|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
1.8.2013 16:13:41   
Lethe
Dansas, hvala. Saj ravno to je, če je alergija, ne vem in prav tako, če bomo delali teste (18.10. imamo datumuser posted image ) in bo negativno, ne pomeni, da je nima. V čem je potem smiseluser posted image Za dieto brez KML sem se sama odločila, da vidim, če bo kakšna sprememba na bolje. Če ne bo, neham. Patronažna je isto rekla, pediatrinja pa sploh nič.
Ampak se mi zdi, da nekaj moram naredit, samo gledat in se sama sebi smilit nima smisla. Ne bom pa pretiravala z vsemi možnimi živili. Poleg KML je možna še le laktoza, jajca in morda pšenica...
Verjetno bi se moglo izboljšanje že v 1 tednu pojavit, ne šele po 3, kakor ponekod piše.

Je pa imel nečak prav tako nitke in negativne teste za alergijo. Menda je imel kasneje kar precej krvi, na začetku pa le nitke in sluz. No, ko je že vse minilo, po nekaj mesecih, so dobili izvide, ki so pakazali neke črevesne bakterije. Kaj ti to pomaga toliko kasneje.

Lahko je pa vse skupaj zgolj zaradi nezrelosti črevesja.

Aja, tvoje punce. Prvi dve sta se tudi meni zdeli isti, sem najprej mislila, da je to ena punčka, ko sem ugledala tretjo, pa se mi je posvetilo, da so vse triuser posted image
Kako pa si naredila tiste okraske? Res so lepi, ja.

Kolike: to potem ni isto kot vetrovi in krči? Kdaj se običajno začnejo? Jooj, upam, da ne bo še tega, če to ni to pri nas...jo že tako dovolj zvija kakšno uro po obrokih, sploh proti jutru. Če je ne bi zvijalo, bi zagotovo dlje spala, sem prepričana. Ker potem, ko se zbudi, hoče jest, ampak v bistvu sploh ni lačna - se le tolaži.

Temence: kako se pa te na obrveh odpravi? Za zdaj mažem z mandljevim oljem ali bepanten mazilom...pa potem čez čas nežno podrgnem s tetra plenico. Tistim na glavi bi se tudi jaz rada izognila, ker ne vem, kako se jih človek lahko loti med toliko lasmi...
Drugače pa priporočajo, za blažje oblike, nekaj od Mustele, ki je prav za to.

Čiščenje kože: kako izgledajo te pikice, kot čisto majhni mozoljčki mogoče? Ima Polona sedaj lička polna drobnih pikic, ki so nekatere bele na sredini. Od daleč pa izgledajo kot kakšni lišaji - rdeče, ko ji je vroče oz. po dojenju (koža na kožo)

Še nekaj glede kilogramov. Hahah...imam dodatno motivacijo. Prejšnji dan sem si naročila kratke hlače po netu in mislim, da premajhne (ostale od te znamke imam št. 28, tu so imeli pa XS, S, M, L, XLuser posted image ).
Ker pa si jih želim že od lanskega leta in večje št. ni bilo, se bo treba nekako v te spravit. Imam že ene take, stare in čisto sprane, pa sem si že lani hotela nove, manjše, naročit, a jih nisem odkrila. Zdaj imam pa teh nekaj kg več in...no, bom videla stanje čez nekaj dni, ko pridejo.

< Sporočilo je popravil Lethe -- 1.8.2013 16:25:32 >

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 226
1.8.2013 16:31:53   
ursonok
Ojla,

jaz ne vem, kaj je z mano. Ali me je sesulo eno malo (!) pivo včeraj proti večeru, ali sem res tako kronično utrujena, ali me je zamoril mejl s CSD ... Skratka, bila sem cel odklop, ko nam je uspelo uspavati Aurorčico (okoli 13h), sem šla tudi sama spat - in dremala več kot uro. Tako da spet nisem šla palavat user posted image Sicer sem se prejle vrgla v naš bazen za 20minut, a to ni isto kot "pravo" plavanje v "pravem" bazenu ... No, več sreče jutri.

Diete ...
no, jaz sem itak tako imenovana ribo-veganka user posted image Tako da mleka in podobnih zadev že dolgo ne jem ... jem pa vse oreške, sadje, citruse itd itd. Skratka, vse, kar naj bi bilo kao alergeno. In Aurorki ni nič. Res je sicer, da se že precej manj dojiva kot na začetku, a vseeno. Ima lepo kožo, nič je ne zvija, ponoči kar mirno spi. Pa tudi AM dobro prenaša. Tako da sem res vesela, da imamo enega "normalnega" v hiši user posted image .

Nasploh se ne smem pritoževat ... Res je pridna. Morda na splošno premalo spi (čez dan je veliko budna), a ni sitna, zateži, če je lačna ali ji je dolgčas. Zvija jo kdaj pred kakanjem, a to je normalno. Pa joka zvečer, ko je živčna po celem dnevu ... Kolik pa nima. user posted image

Danes se gremo spet tehtat. Uf, me zanima, kaj bo. Dolžina - to je kr neki. Vsi drugače namerijo. Pri nas so se vsi otroci po prihodi iz P skrajšali user posted image Jo bomo poskušali danes sami zmeriti, če se nam bo dalo. IMamo že 8 tednov!

