RE: Januar 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

witch -> RE: Januar 2014 (12.8.2013 13:29:04)

tashq mislim, da ti je g dobro napisal glede tednov. Jaz imam pdp 13.1. in sem danes noseca 18t 0d. Tako da si ti se 4 dni za mano.
Glede vode pa vec pij. Jaz zadnjic tudi nisem imela vode dobre pa je bil to vzrok.

Vceraj zvecer pred spanjem sem v spodnjem delu trebuha cuitla nekaj podobnega kot bitje srca. Oziroma tak kot ce bi nekaj trzalo. Mogoce pa sem le cutila otroka :)

Izabelina -> RE: Januar 2014 (12.8.2013 13:31:23)

IZVIRNO SPOROČILO: witch

tashq mislim, da ti je g dobro napisal glede tednov. Jaz imam pdp 13.1. in sem danes noseca 18t 0d. Tako da si ti se 4 dni za mano.
Glede vode pa vec pij. Jaz zadnjic tudi nisem imela vode dobre pa je bil to vzrok.

Vceraj zvecer pred spanjem sem v spodnjem delu trebuha cuitla nekaj podobnega kot bitje srca. Oziroma tak kot ce bi nekaj trzalo. Mogoce pa sem le cutila otroka :)

OMG, witch sej ne vem ce se me spomnes, nekej casa sem z vami klepetala na pričakujemo... in RES sm izredno vesela ko sm zdejle tole prebrala!! ČESTITKE!! [sm=bravo.gif] veselim se s tabo!

marusap -> RE: Januar 2014 (12.8.2013 14:14:30)

Hey, hey nosečke.

Mi smo nazaj z dopusta. Smo bili na Lošinju v kampu in naša malčica je uživala 100/uro. Sem bila malo skeptična glede šotora, ampak se je izkazalo kot super izbira. 14 dni nazaj sem imela pregled pri ginekologinji. Zaradi sladkorne mi je samo na hitro pokazala dojenčka na UZ [sm=smiley27.gif]. Čez 14 dni imam že morfologijo in komaj čakam. Jutri imam kontrolo pri diabetičarki. Se mi zdi, da samo okrog zdravnikov skačem. Ginekologinja mi je predlagala bolniško do konca nosečnosti, ampak sem jo za zdaj zavrnila. V prejšnji nosečnosti sem bila na bolniški 1 mesec in se mi je skoraj zmešalo - sem imela strogo mirovanje. Bi delala vsaj še 2-3 mesece. Seveda bom šla pa takoj, ko bom čutila da to rabim.
Se mi zdi da je moj dojenček že full velik. Oziroma opažam blazno razliko s prvo nosečnostjo. Zdaj sem v 19. tednu in brce so že zelo močne. Bi jih čutil tudi mož, če se ne bi dojenček vedno umiril, ko da on roko na trebuh [sm=smiley36.gif]. Ha, ha se mu maščuje, ker nama ne poseča dovolj pozornosti - se mi zdi da gre ta nosečnost kar mimo njega. Pa že zdaj se mi delajo "kepe" na trebuhu, ko se dojenček zbaše na eno mesto [sm=smiley36.gif].
Joj tamala se že tako veseli. Na morju mi je mazala trebušček s kremo, ker je rekla da moramo tudi dojenčka namazat. [sm=bravo.gif]

5y zelo hudo mi je zate [sm=smiley13.gif]. Si sploh ne morem predstavljati kako težka odločitev je to. Sem tudi sama o tem veliko razmišljala in res ne vem kako bi se odločila.

Lepo se imejte!

oblekca -> RE: Januar 2014 (12.8.2013 15:36:32)

Zdravo punce.
Sem upala, da bom kaj sodelovala v debati, pa mi dnevi kar bežjo. Vas pa vsaj malo berem, ko mi čas dopušča.

Žal mi je za vse tiste ki ste izgubile otročka, res mi je hudo in se velikokrat spomnim na vas.

Jaz sem za enkrat kar dobro, je pa tudi precej odvisno od dneva in vročine.

Zanima me s čim se mažete in tiste, ki že imate otročke doma, s čim ste se mazale v pretekli nosečnosti in če so rezultati dobri. Je dovolj če se mažem 1x na dan?
In glede modrčka, katerega priporočate, jaz se kar izogibam nakupu, ker sem bila že dvakrat pa nisem nič našla [sm=smiley13.gif]. Mogoče kakšna spletna trgovina?
Je lahko kaj narobe, če sem doma kar brez?

