RE: Marčevke 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Tippi -> RE: Marčevke 2014 (23.8.2013 11:45:41)

IZVIRNO SPOROČILO: biba22

hm...a sm jst res edina, ki nebo šla na NS???? Nevem, jst sm mlada in mam tolk mal možnosti, da res ne grem. Tudi pri prvem nisem šla. Pa tudi če bi bilo kaj narobe, nevem če bi bila zmožna prekinit nosečnost..je pa že bolje da nevem pa mirno preživim[sm=nosecka.gif] , kot pa bi se sekirala .... Tako, da ANONIMEN, ti si tudi mlada, je veliko več možnosti za kako drugo napako, tako da jaz na tvojem mestu nebi preveč razmišljala o NS.
AJA, KAKO STE POVEDALE DA PRIČAKUJETE DETECE?

Mogoče si edina med marčevkami, nisi pa edina ki ne boš šla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. jih poznam kar precej. stvar odločitve. si si odločila, da ne greš, torej super [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] prav tako super za tiste, ki so se odločile, da gredo. res pa je, da je to eden izmed lepših pregledov, saj se vidi cel plodek in se v celi nosečnosti ne bo več tako lepo videl, kot v tem času ko se opravlja NS. kar se pa rezultatov tiče, je pa itak znano, da je to presajalni test in itak ne da nobene garancije, da boš imel zdravega otroka.

je pa veliko tudi takih nosečk, ki ne gredo na NS, gredo pa potem na druge invazivne preiskave.

Tippi -> RE: Marčevke 2014 (23.8.2013 11:48:13)

IZVIRNO SPOROČILO: cataleyamiller

joj, danes me je čist zaneslo.. že od jutra gledam vozičke..[sm=smiley36.gif] očitno me dajejo hormoni..[sm=smiley36.gif]

jaz pa nič ne gledam od opreme[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], ker bom več ali manj vse dobila. razen omare in previjalne komode.

Andy86 -> RE: Marčevke 2014 (23.8.2013 12:16:51)

biba22 to je čisto tvoja odločitev. Jst pač grem, ker sem bila v prvi nosečnosti zelo zadovoljna s pregledom in odnosom ter se strinjam z ostalimi, da je to res talepši uz. Sem pa takrat imela 22 let in za rečt zelo dobre rezultate a mi ni bilo žal ne denarja, ne odločitve da grem...bi naredila še 100 takih pregledov če bi bilo možno [sm=smiley36.gif]
Jst k sreči glede opreme imam že veliko stvari, praktično vse, razen lupinice. Tko da o tem ne razmišljam veliko...le oblekice bodo "problem", če bo fantek...bo treba celo garderobo na novo kupit [sm=jezicek.gif]
zdej pa laufam na kosilo...me že precej muči lakota [sm=smiley1.gif]

sukakuka -> RE: Marčevke 2014 (23.8.2013 13:56:34)

Pozdravljene!

Pa se vam pridružuje še ena marčevka. PDP imam 25.3.14, to je moja prva nosečnost . Forumu sem sledila že od dveh črtic na palčki, a sem se šele zdaj pridružila. Imela sem kar nekaj težav s krvavitvijo, na začetku sploh nisem takoj vedela da sem noseča, ker sm imela take krvavitve da sem pač mislila, da je menstruacija. Potem sem bila kao preveč sitna in je moj rekel da sm zagotovo noseča. In je imel prav. Upam da bom od sedaj naprej bolj veselo pričakovala in ne več toliko u strahu. Danes sem imela pregled in končno izvedela PDP, pa že petič videla fižolčka. Danes je nekako zgledal kot človeček, celo želodček sm videla. Sedaj čakam še na 16.9 ko imam NS, potem pa naprej.