Barbapapa
ma ja, ta CSD je cel odklop. Mi imamo stalno prebivališče v Slo in jaz sem tam zaposlena. Po zakonu je torej Slo primarna država glede izplačila družinskih prejemkov. Oni so dolžni na podlagi zakona meni izplačati nadomestilo. Pika. Španija, ki je šele sekundarno pristojna, pa bi lahko, če bi mi tukaj težili za denar, rekla ne. Ker nam po zakonu ni dolžna ničesar izplačati (in tega od nje tudi ne pričakujemo). Zdaj pa nam kar Slo nekaj teži in se zmrduje. Halo. Kdo pa bo upošteval zakone, če jih že država noče?! Drekci pekci.
Sem jim vse povedala v dveh mejlih, pa ni bilo nobenega odgovora. Upam, da so dojeli. Res ne vem - ali so ti uradniki tako debilni, ali zanalašč zavlačujejo in delajo probleme (kriza itd) user posted image

Ko tako pišete, od kje prihajate - ali je katera iz okolice Domžal/Radomelj/Mengša/Kamnika? Od tam nekje sem jaz ... user posted image

Danes nisem nič slišala otrok - so šli na morje, na Krk. Jim kar malo zavidam user posted image

Dansas
ja, to so hormoni ... Jaz jokam za vsak drek. To, da nekdo nezaželenega otroka rodi in ga da v posvojitev, se meni zdi res plemenito dejanje - dati življenje nekomu, ki bi ga sicer komot splavil user posted image . Ta človek bo morda svetu veliko dal ... A res si ne predstavljam, kako preživljaš celotno nosečnost, porod itd., če veš, da tega otroka nočeš, ga boš dal stran itd. Mora biti res res težko. Strašne stvari.
Zakaj pa je umrl tisti sošolček? user posted image user posted image

KG
ma jaz se komaj prenašam, trebuh imam obupen, vsak dodaten grižljaj se mi pozna. ne vem, kako se bom spravila k sebi, pa sicer kar telovadim. Če ne dolgi sprehodi, pa plavanje in orbitrek. A učinka ni, kvečjemu nasprotno. user posted image

Nič, grem še kaj narest, dokler se dete pridno zabava v igralnem centru user posted image

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 227
1.8.2013 16:39:17   
Lethe
IZVIRNO SPOROČILO: ursonok
Ko tako pišete, od kje prihajate - ali je katera iz okolice Domžal/Radomelj/Mengša/Kamnika? Od tam nekje sem jaz ... user posted image

Jaz user posted image

Po mojem si ti kar kronično utrujena...ni krivo pivouser posted image Lahko še kakšnega kdaj spiješuser posted image

CSD pa sploh ne bom komentiralauser posted image

Točno, mi smo v začetku tedna že dobili zdravstveno karticouser posted image V enem tednuuser posted image

p.s. se priporočam za kakšen recept. Sploh za kaj sladkega. Zdaj, ko ne smem, pa bi to jedla...in je povsod mlekouser posted image
Kaj pa kakšen namaz za na kruh?

< Sporočilo je popravil Lethe -- 1.8.2013 16:41:05 >

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 228
1.8.2013 16:40:17   
ursonok
Lethe
nam je P rekel, da testi za alergijo na KML nimajo smisla (kožni in iz krvi), ker so dostikrat negativni, pa otrok ima alergijo. Alergij je namreč več vrst, samo prva ali prvi dve se da ugotoviti iz krvi, četrte pa ne. (O tem piše tudi Golenhofen, zdravilec, na forumu "Zdravilstvo").
Če greš na dieto, je pri otroku izboljšanje že po treh dneh. Tvoje telo pa rabi 3 mesece, da se popolnoma očisti alergena. (Ko sem izvedela, da imam sama alergijo na KML, sem nehala pač to jesti - izboljšanje sem čutila po parih dneh, popolno okrevanje pa res šele po treh mesecih.)

Netoleranca laktoze - je nekaj drugega, tudi simptomi so drugačni od alergije: otrok ne pridobiva na teži (to je eden glavnih simptomov), ves čas kaka, kaka zelo vodeno, napenja ga, je "odsoten" (videti je, kot da bi bil zadet), ne more spati. Ponavadi zavrača joško, se dere in zvija. Naša prvorojenka je imela hudo netoleranco in je zadeva res grozna (spala ni nič, drla se je 24/7). Glede na to, kako lepo vaša Polona raste, mislim, da nima problemov z laktozo.

Spanje na trebuhu
ma to so spet neki ameriški miti. Saj je veliko knjig o tem - "v zibki" umrejo otroci, ki imajo hude prirojene napake (srčne), ne pa zaradi ležanja na trebuhu. Spanje na trebuhu za zdravega, donošenega otroka sploh ni nevarno. Pri nas sta tako Abel kot Aurorka spala in spita na trebuhu - že od rojstva.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 229
1.8.2013 16:46:57   
Lethe
Pri intoleranci na laktozo ne pridobivajo na teži? Aha...tega nisem vedela. Ker ostali simptomi pa nekako so. Kaka kar naprej (a ni itak bolj vodeno?), napenja, prdi in zvija se pred tem. Spi kratek čas, pogosto nemirno, na dojki se tudi nekajkrat dnevno "krega" - kar trga in otepauser posted image

Sem pomislila tudi na pisanje dnevnika kaj pojem. Tako se imela tudi zase, ko sem imela alergijo/dieto v srednji šoli. No, pa ni nič pomagalo. Na srečo je izvenela. Verjetno pa je bila skupek večih dejavnikov, predvsem psihičnih.

