|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
7.8.2013 6:59:29   
sover
Dobro jutro!

Lahko bi bilo tudi bolje, no. Utrujena sem k norc, ker smo imeli ponoči žurko. Ugotalvjam, da je bil mlaj menda (pol pa itak ni čudno - pri nas je mlaj bolj "učinkovit" kot polna luna). Najprej je imela tamala zabasan nos, sem ga spucala, zato se je valjda zbudila. Je blo treba jest, nakar se je še pokakala. In ker sem jo prehitro šla previjat, sem jo za kazen morala čez 10 min še enkrat, ko je dokončala kakanje. pol ure za tem, ko je zaspala tamala, se je zbudil taveliki. In spet eno dobro uro rompompoma za zaspat. Mislim, da smo mrknili mal pred četrto, vstali pa ob 6. Ne sprašujte, kaj bom delala danes okoli poldneva user posted image .

Včeraj popoldne smo bili prvič dlje časa sami trije doma (jaz in otroka). Saj vem, da se tistim, ki imate več otrok, to ne zdi nič posebnega, ampak mene je blo kr malo strah, kako bom to sfolgala. No, pa ni nobene panike. Le ko dojim, gremo obvezno vsi trije v hišo, ker mi tam starejši nima kam it (drugače kar spizdi, če se mu zazdi). Na koncu sem vseeno bla čist fuč, ker je blo prevroče za zunaj bit, tamalmu pa dolgčas in se z ničemer ni dal zamotit, pol je pa delal same bedarije (risal z barvicami po kavču ipd.). Še dobro, da je potem prišel moj domov in sva jih skupaj dala spat.

Zdravstveno stanje je danes tudi OK. Včeraj sem sicer še zelo malo jedla, ker mi še ni pasalo, danes imam pa že malo bolj apetit. Bo treba nekaj finega za južno skuhat, sam še ne vem, kaj. Kakšne kumare in pire bi se prileglo.

Urosnok, se zelo strinjam s tabo glede cepljenja. Ko sem prebrala eno knjigo na totemo, sem prišla do zaključka, da stvar preporsto ni dovolj raziskana. Niti na eni niti na drugi strani. In ja, ljudje imamo radi linijo najmanjšega odpora, zato med drugim tudi to, da se zdravniki odločijo namesto nas.

Da se držim še malo teme: Karla je super. Zdaj se je začela pogovarjati z mano in proizvaja en kup grlenih glasov. Luštna je za znoret! user posted image V petek bo stara že dva meseca, v ponedeljek pa imava že drugo posvetovalnico. Kako bo hitro zrasla ... Konec septembra ima krst, dva meseca kasneje bo bratec star dve leti, ona pa že pol in bomo uvajali GH. Počakamo pomlad, selitev v novo hišo in prva svečka bo tukaj. Noro.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 276
7.8.2013 11:56:54   
Peeby
Pa smo jih dobili... tiste zadeve, ki se začnejo na črko K user posted image . Uglavnem mali ima že par dni strašne krče, začnejo se mu nekje ob 4h zjutraj, ki jih še prespi, ob 5h začne v spanju sopihat in se pritoževat, ob 6hpa so tako močni, da se zbudi in začne tulit. Potem traja kakšno urco ali dve. Tako da se je ritem mojega (ne)spanja "malenkost" spremenil... Zdaj vneto iščem vse zadeve/pripravke/kapljice/metode, kako mu pomagati. Ampak baje to mine, ne?! Tam nekje do 3 meseca, ne. Sem optimist.

jokanje: a potem imamo samo mi dojenčka, ki joka?! user posted image No, to jokanje se je izkazalo, da so razlog krčki... na začetku niso bili tako intenzivni in se ni tako zvijal in je zgledalo kot da se samo brezveze joka.

Kaj pa "kuhate" v te vročini? Jaz idej za kakšne osvežilne, hladne obroke sploh nimam - no, razen solat. Tako, da so na sporedu vsaki dan skoraj. Z avokadom, kvinojo, tisoč in enim sirom, piščancev itd...

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 277
7.8.2013 12:29:07   
filipinab
Čao mamice!

Naš mali je imel včeraj spalni dan - mami kot prerojenauser posted image V miru sem lahko skuhala, mal pospravla, pojedla, pospala ... le do tuša sem prišla šele zvečer=)

V Izoli je tak vroče, da sploh ne grem ven, že 2.dan. Vidim, da je Filip bolj umirjen, ker se ne kuha v vozičku, pa čeprav greva ven zgodaj.

Danes imamo pa cartalni danuser posted image zdaj je pridkan in je mami mal fraj.

Cepljenje - hm, to bom morava morala z M še kaj predebatirat.

Vrtec - kako je pa z vrtci, se da dobit mesto oz kako gredo te stvari? Kdaj je že potrebno vpisat otroka, že zdaj?

filip kliče... čao

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 278
7.8.2013 12:45:46   
Lethe
Živjo.

Kako ste?

Peeby, menda ne?user posted image Mogoče pa ni to to in je bilo le izjemoma. Drugače pa se P tudi ponavadi proti jutri malo bolj pritožuje...
Če pa slučajno...preizkusi nasvete dr. Karpa. Pravijo, da delujejo...

Pri nas je bilo tudi včeraj bolj pestro, Sover. Očitno je naša punca prav tako bolj občutljiva na vreme in luno. Prvič je bilo noro, ko je bila polna luna, naslednjič, ko je bila tista huda nevihta in včeraj. Sem ji pa včeraj, po kakšnem tednu, ponovno dala Oleovit D3, morda je imelo tudi to prste vmes.
Spala je kar ok, 3,5 in 2,5 in 2. Potem pa po jutranjem obredu še skoraj 2 uri.

Sem se pa včeraj zvečer potem malce "pregrešila" (kot je govorila moja babicauser posted image ) in pojedla 3 majhne koščke mocarele in za dober grižljaj domačega bureka.
Mislim, da ni bilo kakšne reakcije. Sploh pa ne, ker je bilo že cel dan bolj čudno.
Danes ne bo nič takšnega na jedilniku in bom malo preizkušala od zdaj naprej. Pa kupit bom šla kozje mleko, sir, jogurte...tudi kaj ovčjega, če najdem...mogoče bi pa to lahko...nekateri pravijo, da s tem pa nimajo problemov, čeprav naj bi pri alergiji na KML izključili vsa živalska mleka in izdelke iz njih. Bom iz preventive poskusila.
Ali katera to kupuje? Če ja, kje? Da je več izbire. Pa še na lokalno tržnico bom šla pogledat čez vikend, če imajo kaj. Če se bo obneslo, si morda omislim kar kozouser posted image user posted image

Drugače pa se ne dogaja nič posebnega. Kako le, če je takšna vročina.