cataleyamiller -> RE: Marčevke 2014 (23.8.2013 14:01:09)

joj punce..js pa nimam čist nič od opreme. no, enega pajacka, od včeraj.. [sm=jezicek.gif]
se mi zdi, da je najbolj nujno kupit posteljico, avtosedež (jajček),voziček ter banjico. glede previjalne mize.. vse ki jih poznam al previjajo na postelji ali pa kr na mizi..
neki me zanima. zelo sem se zagledala v vozičke peg perego ali pa inglesina.. seveda na 4 kolesa, ker na 3 mi nekak ne sedejo.. a ima katera tak voziček ? in ali je pametno kupit novega al rabljenega? dnarja nimamo ravno na pretek, ker se moremo decembra odselit in kupit hišo..

pa tudi glede oblačilc.. a se splača kupiti preko bolhe? sem namreč zasledila cele komplete (od 40-70 kosov oblačil) po 40-50 eurou.. pa rabljena so bila recimo sam pri enem otroku.. kaj pravite ?[sm=smiley1.gif] čevljev ali kaj podobnega recimo ne bi kupovala, zaradi higiene.. (npr.gljivice)..

cataleyamiller -> RE: Marčevke 2014 (23.8.2013 14:02:49)

aja, pa dobrodošle vse nove pupe in njihove pikice ! [sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif]

Andy86 -> RE: Marčevke 2014 (23.8.2013 14:19:53)

sukakuka dobrodošla [sm=smiley31.gif] upam, da od sedaj naprej ti bo nosečnost potekala brez problemov.
Cataleyamiller glede Peg Perego vozička na 4 kolesa ti lahko povem, ker sem ga imela za mojo in sem bila super zadovoljna. Ga je uporabljala sedaj še moja sestra za tamalo in ga bomo še mi za novega člana...[sm=smiley36.gif] vzdržljivi, komot. Jst sem ga tudi kupila druge roke, ker drugače nov stane okrog 800 EUR pa se mi je zdelo brezveze tolk dajat.
Za previvat imam omarico s 5 predalčniki, kjer imam spravljena oblačila. je ravno pravšnje velikosti in višine, pol pa itak kupiš tiste previjalne podloge ali bilokaj. Skratka se da veliko prilagodit, da ne zapravljaš po nepotrebnem [sm=smiley1.gif] Hmmm..glede rabljenih oblačič pa nevem...jst sedaj, ko je mal večja (4 leta) pa tud kako leto nazaj sem ji že kupla rabljena oblačila. Prav dojenčku pa nevem...če dobim od kakih prijateljic ali sorodnikov ok. No, če pomisliš pa če so lepo ohranjena itak jih prepereš, tko da nima bit kaj narobe. Čeveljčke pa ti ne svetujem, da kupuješ 2. roke...ne sam zaradi glivic ampak vsak otrok ima različno stopalo in se čeveljčki prilagodijo nogici in pol ni nikoli enaka oblika kot novi...nevem moja je imela tud malce problemov s stopali zato smo ji vedno kupovali, in ji še čevlje pri Cicibanu. Kvalitetni, usnje...
Uf, sem se pa razpisala...upam, da sem ti bila vsaj malo v pomoč pri kaki odločitvi...hehe [sm=smiley36.gif]

cataleyamiller -> RE: Marčevke 2014 (23.8.2013 14:55:01)

Andy86 hvala za odgovor..[sm=bravo.gif]

sem še malo gledala tele vozičke.. res, da so zelo lepi tej od peg perego in vzdržljivi.. ampak od rabljenih ne najdem nobenega takega, ki bi bil v kompletu.. (3 v 1)
sem pa našla en voziček 3 v 1 od ene **** firme (Akjax Alu-Star 3v1) in stane nov 280 eurou.. pa ma zlooo velika kolesa in je dobavljiv v raznih farbah. mogoče se bomo celo za tegale odločili..

glede oblačilc pa..imam zelo veliko prijateljic, ki imajo otročke.. ampak vsi so še čisto miceni dojenčki.. pa še večina jih ima punčke in je vse v roza (hello kitty) farbah..[sm=smiley36.gif] jaz sem bolj za nevtralna oblačilca.. zelena, rumena, vijola.. da bi lahko imela pol še za naprej, saj ne misliva imet samo enega otročka.. [sm=smiley36.gif]
mislim, da če dobro preperem,da je ok.. ker npr. moja sestrična, ki je bila zadnja od nas v familiji, je nosila oblekice, ki so bile prej od 5ih otrok. pa je blo lih tko ok..

