RE: Marčevke 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

legojunior -> RE: Marčevke 2014 (22.8.2013 8:51:30)

V prvi nosečnosti sem prvič začutila premikanje pri 18 tednih, v drugi nosečnosti pa pri 16. Tako da bo treba počakati vsaj še tri tedne [sm=smiley13.gif]
Tudi pri meni se počutje izboljšuje. Ostajajo le še občasne vrtoglavice in vsakodnevni glavoboli.
Trebuh je pošteno izbočen tudi zjutraj na tešče. V službi sem zato tudi že povedala za nosečnost.

Tippi, jaz imam pregled na isti dan kot ti nuhalno. Upajva na najboljše [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Tippi -> RE: Marčevke 2014 (22.8.2013 9:05:08)

IZVIRNO SPOROČILO: legojunior

V prvi nosečnosti sem prvič začutila premikanje pri 18 tednih, v drugi nosečnosti pa pri 16. Tako da bo treba počakati vsaj še tri tedne [sm=smiley13.gif]
Tudi pri meni se počutje izboljšuje. Ostajajo le še občasne vrtoglavice in vsakodnevni glavoboli.
Trebuh je pošteno izbočen tudi zjutraj na tešče. V službi sem zato tudi že povedala za nosečnost.

Tippi, jaz imam pregled na isti dan kot ti nuhalno. Upajva na najboljše [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif]

Jaz sem lani mehurčke zelo hitro začutila. tam v 15 tednu že! upam, da bo letos hitro. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

torej v sredo obe mava da opraviva dobro! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

legojunior -> RE: Marčevke 2014 (22.8.2013 10:22:22)

E ja. Obvezno. Razočaranj imam poln kufer!!!

Andy86 -> RE: Marčevke 2014 (22.8.2013 11:17:17)

neejas, čestitke za dobro opravljeno NS...aha pa še ena pupika, dobro smo začeli...hehe [sm=smiley36.gif] girl power [sm=jezicek.gif]
še en teden pa imam pregled, komaj čakam, tudi da vidim, kaki bodo krvni rezultati.
Uf, danes pa sem imela tako moro...da sm pričela krvavet, pa skor splavla...joj [sm=smiley13.gif] pol sm šla na wc pa že gledla toaletni, da ni kej krvavo, skratka tko resnično da mi je blo prow hudo...sem pa danes po nekaj dneh dobro spala...končno [sm=smiley36.gif]
Moja mala je tako zlata...mi kar trebuh poljubla pa pravi, da je za bratca/sestrico...eh so zlati tej naši sončki [sm=smiley1.gif]
grem naprej delat.

uživajte sonosečke

cataleyamiller -> RE: Marčevke 2014 (22.8.2013 13:27:13)

zdravo punce.

prvo naj vam čestitam za dobro opravljene nuhalne, dobrodošle tudi nove nosečke. [sm=bravo.gif]

vse pišete o nekih ogromnih trebuhih, meni se pa komaj kej pozna.. hihi..[sm=smiley36.gif] slabosti so skoraj v celoti minile, le zvečer me močno špika v jajčnikih in se moram kar vsest. a se še kateri to dogaja ? zadnje čase tudi bolj malo jem, nekako mi ne paše.. a ste se ve že kej zredile ? lulat tudi hodim bolj malo.. čez dan sicer več, ponoči pa enkrat, če že..

malo je še zgodaj, pa vendar..kdaj bote pa kej začele pripravljat stvari za dojenčka? jaz namreč nimam ničesar doma pa še preselit se moreva s partnerjem.. tako da, se bojim, da bo preveč vsega naenkrat.. me pa vsaka stvar skrbi in vrže iz tira.. tako da v mislih kr naprej preštevam do 10 in se mirim. hihi [sm=smiley36.gif]

LP

cataleyamiller -> RE: Marčevke 2014 (22.8.2013 13:29:05)

aja, pa še nekaj. do sedaj sem imela beli tok.. (res izrazito bele barve).. sedaj pa postaja rumenkast. je to ok/normalno ?

