drugičudež -> RE: Junijke 2013 (21.9.2013 21:51:59)
|
Pozdravljene, punce! Bom še jaz kaj napisala, ker ste ostale tako pridne. Saj vas redno berem, za pisanje mi pa zmanjka časa (ali volje). Zadnjič sem se oglasila ob mastitisu, ko je bila mala stara 3 tedne. Me je čisto fizično, še bolj pa psihično zdelalo. Količina mleka je padla na polovico - prej sem načrpala po 700 ml, potem pa 300 - 350, čeprav sem kar naprej črpala. Ob mastitisu so me začeli boleti zobje, kar vsi, cele čeljusti. Potem se mi je en zob odlomil, nič bolel. Ko mi ga je zaplombirala, sem čez dva dni (vikend - itak) dobila takšen zobobol, da sem tulila od bolečin. Rajši rodit, vsaj zadihaš med popadki. Vzeti sem morala Ketonal, zato sem črpala in mleko zlivala stran. Ni mi bolj groznega.[sm=smiley19.gif] V ponedeljek mi je zob odprla, baje je vnet živec in mi ga še zdaj zdravi. V avgustu, ko je imel mož kolektivni, sem poskušala preiti na dojenje. Pa je izgledalo tako, da sva oba skoraj dobila živčni zlom. Mala je hotela biti stalno priklopljena. Dojila se je po 45 minut, potem sem jo odstavila, pa se je na polno drla, spila še AM, pa se še kar drla. Ni hotela dude, ni pomagal voziček, ne nošenje, nič. Samo joška. 14 dni sem se trudila z dojenjem in premagovanjem joka - nisem vedela, ali je lačna, ali kaj. Vedno je spila še AM. Vidno se je redila, lica so narastla, noge so bile klobasa pri klobasi. Potem je možu počil film in je rekal, da gremo nazaj na star režim. Črpanje. Še zdaj sem mu hvaležna, sama se kar nisem mogla odločiti, čeprav sem bila ža čisto gotova. Da ne govorim, kako sem zapostavljala starejšo hčerko, ker je mala cel dan na meni visela. No, količina načrpanega mleka se počasi povečuje nazaj, zdaj sem na približno 500 ml. Zadostuje za 3 obroke, 2 dobi pa AM. Mala je ful pridna. Noč (brez izjeme) prespi od okvirno destih zvečer do sedmih-osmih zjutraj. Čez dan je na pribl. 3-4 ure, potem se rada pogovarja ali malo potelovadi ali igra, pa spet zaspi do naslednjega obroka. Res priden otrok! In čisto je zaljubljena v svojo sestrico, ji kar očke zažarijo, ko jo zasliši. Prvi teden v septembru smo bili na morju in ujeli še zadnje poletno vreme - super je bilo, samo dnevi so že malo kratki. Potem je šla starejša v vrtec. Bilo je tako, kot sem pričakovala - katastrofa. Ker bo zdaj stara 3 leta, čuvala se je pri starih starših in imela zelo malo stikov z drugimi otroki. Zdaj se pa sploh ne zna družiti in igrati, zato sem kar z njo v igralnici, da jo vsaj malo spodbujam k igri z drugimi. Ko bo to osvojila, jo bom pa začela puščati. Vzgojiteljice mi gredo na roko, ker je edini novinček, pa potem ni problema. Sicer pa sva bili tam samo 5x, zbolela je po treh dneh, potem je šla ponovno in spet zbolela. Z njo pa še jaz in babi. Danes jo že tretji dan kuha vročina (zraven pa seveda kašelj in nos), tako da sem ji dala kar Calpol. V treh letih je bila pa bolna točno 2x - enkrat je imela 6. bolezen, pa eno popoldne vročino na morju. Malo čuvamo, kolikor se da, pa ima tudi malo zamašen nosek. Naslednji teden gremo v boj za nove zmage [sm=bravo.gif] Izpadanje las - po prvem porodu nenormalno, sem mislila že kar k zdravniku, pa se je potem ustavilo. Tokrat se še držijo na glavi, bomo videli, kako dolgo. D3 - jaz dajem po 2 kapljici. Dajala nisem samo v poletnih dnevih, ko je bila na soncu. Drugače je pa tako - človeško telo dobi dovolj D vitamina, če je pretežni del telesa (brez oblačil) vsaj 3x na teden izpostavljen soncu vsaj 15 minut. V Sloveniji je to čez celo leto nemogoče. Celo številne viroze naj bi bile posledica prenizke vrednosti D vitamina, zato v zimskih mesecih priporočajo dodajanje tudi odraslim. Drugače pa - vsaj dan kaj novega. Zadnjič sem srečala eno vrstnico, ko jo poznam samo na "živjo". In reče "joj, kako lepo punčko sta vidva posvojila". [sm=zmeden.gif] Ok, mala je res ena cortkana blond lepotička, midva pa oba temna povprečneža, je pač ene stare gene ven potegnila. Je pa še vedno najina kri! Ji je bilo ful nerodno, ko sem rekla, da ni posvojena. Sploh mi ni jasno, ali me je s kom zamešala (ena prijateljica ima res posvojeno eno lušno punčko, ki je toliko stara kot naša) ali pa se ji zdi čisto nemogoče, da bi dva grdavža imela takšnega otroka. Aja pa tole sem tudi že slišala " in katero imaš rajši?" Narod bolan [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif] Pa še pohvaliti vas moram! Vse ste tako pridne in počnete sto stvari, pa še kaj napišete in toliko pozitivnega veje iz vas. Super. Kaj naj rečem - srečno!
|
|
|
|