|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  238 239 [240] 241 242   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Bodoče nosečke
16.3.2015 10:37:29   
Ni novih sporočil
Janchek81
mamica deklicam pa sj jo lahko vprašaš kaj je kaj tazga jedla kokr prejšnje dneve ni ... naša je mela tud tako reakcijo in smo takoj vedli, da je tko k jaz alergična na jagode user posted image Sam zdj ( po enem letu = je ona zgleda prerasla to alergijo ... user posted image

(odgovor članu mamica deklicam)
Neposredna povezava do sporočila: 5976
16.3.2015 10:37:33   
Ni novih sporočil
MauMow
MD jaz sem dobra znanka alergij. Začelo se mi je prvič ko sem bila stara okoli 6 let, izpuščaji in noro srbelo. So me testirali in pokazalo na pršice in cigaretni dim (zaradi mene je takrat potem dedek nehal kaditi user posted image - vse je za nekaj dobro) in pa delno mlečni izdelki (to se je umirilo) ampak se je na faksu spet začelo, delna intoleranca na laktozo. Tako da sedaj vem kaj ja in kaj ne. Ampak je fajn vedeti kaj je tisto kar ti povzroča alergijo. Pršice so tako najhujše, sploh na zimo, ampak sem se navadila tako živeti, da pozimi srbi.

Neposredna povezava do sporočila: 5977
16.3.2015 10:44:12   
Ni novih sporočil
mamica deklicam

IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81

mamica deklicam pa sj jo lahko vprašaš kaj je kaj tazga jedla kokr prejšnje dneve ni ... naša je mela tud tako reakcijo in smo takoj vedli, da je tko k jaz alergična na jagode user posted image Sam zdj ( po enem letu = je ona zgleda prerasla to alergijo ... user posted image

popoldne je bila pri moji mami in so jedli hrenovko golico od Perutnine Ptuj. Jo je kupila tisti dan v trgovini in je bil rok uporabe ravno tisti dan (je bila tudi 50% ceneje). Nobenemu drugemu ni bilo nič, ona pa je dobila izpuščaje.
Sem na urgenci vse to povedala in po izrazih na obrazih sklepam, da je bilo to to. Čeprav moja mami kategorično zavrača, da je njena krivda in pravi, da je vnukinja k njej prišla že zabuhla v obraz. Da je kaj pojedla v vrtcu.
Enkrat se je hčeri že naredila rdeča lisa po obrazu in malo na nogi, tokrat so bili izpuščaji kožne barve, samo vsi fleki so bili dvignjeni nad nivo kože. Že takrat je rekla zdravnica, naj bomo pozorni, če se bo ponovilo, kaj je jedla.

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 5978
16.3.2015 11:04:02   
Ni novih sporočil
Janchek81
mamica deklicam ja mi smo take izpuščaje mel pri jagiodah ... kar je blo logično že takoj, ko je moj oče povedu,d a so jagode jedl, .... pol kasnej sm probala eno pa po eno in ugotovila, da je hvala bogu to alergijo prerasla - UPAM, ker jaz k jem dons jagode npr sm vsa šekasta, ko krava liska, res ... pa še pr določenih zadevah ... sj opazujte ... drgač pa hrenovke znajo bit ja ... ampak ok, sj mame so vedno najbolj brihtne user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 5979
16.3.2015 11:44:11   
Ni novih sporočil
Melanie1
Hej hoj! user posted image

Evo mene... Komaj živa... Me je angina kar lepo zdelala. No, vse v hiši. Starejša dva sta že zdrava, preostali trije pa se še kar matramo z antibiotiki. Skratka noro in nepozabno. Tu in tam sem vas brala preko mobitela, ampak pisati me pa res ni bilo volja. Sem na bolniški, jutri imam pregled, ampak zagotovo me ta teden še ne bo v službo. Je najmlajša še vedno v slabem stanju. Biti noseč in imeti hudo angino... sucks do konca. Ležati na postelji, se kot čevapčič prestavljati zdaj na levi bok, zdaj na desni. Skratka za umreti. Od hrane kakšna vroča juhica in sadne solate.

Zelo sem se razveselila nosečniških novičk od naše Čokoladice in Polhka. user posted image user posted image user posted image Seveda pa iskrene čestitke tudi Neži. Hja, s Taro počasi zapuščava nosečniški prestol in pripravljava prostor za ostale. user posted image

Prejšnjo sredo sem tudi imela pregled pri G. Vse BP. Izpišem podatke kasneje, pa tudi novo sličico imamo. user posted image

Še se oglasim... user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 5980
16.3.2015 11:45:59   
Ni novih sporočil
MauMow
No samo da je sedaj bolje Melanie. Smo te že res pogrešali. Upam da se vsi počasi sestavite nazaj!

