|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Bodoče nosečke
22.10.2013 11:05:45   
mamica deklicam
mi doma naredimo enako. Vso hrano, ki je mi ne pojemo ali pa recimo tamlajša ima navado, da si natlači v usta, prežveči in izplune user posted image . Ja, je ne morem odvadit. Vse to dam potem psu in do sedaj se še za nobeno stvar ni pritožil, da mu ni teknilauser posted image user posted image

tara9, verjetno je vedela, da ta folikel ne bo več rasel. Zato je rekla, da ne bo O. Če je premalo hormonov, se tisti cikel folikli ne dozorijo, ampak propadejo. Zato baje nimamo vsak mesec sploh O, čeprav me mislimo, da jo imamo. Samo, da je šele na tvojo pobudo povečala dozo, no hvala lepa za tako G. Zakaj je pa v šolo hodila? Bi morala ona povedati, če z eno tableto nismo dosegli učinka, moramo povečati dozo, in spet pogledati v času O, ali je bil učinek. HALOOOOOOOOOO? user posted image Pa saj si plačala vse.

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 1301
22.10.2013 11:14:39   
Tara9
MD hvala za razlago, potem je očitno to to, rekla je, da je vodilni folikel velik 15mm in da vrjetno ne bo ovulacije, ampak menstruacija bo pa normalno. Sicer ne vem kaj pomeni normalno, ker sem bila tako zmešana, da nisem niti vprašala. Samo upam, da je ne bom spet 70 dni čakala user posted image . Z ginekologinjami imam res srečo, po redni poti ne pridem na vrsto, če plačam 80 evrov, moram pa sama vrtat. Na srečo sem si toliko prebrala o klomifenu, da vem, da se doza zvišuje. Upam, da mi uspe najti drugo zdravnico do naslednje M, ne vem če si upam začet z 2 tabletami brez da me spremljajo.

(odgovor članu mamica deklicam)
Neposredna povezava do sporočila: 1302
22.10.2013 11:22:38   
savanah
Tara9, tale G, je pa res malo mimo...Nevem kako gledajo tele folikle, in kako vedo če bodo zrasli ali ne, ampak glede na tvoje dolge cikluse bi po mojem lahko prišlo kasneje do O. Mislim, da je tako, da če folikel zraste 18mm, potem bo skoraj sigurno prišlo do O, in ko doseže to velikost, na dan zraste še 1-2mm. Če pa stagnira pri neki velikosti, bo verjetno propadel. Si mogoče pomislila na kakšne ovulacijske teste? Nevem no meni se še vedno ne zdi majhen. Kaj pa če še raste?

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 1303
22.10.2013 11:25:33   
mamica deklicam

IZVIRNO SPOROČILO: Tara9

MD hvala za razlago, potem je očitno to to, rekla je, da je vodilni folikel velik 15mm in da vrjetno ne bo ovulacije, ampak menstruacija bo pa normalno. Sicer ne vem kaj pomeni normalno, ker sem bila tako zmešana, da nisem niti vprašala. Samo upam, da je ne bom spet 70 dni čakala user posted image . Z ginekologinjami imam res srečo, po redni poti ne pridem na vrsto, če plačam 80 evrov, moram pa sama vrtat. Na srečo sem si toliko prebrala o klomifenu, da vem, da se doza zvišuje. Upam, da mi uspe najti drugo zdravnico do naslednje M, ne vem če si upam začet z 2 tabletami brez da me spremljajo.

kakor je meni enkrat en G rekel:
ni nunjo, da vsak mesec dozori folikel do te mere, da poči in se jajčece sprosti. Če poči, nastopi O, v nasprotnem primeru pa ne. V obeh primerih pride v roku 14 dni do menstruacije. Zato me mislimo, da imamo O in M vsak mesec, OK cikel za tiste, ki imate dolgeuser posted image .
Ker računaj, da se okrog O spremenijo hormoni. Če jih ni dovolj, potem folikel ne raste, ko pa začnejo naraščat drugi hormoni (progesteron), je vsega konec.
Na škatlici od klomifena pa lepo piše, da drugi cikel naj bi jemale dve tableti. Mene je kljub temu moja G na to opozorila.

