RE: Junijke 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

ursonok -> RE: Junijke 2013 (19.9.2013 11:40:08)

IZVIRNO SPOROČILO: grašek

sem kar zamenjala šport, sedaj tečem in to lahko vedno in kjerkoli

[sm=bravo.gif] To mi je pri teku najbolje - da je poceni, praktično, prilagodljivo, hitro izvedljivo. Sploh za mamice, ki nimajo veliko časa [sm=smiley36.gif]

Neli81 -> RE: Junijke 2013 (19.9.2013 12:47:02)

Ojla,

Mali spi in imam malo časa komentirat. [sm=smiley2.gif]

Madona moram priznat, da vas kr občudujem kako ste pridne in že migate na polno. Jaz se kar spravljam in spraljam, ampak sem očitno tako kot Sover in se iščem smerokaz. [sm=jezicek.gif] No ampak večno ne bom mogla iskat izgovorov in bo treba začet rit premikat. Doslej so pri meni samo sprehodi (hitra hoja) aktivni. Sicer sem že nekaj časa na teži pred zanositvijo, ampak trebuh pa še kr visi (ko se usedem bi si ta špehec kr odrezala [sm=jezicek.gif]).

D3 - ne dajemo. Tud tamali nismo dajali. Sem mnenja da kar zadošča malo martinčkanja na soncu. [sm=smiley36.gif]. Sicer mi je tašča pri prvi malo kri pila (je medicinska sestra), ampak se nisva pustila z M. Zdej pa raje sploh ne omenja. [sm=jezicek.gif]

Spanje čez dan - dopoldan še kr ok spi, popoldan pa max pol urce. Se pa vedno zbudi vsaj enkrat med spanjem in malo jokca (ali pa malo bolj [sm=jezicek.gif]) in pol zaspi nazaj po parih minutah. Na začetku sem ga vedno vzela, ampak potem je bil ves tečkast in driskast, tako da sedaj počakam in je pol mir. Pa zbudi se dosti boljše volje.

Mali se dere, šibam.

Pa pa

sover -> RE: Junijke 2013 (19.9.2013 13:23:25)

Grašek, mi smo kak mesec nazaj pokasirali črevesni virus. Zboleli smo vsi razen Karle. Morda bo tudi pri vas tako.

Lethe -> RE: Junijke 2013 (19.9.2013 17:20:34)

Helou.

Kako ste kaj? Danes pa imamo nekaj sonca in celo precej toplo je[sm=bravo.gif]

Grašek: kam pa ste hodili surfat? Tako bližina in tudi Grčija... Jaz bi tudi šla za en mesec, ampak ne gre. Največ 14 dni. Morda drugo leto kaj več, če bomo šli z avtom na trajekt in na Lefkado. Bomo videli.
Ti virusi so pa trenutno v polnem pogonu, držim pesti, da je le enodnevni.

Pedokineta: Smo šli danes in mi je bilo všeč, zato bova z oktobrom pričeli s programom - 1x tedensko. Že zdaj mi je marsikaj bolj jasno in lažje, določene stvari mi bodo morali pa itak še kakšnih 5x pokazat[sm=jezicek.gif] Pa to odlaganje oz. dvigovanje preko boka, veliko lažje in bolj smiselno na način, ki so ga tu pokazali. Ta, ki je tudi na linkih, je v bistvu "trotlzihr" iz porodnišnice, ni pa potreben...pa očitno se marsikaj potem vseeno narobe dela.
Recimo, ko sem jo odložila, je vseeno glavo dajala nazaj, ker je jaz nisem odložila z glavo naprej, ampak sem ji pustila, da jo je po svoje. In tudi zateguje jo, ima nekaj ekstenzije. Samo se je res full zategnila nazaj, ko jo je ona odložila, ker se je že začela razburjat in potem še jokat...takrat jo vedno malo zateguje, drugače ni tako hudo, kot je tokrat izgledalo.

In nošenje na roki, na trebuhu, v bistvu je ena roka povsem dovolj, mi smo ji pa z drugo verjetno preveč medenico podpirali in "potiskali" navzgor - spet zategovanje...
En kup takih majhnih nepravilnosti, ki jih počnemo, in vse skupaj kar precej vpliva.

Je šla pa lepo s hrbta na trebuh in takoj v kravice, je rekla, da se bova počasi že začeli učiti posedanja preko boka, ker je full močna dojenčica. Vsaj nekaj[sm=smiley1.gif]

Da ne omenjam, da bi bilo mnogo bolje, če bi bila P naspana, tako se je pa dosti jokala in ni hotela sodelovat, se je kar zategnila/otrdela[sm=smiley13.gif] Preveč vsega za en dan, zjutraj je namreč preskočila jutranji spanec, ker smo šli k pediatrinji. Se je spet pojavilo malce rdeče sluzi v blatu, zdaj 3. dan zapored in je rekla naj pridemo.
Mogoče je kakšna črevesna okužba, glede na dogajanje v družini, zato smo dali še vzorec blata. Pa dieta brez KML in jajc...
Itak mi je čisto zamorilo...