(odgovor članu Melanie1)
Neposredna povezava do sporočila: 5981
16.3.2015 11:51:02   
Ni novih sporočil
mamica deklicam
melanie1, ja kakor vidiš smo te že vse pogrešaleuser posted image user posted image

Upam, da se kmalu pozdraviš in seveda vsi ostali doma.

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 5982
16.3.2015 11:51:22   
Ni novih sporočil
polhek2
Melani, samo da ste bolje, pobožaj bušija pa čimprej se vsi pozdravite.

Hvala za čestitkeuser posted image

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 5983
16.3.2015 11:54:42   
Ni novih sporočil
mamica deklicam

IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81

mamica deklicam ja mi smo take izpuščaje mel pri jagiodah ... kar je blo logično že takoj, ko je moj oče povedu,d a so jagode jedl, .... pol kasnej sm probala eno pa po eno in ugotovila, da je hvala bogu to alergijo prerasla - UPAM, ker jaz k jem dons jagode npr sm vsa šekasta, ko krava liska, res ... pa še pr določenih zadevah ... sj opazujte ... drgač pa hrenovke znajo bit ja ... ampak ok, sj mame so vedno najbolj brihtne user posted image

no, hvala bogu na jagode nista elergične. Mlajša jih obožuje in imamo doma cel nasad. me že en mesec sprašuje, kdaj bodo spet začele delatuser posted image . Jih je lani sproti trgala, niso nekatere niti uspele dovolj dozoreti. Sem bila huda, ker je zelene med drugim trgala, tako da jih je potem hvalabogu nehala.

Imam namen ugotoviti, na kaj je alergična. Drugače imam pa jaz tako mamo, da ona NI NIKOLI NIČ KRIVA, tako da se jo kar malo ogibam. Se že 40 let ne razumeva in se to na žalost ne bo izboljšalo. Z glavo skozi zid sem se pa naveličala hodituser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 5984
16.3.2015 12:21:04   
Ni novih sporočil
Bluegirl
O, Melanie, sem te tako hitro brala. Super, da je z malčico vse OK. Smola pa seveda za angino. Naj bo čim prej bolje**

Neža, čestitke, kako lepe novičke! :)

Neposredna povezava do sporočila: 5985
16.3.2015 12:35:17   
Ni novih sporočil
Tara9
melanie super, da si se oglasila, sem si kar oddahnila. Si nas kar malo prestrašila veš user posted image . Lepo, da gre angina na bolje, si pa mislim, da je bilo za umret. Poleg tega trebuha si ne predstavljam kako preležati angino. Upam, da boš kmalu zdrava kot dren user posted image .

(odgovor članu Bluegirl)
Neposredna povezava do sporočila: 5986
16.3.2015 12:43:41   
Ni novih sporočil
perla*
Joj tudi tukaj vas ne dohajam, ste se toliko razpisale! user posted image

MD sej ni važno kdo je kriv, važno je kaj je krivo. Pusti zdej to prepucavanje z njo, pa važno da bo tamala fajn. Sploh pa hrenovke?! Joj, nisem jih jedla že ene 5 let, ker zdej je bilo pa res že neštetokrat prikazano kaj to notr dajejo in kako jih delajo. Fuj, pfej! user posted image Ful sem vesela in ponosna za tvojo zeljno juho! Super! Boš hitro vidla bo boljse pocutje in bos sigurno v tej smeri nadaljevala. Jst vse kar pocnem vezi prehrane je izkljucno zaradi pocutja in zdravja. Tko da so kile samo rezultat tega. Zdej ko je ze skorej konec zime lahko recem, da je minila 3 sezona brez bolniske. Prej pa vsakic in to veckrat. Tko je sprememba hrane vplivala name. In to me zene dalje, ok eni pravijo da ze pretiravam. Ampak itak ce beres knjige in leturaturo o tem, da se ti mozgani mal operejo. user posted image

Melanie1 kako si nam lahko to storila?! user posted image lej koliko casa te ze ni bilo in prov vsaka se je sprasevala kje za vraga si! No, vesela, da se sestavljate nazaj. Pazite nase! user posted image kot vidis se nam je vmes zgodil en velik čudež - Noseča Čokoladka! user posted image

