|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
3.8.2013 9:36:56   
dansas
Hej,

pri nas smo tudi bolj zgodaj vstale user posted image - zgleda, so že zdaj petkove noči namenjene žuranju user posted image

duda - pri nas jo imamo; na srečo jo hoče, samo največja odvisnica od nje pa ni

striženje nohtov - kako hitro ji nohti rastejo, jih moram sigurno 1x na teden postričt, če ne, je čist popraskana (seveda nohti na rokah, na nogah so stalno isti user posted image ). Me je pa kar malo strah, ker ji jih moram spet postičt - nazadnje se ji je naredila gnojna bula ob in pod nohtkom, tako da sem ji zadevo ščistila, ampak je bil prstek še ene 5 dni rdeč... Sej ne vem, če je bilo to zaradi striženja (mogoče sem preveč zastrigla user posted image ) ali bi se itak zagnojilo.

papa

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 251
3.8.2013 10:59:45   
girl79
Čao mamice user posted image ,

Danes smo pa stari 2 meseca user posted image in za nami najboljša noč v zadnjih dveh mesecih user posted image user posted image ...Zaspal ob 22.30 in se zbudil za jest šele ob 2.45 user posted image user posted image Sem čisto navdušena...potem je bilo še eno dojenje ob 5.00 in nato je spal še do 8.30....zdaj se moram pa še jaz navadit da se ne zbudim vsakič ko malo zajamra in se premakne, tako da bom tudi jaz spala 4 ure v kosu user posted image ....Upam da se čim prej ponovi še kakšna taka noč....

Lethe - jaz ga dam na trebuh in rokice gor ob glavico, da lažje obrne glavico...ampak itak potem on roke da dol, pa spet gor, pa...tako da mislim da je vseeno kam daš rokice...ampak naš se res precej manj zbuja če spi na trebuhu, tudi čez dan...če spi na trebuhu se sicer kdaj malo zbudi vmes, ampak zaspi nazaj, če pa spi na boku/hrbtu pa ne vedno... Pa uspešen šoping ti želim user posted image

Duda- naša prva je ni imela in moram rečt da šele zdaj vidim koliko lažje je če otrok sprejme dudo...saj mi je bilo ok, da potem ni bilo odvajanja, samo po mojem lažje potrpiš tistih 14 dni ko odvajaš od dude, kot pa biti celo leto, dve brez dude....čeprav moram pa rečt da mi je grozno, ko vidim otroke, stare tam 3,4 leta, ki imajo še vedno dudo v ustih...upam da bomo mi speli odvadit vsaj tam nekje do drugega leta, po možnosti pa že kaj prej...

Moj in tavečja sta se šla kopat na bazen, jaz in mali pa se hladiva noter...popoldan bomo verjetno kar noter, zvečer pa še na kakšen sprehod...jutri pa na obisk na Gorenjsko k moji babici in dedku, upam da bo kako stopinje hladneje kot pri nas user posted image

Lep vikend vsem user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 252
3.8.2013 19:10:54   
dansas
hej,

pri nas je padel vročinski rekord! 39,4°C . Ob šestih zvečer je bilo zunaj še zmeraj tako vroče, da smo se raje not pobrale. Sploh ne vem, kako bi preživeli tale vročinski val, če ne bi imeli klime v našem mansardnem stanovanju. Mislim, da bi nas kar zažgalo.

girl79, čestitke za dobro noč user posted image Čim več takih user posted image

ursonok, beka je vrsta drevesa. Mislim, da je vrsta vrbe? Se glih ne spoznam. In, ko pleteš iz beke, delaš razne košarice, cekarje, pletene posode,... iz bekinih vej.
Če te prav razumem, ste kar nekaj časa živeli na Poljskem. Znajo tvoji otroci še poljsko? Sta hitro prešaltala na španščino, ko ste se preselili v Granado? To me je zadnjič prešinilo in sem si rekla, da te bom povprašala. Presneti firbec babji user posted image

hladno in čimdaljšo noč vam želim...
papa

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 253
3.8.2013 20:12:08   
niinii
Hey.

Pri nas je zdajle zunaj še 34°c v senci. Katastrofa. Se mi zdi, da zadnje dni v stanovanju živimo v temi. Če imam rolete dvignjene, je takoj kako stopinjo več.

Se mi pa zdi, da sem danes postavila rekord pri pitju. Do zdaj sem spila že več kot 5 l vode in čaja.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 254
3.8.2013 22:11:06   
ursonok
Ojla,

mi smo pa danes opravili najhujši šoping ... v zadnjih x letih!! Nabavila sva si športne copate, uteži (za na roke/gležnje), športna oblačila, nogavice ... Potem mo skočili še na kanjo in jajčevce z medom, mmm ...
Zdaj nimam izgovora - treba začet z ritjo migat user posted image

Za tek sem malo prepozna (se je že stemnilo), tako da grem za 30min na orbitrek ... Potem pa trebušnjaki, hehe. Če mi uspe vse to, se javim čez kakšno uro ... Ob zasluženem alkoholfrei user posted image

(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 255
4.8.2013 11:06:09   
Lethe
Hey, hey

Kako ste? Vse na dopustu in izletih?

Za nami je kar ok noč, dobre 3 ure, 3, 2 in še 1. Lepo vstali ob 8ih. Potem zajtrk zunaj...je bilo celo malce hladnouser posted image No, zdaj ni večuser posted image
In za psa smo napolnili bazenček z vodo. V bistvu smo uporabili spodnji del od peskovnika - želve in je zdaj ves srečen. Čofota, vse šprica naokrog, ker hoče vodo ven spravit...user posted image
user posted image
Lani je imel svojega, a ga je uničil, zdaj sem si pa sposodila tega od nečakov.

Hahaha, pri nas smo tudi zombiji, praktično cel dan v temi. Zaenkrat še nisem dala rolet dol, a jih bom kmalu. Stanovanje je namreč obrnjeno proti zahodu in je to nujno.
Ko pridemo ven, pa vsi komaj gledamo.

