RE: Januar 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

tashq -> RE: Januar 2014 (7.8.2013 13:33:51)

IZVIRNO SPOROČILO: tia78

tashq na netu sem izbrskala, da naj bi šola za starše oz potrdilo veljalo 5 let. Bom pa vprašala na naslednjem pregledu, ker se od porodnišnice do porodnišnice zelo razlikuje.
Leta 2010 v Kranju niso spraševali ne mene ne moža, če ima potrdilo, so le zaračunali nekih 20€ za prisotnost ob porodu, plačala sva pred odhodom domov.
Epiduralna stane 120 €, mislim da ne bi bilo nič narobe in sigurno ne bi bila prva, če boš šla na Jesenice rodit. Meni Kr itak ni ostal v lepem spominu, tak da še tudi ne vem kje in kam, verjetno v najbližjo hehe

no, super, če toliko časa velja.[sm=smiley1.gif]
zanimivo, jaz sem tudi 2010 rodila v Kranju pa so naju vprašali za potrdilo.[sm=zmeden.gif] sva pa tut nekako 20e plačala.

papa, gremo čofat zdej!!![sm=bravo.gif]

tashy21 -> RE: Januar 2014 (7.8.2013 14:29:00)

Eno vprašanje za tiste ki uporabljate AS

Ko začnem poslušat mali kar znori. Se premetava, brca, obrača, v glavnem, trebuh mi pleše čačača [sm=jezicek.gif] Ko pa umaknem stran, se čisto umiri. Tudi pri zadnji dveh UZ je bilo isto. Se še kateri tako dogaja?

Za šolo za starše bom pa tudi jaz vprašala, če morava hodit. Glede na to, da sva že nekajkrat bila v porodni res ne vem, v čem je smisel še enkrat hodit na predavanja.

witch -> RE: Januar 2014 (7.8.2013 21:32:16)

Trebuha nimam preveč velikega, oziroma imam nekaj kg viška Ie od prej in ni za videti da bi bil velik.
Otrok je nekje spodaj, ga me je maternica med krčenjem porinila nekam dol. Me pa ne boli križ, nič ne pritiska dol, nič.
Zato pa sprašujem, če so še kateri svetovali nosečniški pas. Sem se pa odločila, da bom enega kupila, ker se stane celo premoženje in če bo potreba ga bom nosila. Oziroma, tak občasno za pomoč :)

dspela -> RE: Januar 2014 (8.8.2013 11:25:48)

M211M, dobrodošla. Imaš pa res pozno nuhalno....jaz jo imela pri 13t in 4d.

vročina, mene samo moti to, ko je tako vroče....če začnem kaj delat, mi začne kar teči iz mene. Bi bila čisto zadovoljna, če bi bilo 30 stopinj....imam pa zelo rada poletje.

toplice, ja ni fajn, da se kopaš v vroči vodi, za predgrevanja. Temperatura vode ne sme biti več kot telesna...37-38 stopinj, tudi doma v bani ne in se ne smeš kopat več kot 20 min. Ko predeš ven pa se fajn umit, obrisat in preobleči v suhe kopalke.

stroški, glede stroškov jaz ne morem povedat...lahko pa res veliko zapraviš, če je potrebno kupit vse na novo. Midva zaenkrat bi morala kupi vse novo, mogoče pa, ko bova povedala še ostalim, se bo kdo ponudil, da nama sposodi.

night, bravo za prve gibe.

magdalenica, že 20 teden? Super.

