RE: Marčevke 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Cottonmouth -> RE: Marčevke 2014 (24.8.2013 11:05:27)

Pozdravljene.
Še ena nosečka tukaj. Rok imam 28.3.2014, to je moja druga nosečnost. Doma imam 3,5 leta staro punčko. Prvič sem rodila pri 25, zddaj pa sem stara 28. Sem pa iz Ptuja.

Andy86 -> RE: Marčevke 2014 (24.8.2013 11:30:14)

Dobrodošle nove nosečke [sm=bravo.gif]
Pupček super za dobro opravljeno NS...sedaj, ko si videla, da je z [sm=duda.gif] vse vredu pomiri se.
Sej včasih mislim, da vsako izmed nas kaj skrbi, pa smo potrte, v dvomih.
Lep vikend vam želim

qqqq -> RE: Marčevke 2014 (25.8.2013 8:04:19)

Pozdravljena cottonmouth[sm=bravo.gif] cestitke za[sm=nosecka.gif][sm=smiley36.gif]

Da malo razbijemo tole sivino zunaj....imam vprasanje, ce se kateri da kaj napisat na to temo[sm=smiley1.gif]
Sigurno si ze potihem malo vse ogledujemo vozicke, ki se po kaksnih trgovinah ali mestu vozijo mimo nas[sm=jezicek.gif]
K kaksnim vozickom se nagibate? Glede na to da smo spomladanske, premisljujem ce je globoka kosara sploh potrebna pri vozicku. Mi smo imeli pred 6-imi leti celo zbirko vozickov za nasa dva malcka, ki sta leto in pol narazen, potem pa smo vse oddali prijateljem [sm=smiley36.gif]
Sedaj pa premisljujem da ne bi vec kupila velikega vozicka in potem marelce, ampak bi mogoce kar ze na zacetku kaksen prakticen vozicek, na katerega se pritrdi tudi globoka kosara in lupinica (bugaboo bee plus, peg perego si ), ampak vecji vozicki so pa zelo zelo lepi (npr. Hartan VIP, hartan racer gt). Pri prvih dveh smo imeli peg perego gt3 (super vozicek, zelooo velik) in quinny-a.

Lepo dezevno nedeljo zelim vsem noseckam.
Caw caw

Pupček -> RE: Marčevke 2014 (25.8.2013 8:48:45)

Jutro!

Danes sem boljše. Glava me ne boli več in tečnoba je popustila [sm=smiley1.gif]

Voziček Mi imamo od prve Bugaboo Cameleon (Paul Frank color blocks) ni boljšega[sm=smiley1.gif] Lahek je, lepo vodljiv, tudi z eno roko in po stopnicah. Košara pa je obvezna, saj mora bit otroček prve mesece na ravnem in malček na boku.

cataleyamiller -> RE: Marčevke 2014 (25.8.2013 10:14:27)

ola punce.. naj se še jaz malo oglasim.. včeraj sm bila na urgenci zaradi visokega pritiska.. 135/93, pulz 116.. [sm=zmeden.gif] seveda sem imela tak pritisk nekaj ur.. grozno sem se počutila.. izmerili so mi še beljakovine v urinu, vendar naj jih ne bi bilo.. tako da so isključili kaj hujšega.. me pa resnično skrbi ta pritisk. naj se obrnem na osebnega dr. al ginekologa ? nočem nepotrebno pit nekih tablet, da ne bi škodovale dojenčku..[sm=smiley13.gif]

glede vozičkov, po lepoti in vzdržljivost peg perego in inglesina. po ceni pa Akjax Alu-Star 3v1, saj za 280 eurou dobiš velika kolesa, aluminijasto ogrodje pa še jajček (tudi za v avto), košaro ter športni del.. mislim, da se splača..[sm=smiley1.gif]

sedaj, ko so mi slabosti popustile, se sploh ne počutim več noseča.. hmm.. kr nekam žalostna sem zaradi vsega skupaj.. komaj čakam nuhalno, da se malo razvedrim. če bo seveda vse ok..

lep dan, punce.

