RE: Junijke 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

majčica1508 -> RE: Junijke 2013 (25.9.2013 8:33:53)

Jutro

Pri nas je megleno in komaj čakam,da se kaj sončka prikaže,da grem ven.Pojedla 2 rogljiča,pijem belo kavo.Jan je nazaj zaspal............Drugi del družine je v vrtcu,eden pa na sestanku...........
V planu za danes je spečt sardele,spečti krompr v pečici in zelena solata...Bi naredila krompirjevo zraven,samo je tašča dala domačo solato in jo je treba pojest(stran nebo metal)

Saša čestitke za 4 obmesečnico in uživaj v plavanju..Sneg pa tudi mi komaj čakamo in hvala za info o cepivu grem preverit,ko končam tukaj....
drugičudež koliko časa že ima vročino?Možno je,da je boli od kašljanja...No bosta videle danes pri dr.
Naša srednja punca je bila 16 dni doma,nizka vročina,nič pit jest in pa za nagrado še 2 dni na infuziji,ker je bila dehidrirana in pa oba ušesa vneta...Držim pesti,da bo vse ok....če pa ni vročine pa kar na sončka se nastavit,bo takoj boljše....Pošiljam pikapolonice[sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif]
ursonok Fouš za 33 stopinj,tale jutra so mi čisto mimo..........

Jaz imam Jana že v športnem delu,ker košara ni bila več ok...Naš dviguje noge k zmešan,pol se da na bok in glavo dviguje v zrak,zraven se ful zvija je smešen za crknt[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]v športnem delu se pa naprej dviguje z glavo in rameni..obožuje dve ropotuljici pol mu pa vedno pade kakšna na nos in gleda začudeno,ko kravice pase,zdaj ima že čist iztegnjene roke mu dam pred njega otroško tv in mu navijem tisto muziko zraven in take dela zraven...pravi smeško je....

Grem en stroj zalaufat,pol pa hitro lase umit

ursonok -> RE: Junijke 2013 (25.9.2013 9:15:45)

Jutro,

jaz od 5h naprej, ko se je zbudila Aurora, nisem več spala. Sem že zdaj čist odklop, prav ne veselim se dneva ... [sm=smiley13.gif] Ne vem, zakaj ne morem nazaj zaspat - krivim mojega, ki tudi pravi, da ni mogel. On pa mene [sm=smiley36.gif]

Seveda smo spet zamudili vrtec - so šli od doma dve minutki do 9h. [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif] Če pa Abel tako počasi žuli zajtrk.

Saša
ja, po tistem tritedenskem mini krvavenju sem dobila M; trajala en teden in zdaj je mir. Upam, da pač dokaj redno dobim naslednjo in da ne bo spet krvavitev prej. [sm=smiley13.gif] Kr neki.

Otroci in apetit
res zanimivo, kako vam vsem nič ne jedo, sploh če so bolani. Pri nas še nikoli niso bili tako bolani, da ne bi jedli [sm=jezicek.gif] Resno mislim. Hrana je še vedno največja vrednota. Abel pride iz vrtca in celo popoldne samo tečnari, da hoče jest. Agata takisto. Ne vem, kdaj se bo to malo umirilo. Morda pa predobro kuham? [sm=smiley36.gif]

Zjutraj sem dala Abelu še malo riževega napitka, ker mu ga je zmanjkalo. Agata je že pojedla in se je oblačila, pa to vidi in začne težit: mamica, zakaj pa tudi meni nisi dala še malo napitka. Sem rekla: saj me nisi prosila, očitno si ga imela dovolj. Ona: ne, jaz bi tudi itd itd.
Sem ji rekla, da ji ni treba vedno dobiti, početi, jesti itd. točno tako in točno toliko kot Abel. Da ona je ona, Abel pa Abel. In kaj - če se bo Abel vrgel skozi okno, se boš ti tudi? Pa pravi: ne, jaz bi samo v hiši počela to, kar počne Abel. [sm=jezicek.gif]
Saj so kar zabavni.

NIč, grem spit do konca sok, potem se vrne moj in grem morda laufat.

Zime pa jaz ne bi, pa tudi nočnih sprehodov in šnopca ne [sm=smiley36.gif] Bi bila čisto zadovoljna s 33 stopinjami, morjem enkrat na teden in kakšno masažo. [sm=smiley1.gif]

Neli81 -> RE: Junijke 2013 (25.9.2013 9:49:46)

Dobro jutro,

Evo dete spi, js izpod tuša z opranimi lasi, dala eno mašino prat (še ene 3 me čakajo [sm=zmeden.gif]) pijem kavo in berem kaj ste pisale, pa se malo javljam.

Noči pri nas so še vedno kr neki. En dan za odtenek boljše, drug dan katastrofa. [sm=zmeden.gif]

Čiščenje noska - prakticiram fiziološko, v eno nosnico noter iz druge ven, v kombinaciji s sesalcem. Imam tuditistega na baterije, pa mi sploh ni kul, nič ne potegne ven. Ga bom prodala ali podarila nekomu.

Masaža - imam bon, ki sem ga dobila že za rojstni dan (torej aprila) in še kar čaka, da ga izkoristim. Mislim, da bom šele nalednje leto na vrsto prišla - rad bi imela mir, da mi ni treba razmišljat a se bo tamal zbudil in iskal joško.

Včeraj sem imela čistilno akcijo in sem oprala vsa okna, očistila kopalnico, pobrisla po tleh, pospravila spalnico in dnevno, delno očistila kuhinjo ... In seveda sem optimistično mislila, da bom danes zaključila s kuhinjo, ampak se mi kar ne da riti dvignas s sedežne in začeti. [sm=jezicek.gif] Aja pa poleg vsega sem uspela še skuhati kosilo. Ne vem kaj je bilo včeraj narobe z mano. [sm=jezicek.gif]

Za mnenja drugih mi dol visi, jih je sama nevoščljivost in ljubosumje.

