RE: Junijke 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

dansas -> RE: Junijke 2013 (2.10.2013 19:56:34)

[image]http://www.familylobby.com/common/tt9897413fltt.gif[/image]

(datum rojstva
nick, ime [sm=duda.gif] , gestacijska starost
mere: teža, višina, obseg glave)

11.5.
niinii: LILI (36+4)
ob rojstvu: 3240 g, 49 cm, 35 cm
1. mesec: 4000 g, 51 cm, 37 cm
2. mesec: 5500 g, 58 cm
3. mesec: 6250 g, 59 cm, 40 cm
4.mesec: 7000 g, 61 cm, 42 cm
4,5.mesec: 7100g, 62,5 cm, 42 cm

25.5.
Saša33
: ADAM (39+1)
od rojstvu :3160 g, 50 cm, 35 cm
1.mesec: 4840 g, 56 cm, 37 cm
2.mesec: 6000 g, 59 cm, 39 cm
3.mesec: 7000 g, 63 cm, 41 cm
4.mesec: 7500 g, 63 cm

25.5.
Barbapapa77: MANCA (37+2)
ob rojstvu: 2900 g, 50 cm
1. mesec: 3800 g, 53 cm
3. mesec: 5460 g, 60,5 cm

28.5.
majčica1508
: JAN (38+4)
od rojstvu: 3040 g, 51 cm, 34 cm
1.mesec: 3760 g, 53 cm
2.mesec: 5270 g, 57,5 cm
3.mesec: 6280 g, 61,5 cm, 40 cm

3.6.
girl79
: FILIP (39+1)
ob rojstvu: 3320 g, 52 cm, 35,5 cm
1. mesec: 4350 g, 56 cm
4.mesec: 6850 g, 64 cm

6.6.
ursonok: AURORA (41+5)
ob rojstvu: 3660 g, 52 cm, 36 cm
1. mesec: 4250 g
2. mesec: 4790 g
3. mesec: 5500 g

7.6.
lina3
: VAL (37+6)
ob rojstvu: 2450 g, 48 cm, 32,5 cm
1. mesec: 2900 g, 50 cm, 34 cm
2,5. meseca: 4830 g, 57,5 cm

9.6.
sover
: KARLA (40+6)
ob rojstvu: 4140 g, 55 cm, 36,5 cm
3 tedni: 4850 g, 53 cm
2. mesec: 5720 g, 59 cm
3. mesec: 6600 g, 62 cm

10.6.
Tija01
: TILEN (39+1)
ob rojstvu: 3320 g, 49 cm, 35,5 cm
1. mesec: 3910 g, 51,5 cm
2. mesec: 4950 g, 58 cm
3. mesec: 5860 g, 60,5 cm

11.6.
dansas: BRINA (39+1)
ob rojstvu: 3800 g, 52 cm, 36 cm
1. mesec: 4660 g, 54 cm, 38cm
2. mesec: 5020 g, 55,5 cm, 38,5 cm
3. mesec: 5380 g, 58,5 cm, 40 cm

13.6.
filipinab
: FILIP (41+0)
ob rojstvu: 3730 g, 54 cm, 35 cm
1. mesec: 4640 g, 58 cm
2. mesec: 6050 g, 61,5 cm

15.6.
andreja_p: LUCIJA (39+1)
ob rojstvu: 3610 g, 48 cm, 36 cm
1.mesec: 4030 g, 52cm
2.mesec: 4640 g, 55cm
3.mesec: 5250 g, 58cm

18.6.
anush_86: HANA (40+2)
ob rojstvu: 3200 g, 52 cm, 36 cm
1.mesec : 4030 g

21.6.
ursika_ursi
ALEKSEJ (40+2)
ob rojstvu: 3140 g, 50 cm, 34 cm
1. mesec: 4120 g, 52 cm, 36,5 cm
2,5 meseca: 5130 g, 56,5 cm, 39,5 cm

črtica1: JON (40+3)
ob rojstvu: 3360 g, 54 cm, 36 cm
1. mesec: 4100 g, 56 cm, 39 cm

25.6.
Lethe: POLONA (39+6)
ob rojstvu: 3070 g, 50 cm, 34 cm
1. mesec: 4150 g, 56 cm, 37 cm
2. mesec: 5400 g, 59 cm, 39 cm
3. mesec: 6200 g, 61 cm, 40 cm

29.6.
baby1978
: VITO (40+0)
ob rojstvu: 4260 g, 54 cm, 37,5 cm
1.mesec: 4400 g, 57 cm, 40 cm

8.7.
Peeby
ABEL (41+3)
ob rojstvu: 3280 g, 51 cm, 34 cm
1. mesec: 4535 g, 56 cm
2. mesec: 5350 g, 60 cm

sover -> RE: Junijke 2013 (2.10.2013 21:05:02)

Boma kratka, ker sem spet [sm=smiley11.gif]. Noč je bila čista katastrofa: najprej se je ob 1 zbudila karla, jo porihtam in že slišim Lenarta, kako se nekaj premetava. No, nekaj pred drugo se je dokončno zbudil in zaspal šele po tretji. Takrat se je seveda spet zbudila Karla, ker ima poln nos. Sem ji ga sčistila, jo nahranila, še enkrat dala na joško, nakar se gospodična spomni ,da bi bilo dzaj dobro odvreči tedensko zalogo drekca. Itak, da sem jo morala celo preobleči, pa še spalno vrečo zraven. Preden je nato nazaj zaspala, je bila ura že pol pete [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif].

Zjutraj sem morala Lenarta peljati k zdravniku, ker skoz toži, da ga boli lulček. Čakala sva kot neumna, pri zdravniku in v laboratoriju se je drl, da je le kaj. Diagnoza: vnetje sečil. Primotren sirup do torka, nato kontrola pri P in napotnica na UZ. Naš P se namreč zel oboji vnetij sečil pri fantkih, zato jih takoj pošlje na UZ. Ker je Uz neinvaziven, nimam nič proti. Sirup je seveda ogaben, zato ga zaenkrat spravi dol le, če mu hkrati pod nos tiščim čokoladico. Jako vzgojno, mi je jasno, samo trenutno se nisem sposobna boriti z njim.
Zakaj ima sindrom bele halje in od kje ga je dobil, mi sploh ni jasno, ampak takoj, ko vidi nekoga v belem, začne jokat. Zadnjič se je začel celo vlekarni kremžit [sm=smiley29.gif].
Popoldne sva bila naročena še pri frizerju. Ker se ne mara strižt, sem posikala salon, kjer imajo poseben stol za malčke (v obliki vlakca). In ker ima naš trenutno fazo vlakcev, sem utopično pričakovala, da bo seansa uspela. Itak, da ni. Spet dretje na polno. Firzerka je naredila, kar se je dalo. Od daleč še nekak zgleda, od blizu pa ni za gledat. Še dobro, da nima čisto ravnih las in se to malo skrije.