Stella, super ideja...jaz sem tudi razmišljala, da, če bo kdo želel, kaj kupit, da bom povedala kaj na kupi ali pa da denar. Je boljše, kot pa da imaš par istih stvari. Tako sva tudi naredila, za poroko.

witch, super, da je boljše. Vesela. Si v službi povedala, zakaj si na bolniški?

tashq, super za brcike.

tia, a ni to malo prehitro, 9 teden?

tashy21, mogoče pa hoče pokazat, kaj vse zna. Pri meni je bil/a na prvem pregledu, nuhalni in tudi na drugem pregledu zelo zivahen/a. Se je kar naprej premikal/a.
Ko sva prvič poslušala srčka, je verjetno spal/a, ker je bil srček skoz na enem mestu, drugič pa je se srček slišal enkrat močno, enkrat bolj slabo, pa sem prestavila, pa spet se je slišal bolj močno in nato bolj slabo.

Od danes imajo v lidlu blazino za spanje na boku 11e in prevleko za 2.99e.

Blazina za spanje na boku (uporabna tudi za lažje ležanje med nosečnostjo ali kot blazina za dojenje oz. dvojni vzglavnik)-
http://www.lidl.si/cps/rde/xchg/lidl_si/hs.xsl/index_33710.htm
Prevleka iz satena za blazino za spanje na boku-
http://www.lidl.si/cps/rde/xchg/lidl_si/hs.xsl/index_33714.htm

dspela -> RE: Januar 2014 (8.8.2013 11:37:40)

[sm=duda.gif] pričakujemo JANUARJA 2014

Vzdevek, starost, kraj, št. otrok

1.1.
magdalenica, 28, Ljubljana, 1[sm=duda.gif]
meggi peggi, Gorenjska, 1[sm=duda.gif]
natykaa, 24 let, Maribor, 1[sm=duda.gif]

2.1.
ribica81
Aeio
pobarvanka27

3.1.

4.1.
Lešnica, Kranj, 1 [sm=duda.gif]
tashy21, 34 let, Žiri
lilivin, 3 [sm=nosecka.gif]

5.1.

6.1.
Blondinčica
ukročena, 33 let, Domžale, 2 [sm=duda.gif]
milena2222, 2 [sm=nosecka.gif], 1 [sm=duda.gif]

7.1.
8.1.

9.1.
ančkica, 2 [sm=duda.gif]
kemo, Celje, 1 [sm=duda.gif]
NATAPU, 26 let, okolica Tržiča, 1[sm=nosecka.gif]

10.1.
metuljčica87, 25 let, Maribor, 1[sm=duda.gif]
witch, 27 let, 1[sm=duda.gif]

11.1.
srečna nosečka, 39 let, Idrija
mami83, 1[sm=duda.gif]
another girl, 1 [sm=duda.gif], okolica Tržiča

12.1.
matildica, 1[sm=duda.gif]
marusap, 1 [sm=duda.gif]

13.1.
Lub3nica
ena_nova
sunflower29, 31 let, 2 [sm=nosecka.gif], 0 [sm=duda.gif]

14.1.
night
lencyk, 31 let, Kranj

15.1.
Luckasmucka, Ljubljana, 2[sm=duda.gif]
btaja, 28 let, Krško
Mala mb,
mala89, 24 let
Mo87, 25 let, Primorska

16.1.
tia78, 34 let, Kranj, 2 [sm=duda.gif]

17.1.
tashq, 25 let, Kranj, 1 [sm=duda.gif]
womanpolice, 32 let

18.1.

19.1.
SweetNovember, 26 let, okolica Ljubljane, 0 [sm=duda.gif]

20.1.
Lunca2403, 2[sm=nosecka.gif]

21.1.
Fluffiest, 26 let, Ljubljana
cupcake, 32 let, J. primorska, 1 [sm=nosecka.gif]

22.1.

23.1.
Andsan
Anonimen, 22 let, Šentjur, 1 [sm=nosecka.gif],
tajka1975
3Sonček3, Ribnica, 2 [sm=nosecka.gif], 1 [sm=duda.gif]

24.1.
dspela, 27 let, okolica Šentjurja, 4[sm=nosecka.gif], 0[sm=duda.gif]

25.1.
kokapoka, 26 let, 2 [sm=duda.gif]
Stella_, 24 let, Kranj, 1 [sm=nosecka.gif]
mm86, 1 [sm=nosecka.gif]
Ursi2, 3[sm=duda.gif]

26.1.
missy26, 1[sm=duda.gif]
ketty25, 1 [sm=duda.gif]
AnaTek, Ljubljana

27.1.