Danes sem se tehtala in imam kilo manj kot pred zanositvijo. [sm=bravo.gif] sicer sem že dva meseca bila na kg pred zanositvijo , ampak sem želela zgubiti več kot sem dobila. No še ko migat začnem, bom mačka in pol. [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif]

Trmanje starejših - naša je prava mala trmica. Poleg tega je zdej postala še jokica. Karkoli ni tako kot si je ona zamislila, takoj v jok in sploh ne želi poslušat kaj ji govorim. [sm=zmeden.gif] Na pikinem festivalu smo bli glih 45 minut, ker se je tamala skoz cmerla, sem jo hotla razbit. [sm=hudicek1.gif] Včeraj pridem po njo v vrtec in nisva imele časa iti na igrala, ker je imela plesne. Kljub mojemu razlaganju, da bomo sli na igrala pol, ko zaključi s plesnimi, se je drla ko zver. Pol se kao mal umiri in se začne tam cmerit, da bo mela eno drugo krilo in ne tisto, ki ga ima v nahrbtniku. Po koncu plesnih me med preoblačenjem ugrizne in pol se ona jokat začne. Smo šli na igrala in se cmeri da hoče sladoled in da ni bolna, ko sem ji rekla, da ne , ker je prehlajena. Pa pol spet jok, ker hoče na sprehod, čeprav smo se sprehodili do doma. Za nameček pa še zvečer noče spat in spet jok. No pol pa nisem mogla več in sem jo malo po riti. Dva dni je izivala na polno, to glede spanja pa traja že lep čas. Vse ok, preberemo pravljico, zapojemo pesmico (navajeni ritual pred spanjem[sm=smiley1.gif]), rečemo lahko noč, se polubčkamo in pol kliče da bi pila al pa da jo lulat, no pol se pa začne - ne bom ajala, nočem počivat in itak spet dretje .... Mah ... Ne vem kaj ji je. Upam da je samo prehodna faza. Kakorkoli, utrujena sem od vsakodnevnega pregovarjanja z njo. [sm=zmeden.gif] [sm=smiley13.gif]

No zdej sem se pa razpisala. [sm=jezicek.gif]

Lepo bodite.

Upam, da bo sonček in greva s tamalim mal na sprehod, ko se zbudi. Kuhinja bo že počakala, perilo pa tudi. [sm=jezicek.gif]

Pa pa

drugičudež -> RE: Junijke 2013 (25.9.2013 10:36:12)

Me smo pa danes kar v redu spale [sm=bravo.gif] Preden sem šla spat, sem preoblekla starejšo, ki je bila mokra, kot da bi prišla izpod tuša - od laskov teklo, pižama čisto premočena, zamenjati sem ji morala povšter in kovter. Mi ni jasno, zakaj. [sm=zmeden.gif] V sobi ni vroče, kovterček ima čisto tanek. Vročine je imela samo 37.4. Potem je imela en napad kašlja, po tistem pa lepo spala do jutra. Sem jo šla samo 3x pokrit. Mala se je zvečer še malo matrala s kihanje/kašljanjem, potem pa zaspala. Jo je kihanje zbudilo ob 4-ih, je z dudo takoj nazaj zaspala, pa še enkrat ob pol šestih, potem je pa spala do osmih. V glavnem - sem kar naspana.

Zdaj pa ne morem nič pametnega naredit. Starejša je pri babici, potem greva do zdravnika. Mož iz nočne in mala pa spita, tako da ne smem kaj preveč ropotat. Posesati bi morala pod nujno in glavo si moram oprat.

Mene pa tako bezgavke bolijo, da komaj glavo obračam. Kam bo še udarila ta bolezen? No, boljše to kot kakšen bronhitis ali pljučnica. Še enih antibiotikov si pa res ne želim.[sm=smiley21.gif]

Ne morem verjet, kakšne dneve zamujam. Včeraj sem šla peš z voziškom do ambulante. kako je bilo lepo! Sonček in toplo. Cel teden nisem bila zunaj, ko bomo zdravi, bo pa verjetno dež.

drugičudež -> RE: Junijke 2013 (25.9.2013 10:45:03)

Še nekaj sem se spomnila. Ko sva se z M prvič po porodu spravila v akcijo [sm=sloncek.gif] je v spalnico sredi noči prišla starejša. Skoraj me je kap! Dobro, da je M prej slišal korake in hitro kovter potegnil čez naju. Ampak poslušajte to - nikoli prej in nikoli po tistem ni prišla ponoči v spalnico. Če kaj rabi (npr. lulat) pokliče in čaka v svoji postelji. Takrat pa mrtvohladno v spalnico, brez besed spleza na posteljo, se zavleče pod kovter, nasmešek in prstek v usta. Jaz nisem vedela ali sanjam ali kaj. Drugače pride res samo kakšno soboto ali nedeljo zjutraj ob osmih, ko se zbudi. Pa še to ponavdi prej pokliče. Noro. Kar je pa najhujše - jaz se zdaj sploh ne morem sprostiti. Se mi zdi, da kar naprej poslušam, če bom slišala kakšne korake in gledam proti vratom. Pa luč ugasnem, da bo ja tema in ne bo kar tako prikolovratila.

Kako pa pri vas rešujete ta problem, da vas otroci ne zasačijo pri posteljnih aktivnostih?? Vrat ne mislim zaklepat, ampak da si pa tudi [sm=sloncek.gif] več ne morem v miru privoščiti... To mi je v teh norih mesecih edina sprostitev. No, naj bi bila sprostitev, čeprav sem napeta kot struna [sm=jezicek.gif]

Lethe -> RE: Junijke 2013 (25.9.2013 16:17:00)

Helou, helou...

S Polono vam pošiljava sončne pozdravčke z morja[sm=morje.gif] Zaenkrat se imamo zelo lepo, res uživamo, vreme je krasno, voda je še topla. Ob hiški imamo tudi bazen, če se nam slučajno ne da do plaže, pa Wifi, da vas lahko spremljam[sm=smiley20.gif]
Prva noč je bila malce slabša (beri: 3x zbujanje, ampak naj ji bo - sprememba okolja), v drugi pa je podrla rekord, in sicer je spala 9,5 ur v kosu[sm=bravo.gif] in potem še 3. No, tudi naslednjo noč se je 2x zbudila, današnjo pa spet le 1x. Upam, da se ne bo tudi nam poslabšalo po cepljenju, ki bo naslednji teden.

Dva dni je že ves čas nekaj lačna čez dan, morda ima spet poskok v rasti[sm=jezicek.gif] In kar na obeh jo večkrat nahranim, da ji je dovolj[sm=zmeden.gif]
In danes ima točno 3 mesece, hitro gre, ni kaj[sm=bravo.gif]

Ursonok, kako kaj vaše uši?