Tamala ima zabasan nos, ki ga nikakor ne morem spucat. Kot da ima not sam gost smrkelj, ki je zaliman za stene. Vlivam lahko ogromne količine fiziološke, ampak ven potegnem samo kak smrkeljček ali dva in po čiščenju še vedno hrka. Jo moti in se zbuja ponoči. Juhuhu.

Za piko na i je zbolel še M. Trenutno leži na kavču, pestuje vročino in se baše s protibolečinskimi, ker ga boli nekaj ob/pod rebri, da se tudi premikat ne more. Jutri zjutraj piči k zdravniku. Veselica, ni kaj. Meni gre od utrujenosti kar na smeh in se mi trenutno j...e za cel svet. Živim iz ure v uro in za vsako noč upam, da bo boljša od prejšnje.

Mejte se.

filipinab -> RE: Junijke 2013 (2.10.2013 21:14:44)

Oj!
Po doooolgem času se spet javljam. To pa zato, ker se mi ponoči zbujamo na eno uro in sem kot zombi. To se dogaja že 2 tedna, pa z M nisva pametna, zakaj?[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]
Sem mislila, da imam premal mleka, sva mu dodala AM pa isto. Oblečen dovolj, čez dan spi normalno svoj ritem, na zrak gremo...

Eh.
No, sva se pa v torek prvič udeležila pilatesa za mamice in je bilo prav fajn. Sploh zato, ker imam zdaj družbo mamic[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Vse imamo sinčke, prav nobene hčerkice ni[sm=jezicek.gif] Pa večina je 3 -4 mesece, tak da je sploh super. Mali je pa tudi užival, je videl še druge ljudi in svoje bodoče kolege, ne pa cele dneve samo mami[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Sva potem izkorstla še sonček in šla na sprehod, dans sem pa po neprespani noči komaj vstala...
Ampak bilo je pa super![sm=bravo.gif]

Dans sem oprala cunje in skuhala kosilo- sem bila prav zadovoljna[sm=bravo.gif] Saj sem zjutraj mislila, da ne bo nič iz mene[sm=jezicek.gif]

Naš mali fakinček ima pri 3,5 mesecih 6980 g in 65 cm - prosim, če lahk dodate na seznam. Preživel je prvo pikico.

GH - punce pravijo, da pride pred začetkom uvajanja GH patronažna in pove, razloži... Ne vem, moram jutr vprašat bolj natančno.
Sama itak nimam izkušenj nič.

Bolančki, čimprej se pozdravite in užijte tele sončkaste dneve.

Upam na mirno noč - za vse[sm=smiley36.gif]

POzdravček[sm=smiley36.gif]

majčica1508 -> RE: Junijke 2013 (2.10.2013 21:31:23)

Vsem,ki se zbujate več,kot 3x/noč,vam pošiljam en velik objem tudi to obdobje bo za vami....
Bolančanim pa [sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif]in,da se čimprej pozdravijo.....

ursonok tele vaše temperature so mi všeč.....Ne pa naš mraz....sedim v pisarni na sebi imam,nogavice,trenerko,puli,jopico čez in radijator do konca...zraven imam čaj in toplo limonado.....

majčica1508 -> RE: Junijke 2013 (2.10.2013 21:32:34)

Sem opazila,da je tema za junijke 2014 že odprta...Kako je šel čas hitro okoli,se spomnem,ko smo se začeli komaj javljati v temo,pa prvi pregledi...iiiiii,malo sem nostalgična postala[sm=smiley36.gif]

Barbapapa77 -> RE: Junijke 2013 (3.10.2013 9:06:34)

jutro,

sredi umivanja zob nam je zmanjkalo vode [sm=hudicek1.gif] komaj sem najdla 1 dcl vode, da sem splaknila zobe, zdaj pa na pol umita čakam, kdaj bo voda nazaj. Menda čez pol ure. Upam, da res, ne bo zabavno z majhnim dojenčkom brez vode. Čeprav smo prejšnjo zimo bili kar 40 dni brez vode, ker nam je zmrznila in smo čakali pomlad. Malo smo si pomagali z eno cevjo od soseda, tko da par urc na dan, da smo se umili in malo oprali, ampak drugače pa ni bilo vode cele dneve. K sreči takrat nisem imela še dojenčka, Neža je bila pa cca. 2 leti stara, pa se je nekako dalo. Ni bilo pa fino, to pa res ne. Nikomur ne privoščim kaj takega.

Drugače pa sem danesponoči razmišljala, ko se je Manca zbudila za jest (samo enkrat, ob 2), da se človek zelo hitro razvadi. Na začetku sem vstaja na 2 uri, pa pol ure podirala kupčke, pa take stvari, pa sem nekako zdržala. Danes sem vsatal enkrat, je trajalo mogoče 15 minut, pa se mi je zdelo kr grozno. Na dobre stvari se pa res hitro navadiš, recimo na prespane noči in take stvari. Čeprav cela prespana noč je v bistvu tudi pri nas dokaj redka, vsaj dudo je treba dat ali pa tastarejšo pokrit. Ampak to itak naredim v spanju, hehe.

Včeraj sva imeli z Manco pregled kolkov, vse ok, trajalo je pa cca. 10 sekund za vsak kolk. Sploh ne vem, kako je lahko tolk hitro kej videla, ampak menda je vse ok. Sam naša Manca je faca - če ji kakšna oseba ni všeč, se tko dere, da je kr vijolična v glavo. In tale pediatrinja ji pač ni bla všeč. Se je tko drla, da sem komaj slišala, da je vse ok in nasvet, da je ne smem na silo postavljat na noge. No, tega niti nisem mislila, bo že sama, ko bo hotela.

Se pa naša Manca še prav nič ne obrača - niti ne kaže nobene volje da bi se. Pase kravce zelo dobro, ampak spi pa najraje na hrbtu in potem se ji pač ni treba obračat, a ne? No, sej je bla Neža ista, fuuul časa nič, pol pa kr naenkrat vse. Bo že.

Pa še tole sem včerej razmišljala. Kako so si otroci res različni. Ko Manca rata zelo zaspana, se res dere kot zmešana. In takrat rabi samo, da jo brez vsega ujčkanja in nošenja položiš v posteljo, čimprej. Pol se še ene pol minute dere, pa zaspi. Nežo smo nosili, ujčkali, uspavali po uro in več, ko si jo odložil, se je pa ponavadi celo zbudila. Res os si zelo različni teli naši otroci[sm=smiley36.gif]

juhu, voda je nazaj, se grem do konca umit [sm=bravo.gif]

dansas -> RE: Junijke 2013 (3.10.2013 9:27:27)

Hej, hoj!