Alina13 -> RE: Marčevke 2014 (25.8.2013 11:29:39)

ooo, debata o vozičkih. [sm=jezicek.gif]
Meni je všeč Bugaboo, ampak preveč drag za najin žep.
Je pa moja sestrična, ki je rodila marca 2012, kupila voziček Abdor Arte 3x3 v Lentiju.
Stal je okoli 280€, ima vse.. košaro, lupinico, športni del. Super je.
Bi ga vzela od nje, ampak sva rekla, da voziček bova kar mi2 kupila. Ona bo itak prispevala posteljico, previjalno in začetne cunjice. [sm=smiley1.gif]

Drugače pa slabosti malo pojenjajo. Sem pa ful utrujena.

Imena pa.. za punčko mam jaz izbrano ime in od njega NE odstopim. [sm=smiley36.gif] Za fantka pa jih imam nekaj v ožjem izboru. Mami bo imela zadnjo besedo itak, ati se bo pa strinjal. [sm=jezicek.gif]

sukakuka -> RE: Marčevke 2014 (25.8.2013 11:43:03)

ufff, vozički!
Mene kar panika zagrabi ko pomislim. Prvič ga bova kupovala, izbira pa taka..... Raje bi videla da bi bili trije na izbiro[sm=smiley36.gif]. Vem samo to, da bo moral imeti napihljive gume, ker bom vozila po makadamu in parku. Drugo bomo potem kasneje razmišljali, oziroma, midva se bova prilagodila ponudbi na bolhi, glede na to da bova rabljenega kupila.

qqqq -> RE: Marčevke 2014 (25.8.2013 14:02:48)

Hoj,

Visok pritisk v nosecnosti je pomoje tako pogost kot pa prenizek pritisk. Za visokega sicer nevem, jaz sem imela vedno prenizkega. So me sestre pred pregledom vedno na eno kavico poslale, da je potem pritisk prilezel vsaj malo do normalnega [sm=smiley1.gif] sestricna pa je imela previsokega celo nosecnost in so ji rekli da naj crta iz jedilnika sladke, slane in kofeinske stvari. Cim manj sladkorja, soli in kavice. To je bil njen recept. Mogoce tudi obstaja kaksen naraven cajcek za nosecnice za pomiritev telesa. Vse bo uredu [sm=smiley36.gif][sm=smiley1.gif]

Vozicki: absolutno mora dojencek lezati na ravni podlagi[sm=smiley1.gif] eni vozicki imajo sedaj ze moznost dokupit neko kosaro iz blaga, ki ima ojacano ravno dno, tako da izgleda kot globoka kosara, le da se to kosaro iz blaga vlozi v sportni del vozicka. To so imele nase mamice in babice, sedaj pa spet bolj prihaja na trzisce. Ni pa tako uporabno kot je seveda globoka kosara, ki jo lahko enostavno uporabljas kot posteljico v hisi in tudi v avtu.
Meni so tudi najbolj prakticni vozicki z napihljivimi kolesi [sm=smiley1.gif] ampak je res velikoooo izbire. Eni imajo nekaj, drugi spet drugo. Ubistvu pa isces lepega, prakticnega, ustreznega terenu kjer zivis, dovolj majhnega (velikega) za v avto, cenovno sprejemljivega....[sm=smiley36.gif]
[sm=smiley36.gif]

Cottonmouth -> RE: Marčevke 2014 (25.8.2013 14:38:42)