Čiščenje noska: fiziološka + aspirator na sesalec. Super deluje, uporabljamo pa po potrebi, nekajkrat tedensko, ko vidim, da ima malo več v nosnici in ne more skihat. Od kolegic sem dobila tudi baterijski aspirator, ampak ni tako dober. Menda pa se ga moraš naučiti prav uporabljat in naj bi bil prav tako ok. Bomo naštudirali...
Se pa prav nič ne pritožuje, ko ji vlivam fiziološko ali sesam, vsaj za zdaj še ne. Delam pa to, ko je na hrbtu, ker se full premika in maha z glavo sem in tja, nemogoče bi bilo na boku.

Obutev: nogavičke ali pa žabice (hlače s stopali) + nogavičke. Za pozimi bom pa kupila kvazi UGGice, take, ki so cele mehke (tudi podplat isti material) in tople, izgled kot škorenjčki. Sem našla nekaj poceni variant na Ebayu. To bo za takrat, ko bo izven vozička, doma bo imela debelejše nogavičke, v vozičku pa bo v zimski vreči.
Ko bo začela hodit, bo dobila mehke in lahke čevlje, ki se upogibajo v vse smeri. Poleti bo pa čim več bosa...

Včeraj se je prvič začela na glas smejat, prej je vedno samo vriskala, ko ji je bilo kaj res všeč. V glavnem, se začne smejat na ves glas in ima široko odprte oči, se čudi, spet zasmeji na glas, potem pa v jok - je sama sebe prestrašila[sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif] No, ali pa sem jo jaz, ker sem se tudi na polno smejala...
Na boku tudi ona drži glavo gor, prav tako, kojo dvignem z boka v naročje, ampak to vseeno pazim glavo, se razume. In ko jo imam bolj pokončno v naročju, je pogosto noče naslonit več meni na roko oz. trebuh.

Noge na X: bi rekla, da se da še marsikaj narediti z različnimi vajami za krepitev mišic. Tistih okoli kolen. Bi morali koga vprašat, ki se spozna na te zadeve.
Drugače sem pa zasledila tudi tole: Večina otrok je med tretjim in šestim letom starosti rahlo nagnjena k »nogam na X«, čemur pravimo »genu valgum«. Zdravljenje ni skoraj nikoli potrebno, saj se noge večinoma poravnajo same. Ukrepanje (operativno) je potrebno, kadar stanje ne izgine po sedmem letu ali je ukrivljenost res velika. »Noge na X« lahko povzročijo zlomi, infekcije, cerebralna paraliza, revmatoidni artritis in nekateri sindromi.

Ok, dovolj z moje strani. Grem k P pod lok, se ji full dogaja. Vsem bolnim pošiljava [sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif].

Uživajte[sm=metulj.gif]

ursonok -> RE: Junijke 2013 (26.9.2013 12:15:57)

Ojla,

bom kratka, ker je Aurora, upam, KONČNO zaspala, mene pa čaka delo ...

Ta otrok se nam je čisto iztiril, čez dan že par dni zelo zelo malo spi, tečnari, poje pa ogromno. Zvečer pa ne in ne zaspat. Včeraj sem bila že čisto penasta. Saj razumem, verjetno ima razvojni skok, ampak ravno zdaj, ko bi jaz rabila mir [sm=jezicek.gif] Tako da je precej živčno doma ...

Uši
mislim, da smo se jih uspešno znebili. Se bomo danes še enkrat podrobno pregledali.

Seks in otroci
ja, mene je tudi zjutraj dostikrat strah, sploh če slišim, da sta že budna in se igrata v svoji sobi. Ker veš, da lahko vsak trenutek uletita v spalnico. No, zadnjič sva morala itak predčasno zaključiti akcijo, ker je prikolovratil Abel [sm=smiley36.gif]. Je že tako velik, da sam odpira vrata, tako da ni nič in nihče varen pred njim.

Danes ob 15.30 peljem starejšo na glasbene urice, potem gremo pa še malo na sprehod/igrišče, upam, ker je tako lepo vreme. Jutri nas bi se T spustile in tudi padavine bodo, baje [sm=smiley13.gif]

za vikend bo deževno in hladneje - pri nas to pomeni 25 stopinj [sm=smiley1.gif] Tako da za na morje ne bo več [sm=smiley19.gif], izlet v Madrid smo tudi prestavili, tako da bomo verjetno samo oba dneva povabili kolege - enkrat Bolgare, če še niso zasedeni, drugič pa naše stalne znance. Bomo spet kaj dobrega skuhali, mmm. Pa plavali bomo za vikend [sm=bravo.gif]

Pridne bodite!

girl79 -> RE: Junijke 2013 (26.9.2013 13:05:58)

Čao bejbe [sm=smiley1.gif],

Danes smo opravili pregled pri 3 mesecih, čeprav smo stari že skoraj 4 mesece...smo bili najprej na morju, potem bolani itd...no cepili ga še vedno niso, ker še vedno smrka, tako da moram poklicat ko bo ok...sicer pa imamo že 64 cm in 6850g [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Se vidi da smo še vedno na cca. 8ih obrokih na dan [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] No ponoči mi to ni ravno najbolj smešno [sm=smiley2.gif] Zadnje čase je prva runda že pred polnočjo, potem pa še 2x do jutra.... upamo na boljše noči v bodoče [sm=smiley1.gif]

Lethe- hvala za info o nogah na X....sem se odločila da je pri naši tudi to očitno ta razvojna faza, ko imajo skoraj vsi otroci malo noge na X, pa se samo to popravi [sm=smiley2.gif] Saj res nima full, ampak ravno toliko da sem opazila da so čevlji na notranji strani bolj pohojeni kot zunanji... Pa uživajte na morju še za vse ostale [sm=smiley1.gif]

ursonok - tudi pri nas ne poznamo tega, da Neža nebi jedla...tudi ko je bolana, apetit ostaja...no saj se ji tudi kar pozna pri kilah [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] No žal pa tudi nič kaj več ne spi takrat ko je bolana....

