RE: Januar 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Penny -> RE: Januar 2014 (20.5.2013 10:13:36)

IZVIRNO SPOROČILO: witch
Izgleda vse nekaj skrbi... tudi mene. Non stop imam v glavi kako je, upam, da raste, strah me je da bi šlo kaj narobe. Na wcju sem itak vsakih 5 minut da kontroliram če je vse ok. Tak težko sem prišla do te pikice... naj ostane pri meni vse do januarja. Drugače pa se mi je že drugič sanjalo da sem zakrvavela. In potem zganjam zjutraj paniko. Sem se danes spet čisto nora zbudila. Na srečo je vse ok.

Te sanje so samo odraz tvojih dnevnih strahov [sm=smiley31.gif]. Pri meni so se pojavile par dni pred NS (čez dan je bil več dni prisoten tisti strah, da ne bo vse OK z bejbijem). Sem šla zjutraj vsa panična takoj brskat v internetne sanjske knjige, kaj pomeni, če sanjaš splav in je pisalo "brez razloga vas je strah". In sem si potem te sanje razložila kot sporočilo iz trebuščka, naj se mami neha sekirat, ker bo vse OK. Enako velja tudi zate [sm=smiley31.gif]. In dejansko me je ta razlaga pomirila [sm=9nebesa.gif].

pisek -> RE: Januar 2014 (20.5.2013 10:20:35)

jaaaa, spanje. Čeprav sem bila budna že ob sedmih, sem se preselila na kavč in odspala še eno rundo. Psičko je mož ven peljal, preden je šel, tako da z mano dremucka.

Grem eno poročilo za šolo napisat, pol pa knjigo brat na balkon.

Srečna nosečka -> RE: Januar 2014 (20.5.2013 11:00:38)

Pisek, bodi tako prijazna in še za vse nas, ki smo zjutraj morale vstati, kako urico oddremaj...zame lahko tudi dve [sm=muca.gif][sm=wink.gif]

pisek -> RE: Januar 2014 (20.5.2013 11:09:42)

Hihi. Z veseljem vsak dan za vsako eno urco.

Fluffiest -> RE: Januar 2014 (20.5.2013 11:28:44)

ooooo še zammmmeee :) lahko pa držite pesti da ob 3 opravim še en izpit..jao to mi ni všeč da sm živčna while expecting :/

Drugače pa...ne se pozabit malo nasmejat-kakšno srečo imamo :)

Fluffiest -> RE: Januar 2014 (20.5.2013 11:29:34)

imam še eno vprašanje če slučajno veste kako je glede jemanja železa, kalcija in ostalih vitaminov v obliki šumečih tablet? :)

tenks

missy26 -> RE: Januar 2014 (20.5.2013 11:47:04)

Jaz jemlje fidimam kjer je folna notri pa minerali in vitamini, predvsem pa železo, ker sem imela mesec nazaj kar precejšnje težave z hemoglobinom (sem ga imela 84, meja je pa 120-130) in trenutno jemljem še zadnjo stekleničko sirupa za železo Legofer. Sicer sem pa slabokrvna že od začetka srednje šole, edino med prvo nosečnostjo sem imela kri nadvse super in to čisto do konca - so se vsi samo čudili kako je to možno. Moja prva nosečnost je bila na sploh super in si samo želim da bi bilo zdaj v drugo tudi tako. Nič slabosti, odlično počutje, do poroda sem se rekreirala, bila na orbitreku, dolgih sprehodih, nič zatekala, nobenih drugih nosečniških težav...skratka idealno, porod pa tudi.

Srečna nosečka -> RE: Januar 2014 (20.5.2013 12:25:07)

Fluffiest
, držim pesti!!!! Jaz imam en izpit 3.6., enega pa 11.6., mene predizpitna nervoza še čaka [sm=jezicek.gif]

pisek -> RE: Januar 2014 (20.5.2013 12:41:40)

Jaz jemljem elevit, v prvi sem pa samo folno, pa sem imela enkrat vmes premalo železa in sem en zanič sirup pila. Bom videla, kako bo sedaj. Drugače sem pa v obliki šumečih tablet pila magnezij proti koncu nosečnosti zaradi otrdevanja trebuha. Bolj blagov žegenj kot kaj drugega.