Moram it, jok, koma...

sover -> RE: Junijke 2013 (19.9.2013 20:22:09)

Kupim: velik kamen v kompletu s fračo, da sklestim to frdamano luno!!! [sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]
Pri nas kot v najslabšem filmu: tuli eden, pol še drugi in obratno. Tamali je bil zdaj tri dni pri babici v varstvu čez dan, ker je prehlajen. Pride domov, midva z M vsa vesela, da se spet vidimo, tamal pa siten, poreden, nemogoč. [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]
Karla že celo popoldne joka. Sploh je ne smem dat z rok in nimam pojma, kaj jo muči. Lahko je prehlad (čeprav nima tako zelo zabasenega noska), lahko jo zvija (ful prdi, samo pokaka se pa ne), lahko jo bolijo mišice od drugačnih položajev, ki sva se jih naučile danes ... Še dobro, da sta oba omagala pred osmo. Zdaj držim pesti, da bo noč vsaj znosna.

Peeby -> RE: Junijke 2013 (19.9.2013 20:48:36)

Pri naš že živi, čeprav jaz zelo poklepana od včerajšnjega poraza... Pa luna trka tudi pri nas - no vsaj mene! Nisem razumela zakaj sem take čudne volje zadnje dneve in ko sem jo včeraj videla na nebu, mi je takoj postalo jasno [sm=jezicek.gif]

uši: se na prvi pogled sploh ne zdijo velik problem, ampak se spomnim iz otroštva so se jih vsi bali ko [sm=hudicek1.gif]!!! Upam, da vam rata odgnati [sm=hudicek1.gif] Ursonok, čeprav če imaš v stanovanju oblazinjeno pohištvo in kakšne tepihe ne vem, kako se jih lahko znebiš. Upam, da nas to ne doleti... Medo v zmrzovalniku pa zažiga. Tako sem jaz hotela poleti skrit, ko je bilo tako vroče, no zdaj pa imamo... zimo [sm=smiley13.gif].

D3: jaz mu kar dajem redno, ima skoraj za cel obrok kapljic [sm=jezicek.gif]. Mu dajem še proti krčem BioGajo in še te zraven. Nevem pa: ali je smiselno ali ne te kapljice. Pomoje je to bolj modna muha, ne spomnim se, da bi mi to kot doječnki jemali, in nisem videla pretirano veliko rahitičnih otrok[sm=zmeden.gif]

Sicer je pa bil danes precej lažji dan. Imela sem zobarja in je M prišel prej iz službe, tako, da je on animiral otroka. Joj, kaj bi bilo super, če bi lahko on pol dneva skrbel zanj pol pa jaz [sm=smiley36.gif]. Tako pa se z njim ukvarja pred službo (ker bolj pozno začenja, po 9h šele hodi) in potem popoldan/zvečer ob 18h, ko pride domov. Večji del je torej mali z mano. Včasih mi je žal, da M ne dela več v vrtcu - delovnik je imel prej precej krajši, pa več počitnic čez celo leto, pa dooolge poletne počitnice je imel...Ah te čudne službe, s celodnevnimi delovniki.

No grem še kaj narediti - zdaj ko je mir, lahko. Čez dan ne naredim 0.

Tija01 -> RE: Junijke 2013 (20.9.2013 10:43:45)

Pozdravljene!

Malo da se vam kaj oglasim, drugače me še boste pozabile[sm=smiley36.gif] Mi smo sedaj že od nedelje spet na morju, prav lepo nam je, temperature primerne pa še kopamo se lahko, no midva z M naš [sm=duda.gif] pa še ne. Prav luštno se je sedaj vozičkat tu okrog ni več toliko prometa, se pozna, da je poletne sezone konec, srečujemo še samo kakšne starejše in to je to. Vmes smo bili doma in opravili pregled za kolke vse b.p, in imeli tri mesečni pregled - za seznam podatki 5860 g in 60,5 cm.

D3: Jaz mu jih dajem dve kapljici na dan, če se spomnim seveda[sm=smiley36.gif] drugače pa smo tako ali tako na sončku vsak dan in do sedaj sva porabila pol stekleničke teh kapljic in me na pregledu pediatrinja vpraša če jih še imamo in ji povem, da še polovico stekleničke in mi že predpiše naslednjo stekleničko. Nimam pojma zakaj tako radi predpisujejo te kapljice???

Spanje: Tudi spanje se mu je izboljšalo, krčkov več nima, tako, da mi tudi zaspi podnevi za kakšno urco. Kako je to sedaj fajn, da spi vsaj nekaj v kosu. V vozičku pa mi drema, ni to njegovo pravo spanje, saj takoj ko se zaustaviva so očke odprte kot pri sovici in kot da mi pravi, daj vozi me dalje, kaj čakaš[sm=smiley1.gif]

Uši: Joj joj joj sploh se ne smem spomniti, kako je bilo ko sem iz vrtca prinesla uši. Imela dolge laseke in me je moj oče ostrigel kot fantka, jaz jokala in jokala. Baje so mu v lekarni rekli, da se uši bolj hitro odpravijo, če so lasje kratki in on je lepo vzel škarje v roke in me ostrigel, kajti mama je delala popoldan in takrat me je čuval on in sem jaz ostala brez las in tudi brez uši. Ampak danes je to že drugače, danes ne bi ostala brez las, no upam vsaj da ne bom, kajti tudi meni izpadajo.

Vsem kateri ste bolani želim, da čimprej okrevate! Na žalost so sedaj doma take temperature, da kar hitro dobiš kakšen prehlad in poln nosek.

Z morja vam pošiljam malo slane vode in morskega zraka, da se bakterije in virusi čimprej uničijo.

ursonok -> RE: Junijke 2013 (20.9.2013 13:21:28)

Ojla,

mi spali super, Abel ni muksnil, Aurora se zbudila ob 6h. Jo je moj poštimal, ker sem jaz sredi noči [sm=smiley11.gif] Sicer sem še zdaj v podobnem stanju, zaspana za umret.