Lepo se mejte [sm=smiley1.gif]

girl79 -> RE: Junijke 2013 (26.9.2013 13:21:00)

Ha, ha...sem šla zdaj pogleda koliko je bila Neža težka in velika pri taki starosti, kot je zdaj Filip in ga je Neža prehitela za več kot 1 kg in 4 cm...ja nismo ravno pri tistih, ki pazijo na linijo [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

drugičudež -> RE: Junijke 2013 (26.9.2013 19:46:38)

Spet bo pestra noč - starejša opoldne ni hotela spati (se vidi, da je že bolj zdrava) in jo je seveda zmanjkalo ob pol petih. Ni šans, da bi jo pokonci držala. Ob pol šestih sva jo začela buditi - neuspešno. Ob sedmih se je zbudila, vsa sitna in jokasta in zraven zbudila malo. Sem jo samo preoblekla v pižamo, dala lulat in v posteljo. Ampak jo še slišim, da prstek vleče, torej ne more spati naprej. To pa pomeni, da bom vsaj do enih ponoči pokonci. Fino. Mož spi, čez eno uro bo vstal in šel v službo, mama bo pa znorela... Vsa sreča, da je mala tako pridna in ni z njo praktično nobenega dela. Še enkrat previjem in preoblečem, nahranim in v posteljo. Do zjutraj bo mir. Razen, če ji bom morala še enkrat nosek očistiti.

Pa še od pediatra so me ravnokar klicali, da je zdravnica zbolela in jutri odpade posvetovalnica. In spet bom morala iskati in prositi drugega zdravnika, da bo mali pljučka poslušal, ker bi imela jutri obenem še kontrolo.

In seveda prihaja slabo vreme ravno zdaj, ko se malo boljše počutim in bi šla kaj ven. Huh, sama negativna energija veje iz mene. Neee, saj ni tako hudo. Zdaj grem eno kopalnico spucat, če ne bo dretja, jutri pa še drugo, ko bom ravno v formi.

Neli81 -> RE: Junijke 2013 (27.9.2013 10:00:46)

Ojla,

Kako ste? Mi še kar ok, lahko bi bilo bolje, pa tudi slabše. [sm=smiley2.gif] V glavnem mali zdaj spi (le zakaj ponoči ne spi tako), jaz pa vegetiram. Odločla sem se da ga definitivno moram odvadit jesti ponoči, ko bo že fino jedel gosto hrano. Ga bom zvečer fajn napitala s čim bolj nasitno hrano in pol še mal joške za pocartat, pa ima da spi celo noč. Tud če zaspi po dojenju, me ubija tole prebujanje ponoči. [sm=zmeden.gif]. Pol ga pa še preselimo v sobo k sestrici in smo zmagali. [sm=bravo.gif]

Sex in otroci
No pri nas je tako, da zaenkrat tamala ne hodi sama iz sobe, vedno čaka da jo pridemo iskat. Tamal je še v najini spalnici, tako da nama preostane samo še dnevna, kopalnica in kabinet. [sm=jezicek.gif]. Ko bo pa tamal zrastel, hm... Bomo videli. Upam, da bosta kar v svoji sobi, ker bova drugače imela problem. Še vrata v spalnico ne moreva zakleniti, ker imamo drsna vrata. [sm=jezicek.gif]

Urosonok [sm=bravo.gif] za uši.

Čeveljčki
Zadnjič sem pozabila to pokomentirat. Ne uporabljamo jih, vsaj ne tapravih. Kupila sem mu kvazi čeveljčke, ki so celi mehki, kot bi bili iz kartona. Drugače pa so termo nogavičke čisto ok.

Danes pride patronažna zaradi uvajanja goste hrane. Me prav zanima koliko so se "pravila" spremenila v dveh letih. Kolikor vem, zdaj ni več omejitve za gluten - pri tamali nismo smeli dajati do 8 meseca. No bomo videli kaj bo rekla. Sicer pa naše dete ne kaže nobenega interesa za karkoli drugega kot joško. [sm=jezicek.gif]. Mama rules očitno. [sm=smiley36.gif]

Nič bejbe, fajn bodite in se tipkamo.

Pa pa

drugičudež -> RE: Junijke 2013 (27.9.2013 10:25:06)

Itak da sem nenaspana. Ob pol enih je uspelo starejši zaspat. Potem je imela ene tri napade kašlja, sem se vsakič zbudila in jo šla pokrit. Ne vem, zakaj se toliko obrača v postelji. na ozkem kavču v dnevni pa ni problema spat dve uri pri miru. No, ob štirih se je pa mala začela zbujati. Sem vstala, dala dudo. Čez pol ure spet in čez pol ure spet in .... Do jutra. Revica, jo dihanje matra.

Zdaj ji grem eno parno kopel pripravit, potem pa pojest in v ambulanto.

Aja, pa oči jo je naučil "kako ritka dela". Našobi usta in zaprha, ali kako bi rekla, da se mehurčki sline naredijo. Tako sta hecna z očetom, vsakič ko grem mimo "mami, glej kako ritka dela" in potem je ves ponosen, ker jo je naučil. Pa komaj 3 mesece je stara. Potem veste, kaj me čaka v prihodnjih letih [sm=jezicek.gif]

Barbapapa77 -> RE: Junijke 2013 (27.9.2013 11:32:28)

Helou,

zadnje par dni pa nimam čisto nič časa - sem uvajala Nežo v nov vrtec, ker se bomo novembra preselili in sem potem bila kar celo dopoldne pri naših, ker se mi ni splačalo vozit nazaj domov in potem spet ponjo. In potem pač nimam svojega ritma in miru, tako da ne pridem do računalnika. Čaka me eno tako stresno obdobje do novega leta - selitev, sezona bolezni, zima, dež,... ampak se tolažim, da malo stisnem zobe in novo leto že praznujemo na novem naslovu [sm=smiley36.gif]

Hehe, tale s seksom "zraven" otrok je tudi pri nas aktualna ratala - mi itak zdaj spimo v isti splanici, tako da je zakonska postelja že 3 leta namenjena skoraj izključno spanju. Ostane še dnevna soba, pa še to samo pozno zvečer, ko tavečja zaspi. Pa še to nikoli ne vem, kdaj bi lahko prikolovratila ven. Včasih se je dalo izkoristiti še popoldanski počitek kakšen vikend, zdaj pa še to skoraj ne, res pa, da zaenkrat vedno pokliče in vpraša, če lahko vstane - ni pa ujno, da vedno. Ampak ko se preselimo, bo dobila svojo sobo in potem ne vem, če ne bom za tiste pol urce kr zaklenila vrat spalnice, ker to mi da vsaj možnost, da se oblečem v 5 sekundah [sm=smiley36.gif] Manca zaenkrat še ne spremlja dogajanja, ampak sej se bo pri enem letu tud ona preselila k neži v sobo, tako da bom po cca 5 letih spet dobila svojo spalnico nazaj [sm=bravo.gif]

Danes mi prov paše deževno vreme, da imam izgovor, da mi ni treba ven - ker se mi ne da [sm=zmeden.gif] tudi moje sobno kol že cel teden stoji čisto osamljeno, zvečer padem samo še dol ob pol 10ih in to je to. Sem pa na morju spila en kup piva in babmusov in se še eno kilco zredila pomoje prov na ta račun. Kot da jih nimam že tko čist zadost, hehe...