28.1.
inanna, 35 let, 1[sm=nosecka.gif]

29.1.
Coccinelle, 25 let, 1[sm=nosecka.gif]

30.1.
M211M,

31.1.
capyka1981, okolica Šentjurja, 1 [sm=duda.gif]

x.1.
anonimna*
NATAPU
baby12, 23 let, Kamnik, 1 [sm=duda.gif]
Lunca2403, Litija
Muuki
oblekca

SKUPAJ nas je: 61

Poslovile so se:
alfa13 [sm=angel.gif]
njelci [sm=angel.gif]
Sloncica87 [sm=angel.gif]
pisek [sm=angel.gif]
anonimna [sm=smiley27.gif] [sm=angel.gif]
lorelei* [sm=angel.gif]
delfinček85 [sm=angel.gif]
miss.B [sm=angel.gif]
5y [sm=angel.gif]
Preselile so se:
Balloon -> December 2013

tia78 -> RE: Januar 2014 (8.8.2013 14:27:03)

Pozdravljene.

dspela - glede premikov - na dan prvega ultrazvoka 14.6.(točno 9t), sem se po pregledu vlegla, umirila in bi rekla, da se je takrat čutilo premikanje, ni pa izključeno, da ni šlo za kakšne prebavne motnje ;) [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

...od takrat vedno občutim iste mehurčke in bi rekla, da bi lahko bilo to to...no saj ko me bo čez kak teden pod rebra sunil ali pa v mehur bom pa 100% prepričana hehe [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Čimveč senčke vam želim.
Čao čao

tia78 -> RE: Januar 2014 (8.8.2013 14:31:28)

tashq, kateri mesec si pa rodila v 2010? Jaz marca.

Po mojem je odvisno kdo je v ekipi in če je za tistega to potrdilo pomembno ali pa če je čas vprašat po potrdilu :) Jaz sem naletela, da smo 4 naenkrat rojevale, babica je bla ena, tako da mogoče za to ni bilo potdilo ravno pomembno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Uživajte na čofotanju.

čao čao

Night -> RE: Januar 2014 (8.8.2013 15:39:59)

A ima katera že to blazino za spanje, ki jo prodajajo v Lidlu oz. podobno? Jaz bi si kupila kakšno, zaradi bolečin v križu, čeprav me zadnje čase sploh ne boli. Je v redu?

Nosečniški pas sem jaz dobila od kolegice, ki ga je nosila med hojo (imela je zelo velik trebuh). Jaz sem ga probala in moram reči, da mi je prav pasal, ker se mi zdi, da vse skupaj malo dvigne oz. ti da podporo, nisem ga pa še probala nosit dlje časa (verjetno tudi ni priporočljivo). To pride v poštev v zadnjih mesecih verjetno ali pa če nizko nosiš.

witch -> RE: Januar 2014 (8.8.2013 15:53:20)

dspela v službi že itak vejo da sem noseča. Sem povedala kar hitro, ker sem dobila službo po tem, ko sem izvedela da sem noseča. In mi ni bilo za neko prikrivanje, ampak sem takoj povedala. Tak da tudi za bolniško so vedeli kaj je vzrok.