glede čeveljčkov pa imaš prav..morajo biti kvalitetni in novi.. seveda niso poceni,ampak kaj čmo..[sm=smiley36.gif]

drgač, pa itak je še cajta. ampak js bi rada vse kar takoj imela.. hehe.. mislim, da bova resno začela pripravljat po 4 mesecu. [sm=smiley1.gif]

sukakuka -> RE: Marčevke 2014 (23.8.2013 14:55:55)

Cataleyamiller - jst nimam popolnoma nobene opreme. Še prostora nimam [sm=smiley36.gif]. Midva sva se že na začetku odločila, da ne bova komplicirala in večinoma kupovala iz 2 roke. Pr nas bo vse z bolhe. Se mi zdi čist dovolj kvalitetno, če si vzameš čas in se malo potrudiš pri iskanju, tudi oblačila, si pa mislim, da če bo mogoče bom šla osebno tja, pogledala in nato kupila. Pa tudi kakšno trgovino z rablenimi oblačili bom poiskala. Kar se čeveljčkov tiče pa absolutno nove. Zato da se nogica nima po čem drugem oblikovat.

twety -> RE: Marčevke 2014 (23.8.2013 16:23:36)

živjo marčevke..

eto mene sem nova in sem nosečka s PDP 31.3.2014 wiii [sm=smiley36.gif] se že ful veseliva novega družinskega člana, za oba naju je namreč to prvi otrok. tudi prvi pregled je že za mano slišala utrip srčka kar je seveda za vsako bodočo mamico neprecenljiv občutek [sm=smiley1.gif].

stara sem 26 let prihajam iz okolice Koroške in se že veselim tipkanja z vami. [sm=smiley1.gif]

qqqq -> RE: Marčevke 2014 (23.8.2013 16:33:50)

Pozdravljene vse skupaj po zelooo dolgem casu. [sm=smiley1.gif]

Berem vas skoraj redno, vendar ne utegnem sploh odpisati...[sm=smiley1.gif]

Ful lepo ste uredile tabelico s PDPji. Sem zasledila tudi svoj datum. Enkrat sedajle v vmesnem obdobju sem vam napisala zelo dolg post, kjer sem lepo opisala izid prvega pregleda pri desetih tednih, moja dva soncka ki sta doma in sebe. Ha ha, pa se mi je vse skupaj zbrisalo ko sem hotela oddati [sm=zmeden.gif]
Potem sem pa kar zaprla racunalnik, ha ha. Skratka, na mojem pregledu je bilo vse BP, PDP ostaja 20.3..
Napisala sem da iskreno cestitam mladima mamicama ki sta se pridruzili, in sem hotela povedat da sem (bila) tudi sama mlada mamica. Prvic rodila pri 23, drugic rodila pri 24, sedaj tretjega pa pricakujemo pri mojih 29 letih[sm=smiley1.gif][sm=jezicek.gif]
Mislim pa da smo vse mamice mlade, ker se v srcu pocutimo mlade, ane? [sm=jezicek.gif]
Hotela sem vam povedat da bo to tudi moj tretji CR. Prvi je bil zaradi "faljene" epiduralne in so me komaj resili, drugi CR je bil narocen, ker je bil 1,5 leta po prvem. Tretji CR pa je avtomatski [sm=smiley1.gif]
Tako, malo podatkov o meni [sm=smiley36.gif]
Tudi sama bom sla na T21 test, zanima me Tippi zakaj si se rajsi odlocila za ta test kot za AC? Sama premisljujem da bi mogoce sla na AC, vendar se bolj nagibam na neinvazivni test. Premisljujem le o tem da AC ugotovi vec kot pa T21 test??Vendar je tveganje pri AC za ostale nevsecnosti, kar pa me recimo skrbi.
Skratka, nuhalno imam 3.9., za spol pa se ne bom uprasala, ker bom izvedela pri kromosomskem testu. Imam pa prijateljico, ki so ji na nuhalni zagotovo napovedali fantka, danes pa se ji smehlja skoraj triletna puncka[sm=smiley36.gif]