Še dobro, da je Manca totalno pridna in neproblematična, samo lačna ne sme bit, pa je vse ok. Sva pa skoraj nehali z dojenjem, mleka pač ni - še enkrat na dan se malo pocrkljava, ampak ponavadi potem čez spije še 120 ml AM, kar pomeni, da res nimam nč mleka... no ja, 4 mesece je šlo, čisto enako kot pri prvi... sem se hecala, da sem jaz bolj tista sorta "krave" za meso, ne mlekarica, ker kil imam pa čist čez glavo, hahaha [sm=jezicek.gif]

no, dost sem bluzila, zdej pa morm res it že kej narest...

ursonok -> RE: Junijke 2013 (27.9.2013 13:10:13)

Ojla

drugičudež
sočustvujem s teboj [sm=smiley13.gif]. Pri nas je bilo malo bolje, a nikakor ne dobro - najmlajša je sicer spala celo noč, se je pa Abel začel ob 2h dret na ves glas. In se je kar drl in drl, ni se ga dalo pomiriti. Nekoč sem nekje prebrala, da v takih primerih deluje mrzel tuš - da se otrok zbudi iz tega "filma". In ne boste verjeli - bilo je tako hudo (sploh zaradi sosedov, ki pomoje niso spali), da smo tudi s tem poskusili. Dala sva mu glavo pod mrzlo vodo. In? In nič. Kot da se ne bi nič zgodilo. Drl se je naprej.
POtem se je umiril, kar naenkrat, zaspal na meni, nakar sem ga čisto brez problema odložila v njegovo posteljo [sm=zmeden.gif]
Smo pa malo zmanjšalo dozo homeopatije po nasvetu homeopata. Morda bo to krivo. [sm=zmeden.gif]

Čez dan pa še vedno noče spat. Aurorka namreč. Danes dopoldne je spala eno uro. In to je to, zaenkrat [sm=smiley13.gif]. Včasih je obvezno tri. Pa ves čas tečka. Eh, saj bo bolje.

Barbapapa,
ja, pivo zna kar prispevati k teži in ohlapnosti trebušnega tkiva [sm=smiley36.gif]. Meni zadnje čase veliko bolj paše vino. Deci rdečega, to je to.
Seveda boš zdržala še te mesece - potem boste na svojem [sm=bravo.gif]. Meni bi to ziher vlilo kup energije in volje. No, ampak pri nas tega verjetno ne bo, khm.

Včeraj, ko sem popoldne peljala starejšo na glasbo, sem šla za tisto eno urico v bar in si naročila gazpacho z lososom in rakci. Zgleda zelo malo, pač krožnik juhe z ribo ... Je pa takoooo nasitno, da sem bila še ponoči, ko smo Abela štimali, popolnoma sita. Ribe so mastne, pa še v gazpachu je precej olivnega olja.

Sem šla pa danes že laufat ... A pri tej obilici hrane ni kaj dosti učinka ... Vikend bo pa še hujši. Za v nedeljo smo povabili Bolgare - bomo naredili gazpacho z lososom (hehe, kradem ideje) in slivovo torto, vmes pa še ne vem, kaj bo. Oni so ful mesojedci, mi ne, a nek kompromis bo treba najti. Čeprav razmišljam, da če pač pridejo na obisk, se bodo že prilagodili "atmosferi" gostitelja in en večer "uživali" v eko vegetarijanski prehrani [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif]

A kdo ve, kako se kaj imajo uršika, dvojčica, anjuška, anush, zoja in cel kup ostalih, ki jih že celo večnost ni bilo tukaj? [sm=zmeden.gif]

girl79 -> RE: Junijke 2013 (27.9.2013 15:37:04)

Čao bejbe [sm=smiley1.gif],

Pri nas se tudi spanje ponoči samo še poslabšuje [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif] Danes smo se spet dojili 4x ponoči oz. vsake 2 uri približno [sm=smiley13.gif] Mi ni všeč....Ko smo šli iz 3x na 2x na noč sem mislila da bo šlo samo na boljše,...no zdaj smo pa spet na 4x....he, he...še malo pa se mi bo že 3x na noč dojenje zdelo super noč [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

No vsaj čez dan je še vedno priden, sicer je zelo tih, nič kaj ne "govori", se smeje če se jaz pogovarjam z njim ampak ravno kakih glasov pa skoraj ne spušča...no razen kadar mu čistim nosek [sm=smiley2.gif] Joj pa v vozičku je tolk luškan, ko ga zavijem v dekico, pa potem tiste velike učke ven gledajo [sm=smiley27.gif] Sicer sem pa danes sama doma z obema, moj je šel v MB žurat...no mi bomo pa doma imeli žur [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Sem mu zabičala da mora biti jutri najkasneje do 8.30 doma, ker gremo potem na trgatev na Dolenjsko, pa je moj dedi zelo zahteven pri trgatvi - se grozdje ne sme trgat pri previsoki temperaturi itd....tako da moram biti čim prej tam....No upam da bo vsaj približno lepo vreme, da bomo lahko res cel dan zunaj...pa da se bosta otroka (predvsem med vožnjo) lepo obnašala [sm=smiley2.gif]

Lepo se mejte [sm=smiley1.gif]

drugičudež -> RE: Junijke 2013 (27.9.2013 20:58:57)

Pa komu sem se tako zamerila [sm=zmeden.gif] Zdaj sem pri tuširanju v levi dojki zatipala bolečo bulico. Mi je bilo že čez dan čudno, ker sem načrpala manjše količine mleka. Tako se je začel prvi mastitis. Odpornost mi je padla zaradi viroze, ki je še nisem čisto premagala, kar je odlična podlaga za novi mastitis. Zdaj masiram in črpam kot zmešana.

Poleg tega danes z malo nisem prišla do zdravnika, da bi ji poslušal pljučka, ker kašlja. Pediatrinja je zbolela, nadomestna zdravnica je bila dežurna in je ni bilo v ordinaciji, ker je šla v spremstvo do bolnice. Moja osebna zdravnica pa je imela čisto polno čakalnico bolnih ljudi - sem šla kar mimo.. da ne bi še kaj novega fasali. Toliko logistike, da sem prišla do ambulante (sem bila naročena na uro) - starejšo k babici, malo zbuditi, pa ravno dobro je zaspala, oblačenje, ker je bilo mrzlo... Potem sem se pa samo obrnila in nazaj domov.