Joj, grozno je res take poste brati, drugičudež, sover, ... Hitro se pocajtat! [sm=pikapoka2.gif]

filipinab - super za pilates! A malčki tudi kej telovadijo zraven? Sej so zraven, ne?

uvajanje GH - golaž, jogurt s cukrom,... same cvetke![sm=jezicek.gif] Ampak jaz vem še za eno boljšo: Sem enkrat na morju videla mamico z dojenčkom (cca starosti naših malčkov). Mali je ležal na plaži, mamica mu je pa vsake toliko porinila prst v usta. In mali je zraven krilil in malah z rokami in bil skratka čist navdušen. Jaz, firbec firbčni, pa gledam, kam svoj prst namaka, da je mali čist iz sebe. In sem le videla - v nutelo!!! [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif] Ne rabim omenjat, da je bila mamica pri bolj obilnih in malček je očitno tudi na dobri poti, da tak postane.[sm=smiley13.gif]
Ursonok, sej je res, da so lahko otroci čist ok, čeprav jejo hrano, ki naj bi bila še neprimerna za njih. Pa ne mislim s tem nutele, ampak uvajanja dolečenih živil prezgodaj: glutena, jajc, mleka. Se mi zdi, da se napake pri prezgodnjem uvajanju določenega živila lahko pokažejo tudi kasneje v življenju. Npr. moj mož je zrastel na alpskem mleku. Tašči je že zelo zgodaj zmanjkalo mleka in mu je dala kar kravjega! Zdaj pa ima alergijo na mleko, pa je kot otrok ni imel. Sej lahko, da bi se mu razvila tudi, če bi zrastel na AM, ampak vseeno mislim, da se je treba takim alargenim stvarem izogibat do pač določene starosti - zaradi dobre vesti, če ne drugega [sm=smiley1.gif].

Mi kurimo že nekaj časa. Imamo kamin v stanovanju in je prav lepo in romantično, ko ogenjček zaprasketa. Je pa slabost kamina, da se ne temperature regulirat. Če ne zakurimo, je mrzlo, če pa zakurimo, pa je hitro prevroče (zdaj, ko zunaj še ni tak mraz prtisnil).

Uživajte lep dan, jutri pa naj bi prišel nek hud mraz, neznačilen za ta čas (tudi pod nulo) - mogoče bo pri vas ursonok, samo 20°C [sm=smiley36.gif].

papa

Barbapapa77 -> RE: Junijke 2013 (3.10.2013 9:57:27)

hehe, dansas, mi imamo tudi kamin - je zelo praktičen za tale vmesna obodobja. Se pa ne morem odločiti, kaj je pri kaminu bolj romantično - prekladanje drv, sekanje, kurjenje, en kup pepela in prahu okoli kadar kuriš ali teženje dimnikarja 4-krat na leto... tko da ja, praktičen zelo, romantičen pa meni malo manj [sm=smiley36.gif] Ampak ga bom vseeno zdejle zakurila, me kr malo zebe...

Drugače pa ne vem, če nismo mi vsi v glavnem zrasli gor na alpskem mleku - pri meni vsaj AM še sploh ni bilo. In sem pila navadno kravje pač, pa vse naše predhodne generacije tudi. in je blo manj alergij na kravje mleko, kot jih je zdaj. Pa vseh ostalih alergij menda tudi. Ne vem, sej jaz ji tudi dajem AM, normalno, ampak res ne vem, če je tale prašek toliko bolj zdrav od pravega mleka... ne vem... res pa, da še nikoli nisem imela kakšnih resnihizkušenj z alergijami (hvalabogu) in mogoče zato zadevo jemljem prelahkotno in prelaično.

sover -> RE: Junijke 2013 (3.10.2013 10:19:55)

ko misliš, da ne more biti slabše ... Je lahko. Ponoči smo imeli spet veselico. Lenart je bruhal in driskal. 2x sem preoblekla posteljo, potem je zaspal. Menda nekaj razsaja vvrtcu. Karlin nos je še vedno poln, ne glede na to, kako zelo ga čistim. Prejle sem ji zlila celo ampulo fiziološke v nos in posesala z Baby Vac-om. Rezultat: smrčanje oz. hrkanje. Ma da po...š.

O spanju sploh ne bi.

Uvajanje GH - glede na to, kako hitro zadnja leta spreminjajo te smernice, je moje vodilo: po zdravi kmečki pameti. za začetek lahko hrano s čim manj maščobami in sladkorji, kasneje bolj kompleksne stvari. Ali vsebuje gluten ipd. po mojem ni tako bistveno. Bolj važno je, da se prilagodiš otroku. Se strinjam s predhodnicami, d so naši starši pogosto zrasli obkravjem mleku, vendar je treba upoštevati, da je bilo to mleko domačih krav, ki so bile hranjene naravno (ker krmil še ni bilo). Mislim, da so pojavi alergij danes posledica raznih aditivov in umetnih snovi, ki jih mešamo v hrano.

Kurjenje - ker imam neizolirano bajto in živimo na skoraj 600 nmv, kurimo že kak mesec dni.

bodite fajn, pa hvala za podporo.

girl79 -> RE: Junijke 2013 (3.10.2013 10:26:39)

Čao bejbe [sm=smiley1.gif],

Pri nas zdaj že 3 noči zapored zbujanje samo 2x na noč [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Je kar fino...je pa res, da se človek zeeelo hitro razvadi...včeraj se je po dddolgem času prvič zbudil šele ob 2.30, danes pa potem že ob 23.30 in mi je bilo kar težko it dojit že takoj zgodaj [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Ampak se mi zdi da smo vse mamice vedno optimisti in če eno noč dobro spi že kar upaš da bo zdaj skoz tako [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

No je pa zato tastarejša ponoči bruhala [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif] Ampak sem ji hvaležna, ker je uspela priti do kopalnice, tako da ni bilo potrebno jo preoblačit, ali preoblačit postelje...sicer je šlo tudi po tleh, ampak je moj vse zrihtal - ga končno lahko enkrat pohvalim [sm=smiley2.gif] No potem je šla nazaj spat, ampak je potem zjutraj še enkrat bruhala, tako da je ostala zdaj doma....mi je pa zjutraj čisto ponosno povedala:"Mami, bruh je šel tudi čez nos ven!" [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Zdajle sem ji naštimala risanke, mali pa spi, tako da imam jaz svoje pol urice, da si malo spočijem, potem pa spet animacija otrok...