Pazite nase in vse dobro vsem.

dspela -> RE: Januar 2014 (13.8.2013 11:18:11)

[sm=duda.gif] pričakujemo JANUARJA 2014

Vzdevek, starost, kraj, št. otrok

1.1.
magdalenica, 28, Ljubljana, 1[sm=duda.gif]
meggi peggi, Gorenjska, 1[sm=duda.gif]
natykaa, 24 let, Maribor, 1[sm=duda.gif]

2.1.
ribica81
Aeio
pobarvanka27

3.1.

4.1.
Lešnica, Kranj, 1 [sm=duda.gif]
tashy21, 34 let, Žiri
lilivin, 3 [sm=nosecka.gif]

5.1.

6.1.
Blondinčica
ukročena, 33 let, Domžale, 2 [sm=duda.gif]
milena2222, 2 [sm=nosecka.gif], 1 [sm=duda.gif]

7.1.
8.1.

9.1.
ančkica, 2 [sm=duda.gif]
kemo, Celje, 1 [sm=duda.gif]
NATAPU, 26 let, okolica Tržiča, 1[sm=nosecka.gif]

10.1.
metuljčica87, 25 let, Maribor, 1[sm=duda.gif]
witch, 27 let, 1[sm=duda.gif]

11.1.
srečna nosečka, 39 let, Idrija
mami83, 1[sm=duda.gif]
another girl, 1 [sm=duda.gif], okolica Tržiča

12.1.
matildica, 1[sm=duda.gif]
marusap, 1 [sm=duda.gif]

13.1.
Lub3nica
ena_nova
sunflower29, 31 let, 2 [sm=nosecka.gif], 0 [sm=duda.gif]

14.1.
night
lencyk, 31 let, Kranj

15.1.
Luckasmucka, Ljubljana, 2[sm=duda.gif]
btaja, 28 let, Krško
Mala mb,
mala89, 24 let
Mo87, 25 let, Primorska

16.1.
tia78, 34 let, Kranj, 2 [sm=duda.gif]

17.1.
tashq, 25 let, Kranj, 1 [sm=duda.gif]
womanpolice, 32 let

18.1.

19.1.
SweetNovember, 26 let, okolica Ljubljane, 0 [sm=duda.gif]

20.1.
Lunca2403, 2[sm=nosecka.gif]

21.1.
Fluffiest, 26 let, Ljubljana
cupcake, 32 let, J. primorska, 1 [sm=nosecka.gif]

22.1.

23.1.
Andsan
Anonimen, 22 let, Šentjur, 1 [sm=nosecka.gif],
tajka1975

24.1.
dspela, 27 let, okolica Šentjurja, 4[sm=nosecka.gif], 0[sm=duda.gif]

25.1.
kokapoka, 26 let, 2 [sm=duda.gif]
Stella_, 24 let, Kranj, 1 [sm=nosecka.gif]
mm86, 1 [sm=nosecka.gif]
Ursi2, 3[sm=duda.gif]

26.1.
missy26, 1[sm=duda.gif]
ketty25, 1 [sm=duda.gif]
AnaTek, Ljubljana

27.1.

28.1.
inanna, 35 let, 1[sm=nosecka.gif]
3Sonček3, Ribnica, 2 [sm=nosecka.gif], 1 [sm=duda.gif]

29.1.
Coccinelle, 25 let, 1[sm=nosecka.gif]

30.1.
M211M,

31.1.
capyka1981, okolica Šentjurja, 1 [sm=duda.gif]

x.1.
anonimna*
NATAPU
baby12, 23 let, Kamnik, 1 [sm=duda.gif]
Lunca2403, Litija
Muuki
oblekca

SKUPAJ nas je: 61

Poslovile so se:
alfa13 [sm=angel.gif]
njelci [sm=angel.gif]
Sloncica87 [sm=angel.gif]
pisek [sm=angel.gif]
anonimna [sm=smiley27.gif] [sm=angel.gif]
lorelei* [sm=angel.gif]
delfinček85 [sm=angel.gif]
miss.B [sm=angel.gif]
5y [sm=angel.gif]
Preselile so se:
Balloon -> December 2013

dspela -> RE: Januar 2014 (13.8.2013 11:28:18)

3sonček3, se res opravičujem...zdaj sem popravila.

gibi, bravo za vse tiste, ki že čutite. Jaz pri 16 tednih in 4 dni še ne čutim...pa sem suhica. [sm=smiley13.gif] Upam, da bom čimprej začutila gibe. Danes bi bilo še posebej čarobno, če bi začutila. [sm=smiley1.gif]

Imam vprašanje za vse tiste, ki ste študentke? Boste vse zaključile to študijsko leto ali bo katera dala status v mirovanje ali bo ponavljala letnik? Pa še nekaj je...katera redno zaposlena in študira?

magdalenica -> RE: Januar 2014 (13.8.2013 11:39:38)

Oblekca - po mojem mnenju je modrc predvsem nujno zlo, da obleke dobro stojijo in da naše prsi ne opletajo okoli (in se - bognedaj- ponesreči kam zataknejo) :D Po nekaterih teorijah se zaradi njihove uporabe vezi v prsih samo razvadijo in so še bolj nagnjene k povešanju. Če te biti brez modrca ne moti, ga doma brez težav odvržeš. Prsi ti bodo hvaležne, ker se bodo lahko prezračile.