Povrh vsega je bila danes nekaj tečna - ni nikoli, zato mi je čudno. Prej več nisem vedela kaj narediti, pa sem ji dala za piti vodo. Je spila ene 50 ml in zaspala. Očitno je bila samo žejna, jaz ji pa vode nikoli ne dajem, se sploh ne spomnim. Mogoče zaradi bolezni... Še enkrat jo nahranim, potem gre spat, mož v službo, jaz bi si pa nekaj sproščujočega privoščila, pa sploh ne vem kaj? Kakšna kopel bi mi pasala, pa si ne upam - sigurno se bo zbudila ena ali druga zaradi kašlja, pa bom samo poslušala in čakala, kdaj moram iz vode skočiti... Mogoče je pa kakšen film na tv? Nisem gledala že 100 let. Pa še nobene knjige nimam doma. Ah, verjetno bom šla kar spat. Z budilko, ker danes bom morala tudi ponoči črpati.

sover -> RE: Junijke 2013 (27.9.2013 21:24:26)

Nisem se javila par dni, ker sem totalno [sm=smiley11.gif]. Spanja sploh ne poznam več. mala se zbuja po 5x na noč. Se priklopi in po 5 min zaspi nazaj. ovrhu vsega zdaj nori še starejši. Ponoči se zbudi začne peti pesmice in podbno. Men se že kr malo meša.

K srči sta oba zdaj že skoraj zdrava. Seje pa mene malo lotilo (kar me sploh ne preseneča. Glede na količino spanca, je imunski sistem crknil že pred dnevi). M si je že opomogel.

V nedeljo imamo krst. V ožjem družinskem krogu - mame, očiji, bratje, sestre. Krst, kosilo in adijo. Še moj BD smo zrven pribili, da ubijemo dve muhi na en mah. Malo me je že groza, ker je krst ob pol dvanajstih (takrat gre starejši običajno spat), pa še slabo vreme je napovedano in ne bomo mogli ven z mularijo. Juhuhu! [sm=smiley13.gif]

Upam, da ste ostale bolje. Drugičudež, pikepoke, da se čimprej pozdravite.

dansas -> RE: Junijke 2013 (28.9.2013 8:25:23)

Vidim, da ste povsod približno tako, kot pri nas [sm=smiley11.gif]. No, vsaj jaz sem - saj drugi niti ne. Brina se spet bolj pogosto zbuja ponoči, spi samo do cca 7ih zjutraj, podnevi ne spi tako kot bi bilo treba, za povrh se pa še pri meni nekaj kuha (boleče grlo in kašelj).

girl79 - kam na Dolenjsko pa greste? Vidim, da imaš prednike iz mojih koncev [sm=smiley1.gif]

Lep vikend vsem, bolni pozdravite se, zdravi taki ostanite, sover, vi pa lepo praznujte krst in RD [sm=metulj.gif]

papa

Barbapapa77 -> RE: Junijke 2013 (28.9.2013 11:04:57)

Hehe, kolk nas hecajo teli naši otročki in njihovo spanje... sej je tudi pri nas spanje in spravljanje spat vse-okupirajoča dejavnost - se mi zdi, da 3 ure na dan ne delam drugega, kot "tiščim" otroke spat - enkrat tamalo, enkrat taveliko. s tem, da je tamala manj problematična - če je res zaspana, zaspi kjerkoli. Če ni, pač ne spi, logično. Tavelika pa bi morala obvezno še na popoldanski počitek, pa nam zadnje čase to uspeva samo po dolgi mučni uri obljub in groženj, da potem vseeno malo zaspi, ker je drugače celo popoldne nemogoča. In zdaj je še v novi skupini v vrctu, kjer imajo način, da če ne zaspi po pravljici, lahko vstane in naša to zelo lepo izkorišča. Moram naročit vzgojiteljicam, naj jo kr malo bolj na trdo spravijo spat, ker drugače so naši popoldnevi eno samo dretje, jok, cmihanje, teženje in slaba volja...

Smo pa tudi mi spet v obdobju nočnega zbujanja - na morju je že spala celo noč, zdaj se pa spet zbuja - ob 4ih obvezno, včasih pa še ob polnoči enkrat. Kot prvi mesec [sm=zmeden.gif] no, se spomnim, da je blo pri starejši tudi tako - pri 4 mesecih je spala celo noč, potem pa do 2 leta hotela ponoči flašo mleka [sm=smiley13.gif] In itak sem se že sprijaznila, da ko ravno misliš, da si vzpostavil nek ritem, ga otrok zamenja. Tko to je, to so vseen zelo majhni otroci. In kadar me ponoči vrže iz postelje in sem čist zalepljena, se tolažim s tem, da prov res vse mine in to zelo hitro in da potem vse slabo tudi hitro pozabiš... Včasih deluje, drugič ne.

Sem pa danes popolnoma besna sama nase - nekako se cele dneve uspem držat normalnih prehranjevalnih navad, pazim kaj pojem in se trudim migat. Potem pride večer, otroci zaspijo in jaz namesto da šla na sobno kolo ali vsaj samo spat, se nažrem[sm=smiley19.gif]. Če nisem povsem zmešana, pa tud ne vem [sm=hudicek1.gif] Poskušam razrešiti ta keč 22 v svoji glavi, pa mi v 35 letih še ni uspelo. Zdaj bi bil pa že skrajni čas, pomoje...

No, dovolj nakladanja, to ne pomaga prav nič - samo dejanja štejejo[sm=smiley36.gif]

lep vikend, kljub ne ravno blestečemu vremenu.

Lethe -> RE: Junijke 2013 (28.9.2013 17:59:02)

Hey.

Kako ste? Se ponovno javljam iz Slovenije. Joooj, kakšna zima. Iz kopalk v jakne in čevlje[sm=smiley13.gif]

Pišuka, čisto ste me prestrašile s tem spanjem in težavami. Mi smo pa ravno vzpostavili nek ritem, no, vsaj upam. Bomo videli, kako bo sedaj doma. Na morju je prvo rundo spala med 8 in 9 ur[sm=bravo.gif], potem pa še kakšni dve. Dlje kot do 8ih ni šlo, ker nismo mogli dosti zatemniti, so bile le zavese. Doma imamo rolete. No, pa 1 uro prej je spat hodila, seveda, ker čez dan skoraj ni spala. Firbec mali...

