|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Bodoče nosečke
3.9.2013 8:42:30   
Bluegirl
mamica deklicam, menim, da je moja prehrana dovolj raznolika in me glede tega niti ne skrbi. Sicer pa sem prebrala toliko različnih mnenj, da res ne veš, kaj si misliti. Potem sem si pač rekla: dobro, jo bom jemala, škodit ne more. Nisem pa pri tem dosledna. V poplavi vseh informacij, kaj se sme, kaj ne, se pa utopiš v sekundi! Sem včasih tako jezna in načeloma ne nasedam pametovanju, kaj vse škodi, ker potem lahko službo pustim in se samo s tem ukvarjam, pa še to ne vem, če bi šlo. Pri folni pa priznam, da sem podlegla farmaciji in sem v dilemi.

Bluegirl

(odgovor članu mamica deklicam)
Neposredna povezava do sporočila: 601
3.9.2013 9:43:43   
mamica deklicam

IZVIRNO SPOROČILO: Bluegirl

mamica deklicam, menim, da je moja prehrana dovolj raznolika in me glede tega niti ne skrbi. Sicer pa sem prebrala toliko različnih mnenj, da res ne veš, kaj si misliti. Potem sem si pač rekla: dobro, jo bom jemala, škodit ne more. Nisem pa pri tem dosledna. V poplavi vseh informacij, kaj se sme, kaj ne, se pa utopiš v sekundi! Sem včasih tako jezna in načeloma ne nasedam pametovanju, kaj vse škodi, ker potem lahko službo pustim in se samo s tem ukvarjam, pa še to ne vem, če bi šlo. Pri folni pa priznam, da sem podlegla farmaciji in sem v dilemi.

moj predlog, ker tako delam tudi sama: jemlji od O do M Tifol ali kaj takega poceni. Če zanosiš pa Elevit (vsaj jaz ga bom)

(odgovor članu Bluegirl)
Neposredna povezava do sporočila: 602
3.9.2013 9:49:21   
Bluegirl
Pa morda veš, mamica deklicam, zakaj ravno od O do M? Nisem tega za folno še nikjer zasledila. Sicer pa z mojimi bogseusmili ciklusi ne vem, kako bi to funkcioniralouser posted image Bom razmislila, hvala.

Bluegirl

Neposredna povezava do sporočila: 603
3.9.2013 10:14:41   
asyka
Jaz ne jemljem folne, vzamem pa občasno (je sicer mišljeno vsak dan, ampak sem šlampasta ko hudič pri tabletah) ene vitaminske tablete, ki vsebujejo polovično dozo folne, kot tifol npr. Ko pa bo nosečnost tukaj pa bom tudi jaz Elevit.

Sicer še vedno vztrajam, da gre za močen pms za katerega bi bilo super, da čimprej mine. Slabo mi je namreč ko sem lačna in ko sem sita. Mir je samo kadar jemuser posted image Vsake toliko me popika vsepovsod kjer se spomne moje telo. Od levega jajčnika, pa pod popkom pa blizu ledvičke. Brez veze uglavnem. Imam pa danes občutek da bo tetka mogoče celo prehitevala in bo prej prišla. Bomo vidli. Moj je sicer včeraj čez zobe tako potiho pripomnil, da ni hotu nič rečt, ampak da zadnjič ni šlo vse mimo. Ampak da se mu ni zdelo omembe vredno. A bog se usmili moškihuser posted image Zdaj sem mu nehala jamrat kje vse mi špika pa da mi je malo slabo, ker je že začel tuhtat kje bi dete spalo. In spet smo tukaj bog se usmili moških, ker jaz sem mu rekla, da če je res kaj bo vsaj naslednjih 9 mesecev z nama v posteljiuser posted image user posted image

Danes morem k zobozdravniku, mislim da nobenega zdravnika bolj odkrito ne sovražim. Je edini zdravnik od katerega ponavadi grem z bolečino in ne pridem z njo. K sreči je postal ful radodaren z injekcijami, tako da sem mu nazadnje rekla, da še samo film na stropu manjka pa bi bilo kot doma v dnevniuser posted image

The secret of life is hidden in DNA.