Uvajanje GH - mislim da nobena skrajnost ni dobra (tako kot tudi pri ostalih stvareh)...mi bomo začeli uvajat nekje pri 5 mesecih...pa itak ne pričakujem da bo že takoj začel na polno jest...tastarejša je potrebovala skoraj 2 meseca da je pojedla prvi cel obrok GH, torej šele nekje pri 7 mesecih...bomo pa začeli z zelenjavo, potem pa kakšne riževe kašice in potem sadje itd.... ampak tiste z jogurtom in cukrom, pa nutela na prst so pa res hude [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif] Je pa res, da so včasih precej manj komplicirali s to hrano, pa smo ravno tako vsi zrastli.... Se je pa tudi meni zgodilo, da smo bili enkrat nekje na obiskih in smo malo ponočevali, otroci so pa spali in se okrog 1ih zjutraj zbudi tamali, star cca. 2 leti in reče da je žejen...in kaj mu je mama dala za pit...Coca-colo [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif] Sem komaj držala jezik za zobmi da nisem komentirala če se ji to res zdi primerna pijača za 2 leti starega otroka, ki se ponoči zbudi da je žejen...

Sover, drugičudež - [sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif] da se otroci čim prej pozdravijo in prideta malo k sebi....no jaz samo upam da se ne bo še Filip česa nalezel od Neže...je čisto dovolj če en otrok naenkrat bruha [sm=smiley2.gif]

Filipinab - super za pilates in druženje z mamicami...tako boš verjetno najlažje spoznala kakšno mamico za malo družbe [sm=smiley1.gif] Jaz bom po mojem tudi čez zimo hodila na telovadbo za mamice z dojenčki...je tudi varianta pilatesa...no malo razmišljam da bi zvečer hodila na kakšno telovadbo zame, samo me malo skrbi če bi mogla fejst skakat, da nebi mleko začelo okrog špricat [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Lethe - uh 6800 pri enem mesecu [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif] Ta je pa res kar huda...naš ima toliko pri 4. mesecih... Aja, pa še en recept za pecivo brez sladkorja in moke...je podoben tisti pogači, ki jo dela Ursonok....in sicer 250 g ovsenih kosmičev, 1 višnjev kompot, 1 višnjev jogurt in 1 jajce....vse skupaj zmešaš, malo soka od kompot tudi daš zraven in nato v pečico na 180 stopinj za 20-25 minut...na koncu še malo poliješ s sokom od višenj....sem ravno včeraj prvič spekla in mi je kar ok...

Ursonok - upam da oddaš prevod čim prej in potem malo lažje zadihaš...

Evo mineva pol urice odkar je mali zaspal, tako da grem še kaj zrihtat, potem pa akcija! [sm=smiley2.gif]

Lepo se imejte [sm=smiley1.gif]

Neli81 -> RE: Junijke 2013 (3.10.2013 10:47:07)

Ojla,

Vidim, da imate vse bol pestro - slabo prespane noči, bolančki, zmatranost od dela ... No tud js sem bolj [sm=smiley11.gif]. Tamal se spet zbuja vsaj 3x na noč, ne vem kaj mu je in pol ob 6.00 itak mormo ustat. Dans se je na polno pogovarjal in se smejal sam sebi - očitno ga je sama duhovitost. [sm=smiley36.gif]. Zdej itak je začel 'govorit' in je moj cel ponosen, ker skoz govori tata. [sm=jezicek.gif]

GH - mi še nismo začeli, pa bo 15. star 6 mesecev. Je bila zadnjič patronažna in so ji skor oke ven padle, ko sem rekla da še nismo začeli. Kr neki. Tamala je šele pri sedmih mesecih začela, do takrat je pa skoz ven pluvala in glavo obračala stran. Tamal pa tud ni kazal nobenga interesa do sedaj, tako da bomo v nedeljo začeli (želi moj biti zraven, da slučajno ne zamudi). [sm=smiley1.gif]

Urosonok vam kr zavidam tele temperature, takoj bi zamenjala za vaše podnebje. Mi smo v soboto šli bunde nabavljat za vse, ker se je tako hitro ohladilo insem se kar malo ustrašila, da bomo skočili iz praktično japonk v bunde. Trenutno imamo 12 stopinj na soncu. [sm=zmeden.gif]

Sem hotla še kej pokomentirat, pa mali kliče. [sm=smiley36.gif]

Lepo bodite

Čaw

Lethe -> RE: Junijke 2013 (3.10.2013 13:37:11)

Helou.

Evo me, končno. Upam, da mi uspe kaj napisat, ker je mala ravno zaspala. Ampak zadnje čase ima spet krajše dnevne spance in raje nisem preveč optimistična.

Uvajanje GH: Ker sem zdaj na dieti in nimam pojma, kje je razlog za tiste nitke, sem se kar odločila, da bomo pač začeli malo prej poskušat, ne ravno pri pol leta. Pediatrinja in patronažna sta nekako za zlato sredino, t.j. okoli 5. meseca. Potem pa otrok pokaže ali je že zainteresiran itd. Če pljuva ven, itak nimaš kaj dosti možnosti, res je pa tudi, da se morajo počasi privadit na različne okuse in teksture ter tako zraven spada tudi pljuvanje[sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif] Jaz bi še zdaj kaj ven vrgla.
In upam, da se bo s tem uvajanjem P tudi navadila na stekleničko ali skodelico, da ji bom lahko ponudila kdaj tudi AM.
Poznam pa tudi jaz primer, ko je mamica dajala dojenčici pri 3m že vso možno hrano. Kar so imeli za kosilo, večerjo (ja, tudi nasekljane ocvrte zrezke, pražen krompir, piškote, čokolade, ni da ni)...ker menda ni dovolj pridobivala na AM. Količine pa ni poskusila povečat...ne razumem najbolje te logike. Menda se je sprva full upirala in jokala, ampak je kar vztrajala[sm=smiley29.gif], nekaj v stilu "ko bo lačna, bo že pojedla". A bejž[sm=smiley24.gif][sm=hudicek1.gif]

Mislim, da je marsikdo od nas in naših staršev zrasel na umetnem mleku oz. kravjem mleku. Kot prvo so bile porodniške krajše in veliko mam ni imelo možnosti vmes hoditi domov dojit. Kaj je torej preostalo? Ko sem bila jaz dojenček, vem, da je že bilo tisto mleko v prahu od Pomurske mlekarne... Pa mešali so kravje mleko z vodo, dodajali sladkor in verjetno še kaj.
Se strinjam z mnenjem, da je večji problem alergij v raznih aditivih, ki so v hrani, obdelava le-te, potem gnojila, v zraku je marsikaj...in nenazadnje že tudi dednost. Alergije so pač vedno večji problem sodobne družbe.

Se pa alergije lahko pojavijo v različnih življenjskih obdobjih, na različne stvari. Verjetno, ko pride do zgornje meje v telesu, pa čeprav prej nikoli ni bilo problemov.