Ja, očitno sem res zgrešila poklic user posted image user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 1304
22.10.2013 11:30:49   
savanah
IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa

Betkica.....jst sem 2x zanosla s klomifenom pa nikol dobla dvojčkovuser posted image user posted image user posted image user posted image
kar se UZ tiče v prvo mi ge je delal in mi reku da nisem reeagirala in mi reku da naj naslednji ciklus jemljem po 2 tableti in naslednjega ciklusa sploh ni bilo ker sem bila noseča.... tak da tud tale UZ ni tako zanesljiv....

še tole sem našla, ne neki starejši temi tukaj na RR. In glede na to, da tale G, ni nevem kaj, lahko da se je tudi pri tem zmotila. Nevem no Tara, jaz kar nočem obupatiuser posted image

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 1305
22.10.2013 11:32:01   
savanah
MD, pa ti si pravi doktoruser posted image . sedaj vem na koga se obrnem z vprašanjiuser posted image user posted image

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 1306
22.10.2013 11:48:56   
savanah
Spoštovani,
imam PCOS, danes je 14. dan ciklusa (od 5.-10. dne jemala Klomifen 1tbl/dan) in danes me je G. pregledal z UZ in ugotovil na l.jajčniku 3 folikle, do katerih je največji 16mm, na desnem dva, največji okrog 13mm, m. služnica 7,5 mm.
Je to po vašem mnenju dober odziv, glede na to, da NAJ BI pri večini na 14. dan morala že nastopiti ovulacija?

Stanko Pušenjak
Re: ovulacija+klomifen

09.03.09 13:26 Moderator
odziv je sprejemljiv, saj vsaj 16 mm folikel obeta, da bo morda privedel do ovulacije. Pod vplivom klomifena se včasih ovbulacija tudi zavleče v čas po 14. dnevu. Ginewkolog na 18. dan pričakuje bodisi "izginotje foliklov", ki s obili prej prisotni, kar bi kazalo na že preteko ovulacijo ali pa bo videl močneje povečane folikle, ki bodo kazali na skorajšno ovulacijo

Evo samo še tole nalimam potem pa dovoljuser posted image user posted image

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 1307
22.10.2013 11:49:15   
Tara9
MD user posted image  user posted image  res si zgrešila poklic, prav škoda, ker bi bila super zdravnica. Od tebe sem se več naučila kot od svojih ginekologov user posted image  user posted image .

Savanah user posted image user posted image user posted image  res se ne predaš. Se bom kar držala tvojega nasveta in se borila tudi ta cikel, zgubit nimam kaj, pa živcirat se tudi nimam kaj, ker bom itak brez pričakovanj. Mogoče pa se moj folikel odloči še malo zrast user posted image , če ne, jih bo pa naslednji cikel toliko več in pika user posted image .

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 1308
22.10.2013 11:57:16   
Livija Lily
Pozdravljene! Včasih vas preberem, res ste fejst punce. Tara9, berem, da boš menjala ginekologinjo. Če si iz Lj ali okolice ti priporočam Petro Eržen Vrlič, dela v ZD center in Vič. Super ženska. Mene je spremljala v nosečnosti in ne bi mogla biti bolj zadovoljna. Pokliči in vprašaj, če še sprejema paciente, lani v začetku leta jih je še. Pišem pa zato, ker imam tudi sama slabe izkušnje z ginekologinjo. Prej, ko sem bila še študentka sem imela Jasno Kuhelj Recer ZD Aškerčeva in je ne bi priporočala nobeni. Kolegica pohvali tudi Leno Žigon ZD Bežigrad. Za izven Lj pa žal nimam info. Lepo se mejte in upam, da boste kmalu srečke user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 1309
22.10.2013 12:01:21   
savanah
Ne ne dam seuser posted image user posted image , ker resnično verjamem, da je možnost tudi ta mesec!user posted image

(odgovor članu Livija Lily)
Neposredna povezava do sporočila: 1310
22.10.2013 12:27:48   
mamica deklicam