Andy86 -> RE: Marčevke 2014 (22.8.2013 14:23:46)

cataleyamiller, tudi sma imam sedaj bolj rumenkast tok a mislim, da s tem ni nič narobe, če ni drugih težav (kkšne bolečine ali srbenje).
Zame je še definitivno prezgodaj za kaj pripravljat...sicer pa nevem še kaj bomo imeli [sm=rozacrtici.gif] ali [sm=modricrtici.gif], tko da bomo počakali. Ker če bo punčka imamo že precej stvari doma, za fantka pa prav nič [sm=smiley36.gif].
Tudi v prvi nosečnosti smo začeli pripravljat po 20.tednu, še pozneje.
Špikanje v jajčnikih mi je znano, mogoče pa se mi to dogaja, ker sem imela probleme z desnim jajčnikom (cista)...kaj vem saj ni tko hudo pri meni. Kakšen dan pošpika.
Lepo se imej pa ne se tolk sekirat za vse [sm=jezicek.gif]

Tippi -> RE: Marčevke 2014 (22.8.2013 16:42:00)

vse pišete o nekih ogromnih trebuhih, meni se pa komaj kej pozna.. hihi..[sm=smiley36.gif]

normalno. če si prvič noseča, je to popolnoma normalno. jaz sem svojo staro garderobo nosila do 6 meseca nosečnosti. šele v sedmem mesecu sem si kupila nosečniške hlače. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

le zvečer me močno špika v jajčnikih in se moram kar vsest. a se še kateri to dogaja ?

tudi to je normalno. vse skupaj se razteza in prilagaja. bolečina mogoče sploh ni locirana na jajčnike, ampak se ti tako zdi. ti krčki, raztezanje in vse bo skozi vso nosečnost. enkrat manj, drugič več. brez skrbi.

a ste se ve že kej zredile ?

jst po tehtnici pri gineku nič, po domači tehtnici pa 1 kilo. sem zadovoljna.

kdaj bote pa kej začele pripravljat stvari za dojenčka?

večje pohištvo v sobi bova kupila pred novim letom, decembra ko so popusti, vse ostalo v zvezi z dojenčkom, pa začnem pripravljat konec januarja.

Tippi -> RE: Marčevke 2014 (22.8.2013 16:44:31)

jaz se pa ves čas potiho ubadam z imeni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  vem, da je prekmalu, ampak malo sanjarim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley14.gif[/image]
sva se odločila, da jaz izberem pet TOP imen za deklico (trenutno je na seznamu 7 imen[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ) on pet TOP imen za dečka, potem pa jaz izberem ime iz njegovega seznama, on pa iz mojega. jasno, da bova dala taka imena, za katera približno že veva, da so nama skupaj všeč. ena imena bolj všeč, druga pač manj, ampak glih tko všečna. ampak, glede na to, da čez deset__ dni že zveva kaj grejem, bo v igri samo en seznam. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Žabika -> RE: Marčevke 2014 (22.8.2013 18:50:21)

Evo, pa se javljam se ena nova. Ze kar nekaj casa vas berem, ker sem bila prepricana, da bo rok tam konec marca. V torek na pregledu pa mi ga je sicer prestavila v april, ampak bi zaenkrat kar z vami cebljala (ce seveda smem) :-).
Doma imam eno pupiko Hano, ki gre letos v solo in je marcica 007. Ker ta nosecnost ni bila ravno nacrtovana, mi je poleg tega veselja, da ne bova imela edinke, najbolj vsec to, da bo spet pomladni otrok. To je najboljsi cas! Pozimi lahko se tecem na smuceh, potem si pa do zime lahko spet v pogonu. S Hano sva res preziveli prelepo prvo leto in tudi prva nosecnost je bila krasna.
Sem iz Ljubljane, stara sem (ze) 37 let in z G sva se odlocili za AC. Vsekakor sem prepricana, da ce ne bo vse ok, N prekinem. Zdaj na NS ne grem, naslednji pregled pa imam 17.09. Takrat bom imela tudi kontrolo krvi, urina in dobila bom materinsko knjizico, ki jo sedaj se nisem.
Glede pocutja, razen utrujenosti in bolecih prsi ni nic. Malo me spika po jajcnikih; na enem imam neko cisto. Vse je zaenkrat tako kot v prvi nosecnosti.

Upam, da nam vsem lepo tece nosecnost dalje in da bomo veliko cvekale.

Andy86 -> RE: Marčevke 2014 (22.8.2013 19:42:35)

Žabika dobrodošla...vedno je lepo, da se nam kaka nova nosečka pridruži [sm=smiley31.gif]
tudi pri nas smo veseli novega člana, čeprav ni bil načrtovan a smo lepo sprejeli, da ne bo naša princeska edinka...ko se bo mali/a rodil/a bo čez en mesec taprva imela 5 let...joj čas tako beži in oni tako hitro rastejo. Lepo se mejte pa lepo spejte [sm=jezicek.gif]

Daia -> RE: Marčevke 2014 (23.8.2013 7:19:45)

Žabika, dobrodoška! [sm=smiley1.gif]

Da še jaz pridodam svoje:
Trebuh: nič!! V 9. tednu sem imela trrebuh večji kot zdaj, proti koncu 13. (verjetno zaradi napihnjenosti). Upam, da bo začel rasti čim prej, da bom videla, da se nekaj dogaja [sm=smiley36.gif]
Teža: v zadnjem tednu (ko sem bruhala, imela drisko ipd.) sem shujšala 2kg. Že od pon ne morem jesti nič kaj drugega kot prepečenec.. :/ Malo me skrbi, ker ne uživam ravno veliko hranljivih snovi za [sm=duda.gif], ampak mislim, da ne bo hudega, kaj pravite?