Včeraj smo bili na r.d., od kolegov fantek je praznoval 1 leto. Je bilo pav luštno, P sva sicer morala malo okrog nosit, da je lahko opazovala in je bilo ok. Potem pa je zaspala v naročju.
Ker je bilo še nekaj časa in smo bili ravno v BTC, sem skočila še v tisto "zdravo" trgovino ter kupila nekaj hrane, primerne zame. Moram priznat, da sadni sojin jogurt sploh ni slab. Sem kupila tudi ponaredek mocarele iz riža, me prav zanima, če se res topi. Verjetno ne. Bomo videli, kako se bo obnesla na pici.
Pa mami je danes spekla 2 vrsti peciva brez jajc in mlečnih izdelkov, en biskvit z jabolki ter marmorni kolač - vse super. So bile ravno kolegice na obisku in smo vse zmazale[sm=smiley36.gif]

Spanje: to noč končno bolje. Zaspala ob 21ih, se zbudila ob 22ih in zajokala, ampak sem jo v nekaj minutah pomirila in je spala do 5 30. Potem pa do 7ih in še do 8 45. Se grem tudi jaz optimista, da mogoče je bilo krizno samo 3 dni in bo zdaj spet bolje[sm=smiley36.gif] Kaj mi preostane drugega...

Kamin: M je tudi včeraj veselo pregledoval ponudbo in ugotavljal kam bi ga vtaknila. Oba bi ga rada imela, ampak enostavno nimava pametnega prostora. Načeloma bi bila varianta tudi, da se cev spelje ven, ampak tu se izgubi kar nekaj toplote. Tam, kjer imamo dimnik, pa je bolj malo prostora in še tv zraven. Hmmm... No, letos vsekakor ne pride v poštev, morda drugo leto. (To pa že sanjam o izhodu na prosto, bi v kuhinji iz okna naredila vrata[sm=smiley36.gif] in potem teraso, pa ograjo...upam, da se mami odpove vrtu)

Barbapapa, si sploh ne predstavljam, da bi bili toliko časa brez vode[sm=smiley19.gif][sm=zmeden.gif] Z dojenčkom ali brez...groza.

Pasenje kravic je pri nas zdaj full in, sploh, če se ji uspe sami obrnit s hrbta na trebuh. Vedno ji, seveda, še ne uspe. In ne gleda več naokrog, temveč po podlagi, ki ima različne barve, vzorce, materiale, ponekod piska ali šumi, gledajo ven kakšni listki...in zdaj z rokami poskuša ter prijema[sm=smiley36.gif] Res posrečeno. Pa tako se zraven slini, da so cele luže pod njo[sm=jezicek.gif]

Joooj, vsem bolnim pošiljam[sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif] in želim hitro okrevanje. Vidim, da je trenutno res pestro glede tega, žal[sm=smiley13.gif]

Dovolj z moje strani, uživajte[sm=metulj.gif]

P.s.se opravičujem za pravopisne napake, sploh pomanjkanje kakšnih črk, ker me tipkovnica malo heca in se mi ne da spet vsega pregledovat.

Barbapapa77 -> RE: Junijke 2013 (3.10.2013 16:19:10)

hej,

midve z Manco sva šli na sprehod. Sicer v kar konkreten hrib, 1 uro. In sem ugotovila, da mi je nekdo zamenjal noge. Te iste noge so včasih po 5 ur gonile kolo v hrib. Zdej pa komej zmorejo en malo bolj konkreten sprehod. Sem se resnično malo zamislila [sm=zmeden.gif] Sem čisto in popolnoma brez kondicije, posledično težje opravljam vse stvari in sem zato sitna in zmatrana in potem nimam volje za športat. Začaran krog, ki ga bo nujno treba prekinit in to takoj[sm=smiley36.gif] no, danes sem v bistvu začela, upam samo, da bom nadaljevala. Ker vedno se mi potem nekaj podre - enkrat zbolijo otroci, enkrat jaz, ali pa ne spimo pa spet ne gre... Se bom potrudila maksimalno, pa da vidimo [sm=bravo.gif]

kej dost več pa danes sploh nimam za napisat, sem že cel dan doma, zabavam Manco, pospravljam stanovanje, kurim kamin (to mi gre še najslabše, resga ne obvladam, to vedno dela mož drugače)...skratka zelo razburljiv dan - not[sm=smiley1.gif]

lemon -> RE: Junijke 2013 (3.10.2013 16:20:06)

pozdravljene

no pr nas pa se sama še ne obrne iz hrbta na trebuh, obratno se ji pa že posreči. se pa vrti in premika levo-desno že kakšen mesec pa pol. se nam pa posreči samostojno sedenje za kakšne pol minutke pol pa pada naprej v ribo. se pa v sedečem položaju opre v roke in premakne rito - sicer se mi zdi da je to bolj kot ne samo naključje da ji rata.
me pa zanima če katera hodi na plavanje z dojenčki oz. če ima kera kakšne vaje v vodi za dojenčke? se mi zdi 120€ preveč za tečaj, ker nevem kolikokrat bi šli - smo očitno nagnjeni h prehladom, tko da bi midve hodile 2x na mesec mal se namočt pa da nebomo sam plaval po bazenu.
je mogoče katera razmišljala o sirupih (karkol tazga) za dojenčke za odpornost? smo klical na medex za njihov gelee rojal pa pred enmu letam se ne sme dajat, sem pa opazla reklamo za en sirup (kapljice?) za odpornost od 6. meseca dalje. sicer moram v lekarno po informacije, me zanimajo vaše izkušnje.

lp v upanju na boljše vreme [sm=smiley1.gif]

Tija01 -> RE: Junijke 2013 (3.10.2013 21:58:38)

Da se še jaz malo oglasim po dolgem času. Mi še vedno uživamo na morju, danes naredili tri urni sprehod ob obali in sedaj že rahlo čutim moje noge, sem mislila da imam razmigane ampak očitno še ne dovolj[sm=smiley36.gif] Pa tudi z M sva ugotovila, da bi morala takrat kupiti voziček na tri kolesa, saj tukaj na morju je kar razgiban teren. Mogoče pa bom malo pogledala rabljene in kakega tudi nabavila.

Vsem kateri ste bolani želim čim prejšnje okrevanje! Ostali, kateri ne spite ponoči pa, da bi otroci spali čim več!

AM: Zanima me, katero AM dajete svojim [sm=duda.gif]? Jaz sem do sedaj mojemu dajala dodatek Aptamil vendar mi sedaj dodatka več noče jesti, ne vem, mogoče da imam dovolj svojega mleka? Ne vem no, kajti če si spumpam mleko je to le 90 ml kar pa je za en obrok za [sm=duda.gif] premalo. Tu namreč nimamo tehnice, da bi ga lahko stehtala. Bomo morali čimprej v trgovino in nabavit tehnico in preveriti kg.

Joj sploh si ne vem predstavljat, da bi bili sedaj doma in imeli tako nizke temperature, me kar drži da bi še nekaj časa ostali kar tu, vendar me doma še čakajo druge obveznosti in sistematski pregled [sm=duda.gif] ter cepljenje.