IZVIRNO SPOROČILO: Tara9

MD user posted image  user posted image  res si zgrešila poklic, prav škoda, ker bi bila super zdravnica. Od tebe sem se več naučila kot od svojih ginekologov user posted image  user posted image .

user posted image user posted image
in če računaš, da sem se jaz toliko naučila sproti in niti ne iz knjig, madonca koliko bi šele potem vedelauser posted image user posted image user posted image

Punce, jaz pravim tako, ne smemo obubat, dokler ne pride tetkauser posted image s Krvavca. Takrat pa hiro v nove bojeuser posted image

jaz trenutno tudi ne vem, pri čem sem. Danes je spet že 30dan in imam še vedno bele gateuser posted image . A ker so moji cikli sedaj že kar 40dnevni, bomo še lepo počakali user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 1311
22.10.2013 12:42:49   
savanah
MD, naj gate ostanejo beleuser posted image user posted image , seveda ciljam na nosečnostuser posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1312
22.10.2013 13:27:56   
Bluegirl
Ah, punce, mi polepšate danuser posted image

Hrana: to je pa tudi meni grozno. Saj se zgodi, da kakšno stvar ne poješ. In če nimaš psa ali kakšne živali, res pristane v kontejnerju. A to, kar se dogaja, je grozno. Še bolj me jezi, da eni kuhajo ogromne količine kar tako, za mizo pa 3-je. Tudi gostilne z ekstremnimi porcijami so mi neprivlačne. Mi je vedno tako hudo, ko pustim pol hrane na krožnikuuser posted image Še dobro, da sem malo po restavracijah... Pri nas pa naša muca poje kakšne manjše ostanke, se pa trudim, da je odvečne hrane čim manj.

Kakšne razlage, superuser posted image Toliko, kot sedaj vem o sebi in svojem ciklusu, nisem nikoli prej. Pa ne bi škodilo, če bi mi kdo kaj razložil. Sama sem zelo radovedna in ne maram nevednosti, tako da je tole pravi balzam. Tara9, ti pa le ne obupaj. Kar je, je, ne moreš vplivat na to. Sprosti se in če ta cikel slučajno ne pride do O, bo naslednji z dvojno dozo sigurno!user posted image

Bluegirl

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 1313
22.10.2013 15:11:24   
ela23
Grrr, včeraj sem res cel esej napisala, nakar se mi je vse izbrisalo!user posted image

Savanah, hvala za nasvet o napah. Sem prebrskala cel nemški ebay, zraven skoaj doktorirala iz nemščine (in naj mi nikar nihče ne pove, da dejansko nekje obstaja english button user posted image ). Našla sem kar nekaj zanimivih primerkov. No, po koncu iskanja pa sem na mail dobila zelo ugodno ponudbo ene naših trgovin, tako da sem potem kar tam naročila. user posted image Jutri pride mojster keramiko polagat, pojutrišnem knauf ... te dni je res pestro. user posted image

MD, čestitke za sprehode. Pa še user posted image je vesel! Stiskam pesti, da na gatkah ostane belina.

Menile ste se tudi, kako dobro dene forum in res moram povedat, da meni tudi. Prvič zato, ker je probleme laže premagovati, če nas je več, drugič pa zato, ker moje prijateljice sploh še ne razmišljajo o naraščaju in ste forumašice edine, katerim lahko kaj potožim. No, pa fantu, itak!user posted image

Tara9, meni se 15mm tudi ne zdi nujno premalo. Morda pa res še kaj zraste. Tvoj današnji optimizem je pa sploh enkraten. user posted image Pa res vse pohvale tvojemu partnerju. user posted image

asyka, v veselje mi je bilo pogledati posnetek. Neverjetno, koliko pozitivne energije premoreje nekateri. user posted image

Kar se pa hrane tiče ... katastrofa! Meni je hudo že, kadar grem pozno v trgovino in vidim vse pripravljene solate, narezane salame, kruh, pecivo ... in vem, da bo vse letelo v smeti. Od nekdaj mi je šlo na živce tudi to, da ljudje v samopostrežnih restavracijah, solatnih barih ali hoteli pretiravajo in si naložijo 8x več, kot lahko pojedo. Pa saj imamo vsi lačne oči, samo da imamo nekateri še zdravo pamet!