Drugače pa ja, so tudi meni povedali, da testi ne pokažejo nujno alergije, a je ta prisotna. Menda obstaja neka alt_ernativna varianta...preko sline in blata...pa se ne spomnim kdo pri nas to izvaja. Naj bi bilo kar zanesljivo. So eni za pse pošiljali vzorce...hehe...

< Sporočilo je popravil Lethe -- 1.8.2013 16:49:33 >

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 230
1.8.2013 16:59:29   
ursonok
Lethe
pojdi na bioresonanco. Povsem neboleče. Mi smo peljali starejšo. Lahko ti dam naslov od naše terapevtke (Črnuče), je pa še veliko drugih ... Ti povedo za vse alergije, pa še kakšne druge stvari ...

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 231
1.8.2013 17:43:49   
Lethe
Se priporočam.
Mi lahko, prosim, še malo opišeš postopek in način ugotavljanja alergij ter potem zdravljenja.

Sama imam s homeopatijo dobre izkušnje, bioresonance pa ne poznam.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 232
1.8.2013 17:44:00   
niinii
Ursonok ja jaz sem ti pisala :)

Pa jaz sem tudi iz okolice, od kjer prihajaš :)

Drugače pa sva bile danes 3 ure zunaj, posledično mi že skoraj ceu dan spi. Ko se zbudi, se previjeva, pojeva, pol pa še mal gleda, pa jo zmanjka. Se kar bojim kakšna bo noč.

Kar se pitja piva tiče, pa ne spadam v vašo skupino. Piva ne maram. Spila sem ene 2x bandidos ice (pred nosečnostjo), pa zadnjič sem malt probala. Drugače mi pa ne sede tist grenek okus.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 233
2.8.2013 0:32:03   
ursonok
Ojla,

z mano se res nekaj čudnega dogaja ... Popoldne in zvečer me je napadla totalna lakota ... Sem se ob 22h ful nabasala gazpacha in rženega kruha user posted image Zdaj pa še brezalkoholno pivo srkam ... Vročina ubija user posted image

Aja, no, vidim, da nas je potem kar nekaj s tistih koncev ... Jaz sem sicer iz Preserij pri Radomljah ... Nič kaj prijeten kraj, takšno selo, provincialna zavest ... Vsi samo gledajo, kaj in kako počnejo sosedje, in šimfajo ... Naša ulica ni velika, pa je bilo tam en kup samomorov (o podrobnostih raje ne bi) ... Mene in nasploh našo familijo so vsi čudno gledali - še posebej zato, ker skoraj edini nismo hodili v cerkev user posted image Ostali so namreč vsi začeli hodit po letu 91 user posted image . Jaz sem bila zelo divji otrok, rabutala sem, uničevala stvari, zažigala kontejnerje s papirjem ... Skratka, zabavali smo se na polno ... In so vsi govorili, da sem grozna, obupna, cel faliranec ... (Edino to jim je šlo v nos, da mi je šlo v šoli vedno veliko bolje kot njihovim otrokom user posted image .) Še zdaj, ko z avtom zapeljemo v ulico, kar čutim poglede za zavesami ... user posted image Eh, morda malo pretiravam, ampak res ne bi živela tam ... Na faksu sem se preselila v Ljubljano in vedno mi je bila najhujša nočna mora to, da bi se morala vrniti nazaj domov. Groza.
Od kje sta pa vedve približno? Jaz sem hodila v šolo v Radomlje, na kamniško gimnazijo smo hodili na plese, v Lek na bazen (poleti), za rekreacijo na pa mengeško kočo ...

Sicer smo danes stehtali tamalo - spet je bolj malo dobila, 60gr, nič več. Jaz ne vem, dojenje nam ne gre, zjutraj še nekako, a po dojenju navadno noče več jesti ... (Če ji damo takoj AM, zmaže tudi 120ml.) Mah, bo že. Zdaj imamo približno 4720gr.

Aja,
kako so pa kaj vaši zobje? Mene en boli, bo treba k zobarju, ni druge. Če me je med N kaj bolelo, sem vedela, da je lahko prehodno, zdaj pa vem, da ni ... A se mi tako ne da s tem ukvarjat ... user posted image user posted image user posted image

NIč, grem, bodite v cvetju!

(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 234
2.8.2013 7:59:45   
Saša33
Dobro jutro,

evo sem malo prišla k sebi. Včeraj smo imeli čudovit dan, smo se spokali na morje kopat. In pot je minila v obe smeri brez joka. Oba sta plavala v frodo obroču. Malega si sicer skozi zraven držal a je užival. Na hotro smo še ene špagete pojedli in nazaj sta spala oba kot ubita. Super je blo....bomo šli sedaj vsak teden na kopanje. Lari se je čisto mešalo in bi bila non sop v vodi. Tamalega je pa tud čist zmatralo, je spal celo noč ( no do 4h).user posted image user posted image

Ursonok: Ma meni je tudi fino k sve se preselila tuki gor stran od moje in njegove vasi. Pač se ne družimo neki z sosedi. Vsak je zase. Meni je ok. Itak je Zaplana bolj spalno naselje. V gozdu pa itak ne strečamo žive duše, razen v ponedeljek je imela vojska vaje, sem skoraj na rit padla sredi gozda jst z vozičkom pa dvema otrokoma, pa s eprikaže skupina do zop oboročenih. Lari ni blo nič jasno, meni pa je blo tud kr malo grozno. ravno danes sem se zbudla z zobobolom, verjetno posledica včerajšnje klime.