Za nakup ti pa lahko svetujem, da si poiščeš kakšnega bolj športnega (majčkastega), da raste s teboj. Je pa treba upoštevati, da je opora/ estetski učinek takih modrcev pri večjih prsih bolj tako tako.

Z nakupom modrca za dojenje pa še kar nekaj časa počakaj, ker do ~14 dni po porodu nimaš pojma, kaj se bo zgodilo s tvojimi dimenzijami (ob navalu mleka v 1. tednu po porodu se noro povečajo, potem pa malce splahnijo). Računaj pa nekje na 1-2 številki večjo košarico [sm=smiley36.gif]

magdalenica -> RE: Januar 2014 (13.8.2013 11:56:01)

Imam vprašanje za vse tiste, ki ste študentke? Boste vse zaključile to študijsko leto ali bo katera dala status v mirovanje ali bo ponavljala letnik? Pa še nekaj je...katera redno zaposlena in študira?

Statut UL pravi sledeče:
Študentke matere, ki v času študija rodijo, imajo pravico do podaljšanja študentskega statusa za eno leto za vsakega živo rojenega otroka.

Nosečnost sama po sebi ni razlog, da tega študijskega leta 2012/13 ne bi zaključila. Če pa boš tudi v 2013/14 imela status študentke, ti pripada dodatno leto študentskega statusa.

Moje izkušnje pa so naslednje (zaposlena študentka 3. stopnje): prvega otroka sem rodila v 3. letniku in sem se potem zaradi tega lani še enkrat vpisala v isti letnik (izredni ponovni vpis). Ni mi pa jasno, kako bo zdaj, saj je v statutu zapisano Status študenta tretje stopnje preneha eno leto po zaključku zadnjega semestra študijskega programa. Torej bi bilo to zame 30.9.2014, ker pa bom januarja spet rodila, mi po prej navedenem očitno spet pripada dodatno leto podaljšanja statusa.

No, itak je status zame irelevanten, vseeno pa je veljavna nalepka na študentski izkaznici kdaj koristna.

Statut: http://www.uni-lj.si/o_univerzi_v_ljubljani/predpisi_statut_ul_in_pravilniki/statut_univerze_v_ljubljani.aspx
Verjetno je na ostalih državnih univerzah podobno ...

p1k1ca -> RE: Januar 2014 (13.8.2013 13:51:23)

[sm=duda.gif] pričakujemo JANUARJA 2014

Vzdevek, starost, kraj, št. otrok

1.1.
magdalenica, 28, Ljubljana, 1[sm=duda.gif]
meggi peggi, Gorenjska, 1[sm=duda.gif]
natykaa, 24 let, Maribor, 1[sm=duda.gif]

2.1.
ribica81
Aeio
pobarvanka27

3.1.

4.1.
Lešnica, Kranj, 1 [sm=duda.gif]
tashy21, 34 let, Žiri
lilivin, 3 [sm=nosecka.gif]

5.1.

6.1.
Blondinčica
ukročena, 33 let, Domžale, 2 [sm=duda.gif]
milena2222, 2 [sm=nosecka.gif], 1 [sm=duda.gif]

7.1.
p1k1ca, 26 let, Ljubljana, 1 [sm=nosecka.gif], 0 [sm=duda.gif]

8.1.

9.1.
ančkica, 2 [sm=duda.gif]
kemo, Celje, 1 [sm=duda.gif]
NATAPU, 26 let, okolica Tržiča, 1[sm=nosecka.gif]

10.1.
metuljčica87, 25 let, Maribor, 1[sm=duda.gif]
witch, 27 let, 1[sm=duda.gif]

11.1.
srečna nosečka, 39 let, Idrija
mami83, 1[sm=duda.gif]
another girl, 1 [sm=duda.gif], okolica Tržiča

12.1.
matildica, 1[sm=duda.gif]
marusap, 1 [sm=duda.gif]

13.1.
Lub3nica
ena_nova
sunflower29, 31 let, 2 [sm=nosecka.gif], 0 [sm=duda.gif]

14.1.
night
lencyk, 31 let, Kranj

15.1.
Luckasmucka, Ljubljana, 2[sm=duda.gif]
btaja, 28 let, Krško
Mala mb,
mala89, 24 let
Mo87, 25 let, Primorska

16.1.
tia78, 34 let, Kranj, 2 [sm=duda.gif]

17.1.
tashq, 25 let, Kranj, 1 [sm=duda.gif]
womanpolice, 32 let

18.1.