Slaba novica: tudi midva sva pokasirala uši. Sicer se je gnid in ušk dalo prešteti na prste obeh rok, a vseeno. [sm=smiley19.gif] Sva se takoj našamponirala in prešesala. ma zoprno.
Na srečo preprog nimamo doma - v Andaluziji je to nemisljivo, ker je polovico leta prevroče. Še zdaj po stanovanju hodimo bosi. [sm=smiley36.gif] Čez dan je še vedno 30 stopinj [sm=smiley20.gif]

Tija,
super, da počivate ... Jaz tudi mojemu težim, da bi šli v nedeljo na morje. Pa je nekaj anti (on je nasploh anti za kamorkoli iti z avtom, buuuu [sm=smiley13.gif])

Peeby,
pri dnevniku je bil nek mlad Francoz, so ga intervjuvali po tekmi ... Ga morda poznaš? [sm=jezicek.gif]

Vidim, da vam kar dogaja tale pedokinetika. Jaz bi tudi morda kaj pobrala, a le če mi kdo sem pride kaj pokazat, hehe. Ma smo čisto preveč zaposleni ... Pa malo leni. Tavelika ima dvakrat na teden glasbo, potem imata pa oba še plavanje.
Aurorka se tudi precej steguje, še posebej, kadar je slabe volje ali v položaju, ki ji ne ustreza. NIma pa nobene asimetrije itd. Tudi na hrbet se obrača tako, da spodvije noge in se odrine, ne preko stegovanja. Glavico itak obrača na obe strani in če sama leži na tleh, je nikoli ne zateguje, ne dela "mostička" itd. Je pa ziher bolj zategnjena, kot sta bila prva dva. Ne vem, od česa je to odvisno. [sm=zmeden.gif]

kaj boste počeli za vikend? Mi imamo jutri plavanje + potepanje, popoldne se bomo, upam, dobili s kolegi. V nedeljopa izlet, če bo moj za [sm=smiley36.gif]

Peeby -> RE: Junijke 2013 (20.9.2013 13:42:23)

Evo spet je petek. Vsak teden mi tako hitro mine pa sploh nič pametnega ne naredim [sm=smiley36.gif]. Moram pogruntat način, da bi se končno francoscino začela spet učit itd..

Krči: pri nas se tudi zdi, da so ponehali oziroma mali občutno dlje spi zjutraj. Ponavadi se je ravno zaradi krcev zbujal ob 5h zjutraj in se jokcal tja do 7h. Zdaj spi dlje, pa tudi ko se zbudi, ni več v bolečinah (z zariplim obrazom in ves zategnjej), ampak se smeji.

smejanje: tudi jaz sem se čudila glasnemu Abelovemu smehu. Kakšen teden nazaj se je res glasno smejal mojemu M, ampak kasneje pa nič več. Nevem kaj mu je bilo ...

ursonok: ma nisem gledala dnevnika, zihr poznam, če tu živi ;) Če je pa samo turist pa itak ne. Franko-slovenclji smo kar precej povezani oziroma se vsaj na videz poznamo.
Aja, ne nas dražiti z visokimi temperaturami, ki jih imate tam [sm=jezicek.gif]. Mi bi radi šli oktobra/novembra kam na toplo pa mi je lih kolegica predlagala Andaluzijo. Samo jaz bi šla tja raje z avtom, da si bolj svoboden pri transportu (sploh s frocem), ampak ste precej predaleč za trip iz Slovenije. Razen če nam rentate vi avto, sej praviš, da ga ne rabite (oziroma tvoj M ne mara se dlje vozit) [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif]

Nič sva na sprehodu pa se mali že neki prebuja, je zdržal celo pol urce [sm=bravo.gif]

filipinab -> RE: Junijke 2013 (20.9.2013 19:55:49)

Ojla!

Teden je minil en dva tri. Zadnje tri noči se nonstop zbuja[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] nisem še ugotovila zakaj[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] jaz sem pa potem[sm=smiley11.gif][sm=smiley11.gif][sm=smiley11.gif]
izkoristili smo sončka, šli na pico, zdaj malega rihta M, jaz mam pa 5 min zase[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Uši - mela sem jih kot deklica z dolgimi lasmi, spomnim se nekega šampona in neskončnega razčesavanja las z nekim posebnim glavnikom. Zdaj mamo zaenkrat mir, tudi naokoli še ne razsajajo, kolikor jaz vem.

Smeh - naš mali se smeji, da kar vriska, se mu moram prav smejat[sm=jezicek.gif]

Veselim se jutrišnjega obiska dobrih prijateljic, jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] in prostega vikenda M[sm=bravo.gif]

Upam, da se malce naspim in oddahnem.
Lep vikend vsem, bolančki pozdravte se[sm=smiley1.gif]

Jutri je prvi jesenski dan...[sm=smiley13.gif]

dansas -> RE: Junijke 2013 (21.9.2013 9:54:31)