Ugotavljam, da morda KML le ni problem pri naši punci. Napenja jo še vedno kakšno uro po hranjenju oz. med naslednjim podojem, nič posebnega sicer, ostalo pa se mi zdi morda še malce slabše. No, nitk v blatu res ni, ampak to zaenkrat še težko sodim, ker tudi prej ni bilo kar naprej, le nekajkrat. Ima pa zdaj več sluzi v blatu, zjutraj je bilo celo zeleno (slabo prebavljeno?), pa ni več toliko tisti "semenčk" noter, se mi zdi bolj vodeno,... Če že je hrana, bi prej rekla, da je kakšna pšenica krivec ali kaj podobnega. Mislim, da zdaj več kruha ipd. pojem. Bom počakala še kakšen dan. Spi pa isto kot prej...sevedauser posted image
In še meni so se pojavile eni flekci po obrazu in tudi moj želodec ni najbolj srečen (prebavne motnje)...očitno nama zdaj obema nekaj ni...in spet ne vem od česa...jao... Iz enega problema v drugegauser posted image

Ursonok, bravo za nakup!user posted image Zdaj pa še v akcijo.
Jaz bi tudi potrebovala nove superge. Zdaj sem imela od Nike Pegasus, ampak so primerne le še za blatne/pasje sprehode. Kakšen nasvet? Bolj za off-road...hitra hoja, tek, trekking stil.

Včeraj se nisi ponovno javila!?!user posted image user posted image

Pri meni bo zdaj minilo 6 tednov od poroda in se bo tudi počasi treba spravit kaj migat. Očitno doma...hehehe...
Me je pa patronažna samo to opozorila glede gibanja, da naj počasi stopnjujem in ne pretiravam. Pa ne zato, da ne bi izgubila mleka, ker to je mit. Ampak zna pa dojenček zavračat dojko, ker lahko mleko dobi drugačen okus. Mlečne kisline, ki se tvorijo v mišicah s športnimi aktivnostmi...saj veste...so lahko problem.
Da boste seznanjene tudi ostale in se ne boste ustrašile, če se pojavi kakšen problemček pri dojenju po športu.

Girl79, dr. Karp (Najsrečnejši dojenček daleč naokoli) pravi, da je odvajanje od dude najlažje do 6. meseca... Jaz bi jo, če jo navadim, poskušala tudi hitro odvadit. Bi jo res imela samo za to obdobje, ko ji nekaj manjka, pa še ne zna pokazat oz. namesto crkljanja pri meni, za tolažbo. Večji kot so, lažje jih drugače zamotiš...
Ampak je itak ne sprejme, tako verjetno ne bom imela tega problema z odvajanjem. user posted image

Ima pa bratranec težave. So jo malemu vzeli pri dobrih dveh letih in od takrat, že 3 mesece, samo o tej dudi govori in jo pogreša. Prav travme ima revček user posted image

Točno, čiščenje kože: te pikice...a se to potem posušijo? Polona ima zdaj kar take suhe pikice, in kjer so bolj na gosto, deluje na otip kot smirkov papir. Je to normalno?

< Sporočilo je popravil Lethe -- 4.8.2013 11:12:26 >

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 256
4.8.2013 11:51:49   
Peeby
Včeraj je mali spat čez dan nenormalno veliko (ni fer, ker ga je imel M čez in pri meni se to še ni zgodilo) in sem že mislila, da bo noč zamenjal za dan. No pa je bilo vse OK. najedel se je ob 22h in zaspal do 3:30, potem je pa bila ob 6h akcija. Nevem kaj mu je, ampak zbudi se ob šestih in ne more več spati, spušča pa neke čudne zvoke... kot bi imel zamašen nos in ne bi mogel dihati potem pa tako po malem hrope in stoka?! Na videz od zunaj je z nosom OK, nevem pa kaj mu je.

V tej vročini res nevem kaj delati: ponavadi smo samo navsezgodaj zunaj, za kakšno urco, potem se pa zapremo notri in do večera nas spet ni na spregled. Mi pa mori, ker imamo v stanovanju kot v bunkerju: temno, vroče, tečno je že. Danes gremo k mojim staršem, ki živijo malo izven Ljubljane in me prav zanima, če bo kaj boljša klima. Če ne se bom kar preselila za nekaj časa tja - oziroma takrat ko bodo na dopustu user posted image

Dve kolegica sta sedaj noseči in že proti koncu. Vsakič ko ju vidim, se prav spomnim, kako sem bila jaz zadnje tedne. Ne bi zamenjala in prav nič ne pogrešam trebuha, pa vseh bolečin, pa obiskov G itd itd. Zdi se mi, da je že strašno daleč, pa bo šele ta teden 1 mesec user posted image

šoping: sanjam o šopingu in se že kaka dva tedna spravljam, ampak mi še ni ratalo. Upam, da mi rata čez teden, bom dala malega v varstvo očkotu jaz pa laufala za 2,5 urce kolikor je med obroki v trgovine user posted image

duda: jaz nisem ravno pristaš dude, zato sem milsila, da bo šlo pri našem brez... ampak jo je ene 14 dni nazaj dobil. Učinkuje 100/h in se umiri do te mere, da lahko potem zaspi. Se mi pa zdi, da ni nek strašen fan dude: dobra je za momente ko je nervozen in najeden ter bi spal, ampak ne more zaradi preutrujenosti oziroma zaradi tega, ker mora gledat naokoli. Zvečer nikoli ne zaspi z njo, tudi ne tlačim mu je v usta, ko to res ni potrebno. Upam, da sem ne bo preveč razvadil in da ne bo težav potem z odvajanjem.

jokanje: zdi se mi, da je naš mali glede tega kar priden, ampak so pa momenti, ko se joka in joka brez razloga (oziroma ga nevem) in se ga z ničemer ne da umirit razen tako, da ga nosiš po rokah. Pa sem v dilemi ali ga kdaj pustiti v posteljici, da se zdere do konca in samodejno umiri? Nevem, ali znajo pri tako zgodnjih letih že manipulirat in samo preizkušajo, do katere mere lahko gredo?