19.1.
SweetNovember, 26 let, okolica Ljubljane, 0 [sm=duda.gif]

20.1.
Lunca2403, 2[sm=nosecka.gif]

21.1.
Fluffiest, 26 let, Ljubljana
cupcake, 32 let, J. primorska, 1 [sm=nosecka.gif]

22.1.

23.1.
Andsan
Anonimen, 22 let, Šentjur, 1 [sm=nosecka.gif],
tajka1975

24.1.
dspela, 27 let, okolica Šentjurja, 4[sm=nosecka.gif], 0[sm=duda.gif]

25.1.
kokapoka, 26 let, 2 [sm=duda.gif]
Stella_, 24 let, Kranj, 1 [sm=nosecka.gif]
mm86, 1 [sm=nosecka.gif]
Ursi2, 3[sm=duda.gif]

26.1.
missy26, 1[sm=duda.gif]
ketty25, 1 [sm=duda.gif]
AnaTek, Ljubljana

27.1.

28.1.
inanna, 35 let, 1[sm=nosecka.gif]
3Sonček3, Ribnica, 2 [sm=nosecka.gif], 1 [sm=duda.gif]

29.1.
Coccinelle, 25 let, 1[sm=nosecka.gif]

30.1.
M211M,

31.1.
capyka1981, okolica Šentjurja, 1 [sm=duda.gif]

x.1.
anonimna*
NATAPU
baby12, 23 let, Kamnik, 1 [sm=duda.gif]
Lunca2403, Litija
Muuki
oblekca

SKUPAJ nas je: 61

Poslovile so se:
alfa13 [sm=angel.gif]
njelci [sm=angel.gif]
Sloncica87 [sm=angel.gif]
pisek [sm=angel.gif]
anonimna [sm=smiley27.gif] [sm=angel.gif]
lorelei* [sm=angel.gif]
delfinček85 [sm=angel.gif]
miss.B [sm=angel.gif]
5y [sm=angel.gif]
Preselile so se:
Balloon -> December 2013

p1k1ca -> RE: Januar 2014 (13.8.2013 14:13:46)

No, da se še jaz pofočkam. [sm=smiley36.gif]

Drugače sem že skoraj v 19t, načeloma brez problemov, edino zaradi pozitivnega ICT-ja hodim vsake 6 tednov na kontrolo v porodnišnico. Ker imam morfo šele v začetku septembra, je spol še neznan. Na nuhalni so mi sicer namignili, da izgleda kot da bo punčka, in mi itak prepovedal kupovat karkoli v roza barvi. [sm=smiley1.gif]

Trenutno ležimo doma zaradi vnetja ledvic (3l vode na dan je očitno zelo premalo), drugače se pa počutimo super fajn. [sm=smiley36.gif] Pikica/pikec mi iz trebuščka že pošilja prve pozdravčke, ki jih čutim kot pokanje pokovke v trebuhu, itak je pa najbolj zakon to delat, ko se napapcam. [sm=smiley36.gif]

Čist tko za info, če slučajno katera čuti kakšne bule v prsih: Ker sem takoj v začetku nosečnosti občutila kar velike bulce v prsih, so me dali tudi naprej na razne kontrole. Danes je UZ pokazal, da je vse ok in da so trenutno prsi ena velka kepa zabasanih žlez. Tko da ne se takoj ustrašit, da je rakavo al pa kej.

Lp,
p1k1ca

tashq -> RE: Januar 2014 (13.8.2013 20:16:29)

3sonček3: upam, da je bilo danes na pregledu vse ok![sm=smiley1.gif]

witch: imaš prav, ja.[sm=smiley1.gif] na eni strani, kjer sem si računala tedne, mi je vedno 1 teden več napisalo, pa nikoli nisem opazila. zdaj, ko si mi še ti rekla, da je imela G prav, sem si pa res vzela čas pa fejst preštudirala in ugotovila, da sem res jaz malo narobe računala.[sm=smiley9.gif] eh, saj bo bolje... torej sem zdaj 17t4d, ne?
spijem pa pomoje dovolj, 2-3 litre na dan čiste vode pa potem še približno 2-5 dcl bezgovega sirupa. bomo videli, kako bo naslednjič...[sm=zmeden.gif]
glede tvojih brcik: super![sm=bravo.gif] samo pazi, če je bil občutek točno takrat, kot je bilo tvoje srce, si čutila potem verjetno svoje srce. meni tudi včasih trebuh prav opazno "utripa", vendar je v ritmu mojega srca, tako da predvidevam, da to ni to... če pa je bilo tvoje "trzanje" čisto neritmično, potem pa čestitke! končno dočakala![sm=bravo.gif]

