje govoriti kot pa storiti. A veš, da mene tudi prsi (no, bolj kot ne samo bradavičkeuser posted image ) bolijo od sobote naprej. Moram malo opazovati, ali bo to trajalo vse do M, kot pri tebi. Sem pa sama ravno včeraj malo preučevala moj graf na fertilityfriend in mi v bistvu ni čisto jasno, kdaj je bila O. Tale sobotni dvig BT (dvig naj bi pomenil, da je O že mimo - v tem primeru najino user posted image ni bilo plodnouser posted image ) pa podem padec za par dni in včeraj spet dviguser posted image Ha, kdo zdaj preveč premišljuje, a ne?user posted image Včasih se mi zdi, da moram samo nekomu povedat "na glas" o čem premišljujem, pa je že boljeuser posted image

Tara9, seveda bo uspelo! Slej kot prejuser posted image

Radenska_, super, da si bila tako trmasta že na začetku. Se mi je zdelo malo "čudno", da bi te zdravniki tako pridno okrog pošiljali. Še dobro, da sta šla na vse preglede in nista samo čakala.

Bluegirl

Neposredna povezava do sporočila: 1339
24.10.2013 9:34:52   
savanah
eh imata pravuser posted image , hvala ker namesto mene mislita pozitivnouser posted image . Nevem, prav spomnim se nekega odgovora Pušenjaka, ko ga je ena punca spraševala. V prvem stavku je napisal, nevem zakaj morate ženske toliko zakomplicirati stvari, in razmišljati o vsem možnem. Se velikokrat najdemuser posted image . Jaz tudi upam da je bila, in da je pač samo ta cikel drugačen. Mogoče je pa drugačen zato ker je uspelouser posted image . bom raje tako razmišljalauser posted image .
Bluegirl, prejšnjič je padla, sedaj pa je ostala visoka kajne? Mogoče pa je bila to sedaj O?

(odgovor članu Bluegirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1340
24.10.2013 9:54:49   
mamica deklicam
Dobro jutro.

Za vse tiste, ki se matrate zanosit. Ker se G ne zganejo, dokler ni nekaj let okoli, jim ni treba po pravici povedat. Rajši mesece poskušanja dodajte, saj gre za vaše dobro. Ker oni na nas šparajo. Manj receptov in napotnic, kot jih izdajo, več na ta račun prihranijo. Zato je pa treba, da ste sitne.

Zaradi razne kemije, ki jo zaužijemo z dodo, hrano ali vdihnemo, je vse več neplodnih parov. In zakaj bi čakale do 40 leta, ko so res minimalne šanse za zanosit, če vam lahko že pri 30letih ugotovijo, kaj je narobe in vas na osnovi diagnoz potem zdravijo.

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 1341
24.10.2013 10:52:22   
savanah
mamica deklicam, se strinjam s tabo. Samo jaz ko pridem do G, sem vsa narobe, vse pozabim vprašat, kaj šele da bi povedala kakšno neresnicouser posted image . Čeprav nebi bilo slabo. Nevem midva se trudiva od nekje julija2012, mesec+-. ampak se mi zdi, da moja G ne gleda na to tako kot jaz, ker nama je uspelo enkrat vmes pridelati plusek. Vedno mi reče, da vsaj vem da lahko zanosim. No pa naj bo po njenouser posted image

(odgovor članu mamica deklicam)
Neposredna povezava do sporočila: 1342
24.10.2013 11:05:34   
Tara9
Jaz sem se odločila, da bom začela težit user posted image , ker se že 4 poskusi, vlečejo skoraj 7 mesecev. Pa vem, da to ni neko obdobje, ampak če imam dejansko tako redke ovulacije, bi po vsej logiki morali nekaj ukrepat. Mi gre pa zelo počasi vse skupaj, vsi, ki sem jih klicala, naročajo šele nasldenje leto user posted image , in to tam maja, junija. Kaj naj pa do takrat, kar na svojo roko Klomifen jem. Kako sem jezna user posted image . Jaz pa rabim ginekologa novembra user posted image . Sej bo, sej bo. Kot je bluegirl rekla, je tudi meni lažje, če tukaj "na glas" razmišljam user posted image .