Aja, dobila sem tiste kratke hlače, ki sem jih naročila. Itak so mi premajhne user posted image V bistvu jih zelo zelo težko zapnem, ostalo je še ok. Morda so pa res iste velikosti kot moje stare, a niso raztegnjene...haha. V glavnem, zdaj imam motivacijo za hujšanje oz. zmanjšanje obsega trebuha vsajuser posted image Zamenjat jih ne morem, ker ni večje številke, drugih pa nočem. Ker so kratke, imam bolj malo časa, če jih hočem še letos obleči.
Prosim za nasveteuser posted image Ali grem do Sover in upam, da se kaj nalezemuser posted image user posted image Upam, da ste vsi že veliko bolje, btw. Te zadeve so res bedne.

Zdaj že bolj intenzivno gledava za dopust, ideja je zaenkrat Lošinj ali Cres. Kje je kul?
Me pa kar malo mika Grčija vsake toliko. Joooj...samo verjetno ni najboljša ideja. Drugo leto pa obvezno, za 14 dni. Junija ali septembra, odvisno od Polone in morda, če bo po sreči, moje službe. Plan je, da jo začnem kmalu po novem letu iskat...upam, da tudi kaj dobim...

Vpisi v vrtec so menda marca...

Cepljenje: mislim, da se za rotaviruse vseeno ne bom odločila, klopni meningitis bo na vrsti drugo leto, dilema je še cepljenje za pnevmokokne...

No, zdaj pa dovolj nakladanja.
Uživajte!!!

p.s. kje so dvojčica, drugičudež itd. Na dopustih?

< Sporočilo je popravil Lethe -- 7.8.2013 12:49:26 >

(odgovor članu filipinab)
Neposredna povezava do sporočila: 279
7.8.2013 14:36:00   
niinii
Hey...

Lili ima tudi danes spalni dan :) Že ponoči je bilo 4,5 in 3,5h potem sva bile pa zunaj, kjer je v vozičku spala zadnje pol ure. Doma pa jest, spat 2h, spet jest, nato naprej spat, in še spi.

Glede cepljenja sem se odločila, da jo bom cepila samo po programu, kar je obvezno.

Vlogo za vrtec sem oddala kak mesec nazaj, sem dobila obvestilo, da sem v čakalni vrsti, da če bo kaj prosto, bomo dobili. Drugače pa pol spet do konec marca novo vlogo oddat, pa upat, da bomo dobili vsaj septembra potem. Ker privat varstva so tolk draga :S V naši okolici od 350 do 400 €, nažalost nimamo možnosti, da bi kakšna babica čuvala, ker sta obe še v službi.

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 280
7.8.2013 15:58:20   
Saša33
Evo še mene,

mi smo že zjutraj šli na Gorenjsko k mami. Dopoldan lepo kofetkalal ob jezeru, je zakon senca, voda. Pa še mami pomaga z Laro ali Adamom, vsaka roka je dobrodošla.

Pa še pol ure sem plavala v hladni vodiuser posted image user posted image user posted image , sem mislila da sem boga srečala.

Lara spi v senci v avtu, je 37c, mali pa nag na brisači. Je čisto navdušen. Drugače pa imamo tuidi mi ponoči spanje ok. Pred spanjem mu v tuš kabino nalijem vodo do ušeš ga položim notri in ene pol ure brca ko zmešam, Nato poje in zaspi okoli 20h. Danes se je zbudil okoli 4h pojedel in zaspal do pol 7h. Zakon

Lara pa je itak v fazi raziskovanja in samo leta okoli.

Ursonok: Kako se je obneslo spanje pri Abelu v navadni postelji. Mi imamo v načrtu da Laro ven vržemo in damo kar v navadno spat? Da bo imel Adam postelco, sedaj je še v zibki.

DUda: Pri nas jo ni nihče imel, sem probala sedaj pri Adamu ker bi veliko rad sesal pa ga čist posilim z njo, jo pač noče. Upam, da ne bo tak kot sama, ki še kdaj zvečer sesam palec, da o zobjeh ne govorimuser posted image user posted image user posted image . Upam, da ne najde palca Adam, pri Lari je verjetno ta faza mimo.

Cepljenje: Samo obvezna, pa tisto cepljenje pri enem letu prestaviti na tri. Lara je imela res hudo reakcijo, je bila odklop.

nič lep vroč dan, čakam ohladitev

papa

(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 281
7.8.2013 16:28:06   
ursonok
Živijo,
pri nas ful vroče, jaz umiram.

Sem pa tudi sicer rahlo user posted image - sem včeraj malo ponočevala, prišla domov okoli 3h. Je bilo pa luštno. user posted image

Saša
pri nas naj bi Abel spal na pogradu spodaj, a to je tak pograd, kjer je spodaj le velik jogi. In se ni obneslo, ker se je kotalil na sredino sobe - potem pa od strahu v jok user posted image . Ful se še premetava v postelji, tako da rabi ogrado na vseh štirih straneh. Smo za Auroro kupili še eno prenosno posteljico, tako da sta zdaj pač vsak v svoji. Tavelika je zgoraj na pogradu, Abela bomo pa preselili spodaj ... ne vem, morda bomo zdaj septembra poskusili še enkrat. Javim.

Peeby
joj, ste pa bogi. Ampak čudno, da so kolike ob tej jutranji uri ... no, tudi to je mogoče, a se redko dogaja. Morda je bil pa res samo mlaj? user posted image Vsekakor upam, da hitro mine.

Sover
eh, meni je tudi samo z dvema težko. user posted image Sploh če nista razpoložena in tamali vrešči ko zmešan.

Včeraj smo se pogovarjali z otroki po telefonu - so na morju. Abel ima dva nova zobka - spodnji trojkici. Vse gre po načrtu (tj. da tam dobi preostale zobke in izživi vso svojo tečnobo, ki je povezana z izraščanjem) user posted image

Jaz imam pa ful dela. Sem mislila, da bo tale avgust ležeren, da v izi delam, telovadim, spim ... in mi vse uspe narediti v roku. Zdaj mi je pa kolegica, ki naj bi prevedla en esej v knjigi, ki jo sicer prevajam jaz, piše, da ne more in če ga lahko prevedem jaz. Plus je seveda ta, da bom tako celo knjigo prevedla sama + večji zaslužek ... Minus pa ta, da je treba takoj danes resno poprijeti za delo in pred odhodom v Slo narediti še ogrooomno ... Eh.