Sicer sem pa en teden po operaciji že v top formi. Sedaj samo še počakam na M in greva v akcijo. user posted image

(odgovor članu Bluegirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1314
22.10.2013 19:06:23   
Radenska_
ojla punce. Madonca ste natipkale...
Misva imava otočno napo, pa je bila mislim da čez 700 eur.
In to sploh ni kak top class, znamka je pa Elica.
Sem pa z njo po pol leta uporabe zelo zadovoljna.

Hrana:
Midva ne vrževa preč praktično ničesar. Se potrudiva, da pojeva čisto vse. Mogoče kdaj kakšna malenkost od kosila gre na kompost...če skuham preveč dam v hladilnik in pojeva naslednji dan, ampak načeloma sem že osvojila količine, tako da vedno glih prav skuham.
Kruh imava v zmrzovalniku, ker se kaj drugega ne izplača, bi preč prišel.
Narezanega na šnitke jemlejva ven in pogrejeva v toasterju in v minuti super hrustljav kruh, pripravljen na uporabo :)

Mačko imam tudi, ampak imam tako fino mačko (sicer čist navadna, nič pasemskega), ampak ji futram izključno top class brikete.
Če res teži občasno dobi kak košček surovega mesa, skuto, sir. Drugega nič, niti ostankov.

Drugače pa sem slabe volje. 30 dan ciklusa je, o ovulaciji ne duha ne sluha.
Sploh ne vem zakaj me ti astronomsko dolgi ciklusi še mečejo iz tira, itak nikoli ne bo boljše, naravno pa pol tko nimava šanse če ni ovulacije. Zrem proti pomladi 2014, ko bova končno v postopku.

Pa še stehtala sem se danes in kljub povečanemu vnosu hrane teža stagnira oziroma je še celo padla. Očitno se nikoli ne bom zredila teh 5 kil ki mi falijo. :( Nočem pa jest junk fooda in sladkarij.

"Če ne prideš ne prvič ne drugič do krova in pravega kova, poskusi vnovič in zopet in znova."

Neposredna povezava do sporočila: 1315
   [Brisano sporočilo]
22.10.2013 22:22:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Radenska_)
  Neposredna povezava do sporočila: 1316
23.10.2013 0:41:21   
pilotgirl
Jaoooo dolgo mi ni bilo tukaj ampak ste pa bile pridne....sej še nisem uspela prebrat vsega za nazaj (cca. 20 straniuser posted image ) ampak bom da vidim če že mamo kakšno user posted image .
Pri meni nič novega,user posted image ni oz. je bilo sam neki malega ne vem če je to sploh blo to. Skratka kar sledi je čaj krvomočnice. A je katera od vas to pila? Baje da uravnava ciklus in pripomore k hitrejši zanositvi? Sem se ravno danes pogovarjala z eno znanko in pravi da sta se trudila eno leto za user posted image pa ni bilo nič. Ko pa sta oba pila ta čaj je po 2 mesecih zanosila. Naključje? user posted image
Dobim ga v petek....ne vem pa kako naj bi to pila....tak da če je katera to probala,kako ste ga pile? JA ja glede hrane pa tako,pri nas se nič ne vrže stran. Kuham v manjših količinah,da je dovolj za 2 in to je to. Jep tole deževno vreme pa tudi mene ne vleče ravno ven,čeprav bi morala,pa ne najdem nobene prave motivacije user posted image .
Držim pesti za vse ki NE pričakujete user posted image .

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1317
23.10.2013 7:13:48   
xsandrax
I love CLEARBLUE user posted image

Včeraj sem ponovno puskusila narediti test. in....  jeeee  kako lep + se je pokazal. Presrečna sva :D

Sedaj naj pa le pridno raste ta naša pikica user posted image

Lep dan vsem!