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 1343
24.10.2013 11:30:59   
Radenska_
Tara9, pojdi samoplačniško.
Odkod si?Če si iz Lj priporočam da se naročiš v Barsos.
Na vrsti boš v 2-3 tednih. In tudi Klomifen ali pa Femaro boš dobila brez problema.
Je pa res da boš plačala okrog 80 eur.

Ma jaz imam "up-se" in "down-se". Včeraj je bil ekstremno "down" dan, ker sem izvedela da je spet ena noseča. In to ena za katero si nikoli ne bi mislila.
Poleg tega se je začel trend poročanja sošolk in punc iz paralelke iz gimnazije, tudi otroke imajo že nekatere in najmanj enrkat na mesec izvem da je kakšna sošolka noseča...Pa še niti nismo tako stare, 26.
Bedno je to. In pol bit vesel za vsakega, ma priznam da nisem vesela. Mislim. Kao sem, na ven, sam v resnici sem pa jezna. Nobeni ne želim nič slabega samo pač o b teh novicah več ne morem bit vesela, pa tudi v družbi nosečnic ali frišnih mamic ne maram biti.
Dejanssko sem po vsem tem času večino prijateljic izgubila. Okej, z najboljšo sva v stiku, čeprav je frišna mamica, ker je "normalna" in se debate ne vrtijo samo okrog otroka in ker jo tudi moje življenje zanima.
Z ostalimi se je pa sfižilo.
Tako da imam eno prijateljico, s katero lahko športam. Nima otrok in nima fanta. Zato ima dejansko pač čas za še kaj drugega...Kot pa pogovore o dojenčkih, trebuščkih in s tem povezanih temah.

Da ne bo katera narobe vzela kaj od zgoraj napisanega, prosim. Razumem da ko je otrok ni vče časa.
Ampak ja, včerja je bil en tak dan.Drugače sem nasplošno v redu in pomirjena sama s sabo in s situacijo in si mislim "bo ko bo če bo", če ne bova pa naštimala še kakšno kosmato zverino...Ne vem pa če bi šla v primeru da postopke skurim v posvojitev. Dvomim. Mislim da za otroka pa vseeno nisem pripravljena plačat toliko denarja. In izgubiti toliko živcev....Ker vemo že da jih postopki zahtevajo ogromno.

Drugače pa jaz sem imela sam IUI in fletno hiperco potem, pa lahko rečem da je psihično in fizično naporno že samo to... + vse vožnje v MB...
Tako da kako bo v epruveti sploh ne vem. Najbrž še precej bolj naporno. Nekje zadaj potiho upam da bi vmes uspelo naravno...Nisem še obupala!

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 1344
24.10.2013 11:41:36   
mamica deklicam
vas vse skupaj čisto zastopim, kako vam je hudo, ko si želite tisto eno štručko, pa je ni in ni. Saj še jaz ne morem gledati nosečnic in poslušati, ta in ta je spet noseča, pa mi imam dve razgrajačici domauser posted image . No trenutno uživata v vrtcu user posted image user posted image

Me je ravno včeraj en klicala, ker ima doma moje mako majice, če jih že rabim ali je možno, da jih sestrični posodi, če svojih ne najde. Pa je rekla tako na nesramen način, da me je močno špiknilo. Stike ohranjava samo, če jaz kličem. Kar po pravici povedano, se mi je že obrnilo. Pa sem ji večkrat rekla, da ko zjutraj odda hčeri v vrtec in tavečjo v šolo, naj naredi malo ovinka in se sproti pri meni ustavi na kavi. Ne, to pa ne. Naj jaz pridem v Kamnik. Se mi zdi zamalo, ker jaz moral prav dol iti in če si brez dohodkov, se ne voziš okoli kar brezveze, ker imam daleč. Ona bi pa to sproti naredila, ko gre domov. Tako, da bo že novembra 1leto, kar sva se nazadnje videle.

