mamica deklicam
|
asyka, še dobro, da naš poštar nima rutine, kdaj pride . Odvisno koliko pošte ima za razvozit, tako da je včasih pri nas ob pol desetih, drugič pa šele krepko čez enajsto. Moram ga pa vsak dan počakat, ker prodajam oblačila preko bolhe in še ene spletne strani, tako da velikokrat dobim kuverte kot priporočeno pošiljko. Če mi znese, mu pa še kakšen paket oz. pošto dam, da mi jo odnese na pošto . Če bi jaz imela kakšno hrenovko pri sebi, mislim da bi me kar celo preslinil, da bi prišel do nje . Je pa pasja mrcina zdresirana in me še kar uboga. Spustim ga zaradi tega, ker je lovski pes in rabi, da se zleta. Pri nas na vasi je ta problem, za vse je kriv naš pes, samo sedaj tega ne morejo reči, ker ga imava vedno privezanega. Sva z enimi sosedi bolj na ostro, ker sta nama hotela zemljo lastninit in sedaj širita laži okoli. Drug sosed pa pride sem gor samo, da služi z drvmi in je itak tak lolek, da jima vse verjame. Če se jima da, ga tudi napumpata in potem se gre kregat naokoli. Je že tretjemu sosedu grozil s sekiro, mojemu pa da ga bo pretepel. Mu je moj lepo obrazložil, da če misli to narediti, bova lepo policijo poklicala, potem se naj pa z njimi zmeni. In sedaj imava pred njim trenutno mir Veš, sem malo jezna na mojega, ker je psa privlekel domov, a po drugi strani kar paše, da nisem čisto sama. Malo razmišlja, da bi si omislili kastrirano muco, ker pri nas je veliko miši, ker so kmetije blizu. Je edino ta problem, da bi ji me tri pustile, da bi tudi po hiši špancirala, on je pa alergičen na dlako. tako, da je zaenkrat še nimamo. Ja, kaj hočem, če sem pa nežna duša in se mi smili. ker mislim, da ji bo zunaj mrzlo.
|