Lep pozdravcek vse marcevkam, noseckam 2014. Poseben objemcek za izgubljene pikice[sm=smiley13.gif]

qqqq -> RE: Marčevke 2014 (23.8.2013 16:40:07)

Twety, pozdravljena. [sm=bravo.gif] iskrene cestitke, prva nosecnost je nekaj posebnega.
Dobrodosla[sm=bravo.gif]

Jaz sem iz Kranja. Ali je se katera iz Kranja?

Andy86 -> RE: Marčevke 2014 (23.8.2013 16:41:04)

dobrodošla med marčevke Twety...iii trenutno imava skupen PDP [sm=smiley36.gif] sam zagotovo moram počakat pregled 31.08. da mi moja g še enkrat potrdi ali spremeni PDP.
Sedaj pa gremo na pizza party...njami [sm=jezicek.gif]

lepo se imejte

Tippi -> RE: Marčevke 2014 (23.8.2013 17:21:31)

Dobrodošle vse nove! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]  Spomladi bodo porodnišnice pokale po šivih [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

qqqq za neinvaz. t. sva se odločila iz dveh razlogov. prvi je ta, da če bo test pozitiven, bom lahko šla splav delat že zelo kmalu in ne tako kot lani, na polovici nosečnosti, ko sem praktično že rodila, in drugi razlog je ta, da se zelo bojiva možnosti splava. čeprav je lani bilo z AC vse ok, nikoli pač ne veš. če sva padla v tisti 1 % , da sem nosila otroka za DS, ne vem zakaj bi bila izjema in ne bi padla v tisti 1% možnosti splava po AC. ok, lahko temu rečemo tudi paranoja, ampak tako pač je. slaba izkušnja pusti za seboj posledice.

uglavnem, če bo test negativen, potem bova še razmislila kako in kaj z AC. pustila sva si odprto napotnico, tako da bova še videla. strah pred splavom bo bil odločilen na tehtnici.

ps. res je,da pri AC dobiš celotno strukturo kromosomov, pri t21 testu pa samo za tri glavne trisomije, ki so tudi najbolj pogoste, ampak glede na to (grdo se bo tole slišalo, pa vendar), nama je pomemben DS, saj ostali dve trisomiji nista združljivi z življenjem in je potemtakem ''vseeno''. plod odmre že v nosečnosti, ali zelo kmalu po rojstvu. glede ostalih kromosomskih napak pa, vse so združljive z življenjem, vendar DS najbolj spremeni življenje zakoncev in družine. trenutno sva pripravljena prevzeti ''riziko'', da otrok nosi kakšno drugo kromosomsko napako. tako pač je, popolnega otroka ni.

kikko -> RE: Marčevke 2014 (23.8.2013 17:33:44)

Pozdravljene Marčevke,
najprej čestitke vsaki posebaj! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Sem nova in bi se vam pridružila...
PDP imam 15.3. in je moja prva nosečnost, jeeeeiii - neskončno vesela!!!

Prihajam iz okolice Kranja, tako da qqqq mogoče se bova marca še osebno spoznali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Daia -> RE: Marčevke 2014 (23.8.2013 17:52:45)

Dobrodošle vse nove! [sm=smiley1.gif]
Tippi, hvala za tvoj odgovor v zvezi s hranilnimi snovmi ipd.!!