ja sem morala malo pojamratuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1345
24.10.2013 11:50:46   
Tara9
Radenska, hvala za priporočilo, sem bila zdaj 2x samoplačniško in vsakič dala 80 evričev user posted image , tudi Klomifen dobila brez težav. Samo mi je malo preveč, da bi vsak mesec toliko plačevala. Sem pa mnenja, da če rabim višjo dozo Klomifena, bi bilo fajn, da me nekdo tudi spremlja, da vidim, če reagiram ali ne. Sem čisto zgubljena iskreno povedano. Na pregledu sem bila v ponedeljek, folikel samo 15mm (17.dan cikla), zato je rekla, da O ne bo. Včeraj in danes pa imam vlečljiv, ampak res vlečljiv izcedek, za katerega sem bila sigurna da je O, ampak mi zdaj več nič ni jasno, če pa O ne bo user posted image . Zato hočem ginekologa s konceijo, no, sej ga imam, ampak me ne vzame v poštev, ker nisem nujni primer. Zato iščem novega, ki se mi bo lahko posvetil in me spremljal vsak mesec.

Drugače te pa razumem glede prijateljic in vsega. In ne, ne mislim, da si zaradi tega slab človek, ali kaj takega, tvoje počutje je normalno. Tudi sama imam nekaj prijateljic, ki imajo otročke, in vem kako se teme pogovorov spremenijo in vrtijo le še okrog tega. Včasih prav paše, imam pa tudi slabe dni, ko me taki pogovori spravijo iz tira, saj ne morem, da se ne bi spraševala, zakaj meni to ni usojeno. Sem pa prepričana, da bo tudi za take, kot smo mi posijalo sončece.

Savanah se strinjam s tvojo ginekologinjo, če je 1x uspelo, pomeni, da lahko uspe in tudi bo uspelo user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1346
24.10.2013 12:34:58   
Radenska_
Uf, Tara9, razumem ja. Tisto bi šlo pa potem malo preveč denarja...
Lahko ti odgovorim glede sluzi, lahko jo imaš pa ni O. Sluz ne pomeni kaj dosti, nekatere je nimajo nikoli pa imajo ovulacije, druge jo imajo ful...
Jaz sme imela v IUi 7 foliklov pa ni bilo tako veliko sluzi (ajde, toliko da sem vedela i nvidela da je), kot pa enkrat lani ko se je dobesedno vleklo iz mene.
Da je O resnično bila ti lahko potrdi samo ginekolog, če je viden corpus luteum kasneje...
Najbolj za ziher varianta bi blo recimo spremljanje bazalne temperature.
Drugače pa je tako, lahko imaš ovulacijo pa je prazen folikel, brez jajčeca...
JAz držim pesti da boš O vseeno imela, naj bi bili folikli nad 16 mm "promising".
Meni zelo počasi v naravnem ciklusu rastejo jajčeca. Običajno rastejo 1-2 mm na dan, no pri meni je tako da zato rabijo 5 dni.
Verjetno imam tudi zato dolge cikluse in ti mogoče tudi.

Moja laična razlaga je da nam manjka FSHja. To je tisto, kar je v klomifenu in Gonalu. Ko si doziraš FSH jajčeca fuuul hitro rastejo in zorijo. Se pravi nam naravno tega manjka. In bolj ko brskam kako povečati "proizvodnjo FSH" manj se znajdem..ni nekih odgovorov...
Mogoče je treba samo sprejeti, da smo si ženske različne, nekatere imajo cikluse na 28 dni (večina) kar velik procent pa od tega močn odstopa...
Meni je dr. Tomaževič rekel da je vse do 40 dni normalno (dolžina ciklusa).
Samo jaz padam iz tega povprečja zadnej čase :)