Nič, grem pit vodo z ledom. Zmanjkalo je pomaranč za stiskanje, lubenico in melono dobimo šele proti večeru, jabolčnega soka pa zdajle ne bi. Čez pol ure se pa vržem v bazen, končno, prvič danes ...

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 282
7.8.2013 16:51:24   
dansas
Hej,

sover, lepo, da ste boljše.
In res, kako čas kar leti. Čeprav trenutno nimam tega občutka user posted image - sem glih v taki fazi. Sm ko pogledaš za nazaj, ti ni jasno kdaj je to minilo. Naši mladički že dva meseca stari! Dva meseca za nazaj se mi zdita čist kratka, za naprej pa še neskončno daleč.

peeby, sigurno nimate samo vi dojenčka, ki joka user posted image . Naša se je od kar sva prišle iz P pa do prejšnjega tedna jokala cca 2-3 (tudi 4) ure zvečer v eno user posted image . Ja, mine. Samo upam, da prej ko pri 3 mesecih.

vpis v vrtec - mislim, da je nekje konec marca, začetek aprila - in ne smeš zamuditi!

cepljenje - pri nas nismo ravno pristaši kemije - še navaden aspirin mi je težko vzet - raje počakam, da narava naredi svoje user posted image ; tako, da sem imela tudi pri cepljenju velike pomisleke. Ampak smo se potem le odločili, da cepimo: je tako vzdušje v Slo, da te kar obsojajo, če ne cepiš, pa tudi ne vem, če bi se lahko soočila z odgovornostjo, če mi otroci zbolijo. Pa v to temo se tud nisem toliko poglobila, da bi lahko suvereno govorila o prednostih in slabostih - samo čist kul pa tudi nisem - mam vseeno občutek, da nas malo nategujejo tukaj zraven in, da nekdo hude dnarje služi... Ampak, kot pravim: sem pa tudi jaz dala možgane na off user posted image in glede na to, da cepimo, se raje ne obremenjujem o slabostih in raje upam na prednosti :)

saša33 - bravo za tako hladitev v jezeru; meni se hudo po plavanju in nasploh morju kolca, ampak bo treba na drugo leto počakat, razen, če čudežno Brina ne začne spat celo noč (ali pa zmanjša zbujanje na samo 1x na noč - kot da je možno user posted image )

papa

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 283
7.8.2013 18:39:14   
ursonok
Glede osvežujoče hrane ...
moj M skoraj vsak dan naredi svež gazpacho .... Mmmm. Saj vem, da se vam lahko filozofija "hladne juhe" zdi vaj čudna, če že ne popolnoma nesprejemljiva (meni se je tako zdelo na začetku), a zadeva je osvežujoča, res te ohladi. Pa še zdrava je (surova zelenjava, olivno olje, česen itd.). Pa tudi servirate si ga lahko v kozarcu (s slamico), tako da bolj spominja na kakšen gosti sok user posted image

A sem že povedala, da se naš človeček obrača s trebuha na hrbet? No, že od rojstva jo dajemo spat na trebuh, zadnje čase pa jo potem vedno najdemo na hrbtu. Nasploh ji ni všeč, če jo budno položiš na trebuh - hitro spodvije nogice, se odrine - in prevrne na hrbet. In potem je vsa srečna user posted image

Jutri se gremo spet tehtat ... Sem pa preverila, kako sta se redila prva dva:
- Agata se je rodila s 3950gr in je imela pri mesecu in pol 4960gr. Ampak ona je imela hudo netoleranco laktoze in se prvi mesec ni zredila tako rekoč nič. KO smo šli na AM brez laktoze, je pa teža takoj poskočila.
- Abel se je rodil s 3360gr in je imel pri dveh mesecih že okoli 5600gr! Pa se prvi mesec tudi ni veliko zredil (ista netoleranca).

Zanimivo, Aurorica pa nima problemov z laktozo, pa se najpočasneje redi. Nasploh ni obsedena s hrano user posted image Kar je zelo čudno, gleda na to, da smo pri nas vsi hudi požeruhi. Morda je krivo tudi dojenje, ki ga ne mara ... danes se recimo nismo dojili (ker sem včeraj popila malo več piva, hehe), in je na AM - pa se mi zdi, da kar lepo je, nič se ne zvija, ne protestira, ne zmrduje.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 284
8.8.2013 9:38:08   
Barbapapa77
hej,

včeraj sem bila tolk utrujena, da sem šla spat ob pol 10ih. Bi šla že prej, pa otroka nista hotla prej zaspat user posted image Danes sem kot nova, čeprav nisem najbolje spala. Samo je bilo pa količinsko očitno dovolj, itak sem se zbudila po 2 urah in se spraševala, zakaj Manca še ni lačna. Zato, ker je šele polnoč, hehe. Lačna je pa ob 3-4 enkrat.

Peeby - kolike res minejo, pri nas so trajale do 12. tedna. Ampak na žalost pri nas ni pomagalo čisto nič, razen čas. Tako da ti ne znam dati nobenega pametnega nasveta, vem pa, da je ubijajoče. Pri nas je Neža tulila cca. 4 tedne, čisto vsak dan od 6-11 zvečer. Se nama je skoraj zmešalo. In ravno ko sem mislila, da se mi bo res odpelo, so minile. Sem pa poskusila diete, masaže trebuščka, kapljice,... nobenega učinka ni bilo. In potem je minilo samo od sebe. Želim ti, da bi pri vas minilo še prej, sicer pa veliko potrpljenja in vzdržljivosti, pa res se je najbolje tolažiti z mislijo, da mine. Čeprav ti v tem momentu to verjetno ne pomaga kaj dosti, vem user posted image

Pri nas je drugi otrok zelo "user-friendly". Prva je bila veliko zahtevnejša. Ta je pa prav pridna. Dere se če je lačna in še ima mokro rit. Sicer gleda okoli sebe, se malo smeje sama sebi (ali pač komu, ki je zraven nje), brca in se zabava. Zvečer jo spravim celo spat nekje do pol 10ih, kar je zame čisti luksuz, ker Neža je hodila spat nekje okoli polnoči...

Edino čez dan pa lačna na 2 uri...kar se ji tudi pozna user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 285
8.8.2013 9:41:39   
Barbapapa77
aja vrtec - vpisi so ponavadi marca in so objavljeni na spletnih straneh vrtca in tudi občine ponavadi. Res ni dobro zamudit - sploh tam ne, kjer je gužva v vrtcih. Sicer je vpis možen tudi med letom, samo odvisno, če je še kaj prostora..