(odgovor članu Bluegirl)
Neposredna povezava do sporočila: 604
3.9.2013 14:36:44   
mamica deklicam

IZVIRNO SPOROČILO: Bluegirl

Pa morda veš, mamica deklicam, zakaj ravno od O do M? Nisem tega za folno še nikjer zasledila. Sicer pa z mojimi bogseusmili ciklusi ne vem, kako bi to funkcioniralouser posted image Bom razmislila, hvala.

govorile so že na parih teh temah, baje so to svetovali že tudi G. Če se dolgo matraš na user posted image , kar veliko zmečeš za tablete. In če imaš raznovrstno prehrano, je folna pomembna šele od dneva, ko se jajčece oplodi. In to je nekako od O daljeuser posted image user posted image

No, naša se ima v vrtcu super, jutri gre že za tri ureuser posted image user posted image

(odgovor članu Bluegirl)
Neposredna povezava do sporočila: 605
3.9.2013 18:05:21   
lila25
asyka kdaj delaš test? smo že me firbčne user posted image
mamica deklicam user posted image user posted image user posted image za mlajšo punčko user posted image važno da ji je všeč.
da vam povem, da se mam v službi prav super user posted image en dva tri mine cajt. plača res ni ne vem kaj, ampak bolje kot da doma sedim. pa res mi je fajn user posted image in najbolj pomembno, šefica je super.
jaz pa moja gi dieta pa nismo najbolj za skup, se vsak drug dan mal pregrešim in pojem kaj sladkega user posted image ampak poskušam se čim bolj držat. sicer je pa vsak začetek težak user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 606
3.9.2013 20:01:17   
asyka
Hmm test. Sem si šla danes prav računat in gledat kdaj sem imela prejšnjo user posted image . Dobiti bi jo morala 8.9 tako da do testa se bo še vleklo. Meni se pa sanja ne kaj se dogaja. Nekako vse jemljem z rezervo, ker psiha nardi veliko in mi je skrajno nemogoče da bi mi bilo tako slabo že sedaj. Mi je bilo prejšnji 2 menstruaciji tudi slabo pred njo, ampak res občutno manj. Sedaj mi je že 2 dni konstantno, razen ko jemuser posted image . Ampak ker se je ta znak pojavil že prejšnje cikluse ga jemljem res zelo z rezervo. Bolj me muči, konstantno špikanje po trebuhu. Poleg popka, levo in desno. Pa občasno kak krč kot, da bo user posted image zdaj zdaj tukaj. Tega pa res nikoli še nisem imela pred nobeno tetko. In dvomim, da bi katerakoli psiha lahko vplivala da se to pojavlja. Ne vem, bomo vidli. Za piko na i mi pa danes moj reče, kaj mam to neko črto od popka navzdol. Kaka črta? eh, 5 dni še počakamo da bomo videli kako bo. Ampak po mojem bo user posted image

Lili25 super, da ti je fajn v službi. To je sploh pomembno. Plača bo pa že nekoč boljša, zaenkrat važno da je pa da se s šefi razumeš in sodelavci :)

(odgovor članu lila25)
Neposredna povezava do sporočila: 607
3.9.2013 20:34:43   
mamica deklicam

IZVIRNO SPOROČILO: asyka

Za piko na i mi pa danes moj reče, kaj mam to neko črto od popka navzdol. Kaka črta? eh, 5 dni še počakamo da bomo videli kako bo. Ampak po mojem bo user posted image

vsem nosečnicam se pojavi črta od popka navzdol do sramnih dlak. Preveri pred ogledalom user posted image user posted image

(odgovor članu asyka)
Neposredna povezava do sporočila: 608
3.9.2013 21:24:20   
asyka
Sem sla prav gledat... mogoce res taka cisto rahla senca se vlece od popka navzdol ampak kaj vem. Dvomim da bi se to pojavilo v prvem mesecu. Jaz se vedno pravim dabo tetka prisla hehe.