Hej,

Tija01 - o, kako fajn vam je na morju! Sem vam kar malo fouš [sm=smiley36.gif]

spanje - ja, res je šlo veliko na boljše: nič več krčkov za lahko noč, brez zbujanja vsako uro ali celo na dve, če je bilo po sreči, brez maratonskega uspavanja, brez kupčkanja, brez kakanja in torej brez previjanja, hitro poje in (mislim, da mi je to še najlepše) brez kriljenja z rokami in jamranja ter godrnjanja med spanjem [sm=smiley20.gif][sm=smiley32.gif][sm=smiley4.gif]

pedokinetika
- ma, kako se vse spoznate; jaz namreč ne prepoznam, če narobe pase kravice ali ima asimetrijo ali se zateguje (no, to si pač mislim kako zgleda, samo če si pa prav razlagam pa ne vem [sm=zmeden.gif]); probam jo prav dvigovati, držati, itd (to je, kot sem videla v knjigi od Špele Gorenc o baby handlingu in na internetu) ampak, če delam prav pa ne vem. Samo tako hudo spet ne more bit, ker so starejše čist OK izpadle... upam [sm=smiley36.gif]

filipinab - mislim, da boš lahko še dva dni v poletju uživala; a se ne začne jesen 23. ? [sm=smiley2.gif]

Brina je zadnje čase ponoči točna ko urca: spat ob 21:00, prva budnica ob 2:30, druga ob 5:30, tretja ob 7:00, no potem se ji pa notranja ura malo pokvari [sm=smiley36.gif] in se zbuja kakor pride...

Sem včeraj malo brala naše stare poste na nosečnosti. Se mi zdi, da se je to celo večnost nazaj pisalo, toliko enih stvari se je vmes zgodilo [sm=jezicek.gif]. Me pa prav zanima, kaj je s puncami, ki so se tam redno oglašale, zdaj pa ne več. Npr. dvojčica, anjuška, valeri in ostale. Posebej dvojčica, kako s tremi tako malimi shaja? Mogoče se pa še kej oglasijo...

papa

dansas -> RE: Junijke 2013 (21.9.2013 11:23:54)

Aja, pa Brina je stara 1 leto [sm=smiley2.gif] ... cca [sm=smiley36.gif]

Neli81 -> RE: Junijke 2013 (21.9.2013 14:09:02)

Ojla,

Kako ste? Jaz [sm=smiley11.gif]. Trenutno ležim na kavču in zbiram energijo, a preživim dan. [sm=smiley13.gif]. Tamali namreč že tri noči ne spi kot bi bilo treba in se zbujamo na cca dve uri. [sm=zmeden.gif]. Nekje ob 5.30 ali 6.00 se pa zbudi in noče spat, tak da mormo iz postelje in se ukvarjat z njim. Poleg tega pa je bil včaraj taka tečka in se je cel dan drl. [sm=zmeden.gif]. No trenutno je malo bolje kot včaraj. Po budnici ob 6, je okrog 6.30 zaspal do 7.45 in potem spet ob 9.15 za dve uri. Problem je v tem, da pa jaz ne morem zaspati ali pa če bi miže mogoče ratalo, se pa ravno takrat zbudi. [sm=zmeden.gif]. Še dobro da je tamala izrazila željo, da bi pri babici spala, ker M itak dela in bi morala biti sama z dvema cel dan. [sm=smiley20.gif].

Smejanje - naš se že lep čas smeji na glas in ga je prav lušno poslušat. Ima pa zadnjih nekaj dni neko čudno oglašanje - tko čudno kriči, slišati je kot zombi. [sm=jezicek.gif]

Pedokinetika - mah sem malo gledala (sestra od mojga in nejn sta nama hotla podariti 3 mesece obiska), ampak sem se odločila da ne grem. Prvi razlog je, da se pri nas v Celju izvaja samo če je dovolj udeleženih (če sklepam po telovadbi za nosečnice, jih ne bo; pa še zelo priljubljena je tle telovadba z dojenčki v enem fitnesu, pa še kindyroo imamo). Drugi razlog je pa ta, da mi dete ravno v terminu, ko se to izvaja, spi in pol itak ne bi imela nič od tega, ker bi bil ves driskast. [sm=zmeden.gif]

Joj sem tak lena in brez energije, da se mi še kosila ni dalo pripravit ... Mogoče si bom kar nekaj naročila. [sm=jezicek.gif]

No ne vem več kaj napisati.

Želim vam lep vikend.

Pa pa

sover -> RE: Junijke 2013 (21.9.2013 20:59:09)

noge na kavču, mularija spi ... blaženo stanje! [sm=smiley36.gif]

Danes smo se odločili, da izkoristimo lep dan in smo spokali od doma. Ko je bil čas, da gre Nr 1 spat, smo ju strpali v avto in pičili v arboretum. Čeprav je spal samo pol toliko kot ponavadi čez dan, je bil odlične volje. 2 uri smo se potepali po parku in je bilo prav fino. Nobene gužve, vsa igrala prazna, prav tako razstave. Edino karla je malo sitkala in sem jo morala imeti večino časa na rokah. po dveh urah sem mislila, da mi bodo roke odpadle (v eni skoraj 7 kg otrok, v drugi voziček z vso opremo - M je tekal za starejšim).

po parku smo hoteli izkoristiti izlet še za njujne nakupe: čevlje za Nr 1 in krstno obleko za Nr 2 in za kosilo. SMo pičili kar v MC v šiški na čevape. Takrat se je pa začela veselica. Nr 1 bi bil povsod samo za mizo ne. Nr 2 ni vedela, ali je lačna, zaspana ali sitna kr tako. za vsak slučaj se je drla kr u eno. Smo dobili za jest - M z malo v roki, jaz z juniorjem. Čez deset minut obratno, le da sem jaz malo še priklopila na joško, ker se je ni dalo drugače utišati. Pravi cirkus Monty Phyton! [sm=jezicek.gif] Ko niti več ne veš, ali bi se smejal ali jokal. Ko smo na hitro vase zmetali vso hrano, smo šli juniorju po čevlje in jih kupili v rekordnem času, ker je tulil, kot da mu pulimo nohte dol. Z M sva se sam gledala in globko dihala. Takoj, ko je mali sezul čevlje, ga je pobasal in sta šla ven. jaz pa še po oblekico za Karlo. še dobro ,da sem imela že nekaj ogledanega in sem rabila le še pravo številko. Preden sva pospravila otroke v avto sem čisto zašvicala in bla fuč. Doma smo vsi samo še popadali na kavč in počakali, da sta šla mala dva spat. Ja, pestro je biti starš [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Spanje - je pri nas čedalje slabše. iz 1x na noč smo prišli na 5x (včeraj). Danes ne kaže nič bolje, ker sem že bila 1x pri njej. Mislila sem, da je kriv zabasan nos, ampak danes je nos OK, pa se vseeno zbuja. Eh, drekec pekec. Enkrat bojo vsi zrastli.