Imejte se lepo in uživajte življenje!

andreja_p -> RE: Junijke 2013 (3.10.2013 23:23:42)

Vsem hvala za vaše odgovore!
Sem tudi sama pomislila na to,da ni še pripravljena na GH. Seveda ne vem kako nam bo šlo to malo pozneje.Je pa res,da se bo mogla navadit slej ko prej na nove okuse. Tudi na teži pridobivamo bolj slabo,pa ne zato,ker noče jesti,ampak imamo mleko Novalac AC ki so za otroke z krči,ker jo je na začetku kar fajn matral. To mleko je manj kaloročno in posledično otrok manj pridobiva,nekaj so pa tudi geni. moram reči,da bom počasi doktorirala iz tega pridobivanja,saj kar naprej visim pri pediatrinji,ker mala pridobi okol 600g na mesec.To je nekako spodnja meja,ampak jo ne morem prisilit,da mi poje več. Zato sem tudi poiskusila z GH,da pridobi zamujeno. Saj ne zgleda suhcena, ima kar klobasike,vendar ni po statistiki njena teža in to pediatrinjo moti,jaz se pa seveda s tem obremenjujem očitno preveč. Potem pa še tašča na vsak način hoče,da ji dam albert keks v mleko,da to popije po flaški. Ne vem no,kaj je tem folku,da me s tem mori. Itak se potem, ne bomo nikoli rešli flaške in mleka. Količino mleka ne moram povečat,saj mi spije sedaj na 3ure 150ml,ali na 4ure 180ml. So me pa opozorili,da se ji lahko želodec raztegne,če bo preveč popila in ne bo dovolj podrla kupčka. Zato me je zaradi vsega tega malo strah ali ravnam prav. Koliko vaši pojedo mleka,tisti ki so na umetnem mleku? Imejte se lepo,jaz pa upam,da se mi to čimprej poštima in da bom na naslednjem pregledu pohvaljena.
Sedaj pa šibam spat.Se slišimo še kaj.Nočko

dansas -> RE: Junijke 2013 (4.10.2013 8:26:02)

Hej,

nas je že od 6:30 drekec iz postelje vrgel! Se je nakakala in kaj čem, sem jo šla previt in potem seveda ne nazaj zaspat! [sm=zaspan.gif] Sej mala miška bo šla čez kako uro nazaj spat, jaz pa ne morem potem več zaspat - mi gre preveč na jetra, da glih ko se odločim, da grem z njo še malo potegnit, ravno takrat se ona odloči, da bo spala samo 30 min in potem sem še bolj zalimana.

Barbapapa, meni je kamin lahko romantičen, ko pa ne rabim cepiti drv, jih nositi gor po stopnicah, kuriti in pucati kamina:) Zdaj, ko je M doma, pač on prevzame to moško delo. Priden.

andreja_p - 600g na mesec sploh ni slabo - čeprav je na spodnji meji, je še vedno v mejah. Sicer pa nismo vsi v mejah - očitno si ti in mogoče tudi mož bolj suha, tako, da tudi dojenček ne more bit (nujno) nek debelušček. Včasih malo preveč statistikam verjamemo in malo premalo otroku. Ti pa verjamem, da si napsihirana zaradi teže, če ti še P zraven teži. Sem tudi jaz imela probleme in sem se nekaj brezveze sekirala, pa imam tretjega otroka - samo moja je pridobivala samo 360g na mesec! In to 2 meseca zapored, zdaj pa je pridobila 300 g v 14. dneh. Se pravi, da ji prej ni pasalo - vročina, stara zaloga, ... in ji zdaj malo bolj. Imam pa fajn P, ki vidi kako je na stvari in ne gleda samo statistiko in grafe in mi nič ni težila.

Pri nas termometer (zunanji;) kaže -1°C! Brrrr! Upam, da bojo zaradi teh temperatur vsaj kostanji dol popadal! [sm=smiley36.gif]

papa

girl79 -> RE: Junijke 2013 (4.10.2013 10:10:11)

Čao mamice [sm=smiley1.gif],

Mi smo še vedno trije doma...Neža je včeraj popoldan še enkrat bruhala...no vsaj po kavču ni bilo, sva prišli že do kopalnice in sem že mislila da nama bo uspelo priti do WC-ja...no pol je pa šlo vse po tleh [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif] No, ja še vedno boljše da v kopalnici po tleh, kot po kavču [sm=smiley1.gif] Potem je pa zaspala za pol ure in se je zbudila full boljša....zvečer je imela potem 38 vročine, tako da je ostala danes še doma...vendar je čisto ok zaenkrat, dobre volje, brez vročine...tako da upam da je bila samo 1-dnevna virozica...

Filip pa je tudi zaenkrat dobro razpoložen in nič ne kaže da bi se kaj nalezel...upam da tako ostane!! No sva pa imela spet eno malo nočno seanso od 3.30 do 4.30 je pasel kravice in se pogovarjal...mene je pa kar zmanjkovalo zraven...no ja, boljše tako kot pa da bi se jokal ves ta čas...potem je bil pa ob 7.20 že pokonci, tako da upam da bo zdajle vsaj kakšno urico potegnil...he, he, takoj ko sem to napisala, se je začel oglašat...nič ne bo z urico...šibam..

Lethe -> RE: Junijke 2013 (4.10.2013 13:14:21)

Živjo!

Danes imamo pa lep dan, hladen, a sončen[sm=bravo.gif]

Spanje je bilo ponovno slabše, se je 3x zbudila s stokanjem in premetavanjem, sem jo sicer podojila, a ni bilo neke hude lakote. Seveda, ker se itak ni zato zbudila[sm=smiley13.gif]

Hah, lemon, naša se tudi premika nekako sem in tja. Na hrbet jo odložim, pridem čez nekaj minut, je vsaj za 90 stopinj že obrnjena, malo kasneje tudi več, pa obvezno levo nogavičko dol zbrca. Tudi gor ali dol se ji nekako uspe prestavit, sploh mi ni jasno, kaj izvaja[sm=smiley36.gif]

Andreja_p, kaj pa če ji zamenjaš mleko? Misliš, da še potrebuje tega proti krčem? Krizno obdobje naj bi bilo že mimo. Sicer nimam pojma o AM, a če praviš, da je to manj kalorično in ne moreš povečati količine, pač menjaj. Verjetno je kakšno podobno po okusu, da ga bo lažje sprejela. Sicer pa dvomim, da bi popila več kot lahko. Dojenčki (menda) ne znajo pretiravat kot mi, odrasli.
In 600g na mesec je čisto ok, zdaj bo tako in tako manj pridobivala kot prve 3 mesece, ko najhitreje napredujejo. Aja, pa vidim, da je ves čas enakomerno pridobivala, torej raste po njeni krivulji...ma eni P res znajo zakomplicirat stvari in prestrašit starše.