Pitje alkohola: Sem bila vedno raje za kozarec vina, posebej kako špansko. Imam pa sedaj kar malo mačka če ga popijem zvečer.2cd piva pa me prav prijetno uspava.

Temenca: Meni so svetovali, da de otrok veliko poti preko glave in da če ima po glavi temenca jih je res dobro odstraniti. Sem samo enkrat pred kopanjem namazala z oljem, pa v porodnišnici sem dobila v paketu glavniček za temenca, ima bunkice nmesto konic. In vse je šlo

Dansas: Super zadeva, mi smo tudi taki. Ni treba da je vse novo. Vse bolj so vredne take domače igrače.

Peeby: Čist normalni je, da je toliko zraste, En mesec več zrastejo,en mesec več zdebeljo. Pri nas je isto.

Kakanje in napenjanje: Mi smo vedno pokakani, vsakič ko plenico odprem. Edino zjutraj ko vidom, da ga začne matratiin se napenja. Mu odpnem plenico in v 2 min se sprdi in pokaka. Prej se je pa pol ure zvijal.

Nič, tamali se je najedel....lepo bodite danes

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 235
2.8.2013 9:59:11   
girl79
Čao mamice user posted image ,

Evo za nami (po mojih standardih user posted image ) kar ok noč...spat ob 22.15, dojenje ob 00.30, 5.00 in 7.15....sploh tista runda od 00.30-5.00 mi je bila všeč user posted image user posted image ..no vmes se je sicer enkrat z rokico zataknil med štangice od zibelke, tako da sem imela reševalno akcijo, ampak je na srečo spal naprej...torej do 5.00.. Jaz sem volj ali manj spala sicer samo nekje do 6.00, ker potem se je pa spet začelo kamranje, napenjanje, prdenje itd...je bilo zdaj kakšen teden boljše s tem jutranjim jamranjem in napenjanjem, zdaj pa 2 dni spet slabše user posted image ...no se je pa potem okrog 8ih pošteno pokakal, tako da sem ga kar v lijak dala ležat in sem ga umila user posted image user posted image ..je imel po celem hrbtu...še dobro da imam na kavču skoz dekice, pa še rjuho sem imela čez....

Sem imela pa včeraj kar pester dan, najprej sem skupaj s tamalim peljala tavečjo k psihologu- tko da je zdaj uradno da je čist fajn punca user posted image ...mali je pridno prespal cel pregled, potem sem se pa dobila s kolegico in sva vozičkale dobri 2 uri, potem domov, skuhat kosilo, potem sem šla spet peš po tavečjo v vrtec, vmes so že prišli na obisk tašča in tast in babica od mojega...no potem smo šli pa zvečer še na en sprehod, tavečja s poganjalčkem, tamali v vozičku user posted image user posted image ...Moram rečt da neskončno uživam v tem da imam otroka, ki sem mi v vozičku ne jokauser posted image user posted image So sprehodi veliko bolj prijetni user posted image ....Saj moram rečt, da je na splošno (razen ponoči), naš dojenčke kar tak....user friendly user posted image

Spanje na trebuhu - meni je tudi sicer malo zoprno, ko bereš da se je število smrti v zibelki prepolovilo odkar velja trend, da se dojenčkov ne daje več spat na trebuh, ampak je pa tudi res, da če je donošen in če obrača glavico itd. mislim da skoraj nima kaj bit....jaz ga sicer čez dan ponavadi dam spat kar na kavč v dnevni sobi in ga malo večkrat prečekiram, za v zibelko pa mi je prijateljica posodila Angel Care in ga vklopim, tako da bolj mirno spim...sem sicer upala da bo tamali ponoči kakšne daljše kose spal, ampak ravno čudežev tudi ni odkar ga tudi ponoči dajem večinoma na trebuh spat....je pa res da se mi velikokrat zaplete z rokicami med štangice in se zato po mojem zbudi...bo šel zdajle v parih dneh v večjo posteljico, pa močno, močno, močno držim pesti da vsaj takrat dočakamo kakšno vsaj 4-urno rundo user posted image

Kilogrami - Jaz sem kar pridna, iz porodnišnice sem prišla z -4 kg, doma sem shujšala še 9 kg, no še 2 moram shujšat in bom na prednosečniški teži user posted image user posted image ...no sem se pa pred nosečnostjo kakšne 2 kg zredila, tako da če shujšam kakšne 4 kg, tudi ne bom nič huda user posted image Se pozna da kar veliko vozičkam, pa ene 2x na teden spustim večerjo in je to to...no pa dojenje naredi svoje seveda - je kot da bi imela še en trening zraven vsak dan user posted image user posted image

ursonok - sem pa jaz tudi iz "tvojih" koncev - samo tu živim šele cca. 6 let, sicer sem pa iz Štajerske, no še prej sem bila pa iz Gorenjske, no pa vmes v LJ, pa potem kako leto spet na Gorenjskem...v glavnem, meni se ni porblem preselit, sem že tolk zverzirana da sem spakirana v pol urce če je trebauser posted image user posted image

dansas - res lepi okrasi nad posteljico...jaz bi tudi rada kaj takega znala naredit, pa je očitno gen za ustvarjanje mene malo preskočil, moja mami je kar tak malo umetniški tip, pa tudi sestra dela iz lesa lepe stvari- zapestnice, svečnike, skledice..., mene se pa očitno ni nič kaj prijelo user posted image