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 257
4.8.2013 12:45:12   
ursonok
Ojla,

z našim izletom v Almerijo ni bilo nič ... Ker smo predolgo spali user posted image Aurorka je spala od 22h do 7h, se podojila, nakar smo vsi zaspali do 10.30!!!
A da ne boste mislile, da sem polna energije - šele prihajam na okus (spanja) in samo sanjarim, kdaj se bom spet lahko ulegla ...user posted image

Včerajšnja telovadba je bila kar ok, vse je teklo z mene, pa še spala sem potem ko top. Upam, da danes popoldne ne bo prevelikega musklfibra.

Jokanje
pri nas človek skoraj ne joka. Razen ko je lačen in zaspan. Kar tako pa že dolgo ni jokala. Baje tako majhnih ni dobro puščati, da se zjokajo - ok, minutko-dve, če ima v "navadi", da vedno pojoka preden zaspi. Če pa čutiš, da jakost joka samo narašča in da se otrok ne bo sam pomiril, potem je bolje, da ga vzameš k sebi ... Aurora recimo tudi včasih zajoka, ko jo odložiš v ležalnik in je zaspana. Ampak zajoka za 5 sekund, potem se pa sama umiri in gleda okoli sebe. Pa tudi zvečer, ko jo po hranjenju odložimo v posteljo, jokca - ampak to je bolj nekakšno stokanje, priprava na spanje ... se sama umiri v pol minutke.
Bistvo je v tem, da otroka naučiš, da se zna sam umiriti in zaspati - brez joške, dude itd. A otroci so seveda različni, eni so precej nervzoni in se težko pomirijo, drugi rabijo več bližine (čeprav se mi zdi, da bližino itak rabijo vsi). Dostikrat je problem tudi to, da smo starši nervozni in potem je čudno pričakovat od otroka, da se bo znal sam pomirit, a ne user posted image . Pri nas se vidi razlika - zdaj, ko drugih otrok ni. Sva midva veliko bolj mirna zvečer, ni naglice, kaosa, prepričevanja, hitenja ... In je tudi Aurorčica mirnejša. In ves čas se nekaj reži. Res srčkano user posted image

Lethe
uf, dobro ste si izmislili za psa. user posted image Sem nekje slišala, da imajo ti ... kaj so že ... mah, ta vaša pasma no, skratka, da imajo ful radi vodo. Tukaj skozi mesto teče reka in od maja dalje konstantno videvam lastnike in pse, ki se kar skupaj namakajo v njej user posted image In je bilo vmes kar nekaj teh vaših psov, ki se res z užitkom zaženejo v vodo ...Kakšne druge morajo lastniki prav vleči notr, kljub vročini.

No, moja dva sta šla na sprehod, mene pa čaka delo user posted image . Mmmm. pa v hladilniku se že hladi nov gazpacho user posted image Pa ogromno piva - alkoholnega in brezalkoholnega: popoldne pridejo na obisk kolegi. user posted image

Uživajte, kolikor je to v tej vročini mogoče (hm, tudi moj je včeraj ugotavljal, da zadnje dni precej jamram).

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 258
4.8.2013 13:00:58   
niinii
Duda - tudi Lili jo ima samo ko je nervozna, pa ko v lupinci kam gremo, takrat jo mora imet. Zvečer zaspi vedno brez nje, tista zadnja runda spanja, ko je zjutraj že dan, takrat jo pa rabimo, sicer jo ponavadi po pol ure pljune ven in spi naprej.

Jokanje - jokamo največkrat takrat, ko je zelo lačna, pa se mami preveč obira z joško, ker mora še lulat prej. Al pa občasno jo zvija v trebuščku, samo to traja max 5 min. Pa kadar jo ima moja babica v naročju, zdrži max 10 min pri njej, nato pa v joka :D Drugače pa ne jokamo. :)

Danes smo spali 4,3,2, potem 1,5h budni, in še 2 uri spanja :)

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 259
4.8.2013 18:34:44   
lina3
Hojla drageuser posted image ,

kako kaj? Sem imela kar naporen vikend, ker je moj cel vikend delal. No, zdajle je prišel iz službe in sta šla z Žanom na jezero gledat kako ribe lovijo. Jaz pa imam mal miru, ker Val spiuser posted image user posted image . Zadnje dni skoraj nič čez dan ne spi oziroma ene dve urci. Ja, hitro pol vse skuapj mine. Ker predno oba zanimiram, pa pes, pa kosilo,...user posted image user posted image .

Danes smo bili pri mojih in sva z Žanom šla na Planino. Uf...je pasalo mal gibanja, ampak mi je dol teeeeeeeeeeeeeklo.

Drugače pa nič posebnega. Val skos na joški visi. Sem mu dala mal čaja, pa je ene dvakrat potegnil. Sem mu dala mal APTIMILA pa ga je spil 30 ml. Mislim, da ni lačen oziroma, da meni ne primanjkuje mleka, samo zaradi vročine, večkrat po malo je.

Jutri je nov teden. Še en teden, pa za 3 tedne na morjeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 260
5.8.2013 7:46:31   
Saša33
Dobro jutro,

mi smo imeli super konec tedna. V soboto so pri možu kosili: Sem bila varuška samo 5 otrokom. Na srečo jih je pol na morju, je bilo kar fajn.  Veliki bazen v senci klopica. Od 3h dp 7h smo bili vzunaj. Lara j imel dela z vodo, Adam je gledal liste nad vozičkom. Okrog pa marelice, jabučki, maline..., zakon...Ma noro imeti toliko sadja okrog hiše...

Včeraj pa je bil mož čist gotov, posledica spravljanja sena na tej vročini, itak brez klobuka itd. Samo kaj bi govoru, saj je polnoleten. Sem spokala tamale in smo šli na Gorenjsko k mami. Pri nas imamo jezero, ki pa je ponavadi preveč mrzlo za kopanje. In bilo je zakon, boljš kot morje. >Pa še Adam je kar precej spal tako, da sem lepo plavala in me dans vse boli....