Mimogrede: kaj tudi vas tako mučijo vetrovi? Meni je prav grozno, še posebej, če nisem sama :) Tudi za [sm=sloncek.gif] mi ni ravno preveč, ker se ne upam pretirano pretegovati, da ne bi mimogrede kaj ušlo [sm=smiley36.gif]

qqqq -> RE: Marčevke 2014 (23.8.2013 18:07:43)

Pozdravljena kikko[sm=bravo.gif]

Sem prepricana da se bova videli kje v porodnisnici[sm=bravo.gif] cestitke[sm=bravo.gif]

Tippi iskreno hvala za odgovor, verjamem da je to zelo tezka tema in boleca izkusnja. Zelo se zahvaljujem za tvoj odgovor. Tudi jaz razmisljam tako kot razmisljata vidva glede kromosomskih napak. Veliko stvari se ze nekako postima v zivljenju v dobi odrascanja, so pa stvari ki bistveno spremenijo druzino, kot so DS. Jaz bi se odlocila enako. Zal mi je da te je doletel ta 1%. Sama sem bila vcasih manj skepticna, odkar pa sem bila sama tisti 1% pri riziku epiduralne pa ne verjamem vec da smo nedotakljivi. Zato se tudi odlocam za te preglede v nosecnosti.

Sem se odlocila da v ponedeljek poklicem v DRavlje in se narocim za odvzem krvi za t21. Hvala za pomoc.
Verjamem da bodo tvoji rezultati krvnega testa tokrat odlicni, drzim pesti da cimhitreje izves dobre novice.

Pa pa

sukakuka -> RE: Marčevke 2014 (23.8.2013 19:17:29)

daia - ja vetrovi so tudi pri meni zelo pogosti zadnje čase. Jaz sicer itak bolj počivam, telovadit še ne smem, samo verjamem da so potem še bolj izraziti. Sam ne se preveč sekirat, tako pač je, narava[sm=smiley1.gif]. Boljše kot da bi bila ful zaprta in se sploh nič ne bi nikamor premaknilo.

Pupček -> RE: Marčevke 2014 (23.8.2013 21:16:48)

Hej!

Je kar nekaj novih[sm=nosecka.gif] Dobrldošle!

Za mano je NS. Rezultati so v redu NS 1,2. Tveganje 1:1.880. Dala sem še kri za DHT, izvide dobim čez 10 dni.
Dragi je malo razočaran, ker ni izvedel spola. Je itak še prezgodaj in se mi je zdelo brezveze vprašat.
Otroček je imel skozi rokico na obrazku in slikce iz profila niso najboljše [sm=smiley13.gif]

Jaz se počutim čudno, prav ne morem se sprostit in veselit [sm=zmeden.gif] Rabim enga, da mi zbrca te negativne misli.

cataleyamiller -> RE: Marčevke 2014 (23.8.2013 22:10:16)

pupček, zakaj se pa počutiš čudno? no, mislim, da se vse tako počutimo, po malem..
bodi vesela, da je vse dobro z dojenčkom, da je ok in da se lepo razvija.. sej ni tolk važno, če slikce niso tako dobro uspele.. pač je bil v taki pozi.. lahko da je cucal prstek [sm=smiley36.gif]
glede spola pa.. meni bodo nuhalno delali pri 16. tednu in se bo verjetno lepo videlo spol. kar je prej, pa je bolj ugibanje kot karkoli drugega..
[sm=smiley1.gif]

legojunior -> RE: Marčevke 2014 (23.8.2013 22:19:45)

Tudi jaz ne bom šla na ns a iz povsem drugih razlogov. Bom šla direkt na ac. Zaradi starosti.

Kakorkoli, moje mnenje je, da je naša dolžnost, da poskrbimo za naša bitjeca najboljše kot je v naših močeh. To vključuje tudi vse potrebne preglede. In ns je eden od pomembnejših in lepših pregledov. Predvsem za nove nosečnice.

Moje mnenje pač..

Tippi -> RE: Marčevke 2014 (24.8.2013 7:46:17)

IZVIRNO SPOROČILO: legojunior

Tudi jaz ne bom šla na ns a iz povsem drugih razlogov. Bom šla direkt na ac. Zaradi starosti.

Kakorkoli, moje mnenje je, da je naša dolžnost, da poskrbimo za naša bitjeca najboljše kot je v naših močeh. To vključuje tudi vse potrebne preglede. In ns je eden od pomembnejših in lepših pregledov. Predvsem za nove nosečnice.