Kdaj boste povedale, da ste noseče? Določenim prijateljem sva že, družini pa sva nameravala ta vikend. Sem že čisto na trnih, čeprav mama že ve. Vedno je govorila, da to vidi v očeh in zdaj se je potrdilo [sm=jezicek.gif]

Lep dan vsem!!

Tippi -> RE: Marčevke 2014 (23.8.2013 7:26:05)

IZVIRNO SPOROČILO: Daia

Žabika, dobrodoška! [sm=smiley1.gif]

Da še jaz pridodam svoje:
Trebuh: nič!! V 9. tednu sem imela trrebuh večji kot zdaj, proti koncu 13. (verjetno zaradi napihnjenosti). Upam, da bo začel rasti čim prej, da bom videla, da se nekaj dogaja [sm=smiley36.gif]
Teža: v zadnjem tednu (ko sem bruhala, imela drisko ipd.) sem shujšala 2kg. Že od pon ne morem jesti nič kaj drugega kot prepečenec.. :/ Malo me skrbi, ker ne uživam ravno veliko hranljivih snovi za [sm=duda.gif] , ampak mislim, da ne bo hudega, kaj pravite?

Kdaj boste povedale, da ste noseče? Določenim prijateljem sva že, družini pa sva nameravala ta vikend. Sem že čisto na trnih, čeprav mama že ve. Vedno je govorila, da to vidi v očeh in zdaj se je potrdilo [sm=jezicek.gif]

Lep dan vsem!!

Žabika najprej čestitke in dobrodošla! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Meni je trebuh splahnel iz včeraj na danes. prisežem! očitno je napihnjenost minila, tako da tudi jaz zdaj čakam, da bo začel jenči rast [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Glede hrane, jaz sem se umirila. nisem več tako lačna. niti zjutraj, niti zvečer ne, ko me je ponavadi slabost malo popustila in sem navalila na futer ko termit. zdaj je super. zjutraj namesto dva kosa kruha, pojem enega, zvečer jem ob sedmih in mi potem ni treba več, če sem bila pokonci. drugače sem še ob desetih morala kaj prigriznit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] zdaj je ok.
Jaz sem enkrat brala dr. Pušenjaka (tud sicer ga rada berem) in je rekel takole. Tudi če pride obdobje neješčnosti, ali večjih slabosti, ni nič hudega, ker ima naše telo zalogo vitaminov in mineralov, zato si bo otrok že vzel, kolikor bo rabil. torej njemu zagotovo ne bo nič hudega, lahko se pa ti zaradi vnosa premalo koristnega, počutiš slabo in je zaželjeno, da čim prej spet vzpostaviš normalen 'odnos' do hrane. tako da, če se ti je malo ustavilo, ne skrbi. tam 14 dni počakaj, potem boš pa že sama videla, ali je zadeva alarmantna, ali moraš kaj ukrepati itd.
Drugače pa jaz imam še par tabletk Tifola, potem začnem pa s Centrum Materna vitamini in minerali. Tako da, mogoče začneš tudi ti s kakšnimi vitamini, če že nisi.

Midva sva povedala trem parom (bližjim prijateljem), moji in njegovi mami, ostali pa itak, ko se bomo videli, itak ne bom skrivala in bodo pač izvedeli.

cataleyamiller -> RE: Marčevke 2014 (23.8.2013 9:25:46)

o hvala za odgovore.. Tippi ti se pa vedno prav posebno potrudiš in tako lepo, pregledno odgovoriš. super. [sm=bravo.gif]
jaz tudi že potihem zbiram imena.. hihi.. za fantka imam samo 2 imeni, za punčko pa jih bi lahko 50 naštela.. [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] včeraj mi je moj kupil prvega pajacka.. wii.. res, da je še malo hitro, ampak me je hotel razveselit. in me je. to je v bistvu prvi pajacek v naši hiši ! [sm=smiley36.gif]
mi smo doma povedali 3 dni nazaj.. zdaj ve pa že cela vas.. očitno so bili navdušeni.. [sm=smiley36.gif]
kaj pa glede spola ? a bote vse vprašale, kaj nosite ? namreč moji in fantovi so zelooo začudeni, da hočeva vedet spol.. midva pa umirava od želje, da zveva. nikakor ne bi mogla počakat 9 mesecev..[sm=jezicek.gif]