Pri meni je ravno zaključil monter za rolete - smo imeli eno reklamacijo, tako da sva zamudila čas za sprehod....no itak greva potem po tavečjo v vrtec in potem h kolegom na obisk in bomo cel popoldan zunaj, tako da en dan brez jutranjega sprehoda si pa tudi lahko privoščim user posted image

Lepo se mejte user posted image

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 236
2.8.2013 10:55:37   
Lethe
Živjo

Pri nas vse po starem... najprej 3 ure spanja, potem 2,5 in še 2. In potem konecuser posted image Se je kar nekaj smejala in je bilo treba vstat. Da ne omenjam, da je bila zvečer kot sova. Smo šli na sprehod za ene 45min in je celo pot gledala, pa potem še doma 1 uro. In nato le toliko spanja...groza. No, pa je do sedaj odspala celih 20minuser posted image

Ursonok: mi boš na zs kaj povedala glede bioresonance user posted image Drugače sem pa jaz hodila v šolo v Kamnik, ampak takrat ni bilo več teh plesov. Menda je bilo fajn...

Na Mengeško kočo in Rašico sem pa lani full s psom hodila, v bistvu tudi v nosečnosti, do snega...potem raje nisem izzivala usode, je bilo preveč ledeno.

Mala je zdaj pod igralnim lokom. Danes tudi to ni tako zanimivo. 5 minut... Pa vedno se zapiči v enega sončka in nekaj godrnja - potem ga prižgem, da igra glasba in utripa, pa je zadovoljna... ne moreš verjet, da zna že pokazat kaj hočeuser posted image Se kar pogovarja z njim. Isto v zibki z vrtiljakom in na previjalki...hude debateuser posted image In v jok, ko utihnejo.

Girl79, napredujete!user posted image

Aja, kako pa jih dajete spat na trebuh? Kje so roke? Ob telesu ali gor, ob glavi?

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 237
2.8.2013 13:08:31   
Barbapapa77
hej,

danes sem pa uspela it na sprehod zjutraj, ker pač nisem šla nazaj spat user posted image . Ampak je bilo vseno že vroče, pa še moja sprehajalna pot je v konkreten hrib in po soncu. Ker namreč povsod drugod je makedam, pa mojo princesko preveč trese in ji ni všeč. Tako da mi ostane samo ta varianta zaenkrat, dokler ne bo bolje prenašala tresljajev. Je zanimivo, kako so si otroci res različni - Neža je bila bolj zadovoljna, če jo je fino treslo in najraje je spala v lupinici. Ta ima raje mirno vožnjo po asfaltu in zelo, zelo slabo prenaša lupinico in vožnjo tudi.

Lethe - nimam pojma o alergijah na KML, ampak vem nekaj o kolikah in nerazvitem črevesju - samo iz izkušenj, seveda. Nežo je nekje pri 8. tednih začelo zvijati nenormalno, vsak večer od cca. 6ih do ene 10ih ali 11ih. Pomagalo ni nič, nažalost. Razen stalnega nošenja po rokah in tresenja. Tresenje je bilo obvezno, če si se za moment ustavil, je še bolj jokala. Kakšen dan sem bila prepričana, da mi bodo odpadle roke, še sploh, če moža ni bilo doma in sem celo rundo morala sama odnosit. Za zmešat. Poskusila sem vse mogoče - izločila mleko in mlečne izdelke, pa sadje, pa zelenjavo, pa moko, pa ni da ni... Kupila kapljice proti krčem, masirala trebušček... Pomagalo ni nič. Razen čas. Pri 12. tednih je minilo od danes na jutri in je bil mir. Samo nimam pojma, če je pri tebi tudi kaj podobnega, lahko je vse kaj drugega... upam pa, da je kaj takega, kar s časom mine user posted image

Pri nas je ponoči še kar - se zbudi nekje okrog 2h, +- ena ura in potem ob 5-6ih enkrat. Me pa nervira čez dan, ko bi jedla na 2 uri. Se mi zdi, da več kot pol dneva presedim na kavču kot en nasedel kit in molim joške ven. Tole dojenje mi je malo preveč omejujoče. Sej vem, da je dobro in najboljše in sploh za otroka, ampak za mamo je totalna okupacija, nouser posted image Se potrudim še največ do 6. meseca, potem pa konec veselja, komej čakam, da ji bom lahko dala kak frutek user posted image kje na kakšni klopci mimogrede. Še bolje pa bo, ko bo v roke lahko dobila žemljo za po poti user posted image

Spet bo vroče čez vikend - in danes se vrne starejša iz morja. Kaj bomo počeli pri 37 stopinjah zunaj, ne vem. Notri pa jo bomo tudi težko zadržali cel dan... No en mali bazenček v senco, to bi moralo trajati vsaj kakšno urico...

lepo se mejte, moji 2 uri sta mimouser posted image

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 238
2.8.2013 13:33:35   
Lethe
Ojoj, kolike se začnejo tudi tako "pozno"? Sem upala, da bomo že kmalu mimo kriznega obdobja. Itak je menda 6. teden najhujši, ampak še ne vem zakaj. Po drugi strani pa upam, da ne ugotovim, ker je že sedaj povsem dovolj...
Polona je danes spet bolj zahtevna. Ves čas lačna oz. bi bila priklopljena. Spala pa ne bi. Jao, jok...