Pozdravljene.
Jaz imam doma Quinyy buzz, s katerim sem bila zelo zadooljna. Mogoče bom samo prvo kolo kupila napihljivo (zadnji dve sta) prednje pa je tako manjše okretno. Košaro sem sicer prodala, pa bom kar eno rabljeno kupila, enako lupinico. Pri prvi sem pa kupila nov voziček, sem naletela na akcijo v babycentru je bil 40 procentov znižan ker je bila kako star model. Pri prvem sem ful komplicirala z vozički...zdaj bom pa imela tega kakor hitro bo pa mogoče pa bom ga prodala pa samo kupila kakega zappa...in je to to.

kmajci -> RE: Marčevke 2014 (25.8.2013 20:33:50)

No da se vam še jaz oglasim[sm=smiley36.gif]
midva pa sva ta vikend povedala mojim in to je veselje[sm=jezicek.gif]
nečakinje komej čakajo[sm=duda.gif]
pa vsi mislijo da bo fantek, meni pa se dnevi do naslednjega prgleda in nuhalne tako vlečejo...
no drugače pa se počutim dobro,razen popoldanske utrujenosti, ne vem kako bo ko bom spet šla v službo, saj sem sedaj bila na dopustu[sm=smiley13.gif]

Žabika -> RE: Marčevke 2014 (25.8.2013 23:24:25)

Pozdravljene vse nove nosecke in cestitke za dobro opravljene preglede!

Vozicki: mi smo imeli pri prvi Bugaboo-ja, s katerim smo bili zelo zelo zadovoljni. Takoj po koncu uporabe sem ga prodala, zdaj bomo kupili spet istega. Na sreco se sploh ne bom dala zmesti glede tega. [sm=jezicek.gif] Ali bo nov ali rabljen pa se ne vem.
Vsekakor pa dojencek potrebuje kosaro in ravno lezisce, ne glede na temperature zunaj.

Pritisk: nimam izkusenj, ampak jaz bi sla do G po nasvet.

Daia -> RE: Marčevke 2014 (26.8.2013 8:35:04)

Dobro jutro vsem!
Pisem kar iz telefona - zanima me ali ima katera podobno izkusnji. Vceraj med spolnim odnosom sem zacela krvaveti in srveda sva tekla na urgenco. Malcica je ziva in zdrava, ginekolog hematoma ni odkril, naj bi pa odpadali/se povesali delcki posteljice. Napovedak mi je 50% moznost splava, ko sem sprasevala podrobneje, je rekel, da je moznost 30%. Krvavitev je minimalna, koscki tudi, posteljica ne odstopa.
Ceprav me skrbi, imam nekako obcutek, da bo vse ok in da je gin.“pretiraval“.
Kaj pa vem..
Za vikend s[sm=smiley13.gif][sm=zmeden.gif]va povedala tudi druzinam - upam, da ne prehitro

Andy86 -> RE: Marčevke 2014 (26.8.2013 8:57:24)

Pozdravljene,

Daia, iso se je zgodilo moji sestri, je imela težave z luščenjem posteljice...njej je tudi grozil splav in je dobila Dabroston pa ležanje 3 tedne...je še kar nekaj časa krvavela a k sreči se je potem stanje umirilo in sedaj ima doma 2 letno živahno deklico. Tko da bodi pozitivna, boš videla, da bo vse ok...držim pesti [sm=smiley31.gif]
Uf ve pa kar debato o vozočkih [sm=smiley36.gif] jst mam doma še od moje hčerkice Peg Perego Pliko P 3 pa sem zelo zadovoljna, tko da bo vredu tudi za novega člana. Smo pa imeli tudi trikolesnik Graco Trekko in smo bili tudi zelo zadovoljni, smo ga pa prodali. PP pa smo kupili rabljenega in je res dobro ohranjen, kot nov, tko da nevem koliko smisla ima kupit novega, ker so full dragi.
Še 4 dni pa imam pregled, kmaj čakam [sm=jezicek.gif]

Lepo se imejte

Daia -> RE: Marčevke 2014 (26.8.2013 9:12:39)

Andy86, hvala [sm=smiley31.gif]
Gin. je sicer rekel, da se posteljica ne lušči, da pa na spodnjem delu gleda malenkost čez rob maternične stene in da je nekaj delčkov odpadlo.
Ni mi čisto jasno kakšna je razlika..