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 1318
23.10.2013 8:12:12   
Bluegirl
Jutrouser posted image

ela23, super za napo in vse ostalo, kar se dogaja v vajinem stanovanjuuser posted image Pa za tvoje počutje, sem veselauser posted image Tudi mene špikne, ko v kakšni trgovini vidim vse to, kar si opisalauser posted image Če bi se pokazalo malo volje, bi se stvari dalo urediti. Hrana bi se razdelila med lačne ljudi, živali itd. Eh, rajši ne razmišljam preveč. Se poskušam vsaj sama potrudit, da je pri meni tega čim manj. Sem se v tem letu, odkar živim za sebe, kar navadila na kuhanje manjših porcij, kruh pa lepo posušim in ga nesem tastu in njegovim ovčkamuser posted image

Vidim, da vse uživamo v forumuuser posted image Sama sem se nekaj časa nazaj hotela malo oddaljiti, ker sem čisto preveč obsedeno razmišljala o user posted image in vsem, kar je s tem povezano. Nato sem se umirila, skulirala in spoznala, da forum ni bil kriv za moje obsesijeuser posted image , ampak sem morala sama pri sebi razčistiti. Sedaj sem skoraj vsak dan tu in se počutim, kot da se vsak dan dobim na kavi s prijateljicamiuser posted image

Radenska_, si mi naredila lušte s popečenim kruhkomuser posted image Jaz ga imam tudi v zmrzovalniku. Naša mačka je čisto nasprotje vaše - skoraj vse pojeuser posted image Da se ne bo narobe razumelo: ji ne dajemo nič slabega ali pokvarjenega, vse tisto, kar tudi sami pojemo. Ni prav nič finauser posted image Radenska_, saj verjetno si že kdaj omenila, pa se ne spomnim: kakšne težave imaš? Si torej v klubu dolgih ciklusov?user posted image Vem, da si dala že nekaj postopkov čez. Spomladi ti bo uspelo, če ne že prejuser posted image Meni se tudi skoraj nič ne obesi gor, pa se mi ne zdi, da tako malo pojem.

Lili25, tole s psiho si dobro napisala - kraljica z zadnjo besedo, ja, pa še res jeuser posted image Imaš kakšen dober recept za kruh? Meni je tudi domač njamiuser posted image

xsandrax: ČESTITKE!user posted image Vse lepo v nosečnostiuser posted image

Moja BT je bila danes spet višja. Sem se potolažila, samo naj tako ostaneuser posted image Bo pa tole rekord, se mi zdi. Danes je 66. dan cikla, user posted image po tej logiki pričakujem v slabih dveh tednih.

Nič, punce, grem delat, se beremouser posted image

Bluegirl

(odgovor članu xsandrax)
Neposredna povezava do sporočila: 1319
23.10.2013 8:26:21   
savanah
dobro jutro!

najprej: JUPIIIIII, ČESTITKE XSANDRAXuser posted image user posted image . Lepo nosečnost ti želim, in naj pikica pridno rasteuser posted image . - si nas pa hitro zapustilauser posted image , no in prav je takouser posted image

pilotgirl, welcome backuser posted image . Glede krvomočnice, tudi jaz slišim samo dobro. Sem jo pa pila že kar nekaj časa nazaj...Mislim da sem jo potem nehala pit ker mi jo je zmanjkalo, čez en mesec pa plusek na testu, nevem ali je bilo od tega ali zgolj naključje. Sem pa pila še maco, in se mi zdi da mi je vse skupaj skrajšalo cikle. No ta plusek ni dolgo zdržaluser posted image . Sedaj pa jo spet pijem. Sicer enkrat na dan, ampak se mi zdi da kar čutim neke "bolečine" v maternici. nekako tako kot pred M, samo v lažji obliki. Nevem mogoče je pa samo plod moje domišlijeuser posted image . No upam da nam bo pomagala.