Držim pesti za izpitke ... se spomnim, kako sem bila sama pridna v prvi nosečnosti, naredila vse za nazaj in naprej [sm=smiley36.gif]

metuljčica87 -> RE: Januar 2014 (20.5.2013 13:12:35)

Fluffiest držim pesti!![sm=bravo.gif]
Mene še tud čaka par izpitkov, sej bo ... Itak se menda spet ne bom mogla vpisat jeseni v zadnji letnik. Tak sem upala, ampak nimam od kod vzet 2500€ [sm=smiley13.gif]

Jaz jem Elevit, mi je pa v 1. N večno primankovalo kalija. Pa bi kao mogla banane jest, ki jih pa res ne maram. Upam da tokrat ne bo tako[sm=smiley36.gif]

spanje, jaz bi tud skos spala če bi me kdo kaj vprašal[sm=smiley36.gif] ampak nekak ne gre skozi, zjutraj me itak Jure že ob 6ih vrže iz postle, čez dan pa tud ni kaj dost cajta. Spim pa ponoči ko polhec, ponavadi že pred 10o spim [sm=jezicek.gif]

Ampak res punce, kaj mislite da bi lahko bil vzrok da smo zdaj v 2. N bolj zaskrbljene kot prvič? Se prvič nismo tak vsega zavedale al kaj, ne vem. Jaz mam skos neke negativne misli in mi gre to prav na živce. Sama sebi ves čas govorim "zdaj pa dovolj", čez pol ure pa spet mislim na neke bedarije.

Srečna nosečka -> RE: Januar 2014 (20.5.2013 14:03:12)

Drage nosečke,
kadar imate pregled med delovnim časom ali vzamete dopust, bolniško? Nekje sem zasledila, da če pregled ni možen izven delovnega časa, da pripada plačana odsotnost. A to drži?
Hvala in pozdravček [sm=smiley1.gif]

ukročena -> RE: Januar 2014 (20.5.2013 14:21:08)

oj,
če ste v strahu, da bi bilo kaj narobe z pikico, se ne sekirat ker to je normalno, lahko bi rekla da vam HORMONI zelo dobro delajo. Kajti oni so krivi za vse!

Srečna nosečka -> RE: Januar 2014 (20.5.2013 14:34:38)

Nekaj za sprostitev [sm=smiley36.gif] Spletna trgovina za vse starosti...da si malo očke napasemo [sm=smiley1.gif]

http://www.nextdirect.com/si/sl/shopping/boys/newborn-boys

witch -> RE: Januar 2014 (20.5.2013 14:34:43)

Hvala za odgovore. Itak da bom G vprašala glede bazena, sama pa tudi mislim, da če je vse ok, plavanje po mojem ne bi škodilo.

Glede SO pa me je bilo nekako strah. Ampak sva prač probala. Prvič bolj počasi in previdno, zdaj pa kar gre. No, je pa res, da ga je bilo v času delanja otročka bistveno več.

Jaz pa kombiniram femibion in elevit. Po elevitu imam vedno čisto črno blato. Pa ga nekako ne upam non stop jesti.

Po mojem je to čisto normalno, da si kdaj pa kdaj zaskrbljen. Idealno pač ne more biti vedno. Tudi jaz se probam prepričati da je vse ok, da bo vse ok, ampak me pa podzavest tu in tam vleče na drugo stran.