(odgovor članu Barbapapa77)
Neposredna povezava do sporočila: 239
2.8.2013 13:45:14   
ursonok
Živijo,

jaz sem pa danes ful spala ... pa sem še vedno zaspana user posted image Spat sem šla okoli 1h, spala do 7h, ko me je zbudila A, sva se podojili, potem pa ni hotela več spat - jo je mož odnesel s seboj v kabinet, jaz sem pa okoli osmih nazaj zaspala. Do enajstih (skoraj)!!! Sem bila potem jezna na M, da me ni prej zbudil (A je namreč zaspala ob 9h).

No, nekaj malega naredili, pojedli zajtrk, bili v igralnem centru, zdaj pa, upam, da spet spi user posted image .

Vročina
pri nas je zadnje dni res pasje vroče, 35-40, se prav čuti v stanovanju, je vse totalno pregreto .. Meni je sicer ok, domačini pa ful jamrajo ... ob 20h pridejo na bazen in tožijo, kako umirajo od vročine ... Mene pa že zebe, ker ni več sončka user posted image
Je pa res, da je glede sprehodov zapleteno - ali zjutraj (kar odpade), ali pozno popoldne/zvečer - to pa kar prakticiramo. Pa izležavanje na bazenu brez pleničke - to ji je največji žur.

Barbapapa
se strinjam, dojenje je precej omejujoča zadeva, sploh če se otrok želi pogosto dojiti ... Ko me je patronažna pri prejšnjem nagovorila, naj si zaradi pomanjkanja mleka črpam (dojenje, ki je trajalo 40 minut, čez uro in pol črpanje, ki traja pol ure, potem spet dojenje, pa spet črpanje itd.), sem skoraj fasala depresijo - počutila sem se kot molzna krava. Čisto mi je na psiho udarilo. Da ne omenjam, da mleka ni bilo niti za 10ml več, ampak samo vedno manj.

Spanje na trebuhu
položiš ga na trebuh, roke pa potem sam nekam da user posted image Tudi če se uleže nanje, ga to ne moti, saj zelo hitro najde pozicijo, ki mu ustreza. (Jaz sem ji jih najprej sama ven vlekla, jih daja na stran, ob telesu, pa sem jo s tem samo zbudila in razdražila.)

Danes spet ne bom šla plavat v pravi bazen. Bom poskusila malo nadoknaditi v tem našem.... Zvečer pa potem malo orbitreka.
Vidim, da ste ene kar pridne s KG-ji ... Pohvalno. Meni gre bolj slabo user posted image A bo že. Danes popoldne gremo morda na razprodaje - kupit tekaške superge, kakšne hlače in majico za telovadbo/tek, morda dve uteži po 2kg ... Potem pa ni več izgovorov, hehe user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 240
2.8.2013 13:47:29   
ursonok
Girl
ja, vidim, d si dala že pol Slovenije čez user posted image Upam,d a ti "naši" konci ustrezajo ... Sicer pa, če si priseljen, ti gre pol stvari manj na živce kot sicer ... Če želiš, se vklopiš, če ne, pač ne. Če se pa nekje rodiš, si pač del tistega ... In šele ko se odseliš in zadevo opazuješ z razdalje, ugotoviš, v kakšnem selu si živel user posted image .

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 241
2.8.2013 13:57:35   
dansas
Hej,

da je možno, da otrok nima kolik, sploh nisem vedela user posted image - sem mislila, da jih imajo vsi, samo eni pač v bolj hard različici... mi nismo te sreče; smo dobili cel paket: kolike, nespanje, temenca, napenjanje, prdenje, goltanje zraka,...

Današnja noč je bila super: dojenje ob 1:30, 4:30, 6:00, 8:00 in 10:00 - najbolj mi je bilo všeč, da je tako dolgo potegnila (in seveda tudi mami zraven user posted image ), tako, da sem zdaj kot roža user posted image .

ročne spretnosti - v naši družini smo vsi nagnjeni k neki ustvarjalnosti (vsaj ženski del) in tudi otroke spodbujamo v tej smeri. Jaz lončarim, kvačkam, pletem iz bek, delam nakit iz perlic, pa še bi se kaj našlo. Me veliko stvari zanima, posledično pa ne blestim v nobeni, ker se ničemur ne posvetim popolnoma.

Baje, da spet prihaja vročinski val - mi se že pripravljamo...

user posted image

... in kažemo jezik vročini user posted image

papa

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 242
2.8.2013 14:21:26   
ursonok
Dansas
super sličica user posted image
Kaj pa je to "beka"?! (Praviš, da pleteš iz bek.)
Jaz sem v mladosti štrikala (tj. pletla), iz navadne volne. Največji dosežek je bil pulover - ki sem ga morda oblekla dvakrat, saj je bil, hm ... tako rekoč nenosljiv. Krivo seštrikan, en rokav krajši od drugega, skratka ... Ni to moja "jača strana" user posted image
Od ročnih spretnosti mi je šlo najbolje, kot že rečeno, rabutanje, zažiganje kontejnerjev in uničevanje nasploh ... user posted image user posted image

Kolike - ja, mi jih nimamo. Seveda jo kdaj muči kakec, ali pa zvečer se dere, ker je utrujena. Ampak to niso kolike. Je človek kar ok.