Noč je bila 1a. Vsi smo ob 22h že spali. Tamali se je ob 5h zbudu za jest. Midva sva imela še malo akcijeuser posted image user posted image user posted image , pol sem se zbudla ob 7h. user posted image user posted image

Se pozna, da bo kmalu 3 mesece....

Ursonok; super za tek in opremo, jst sem včasih kar precej tekla 3x10 km, sedaj pa je časovno nemogoče.,sem že vesela za 20 min orbitreka. Je pa noro za skulirat mozeg...

nič, lara se oglaša letim...

pa pa

(odgovor članu lina3)
Neposredna povezava do sporočila: 261
5.8.2013 8:25:46   
girl79

Mi smo bili včeraj na Gorenjskem, sem upala da bo kaj hladneje, pa je bilo v senci vseeno 35 stopinj user posted image user posted image ...no ja vseeno boljše kot pa v Lj, ko je bilo skoraj 40 user posted image ...Je bilo kar luštno, kosilo je bilo itak super, ker moja babica skuha najboljšo govejo juhico in najboljši šrudl user posted image user posted image

Mi pa mali zdaj spi že 3 dni zapored vsaj en kos po 4 ure user posted image user posted image ...sem čisto navdušena...tako da naš dojenček postaja tudi ponoči skoz bolj uporabniku prijazen user posted image user posted image Spi pa obvezno skoz na trebuhu....no razen v vozičku in včasih čez dan na kavču...

Pustiti otroka jokat - jaz mislim da tako majhni še ne morejo izsiljevat, tako da jaz ga več kot mogoče kakšno minutko ne pustim jokat...naš itak ponavadi res joka samo ko je zaspan - takrat mu dam dudo, včasih pa ga je treba vzeti v roke da se pomiri....je pa po mojem mnenju res da dojenčki potrebujejo različno količino nošenja, cartanja itd....naša tavelika je tega očitno potrebovala veliko več...tudi zaspala je veliko težje oziroma zelo dolgo izključno na joški, v vozičku, avtu ali na rokah....tamali pa veliko lažje zaspi sam oz. samo s pomočjo dude, včasih pa tudi brez...

Odvajanje od dude - hm, jaz moram rečt da ne poznam nikogar, ki bi otroka odvadil od dude pred 6. mesecem...se mi zdi kar zgodaj to...je pa zoprno ja, če ima otrok potem še 3 mesece travme zaradi dude....no jaz upam da pri na ne bo tako hudo...

Mozoljčki - pri nas jih je tudi dobil okrog 3. tedna in je imel kožo kot "šmirgl papir" - pediatrinja je rekla, da se to čistijo moji hormoni iz telesa....po cca. 3 tednih je koža postala spet normalna in je zdaj že čisto ok...jaz sem samo ene 2x namazala s kremo od Mustele - Stelatopia...ne morem pa rečt ali je to kaj pomagalo ali ne....samo imela sem občutek da ima res totalno suho kožo in sem malo pač namazala....

Ursonok - super za šoping...upam da boš uspela najti tudi čas in energijo, da boš redno uporabljala vse nakupljeno user posted image

Danes zjutraj je šla pa tavečja z babico in dedkom na morje...je že komaj čakal da gredo, tako da bodo popoldnevi malo bolj na easy zdaj....ampak kako enostavno se ti zdi vse če imaš samo enega otroka doma, če imaš sicer dva....prej ko pa si imel samo enega, pa se ti ni zdelo tako enostavno user posted image user posted image ...Računam da si bom tudi en popoldan privoščila šoping...bom kar za en obrok dala moje mleko ven iz skrinje, da bom imela več kot 2 uri časa user posted image user posted image ..Upam samo da mi ne bodo kje sredi trgovine joške začele puščat user posted image user posted image

Lepo se mejte user posted image

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 262
5.8.2013 8:47:35   
Barbapapa77
Dobro jutro,

evo, pa je spet ponedeljek. Tale vikend je bil po svoje podoben kakšnemu zimskemu, ko je zunaj -20 stopinj. Namreč - prav tako smo bili več ali manj noter in se igrali s plastelinom. Zunaj smo bili samo zvečer za 1 urco, ker drugače ni za zdržat. Niti pri nas, pa smo sredi gozda in zelenja, pa še potok teče zraven. no ja, še ta teden, potem bo pa po prvem avgustovskem dežju sigurno že kmalu mraz. In spet ne bo prav.

Naša tastarejša je doma. Moja starša in sestra so res zakon - na morju je bila 14 dni, prišla domov vsa nasmejana, polna vtisov, zagorela in zdrava, pa še babi je spotoma kr dol na vikendu oprala skoraj vse njene obleke, tako da še s tem nisem imela nič dela. Ne moreš verjet, čisti luksuz. Hvalabogu za take starše, res!

Duda
hehe, jaz sem si prisegla, da je ne bom dala Manci, ker smo imeli pri Neži totalno štalo z dudo. No, pa sem popustila in sem ji jo vseeno dala, namesto joške user posted image Moram rečt, da je Manca niti ne mara preveč, samo kadar je lačna ali kadar res ne more zaspat, drugače jo gladko pljune ven. Ampak pri Neži je bila pa katastrofa - imela jo je do 2. leta čez dan in potem še do 3. leta čez noč. Ni govora, da bi jo vzeli. Ampak je bilo en kup problemo zaradi dude - v vrtcu jo je imela čist skoz v ustih, še ko je jedla. Doma smo ji jo vzeli sem in tja, pa se je non-stop drla. Katastrofa skratka. In potem sem pri 2. letih rekla, da je zdej pa dovolj tega heca, vzela dudo za čez dan (napaka, morala bi jo vzet tudi za čez noč) in je bilo 2 ali 3 dni katastrofa. Predvsem v avtu, se je drla čist skoz. Po 2 dneh je sprejela dejstvo, da je duda samo še za spat in smo zmagali. Potem za noč sem ji jo pa vzela po zobozdravniškem pregledu, ko ji je zdravnica rekla, da jo mora dat stran. In jo je potem dala. Skratka, čisto narobe zapeljano s to dudo, vem. Zdej jo bom vzela pri 1 letu, preden bo šla v vrtec. Potrpela par dni in mir.