Tiste ki že čutite gibe, a ima katera še mičkeno špeha po trebuhu? Se mi zdi, da jih že skoraj vse čutite, samo jaz z malo oblogami jih ne.

tashq -> RE: Januar 2014 (9.8.2013 8:37:47)

IZVIRNO SPOROČILO: tia78
tashq, kateri mesec si pa rodila v 2010? Jaz marca.

rodila sem julija ponoči, sem pa prva prišla takrat. mislim, da je kasneje še ena prišla. ja, mogoče pri tebi ni bilo časa, pri meni so ga pa pač imeli, da vse natančno preverijo. pomoje partnerja vseeno ne bi ven poslali, tudi če ne bi imela potrdila. saj jim vsaj malo olajša delo...[sm=smiley1.gif]

IZVIRNO SPOROČILO: witch
Tiste ki že čutite gibe, a ima katera še mičkeno špeha po trebuhu? Se mi zdi, da jih že skoraj vse čutite, samo jaz z malo oblogami jih ne.

ja, pomoje se gibi res malo kasneje čutijo, če imaš malo oblog. pa še prvorodka si, ne? brez skrbi, enkrat jih boš že čutila pa bo takrat najlepši občutek...[sm=smiley2.gif] do takrat, ko boš prijela svojo bebiko...[sm=smiley1.gif] jaz jih tudi v teh dveh dneh nisem več...[sm=smiley13.gif]

eno vprašanje za že mamice: se spomnite, kdaj moraš bebija čutiti vsak dan? to je šele kasneje, po 36 tednu, ali je že prej?[sm=zmeden.gif]

ufff, ohladitev!!!!!JAAAAAAAA!!! bomo dons imeli malo bolj konkretno večerjo, ne samo tisto na hitro skup spacano.[sm=bravo.gif]

SweetNovember -> RE: Januar 2014 (9.8.2013 11:04:44)

Ojla nosečke,

witch, jaz tudi imam nekaj maščobnih blazinic okrog trebuha:) tako da tudi še ne čutim premikanja, brcik.. sem pa v 18. tednu. Verjamem, da bom kmalu začutila mojo bebo :)

Sicer pa že težko čakam 10. 9., ko imam morfologijoo :) če bom mela srečo, pa mimogrede še spol izvem :) sem videla, da imajo v Lidlu take tople jopičke za dojenčke, in sem mislila eno kupit - ampak kaj ko majo barve za deklice in dečke - večinoma roza - modra... in ker ne veva kaj čakava, nima smisla kupit na pamet.

Sem se že odločila, da takrat ko izveva kaj čakava, sledi kakšen manjši nakup, nekaj oblačilc in tako :)

magdalenica -> RE: Januar 2014 (9.8.2013 11:41:11)

gibi - Jaz imam tudi izolacijo na trebuhu (malce od prejprej, potem pa še od 1. nosečnosti) in sem začela čutiti gibe ravno pri dopolnjenih 16.t :) Prvič pa tudi nekako ob istem času.

materinska šola - pred dvema letoma sem hodila v por Lj, pa se sploh ne spomnim, da bi dobila kakšno potrdilo o obiskovanju (2x so pobrali materinske knjižice, ampak notri niso nič zabeležili). Zdaj ne bom hodila še enkrat. Teme so bile pa: porod (dobe, dihanje, kdaj v P), nega, kopanje in oblačenje novorojenčka, pa spet kopanje (to je blaznooo pomembno :P), prehrana otroka, kontracepcija po porodu (v smislu ne prehitr spet zanosit), spanje novorojenčka ... Ma ko dobiš svojega otroka v roke, pa je itak vse na približno [sm=smiley36.gif]

potrdilo za očete - naj bi veljalo nekaj let [sm=smiley36.gif] 2011 so s tem težili samo v por Lj, drugje jih ni prav nič brigalo, ali so bodoči ata certificirani za prisotnost pri porodu :D

predstavitev lajšanja bolečine - jaz nisem bila na predstavitvi EA, ker je sprva nisem nameravala vzeti, pa sem jo kljub temu dobila. Če plačaš in podpišeš, da jo želiš na svojo odgovornost, jih itak boli K* za potrdilo o udeležbi ...