(odgovor članu Barbapapa77)
Neposredna povezava do sporočila: 286
8.8.2013 9:50:44   
sover
He, he, barbpapa, tudi naša tamala je "user friendly". Veliko več naredim poleg nje, kot pri taprvem. Čeprav k temu najbrž prispeva tudi dejstvo, da je drugi otrok (sindrom prvorojenca je že mimo). Tudi se dosti ukvarja sama s sabo, zna počakat, da kaj naredim do konca, spi celo noč ... Edino, ko je lačna, pa ni trte mrte. Zažene tak vik in krik, da točno vem, kaj je na stvari. user posted image

Pri nas še vedno ponoči sekata mlaj in vročina. Tastarejši hodi spat kmal po 7. zvečer, ker ga vročina čist pokosi, tamala je pa tud začela hodit mal prej (med pol deveto in deveto). Nekje do 3 ponoči nam gre še kar v redu, potem se pa začne cirkus. Tamala mora jest, tastarejši pa se začne premetavat in se nekej po 4. zbudi. Danes smo vsi 3 čakali dan v dnevni sobi user posted image . Jaz se še presenetljivo dbro držim glede na količino spanca zadnje dni (in zdravstveno stanje). Edino Mirena mi ga nekaj sračka. Zdaj je dober teden po vstavitvi in imam take krvavitve, kot jih še med M ni bilo. Klicala sem G in čakam, da mi vrnejo klic, kaj pravi G (čeprav sumim, da bo to padlo v kategorijo "normalno").

Ena se je priporočala za naš virus, da bi kile zgubila. Ne priporočam!!!! je ubitačno. Sem mislila, da bom umrla, tako me je zvijalo, pa še malo bolj, ko sem bruhala. Nikar si želet tega. Je skor bolje imet kakšno kilo več. Moj se še zdaj ni skopal ven iz tega in je včeraj spet bruhal. Dosedaj še ni nič hrane obdržal v sebi. Očitno smo ženske res bolj žilave, ker je sam s to pi...jo opravila v enem popoldnevu (k sreči).

Držite se še danes, jutri bo že bolje. (upam, da res, ker to je pa zdaj že čist too much. Pri nas nikoli ni bilo tako vroče).

(odgovor članu Barbapapa77)
Neposredna povezava do sporočila: 287
8.8.2013 10:17:23   
Lethe
Helou...

Očitno tale vročina vse ubijauser posted image Ja, menda se bo v kratkem nehala. Kaj pa potem? Se bojim, da se bo začelo deževno vreme in bomo spet lahko samo noter. Idealno bi bilo med 25 in 30 stopinj, zjutraj in zvečer prijetno hladno...ponoči lahko dežujeuser posted image Se katera strinja?

Pri nas smo imeli tudi včeraj spalni dan, no, Polona. Je spala čez dan 3x po 2 uri in še zvečer je zaspala med dojenjem... Ko pa je bil čas za spanje, se je začelo klasično "pregovarjanje". Bi jedla, ne bi jedla, bi malo stokala in me grizla/trgala, definitivno pa ne bi še spala. Spala je pa spet "normalno": 3, skoraj 3 in slabi 2 uri.
Proti jutru jo spet malo bolj napenja oz. se mora bolj trudit, da se pokaka (tisto mehko reč?!user posted image ) Malo stoka, se kaj zvija, običajno je to med dojenjem in takrat neha sesat za tiste trenutke. Pa to je menda normalno, kajne?
In še nekaj nenavadnega, običajno je to zvijanje in stokanje na desni dojki, na levi skoraj nikoli. Hmmm?

Zdaj sem se odločila, da s to dieto ne bo nič pametnega. Bom pa gledala, da bodo mleko in mlečni izdelki na minimumu, po možnosti zvečer nič takega, niti ne vsak dan. In bom potem malo primerjala.

Aja, Peeby, če se bo to pri vas nadaljevalo...sicer je za moje pojme malo verjetno, ampak, ko sem brala zadnje dni glede alergije na KML, to pogosto povezujejo s kolikami. Naj bi velikokrat pomagalo, če se KML izloči. Ne vem, mogoče poskusi, če je full hudo.

Jaz grem zdaj en dan v Leclerc, imajo cel kup izdelkov iz kozjega in ovčjega mleka, pa še precej ugodno, kolikor sem lahko zasledila. Pa spet imajo v akciji fiziološko raztopino v ampulah, če katera potrebuje...

Ja, Sover, jaz sem se malo hecala, da bi potrebovala ta vaš virus user posted image Ampak res samo hecala, ker vem, da je nadvse nadležno in prav nič si ga ne želim. Sem lansko pomlad nekje staknila neko trebušno virozo, gripo (prvič v življenju)...3 dni sem preživela na WC-ju. Katastrofa.
No, verjetno sta jo prinesla nečaka iz vrtca, ker smo se vsi v družini kar vrstili...padali kot domine. Ponavadi se teh in podobnih virusov ne nalezem, ampak takrat je bilo pa res nekaj močnejšega ali kaj.
Samo, da ste boljeuser posted image

Ojoj, mala se zbuja, gotovo bo alarm.

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 288
8.8.2013 11:36:35   
ursonok
Ojla,

jaz sem precej crknjena - sem spala borih par uric .. Pa ne zato, ker Aurorka ne bi (srček mali je spal 10 ur!), ampak zato, ker enostavno nisem mogla user posted image Bulila sem v strop, se premetavala, hodila na wc .. Skratka, obup. Vstali smo pa ob 8h.
Tamala je ob 10.30 zaspala, jaz pa delam. In sanjarim o zajtrku user posted image

Trebušni virusi - ne hvala! Tudi če shujšaš takrat, potem kar hitro nazaj dobiš.

Vrtci
Mi še vedno ne vemo, ali smo dobili vrtec za tamalo. Morali bi nam povedati do konca julija (zdaj avgusta so zaprti), pa nam niso. In jaz sem seveda čisto paranoična, kaj in kako bomo, če šele septebra izvemo, da ga nismo dobili. Potem bomo mrzlično iskali po privat vrtcih, sredi šolskega leta ... in bo že prepozno. Moj M pa povsem stoično ugotavlja, da "smo ga ziher dobili, sicer bi nam že kdo kaj rekel". No, morda, a zdi se mi, da tudi če ga dobiš, bi te lahko obvestili, a ne. user posted image

Mi še vedno čakamo, da nam poštar prinese Aurorkino osebno, da tukaj nadaljujemo z urejanjem birorkacije. Z domžalskega CSD-ja se niso več oglasili, s centralne enote, kamor sem jim zadnjič pisala glede starševskega dodatka še za Abela, pa tudi ni odgovora. Kr neki.