IZVIRNO SPOROČILO: marusap
...brce so že zelo močne. Bi jih čutil tudi mož, če se ne bi dojenček vedno umiril, ko da on roko na trebuh [sm=smiley36.gif]. ...

he he[sm=smiley36.gif], podobno kot pri meni. sicer sem do zdaj le nekajkrat čutila, ampak tudi, ko dam jaz roko na trebuh, brce ponehajo...[sm=smiley13.gif]

oblekca: pozdravljena![sm=smiley1.gif]
s kremco misliš tisto proti strijam? uporabi, katero želiš, 1x/dan je verjetno dovolj. drugače smo se pa razpisale glede teh kremc v prejšnih postih in je vsaka drugo predlagala. malo pobrskaj in se odloči...
modrček... doma si brez skrbi lahko brez, če ti tako paše. z nakupom modrčka za dojenje pa še počakaj, ker še ne veš, koliko "volumna" boš pridobila. nekaj ti je že magdalenica odgovorila.

dspela: jaz sem bila v 1. nosečnosti študentka pa ti priporočam, da kar končaj to leto. probaj čimveč izpitov narediti do poroda, ker kasneje ob jokici[sm=smiley36.gif] boš imela manj časa za študiranje. jaz sem tudi po porodu "na porodniški" včasih šla na kakšno predavanje, če je bil ravno partner doma. drugače pa si lahko tudi kasneje "normalno" vpisana in delaš samo izpite, ker imaš status matere (to si zrihtaj!) in si lahko odsotna na predavanjih in vajah. kot je magdalenica napisala, pa eno leto lahko delaš 2x. tako da je drugače biti študentka-mamica kar super![sm=smiley1.gif] samo res probaj čimveč narediti do poroda! bom še malo brcala v rit![sm=jezicek.gif]

p1k1ca:pozdravljena! upam, da se čim hitreje pozdraviš.[sm=smiley31.gif] jaoooo, koliko pa je potem potrebno piti, 10 litrov na dan?....[sm=zmeden.gif]

p1k1ca -> RE: Januar 2014 (13.8.2013 22:54:57)

Pojma nimam koliko je treba spit, samo več kot 5l na dan res ne morm spit. Zdj se pač cele dneve sprehajam iz kuhinje na wc in obratno.[sm=smiley29.gif] Kot berem, se tudi vase pikice že aktivno premikajo. Tisto glede umiritve brcanja in utripanje trebuha se dogaja tudi pri meni. [sm=smiley1.gif]

3Sonček3 -> RE: Januar 2014 (14.8.2013 10:47:03)

dspela ma ni problema vedno sm si rekla ma sej bo naslednjič popravla sej bo pa si očitno spregledala pol mi je pa tko nerodno težit [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/img]. Vseeno hvala [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/img]
No pr nas je pa tkole včerej sm mela spet pregled pri G in mi je dal svečke da nebom več bruhala in pregled čez 1 teden če se umiri če se ne grem v petek k svoji osebni zdravnici in me popokajo v bolnico. V enem tednu sm zgubila 2 kg tko da sm zdej na 51 in bruhanje se še kar nadaljuje. Počasi se psihično pripravljam na to da bom par dni res mogla odležat na opazovanju a ker je to za otročka bolše nebo tko zelo teško. Čeprou bom tastarejšo princesko ful pogrešala.
tashq sm slišala da nosečnice naj nebi pile bezgovega sirupa ker ima neke bakterije not k za nosečnice niso priporočljive. Dej se prosim mal pozanimej glede tega da nebo po nepotrebnem kej narobe. Js sm si tut ene dva dni želela bezgovega sirupa in sm ga popila 2 dcl sm tko za dušo prvezat, ampak se ga res izogibam.

Evo zaenkrat bo to vse uživajte v ohladitvi

Night -> RE: Januar 2014 (14.8.2013 11:34:02)

Bezgov sirup: jaz sem ginekologinjo na prvem pregledu to vprašala, ker si informacije na internetu nasprotujejo. Mi ga je odsvetovala, zato ker menda povzroča krče (spodbuja tudi prebavo) in da zaradi tega ni v redu. Kaj pa vem. Jaz vsake toliko še vedno spijem 2dcl, ampak ni pa domač, temveč kupljen, ta pa tudi nima toliko bezga noter. Poznam nosečnico, ki ga pije že celo nosečnost, ampak ne vsak dan, tako občasno, in je vse v redu. Pušenjak je enkrat napisal, da ni razloga, da ga ne bi pile. Pol pa vedi, kaj je prav. [sm=zmeden.gif]Po pameti torej.