Tija01, blagor vam, ki še vedno uživate na morju. Mi bi tudi[sm=smiley2.gif] Sicer pa zna biti, da imaš res dovolj lastnega mleka in ni potrebe po dodajanju. Če je bil prej navajen dodatka in ga noče več, je verjetno res to razlog. Ga ne potrebuje. Načrpaš si skoraj zagotovo kar nekaj manj mleka kot ga lahko posesa dojenček: so namreč precej bolj učinkoviti kot vse črpalke. Tako to ni merilo, če imaš dovolj mleka. Niste imeli nobenega pregleda oz. posvetovalnice v tem času, da bi videla, kako napredujete? Pri 3 ali 4 mesecih npr.
Ali pa greste v kakšno lekarno na tehtanje, kot Ursonok[sm=smiley1.gif]

Girl79, držim pesti, da boste kmalu bolje in se bruhanje ne ponovi.[sm=pikapoka2.gif]

Pri nas je stanje z blatom še slabše, danes je bilo še malo več krvi[sm=smiley13.gif] Preden se pokaka, pa se zdaj občasno že tudi joka[sm=smiley19.gif] Mislim, da ni KML in jajce, ostane še pšenica od najpogostejših alergenov. Če je sploh alergija, v kar dvomim. Jutri torej izločim še pšenico[sm=smiley29.gif]

V kratkem pride M iz službe in gremo v trgovino. Peš, po parku, komaj čakam malo sonca. Bi šla že prej, a mala enostavno ni bila razpoložena, potem se je končno pokakala in zdaj spi.
Moji starši (živimo v isti hiši) in brat z družino so šli v toplice, mi pa sami kraljujemo doma. Bo treba kaj dobrega skuhat, mogoče koga povabit na obisk...bo treba izkoristit sončno vreme za druženje zunaj. No, s kuhanjem bo še največji podvig. Zdaj odkrivam svet veganske hrane, ki ji, razen sladicam, dodajam meso[sm=jezicek.gif][sm=hudicek1.gif] Verjetno neke vrste kriminal, vsaj za nekatere[sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif]

Lepo se imejte, izkoristite lep dan, ne vemo, če jih bo še kaj dosti letos.

lemon -> RE: Junijke 2013 (4.10.2013 13:59:07)

ojla

no mi smo pa vsi trije včeraj že ob 8 zvečer spali, tko da me je čist iz tira vrgla ob 10 zvečer z jokom. je pa hvalabogu nazaj kuj zaspala. se je pa že ob 5.30 zbudila in ona se nebi normalno nahranila in previla ne mogla je jokat zravn in pol je nadaljevala s tem do 7 zjutrej. no regljala je pa tja do 8. zej pa že tadrugo rundo spi. no saj zvečer gre kr kmal spat, sem jo lepo navadla da pred 8 zvečer zaspi. brez kreganja in joka.

andreja_p: js sm imela na začetku tut novalac in zraven novalac ac in jo je zvijal, jokala je, ni kakala po 3-4 dni. pa je pri enem mesecu pojedla tudi do 120 ml mleka in to na vsake 2-3 ure. kar je res preveč blo, sem ji pa zmanjšala pa jok in lakota. in smo ga zamenjali za DMovega. od takrat kaka vsak dan, jo ne zvija, takrat sem ji dajala po 60 - 90 ml in je imela dost. je pa sedaj 4,5 mesece in dobiva po 150 ml pa ne poje vsega zmeraj. ko pa še nisva imeli GH sva jedli 120 ml na 4 urce.

gremo se hitr še mal posončat [sm=smiley1.gif]

Neli81 -> RE: Junijke 2013 (4.10.2013 14:36:16)

Ojla,

Zunaj tako lep sonček, js sem pa čist [sm=smiley11.gif][sm=smiley11.gif]

Ne vem kaj je bilo ponoči z našima dvema ... Tamal je zajokal ob 23.30, zaspal nazaj in ob 00.30 se zbudil za jest. Zaspi nazaj, se 3.45 zbudi tamala in me kliče da se je polulala. Grem do nje, se frajla čist na polno začne pogovarjat z mano in se smeje temu, da je polulana. [sm=zmeden.gif][sm=hudicek1.gif] Itak se je v tam zbudil še sine in ker ga nisem takoj vzela in dala na zizo, se je čist razbudil in posledično do 5.00 čebljal v postlci. On končno utihne, se spet tamala dere iz sobe, da hoče mašnico na njenem medotu. [sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif] No malo čez pet se vse umiri in se pol ob 5.45 tamal zbudi. Mu dam joško v upanju, da bo zaspal nazaj, ampak neuspešno in smo tako ob 6.15 že sedeli vsi v dnevni (razen tamale, ki smo jo 7.10 komaj zbudili).
Sem mislila, da bo malega vso tole nočno žuranje zmatralo in bo spal dopoldan, p sem se tud tu zmotla. Prva runda manj kot uro z dvakratim dretjem vmes, druga runda pa dobo urco, ampak tud z dretjem vmes ene trikrat. [sm=zmeden.gif]
Posledično sem jaz kot cota, glava me boli, nič se mi ne da ...[sm=smiley13.gif][sm=smiley19.gif][sm=zmeden.gif] mah dovolj smiljenja same sebi.

Andreja_p meni se tudi ne zdi tako slabo 600g/mesec. Js se sicer orientiam po otroku, saj niso vsi po istem kopitu narejeni. Tud mi smo v najhujši vročini bolj malo pridobili, ampak je bil tamal čist ok, pravi dobrovoljček, nič mu ni manjkalo. Očitno mu je bilo prevroče al kaj. Nisem se obremenjevala s tem. Mogoče pa res poskusi drugo mleko, če bo kaj bolje.

Bolančki - čimprej se pozdravite in izkoristite še to alo sonca, ki ga imamo. [sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif]

Grem zrihtat sebe in sineka, pa pičiva po tamalo v vrtec.

