Lethe -> RE: Junijke 2013 (25.9.2013 16:17:00)
|
Helou, helou... S Polono vam pošiljava sončne pozdravčke z morja[sm=morje.gif] Zaenkrat se imamo zelo lepo, res uživamo, vreme je krasno, voda je še topla. Ob hiški imamo tudi bazen, če se nam slučajno ne da do plaže, pa Wifi, da vas lahko spremljam[sm=smiley20.gif] Prva noč je bila malce slabša (beri: 3x zbujanje, ampak naj ji bo - sprememba okolja), v drugi pa je podrla rekord, in sicer je spala 9,5 ur v kosu[sm=bravo.gif] in potem še 3. No, tudi naslednjo noč se je 2x zbudila, današnjo pa spet le 1x. Upam, da se ne bo tudi nam poslabšalo po cepljenju, ki bo naslednji teden. Dva dni je že ves čas nekaj lačna čez dan, morda ima spet poskok v rasti[sm=jezicek.gif] In kar na obeh jo večkrat nahranim, da ji je dovolj[sm=zmeden.gif] In danes ima točno 3 mesece, hitro gre, ni kaj[sm=bravo.gif] Ursonok, kako kaj vaše uši? Čiščenje noska: fiziološka + aspirator na sesalec. Super deluje, uporabljamo pa po potrebi, nekajkrat tedensko, ko vidim, da ima malo več v nosnici in ne more skihat. Od kolegic sem dobila tudi baterijski aspirator, ampak ni tako dober. Menda pa se ga moraš naučiti prav uporabljat in naj bi bil prav tako ok. Bomo naštudirali... Se pa prav nič ne pritožuje, ko ji vlivam fiziološko ali sesam, vsaj za zdaj še ne. Delam pa to, ko je na hrbtu, ker se full premika in maha z glavo sem in tja, nemogoče bi bilo na boku. Obutev: nogavičke ali pa žabice (hlače s stopali) + nogavičke. Za pozimi bom pa kupila kvazi UGGice, take, ki so cele mehke (tudi podplat isti material) in tople, izgled kot škorenjčki. Sem našla nekaj poceni variant na Ebayu. To bo za takrat, ko bo izven vozička, doma bo imela debelejše nogavičke, v vozičku pa bo v zimski vreči. Ko bo začela hodit, bo dobila mehke in lahke čevlje, ki se upogibajo v vse smeri. Poleti bo pa čim več bosa... Včeraj se je prvič začela na glas smejat, prej je vedno samo vriskala, ko ji je bilo kaj res všeč. V glavnem, se začne smejat na ves glas in ima široko odprte oči, se čudi, spet zasmeji na glas, potem pa v jok - je sama sebe prestrašila[sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif] No, ali pa sem jo jaz, ker sem se tudi na polno smejala... Na boku tudi ona drži glavo gor, prav tako, kojo dvignem z boka v naročje, ampak to vseeno pazim glavo, se razume. In ko jo imam bolj pokončno v naročju, je pogosto noče naslonit več meni na roko oz. trebuh. Noge na X: bi rekla, da se da še marsikaj narediti z različnimi vajami za krepitev mišic. Tistih okoli kolen. Bi morali koga vprašat, ki se spozna na te zadeve. Drugače sem pa zasledila tudi tole: Večina otrok je med tretjim in šestim letom starosti rahlo nagnjena k »nogam na X«, čemur pravimo »genu valgum«. Zdravljenje ni skoraj nikoli potrebno, saj se noge večinoma poravnajo same. Ukrepanje (operativno) je potrebno, kadar stanje ne izgine po sedmem letu ali je ukrivljenost res velika. »Noge na X« lahko povzročijo zlomi, infekcije, cerebralna paraliza, revmatoidni artritis in nekateri sindromi. Ok, dovolj z moje strani. Grem k P pod lok, se ji full dogaja. Vsem bolnim pošiljava [sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif]. Uživajte[sm=metulj.gif]
|
|
|
|