tashq -> RE: Januar 2014 (14.8.2013 17:33:39)

bezgov sirup: kaaaaaj![sm=zmeden.gif] to sta me pa res obedve zdej presenetile, ker res nikoli še nisem slišala za kaj takega. da nosečnica določene hrane ne sme, to ja, da pa ji je določena pijača (razen sladkih) prepovedana pa res še nikoli nisem pomislila.[sm=zmeden.gif] uffff, se bom kar ravnala po vama pa nehala s tem sirupom. sem pa drugače pila večinoma kupljenega, le približno 2 tedna sem pila domačega (1liter sirupa).jao, jao, kaj vse se naučiš... drugače pa, hvala vama, 3Sonček3 in Night![sm=smiley31.gif] še dobro, da sem omenila, da pijem tudi bezgov sirup... kaj pa kakšen metin ali melisin, to je pa uredu?
Pušenjak:on je men včasih prov zabaven za brat![sm=jezicek.gif] se včasih tako razjezi ali pa kakšno pikro spusti...[sm=smiley36.gif] se mi pa zdi, da on velikokrat pravi, da so določene stvari ok za nosečnico...npr. enkrat je rekel, da nosečnica lahko dviguje, če se dobro počuti, pa da lahko je kupljen pršut... vsak po svoje govori, ja, potem se pa znajdi[sm=zmeden.gif]res je pomoje najbolje poslušati svoje telo[sm=smiley20.gif] psssst...včasih jaz pojem malo pršuta, k mi takoooo paše....[sm=smiley9.gif] psssst! nobenmu povedat![sm=smiley17.gif]
3Sonček3:[sm=smiley31.gif]upam, da se ti kmalu umiri... mogoče bi bilo res bolje, da bi par dni ostala v B, da prideš k sebi... drugače pa res upam, da se ti zdaj po svečki umiri...[sm=smiley31.gif]

witch -> RE: Januar 2014 (14.8.2013 19:05:26)

IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina

OMG, witch sej ne vem ce se me spomnes, nekej casa sem z vami klepetala na pričakujemo... in RES sm izredno vesela ko sm zdejle tole prebrala!! ČESTITKE!! [sm=bravo.gif] veselim se s tabo!

Izabelina jaaa seveda se te spomin [sm=smiley1.gif] hvala [sm=smiley31.gif]

Jaz sem si pa zjutraj na tešče tak za foro sama doma sladkor izmerila in imam povišanega [sm=smiley13.gif] Zdaj pa sploh ne vem kaj naj. Živim pa še vedno 90% od sadja. Tega sem se bala da mi bo sadje povečalo sladkor. Ker ne pijem sladkega, skoraj nič sladkega ne jem ker mi ne paše. Zdaj se probam malo kontrolirati in upam, da bo boljše.

tashq ja glede bezga sem tudi sama brala da ni najbolj priporočljiv. Je pa res tako kot praviš vse v mejah normale in tisto kar telo zahteva. Tudi jaz se tega držim.
Tisto moje utripanje je bilo samo takrat. Po tem spet več nisem čutila. Izgledalo pa je par sekund in je nehalo. Pa spet. Hmmm kako ritmično pa je bilo pa se ne spomnim. Saj bodo že prišle brcike [sm=smiley1.gif]

3Sonček3 upam, da se čim prej pozdraviš. Ko je moja sestra med nosečnostjo tak močno bruhala in so kile šle kar dol, jo je G dala v bolnico. Je ostala tam 2 dni na infuziji in od takrat je bilo ok. Res čisto druga je prišla iz bolnice. Kot da je telo dobilo kar mora, potem pa se je umirilo. Čeprav ti bo hudo zaradi otročka ki ga imaš doma, boš to naredila za tistega drugega in sebe, da ne boš več trpela.

magdalenica -> RE: Januar 2014 (14.8.2013 20:41:28)

bezgov sirup - noup, vse ste pomešale :D Sirup iz bezgovih cvetov ni vprašljiv v nosečnosti. Problematičen je sirup iz bezgovih jagod, ker vsebuje določene alkaloide, ki iz varnostnih razlogov niso primerni v nosečnosti (isto kot se odsvetuje pitje pravega čaja zaradi kofeina, kave zaradi teinov ...) Predvidevam, da tiste, ki pijete "kupljen bezgov sirup" itak pijete sirup iz cvetov (rumen sirup, iz jagod je vijoličen).