Ursonok
nekje si spraševala, kako se lahko kdo zredi 30 kil? Hehe, z lahkoto. Jaz sem se v obeh nosečnostih. Prvič iz 70 kg skoraj na 100 kg - res pa, da je bilo vsaj 10 kg na račun vode zaradi visokega pritiska in je šlo s porodom dol 17 kg. Drugič pa iz 80 na koraj 100 - tudi tokrat je šlo dol 17 kg skoraj takoj po porodu. Ostaja še precej, preveč. To pa kr noče samo dol, bo treba zelo delat na tem, kot kaže. Pa niti nisem nekaj zelo žrla - nisem se niti pazila, ampak nažirala se pa tudi nisem. Ne prvič in ne drugič. Zdaj spravim dol še telih 15 kilc, da pridem na svojih 65 in potem to držim do smrti, upam. Ker že celo življenje hujšam (in se redim nazaj) - tukaj resno nimam razčiščenih stvari, se zavedam. In pri 35. letih imam kr dovolj tega stalnega hujšanja, bo treba potegnit črto.

Spanje
pri nas bi vse še šlo, če ne bi blo treba otrok spravljat spat. To je pa čista katastrofa, res. Neža noče iti več opoldne spat, ker pa res ni zmatrana in ji je vroče, potem je pa ob 6ih zvečer za umret tečna. In če slučajno ena zaspi, tadruga obvezno teži. In zbujata ena drugo, ker spimo v eni sobi. Kakšen večer se mi skoraj odpne od spravljanja spat - tavečja hodi ven in not skoraj 1 uro in pol, tamala se dere tačas... Groza res. No, še kakšno leto ali dve, pa bo boljeuser posted image

evo, spet noče spat - lepo se mejte, naj vam ne bo preveč vroče

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 263
5.8.2013 10:06:00   
majčica1508
Še moja malenkost na brzino,da jo ne pozabite..........

Pri nas je pestro,dragi je zbolu začel kašljat,smrkat,kihat,en dan vročine,posledično mali začel kašljat in nosek mal nagaja...

(odgovor članu Barbapapa77)
Neposredna povezava do sporočila: 264
5.8.2013 16:57:30   
filipinab
Čao, mamice!

Naš mali je hvalabogu začel spat v enem normalnem ritmu , 4, 2, 2 - jupiiiiii!
Čez dan je pa druga zgodba, skoraj nič ne spi, max je 1 urca skupaj in urco v vozičku na sprehodu. In joška in caratanje in in in... Vmes mi rata sam nekaj pojest, vse ostalo počaka.
Tale vročina nam kar štrene meša, sem upala, da bom tu ob morju lahk vsak dan neomejeno uživala s tamalim na plaži v senci, pa lahk sam sanjam o tem - upam, da bo vročina čimprej popustila in da takoj pocrkajo vsi komarji!!!!!!!!! Obup so tile komarji, cela sem v bunkah, HB pustijo tamalga pr mir. Tako da sva tudi midva cele dneve notr kot kakšna pitana piščancauser posted image

KG - Jaz sem se zredila 17kg, po porodu dala dol 10kg, zdaj jih ostaja še 7, ampak tudi če ostanem na 60 kg ne bo katastrofe, bo šlo pač bol počas dol. Smo v 5. nadstropju brez dvigala in je že hoja in prenašnje vozička in tamalga cel fitnes (v solariju-ker je vročeeeeeeeee že zjutraj).
Duda - mi jo imamo za dajanje kapljic in uspavanje, če rabi sam 2 potega, da zaspi. Drugače je pa joška, ne vem, kak se bomo pa tega odvadl =)

Pustit otroka jokat - ne, razn če sem na WCju al pa glih sredi kakšne stvari. Če ne je naš mali pridn, sam da čeblam z njim, tud če mal bolj od dalečuser posted image

A ima katera od vas gugalnik, od katerga meseca naprej je lahk tam notr?

kaj pa rute in podobne zadeve za nošenje otroka - kako je s tem, izkušnje? Jaz mam eno ruto, pa se še nisem lotla spravit ga tja notr, se mi zdi kar nemogoče user posted image user posted image
Torej vročina in malo dete - od dopusta je bilo bolj malo - nekaj obiskov in pa cartanje z možekomuser posted image user posted image
Zdaj pa spet, M cele dneve dela, jaz sama s Filipom.

Bodte fajnuser posted image

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 265
5.8.2013 17:37:18   
ursonok
Ojla,

tudi mi se cvremo ... Ja, res je strašno vroče.

Včeraj je bilo naporno, ker tamala čez dan ni spala (je hotela, pa smo jo zbudili in nesli na bazen, tam pa preveč dogaja, da bi človek lahko spal user posted image ), in je bil zvečer obup. Drla se je ko zmešana, niti jesti ni hotela ... KO sva jo dala v ruto in šla proti domu, je zakomirala, doma sva jo samo odložila v posteljo in je spala do zjutraj.

Filipinab - rute
MI od vsega začetka uporabljamo ruto (elastično), vozička pa ne. Tudi pri Abelu vozička nismo uporabljali, je bil ves čas v ruti, še zdaj je (ne več v elastični). Voziček smo uvedli, ko je bil star že več kot eno leto, pa še to ga ne uporabljamo kaj dosti. Rute so za otročke veliko boljše kot voziček - tako v fizičnem kot psihičnem smislu. Za nas so pa - vsaj po mojem mnenju - veliko bolj praktične.
Priporočam! user posted image

Ležalnik
mi ga imamo že od vsega začetka (ampak zelo "prvinskega" - brez muzike, guganja na baterije itd.). Notri sicer ne zdrži dolgo, je pa fino včasih, ko moraš kaj naredit, pa ga lahko vzameš sabo v kuhinjo itd.