Daia kako si pa ti proti koncu 13. meseca, če sm pa jaz na začetku 12. ?? haha.. predviden datum poroda pa imamo na isti dan ?

cataleyamiller -> RE: Marčevke 2014 (23.8.2013 9:27:31)

upsy: 13. tedna, ne meseca.. saj nismo slonice [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

artista7 -> RE: Marčevke 2014 (23.8.2013 9:38:20)

No, midva sva tudi hotela vedeti za spol, vendar je G na nuhalni rekla, da je res tako, da ni zanesljivo (50%) in da zaradi tega ne bi ugibala. In se nama je zdelo prav. Saj se bo kmalu pokazalo. Misliva oz. ugibava pa oba da je samo eno - morda bova pa presnečena.

Mimogrede, meni tudi ne gre hrana, kljub lakoti, včeraj sem bila za povrh še kot uničena cunja... Spala sem cel popoldan, in potem nadaljevala v "ta veliki" postelji, ko me je prišel moj iskat... Grozen filing [sm=smiley13.gif]

Andy86 -> RE: Marčevke 2014 (23.8.2013 9:50:05)

Pozdravljene,
glede spola bom povprašala na nuhalni. Moj pa tokrat pravi, da noče vedet prej...ampak pomoje ga bo firbec mučil [sm=jezicek.gif]. Seveda pa bova to vedela le midva, drugi bodo morali počakat.
Glede imen za punčko že imava zbrano, za fantka sva še malo neodločena. Ampak s tem se bova bolj resno ukvarjala proti koncu nosečnosti.
JAz pa glede hrane imam še vedno neke extra želje ampak pol dejansko itak ne bi jedla [sm=smiley1.gif]...je pa slabost še precej prisotna tko da včasih prav moram kej pojest. Drugače pa kg so vedno isti (k sreči:) Trebuh imam še malo napihnjen a nič alarmantnega...težko bi posumili, da sem noseča [sm=smiley36.gif]
Trenutno itak vejo le najožji družinski člani...po nuhalni bodo lahko še ostali.
aja punce a bo katera pila Elevit? jst v prvi nosečnosti nisem, sedaj pa me mika, ker že vidim, da ne zaužijem dovolj vitaminčkov s hrano. Moja sestra ga je pila pa se je počutila dobro.
Nevem kako je vaše mnenje glede teh vitaminov?

Lepo se imejte

cataleyamiller -> RE: Marčevke 2014 (23.8.2013 9:59:45)

Andy86 glede elevita (ki ga sama pijem), ti lahko povem, da je učinkovit le do 3. meseca.. potem pa ne več.. moj ginekolog je seveda jasno proti tem "umetnim" vitaminom.. ampak jaz bom spila še do konca kar imam (še 6 tablet).. lahko pa poskusiš s Tifolom. v njem je samo folna kislina, medtem ko v Elevitu so tudi drugi vitamini/minerali.. določenim je po teh tabletah slabo, jih špika na desni strani trebuha ali pa se blato obarva čist črno..
jaz imam samo slednje, kakšnih slabosti (dodatnih) pa ne občutim. je pa smiselno tole jemati 3 mesece pred načrtovano nosečnostjo oz. vsaj od začetka nosečnosti.[sm=smiley1.gif]

cataleyamiller -> RE: Marčevke 2014 (23.8.2013 10:07:34)

aja, pa še eno čudno vprašanje.

glede na to, da imam skoraj črne lase pobarvane na blond in da se, odkar sem zanosila še nisem pobarvala (narastek dobrih 5 sm), me zanima, kaj menite o tem..? nekateri ginekologi so očitno proti.. tako da, ne vem kaj naredit. naj povem, da se morem 2x zaporedoma pobarvat z peroksidom ("ta močnim"), ker mi drugače blond barva ne prime.. taka kot sem, pa tudi ne morem hodit okoli, ker me vsak drugi vpraša, zakaj se spet ne pobarvam.. hmm.. ? kšen nasvet? so te kemikalije res tako škodljive za otročka ? ne bi namreč rada ga kakorkoli ogrozila.. raje nosim lasuljo..[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Tippi -> RE: Marčevke 2014 (23.8.2013 10:07:44)

Vitamini Elevit men ni pasal, mi je bilo slabo, pa čisto črno črno blato sem imela, zato sem prešaltala na Centrum Materna, odlične so mi! Drug teden začnem.