Glede visenja na joški - jaz imam to "srečo", da Aurorka itak ne mara joške, tako da si nikoli ni želela kaj preveč viseti tam gor ... user posted image Pa tudi nasploh dobro prenaša vročino, nič ne teži. Zanimivo mi je pa to, da pri vas otročki želijo več jesti/piti in viseti na joškah, Aurorka bi pa zaradi vročine manj jedla ... user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 243
2.8.2013 14:41:32   
baby1978
POzdravljene.
No končno imam tudi jaz malo lufta, da kaj napišem, vse ste tako pridne in pišete in z veseljem vas prebiram, na telefonu, pisat pa je na tel, je ful utrudljivo, no in končno sem prišla do računalnika. Naš velikan, bi cele dneve visel na joški, je pa res, da spimo že od začetka od 22h do 5-6h v eno, ZAKON. Danes sem ga stehtala in imamo že 4610g in stari 1 mesec in 3 dni, lepo je teža poskočla in tudi dojenje nama zdaj bolje gre, moram pit pivo in se mi ga ful naredi :). Kolike premagujemo z Coliprev in kumino, pa ni neke sile. Dodam mu še kakih 30-60 ml AM na dam, pa tudi to ppčasi ŠC ŠC vstran.
Imamo pa en problem, kožica je katastrofalna, Malo se čisti, temenca po ušesih, na obrazu, med obrvmi, prav se mi smili in ne vem več kaj naj naredim, za glavico ni problem imamo mustelo, kaj pa po obrazu- koža je zelo zelo zdeča in ponekod so tudi luske kot pri temencih, je možno, da ima naš Vito čiščenje+temenca po obrazu.
KG- sem še na +5, pa bo že, zdaj mi je najbolj važno, da so joške polne, saj se ne znam predstavljat, da grem od doma in še vse to vlačim zraven.

ursonok- nasa CSD je v k......, tudi jaz imam vsako leto tezave, ker mi te obrazce v nedogled pošiljajo, jaz sem namreč zaposlena v tujini in živim v slo.

No pa grem malo počivat, sa odhajamo v nedeljo na Mali Lošinj za 14 dni, juhu komaj čakam.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 244
2.8.2013 15:27:59   
Lethe
Baby1978, kako pa pri vas zgledajo te kolike?
Aja, pa uživajte na morju maksimalno!!! Blagor vam, ker mali spiuser posted image

Joj, vidiš, ti bi zmanjšala AM, jaz bi pa rada začela...pa ne gre. Stekleničke noče, ni šans. Bo res treba kupit črpalko in črpat. Če bi to mogoče šlo. Sploh zdaj, ko ne vem ali so problemi zaradi alergije ali ne.

Tiste, ki že imate otroke v vrtcu ali pa ste kaj bolje seznanjene s tem področjem...kako se upošteva premoženje za plačilo vrtca oz. znižanje plačila? Za koliko nazaj gledajo stanje na računih in premoženje?
Jaz imam namreč še nekaj privarčevanega denarja in ne vem ali naj ga pustim na varčevalnem računu ali poberem dol? Vem, da se bo upošteval, ampak v kakšni meri? Stanovanja nimava pisanega na naju, le vsak svoj avto in to je vse. M ima plačo, jaz zdaj porodniško, pred tem sem bila nekaj časa brez dohodkov, še prej sem prejemala plače... Aja, poleg privarčevanega denarja imam sedaj še tistega, ki sem ga iztožila od bivšega delodajalca. Menda se to ne bo upoštevalo? Ali pač? Če so to v bistvu plače z veliko zamudo...

Tole z vrtci je ena velika katastrofa.

< Sporočilo je popravil Lethe -- 2.8.2013 15:30:23 >

(odgovor članu baby1978)
Neposredna povezava do sporočila: 245
2.8.2013 16:03:35   
ursonok
Lethe,
jaz se sicer ne spoznam, ker živimo v tujini, a kolikor vem, se upošteva VSE, kar imaš. Če imaš kaj prihrankov, si takoj bogataš in plačuješ ful vrtca. Fotr mi je razlagal, da je njegova sodelavka, ki si je komaj izborila kredit za dvosobno stanovanje, dobila odobreno vsoto - in pri izračunu vrtca so ji to vsoto upoštevali kot njeno premoženje, tako da je morala plačevati polno ceno vrtca!!! Totaln absurd.

No, naj povedo še punce, ki imajo otroke v vrtcih v Slo, me res zanima, kako točno je s tem. (Mi smo že skoraj odločeni, da se ne vrnemo v Slo, dokler otorci hodijo v vrtec; tukaj imamo zadeve skora zastonj, v Slo bi pa obubožali - pa že tako komaj furamo iz meseca v mesec user posted image user posted image .)

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 246
2.8.2013 16:46:55   
Barbapapa77
oj,

Manca ima danes spalni dan, jaz pa malo miru, juhu...

Kolike - očitno se da zvoziti tudi brez, ponzam precej takih. Mi smo pri prvi pokasirali čisto vse po spisku - prve krčke med 4-6 tednom, kolike med 8-12, reakcije na cepljenja, da ne omenjam sploh bolezni po odhodu v vrtec (o tem res bolje da zdajle sploh ne začnem). Ampak zdaj je zrasla v zdravo, brihtno punco s čisto preveč energije. Tko da ne glede na to, kako grozno izgleda, se jaz zdaj resno tolažim z dejstvom,d a nobena stvar ne traja večno in da tudi najbolj zoprne težave minejo.