Neposredna povezava do sporočila: 609
3.9.2013 21:32:46   
mamica deklicam
jaz imam eno vprašanje za vse tiste, ki ste tudi brezposelne. Kako si plačujete dodatno zdravstveno zavarovanje? Ali se da kako zrihtat, da ga mi ni potrebno plačevati ali pa da mi ga je potrebno samo polovično?

Za nekoga, ki nima prihodkov, je 30€ na mesec kar velik strošekuser posted image

(odgovor članu asyka)
Neposredna povezava do sporočila: 610
3.9.2013 23:38:54   
pilotgirl
NE vem......en cas so neki govorili kao da ti lahko sociala plača sam meni so vse skupaj zakomplicirali.....kao ima moj prevec dohodka (700eu) in mi zato pac ne pripada. Tak da si jo sama plačujem user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 611
4.9.2013 8:16:58   
Žabinčica
Pozdravljene.

Asyka to pa je res zelo nenavadno....res sumljivi znakci; navijam user posted image . Glede na to da je do tvoje m. še manj kot teden dni, bi lahko bili tudi prvi znaki nosčnosti...kaj pa tvoj občutek pravi?

Mamica deklicam super za uspešno uvajanje - no zdaj boš pa imela malo več časa tudi za sebe.

Bluegirl glede folne, lahko pa tudi poskusiš s kakšnimi multiv. tabletami. Ponavadi vsebujejo folno, jih pač jemlješ kot dodatek k prehrani; ko pa zagledaš +, pa začneš s kakšnimi prav za nosečnice. Jaz sem obakrat tako naredila (prvič ker se je tako do zanositve vleko, da sem že nehala tifol jest, drugič ker sem mislila da se tudi lahko zavleče-čeprav se potem ni; sicer tukaj potem tako nisem nobenih tabl./elevit in podobno prenašala, še tifol sem komaj,komaj pogoltnila...ampak to je že druga stvar).

Dodatno zavarovanje, kot jaz razumem si ne rabiš plačevat. Ko ti poteče pogodba o zavarovanju jo pač ne podaljšaš oz. če se lahko zmeniš, da ti jo prekinejo. To je itak prostovoljno/tvoja stvar, če si ga plačuješ; samo da potem, pri koriščenju zdrav. storitev, ti jih pokriva samo osnovno. Torej tisto kar ne krije osnovno zavarovanje doplačaš. Po mojem, če si večkrat pri zdravniku ali zobozdravniku se ti ne splača - oziroma si preveri kaj koristiš in kaj od tega krije osnovno in kaj dodatno zavarovanje. Če pa so kakšne druge možnosti za brezposelnost pa ne vem...

(odgovor članu pilotgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 612
4.9.2013 8:33:01   
mamica deklicam
za dodatno zavarovanje sem medtem že nekaj zvedela. Baje ti ga ni potrebno plačevati samo v primeru, če si prejemnik socialne pomoči. No to nisem, ker bi sigurno prekoračila njihove cenzuse, če morava kljub moji brezposelnosti še vedno plačevati vrtecuser posted image . Saj je res samo 10% a ta denar bi nam drugje prav prišel.

Očitno moraš crknit, da ti kaj pomagajouser posted image user posted image

(odgovor članu Žabinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 613
4.9.2013 8:41:46   
Žabinčica

IZVIRNO SPOROČILO: mamica deklicam

za dodatno zavarovanje sem medtem že nekaj zvedela. Baje ti ga ni potrebno plačevati samo v primeru, če si prejemnik socialne pomoči. No to nisem, ker bi sigurno prekoračila njihove cenzuse, če morava kljub moji brezposelnosti še vedno plačevati vrtecuser posted image . Saj je res samo 10% a ta denar bi nam drugje prav prišel.

Očitno moraš crknit, da ti kaj pomagajouser posted image user posted image

Plačevat si ga ne rabiš (tudi če nisi prejemnik soc. pomoči)...samo potem ga pač nimaš...(in si sama kriješ vse kar ne krije osnovno).

Sicer pa saj tako sama vidiš, da vse "ugodnosti" za družine in ostale dodatke znižujejo...