Joooj ja, tudi jaz sem pol vikenda prespala. Pa še kar bi spala [sm=smiley29.gif]

Držim pesti za vse izpite, da bomo čim bolj uspešno opravljeni. Tudi mene še en čaka [sm=smiley13.gif]

Tak da sem se češenj nažrla da bom umrla [sm=smiley23.gif] ampak je pa pasalo [sm=smiley36.gif]

ukročena -> RE: Januar 2014 (20.5.2013 14:55:29)

blato imaš črno zaradi vsebnosti železa v elevitu in nič drugega

Anonimen -> RE: Januar 2014 (20.5.2013 16:50:50)

[sm=duda.gif] pričakujemo JANUARJA 2014

Vzdevek, starost, kraj, št. otrok

1.1.
magdalenica, 28, Ljubljana, 1[sm=duda.gif]
meggi peggi, Gorenjska, 1[sm=duda.gif]
Sloncica87
natykaa, 24 let, Maribor, 1[sm=duda.gif]

2.1.
miss.B, 28, okolica Lj, 1[sm=duda.gif]
ribica81

3.1.

4.1.
pisek, okolica Kamnika, 1 [sm=duda.gif]
Lešnica, Kranj, 1 [sm=duda.gif]

5.1.

6.1.
Blondinčica

7.1.
lorelei*, 36 let, Lj

8.1.

9.1.
ančkica, 2 [sm=duda.gif]
marusap, 1 [sm=duda.gif]

10.1.
metuljčica87, 25 let, Maribor, 1[sm=duda.gif]
witch

11.1.
btaja

12.1.
matildica, 1[sm=duda.gif]

13.1.
Lub3nica

14.1.
night
anonimna [sm=smiley27.gif]
njelci, 32 let, Ajdovščina

15.1.
16.1.

17.1.
Luckasmucka, Ljubljana, 2[sm=duda.gif]

18.1.
19.1.

20.1.
Fluffiest, 26 let, Ljubljana

21.1.
22.1.
23.1.
24.1.
25.1.

26.1.
missy26, 1[sm=duda.gif]

27.1.
28.1.
29.1.
30.1.
31.1.

x.1.
anonimna*
mami83, 1[sm=duda.gif]
ukročena, 33 let, Domžale, 2 [sm=duda.gif]
NATAPU
baby12, 23 let, Kamnik, 1 [sm=duda.gif]

SKUPAJ nas je: 28

Poslovile so se:
alfa13 [sm=angel.gif]

pisek -> RE: Januar 2014 (20.5.2013 18:28:55)

Aja dobro, da vem, od kod crno blato. Mi je blo cudno, ker borovnic nisem jedla[sm=jezicek.gif].

Uuuu, koliko nas je ze. Za vsak dan januarja ena.
[sm=smiley1.gif]

metuljčica87 -> RE: Januar 2014 (20.5.2013 19:14:11)

ja lahko bi se tak zmenle, da bi vsaki dan šla ena rodit ne?[sm=smiley36.gif] Midva se javiva za 4.1., mi je tak lep datum[sm=jezicek.gif]

Jaz imam tud črno blato, nič hudega[sm=smiley1.gif]

pisek -> RE: Januar 2014 (20.5.2013 19:28:14)

jah metuljčica, ne vem, kako se bova zmenili, ker ta datum imam jaz rezerviran [sm=jezicek.gif] lahko vzameš 14.1.14 [sm=smiley36.gif] lahko imam tudi 3.1., ker midva sva oba 3. v mesecu.[sm=smiley1.gif]

Moje veliko dete že spančka, mi je med masažo zaspal. [sm=smiley1.gif]

Srečna nosečka -> RE: Januar 2014 (20.5.2013 20:11:09)