Kaj boste kaj dobrega jedli? Mi bomo imeli solatko, grilano zelenjavo (jajčevci, bučke, rdeča paprika, čebula) z medom, pirin kruh s humusom oziroma fižoljim namazom. Mmmm.
NIč, grem kar v kuhinjo, hehe.

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 289
8.8.2013 12:03:27   
girl79
Čao mamice user posted image ,

Pri nas noč spet malo boljša..to je spat od 22.00, dojenje okrog 1.30, 4.00 in nato 7.30...mogoče je pa našega tudi mlaj dajal in je zato zdaj 2 noči prej slabše spal...

Včeraj sva za mojim sestavila posteljo za tavečjo, za vsak slučaj moram kupit še nepremočljivo podlogo, čeprav se načeloma ponoči zbudi za lulat, mi je škoda novega jogija, če bi bila kakšna nesreča...no potem pa seveda Hello Kity posteljnina - bo po mojem full vesela ko bo prišla iz morja in videla posteljo in posteljnino user posted image user posted image Malo me edino skrbi, da bi dol potem padala...bomo dali za začetek kakšno deko in vzglavnike na tla, če bo slučajno padla, če se bo pa večkrat dogajalo bomo pa kupili še ograjico...

Včeraj in danes sva šla z malim že malo čez 8.00 ven, tako da sva do 10.00 nekje nazaj- do takrat je še nekako vzdržno..saj ta vročina res ni prijetna, ampak vseeno upam da se ne bo pa zdaj full ohladilo kar naenkrat...gremo še na morje konec avgusta! Tako da se kar strinjam z Lethe - čez dan 25-30 stopinj, ponoči pa prijetno sveže pa malo dežka kakšno noč...upamo lahko a ne user posted image

Vrtec - v naši občini je vpis februarja, rezultate izveš do konca aprila...glede na to da imam že enega otroka v vrtcu jaz računam da ga bomo dobili za naslednji september...tako da bom potem očitno imela problem julij in avgust- kam z otrokom user posted image user posted image

Jaz si bom pa danes kar pizzo naredila za jest - je že dolgo nisem...testo sem sicer kupila user posted image ...upam da se do naslednjič, ko se mi bo zaluštalo pizze opogumim in začnem sama delat testo za pizzo - če ima katera kakšen fajn in predvsem enostaven recept (tak za negopsodinjski tip ženske, ki se ji testa ne da delat na roko ampak z mašinco user posted image ) se priporočam user posted image

Lepo se mejte user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 290
8.8.2013 12:14:12   
Saša33
Pozdravčki,

mi smo s sprehoda. Lara je omagala v avtu, sem jo samo v postlo prenesla. Mali pa je bil do vratu pokakan. Zdej pa nag na sedežni uživa. res uživa ko je brez vsega. Pa še sestrice ni, da ga za premoženje vleče. user posted image user posted image user posted image

Sem bila 20 min na orbitreku. Me še od plavanja vse boli, zato več kot 20 min ne gre. Se bašem z grško solato. Sedaj samo kumare furam vsak dan, sveže nabrane, delajo kot nore, jih poberem vsak dan 10. Pa hladno zelenjavno rižoto sem že zjutraj skuhala.

Sem videla, da drugače ne znese mi niti skuhat več. Še sok si komaj zjutraj naredim, pa za Laro kako juho. Ostalo zmanjka časa.  Tako, da sedaj kuham dan prej ali zgodaj zjutraj. Drugače se samo z sladkarijo bašem ali sadjem, kar pa je premalo in sko9raj skupaj zlezem ob dojenju.

Vrtci: Mi smo že marca oba vpisali. Lara bo šla, če mi ne bo več zneslo furat oba. Drugače pa naj bi maja oba šla. Ali pa septembra nasljedne leto če bova skompenzirala čez poletje z dopusti.

Ursonok: Super, da Aurora nima problemov in da lepo spi. Pri nas je tudi mrknil ob 21h. No mi imamo samo ta problem, da se zvečer nažira, pokozla vse, se spet nažre in zaspi. Težko vem, kdaj ima dosti in kdaj bo šlo preko meje. Požeruhec mali. Mislim, da se je zredu pol kg v enem tednu. Spal pa je do 5h. juhu,

Sem  pa drugače kljub spanju zjutraj takooo utrujena, verjetno kronično pomanjkanje počitka....Tole je že luxux, da pišem in jem v miru, brez da nekdo visi na joški ali okoli kolen.

Ma jst ne vem, naš Adam je čisto drugačen od Lare. Čez dan praktično zaspi mogoče 2x po 1h. Spi po hranjenju 15 min in to je to. Sedaj sicer malo bolj opazuje in se ne dere. Drugače pa če ni nikogar v prostoru je jok takoj. Pa če se ne gunca voziček,  počivalnik....čuden tip. Najraje pa leži pod, nad joško.

evo alarm

papa

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 291
8.8.2013 12:40:51   
Lethe
No, stvar je taka, da je kozje mleko bljak. Vsaj pogretouser posted image Hladno ima čisto običajen vonj, ko sem ga pa pogrela...je začelo smrdet...in kava mi sploh ni šla po grlu. Tri požirke in sem jo zlila stran. Pa je šla ideja po vodi...hah...upam, da ga bo M lahko pil v kavi (ga ne greje), ker nočem stran metat.
Bom poskusila za vsak slučaj še z mlekom brez laktoze. Mogoče pa...

Girl79, v naši občini so vpisi torej DO marcauser posted image Vedela sem, da je nekaj z marcem. Itak pa potekajo samo takrat, kajne? Zdaj grejo v vrtec lahko le septembra, med letom nič več, če sem prav seznanjena.