Saša
uf, tale tvoj M je pa res zabaven. user posted image Glede na to, da ti ni problema paziti petih otrok, vama tudi s tremi ne bo noben problem - tako da kar veselo na delo user posted image

A sem že povedala, da nama je zadnjič kondom počil? No, naslednjič nama je pa notri ostal user posted image user posted image Ne vem, kaj naj si mislim. Čakam na M - pa je kar ne dobim.
Ninii - kdaj si ti dobila drugo M? Je bila redna? Jaz imam že precej grozno kožo, ves čas se mi zdi, da se tam dol nekaj pripravlja, a razen prozornega izcedka - nič.

Lina,
kam pa greste na morje? Tri tedne ... kar dolga doba!

Majcica
joooj, držim pesti, da se mali Jan ne nalezel. Ma res je čudno to poletje - kar odrasli nekaj zbolevamo user posted image

Barbapapa
ma ja, če ti zaostaja voda v organizmu, še razumem, a tej punci baje ni. Ima zdaj po skoraj treh mesecih še +18!

NI, moram iti, Aurorka je lačna - se javim še kaj proti večeru!

(odgovor članu filipinab)
Neposredna povezava do sporočila: 266
5.8.2013 17:50:12   
Tija01
Pozdravljene!

Tako pa se spet oglašam po dolgem času, prispeli z morja, saj imamo ta četrtek pregled saj bo naš user posted image počasi star dva meseca user posted image

Za seznam prosim: TILEN, 39-1, ob porodu 3320 g, 49 cm, 35,5 cm
prvi mesec: 3910 g, 51,5 cm

za drugi mesec vam javim konec tedna ko imava pregleduser posted image

Dansas: : Prave lepotičke!

Majčica 1508: Hišica je v hrvaški Istri blizu Puleuser posted image in komaj čakam, da se vrnemo tja imamo namreč planirano, da opravimo pregled za user posted image in se odpravimo proti morju.

Duda: Tudi sama sem rekla, da moj user posted image sigurno ne bo imel dude in sedaj ga poglej mojega sončka, že ima dudo ko zajoka.

CEPLJENJE: Zanima me, kako ste se kaj odločile za cepljenje svojih user posted image ? Jih boste dale cepiti proti rotavirusom? Baje je potrebno plačati, ve katera kaj o tem? Ste mogoče že pisale pa nisem zasledila?

Imejte se lepo in uživajte življenje!

(odgovor članu filipinab)
Neposredna povezava do sporočila: 267
6.8.2013 8:48:10   
niinii
Ursonok - jaz sem prvo M dobila ene 4 tedne po porodu, trajala je samo 2 dni, čez 14 dni sem omenila na pregledu pri G, ki je rekla, da je videti, da so se jajčniki zbudili, tko da sem vzela Cerazette tabletke, ki sem jih imela že pred nosečnostjo. 2 dni po pregledu sem ponovno dobila M, ki je trajala 6 dni, zdaj je pa nisem dobila, pa sem že na polovici druge tablice, pri meni Cerazette učinkujejo tako, da M nimam. Mam pa zdej par dni tud katastrofalno kožo.

Včeraj sva bila z možem na orientalskem ritualu Hammam, ki sva ga dobila za poroko. 2,5h razvajanja, sicer se na koncu že ful pogrešala Lili, ampak je pasalo. Sva pa morala izkorisit do 21.8., ko sva dobila podaljšanje, drugače bi nama propadlo. Lili je bila pri babici pridna. :)

Zdej ne vem kako je pri vas, pri nas je za rotavirus treba plačati 72 eur na dozo, sta pa dve dozi. Se pa še nisem odločila. Priporočajo mi, zaradi narave mojega dela. Imam še 1 teden da se odločim.

Ležalnik imam sposojen od tete, star je več kot 20. let, tako da sem ga obložila z blazino, da je bolj mehko. Notri jo imam, ko kuham, da je blizu mene, al pa ko jeva kosilo, pa še to ponavadi ne zdrži celo kosilo. Največ jo imam kar pri sebi na postelji,

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 268
6.8.2013 9:26:01   
sover
Končno se lahko še jaz malo javim. Vikend je bil najprej ful zaseden, potem se je pa spremenil v nočno moro. V soboto in nedeljo smo imeli obiske, zjutraj pobirali krompir, popoldne pekli na žaru. V nedeljo je starejši zjutraj najprej bruhal, potem pa še driskal cel dan. Siten je bil temu primerno, jaz pa cel bataljon ljudi na terasi. DO večera se je sicer zadeva umirila in je celo pojedel večerjo, ampak včeraj zjutraj je spet driskal. Smo bili vsi 4 doma (M je prišel iz službe, ker se ni dobro počutil) in popopoldne se je začelo. Mali čedalje boljši, midva pa obup: bruhanje in driskanje na polno. Še nikoli v življenju se nisem tako namučila na školjki user posted image . Oba sva bila čist fertik, otroci pa rabili pozornost. Sicer sva jo zreducirala na minimum in so bili pridni, ampak upam, da se nam kaj takega ne ponovi več. Stari starši pa valjda po Murphyu na počitnicah. Ajoooj! No, sam da je mimo.

DUDA: naš starejši je ni imel do 7. meseca, ko se je odstavil. Potem jo je pa zagrabil na polno. Še zdaj jo ima obvezno za spat, vse ostalo poskušamo zreducirati na minimum. Moj cilj je, da do konca jeseni uporablja dudo samo še za zaspat, potem pa počasi ukinemo še to. Tamala dudo vzame, ko je lačna ali ko je zaspana. Se ne sekiram dosti - vse to s ofaze, ki jih velika večina otrok preraste.