Pa pa

Barbapapa77 -> RE: Junijke 2013 (4.10.2013 14:36:22)

hej,

midve sva danes tudi iz sprehoda v klanec, pa tudi danes še nimam nazaj svojih starih nog izpred 5ih let [sm=jezicek.gif] Nisem niti prepričana, če jih bom sploh še kdaj srečala, pomoje se moje fit nogice sončijo kje na Floridi [sm=smiley36.gif] Mogoče če bi kakšne pol leta vsak dan hodila v isti hrib, bi se vrnile nazaj iz Floride, ampak močno dvomim, da bom tako vztrajna.

andreja_p moj edini nasvet bi bil, da se nehaj obremenjevati s pridobivanjem teže. Vsi dojenčki niso enaki in pač ne pašejo v standarne tabelce in grafke. Brezveze sploh, da te pediatrinja mori s tem, res. Moja prva hčerka je imela porodno težo 2480g in je še danes totalen suhec. Pridobivala je konstantno, ampak vseeno bila s težo na spodni meji ali celo pod njo. Na srečo moja pediatrinja iz tega ni delala težave, dokler je šlo lepo gor, je bila zadovoljna. Otrok je vesel, poln energije, pri 3,5 letih je skoraj ujela vrstnike, po velikosti že prej, to teži pa je pač trlica. In meni je vseeno, niti pod razno nočem, da bi imela take težave s težo kot jaz celo življenje. Zamenjaj mleko, mi imamo navaden Novalac in je ok, občasno kombiniram s tistim za urejanje prebave, ker malo težje kaka, popije pa max. 150 na 3-4 ure. In meni se to niti slučajno ne zdi premalo, je cela bajska. Če praviš, da tvoja ni neka suhica, potem ne vidim razloga, da bi se obremenjevala s tem, koliko pridobiva in jo silila jest nekaj, na kar pač še ni pripravljena. Lej, debela bo še lahko v življenju, zakaj bi ji že v štartu dali take predispozicije, da je treba jest več, kot potrebuje...

Sicer pa me danes niti sonček ne more spraviti iz slabe volje, nekaj se me loteva depresija ali kaj... Ne vem, pride kakšen tak dan, ko se resno sprašujem o pravilnosti življenjskih odločitev in čeprav vem, da je za nazaj vse brezveze, mi je včasih žal, da nisem kakšne stvari malo drugače zapeljala. In če to omenim možu, vedno reče, nehej jamrat pa kej nared zdej, da bo boljš. In to me tolk razjezi (ker vem, da ima prav), da pol sploh nočem nč narest. Hehe, kdo bi razumel zmešane babe...

ursonok -> RE: Junijke 2013 (4.10.2013 17:22:37)

Ojla,
pri nas je pa vroče za crknit, sploh če se skoraj 3 ure sprehajaš po soncu s tamalo v ruti [sm=smiley1.gif]. Seveda ni hotela spati doma, sem jo pobasala in sva šli peš skozi parkce v mesto. Pa na kozarec rdečega in tapo [sm=ocala.gif]

Zdaj smo že vsi doma, tavelika dva sta se uspela že zravsati [sm=smiley13.gif] Potem sem nam naredila sok iz jabolk in pese, smo ga spili pol litra. Nato pa še jogurt: svež sojin jogurt brez dodatkov, v katerega sem zmiksala eno banano in en velik mango. Sta maznila zadevo v par minutah. In zdaj se končno igrata brez dretja. Ja, lakota je hudič.[sm=smiley36.gif]

Andreja
ne sekiraj se zaradi teže. Morda poskusi z drugim AM. Glavno je, da se redi, pa četudi bolj počasi. O tem, da so zdravniki obsedeni s pridobivanjem, smo tu že pisali. Za njih je napredovanje = rejenje. [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif]

Barbapapa
pa kaj tebe skoz zalezuje ta preteklost? No, saj nas vse, a mene ne toliko moje lastne odločitve, kolikor primarna družina in odnosi. Kaj pa si se tako napačno odločila? Študij ali še kaj drugega? Daj povej, da malo pofilozofiram [sm=smiley36.gif]
Pa super za vsakdanje osvajanje hriba! [sm=bravo.gif]

Bolančki
[sm=smiley31.gif] pri nas smo ok, in seveda upam, da bomo večno! [sm=jezicek.gif]

Meni pa strašno nagaja spomin in umske sposobnosti mi šepajo. To vidim zdaj, ko se mudi z delom. Nisem sposobna napisati normalnih, logičnih zadev. Vse je en kaos, sploh nimam ideje, prazna glava, skratka, porazno. Me resno skrbi. Ali je to samo od kronične utrujenosti/neprespanosti, ali se mi čisto zdravje podira ...[sm=zmeden.gif]
Aja, pa menstro sem spet dobila. Se mi zdi, da prekmalu ... Ne vem, ali so sploh kinili trije tedni od prvega dne zadnje M ... Eh, bo že. Upam damo, da bo trajala klasičnih 5-6 dni in da se ne bo sprevrgla v tritedenske rozaste izcedke.

NIč, grem, otroci so malo naporni, petek je, utrujeni od celega tedna itd.

Tija01 -> RE: Junijke 2013 (4.10.2013 19:44:46)

Evo pa je še en dan tako hitro minil, da sploh ne vem kdaj. Čas mi prehitro mineva. Vedno se nam kaj dogaja, zjutraj sprehod, kasneje kosilo in po kosilu malo ležanja na plaži ter plavanje. Joj nekateri pa že na plaži oblečeni kot medvedi, midva z M pa kar v kopalkah, če pa je tako prijetno grel sonček, čeprav je bilo samo 21 stop vendar morje je še vedno toplo, saj ima 22 stop[sm=smiley1.gif]

Lethe: Ja imeli pregled pri 3 mesecih bilo vse ok, sedaj naslednji teden pa imamo pregled pri 4 mesecih in potem bomo videli kako in kaj. Nismo še prišli do lekarne, da bi svojega [sm=duda.gif] stehtala.

Kamin: Tu na morju ga imamo in je prav prijetno, ko zapresketa. Naslednje leto bomo že morali narediti zaščito, da se naš [sm=duda.gif] ne bo opekel. Kako paše ko zakurimo kamin, a kaj ko pa ne moremo regulirati temperature, tako, da je včasih tudi preko 30 stop in še brez kože hodimo v hišici[sm=smiley36.gif]

Imejte se lepo in uživajte življenje!

filipinab -> RE: Junijke 2013 (4.10.2013 20:55:35)

Ojla!

Dans je bil pa mraz, brrrr!

Noč povprečna z n-kratnim vstajanjem, zjutraj po potegnil, na joški seveda. Dans sva skuhala zelenjavno juhco, pa palačinke[sm=bravo.gif] končno sem jih dočakala tele palačinke[sm=smiley36.gif]zraven pa pojedla kozarec domače marmelade[sm=jezicek.gif]

Mali zdaj spi, upam na mirno noč.

PILATES - Ja, meni je super, sam Filip-moja utež je malce težka/7kg/. Vse me boli, no pa ne sam mene, tud druge mamice. SEm potolažena. [sm=smiley36.gif] Dojenčki so z nami ja, ležijo poleg nas, potem mal telovadimo z njimi, jih pocatljamo... prijetno je, tako družinsko vzdušje, ker nas je malo. Je mali napredoval, zdaj ne tuli več, če se kdo začne jokat. Sam gleda čukasto[sm=smiley36.gif]

Povejte, a vaši otroci tudi tak migajo, al sam naš ne zdrži sekunde na miru? Me čist zdela tole naše bitje[sm=smiley1.gif]

Grem hitr spat, dokler je mir.

Nočko[sm=jezicek.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>