Bodite pridne, grem dalje delat, ponedeljek je! Pa prov hitro bom šla, popoldne je čas za kozmetičarko! Oh ja, top! user posted image

(odgovor članu Bluegirl)
Neposredna povezava do sporočila: 5987
17.3.2015 8:08:20   
Ni novih sporočil
ela23
Dobro jutro! user posted image

Jaz že sprebam jutranjo kavo. Sem si jo že zaslužila, ker sem že oprala posteljnino, obesila še drugo perilo. Sem imela budnico že pred 6h. user posted image . Danes me čaka še čiščenje kuhinjskih oken - so ogromna, tako da ni mačji kašelj. user posted image Popoldne pa sprehod v sončnem vremenu. Vsaj upam, da se tale megla razkadi. :)

Melanietole je pa bil zalogaj - družinska angina plus nosečnost. user posted image Upam, da boste čim prej vsi ok. Slikico malčice pa le pokaži, ko boš utegnila.

Perla, se strinjam, kar se tiče prehrane. Dve leti nazaj sem precej pazila pri prehrani, ker sem imela endometriozo in sem na ta način želela izboljšati stanje. Koliko je pomagalo, ne vem (zanosila sem user posted image ), sem se pa počutila 10000x boljše. Nobene utrujenosti po kosilu, več energije, manj napihnjenosti, redna prebava, lepša koža, trdnejši nohti ... Edino v trgovinah mi je šlo kdaj pa kdaj na jok, ker če živiš zdravo, greš lahko gladko mimo 80 % polic. user posted image Ah, moram se spet mal v roke vzet ... vsaj pri cukru!

Mimogrede, kozmetičarko ti pa kar zavidam. user posted image

Lep dan vsem. user posted image

(odgovor članu perla*)
Neposredna povezava do sporočila: 5988
17.3.2015 8:15:10   
Ni novih sporočil
Bluegirl
Jutro!

Melanie, tudi mene si pošteno prestrašila. Sem imela že neke zle misli, še dobro, da niso bile resnične;)

Ela, pridna! Oh, mi imamo budnico (če nočnih ne štejem) vsak dan okrog 6h ali še prej. Meni uspe oprat in obesit perilo po delih. Tako je, če imaš malega nagajivčka;)

Uf, hrana. Jaz priznam, da se težko čemu odrečem. Jem vse. Je pa res, da skorajda ne kupujemo pripravljenih živil. Domača zelenjava, sosedovo meso, jajca. Kuhamo doma. Se tolažim, da je že to veliko:) Sem pa slišala ogromno zgodb, kako so ljudje spremenili prehrano, izboljšali počutje, pozdravili bolezni - sem včasih cisto fascinirana!

MD, kar tako naprej! Grem stavit, da bo z novo sluzbo, novim tempom takoj še kakšna kilca manj;)

(odgovor članu ela23)
Neposredna povezava do sporočila: 5989
17.3.2015 8:21:48   
Ni novih sporočil
Marčevka2010
Dobro jutro!

Melanie samo, da nisi šla prezgodaj rodit, jaz sem tudi na to pomislila. Si pa mislim, da je bilo težko, da ste bili vsi bolni. Čim prej se pozdravite! user posted image

MD v kakšnih hrenovkah so lahko razni konzervansi, vprašanje kakšno meso oz. ostanki. Naša je enkrat reagirala na en Hofrov sadni jogurt, zaradi konzervansa. Ga nismo nikoli več kupili. Drugače pa super za kilograme. user posted image

(odgovor članu ela23)
Neposredna povezava do sporočila: 5990
17.3.2015 8:34:47   
Ni novih sporočil
lily32
melanie, dobro, da nisi v kakšni bolnici, sem se zbala zate, čeprav ti prav nič ne zavidam, ker sem v podobni situaciji, le da nisem noseča. Ena naša kašlja nonstop že en teden in ima malo vročine, drugi se je včeraj prehlad razvil v vnetje ušes in je cel popoldne ter del noči prejokala, ji ni calpol skoraj nič pomagal. Zadaj so po dveh dozah začeli očitno delovati antibiotiki in je malo bolje. Poleg tega sta okužili še mene, zdaj še jaz kašljam in se filam z zdravili zaradi glavobola. user posted image Držim pesti, da bo pri vas in pri nas kmalu bolje. user posted image

perla, super, da se držiš načel zdrave prehrane. Jaz vsaj čokoladi vsakodnevno podležem.user posted image