Glede vrtca - jaz imam otroka v vrtcu. Upoštevano dohodke iz zadnje dohodninske napovedi - če oddajaš septembra 2013, bodo upoštevali leto 2012. Vse prihodke, ki so upoštevani v dohodnini obeh staršev. Potem izbrskajo tudi vse bančne račune (tudi tiste, za katere sploh ne veš, da obstajajo in do katerih nimaš dostopa, da bi prosto razpolagal z njimi, npr. dodatne premije nacionalne stanovanjske varčevalne sheme). Avtomobile ocenijo po evrotaksu in jih upoštevajo samo, če so vredni nad 8.000 eur, upoštevajo otroške dodatke in vse podobne stvari.Za nepremičnine ne vem, ker sem jo šele zdaj kupila, menda upoštevajo kar je nad 90 kvadratov za 4-člansko družino. Potem to "premoženje" seštejejo in nanj izračunajo fiktivne obresti po obrestni meri, ki jo lahko dobiš samo v sanjah - nekih 4,5% se mi zdi. In ta znesek potem prištejejo k dohodkom iz dohodnine - potem pa te uvrstijo v določen plačilni razred. Jaz plačujem trenutno 200 eur, to je 6. razred, drugo leto bom pa spet 7. razred, ker sva vmes črpala eno pokojninsko varčevanje (ni bilo preveč pametno, vem). Jaz sem iz principa pobrala iz računov čisto ves denar, oddala vlogo, počakala na odločbo in potem položila nazaj. Zakaj? Ker mi gre na kozlanje, da upoštevajo prihranke in te tako kaznujejo z višjim vrtcem zato, ker si priden in šparaš. Pa mislim, da se mi ne bi poznalo nič pri določitvi razreda, ampak kaj klinc pa CSD briga, kolk mam jst privarčevanega na računih...

konec miru, prehitro sem se hvalila...

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 247
2.8.2013 21:44:58   
baby1978
Lethe- koliko skoraj ni....1x al pa 2x na dan ga za kakih par sekund zvije, to je to:)
CSD- vse gledajo, prihranke, nepremicnine, avte, da pa mas kredit zakaj pa ne upostevajo.

Neposredna povezava do sporočila: 248
2.8.2013 23:10:18   
ursonok
Zdravo,

no, saj nimam v bistvu nič pametnega za napisat ... user posted image
Smo malo pohajkovali, šli na kanjo in tapo, leteli domov ob 22h, ker je bila Aurorka na smrt zaspana ... Doma si privoščili še en gazpacho in solatko, zdaj pa degustiram neko pivo iz Cordobe ... temno. Kar okusno, samo malo preveč "prežgano" za moj okus (ki je sicer naklonjen temnim pivom).

Sem šla pa danes kljub super noči še čez dan spat!!! Obup. Občutek imam, da se čisto razpadam - zaspana sem in utrujena, redim se namesto hujšam, nič se mi ne da, zob me boli ...

Sem pa hotela napisati nekaj v vzpodbudo vsem, ki si želimo izgubiti še kak KG ... na poljskem forumu je punca, ki se je v nosečnosti zredila 30 kg (!!!), do zdaj shujšala 12, torej mora izgubiti še 18kg. Si sploh ne predstavljam, kako se mora počutit ... In ne vem, kako se lahko zrediš za 30 kg. user posted image

Duda
še to me zanima ... ali uporabljate dudo? Pri nas je noben od treh otrok ni maral. Meni je to načeloma zelo ok, a obstajajo dojenčki, ki se derejo in so res nervozni, a vseeno nočejo dude ... In so starši precej bogi.

Kaj boste kaj počeli za vikend? Mi imamo namen ... hm, jutri delati, iti v šoping ... v nedeljo pa gremo, upam, v Almerio (plaža, mesto itd.).

(odgovor članu baby1978)
Neposredna povezava do sporočila: 249
3.8.2013 9:19:42   
Lethe
Jutro...

Kako kaj?
Pri nas s(m)o zgodaj vstali. Ob 6 30 je bila kot sova, sita in nasmejana. In to spet po "kratki" noči - 3, 2, 2 user posted image Sem jo kar M prepustila in so šli s psom na sprehod, potem so bili pa zunaj. Jaz sem si še malo spočila, a spala nisem. No ja, bolje kot nič...

Barbapapa: potem v bistvu sploh nimate kolik, morda malo prebavnih motenj user posted image Od mamine kolegice hči je imela pri sinu zdaj kolike med 2t in 3m...menda se je drl po cele ureuser posted image Groza. Potem pa, kot bi odrezal, konec.
Ne vem pa kaj imamo potem mi...heh...očitno probleme s prebavo...

Ursonok: pri nas dude NOČE. Sem poskušala, da ne bi bila jaz duda, ko se napenja, preden se pokaka...a ne gre. Po eni strani dobro, ker ne bo odvajanja, po drugi bi pa prav prišlo. Dojeni otroci imajo ponavadi izbran okus user posted image user posted image

Mi gremo zdaj v Lj, pogledat eno kolo za M, mogoče zame kupit kakšno majico in jopo (v tej trgovini imajo full hude), potem pa h tašči na kosilo, ker pride tudi od M sestra, ki sedaj živi na Primorskem...
Zvečer pa, upam, da gremo kam na sprehod. Itak bo do nadaljnega še vedno okoli 35 stopinj...

Nič, lepo se imejteuser posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?