Smejanje - naša se tudi že nekaj časa na glas smeji in je prav hecna.

Lepo se imejte še jutri, potem smo pa itak spet na vezi (ko bo "navaden" dan).

drugičudež -> RE: Junijke 2013 (21.9.2013 21:51:59)

Pozdravljene, punce! Bom še jaz kaj napisala, ker ste ostale tako pridne. Saj vas redno berem, za pisanje mi pa zmanjka časa (ali volje).

Zadnjič sem se oglasila ob mastitisu, ko je bila mala stara 3 tedne. Me je čisto fizično, še bolj pa psihično zdelalo. Količina mleka je padla na polovico - prej sem načrpala po 700 ml, potem pa 300 - 350, čeprav sem kar naprej črpala. Ob mastitisu so me začeli boleti zobje, kar vsi, cele čeljusti. Potem se mi je en zob odlomil, nič bolel. Ko mi ga je zaplombirala, sem čez dva dni (vikend - itak) dobila takšen zobobol, da sem tulila od bolečin. Rajši rodit, vsaj zadihaš med popadki. Vzeti sem morala Ketonal, zato sem črpala in mleko zlivala stran. Ni mi bolj groznega.[sm=smiley19.gif] V ponedeljek mi je zob odprla, baje je vnet živec in mi ga še zdaj zdravi.

V avgustu, ko je imel mož kolektivni, sem poskušala preiti na dojenje. Pa je izgledalo tako, da sva oba skoraj dobila živčni zlom. Mala je hotela biti stalno priklopljena. Dojila se je po 45 minut, potem sem jo odstavila, pa se je na polno drla, spila še AM, pa se še kar drla. Ni hotela dude, ni pomagal voziček, ne nošenje, nič. Samo joška. 14 dni sem se trudila z dojenjem in premagovanjem joka - nisem vedela, ali je lačna, ali kaj. Vedno je spila še AM. Vidno se je redila, lica so narastla, noge so bile klobasa pri klobasi. Potem je možu počil film in je rekal, da gremo nazaj na star režim. Črpanje. Še zdaj sem mu hvaležna, sama se kar nisem mogla odločiti, čeprav sem bila ža čisto gotova. Da ne govorim, kako sem zapostavljala starejšo hčerko, ker je mala cel dan na meni visela.

No, količina načrpanega mleka se počasi povečuje nazaj, zdaj sem na približno 500 ml. Zadostuje za 3 obroke, 2 dobi pa AM. Mala je ful pridna. Noč (brez izjeme) prespi od okvirno destih zvečer do sedmih-osmih zjutraj. Čez dan je na pribl. 3-4 ure, potem se rada pogovarja ali malo potelovadi ali igra, pa spet zaspi do naslednjega obroka. Res priden otrok! In čisto je zaljubljena v svojo sestrico, ji kar očke zažarijo, ko jo zasliši.

Prvi teden v septembru smo bili na morju in ujeli še zadnje poletno vreme - super je bilo, samo dnevi so že malo kratki.

Potem je šla starejša v vrtec. Bilo je tako, kot sem pričakovala - katastrofa. Ker bo zdaj stara 3 leta, čuvala se je pri starih starših in imela zelo malo stikov z drugimi otroki. Zdaj se pa sploh ne zna družiti in igrati, zato sem kar z njo v igralnici, da jo vsaj malo spodbujam k igri z drugimi. Ko bo to osvojila, jo bom pa začela puščati. Vzgojiteljice mi gredo na roko, ker je edini novinček, pa potem ni problema. Sicer pa sva bili tam samo 5x, zbolela je po treh dneh, potem je šla ponovno in spet zbolela. Z njo pa še jaz in babi. Danes jo že tretji dan kuha vročina (zraven pa seveda kašelj in nos), tako da sem ji dala kar Calpol. V treh letih je bila pa bolna točno 2x - enkrat je imela 6. bolezen, pa eno popoldne vročino na morju. Malo čuvamo, kolikor se da, pa ima tudi malo zamašen nosek. Naslednji teden gremo v boj za nove zmage [sm=bravo.gif]

Izpadanje las - po prvem porodu nenormalno, sem mislila že kar k zdravniku, pa se je potem ustavilo. Tokrat se še držijo na glavi, bomo videli, kako dolgo.

D3 - jaz dajem po 2 kapljici. Dajala nisem samo v poletnih dnevih, ko je bila na soncu. Drugače je pa tako - človeško telo dobi dovolj D vitamina, če je pretežni del telesa (brez oblačil) vsaj 3x na teden izpostavljen soncu vsaj 15 minut. V Sloveniji je to čez celo leto nemogoče. Celo številne viroze naj bi bile posledica prenizke vrednosti D vitamina, zato v zimskih mesecih priporočajo dodajanje tudi odraslim.