Radenska,user posted image user posted image . Ampak ne obupaj, mogoče pa še prihaja. Nikoli ne reci nikoli. Kako pa zanosijo tiste, ki imajo M 2x na leto
? tudi to se dogaja. Tako da, vse je možno. Bo prej kot pomladi 2014user posted image .

ela23, super za napouser posted image , če ni skrivnost, kje si pa potem našla napo? Ker tudi midva jo kupujeva, pa so mi takoooo drageuser posted image . Hahaha in ne tudi jaz nisem našla english button (če pa katera ve za ta gumbek pa naj prosim pove, ker jaz čisto nič ne zastopimuser posted image , si potem prevajam-google dela čudežeuser posted image ).

Radenska, tudi jaz imam mucka, oz. kar triuser posted image , pa so tudi tako fini, da jejo samo ta drage briketke, konzervice pa razne vrečke pa bolj tako tako. Sem jim našla sedaj v Hoferju ene ki jih kar goltajouser posted image . je zadnjič prišla ena kolegica in jim je dajala salamo, pa je tudi povohali niso, se je čudila, kakšni so to mačkoniuser posted image . Samo ena (ki je mimogrede zeloooo bajsika), papca surovega piščanca, to je pa tudi vse. Mah po riti jih bom en danuser posted image .

Evo danes sem se odločila, da namesto dveh kavic zjutraj, popijem eno kavico in en čajček. Sem si ga kar s sabo prinesla v službo pa si svežega skuham. Tako da zjutraj bom spila tistega ki je neka mešanica zelišč, popoldan pa krvomočnico. Samo nevem sem že pozabila glede krvomočnice kako se jo pije. Ali skozi cel cikel, pa med M ne? ali do O pa potem nič več?

(odgovor članu xsandrax)
Neposredna povezava do sporočila: 1320
23.10.2013 8:40:07   
savanah
Bluegirl, moram ti čestitat za povišanje BTuser posted image user posted image , kot si rekla naj tako ostane.

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 1321
23.10.2013 8:43:45   
Tara9
Jutro,

trenutno nimam časa vsako posebaj komentirat, ker bo treba delat, čeprav sem lena user posted image .

xsandrax čestitammmmmmmmmm ti od srca user posted image  user posted image  user posted image , evo pa je vsaj ena lepa novička. Uživaj v nosečnosti in vse lepo ti želim.

čajčarke user posted image  spet se vam pridružujem, mi je včeraj zvečer dragi moj čajček skuhal in sem rekla, da ga bom spet malo pila, da še kaj naravnega vase vržem, ker bi rada vsaj menstruacijo dobila malo prej kot čez 70 dni, da grem lahko v nove boje. Savanah ne me kregat user posted image , nisem se še predala, samo tako rečem, če bo slučajno treba v nove boje user posted image .

bluegirl nekaj se pa le dogaja pri tvojih jajčnikih, le tako naprej, mogoče nas pa presenetiš čez dva tedna, joj kako ti privoščim.

Jaz sem v lovu za ginekologom, čakam odziv dveh, ki so mi jih priporočili. Če me nobena ne bo želela, pa nadaljujem z iskanjem user posted image .

Lepo bodite

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 1322
23.10.2013 9:11:48   
Radenska_
xsandrax, čestitke za plusek pa srečno do konca :)

bluegiril in Tara9 a vidve imata tudi dolge cikluse?Kako dolge pravzaprav? Imata PCO?Kaj pa teža, imata normalno, preveč/premalo?
Hja, pri meni je tako, da imam cikluse dolge kot ponedeljek. Ko dobim Klomifen, ali injekcije je vse super. Ovulacija normalna, na normalne dni (Klomifen 13-16 dan), reeakcija na hormone odlična.
za sabo imam dva ciklusa klomifena + en prekinjen IUI, tako da v epruveti še niti nisva bila, greva pa sedaj. Posvet pred postopkom imava konec novembra. To bo kmalu, čez en mesec...Čas leti :)

Savanah, saj vem ja :) Saj ne obupujem, samo tako, včeraj sem za foro naredila ovulacijski test in itak belina. Jaz sicer ovulacijo imam - ker če je ni mi tudi M štrajka, ampak so redke, v povprečju imam 6 ciklusov na leto...
Ne vem kdaj je naslednjič ne pričakujem, pitaj boga, ampak v oktobru očitno ne...Prvi dan zadnje M sem imela 25.9.