Andy86 -> RE: Marčevke 2014 (26.8.2013 9:17:55)

Daia pomoje ne bo nič hudega, bodi pozitivna...je pa res, da se me nosečke za vse ustrašimo, ker nas skrbi za naše sončke [sm=smiley1.gif] A so se krvavitve umirile?

Tippi -> RE: Marčevke 2014 (26.8.2013 9:43:35)

Br'daaaan!

Vikend je bil tak luštno, lenoben [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Malo po vrtu prčkarili, malo po stanovanju montirali, malo gledali filme, uglavnem, pasal je tale deževen vikend!

Vozički jaz ga dobim od najboljše prijateljice sestre in verjamem, da je ok. zato vozičkov sploh ne gledam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Upam pa, da bom lahko svoje detece kar se da, čim več 'nosila'. itak da bo voziček tud prišel prav, ampak nazadnje letos, ko smo bili v afriki, sem bila vzhičena in navdušena nad transportom otročičkov. Če bom zmogla, in če bo otroku odgovarjala, se bom poskusila čim bolj držat 'naravnih' zadev, kar se tiče transportiranja otroka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Danes sem bila pri zobarju in dobila pici mini plombico na osmici [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] zdaj pa z nestrpnostjo čakam sredo, ko imava NS. bom lažje dočakala dneve, ko naj bi prišli rezultati iz LA.

Daia objem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image] si lahko predstavljam kako te skrbi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Nama so spolni odnosi odsvetovani do konca 12. tedna, in to bo ta teden, ampak sva v takem krču (beri strahu), da čisto dvomim, da bova sploh upala seksati do konca [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] sicer imam 12.9. redni pregled pri gineku in bo povedal kaj pa kako naprej, tako da do takrat bova sigurno še abstinirala. uglavnem, upam, da se bo krvavitev umirila (morda se je že [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]), in da je malčica borka!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Imejte krasen začetek tedna!

Ilenija -> RE: Marčevke 2014 (26.8.2013 10:16:38)

Daia tudi jaz stiskam pesti zate in za tvoje detece. Kar zaupaj!
Tippi, se 2x spat, pa bo NS, ane[sm=smiley1.gif] . Meni so jo pa prestavili na 5.9. ...uf, se mi bo vleklo. Se dobro, da imam vsaj ginekologa v sredo in bom lahko videla detece na UZ. Nisem se nic poslusala srcka, ker sem napravo za poslusanje pred casom posodila. Komaj cakam, da jo dobim nazaj.

S pritiskom imam pa tudi jaz tezave, vendar moj ni visok, pac pa zelo nizek (93/54) ... vcasih se lezim komaj. Na sreco ni ves cas tako hudo.

O vozicku tudi jaz ze po malem razmisljam. Trenutno uporabljam BabyBoom (imam namrec 8 mesecnega dojencka). Z njim sem zadovoljna, ne vem pa kaj naj si umislim za pomlad, ko pride nov dojencek. Prvi bo ravno zacel delati prve korake.... uh, to bo se pestro. Ima katera podobne izkusnje ali pa kaksen predlog, nasvet?

Lep zacetek tedna vsem!

Tippi -> RE: Marčevke 2014 (26.8.2013 10:22:49)

IZVIRNO SPOROČILO: Ilenija

Daia tudi jaz stiskam pesti zate in za tvoje detece. Kar zaupaj!
Tippi, se 2x spat, pa bo NS, ane[sm=smiley1.gif] . Meni so jo pa prestavili na 5.9. ...uf, se mi bo vleklo. Se dobro, da imam vsaj ginekologa v sredo in bom lahko videla detece na UZ. Nisem se nic poslusala srcka, ker sem napravo za poslusanje pred casom posodila. Komaj cakam, da jo dobim nazaj.