Mene pa ni na seznamu[sm=smiley13.gif]
srečna nosečka, 39 let, okolica sp. idrije, 0 otrok

miss.B -> RE: Januar 2014 (20.5.2013 20:27:52)

hej nosečke, prave čvekice ste/smo že postale [sm=bravo.gif]
čestitke vsem novim!
uff ne govorite mi o strahu.... jaz sem tudi že sanjala, da sem krvavela, zjutraj ko sem se zbudila, sploh nisem vedela, ali je res ali ne....
fluffiest, držimo pesti za izpit!!!!
glede folne in vitaminčkov, jemljem elevit in ja tudi jaz imam črno blato [sm=jezicek.gif]
vidi, da vas ima kar dosti še izpite....no mene pa še diploma čaka, ampak motivacije pa nobene... [sm=zmeden.gif]
jutri pa končno pregled!!!!!! me že zdajle stiska, ko pomislim na jutri in na tisti trenutek, ko se bom usedla na stol in buljila v monitor... aaaaaa....
res upam, da bo vse ok in da končno poveva najini punčki da bo velika sestrica [sm=smiley1.gif]

Fluffiest -> RE: Januar 2014 (20.5.2013 21:25:53)

hmmm izpit ja...skoz sm se prepričevala ne bit živca ni dobr-tko, da sm kr pozabila na snov :) dobr ste pestke držale-mislm, da bo šlo čez, če bo profesor dobre volje :P

Jap hormončki so krivi za take in drugačne misli, sanje-don t worry, prideš na forum kej poveš, prebereš pa ti bo prec lažje :)

Jst jemljem samo folno, bom šla ju3 še po tele vaše predloge glede nato da vsebujejo še železo in ostale vitamine in minerale.

Drugače sm pa mal zmedena in tudi nočem it pod februarke :P sm klicala ginekologinjo in me je hotla naročit šele JULIJAAAAAAAA!!! pa se nism strinjala pa je našla 20.6. datum! Zdej pa ve k ste malo bolj vešče, ker jst očitno nisem prvi dan zadnje menstruacije 16.4. kdaj je rok?? :)

Do polnoči morm seminarsko oddat, men se pa že tko spiiiiiiiiii-naporen dal je bil!!!

njelci -> RE: Januar 2014 (20.5.2013 21:39:40)

živjo punce...
no jst sem tudi že malo zaskrbljena [sm=smiley13.gif] Včerej sem na hlačkah opazila malo krvi oz takega rjavega izcedka. Vendar ga je bilo samo malo in samo včerej. Od včerej imam strah hoditi na wc da ne bi bilo še kaj, na srečo pa ni bilo nič več. Upam da ni kej narobe z mojo pikico.[sm=zmeden.gif]Moja ginekologinja je do srede odsotna, tako da se bom šele v sredo naročila na pregled.

Drugače pa vse ok, malo me joškice bolijo, so že kar malo večje, pa bolj trde [sm=smiley36.gif], pa vsake tolko časa me mel pošpika tam dol. Utrujena niti nisem tako zelo, paše pa it zvečer malo prej v posteljo [sm=smiley36.gif]

Jst jemljem tifol folno kislino drugega pa nič. No zjutraj si v jogurt dam chia semena, ki naj bi tudi dajala energijo, ful so dobra.
Kumej čakam prvi pregled, da me malo pomiri vse skupaj, pa da bova končno lahko povedala še ostalim [sm=smiley36.gif]

A je mogoče kakšna nosečka iz okolice nove gorice?

nič, lepo se imejte, moje drage nosečke in se slišimo
njelci

pisek -> RE: Januar 2014 (20.5.2013 21:47:26)

Fluffiest, ce gres na kak spletni koledarcek izracunat, pol pride rok 21.1., kar je meni logicno, saj smo wele sredi maja, ne mores kar med februarke padt.

miss.B -> RE: Januar 2014 (20.5.2013 21:49:30)

fluffiest, če greš na ringaraja strani, na koledarček ovulacije, ti izračuna pdp 21.1. drugače pa greš lahko tudi "na peš" in od tistega dneva m prišteješ 40 tednov. torej če si m dobila 16.4 na torek, imaš rok 21.1 na torek. [sm=smiley1.gif] mislim, halooo, julija šele pregled, to je pa res malo pozno no...še dobro da si vztrajala in dobila prej datum.
njelci, misli pozitivno!!!!

Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>