čaji - odsvetuje se pitje pravega in zelenega čaja, ker vsebujeta kofein in tein. Roiboos čaj npr. je povsem ok, prav tako večina domačih zeliščnih čajev.

pršut - meni tudi paše [sm=smiley36.gif] Odsvetuje pa se pršute nekontroliranega porekla (premalo zrelo meso, priprava v neustreznih higienskih razmerah). Suhomesnati izdelki zanesljivega porekla (npr. kupljeni) so problematični predvsem zaradi velike količine soli (povišan pritisk). Če pa zapaše včasih ali za praznike, pa tudi nič hudega :)

povišan sladkor[\b] - sadje je precej varljivo pri povišanem KS. Morda kateri pride prav tole: http://vecna-optimistka.blogspot.com/2012/09/sladkorna-dieta-za-nosecke-s-sladkorno.html Itak pa imamo vse pri pregledu pri 24. tednih presejalni test za nosečniško sladkorno [sm=hudicek1.gif]

marusap -> RE: Januar 2014 (14.8.2013 21:54:48)

witch koliko pa imaš sladkorja na tešče? meja za nosečke je 5,3 (merjeno iz prsta) ali 5,1 (venozno); jaz zdaj jem po dieti UKCja in ta vsebuje full sadja - 3x na dan. Meni sladkor višajo testenine (tudi polnozrnate), riž, krompir, kruh.

witch -> RE: Januar 2014 (14.8.2013 22:04:38)

marusap 5,5 sem ga imela iz prsta. Je pa res, da sem en dan prej jedla eno pecivo. Nisem se nažirala, ene trije kosi so pa bili. Saj še bom ponovila da vidim kako bo.
Breskve, nektarine, jabolka, grozdje, lubenice to je trenutno zakon pri meni. Aja pa testenine in fižol bi neomejeno jedla. Ostalo se pa že silim.
Hvala ti za informacijo, da je iz prsta lahko malo višje. Ker jaz sem računala da glede na 5,1 je kar fajn povišan.

Night -> RE: Januar 2014 (14.8.2013 22:15:12)

magdalenica, strupen naj bi bil ves bezeg: Čaj iz bezgovih korenin je lahko tudi odlično odvajalno sredstvo. Olje cvetov pa je odlično zdravilo za razpokano kožo. Bezga nikakor ne smejo uživati nosečnice in doječe matere, saj vsi deli vsebujejo strupene alkaloide. (http://vizita.si/clanek/bilke/bezeg-je-rastlina-poletnega-solsticija.html) Imaš polno o tem napisanega in mnenja se krešejo. Jaz ga pijem občasno, ne bi ga pa vsak dan večjih količin. Vsaka pa najbolje zase ve.

zeliščni čaji pa spet po pameti, bi jaz rekla. Že v osnovi naj se teh čajev ne bi pilo večjih količin vsak dan, ampak je vsak zase zdravilo za nekaj, npr. kopriva čisti kri, fajn je naredit eno kuro, potem pa prenehat - v nosečnosti je jaz ne bi pila vsak dan. Nekaj lahko preberete tu: http://www.bibaleze.si/clanek/nosecnost/med-nosecnostjo-prepovedana-zdravilna-zelisca.html Samo ne vzet vsega za sveto, tud laneno seme naj bi povzročalo krčenje maternice - ne vem, jaz ga jem občasno.

krvni sladkor res najbolj zvišajo testenine in kruh, poleg sladkarij seveda. Sadje pa odvisno, katero.

Stella_ -> RE: Januar 2014 (15.8.2013 0:47:33)

Je že tako, da če ne bi jedle in pile nič, kar je kdo kdaj rekel/slišal, da se ne sme, lahko obrt kar dol zapremo [sm=smiley36.gif]

Po moje pri tem ne škodi zdrava kmečka pamet in načelo, da vsako pretiravanje škodi. Trgovinsko pa mislim, da je še najmanj sporno kar se tiče bakterij, ker je itak vse obdelano in predelano.

tashq -> RE: Januar 2014 (15.8.2013 14:45:49)

IZVIRNO SPOROČILO: Stella_

Je že tako, da če ne bi jedle in pile nič, kar je kdo kdaj rekel/slišal, da se ne sme, lahko obrt kar dol zapremo [sm=smiley36.gif]

Po moje pri tem ne škodi zdrava kmečka pamet in načelo, da vsako pretiravanje škodi. Trgovinsko pa mislim, da je še najmanj sporno kar se tiče bakterij, ker je itak vse obdelano in predelano.

se čisto podpišem![sm=smiley20.gif] le še to bi dodala: trgovinsko je načeloma res brez bakterij, je pa velikokrat veliko drugih "strupenih" stvari noter. drugače pa: po pameti pa bo vse uredu.[sm=smiley2.gif]

kava in čaji: jaz še zdaj včasih popijem kakšno kavo. (kofeinsko cca.1x/teden, brezkofeinsko vsakodnevno---->kofi frik[sm=smiley36.gif]) mislim, da tudi pravi čaji niso čisto prepovedani. če spiješ eno skodelico kave ali pravega čaja na dan, ne bo nobene škode. zeliščni čaji pa tudi po pameti. vsi vemo, kako je npr. kamiličen čaj dober in zdrav in oh in sploh pa to ne pomeni, da ga lahko spiješ na litre (pa ne velja to samo za nosečnice).