S pritiskom imam pa tudi jaz tezave, vendar moj ni visok, pac pa zelo nizek (93/54) ... vcasih se lezim komaj. Na sreco ni ves cas tako hudo.

O vozicku tudi jaz ze po malem razmisljam. Trenutno uporabljam BabyBoom (imam namrec 8 mesecnega dojencka). Z njim sem zadovoljna, ne vem pa kaj naj si umislim za pomlad, ko pride nov dojencek. Prvi bo ravno zacel delati prve korake.... uh, to bo se pestro. Ima katera podobne izkusnje ali pa kaksen predlog, nasvet?

Lep zacetek tedna vsem!

ej res, že to da vidimo malčka na UZ nas malo potolaži. jaz bi kar vsak teden šla na UZ [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] danes ne štejem več, pa sredo tud ne, torej samo še en dan [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
z AS sem pa samo enkrat slišala srčka, potem pa nič več. sicer probam vsak dan, ampak nič....se mi skriva [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
in jaz imam tudi probleme z nizkim pritiskom. včasih se komaj vlečem, sploh če je vreme takšno. včasih sploh ne upam nikamor it, ker se mi tolk vrti in lahko vsak cajt skupaj padem. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Jaz nimam izkušenj s tako malo razliko, ima pa moja prijateljica eno leto razlike med malčicama in je kupila dvojni voziček. tako kot za dvojčke. le da so brez tistih lupinic, ampak bolj klasika. nikoli ni obžalovala in je rekla, da je super zadovoljna!

Ilenija -> RE: Marčevke 2014 (26.8.2013 10:43:34)

ups, Tippi, se popravljam: samo se 1 dan do NS[sm=smiley36.gif]

glede vozicka pasploh ni slaba ideja, da bi imela kar za dvojcke. Morda ves katerega je imela tvoja prijateljica?

cataleyamiller -> RE: Marčevke 2014 (26.8.2013 11:39:54)

Daia, držim pesti da bo vse kul.[sm=smiley1.gif] samo pozitivno!

joj, vse ste že skoraj dale to nuhalno skozi oz. jo bote v kratkem..js pa jo imam tako pozno..ampak zaupam svojemu ginekologu, on že ve.. se bo pa vleklo do 17. septembra..[sm=smiley13.gif]

danes sm se tako prestrašila.. sem šla na wc.. in ko sem se obrisala je bil cel papir rdeč.. sm se kr začela trest.. pol sem pa ugotovila, da sm včeraj pojedla "tono" rdeče pese in jagod.. uff.. [sm=smiley36.gif] sama sebe plašim..[sm=smiley13.gif]

jaz sm kr prenehala pit Elevit.. a je v redu, če kr od enkrat nehaš ? telo ne bo pogrešalo take količine mineralov in vitaminov ?

LP

Andy86 -> RE: Marčevke 2014 (26.8.2013 11:49:03)

cataleyamiller, nisi edina, jst mam NS še en dan za tabo...res bo dolga a sej bo prišel tudi tisti datum [sm=smiley36.gif]
Mislim, da ne bo nič narobe, če si prenehala pit Elevit. Ko bom končala pit folno bom vidla, če se bom odločila pit kake vitamine.
Pa čakam petek, da vidim kako kej krvna slika kaže [sm=smiley1.gif]
Hehe pa smo res vse enake...jst ko me včasih zelo špika pa boli trebuh se že bojim, da je kaj narobe pa na wc laufam, da preverim, da ni kakih krvavitev.
Tippi pol sva na istem s pritiskom...jst mam tud full nizkega, da včasih nisem prepričana, da ne bom skup padla. Ampak rajš kot previsokega.