Nosilke: mi imamo kengurujčka Lascal in je odličen. Čakam, da bo Karla še malo bolj samostojno držala glavo in akcija. Sicer je primeren tudi za novorojenček, ampak jaz še nimam dobrega občutka.

Jokanje otrok - verjamem, da tako majhni otroci še ne znajo izsiljevat in da potrebujejo telesno blližno (stiskanje). Eni več, drugi manj. Sama je ne pustim jokati v nedogled (se pa polulam normalno do konca, recimo user posted image ) in se tudi zelo rada stiskam z njo. Predvsem pri dojenju jo dostikrat pustim, da zaspi na meni, ker imam to možnost (dopoldne sva same doma). Enako sem počela pri prvem, pa ni bil nič razvajen glede tega. Ko je rastel, se je pač vse manj cartal.

Mozoljčki - naša jih je prinesla že s porodnišnice in so zdaj že skoraj v celoti minili (2 meseca). Nisem mazala z ničemer.

Cepljenje - prvega smo dali, Karlo bomo tudi. Vse redno + klopni meningitis, ko so dovolj stari. Zaenkrat me nasprotniki cepljenja še niso prepričali.

Evo, toliko za zdaj in upam, da se bom zdaj lahko malo večkrat spet oglasila.

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 269
6.8.2013 9:49:12   
girl79

Sem vedela da se nebi smela hvalit!! Evo 3 noči je spal vsaj eno rundo 4 ure, danes smo bili pa spet na cca. 2,5 user posted image Ampak ne morem verjet kako hitro sem se jaz navadila na 4 ure- mi je bilo danes full mučno spet na 2,5 ure vstajat user posted image Ah, bo že boljše....je pa sicer danes prvo noč spal v "taveliki" posteljci - no to je 120_x_60....se tolažim s tem da se mora še postelje navadit, potem bo pa spet na 4 ure vsaj naštelan user posted image user posted image Danes grem pa še hčerki kupit posteljo, jogi že ima...bom kupila eno poceni varianto, ker čez kakšno leto bosta itak šla skupaj v sobo in dobila en malo bolj konkreten pograd...

Aja, pa glede kg, se očitno tudi ne smem več hvalit....sem takoj dobila en kg nazaj ko sem se pohvalila da sem že skoraj vse zgubila nazaj user posted image user posted image

Mi je pa danes zjutraj že na joški zaspal, tako da sem se odločila da kar spustim jutranji sprehod...se mi nekako ne da danes...en dan si pa lahko privoščim bit doma a ne user posted image Saj bi sicer šla potem kasneje, ampak bo itak vroče....

Cepljenje - jaz bom tudi dala cepit vse + rotavirus + klopni meningitis (kasneje)....Pri prvi ni bilo nikoli nobenih posledic, pa glede na to da hodi v vrtec in da bo po vsej verjetnosti naslednjega septembra tudi on šel v vrtec ga bom cepila tudi za rotavirus....imam par kolegic, ki so dobili rotavirus in pristali na pediatrični in so vse rekle, da naslednjega otroka sigurno cepijo.... sicer pa pravim naj se glede cepljenja vsak odloči po svoje... Stane pa cepljenje za rotavirus mislim da povsod 2x72 €...cepit moraš pa mislim da nekje do 6-ega meseca, kasneje ni možno več...

Evo, danes pride še mami na obisk user posted image user posted image , popoldan pa če bo vse po sreči v šoping - imam že cel seznam kaj moram kupit

Lepo se imejte user posted image

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 270
6.8.2013 11:28:18   
kitkat17
oi mamice.. user posted image

evo še mene po dobrih 2mesecih,ni blo časa da bi se priklučla pogovorom,upam da ga bo sedaj več... :)

mi se imamo super,spimo od 22h do 6h brez zbujanja,čez dan po 1h potem smo malo budni,papcamo,in spimo,tako čez cel dan:) HB smo brez krčkov.. :)...jupiiiii.. :) morem potrkat,da imamo tak.. :) se še vedno polno dojiva,vmes malo vodike v tej vročini,in včasih,se mi zdi da mi malo mleka zmanjka in ji dam milumil,sam to je redko,pa še to samo kot dodatek potem ko se začne zaletavati v zizo :D ali pa se ji ne da vlečt tak močno v tej vročini.. :)

Naše dete bo pa 10.8 staro 2 meseca.. kak beži čas.. :/ :)

nekatere vidim da imate pestro,ampak se bo vse pošlihtalo.. :)

LP

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 271
6.8.2013 12:15:54   
dansas
Tija01, kdaj si pa rodila? Sem te hotela vpisat na seznam, pa podatka nisem našla niti na nosečniškem seznamu...

Jaz sem kr neke čudne volje... tečna sama sebi. Verjetno posledica nespanja. Saj ni samo Brina kriva s svojim zbujanjem; jaz zadnje čase ne morem po nočnem dojenju takoj nazaj zaspat user posted image . Potem se pa začnem sekirat, da ne morem spat, pa še bolj ne morem spat - začaran krog... user posted image
Mi bo pasalo, ko bo konec počitnic, da bo vsaj dopoldne malo bolj tiho in da že končno vročina mine user posted image

cau

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 272
6.8.2013 12:52:29   
ursonok
Živijo,
vroče je za crknit, sploh če kuhaš user posted image user posted image user posted image Bo pa vsaj okusen "zajtrk" user posted image

Sover
jao jao, si predstavljam, kako je bilo ... Plus teh trebušnih virusov je to, da hitro minejo.

Girl
ja, tudi jaz raje ne hvalim stanja, da se ne bo čez noč spremenilo user posted image . Razvadiš se pa hitro - da bi se zdaj Aurorka zbudila sredi noče, me pomoje zadene kap. user posted image

Niinii
aha, ti na tabletkah. Potem je vse drugače. Jaz sem brez vsega in čakam ...