Joooj, jaz bi tudi pico jedla. Se zna zgodit.
Testo? Enostavno? Bela moka (meni je boljše z ostro), kvas, mlačna voda, sol, lahko še malo olja. To je to od sestavin. O gramih ti raje ne bi, ker jaz vedno delam po občutku. Mislim, da uporabim okoli 500g moke in primerno količino kvasa (pol kocke), za dve večji pici.
Anyway, 3/4 moke daš v mešalnik, narediš vdolbino in dodaš kvas ter mlačno vodo (nikoli vroče), lahko tudi malce sladkorja. Počakaš, da se speni...vmešaš ostale sestavine, postopoma dodajaš malo toplejšo vodo in narediš primerno testo, ne pretrdo, ne premehko (podobno kot za kruh). Jaz na koncu zgnetem z rokami, zato si pustim nekaj moke...
Pustiš vzhajati. Večkrat vzhaja, boljše jeuser posted image
Recimo, da sem ti bila kaj v pomoč. Se vidi, da ne znam dobro opisovat in delam vedno po občutku. Pa soli se nikoli ne da v kvas!

Mala zdaj končno spi, prej ji je uspelo le 15 minut. Upam, da bo zdaj dlje trajalo. Kar paše, da sem malo prosta, sploh moja leva roka je navdušena. Najraje se namreč nosi s trebuhom na levi roki...danes ima spet tak dan.
V zadnjih dneh je odkrila roke in jih večkrat tlači v usta, kar je sicer počela že prej, ampak zdaj je bolj namerno. Se mi pa zdi, da se tudi non-stop nekaj drgne po glavi. Ali kaj srbi ali to pač spada zraven k "odkrivanju"?

Še tole, kako veš kdaj je pri dojenčku driska in kdaj pač normalno (redko) blato? Meni je to vse eno in isto, dvomim, da bi ločila...

Ursonok: bravo za Auroro, da se že obračauser posted image Pri nas smo trenutno na relaciji bok-hrbet-bok. Uspelo ji je tudi že z boka na trebuh, ampak le 1x.

< Sporočilo je popravil Lethe -- 8.8.2013 12:44:56 >

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 292
8.8.2013 14:09:53   
Tija01
Pozdravljene!

Evo nas s pregleda in imamo danes 4950 g in veliki simo 58 cm kar nekaj za slaba dva meseca. Še dva dni in napolnimo 2 meseca, joj kako hitro čas beži. Dobila sva tudi kremico za popek, saj se še vedno cedi iz njega in upam, da bo to tudi sedaj pomagalo in bo se popek čimprej zacelil. Drugače je vse b.p.user posted image

Dansas: Evo podatke za seznam rojen 10.6. saj ena me je uvrstila na seznam pa ne vem več katerauser posted image

Barbapapa77: Berem tvoje dojenje z Manco in se mi zdi kot da bi jazi to opisovala, saj se tudi meni zdi da mi tu in tam primanjkuje mleka, ponoči pa ima dovolj če spije iz ene joške iz druge si pa moram kar izčrpati, saj bi mi drugače joško še razneslouser posted image

Kuhanje: V tej vročini mi sploh ni do kuhanja, popražim kakšno zelenjavo ali pa zrezke, pa še kakšno ledeno sladico si privoščimuser posted image Komaj čakam, da letimo spet na morje in si bomo lahko spet privoščili sveže ribice, te so zakon za kosilo ali večerjo.

Vozički: Zanima me ali še vedno svoje user posted image vozite v košarah ali ste že v športnem vozičku?

Toliko za danes v tej vročini. Imejte se lepo in užvajte življenje!

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 293
8.8.2013 14:48:01   
niinii
Še ena, k se ji ne da kaj preveč kuhati v tej vročini. Danes sem kar krompirjevo juho skuhala, da ni bilo veliko dela.

Vozički: midve imava zaenkrat še košaro. Dopoldne ko greva ven, lepo zaspi notri, čeprav jo bo verjetno kmalu prerasla. Zvečer, ko ni več sonca, nimam več dvignjenega senčnika in uživa ob gledanju dreves, ji je pa videti, da bi najraje kar ven iz košare pobegnila, da bi kaj več videla :)

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 294
8.8.2013 16:09:21   
dansas

user posted image

(datum rojstva
nick, ime user posted image , gestacijska starost
mere: teža, višina, obseg glave)

11.5.
niinii: LILI (36+4)
ob rojstvu: 3240 g, 49 cm, 35 cm
1. mesec: 4000 g, 51 cm, 37 cm
2. mesec: 5500 g, 58 cm

25.5.
Saša33
: ADAM (39+1)
od rojstvu :3160 g, 50 cm, 35 cm
1.mesec: 4840 g, 56 cm, 37 cm
2.mesec:6000 g, 59 cm, 39 cm

3.6.
girl79
: FILIP (39+1)
ob rojstvu: 3320 g, 52 cm, 35,5 cm
1. mesec: 4350g, 56 cm

6.6.
ursonok: AURORA (41+5)
ob rojstvu: 3660 g, 52 cm, 36 cm
1. mesec: 4250 g

7.6.
lina3
: VAL (37+6)
ob rojstvu: 2450 g, 48 cm, 32,5 cm
1. mesec: 2900 g, 50 cm, 34 cm

9.6.
sover
: KARLA (40+6)
ob rojstvu: 4140 g, 55 cm, 36,5 cm
3 tedni: 4850g, 53 cm

10.6.
Tija01
: TILEN (39+1)
ob rojstvu: 3320 g, 49 cm, 35,5 cm
1. mesec: 3910 g, 51,5 cm
2. mesec: 4950 g, 58 cm

11.6.
dansas: BRINA (39+1)
ob rojstvu: 3800 g, 52 cm, 36 cm
1. mesec: 4660 g, 54 cm, 38cm

13.6.
filipinab
: FILIP (41+0)
ob rojstvu: 3730 g, 54 cm, 35 cm
1. mesec: 4640 g, 58 cm

18.6.
anush_86: HANA (40+2)
ob porodu: 3200 g, 52 cm, 36 cm
1.mesec : 4030 g

21.6.
ursika_ursi
ALEKSEJ (40+2)
ob rojstvu: 3140 g, 50 cm, 34 cm
1. mesec: 4220 g, 52 cm, 36,5cm

25.6.
Lethe: POLONA (39+6)
ob rojstvu: 3070 g, 50 cm, 34 cm
1. mesec: 4150 g, 56 cm, 37 cm

29.6.
baby1978
: VITO (40+0)
ob rojstvu: 4260 g, 54 cm, 37,5 cm
1.mesec: 4400 g, 57 cm, 40 cm

8.7.
Peeby
ABEL (41+3)
ob rojstvu: 3280 g, 51 cm, 34 cm
3. tedne: 4010 g

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 295
8.8.2013 16:24:03   
Peeby
Našemu malemu še vedno nagajajo krči user posted image Tudi jaz ne razumem, zakaj se začne zvijati zjutraj, ker za kolike velja, da se pojavljajo popoldan ali zvečer. Uglavnem časovno se ne ujema, kaže pa vse druge znake... traja par urc, se zvija, steguje in krči noge, ko ga prime krč postane čisto rdeč v obraz... Revež je in ga je težko gledat takega. No, pa počasi se na spanju pozna, moram nujno čez dan nadoknadit.