IZVIRNO SPOROČILO: magdalenica
pršut ... Suhomesnati izdelki zanesljivega porekla (npr. kupljeni) so problematični predvsem zaradi velike količine soli (povišan pritisk). ...

ufff,potem je pa vseeno, če ga še malo pojem...[sm=smiley36.gif] mi niti kava in slane stvari (pa imam zeloooo rada slano) ne dvigneta pritiska(povprečno 105/65). mi ga večkrat Pia![sm=smiley36.gif][sm=hudicek1.gif]

witch: mislim, da tvoj sladkor še ni pretiran. par let nazaj bi bilo še čisto v redu. kar jej sadje po želji, bolje kot bomboni pa tortice pa piškoti... je pa magdalenica napisala, da nas še vse čaka test za glukozo pa bomo takrat videli. če bi bil KS res tako nevaren, bi ga vsakič testirali.pomoje...[sm=smiley1.gif]

p1k1ca -> RE: Januar 2014 (16.8.2013 11:39:18)

Ko smo že pri uživanju hrane in pijače...katere vitaminske dodatke pa kaj jemljete? Danes sem malo brala po forumih in pravijo, da je ful priporočljivo poleg Folne jemati tudi Omega 3.

SweetNovember -> RE: Januar 2014 (16.8.2013 13:03:59)

Ojla punce,

jaz sem pa včeraj zjutraj imela močne bolečine... namreč zjutraj nisem mogla vstat, tako me je vse bolelo okrog jajčnikov, najprej desno spodaj, potem levo in nazadnje že skoraj povsod.... zelo sem se prestrašila za svojega bebija :( ene 10 min je trajala res močna bolečina - krči, potem pa je na srečo nehalo.... če bi se nadaljevalo kaj še pozneje, bi šla na pregled, tako pa se mi ni zdelo potrebno.

Se mi je pa kakšno urico po jutranjih neprijetnostih bebi zelo premikal, čutila sem ga kakšne pol urice z vmesnimi presledki, zdel se mi je zelo živahen :) brca pa še ne.

Midva bova počasi začela malo nabavljat za dojenčka, pa bi vas rada vprašala glede posteljice in vozička, če že imate oz. na kaj vse boste gledale pri nakupu obojega... boste kupile novo ali rabljeno? pa za previjalno? midva sva se odločila, da previjalne ne bova kupovala, ker imava že tako samo 2 sobici in bo preveč gužva, če bo še previjalna tam nekje, glede na to da imava kar nekaj predalnikov, ki jih ne uporabljava... jaz sem želela imet najprej zibelko, potem posteljico,pa mi finančno ni najbolj... a bo vaš otroček že od rojstva spal v posteljici ali bo imela katera kako drugače? Posteljico bova kupila novo, voziček pa verjetno tudi... bo še za naslednjega otročka..:)

pozdravček, uživajte

marusap -> RE: Januar 2014 (16.8.2013 13:39:41)

Hey!

Posteljico sem jaz dobila rabljeno. Tamala ni nikoli spala v zibki in je nismo niti malo pogrešali. Lahko pogledaš malo rabljene postelje, ker se dobijo res lepo ohranjene in kupiš samo nov jogi. Midva sva drugače pohištvo kupovala v Ikei in sva zelo zadovoljna s kvaliteto. Otroško sobico imava tole kolekcijo http://www.ikea.com/gb/en/catalog/categories/departments/childrens_ikea/18836/ . Mi je pa fajn, ker imajo vsako kolekcijo dolgo časa in sva letos dokupila še 2 omari za dojenčka. Previjalno imamo tudi mi eno komodo in gor samo previjalno blazino. Je čisto ok. So mi pa tiste previjalne, ki imajo že vgrajeno banjico, čisto nepraktične. Tudi dodatke se splača kupit v Ikeji (posteljnino, dekice...). Tamala je za 2. rojstni dan dobila ta veliko posteljo in je bila v ikei samo 60 eur.

Sem pa jaz gledala rabljene vozičke in prodajajo zelo zmahane po full visokih cenah. Tako sva se odločila za nov športni del, ki je bil ravno v akciji. Sem pa kupila rabljeno košaro. Na bolhi nekateri rabljeni celo presegajo ceno novega [sm=smiley36.gif]. Sem vprašala nekaj prodajalk glede cene in so vse rekle, da je to zadnja cena. Ok, pa naj ga imajo [sm=smiley36.gif].

Jaz pa ravno pohištvo prestavljam v mislih in ugotavljam kam bomo dali posteljico. [sm=zmeden.gif] Bo treba kakšno steno podreti [sm=jezicek.gif].

Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>