Drugače pa - vsaj dan kaj novega. Zadnjič sem srečala eno vrstnico, ko jo poznam samo na "živjo". In reče "joj, kako lepo punčko sta vidva posvojila". [sm=zmeden.gif] Ok, mala je res ena cortkana blond lepotička, midva pa oba temna povprečneža, je pač ene stare gene ven potegnila. Je pa še vedno najina kri! Ji je bilo ful nerodno, ko sem rekla, da ni posvojena. Sploh mi ni jasno, ali me je s kom zamešala (ena prijateljica ima res posvojeno eno lušno punčko, ki je toliko stara kot naša) ali pa se ji zdi čisto nemogoče, da bi dva grdavža imela takšnega otroka. Aja pa tole sem tudi že slišala " in katero imaš rajši?" Narod bolan [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif]

Pa še pohvaliti vas moram! Vse ste tako pridne in počnete sto stvari, pa še kaj napišete in toliko pozitivnega veje iz vas. Super. Kaj naj rečem - srečno!

majčica1508 -> RE: Junijke 2013 (21.9.2013 22:30:54)

Sem mislila,da nam je polna luna prizanesla,pa sem se zmotila.....

usien mamica vem,da jih je pobila z likalnikom za lase,ko vse drugo ni šlo skozi...Ja tudi sama sem jih imela na dolge lase,ki so potem kar naenkrat bili kratki........Si sploh ne prestavljam,da jih dobimo..Obe imata dolge lase,moji so do ramen..
ŠCCCCC

Ma sem čist zmozgana.Jan ga je začel biksat ponoči,se mi zbudi 3x na noč malo poje,pa nazaj zaspi...Tako,da sva ta teden spala do 6.30,se zrihtala nahranila in zaspala oba nazaj do 9.30...se zbudila pojedla,oblekla in ven na zrak,potem je bilo treba kaj skuhat,pospravit in že je popoldan,ko je treba še tamale animirat....Pa še sama sem bila z vsemi tremi,ker je imel moj en kup sestankov,partnerjev na obisku in itak tukaj je še ogled košarke v živo...Ampak nam ni bilo hudega....
Srednja je v fazi trme okoli treh let in vse hoče sama in to pol traje in trajeeeeeee...Pa se obuje narobe,pa potem popravi,pa vrata hoče sama odpirat od avta,pa še in še....No vsaj problemov zjutraj nimamo z oblačenjem za v vrtec,obleče tisto kar ji pripravim.Upam,da tako ostane...
Starejša ima tudi ene izpade,če ni po njeno takoj se vrže na tla in cvili.Pol ji pa kar rečem,joj a si padla,si se udarila in ona pol vsa presenečena ne nisem padla,nisem se udarila in ustane,ko da nič ni bilo....Smrklja
Jan je pa naš smeško,smeje se na veliko zdaj so mu stopala blazno zanimiva jih grabi,da je joj....Ko je na boku se zraven še z glavo dviguje.....

sover te popolnoma razumem...v četrtek sem šla v citya,sem najprej rekla,da samo starejšo uzamem,pa je začela druga jokat pa ok naj ti bo....1h sta bile pridne,pol pa adijo pamet,mlajša je letala,ko kura pred nama,v vsako trgovino,ki smo stopile je objemala oblačila na obešalniku[sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif],po ene 5 opozorilih da bo šla domov je nehala........

Zadnjič enkrat sva šle v hoferja po sladoled in ga je nosila proti blagajni,pol ga je že po tleh metala,ker kljub opozorilu ni nehala,sem ga uzela in nesla nazaj v skrinjo in sva šle proti izhodu,jaz še takega joka in kričanja,vreščanaj nisem videla,da o metanju po tleh ne govorim...To pri meni ne vžge,sem jo pobrala in sva šle ven in je doma očiju povedala sama od sebe zakaj ni sladoleda...[sm=jezicek.gif]

majčica1508 -> RE: Junijke 2013 (21.9.2013 22:39:28)

Kapljice D3 jih imam v hladilniku in jih ne dodajam,čist pozabim na njih.......sicer sva pa dosti zunaj
Družba prijateljica se mi je preselila v LJ in mi res manjka družba....

no pa se je gospodič zbudu

Neli81 -> RE: Junijke 2013 (22.9.2013 6:53:47)

Dobro jutro,

Evo pa smo že spe od 6.00 pokonci. Mali leži na tleh in grabi igračke, ostali spijo, jaz imam pa čas spet tle gor bit. [sm=smiley1.gif].

Danes gremo v LJ, se v Tivolij dobimo s familijo (izkoriščamo lepe dneve, da ne sedmo v stanovanju)[sm=bravo.gif]. Upam, da nam otroc ne popijejo preveč krvi. [sm=jezicek.gif]

Jutri ima M končno dopust in gremo popoldan na pikin festival. Končno gremo malo skupaj ven.

Majčica naša tamala (decembra bo 3) ima tud te fore sama vse in odpiranje vrat , itd ...

Sover ste meli pa pestro. Ja ti otroci znajo res popestrit dan, če lahko temu tako rečem. [sm=jezicek.gif]

Drugičudež super da ste ujeli ritwm nazaj in da je vse ok.