Sva pa imela prvo posvetovalnico danes. So rekli, da se je kar precej zredil in ga moramo manj hranit user posted image oziroma mu prenehat dodajat in samo dojit. Dobil je 1400g v enem mesecu (iz 3,1kg na 4,5kg), tako da bo sedaj na dieti user posted image . Tole hranjenje me matra, najprej me ne spustijo iz P, ker preveč izgubi na teži, potem me pa takole opozorijo, da dobiva preveliko na teži... smešno. Poleg tega mu je bil ugotovljen šum na srcu, tako da smo danes večino dneva preživeli še na pediatrični. Glede na to, da je noro vroče zunaj, je pasalo preživeti najhujšo vročino pod klimo user posted image . No, glede na to, da sem se tudi jaz rodila s šumom, me diagnoza prav nič ne skrbi...

vrtec: ali vlogo lahko oddamo tudi sedaj, med letom? Ali so res vpisi samo do marca? Naši bi morali nekje maja, junija v vrtec... ampak če nismo mogli vloge oddat, ker še niso bili rojeni, nevem kako naredit. Ali to pomeni, da ne moremo dat otrok v vrtec med majem in septembrom?

kozji izdelki, siri: precej jih imajo v leclercu - tako pakirane kot tudi sveža, ki jih sproti režejo. Pa še zdaj imajo res v akciji fiziološko in tosamine neke izdelke...

Lethe: bomo probali še dr. Karpa... sej škodovat ne more. Recimo pri našem malem pomaga za spanje to, da ko ga položiš v posteljo, mu za nekaj časa "fiksiraš" rokice (npr na njegovih prsih) in se hitreje umiri in tako tudi takoj zaspi. Namesto, da ga poviješ v celoti...

kuhanje: hmmm hladne juhice res niso slaba ideja za tele vroče dni. Bo treba več prakticirat! Nimam sicer predsodkov pred hladnimi juhami, ampak nekak mi ne potegnejo. Res pa je, da sem zaenkrat samo paradižnikovo delala, bo treba še kaj drugega.

Grem se še malo spočit, predenj bo alarm. Mevem pa, kaj se Abelu dogaja, ampak spi ves čas. Pri zdravniku je spal, v avtu, pridemo domov in spi... se je samo na hitro nahranil in nazaj zaspal.

(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 296
8.8.2013 16:41:54   
Lethe
Meni je pa nekaj kapnilo!!! Da se nisem tega prej spomnila, ne morem verjet.
Te naše krvave nitke...pojavile so se par dni po obisku posvetovalnice. Prvič se je pojavila kapljica krvi na koncu kakanja, ki pa je bilo tudi precej smrdeče.
Kaj, če se je tam česa nalezla?!?

Peeby, bravo!!!user posted image Dobro sta to napredovala, res z lahkoto preklopiš samo na dojenje. Če bi se ob dojenju toliko zredil, ne bi bilo prav nič narobe, ob dodajanju je pa druga zgodba. Pri AM baje ne vidijo radi, če prehitro pridobivajo.
Pa še krči se bodo morda umirili bez AM (pri tem so pogostejši).

Glede vrtca: pri nas lahko začnejo hodit samo septembra, ne več junija in med letom. Včasih pa je bilo tako. Očitno ni po vseh občinah enako ali kako?
Upam, da ga bomo dobili, so se sicer odprle še nove enote, ampak je vedno veliko otrok preveč in jih ogromno izpade. Kakšne prednosti pa itak nimamo...

Aja, Polona se tudi zbuja, ker kdaj maha z rokami, še posebno na hrbtu. In sem gledala, da bi si omislila kakšen tak baby wrap, kot so tileuser posted image user posted image Mi je všeč, ker ni povijanja, ampak samo oblečeš vanj. So pa tudi podobne variante na ebayu in bistveno cenejše.
Mimogrede, Bubba Gum Bamboo se dobi tudi v Sloveniji.

Seveda jo še vedno vozim v vozičku v košari. S tem namenom sem jo tudi kupila, če bi jo sedaj ukinila, sem denar skoraj vrgla stran. Dokler ji ne bo premajhna in ne bo silila ven, bo tudi ostala v njej. Še v stanovanju kdaj spi v košari, očitno ji je všeč.
Je pa dobro, ker ima voziček možnost, da se čisto poleže in je dovolj trdna podlaga tudi za kasneje... No, pa saj sem takega tudi iskala.
Zdaj moram le kupiti še zimsko vrečo. Imajo cocoon varianto in navadno, razlika v izgledu, glede velikosti pa še ne vem.

< Sporočilo je popravil Lethe -- 8.8.2013 16:52:42 >

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 297
8.8.2013 17:49:24   
ursonok
Ojla,

vidim, da se vsi zelo pridno redite! user posted image Samo pri nas smo zelo manekenski ... Hm, no, se tolažim, da bo imela v življenju še dovolj časa za nadoknadit user posted image .

Vrtci
itak je to čist narobe urejeno: premalo mest, predrago, samo septembra sprejemajo ... Kaj pa tisti meseci prej? Ali pa če se otrok rodi decembra, pa naslednje leto septembra kao še ne more v vrtec?! Starši morajo pa delat .. In če ni dedkov in babic? Pa tudi če so - nekateri pač nočejo, da jih dedki cele dneve čuvajo ... Skratka, vse to je en narobe svet.

Nam se pa kar da kuhati zadnje dni ... No, vsaj mojemu M. user posted image Skoraj vsak dan ali vsaj vsak drug dan dela gazpacho, danes je pa ravnokar skuhal morsko paello user posted image

user posted image

Zraven pa še kakšno (brezalkoholno) pivce ... Dober tek!

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 298
9.8.2013 7:02:35   
sover
Dobro jutro, junijke!

