Barbapapa77
|
Dobro jutro, evo, pa je spet ponedeljek. Tale vikend je bil po svoje podoben kakšnemu zimskemu, ko je zunaj -20 stopinj. Namreč - prav tako smo bili več ali manj noter in se igrali s plastelinom. Zunaj smo bili samo zvečer za 1 urco, ker drugače ni za zdržat. Niti pri nas, pa smo sredi gozda in zelenja, pa še potok teče zraven. no ja, še ta teden, potem bo pa po prvem avgustovskem dežju sigurno že kmalu mraz. In spet ne bo prav. Naša tastarejša je doma. Moja starša in sestra so res zakon - na morju je bila 14 dni, prišla domov vsa nasmejana, polna vtisov, zagorela in zdrava, pa še babi je spotoma kr dol na vikendu oprala skoraj vse njene obleke, tako da še s tem nisem imela nič dela. Ne moreš verjet, čisti luksuz. Hvalabogu za take starše, res! Duda hehe, jaz sem si prisegla, da je ne bom dala Manci, ker smo imeli pri Neži totalno štalo z dudo. No, pa sem popustila in sem ji jo vseeno dala, namesto joške Moram rečt, da je Manca niti ne mara preveč, samo kadar je lačna ali kadar res ne more zaspat, drugače jo gladko pljune ven. Ampak pri Neži je bila pa katastrofa - imela jo je do 2. leta čez dan in potem še do 3. leta čez noč. Ni govora, da bi jo vzeli. Ampak je bilo en kup problemo zaradi dude - v vrtcu jo je imela čist skoz v ustih, še ko je jedla. Doma smo ji jo vzeli sem in tja, pa se je non-stop drla. Katastrofa skratka. In potem sem pri 2. letih rekla, da je zdej pa dovolj tega heca, vzela dudo za čez dan (napaka, morala bi jo vzet tudi za čez noč) in je bilo 2 ali 3 dni katastrofa. Predvsem v avtu, se je drla čist skoz. Po 2 dneh je sprejela dejstvo, da je duda samo še za spat in smo zmagali. Potem za noč sem ji jo pa vzela po zobozdravniškem pregledu, ko ji je zdravnica rekla, da jo mora dat stran. In jo je potem dala. Skratka, čisto narobe zapeljano s to dudo, vem. Zdej jo bom vzela pri 1 letu, preden bo šla v vrtec. Potrpela par dni in mir. Ursonok nekje si spraševala, kako se lahko kdo zredi 30 kil? Hehe, z lahkoto. Jaz sem se v obeh nosečnostih. Prvič iz 70 kg skoraj na 100 kg - res pa, da je bilo vsaj 10 kg na račun vode zaradi visokega pritiska in je šlo s porodom dol 17 kg. Drugič pa iz 80 na koraj 100 - tudi tokrat je šlo dol 17 kg skoraj takoj po porodu. Ostaja še precej, preveč. To pa kr noče samo dol, bo treba zelo delat na tem, kot kaže. Pa niti nisem nekaj zelo žrla - nisem se niti pazila, ampak nažirala se pa tudi nisem. Ne prvič in ne drugič. Zdaj spravim dol še telih 15 kilc, da pridem na svojih 65 in potem to držim do smrti, upam. Ker že celo življenje hujšam (in se redim nazaj) - tukaj resno nimam razčiščenih stvari, se zavedam. In pri 35. letih imam kr dovolj tega stalnega hujšanja, bo treba potegnit črto. Spanje pri nas bi vse še šlo, če ne bi blo treba otrok spravljat spat. To je pa čista katastrofa, res. Neža noče iti več opoldne spat, ker pa res ni zmatrana in ji je vroče, potem je pa ob 6ih zvečer za umret tečna. In če slučajno ena zaspi, tadruga obvezno teži. In zbujata ena drugo, ker spimo v eni sobi. Kakšen večer se mi skoraj odpne od spravljanja spat - tavečja hodi ven in not skoraj 1 uro in pol, tamala se dere tačas... Groza res. No, še kakšno leto ali dve, pa bo bolje evo, spet noče spat - lepo se mejte, naj vam ne bo preveč vroče
|