Moje mnenje pač..

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]

Tippi -> RE: Marčevke 2014 (24.8.2013 7:47:36)

IZVIRNO SPOROČILO: Pupček

Hej!

Je kar nekaj novih[sm=nosecka.gif] Dobrldošle!

Za mano je NS. Rezultati so v redu NS 1,2. Tveganje 1:1.880. Dala sem še kri za DHT, izvide dobim čez 10 dni.
Dragi je malo razočaran, ker ni izvedel spola. Je itak še prezgodaj in se mi je zdelo brezveze vprašat.
Otroček je imel skozi rokico na obrazku in slikce iz profila niso najboljše [sm=smiley13.gif]

Jaz se počutim čudno, prav ne morem se sprostit in veselit [sm=zmeden.gif] Rabim enga, da mi zbrca te negativne misli.

Mali se ti je skrival [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Po moje nimaš razlogov za skrb, te pa razumem, kako to čakanje v nas vnese nek čuden nemir. o ja, še kako te razumem.

Sem zraven pri pozitivnih mislih, da bodo rezultati še boljši! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Tippi -> RE: Marčevke 2014 (24.8.2013 7:49:41)

qqqq z veseljem delim izkušnjo, če le komu pride prav, pa še toliko raje. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Pokliči ja, pa se dogovori za posvet (napotnico dobiš pri svojem G), tako da boš mela posvet zastonj, potem se bosta pa naprej s partnerjem/možem odločila kako in kaj!

Jaz sem pa danes prvič slišala srčka z AS!!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] čisto sem blažena!! in veliko bolj sproščena!

qqqq -> RE: Marčevke 2014 (24.8.2013 8:09:11)

Dobro jutro vsem [sm=smiley1.gif]

Danes je tako lepo sveze jutro, vsaj pri nas na gorenjskem. Mislim da je to v nosecnosti normalno, da se vseskozi menjajo obcutki veselja, strahu, veliko premisljujemo kako in kaj bo, bo vse uredu. Mislim da smo vse nekako tako "nastelane" da se veselimo dobrih rezultatov, ampak nas potem takoj kaj drugega skrbi [sm=smiley36.gif]. Najvec pa lahko same sebi polepsamo dan s pozitivnimi mislimi[sm=smiley36.gif]

Cestitke za uspesno nuhalno, to je res en krasen pregled. Jaz sploh nisem nikoli premisljevala da nebi sla, tudi pri mojih 22 letih ne!! Sej to ni samo pregled o otrocku, zraven izves se en cel kup uporabnih napotkov o nadaljevanju nosecnosti. Skratka, se strinjam da je to en krasen pregled.
Meni se ni pri prejsnjih dveh nuhalnih nikoli videlo spola. Najlepse se ga baje da ujeti pri 16 tednih. Potem pa spet zacne dojencek "skrivat" kaj ima med nogicami. Meni se je pri 16 tednih lepo videlo lulcka, pri prvi drugi nosecnosti :) v prvo pa sem uprasala na morfologiji, ki je bila v 19 tednu (zgodaj), pa se je v trebuscku veselo kobacala puncka. [sm=smiley36.gif]

Tippi, hvala za nasvet za napotnico. Sploh nisem vedela da jo lahko dobim. Moz je cisto odlocen za ta neinvazivni pregled. Jaz pa tudi sedaj
[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Ps. Tudi mene muci zelo huda slabost....kaksen dan je tako hudo da kar stejem ure koliko je se do vecera, da se lahko ulezem v posteljo. Nic ne pomaga, no mogoce malo pomaga ingver. V prahu ga stresete v caj ali vodo, ali pa tistega s cukerckom. Malo ublazi vse skupaj. Najbolj pa mi pomaga svez zrak[sm=smiley1.gif]

Mene vetrovi ne mucijo, le napihnjenost. Tako kot ste napisale, zjutraj sem ploh, zvecer pa kot zogica [sm=smiley1.gif]
Lepo soboto zelim vsem skupaj...
Caw caw

Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>