Neposredna povezava do sporočila: 614
4.9.2013 8:44:54   
Bluegirl
Jutrouser posted image

Asyka: Pričakujem poročilo o tvojem počutjuuser posted image Jao, moški, sem se prav nasmejalauser posted image Katere vitaminske tablete pa jemlješ? Si preživela obisk pri zobozdravniku?

mamica deklicam: Čestitke za uspešno uvajanje v vrtcu, bravouser posted image

lila25: To je pa res superuser posted image Verjemi, da manjšo plačo skorajda lažje preživiš kot pa slabe odnose v službi. Sem ravno danes o tem nekje brala, kako nas slabi odnosi na delovnem mestu najbolj obremenjujejo in najbolj stresno vplivajo na nas.

Zavarovanje: Mislim, da so razlike med dopolnilnim in dodatnim zavarovanjem. Nobeno od njiju ni obvezno, je pa dopolnilno zelo priporočljivo, ker osnovno krija bore malo stvari. Kaj več ti pa žal ne znam pomagat. Najbolje, da malo pobrskaš po spletu in se pozanimaš naokrog.

Žabinčica in ostale: Hvala za odgovore/nasvete glede folne. To, kar imam doma, bom kar porabila, potem bom pa videla. Res je problem, ker se zna tole delanje user posted image zavlečt in potem goltaš te tablete po nepotrebnem, pa še denar zapraviš.

Lep dan vsem.

Bluegirl

(odgovor članu Žabinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 615
4.9.2013 8:47:27   
Čukica
A ni dopolnilno = dodatno?

(odgovor članu Bluegirl)
Neposredna povezava do sporočila: 616
4.9.2013 9:17:02   
mamica deklicam

IZVIRNO SPOROČILO: Čukica

A ni dopolnilno = dodatno?

ja, to je enako. Samo da eni govorimo dopolnilno, eni pa dodatno. Vse pa vemo, koliko krije osnovno zdravstveno zavarovanje, praktično nič.

Sem šla prejšni teden k svoji G po napotnico, ker rabim jutri novo v Lj in sem jo prosila še za recept za tablete Naglesin. In jih plača moja zavarovalnica, torej gredo iz dodatnega zavarovanja. Včasih je bilo vsaj razdeljeno, nekaj je šlo iz osnovnega, en del pa iz dodatnega.

Veste, sedaj ko se kregajo, kako je zdravstvena blagjna przna, se jaz ne upam ukiniti dodatnega zavarovanje, ker ste lahko prepričane, da bodo večino storitev prenesli iz osnovnega zavarovanja na dodatno. Bo kmalu vse za plačevati.

(odgovor članu Čukica)
Neposredna povezava do sporočila: 617
4.9.2013 9:24:02   
Čukica
Jaz tudi mislim, da ukinjanje dopolnilnega ni "varno"- Konec koncev ne moreš predvidit kdaj boš zbolel, si kaj polomil, zanosil... mislim da se tudi čisto osnovne preglede (ne samo zdravila) pri osebnem zdravniku nekaj plačuje, če nimaš dodatnega. Se mi pa ne sanja kako je z dodatnim če nisi zaposlen. Mislim, da si ga moreš plačevat vseeno, ne vem pa kakšne so kaj druge opcije.

Neposredna povezava do sporočila: 618
4.9.2013 9:38:27   
mamica deklicam
no sem šla poiskat račun za tablete: škatlica Nalgesin forte z 10 tabletami stane 3,01€. To so 550mg tablete,ki jih ne moreš dobiti v prosti prodaji. Lahko kupiš podobne, le da so polovično močne kot te. Jaz jih rabim včasih, ker mi edino te primejo, če imam močne menstrualne krče. No mojemu te iste pomagajo pri glavobolu (jaz še nisem poskusila)
Iz osnovnega zavarovanja ti pokrijejo 0,30€, iz dodatnega pa 2,71€. To je 90% cene zdravila. Včasim mislim, da je bilo 70% ali še manj.