Sedaj laufam na kosilo pol pa naprej delat.

lepo se imejte so[sm=nosecka.gif]

cataleyamiller -> RE: Marčevke 2014 (26.8.2013 12:21:03)

uff res je dolga..ampak kaj čmo.. ni druge kot počakat [sm=smiley1.gif]

ja, sej pravijo, da ta Elevit "deluje" do 3.meseca nosečnosti, pol pa ne več. ampak upam, da ni nobenega "šoka" za telo, če kr nehaš pit.. ker nisem ziher, da s prehrano zaužijem vse te vitamine in minerale, ki so tamle not. [sm=smiley1.gif] no, vsaj blata nimam več črnega, kar je bila slabost teh tablet. [sm=smiley36.gif]

jaa, js sm itak en velik paničar.že odkar sem zanosila gledam, da vse štima tam spodaj.. [sm=jezicek.gif] sploh ko grem na wc obvezno pregledam, da ni kake krvavitve al kaj podobnega.. pri vsaki bolečini pa takoj pomislim na splav.. res sm negativen človek.. [sm=smiley13.gif] tudi sexava ne nič od kar sm zanosila.. ker dostim ženskam se po tem pojavijo blage krvavitve.. jaz pa bi sigurno od panike omedlela,če bi se to meni zgodilo.. tako da, še en cajt bova počakala.[sm=jezicek.gif] ker si res želiva tega otročka, ki je prišel po doolem času, od kar sva ga začela "delat"..

no, nizek pritisk je tudi po mojem boljši od visokega.. ampak tudi ta zna povzročati težave.. jaz ki imam visokega, sem se od včeraj dalje odločila, da ne jem več nič slanega in sladkega.. po sladkih stvareh mi je že od nekdaj slabo.. po slanih pa mi poskoči pritisk in mi začne "nabijat" srce.. groza.

Daia -> RE: Marčevke 2014 (26.8.2013 12:33:03)

Hvala vsem za podporo [sm=smiley31.gif]
Krvavitev se je umirila. [sm=bravo.gif]
Vedno bolj se mi dozdeva, da sem naletela na ginekologa, ki je precej previden.
Iz trditve, da je 50% možnosti za splav in da to ni dobro, je po mojem povpraševanju povedal, da so možnosti v resnici boljše - 30% možnosti za splav in 70 za donositev.
Po še več pogovora sem ob koncu pregleda rekla: a potem ni tako hudo in bo po vsej verjetnosti vse v redu?
On je komentiral: Ja, saj verjetno bo vse v redu, vedeti pa zagotovo pač ne moremo.

Komaj čakam na kontrolo pri svoji ginekologinji, do takrat pa naj pikica le lepo raste [sm=duda.gif]

sukakuka -> RE: Marčevke 2014 (26.8.2013 12:45:39)

Daia - jaz krvavim že od samega začetka nosečnosti. Na začetku sem bolj, potem se je s tabletami nekako umirilo. Meni je ginekologinja odsvetovala spolne odnose, no itak se mi zdi da nama niti na pamet trenutno ne pride. Čim manj se skušaj sekirat in počivaj. Jaz vidim, da če sem več na nogah se mi kar pozna, takoj opazim malce več krvavenja. Tako da ti želim počivanje in mirne živce, če se le da. Saj ne da jst paničarim skoraj vsak dan. Borit se je treba pa bo.

Andy86 -> RE: Marčevke 2014 (26.8.2013 13:39:52)

eno vprašanje imam za vas...a je še katera zadihana recimo po kratkem teku, ki niti ni tek ampak le pospešena hoja...in še to recimo, ko gre moja tamala s kolesom jst pa zraven hodim. Nevem smi zdi malce čudno, glede na to, da prej sm bla precej aktivna pa teh težav nisem imela. Sedaj si sploh ne predstavljam, da bi kej preveč migala [sm=smiley13.gif] recimo že da gream 2x gor pa dol po stopnicah že sem vsa zadihana...meni to se ne zdi preveč normalno.
Evo me spet paničarim [sm=jezicek.gif] Vsaka vaša izkušnja bo dobrodošla.

Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>