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 1347
24.10.2013 12:49:22   
Tara9
Uf, hvala za tako izčrpen odgovor, res sem se v tem mesecu kolikor sem tukaj ogromno naučila, temu nikoli nisem toliko pozornosti posvečala, zdaj pa ni druge, kot da imam vse naštudirano. Aha, torej tudi vlečljiva prozorna sluz ne garantira ovulacije user posted image , groza. Prejšnji mesec sem si merila BT in je na dan vlečljive sluzi ful padla, potem naslednje dni pa rasla. Ta mesec sem pustila vse skupaj, ker sem čakala UZ, ampak mi je itak vzela upanje, da moj15mm velikim folikel ne obeta ovulacije, da sem premalo reagirala. Sem bila včeraj potem presenečena, da je spet ta sluz prisotna. Če nič drugega vsaj vem, da v roku 14 do 16 dni pride pride M, ker po tej moji sluzi, je vedno tako.
Tudi meni je g. enkrat rekla, da je cikel do 40 dni ok in da če je reden, je najbrž ovulatoren, ampak moj je tudi skočil ven iz tega okvirja, tako da, če dobim M na 40 dni, sem skoraj v šoku user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1348
24.10.2013 15:32:45   
Katte

IZVIRNO SPOROČILO: Radenska_
Moja laična razlaga je da nam manjka FSHja. To je tisto, kar je v klomifenu in Gonalu. Ko si doziraš FSH jajčeca fuuul hitro rastejo in zorijo. Se pravi nam naravno tega manjka. In bolj ko brskam kako povečati "proizvodnjo FSH" manj se znajdem..ni nekih odgovorov...

Če katera rabi FSH, ga podarim... Jaz ga imam pa preveč. Ampak je vseeno deloval klomifen. Go figure...

Our miracle baby boy is in my arms (Mar 2013).
First loss in May 2014, at 6+2 wks.
Our 2nd miracle baby boy born in Feb 2015.
2nd loss in Jan 2017, at 4+5 wks.
3rd loss in Jul 2017, at 14+4 wks.
Still hoping.

Neposredna povezava do sporočila: 1349
24.10.2013 15:54:19   
Katte
Jaz sem se dve leti trudila za plusek, zato vem, kako se počutite, ko izveste za nove nosečnice okrog sebe. Jaz sem se jokala, ko sem izvedela, da bo dobil otroka moj mlajši brat. Jaz sem pa ravno dobila user posted image . Sem grozna, ne? Ampak tako je.
Na lastnih izkušnjah sem se naučila, da ne smeš omenjati otrok paru, ki jih nima. Nikoli ne veš, kakšne probleme imata. Npr. neka znanka je poročena že kar nekaj let, je iz velike družine, tudi nečakov ima veliko, ona pa nič. In se trudim, da bi čim manj omenjala svojega malega. Se pogovarjamo o vsem drugem prej. In nikoli ne vprašam po njunih planih glede otrok.
Mogoče sem nehvaležna, ker "nisem zadovoljna" z mojim sinkom. Res si želim še enega otroka. In upam na še en čudež. Moj sicer pravi, da če bo, bo, če ne, pa ne. Ampak upam, da bova šla v IVF, če bo treba. Nekaj časa bova poskušala še naravno, potem se bova pa ponovno pomenila, kako naprej.
Nisem si niti mislila, da bo želja tako močna zdaj, ko imam še dojenčka. Lahko rečete, saj imaš vsaj enega. In je tako res. Ampak ne morem si pomagati.

Our miracle baby boy is in my arms (Mar 2013).
First loss in May 2014, at 6+2 wks.
Our 2nd miracle baby boy born in Feb 2015.
2nd loss in Jan 2017, at 4+5 wks.
3rd loss in Jul 2017, at 14+4 wks.
Still hoping.

(odgovor članu Katte)
Neposredna povezava do sporočila: 1350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.