spol midva bova s tem testom zvedela tud spol, ki bo seveda tud 100 %. lahko bi sicer rekla, da nama zamolčijo ta podatek o spolnih kromosomih, ampak sva se odločila, da bi rada vedela [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

cataleyamiller z veseljem delim svoje izkušnje, če komu pride prav, sem še bolj vesela. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Tippi -> RE: Marčevke 2014 (23.8.2013 10:09:23)

prepogosto 'srečanje' s kemikalijami verjetno res ni dobro, če greš pa sem pa tja k frizerju, pa ni panike. jaz bom nekje okrog novega leta šla. torej enkrat v nosečnosti, čist dovolj. pa tud sicer ne hodim glih pogosto k frizerju. dvakrat do trikrat na let. mam pa za ostrišt laske in na novo dat svetla pramena. to je vse.

Andy86 -> RE: Marčevke 2014 (23.8.2013 10:24:06)

cataleyamiller in Tippi hvala za odgovor.
Ja ja za Tifol vem in ga pijem, a to je le folna kislina. Jo bom pila še ene 4 tedne pol pa dovolj.
Kot pravim v prvi nosečnosti nisem nobenih vitaminov žrla pa sem bila zdrava. Sedaj pa kaj vem , sem v dilemi, glede na to da moje prehranjevalne navade niso ravno dbest. Sicer sem se popravla, jem bolj zdravo hrabno a sem vsseeno mnenja, da ne dobim dovolj vitaminov. Tippi bom poskusila vitamine, ki si jih svetovala. Po končanem Tifolu seveda. [sm=smiley1.gif] Glede barvanja las...jaz mogoče pejem enkrat okrog novega leta se pobarvat. V prvi nosečnosti sem se v 5.mesecu in še to zaradi poroke (najine) [sm=smiley36.gif]
Peroksid tamočen pomoje pa ni ravno najboljše v nosečnosti. To je samo moje mnenje.

cataleyamiller -> RE: Marčevke 2014 (23.8.2013 11:05:54)

hehe veš, da vsaka izkušnja pride prav ![sm=bravo.gif]

u glawnem, peroksid se zdi tudi meni zelo agresiven. zato se pa še nisem pobarvala. bom pa verjetno kupila eno navadno rjavo barvo in se pofarbala. pa bo mir. ker tako zgledam zelo čudno. pol črna pol pa skoraj bela.. hihi.. drugače pa, jaz sploh ne hodim k frizerki.. to vse sama doma spackam. mogoče grem k frizerki na 3-4 leta.. [sm=smiley36.gif]

joj, danes me je čist zaneslo.. že od jutra gledam vozičke..[sm=smiley36.gif] očitno me dajejo hormoni..[sm=smiley36.gif]

biba22 -> RE: Marčevke 2014 (23.8.2013 11:13:38)

hm...a sm jst res edina, ki nebo šla na NS???? Nevem, jst sm mlada in mam tolk mal možnosti, da res ne grem. Tudi pri prvem nisem šla. Pa tudi če bi bilo kaj narobe, nevem če bi bila zmožna prekinit nosečnost..je pa že bolje da nevem pa mirno preživim[sm=nosecka.gif], kot pa bi se sekirala .... Tako, da ANONIMEN, ti si tudi mlada, je veliko več možnosti za kako drugo napako, tako da jaz na tvojem mestu nebi preveč razmišljala o NS.
AJA, KAKO STE POVEDALE DA PRIČAKUJETE DETECE?

cataleyamiller -> RE: Marčevke 2014 (23.8.2013 11:36:42)

biba22, jaz jih štejem 23 in grem na nuhalno. glede na to, da je to moj prvi otrok in glede na to, da mi pri drugem pregledu ni opravil ultrazvoka, me zelo zanima,če je vse ok in če se detece lepo razvija.pa še spol bi rada zvedela, ki bo v 16 tednu, ko imam nuhalno že lepo viden. vsaj upam.
jaz niti nisem hotla it, ampak grem iz zgornjih razlogov. tašča in mama tudi nista šle in sta rekle,da je to brezveze. tiste, ki so že bile na tem pregledu pravijo, da se otroka na nuhalni najlepše vidi. odločitev pa je seveda stvar posameznika.

glede tega,kako smo povedale pa..jaz sem mami že 3 mesece nazaj povedala,da mi zamuja menstruacija. imela pa sem jo (od 12. leta) točno vsakih 28 dni.tako da je že po tem sklepala, da nekaj "ne štima"..[sm=smiley36.gif] fantovim staršem pa smo povedali kar direktno. fant je kar rekel, "pupa je noseča".. [sm=jezicek.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>