MD, na[b] tem linku[/b] je ena dobra enostavna dieta, ki ti prečisti telo, pokuri maščobe, nisi lačen, a vseeno v 1 tednu izgubiš 4-5 kg. Jaz jo 2x letno uporabim in se po njej super počutim. user posted image

< Sporočilo je popravil lily32 -- 17.3.2015 8:35:56 >

(odgovor članu Marčevka2010)
Neposredna povezava do sporočila: 5991
17.3.2015 8:40:37   
Ni novih sporočil
chocolatecake
Melanie tudi jaz sem vesela, da si še v enem kosu, pa držim pesti, da si kmalu 100% opomorete še ostali člani družine.
MD Groza, kaj lahko naredi ena taka melankost kot je hrenovka. Upam, da ste zdaj ok in da ste ugotovili pravega krivca, da se težave nebodo več ponovile. Tudi jaz jih ne jem, se nekaj trudim za zdravo prehrano tako kot Perla, včasih mi super ratuje, včasih pa malo manj. user posted image Je pa res, da ti pride nekako "v kri" in določenih stvari sploh več ne pogrešaš. Jaz že leta skoraj ne jem belega kruha in krompirja, pa ga sploh ne pogrešam.
Nasploh se izogibam sladkorju in beli moki, ampak me včasih premami kakšna tortica.
Tako, da ti kar vztrajaj, najtežje je začeti, potem bo vse lažje.

Meni moje "čudežno" dete povzroča nič kaj čudežne slabosti, ne samo zjutraj, tudi popoldne in zvečer. Bruham ravno ne, nimam pa nobenega apetita, tako da sem v slabem tednu shujšala skoraj 2 kg. Pa grozne probleme imam z nespečnostjo, sumim, da sem podzavestno tako zaskrbljena in živčna, če bo vse OK. Se sicer zelo trudim razmišljat pozitivno, a očitno podzavest dela svoje.
Ginekologinja me je naročila na pregled šele začetek 10. tedna, sem prosila če lahko vsaj malo prej, glede na to, da bi bil otrok lahko starejši, glede na zgodovino mojih težav in glede na to, da je še pred dobrim mesecem vztrajala naj grem na pregled prehodnosti jajcevodov. Ampak ne, sem dobila pod nos, da nisem nobena izjema in da itak en jaz ne oni nimajo vpliva na nič. Vem, da ima teoretično prav, ampak bi vseeno lahko pokazala malo več razumevanja. Sem se naročila samoplačniško za v petek popoldne, to bom pa malo lažje počakala. Upam, da bo vse OK in da bom potem vsaj malo lažje zadihala.

Neposredna povezava do sporočila: 5992
17.3.2015 8:46:15   
Ni novih sporočil
..noname..
Joj, tebe bi pa lahko res prej vzela, glede na to da sta imela probleme...jaaaaoooo znorim ko kej tazga slišim...super, da boš šla na samoplačniško....sicer pred 6. tednom se nič ne vidi, ampak upam, da bo vse okuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 5993
17.3.2015 8:51:26   
Ni novih sporočil
Janchek81
Sam UZ je najbolje, če se ga dela enkrat v 9. ali 10. tednu ... jaz sem ga imela prvič v 8. in ni kaj dosti pokazalo, pol drugič pa v 10. in je blo res bolje, tko, da se strinjam z ginekologinjo ( žal ), da te je naročila v 10. tednu ...

(odgovor članu ..noname..)
Neposredna povezava do sporočila: 5994
17.3.2015 8:51:42   
Ni novih sporočil
Marčevka2010
Lily32 čim prej se vsi pozdravite! Naša je tudi nekaj smrkala in kašljala, v nedeljo so jo začela ušesa bolet. Tudi naši Calpol skoraj ne prime, pa so ji dali kar tistega za 6 let, čeprav jih ima 4,5. Včeraj smo dobili kapljice za ušesa, na zadnje so ji pomagale. Je pa danes pri babici, ker je drugače čisto živahna, vročino je imela le včeraj popoldne malo nad 37. Upam, da se poštima.

Čokoladka super, da boš šla kam drugam prej na pogled. Itak bodo tam povedali starost zarodka, glede na mere in, če je večji zatežiš svoji za pregled prej. Ker moraš računat, da je potem kmalu nuhalna, da se do časa naročiš. Če boš šla seveda. Upam, da boš vredu opravila na pregledu in, da bo vse BP. In nujno kakšno slikico pokazat.