Zdaj pa veselo perem. Koliko dela je po dopustu. Kaj pa ostale, kaj počnete ta vikend?

Lep pozdravček...

niinii -> RE: Junijke 2013 (28.9.2013 20:42:08)

Pri nas mamo pa odkar smo z morja ritem čist podrt. Že ceu teden se mi ponoči zbuja na 1,5-2h in treba nujno jest. Tudi če dam dudo, ne pomaga. Posledično sem jaz [sm=smiley11.gif]. S tem, da sem fasala še prehlad. Zabasan nos, glavobol. Zmozgana čist. Upam, da se me danes usmili, pa malo več spi, da si jaz mal baterije nafilam.

Peeby -> RE: Junijke 2013 (28.9.2013 23:26:58)

No, glede na to, kaj pišete o spanju pri vas, se sploh ne bom pritoževala [sm=smiley36.gif]... Ponoči spi prvo rundo 8-9 urc, potem še dodatnih 3-4. Po novem se pa zjutraj zbuja malo prej, okoli 6:30 - kar mi sploh ni všeč [sm=smiley13.gif]. Zgleda tako, kot da ne zdrži dlje v postelji in mora spet malo več jest. Ne rata nam pa ga dat spat kasneje zvečer, tako da zasmrči že ob cca 20h.

Sem pa včeraj dobila od prijateljice nosilko, minimonkeya. Danes sem prvič sprobala in mi je kar všeč. Notri sicer noče ležat (kot bi morali po "navodilih" dojenčki do 3 mesecev), ampak sem ga naštimala v napol sedeči položaj tako, da je lahko ven gledal. Tako je sicer dosti zvit, noge ima spodvihane, hrbet in glavo pa naslovnjeno na moj trebuh, ampak vseeno sta glava in hrbet lepo podprti. Upam, da ta položaj ni nič škodljiv?! No... in sva šla tako v trgovino. Najprej nisem vedela, kaj se vsi tako za mano obračajo, ampak pol sem pokapirala, da so vsi tamalega gledali, kot da prvič vidijo dojenčka. Res si nisem mislila, da bo mali taka atrakcija.

pucanje noska: danes je bila na sporedu misija aspirator. Sem končno nabavila to reč, in sicer za začetek na usta. Najprej je še z zanimanjem spremljal kaj delam, prvič, drugič je šlo brez joka, no potem se je pa začel pritoževat [sm=jezicek.gif], ko sem malo bolj resno povlekla. Se je pa takoj slišalo, ko je zadihal, da ima manj poln nos. Bom videla, za začetek sem kupila kar tega, kasneje, če se bo izkazalo, da rabimo močnejšega bom pa kupila še tistega za na sesalec.

ursonok: sem vprašala glede cepljenja v Fr. Tam je obvezno cepljenje, kar pri nas cepijo ob 3 mesecu, ostale reči niso obvezne. Ah ta cepljenja, mi imamo v začetku meseca in me prav zanima, koliko bo vplival na našega mulca.

Lethe: ti si kupila potem tisto spalno vrečo? Naš bo kmalu prerasel puckababy do 3 mesecev in razmišljam, da bi kupila še za naprej. Ne uporabljamo ravno vsak dan, ampak kdaj pa kdaj pa pride prav pa nevem ali kupit ali ne. Katero si že ti naročila? Kako se obnese pri vas?

No moj M je šel na jadranje, tako da sva z malih 4 dni zdaj sama doma... Ah, blagor enim ane?! No imam vsaj več časa za kakšne traparije, pol pa že cel večer iščem zimske vreče za tamalega oz kombinezon. Meni se zdi praktično za zimo, da ga zapreš notri in mu je toplo. Boste ve kaj kupovale to? Jaz sem gledala tule, če bi še katera naročila kaj, naj mi javi, pa lahko skupaj - ker je kar nekaj za plačat poštnine.

No lepo nedeljo želim...

sover -> RE: Junijke 2013 (29.9.2013 19:39:51)

Naporen vikend za nami. Otroci do včeraj še vedno niso spali. Včeraj smo izkoristili dan in bili čimveč zunaj, dokler ni deževalo. Zvečer noramlno spat, potem se je pa okoli 23. zbudil Lenart. Je zakuhal na 39. Ponavadi je s tako vročino čisto apatičen, včeraj se je pa obnašal, kot da ni nič, čeprav ga je treslo. Dala sem mu sirup in nazaj spat. Karla se je zbudila samo ob pol treh!!!! Upam, da danes ponovi vajo.

Zjutraj sploh nisva vedela, kako bomo izpeljali dan, ker smo imeli načrtovan krst Lenart pa vročino 38. Ker je bil še vedno dobro razpoložen, sva čakala, kaj bo. No, do 11 mu je vročina padla, zato smo ga vzeli s sabo. Krst uspel. Karla cela lepotička (ko dobim slike, vam jo pokažem), tortica krasna, kosilo fino. Otroci so bili pridni tudi zvečer doma. V posteljo sta oba padla že ob 19, ker sta čez dan malo spala. Kakšna milina je to sedaj! Upam, da se mi ne bo ponoči maščevalo.

Od kod Lenartu ta vročina, nimam pojma. Ni respiratorna zadeva, prebavna pa tudi ne. Ker nekaj jamra zadnjih dni, da ga boli lulček, me skrbi, da nima kakšno vnetje. Zjutraj greva zato v laboratorij, da pogledajo vodo.