Bežim, ker mi tamal že prste steguje sem in moti moje delo. [sm=jezicek.gif]

Pa pa

girl79 -> RE: Junijke 2013 (22.9.2013 10:36:16)

Čao bejbe [sm=smiley1.gif],

sover - ste imeli pa res pester šoping in kosilo - no dolgčas vam ni [sm=smiley2.gif] Jaz ravno zato raje grem kar sama kupit stvari za otroke v trgovino...tudi čevlje, ker tako je vedno vesela, ko ji kaj prinesem, če gre pa zraven v trgovino je pa eno samo zmišljevanje kaj ona bi pa kaj nebi, pa potem kričanje itd....

majčica- ja smo pa tudi mi imeli fazo metanja po tleh po trgovinah...pri cca. 1,5-2 let...potem je bil pa nekaj časa mir, no letos spomladi nas je pa v ZOO malo spomnila na to, kako je če se otrok meče po tleh [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Mi običajno uporabljamo tehniko ignoriranja...in grem preprosto stran...malo je edino zoprno, ker se potem najdejo kakšne prijazne gospe, ki potem otroka sprašujejo ja kaj pa je, pa zakaj joka itd....po možnosti ponujajo še kakšne bonbone - res vzgojno -not!! [sm=smiley2.gif]

drugičudež - lepo da si se oglasila po dolgem času...joj vprašanje o tem katerega imaš pa rajše je pa res zmagovalno [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif]

Pri nas smo še kar bolančki, Filip je bil že boljše, pa je bil v petek zvečer in ponoči in celo soboto spet slabše...smo čistili nosek ne vem kolikokrat [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif] No danes ponoči je spal boljše, sicer se je zbudil vsake 3 ure, pojedel in nazaj zaspal....tako da kar ok [sm=smiley1.gif] Aja, pa spal je od 19.00 -8.00 skoraj [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Jaz sem pa tudi boljše, še smrkam, ampak vsaj vročine nimam več, pa grlo me ne boli [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Toliko na hitro od mene...Filip ravno spančka, Neža gleda risanke....ah ja kar paše ko enkrat otrok začne gledat risanke, da imaš vsaj kake pol urice mir [sm=smiley2.gif] Smo pri Neži kar dolgo čakali na to...so jo šele nekje pri 2 letih začele zanimat, no nek hud ljubitelj pa še danes ni, se vseeno raje igra, kar je pa tudi fajn [sm=smiley1.gif]

Lepo se mejte [sm=smiley1.gif]

majčica1508 -> RE: Junijke 2013 (22.9.2013 21:54:08)

Danes je bil super čudovit dan in predvsem miren brez dretja,kreganja in slabe volje[sm=bravo.gif]

Zjutraj smo pojedli zajtrk(pozni)in se odpravili v ZOO,mali dve sta bili navdušeni,sploh mlajša se ji je tok dogajalo
nahodili smo se veliko,pa medveda in opice 5x pogledat,notri smo bili 6h ur,vmes smo se usedli da smo kaj spili,pojedli kosilo in nadaljevali naprej,pa še tak lep soncek je bil.Jan pa priden za znoret,edin zdaj zvečer je bilo par minut joka...
Sem se pa najedla pečenega kostanja,ga je gospod prodajal pred vhodom v ZOO,če je pa tako lepo dišalo,da se nismo mogli upreti.Ko smo se peljali nazaj so vsi trije spali(balzam za ušesa[sm=jezicek.gif])
Potem smo šli še do tašče in tasta,ki sta nas založila z grozdjem,slivam,brokolijem,solato....

Moj gleda finale košarke,jaz pa malo tipkam......
Jutri nas čaka še en krasen,topel dan

Risankeče bi dovolila bi jih starejša gledala cel dan,mlajše pa sploh ne zanima

sover -> RE: Junijke 2013 (23.9.2013 7:08:08)

[sm=smiley11.gif][sm=smiley11.gif][sm=smiley11.gif][sm=smiley11.gif]
Spet katastrofalna noč! Odkar se je prehladila, se zbuja ponoči vsaj 5x, danes celo vsako uro. Nima zabasnega noska, normalno je pokrita, ni lačna. zaspi v 5 min potem, ko jo vzamem iz posteljice. Poskušala sem jo tudi pustiti pri miru, da bi sama zaspala nazaj, a ne gre. Joka si ponoči ne morem privoščiti, ker se zbudi bratec, potem je pa res štala (ker on pa ne zaspi tako hitro nazaj). Čisto sem adijo. Spala sem vsega skupaj ene tri ure in še to po koščkih. Joj, joj, upam, da je to samo faza in da bo kmalu minila (morda s prehladom). Še to: čez dan ji ni noben problem spat po dve uri skupaj in tudi zadnja etapa zjutraj pred bujenjem je dveurna. Zakaj torej ne spi ponoči?!?!?!

majčica - tale vaš dan se pa sliši skoraj kičasto. FOvš, fovš [sm=bravo.gif]

Risanke - naš je star 21 mescev in jih že lep čas gleda. Najraje Backa Jona, Timija ali Lokomotivčka Tomaža. Priznam, da ponucam risanke, kadar sem sama z obema in moram kaj narest.

D3 - pri starejšem jih nisem dajala, ker je imel krčke, tamala prav tako. Zdaj en dan jih bom spet poskusla dat, da vidim, kaj bo. Dajala bi jih čez zimo oz. dokler ne porabim stekleničke, potem pa vprašanje, če bom nadaljevala.

Nimam energije, da bi še kaj pisala. Bodite fajn.

Saša33 -> RE: Junijke 2013 (23.9.2013 9:01:57)

Dobro jutro,

pri nas že vsi pokonci-. Vikend je bil delaven. So pri možu še vedno obirali slive. Sem bla varuška. Smo s petimi mulci in Adamom pekli pito. Zakon, tri h je bil mir in vsi so delali neki. No zvečer sem bla took zmatrana od vsega animiranja, da sem že ob 21h s tamalim na joški spala.