Jaz sedaj testiram za O, počasi se prikazuje druga črtica. Sva user posted image v soboto, danes bo spet treba. Je bil naporen vikend, včeraj tudi in sva samo padla v posteljo. Itak imam sedaj druge stvari za mislit, bo treba konkretno pospešit urejanje hiše, ker zna bit, da se bomo morali selit v par mesecih. Pa še vse pohištvo nabavit, je treba imet čas. Moj pa po cele dneve v službi.user posted image Ne vem kdaj nama bo ratalo. Za prodajo stanovanja vredu kažuser posted image e, sedaj se pogajamo za ceno. Držite pesti, da gre skozi. Bom skoraj tako vesela, če se proda, kot, če bi plus na testu zagledala. user posted image

(odgovor članu chocolatecake)
Neposredna povezava do sporočila: 5995
17.3.2015 8:57:37   
Ni novih sporočil
Bluegirl
Včasih imam občutek, da z ljudmi delajo ljudje z najmanj občutka za sočloveka. In seveda si izjema, Čokoladka. Ne gre vsaka nosečka čez toliko težav kot ti (in tvoj partner). Pa srečno na pregledu! :
Marčevka, super za stanovanje! Držim pesti.

Neposredna povezava do sporočila: 5996
17.3.2015 9:09:52   
Ni novih sporočil
Marčevka2010
Hvala Bluegirl.user posted image

Čokoladka pa moraš imeti G ravno tam, se ne bi kam zapeljala, če sprejemajo? Moj tudi ne dela v mojem kraju, se pač peljem 25 minut stran. Tu pri nas je ena čudna, nisem še slišala pohvale. Raje se k mojemu peljem, sem se že v prejšnji nosečnosti, pa magari z avtobusom, če je treba. Ima tudi svoje fore, ampak te vzame, če je treba takoj, se ne čaka dolgo za pregled. Tudi sedaj za bris, ko sem klicala bi lahko v enem tednu prišla. Pa sem sama potem rekla za pozneje. Kadar je bilo kaj, ala krvavitve v N, vse fajn pregledal. Nikoli me ni odpravil ala, da kaj pretiravam. Dal na bolniško, raje ni tvegal.

(odgovor članu Bluegirl)
Neposredna povezava do sporočila: 5997
17.3.2015 9:21:27   
Ni novih sporočil
perla*
Piiiiih ravn iz kofeta prišla in izvedela še za eno, da je noseča. Sta imela krizo in se je odselila od njega, zvedela da je noseča in prišla nazaj. user posted image user posted image V kakšne odnose rojevajo nebogljene otroke? Nič krivi...naj se prej zmenijo, ne potem.

Pa malo se moram pogovorit sama s sabo, ker mi niso vsec teli filingi, ki jih obcutim, ko izvem, da je ena noseca. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 5998
17.3.2015 9:24:47   
Ni novih sporočil
lily32
marčevka, držim pesti user posted image za stanovanje. Hvala za dobre želje. Ja, tudi naši je šlo zadnjič mimo samo s kapljicami, tokrat je vnetje hujše. user posted image Pa hitro v akcijo, če se O približuje. user posted image

čokoladka, večinoma je res najbolje, da je prvi pregled 9. oz. 10. tednu, saj če je prej, se lahko zgodi, da se nič ne vidi in se potem dela panika, trepetaš, če se bo naslednjič videlo … Je pa tudi res, da če si v taki situaciji, kot si ti, si želiš še formalno potrditev, da se nekaj dogaja in zato je prav, da si se naročila na samoplačniški, da boš lažje počakala na redni pregled in da boš lažje zaspala. user posted image Sicer pa je že slabost dober znak, da se tvoja pikica razvija.

Neposredna povezava do sporočila: 5999
17.3.2015 9:24:53   
Ni novih sporočil
Janchek81
perla* fu veš kok je zdej takih, ki nardijo otroka sam zato k pač mislijo, da jim bije biološka ura user posted image potem eni mislijo, da jim bo prihajajoči otrok popestril zvezo, odnos ... pol ko se otrok rodi pa vidjo, da nikakor ne gre in pač furajo kr tko - kao familija varianta ...
Jaz sem živi dokaz kako si je bivši želel otroka, ko se je pa tamala rodila se je pa čist spremenil in mislil, da lahko dela kar hoče, da itak nimam druge rešitve kokr trpet in ostat z njim ... NOT ...user posted image

(odgovor članu perla*)
Neposredna povezava do sporočila: 6000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  238 239 [240] 241 242   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  238 239 [240] 241 242   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

luč DA ali NE
пеперутка16

Ali imate ponoči prižgano luč v sobi, kjer spi vaš dojenček?