Koliko tu vas ima že kakšnega razgrajača? za MD vem, da ime dva babnci :)

Kje boste kaj za krompirjeve počitnice? Midva doma, greva pa teden kasneje na zaslužen vikend oddih :)

Kako je s krvomočnico? Kaj pravzaprav počne?Je dobra, če imaš predolge cikluse? Jaz bi se rada spet mal čajčkom posvetila, mogoče mi bodo pa kaj uredili...mogoče maco ali karvomočnico, kaj je boljše? Plahtica nima učinka, pri meni.
Kako se jo pije?

Kava - jaz le še redko pijem kofeinsko, ruknem pa 1-2 beli žitni kavi (kavice naših babic user posted image ) na dan. Imam mešanico Kneippa, Divke in Proje :)
Kofeinsko spijem samo tako, kdaj v kafiču ali na kakem obisku.

Pravih čajev ne maram, sadnih tudi ne, sem pa tolikobolj nora na zeliščne. Sploh sem nadvušena nad koprivovim čajem in ga bom naslednje leto sigurno delala doma!

Lili25, brez izgovorov, hitro na zrak :) Si iz mesta? Zapelji se na kak travnik al pa bližnji hrib, stran od izpušnih plinov. Jaz imam hrib za hišo in itak živim na kar dosti nadmorske višine (no saj tako hudo pa tud ni, nisem na kakšni samotni kmetiji, haha), tako da svežega zraka ne manjka, vidim pa tudi jaz razliko ko grem v "taprave" hribe, kako je tam zrak bolj čist.

Pilotgirl dobrodošla nazaj, pa čimprej spokaj s te teme :)

< Sporočilo je popravil Radenska_ -- 23.10.2013 9:14:14 >

"Če ne prideš ne prvič ne drugič do krova in pravega kova, poskusi vnovič in zopet in znova."

Neposredna povezava do sporočila: 1323
23.10.2013 9:17:12   
savanah
Tara9user posted image user posted image , ti bom prizaneslauser posted image . jaz verjamem, da tudi ta cikel ni za obupat, in nekako imam občutek, da se tudi ti še nisi predalauser posted image . in super za čajčekuser posted image .
Kakšno pa je kaj stanje tvojij jajčnikovuser posted image , te kaj špika? Jaz mislim da ta cikel nebi smel biti tako dolg. Pušenjak pravi, da so cikli pri klomifenu dolgi 28 dni +-2-3dni. No edino če pride do kakšne ciste pa da se zaradi tega zavleče. Ampak take smole pa spet nimaš no!

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 1324
23.10.2013 9:28:00   
savanah
Radenska, kot sem že zgoraj napisala glede krvomočnice, jaz sem jo pila skupaj z maco in se mi zdi da mi je oboje skupaj pomagalo skrajšati cikle. sem pogledala na svoj koledarček in se mi je nekako iz 60 dni dolgega cikla skrajšala najprej na pribilžno 45-48 dni (ko sem začela piti najprej samo maco) in postopoma na 34-37. Stem da sem vmes začela še s krvomočnico. Tudi krvomočnica naj bi uravnavala cikle, in debelila maternično sluznico. Ne morem pa trditi, da je bilo to zaradi tega. Lahko da se mi je sam od sebe po KT začel urejati. Ker pred KT sem imela tudi neskončno dolge cikluse, samo se mi pa zdi, da se mi niti še niso uredili in sem že začela s KT. Mislim da sem M imela šele kakšni dve leti pa sem potem že bila na KT (M sem dobila zelo poznouser posted image , mogoče nisem bila še razvitauser posted image ).
Tako da če imaš rada zeliščne čajčke kar v akcijo z njimi. Škodit ne more, kvečjemu lahko pomaga. Nevem jaz imam občutek, da mi dobro naredi, kaj pa vem. Lahko pa da je samo psiha.

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 1325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.