Pogldam uro je bla 9h, vsi še spali, mi je kmalu jasno ratalo zakaj.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Tamali šment je odkril palec in ga vneto sesal.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image], je po mami. Mene je tega grozno strah, ker se sama še kdaj zalotim s palcem ponoći v ustih, katastrofa, najhuje je ker je res to čisti užitek, droga in tega nihče ne šteka, razen tistih ki so kdaj sesali palce. >Smešno je slišat, sam je tako. Meni ni nić pomagalo, ne krivi zobje, aparat, niččč, sem se skrila pod odejo in sesala palček.

UF, in sedaj tamali tlači palec v usta, odkar ga je odkril. Ponoči sem se zato 2x zubdla ga dala raje na joško in je blo ok. Nimam pojmakaj naj, naj mu dam rokavice gor, eni sami odnehajo ko dobijo zobje, probam dudo mu tlačit, pa jo ven vrže, pojma nimam kaj....mož pravi, da naj mu prvo leto pustiva, pol paakcija odvajanja, sam mene skrbi, to ima v genih[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].

Nič, mi gremo na sprehod, pol pa še kaj pokomentiram ostale...

pa pa

Peeby -> RE: Junijke 2013 (23.9.2013 10:02:41)

A ni lažje zaspat z zaprtimi očmi? Brez kriljenja z rokami in mahanja glave na vse strani? Z zaprtimi usti in brez spuščanja glasov? No nevem, kako bi to dopovedala našemu tamalemu. Čez vikend praktično ni bilo dnevnega spanja brez joka in zmrdovanja [sm=zmeden.gif] Pokaže da je zaspan, je popolnoma umirjen, potem pa deset minut zdrži v miru, potem se začne po malem pritoževati ( v tem momentu je super če zaspi - ampak ponavadi ne) in potem, ko ne zaspi, totalen jok! Najpogosteje in najhitreje sicer zaspi v naročju, samo kaj ko je potem misija ga spravit na kakšno drugo podlago. To spanje, joj joj. Upam, da bo čez teden prizanesljiv in ne bom totalno zmatrana že ob koncu tedna, ker bom namreč sama brez M čez vikend in do torka, tako da moram sparat z energijo...

pedokinetika: jaz tudi ne vem, ali prav delam in kje ga zateguje, zato mi bo tečaj prav prišel. Rada bi se ozavestila okoli pravilnega ravnanja, plus ker je mali dosti pokonci, veliko časa tudi preživi na rokah, zato mi je fajn, da ga znam držati, spodbujati gibanje itd.

Saša33: jaz sem pa vedno mislila, da je duda bolj problematična kot prst... Niti nisem pomislila, da tega imaš skoz pri sebi in se je težje odvadit. No, upam da ne bo kasneje problematično. Pri nas je tudi duda redko v ustih, ker jo pljune ven, najde pa vedno prste - no zdaj palec.

Kaj sem hotela se napisat... Se še javim [sm=smiley36.gif]
Aja. Kaj imajo vaši tamali obuti? Jaz imam zaenkrat samo nogavicke. Kaj se pa npr pozimi daje gor?

majčica1508 -> RE: Junijke 2013 (23.9.2013 10:11:41)

Jutro....

Po včerajšnem super dnevu,je bilo jutro [sm=smiley11.gif][sm=smiley11.gif][sm=smiley11.gif],jaz nevem kaj je z našo 5,5 letnico,vam povem to je obup od obupa...Zjutraj se sama obleče vse,lase ji jaz zrihtam se počešejo,naredijo kitke ali čop,ali samo spnejo,pač po želji in danes frajla bi imela čop in ji rečem,da naj se usede in ji naredim čop,ji rečem naj mi da gumico in ona men,nimammmmmm,jok,kričanje,cvilenje,metanje po vseh štirih,čist sem bila šokirana...Ker je imela že parkrat take izpade jo ignoriram in potem to neha po 3 minutah..pol naprej je pa spet čist pridkana,grozaaaaaaaaaaaa....

sesanje palca jaz sem ga sesala in je res tako,kot je rekla Saša...mene je čist pomiril,sesala sem ga do 2 razreda OŠ
starejša ga je sesala do 4 leta in ni varijante,da bi jo mi odvadili,ko je spala je sesala,ko je risanke gledala je sesala,ni pomagala rokavica,nalakiran noht,zaselotejpan prst,pelin....Odvadila se je sama od sebe

Gremo ven na zrak....

sover -> RE: Junijke 2013 (23.9.2013 10:28:35)

Palec - jaz tud raje vidim, da se navadi na dudo kot na palec, ker dudao lahko vzameš, palca pa ne. Tastarejši ni marala niti enega niti drugega, dokler se ni odstavil z joške, potem je zalaufal dudo. Sedaj ga počasi odvajamo (jo ima samo še za spat). Mala pa tudi ne šmirgla ničesar zaenkrat. SIcer je odkrila svoje roke, kar se ji zdi fantastično in jih skoz tlači v usta, vendar zaenkrat ni panike.

Obutev - men so za hladne dni ful všeč mokasini/nogavičke, kot so npr. tile. Drugače pa žabice in čez termo štumfi. Mi nismo parkitcirali "pravih" čevljev, dokler ni shodil.

Moja miška zdajle spi že uro in pol. Zakaj ne bi tega še ponoči počela?!?![sm=smiley13.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>