Za denarno socialno pomoč vsaj zaenkrat še ne bom zaprosila, ker bi jo kasneje, ko bi se zaposlila, morala vračati. user posted image

Mene najbolj razjezi to, da nas poštene državljane, ki vse delamo po regelcih, udarijo povsod, kjer se le da. user posted image user posted image Vi bi morale videti, kakšno odločbo sem sedaj dobila za OD in vrtec. Vsakič, ko dobim novo, je v tisti tabeli naših prihodkov več noter. Če jo na hitro pogledaš, misliš, da si ta hud zemljiški posestnik. Kako bo šele drugo leto, ko bodo uvedli nov davek na nepremičnine? Ali bomo vsi začeli prodajati. user posted image

(odgovor članu Čukica)
Neposredna povezava do sporočila: 619
4.9.2013 10:40:40   
asyka
Moji obcutki so, da bo prisla tetka. Ne vem zakaj, ampak tak filing mam.

Jemljem od Sensilaba. So pa primerne samo za tiste, ki jim gredo konjske po grlu. Vcasih jo dam tudi na 4 dele da jo lahko pogoltnem.

Zobozdravnika sem prezivela. Jaz ne vem, a vas tudi najbolj zacne cvekat in sprasevat ko imate polna usta vsega? Moj naprec vedno zacne, kako starsi, kaj ze studiras... pol pa odgovori ce lahk hehe

Neposredna povezava do sporočila: 620
4.9.2013 11:02:53   
Bluegirl
Samo na kratko, ker nimam časa kaj več poizvedet: dopolnilno NI isto kot dodatno. Več: http://www.finance.si/241362/Nasvet-dneva-Kaj-nudi-dopolnilno-in-kaj-dodatno-zdravstveno-zavarovanje

Dopolnilno je tisto, brez katerega plačaš skoraj vse, saj osnovno krije res osnovne stvari, pri dodatnem pa gre še za nek nadstandard.

Bluegirl

(odgovor članu asyka)
Neposredna povezava do sporočila: 621
4.9.2013 11:05:14   
Bluegirl
Še to: brez dopolnilnega res ni dobro bit (plačaš že vsako malenkost), si ga pa v vsakem primeru plačuješ sam, tudi če si zaposlen. Ne vem pa, ali so kakšne opcije, da ti ga krije kdo drug.

asyka: Mene je tudi moja prejšnja zobozdravnica spraševala vse možno, jaz sem pa nazaj nekaj momljalauser posted image

Bluegirl

(odgovor članu asyka)
Neposredna povezava do sporočila: 622
4.9.2013 11:14:23   
Čukica
Po mojem se zobarji k temu zavežej ob zaprisegi na koncu študija:D ...da nas bodo spraševali vse mogoče šele, ko bomo imeli polna usta:D

Drugače pa je zanimivo videt kako se je dvignila premija od l.2009 do danes. za dobre 3 eur na mesec za dopolnilno.

(odgovor članu Bluegirl)
Neposredna povezava do sporočila: 623
4.9.2013 11:18:47   
Bluegirl

IZVIRNO SPOROČILO: Čukica

Po mojem se zobarji k temu zavežej ob zaprisegi na koncu študija:D ...da nas bodo spraševali vse mogoče šele, ko bomo imeli polna usta:D

Drugače pa je zanimivo videt kako se je dvignila premija od l.2009 do danes. za dobre 3 eur na mesec za dopolnilno.

Haha, možno, da resuser posted image

Jap, in verjetno so od letos naprej ne bo zmanjševala...user posted image

Bluegirl

(odgovor članu Čukica)
Neposredna povezava do sporočila: 624
4.9.2013 21:37:13   
Cikacaka
Da vas se tukaj lepo pozdravim...ce ze ne skrbimo za nataliteto vidim da bomo imele vsaj lepe zobeuser posted image

Jaz tud melazobarja ta teden...prezivela :)) a kera ve zakaj eni placujejo bele plombe drugi pa ne? Meni jih ne kasira,mojemu kolegu pa vedno...nic jasno.
So pa res hecni ko te sprasujejo medtem ko majo vseh deset prstov v tvojih ustih pa se kak tampon user posted image

(odgovor članu Bluegirl)
Neposredna povezava do sporočila: 625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 mitov o zanositvi
Vsi pari, ki si želijo imeti otroke, še posebej pa tisti, ki se soočajo z neplodnostjo, so pripravljeni upoštevati in st...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......