Se pišemo jutri. Želim vam dolgo, mirno noč z velikooo spanca [sm=smiley1.gif].

drugičudež -> RE: Junijke 2013 (29.9.2013 20:35:07)

Jaz bi najrajši rekla "ne morem več", pa to seveda ni opcija. Spala nisem že vsaj 10 noči, zdaj se pa še dnevi slabšajo. Obe sta sicer boljše, ampak starejša ima napade kašlja zvečer, ko gre spat. Po 3 ure kašlja in kašlja, pa joka, včasih bruhne zraven... Pogosto jo moram preobleči, vsak dan menjavam posteljnino, včeraj zvečer 2x. Vse sem že probala - slezov sirup za pomirjanje, pa smrekove vršičke, pa med, čaj, mleko, čebulo ob postelji... Ni mi jasno, čez dan pa skoraj ne zakašlja. Je pa vsaj jesti začela. Včeraj malo več, danes pa že normalno. Vsaj nekaj, da ne mečem več hrane stran. Kaj se pa z malo dogaja, mi pa ni jasno. Nosek ni več poln, včeraj sem 2x čistila, danes samo zjutraj, pa ni bilo nič. Kašlja še, vendar veliko manj, lepo diha. Vendar je pa vsa jokasta. Včeraj in danes popoldne je bilo za znoret. Celo na rokah jo komaj pomirimo. Dude sploh noče. Zjutraj je bila še čisto dobre volje, se smejala, pogovarjala, 2 uri sama ležala na kavču in se zabavala, potem se pa situacija kar obrne. Ne vem, drugače je pa to najbolj nezakompliciran otrok na svetu. Nič na rokah, skoraj ne joka joka, prespi celo noč, poje svoj obrok, ko je budna, se pogovarja ali gleda svoje rokice ali okoli sebe, potem pa zaspi do naslednjega obroka. Tako, da tega pri njej res nismo navajeni. Nič mi ni jasno [sm=zmeden.gif]

Samo ta teden je bil res hud. Od moža nič koristi. Ponoči v službi, dopoldne prespi, ko vstane, hitim skuhat kosilo, po kosilu poskusim hitro kaj narediti, če otroci dopustijo, potem gre mož spet spat, jaz spravim starejšo spat, ob pol desetih se pa odpravi v službo. Vmes si moram pa še 4-5x črpat (kar traja pol ure s pomivanjem). Včasih se mi kar meša. In ker sta bili obe bolni (in še jaz zraven), je bila res kriza. V soboto pa gospod na žur, ker je praznoval nečak in ga spet ni bilo čez dan. Proti večeru sem ga pa morala poklicati, naj pride domov, ker več nisem mogla. Starejša zaspana, mala neustavljivo jokala, jaz sem si morala črpati, ker me je že vse bolelo. Me je našel čisto obupano in objokano, s črpalko na joških, s kričečim dojenčkom v naročju, starejša revica je pa kar na kavču ležala in gledala v ugasnjeno televizijo, ker nisem imela časa zanjo. Kot kakšen prizor iz filma - norišnica!

Upam, da se bo stanje kaj normaliziralo. Zdaj sva mali kar AM dala, ker jo mogoče po mojem mleku kaj matra in je takoj zaspala. Če bo tudi jutri takšna, jo bom kar k zdravniku peljala.

Lepo se imejte in ne pustite se virusom!

ursonok -> RE: Junijke 2013 (29.9.2013 23:59:02)

Ojla,

sploh nisem imela namena pisat, ker sem precej [sm=smiley11.gif], ampak vidim, da vam res ni dolgčas [sm=smiley19.gif]

DRugičudež,
joj, res sočustvujem s tabo, mora biti grozno, da si sam cele noči. Jaz niti zaspati ne bi mogla, ker bi itak samo razmišljala o tem, kdaj se bo kdo zbudil ... In to že v primeru, da so vsi zdravi. Če pa bi bili bolani, bi pa direkt skozi okno skočila [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif] In še črpanje. [sm=smiley13.gif]
Res naporno. Kaj pa dela mož, da ga ponoči ni? Se to pogosto dogaja ali je bil ta teden zdaj izjema?
Upam, da boste kmalu bolje. Mislim na vas [sm=smiley31.gif]

Sover
super za uspešen krst! Sličice nam pa le pokaži. (Joj, samo upam, da ni Karla ful kičasta - belina s hard-core čipkami itd - saj vem, da je večini to všeč, vsaj na Poljskem je bilo tako - jaz se pa res težko navdušujem nad čim takim na majhnem otroku).

Peeby
ja, itak, jaz sem vedno znova cela atrakcija, ko se sprehajam z ruto. Le da so me na Poljskem stare mame grdo gledale, tu pa večina ljudi ful prijazna, pristopijo, ogovarjajo otročka. Skratka, prijetno. Če boš nosila Abela v ruti, se kar navadi na poglede [sm=smiley36.gif]
Ja, glede cepljenj sva šla z mojim preverit - Francija ima res obvezno difterijo, polio in tetanus. Zanimivo. Je skoraj edina na Zahodu, razen Italije in Grčije. Obezno je cepljenje samo na VZhodu. In v Sloveniji [sm=smiley36.gif] Najhujša je pa Latvija - tam imaš "mandatory for all" rotavirus in cepivo proti HPV. [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif]

Ninii
upam, da se vam spanje čim prej pošitma. Nam se je Aurora tudi "izpregla", ko smo se vrnili iz Slo. Ponoči spi manj, čez dan je pa itak cel odklop.

Lethe
tvoja Polona pa napreduje [sm=bravo.gif] Vidiš, da je nastopila noč, ko se ti ni treba zbujati na par uric. Sicer te svarim, da je tudi to verjetno samo obdobje - bodo prišli zobki, pa prehladi itd [sm=jezicek.gif]

Barbapapa,
držim pesti, da se uspeš čim prej spravit na kolo [sm=bravo.gif] Glede hrane in prehranjevalnih navad - veliko je v stresu in zdolgočasenosti. Če pa to ni tvoj problem, potem moraš pa morda samo počakati še malo, da boš sama sebi res (kilogramsko) presedala, udarila po mizi in rekla "dost je" [sm=smiley36.gif]

No, tale post pišem že 20 minut, ker z mojim non stop nekaj čvekava. Sicer pa smo imeli ta vikend obakrat goste, danes smo naredili gazpacho z lososom, pa ribja nabodala, tortillo, solato iz brokolija, cvetače in fižola, čez pa še slivovo torto. Vmes pa ogromne količine piva [sm=jezicek.gif] Otroci so šli spat pozno, šele okoli 22h, so pa zato popadali kot domine [sm=smiley36.gif]

Jutri grem pa v knjižnico in pustim malo mojemu. Morala bi do večera oddati prevod in članek. Še za prevod ne vem, ali mi bo uspelo. Za tekst bom pa rabila še par dni. Grozno se počutim, do zdaj še nikoli nisem zamujala (racionalno sicer vem, da se nima smisla sekirat, saj naj bi knjiga izšla šele naslednje leto, a kaj, ko me je razum že zdavnaj zapustil [sm=jezicek.gif]).

NIč, pride bodite, upam, da že vse spite, in naj bo noč čim daljša!

Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>