Moje druženje z mireno se očitno končuje user posted image . Včeraj sem klicala G, kaj naj s temi krvavitvami. Sem se morala pod nujno it pokazat. Sicer ne vidi nič posebenega na UZ, vendar je rekla, da tako ne gre. Če bom tako krvavela še do ponedeljka, jo moram dat ven. Ker zaenkraat še nič ne kaže na to, da bo bolje, sem mal znervirana, ker nimam pojma, kakšno kontracepcijo naj si potem omislim. Gume ne prakticiramo, tablet p asem se hotela rešit. Očitno se jih ne bom še tako kmalu. Me čisto nič ne mika spet sredi dneva razmišljati, ali sem jo vzela ali ne in vsake tri mesece skakat h G po recept. Želela sem si nekaj bolj stalnega. No, sicer pa še 3 leta in lahko se prijavim na sterilizacijo. DO takrat bomo pa že vedeli, ali smo zaključili z naraščajem, ali ne.

Drugače pa sem morala včeraj leteti h G prav sredi največje vročine. Pa še tamalo sem tik preden sem izvedela, da moram na pregled, namazala z oljem zarad temenc. Potem sva imele brzinsko kopanje (ena in druga - kako sem pogrešala banjo!) in dirkanje k zdravniku. Karla je bila takoooo pridna. V lupinici je zadremala in spala dokler nisva prišle domov. Naspala se je kot že dolgo ne takole čez dan, ker trenutno najraje spi v vozičku, jaz pa med dnevom ne hodim ven. Očitno bo jeseni še pestro, ko se ne bo dalo vsak dan vozičkat. Notri namreč zaspi samo na joški ali na žogi. Moram sporbat še ležalnik, čeprav se mi dozdeva, da ne bo zmage. Kje in kako pa vaši spijo čez dan?

Nč je bila fantasična. Karla je spala od 22 do 5.30 in zdaj še spi. Zahvaljujem se vsem dojenčakstim bogovom za to! Da ne bi bio prelepo, se je Lenart spet zbudil malo pred peto in ni hotel več zaspati. Zadnje dni mu to prihaja v navado, zato se veselim ohladive, ker upam, da bo potem spet spal po starem.

Ursonok, tale paella pa zgleda bajno. men se v tej vročini ne da dosti kuhat, če pa že kaj skuham, nobeden ne poje, ker nimamo teka od vročine.

Vrtci, ja pri naših junijčkih bo treba nekako prebroditi obdobje od maja do septembra. Močno dvomim, da katerikoli vrtec sprejema otroke maja. Pri nas ne vem, kaj bomo. Meni bi bilo najbolj všeč, če bi jo lahko najprejdali v privat vrtec, ampak ne vem, če bodo imeli kakšno mesto in še drago bo. Druga varianta pa je, da jo pazi tašča (to mi ne diši najbolj, čeprav je krasna z otroci). To bo vsaj zastonj, ker kasneje bova za vrtec za oba otroka porabila celo premožanje. Včeraj sem iz CSD-ja dobila novo odločbo za plačilo vrtca in glej ga zlomka - kljub še enemu družinskemu članu smo ostali v enakem plačilnem razredu. Poleg tega bosta šla v drug vrtec, kjer je osnovna cen malo višja. Juhuhuhu!!!! Še dobro, da imamo varčevalne račune za malčke odprte že zdaj, ker bi drugače do srednje šole najbrž že bankrotirali. Da ne bo pomote: zaradi čudovite SLO zakonodaje, sta račune za malčka morale odpreti babice, drugače bi nam nabili še višje plačilo vrtca. user posted image

Vozički: absolutno še košara. Je še čisto premajhna za karkoli drugega. Ker imamo Mutsy-a, je sicer košara bolj majhna, ampak vsaj še kak mesec (najraje pa dva), bo notri.

aja, še to: naša Karla je brez vseh vetrovnih kapljic!!! user posted image user posted image user posted image zadnjič mi jih je zmanjkalo in prav takrat nismo mogli ponje, nato pa sem po dveh dneh ugotovila, da jih v bistvu ne rabi več user posted image . Lepo kaka in prdi brez pripomočkov. Tudi polivanje in bruhanje se je izboljšalo in kupčkov ni več toliko. Očitno se je naučila lepše jesti. jeeee.

Lepo se imejte zdaj, ko je vročina za nami.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 299
9.8.2013 8:49:08   
Barbapapa77
dobro jutro,

očitno bo nekaj na dežju in ohladitvi, pri nas je že zjutraj ene trikrat tako zagrmelo, da sem se kr pošteno ustrašla in celo par kapelj dežja je že padlo. Zdej je sicer spet jasno, koliko časa bo, pa počakajmo.

A ima še katera probleme z zamašenim noskom pri otroku? Jaz moram Manci obvezno vsaj enkrat na dan sčistit nosek, ker drugače ne more ne jest ne dihat. Sej nima veliko smrklja, samo takega zasušenega in zato ne more dihat. Tako da zdaj prakticiram par kapljic fiziološke, da se malo omehča, potem pa baterijski aspirator, ki se odlično obnese. Manca sicer tuli kot nora, ampak z zabasanim noskom se ne more dojit in potem poje zraven preveč zraka in potem sto let podira kupčke...

Sover
jaz sem tudi razmišljala o mireni, pa se še nisem opogumila. Mogoče bom probala, ampak potem pozimi, zdajle je prevroče še za to. Zdaj imam Cerazette, potem ko bi nehala dojit pa bi morala preklopit na Logest. Sicer tabletke zelo dobro prenašam, ampak res jih ne bi jedla še 20 let user posted image Razmišljam, da bi poskusila z mireno za 5 let (če bi šlo) in potem kr sterilizacija. Takrat bom že 40, pa sigurno ne mislimo imeti več otrok. kondom mi ni všeč, da bom pa kot ena najstnica vsak mesec čakala na menstruacijo in trepetala, a bo ali ne, mi pa ne pade na pamet. Za take šoke sem pa prestarauser posted image

Vrtec
pri nas jemljejo mislim da do marca. in potem septembra. Vmes pa daš otroka v hladilnik, ko greš v službo. Hec seveda, ampak očitno tako nekako razmišljajo v vrtcih. Pri nas bomo nekako prebrodili poletje, s starim in novim dopustom, malo mož, malo jaz, malo babice in potem septembra v vrtec. Upam vsaj, da ga dobimo. Če ne, se mi skoraj ne splača hodit v službo, ker bi za vrtec in privat varstvo dala več kot pol svoje plače. Kar se pa tiče plačevanja vrtca, je pa to tema, ki me vedno znova totalno zjezi. Od uvščanja v razrede, do upoštevanja premoženja - totalno zgrešeno. Še dobro, da je je Manca začela oglašat zdajle, drugače bi lahko na to temo napisala cel (zelo jezen) roman.

Nč, pol pa grem. Kadar je lačna, se je ne da prepričati, da bi kaj dosti počakala...

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?