Cepljenje
pri nas pri prvi ni bilo reakcij, Abel jo je pa imel, sploh na meningokoke (tukaj je to v zavarovanju). In smo nehali s cepljenji. Aurorke pa sploh ne bomo niti začeli. Težka tema, a sem čedalje bolj na strani tistih "anti".
Najbolj me moti to, da država (Slovenija, POljska) prisiljuje starše v cepljenje, odgovornost za posledice (če slučajno so), morajo pa prevzeti starši - država in farmacija pa kar naenkrat nimata nič več s tem. Ogabno.
Tukaj je cepljenje prostovoljno, a še vedno večina cepi. Tako da ne vem, v čem je problem.

Mi se spet precej slabo redimo - po joški zjutraj noče več AM; popoldne dojenje itak zavrača, a zadnje dni premalo spi čez dan in zvečer sploh noče jesti, ker je preveč živčna. No, danes smo se zjutraj podojili, prejle se je pa zbudila, pa smo ji dali direkt AM. In je pojedl 120ml. Vsaj nekaj.

Mozoljčki
pri nas jih je imela mesec in pol, zdaj ima pa že kar nekaj časa res lepo kožo user posted image

Dansas
ja, to je ziher od preutrujenosti. Vsekakor bo bolje, ko otrok ne bo več doma dopoldne ... A do tja je še daleč user posted image

Kitkat
uf, lepo vam gre, sploh glede na to, da se polno dojite - navadno dojeni otroci slabše spijo. A tudi to pravilo očitno pozna izjeme.

Nič, zelenjava se grilla, Aurorka se pritožuje, bo treba iti ...

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 273
6.8.2013 14:13:34   
Barbapapa77
pozdravček vsem,

pri meni zakon povpraševanja in ponudbe pri dojenju enostavno ne deluje. Manca bi jedla in jedla, jaz pa enostavno ne morem vsako uro in pol ali na dve uri naproducirat dovolj mleka. In ne morem je imeti skoz na joški, to enostavno ne gre, ker se mi bo pač zmešalo. Itak vleče po 5 minutah v prazno. In potem je kao sita, čez eno uro pa spet lačna. Sej potem jo podojim in ji ponudm še AM - ene 2krat na dan popije še 60-90 AM in potem je mir 3 ure. Tko da mi je čisto jasno, da imam občasno premalo mleka. Ampak samo čez dan, ponoči mi pa skoraj raznese joške, ker poje ponoči samo iz ene in ima dovolj. Skratka, kr neki. Komej čakam, da preklopimo na konkretno hrano, ampak do tja je še skoraj 3,5 mesece. Jao meni...

Cepljenje
jaz bom cepila po obveznem programu, upam, da ne bomo imeli reakcij kot pri Neži (boleča noga, totalna tečnoba in dretje cel dan). Hvalabogu nič hujšega. Za rotavirus in pnevmokokne okužbe ne bom cepila, čeprav bo šla v vrtec. Rotavirusov je preveč, da bi bilo cepivo učinkovito proti vem (podobno kot pri gripi), kar se pa pnevokoknih okužb tiče je pa tako - ali jih otrok pobira, ali pa jih ne. Naša Neža je bila bolna po odhodu v vrtec skoraj pol leta skupaj, ampak izključno viroza na virozo. Antibiotikov nismo imeli oziroma jih je jedla dvakrat, pa še takrat nisem prepričana, če jih je res potrebovala. Tako da bom pri Manci poskusila isto, pa bomo videli. Res pa, da si dva otroka nista enaka in mogoče mi bo kasneje pač žal. Jo bomo pa pri cca. 2 letih cepili za klopni meningitis, Nežo smo letos, pri 3 letih. Moj mož je prebolel meningitis, in vztraja pri cepljenju.In jaz se strinjam.

Pri nas končno prihaja v poštev igralni lok - in totalno se krega na enega pajacka, ki ga naviješ in potem cinglja. No, krega se, ko neha cingljat. Stara 2 meseca, pa že ve, kaj hoče. Odlično. Komej čakam puberteto user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 274
6.8.2013 14:32:10   
ursonok
Glede cepljenja ...
ta debata na slovenskem forumu itak nima smisla, ker je tam pač cepljenje obvezno. Zato je očitno najbolje, da se prepričaš, da je cepljenje ok, hkrati pa moliš, da ga bo otrok dobro prenesel. Če ga ne prenese ali pa starš iz drugačnih razlogov otroka ne bi cepil, ima kup problemov, državo na glavi, vključno s kaznimi in sodišči.
Šele ko bo enkrat - če bo - cepljenje prostovoljno in bodo tudi zdravniki malo bolj odkriti glede tega (če bodo, kajti tudi zdravniki včasih prejemajo kar konkretne provizije s strani farmacije za to, da propagirajo cepljenje; je pa precej takih, ki lastnih otrok ne cepijo!), bo debata o tem smiselna in plodna. Zdaj se pa posluša samo o cepljenju kot civilizacijskem dosežku, o "groznih, smrtonosnih boleznih", o ljudeh, ki otrok ne želijo cepiti, pa kot o najhujših idiotih in neodgovornih starših. Brezveze.
Ljudje pa pač poslušajo samo svoje zdravniki (ki itak pravijo, da je cepljenje čisto zlato, razen tiste vročinice in tečnobe, ki se lahko pojavita po), nihče pa si ne bo šel brat (ang.) literature o tem, koliko so cepljenja sploh učinkovita, kakšni so stranski učinki, kakšno vezo ima epidemija sodobne neplodnosti s cepljenji v otroštvu, koliko cepiv so že umaknili s trga, ker so bila neučinkovita in škodljiva (nazadnje na Japonskem - cepivo proti HPV, ki ga pri nas uvajajo!) itd itd. Ker se ljudem ne da, nimajo časa itd.
Pa tudi lažje je odločitve prepustiti drugim (zdravnikom itd.) in mirno spati, a ne user posted image

Skratka, mislim, da je potrebno dati ljudem svobodo, da se sami odločijo glede cepljenja svojih otrok. Tako je v Španiji, pa še vedno, kot sem napisala, večina cepi.

(odgovor članu Barbapapa77)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?