tashq -> RE: Januar 2014 (9.8.2013 12:03:28)

magdalenica:mislim,da smo prej omenjale potrdilo za očete, da je lahko prisoten pri porodu. vsaj tako sem jaz razumela...[sm=smiley1.gif] po končani MŠ je partner dobil to potrdilo, čeprav je bil prisoten le pri približno polovici predavanj, jaz pa nisem dobila nič. verjetno smo me že s samo nosečnostjo dovolj kvalificirane, da smo prisotne pri lastnem porodu.[sm=smiley2.gif]
jaz tudi ne bom še enkrat hodila, že z varstvom bi bil problem. je pa res, da imamo me z enim ali več otroki doma boljše izkušnje v praksi in se nam ne splača še enkrat poslušat teorije.
EA:jaz sem bila med prvo nosečnostjo tudi sveto prepričana v naravni porod brez EA, pa sem se nekje sredi popadkov premislila.[sm=smiley36.gif] sem kar na porodni postelji prebrala in podpisala tiste papirje. mislim, da ni mamici potrebno kazati nobenih potrdil.

samo v razmislek, mi je ravnokar padlo na pamet... je sploh v redu, da bodoča mamica med popadki podpisuje kar koli, ker če sodim po mojih izkušnjah, se ničesar ne spomni oz. se niti ne zaveda preveč, kaj podpisuje. kaj če bi bilo kaj narobe z EA....

magdalenica -> RE: Januar 2014 (9.8.2013 12:31:09)

mislim,da smo prej omenjale potrdilo za očete, da je lahko prisoten pri porodu. vsaj tako sem jaz razumela...

Seveda je mišljeno to potrdilo! Mojega moža v Postojni nihče ni spraševal po tem potrdilu. Medtem ko so nam v MŠ v por LJ zagotavljali, da v LJ nobenemu porodnemu spremljevalcu brez tega potrdila ne dovolijo prisostvovati pri porodu.

e sploh v redu, da bodoča mamica med popadki podpisuje kar koli, ker če sodim po mojih izkušnjah, se ničesar ne spomni oz. se niti ne zaveda preveč, kaj podpisuje. kaj če bi bilo kaj narobe z EA....

jah, zato pa sitnarijo z udeležbo na predstavitvah EA, ker se verjetno soglasje za EA vnaprej podpiše tam ...

M211M -> RE: Januar 2014 (9.8.2013 14:06:00)

IZVIRNO SPOROČILO: tashq

M211M: pozdravljena![sm=smiley1.gif]
se opravičujem, ker bom tako vprašala... si prepričana, da imaš v nuhalno naslednji teden v 16. tednu? če jaz prav vem, se NS dela le do 14. tedna oz. 13t6d.[sm=zmeden.gif]

Zadnji pregled sem imela 17.7 in mi je G v matrinsko napisau da sem v 12 tednu.
Datum nuhalne pa mam 14.8 torej tocno 4 tedne po koledarju.
Sklepam da je to nekje 16 teden, v kolikor se ne motim...
Tudi mene skrbi, da je pregled malo pozen.....

tashq -> RE: Januar 2014 (9.8.2013 16:17:03)

IZVIRNO SPOROČILO: magdalenica
mislim,da smo prej omenjale potrdilo za očete, da je lahko prisoten pri porodu. vsaj tako sem jaz razumela...

Seveda je mišljeno to potrdilo!

potem se pa opravičujem, če sem te narobe razumela...[sm=smiley31.gif]

IZVIRNO SPOROČILO: magdalenica
materinska šola - ... pred dvema letoma sem hodila v por Lj, pa se sploh ne spomnim, da bi dobila kakšno potrdilo o obiskovanju (2x so pobrali materinske knjižice, ampak notri niso nič zabeležili). Zdaj ne bom hodila še enkrat. ...
predstavitev lajšanja bolečine - ... želiš na svojo odgovornost, jih itak boli K* za potrdilo o udeležbi ... ...

iz tega sem sklepala, da si ti mislila potrdilo o svojem obiskovanju MŠ.

M211M: ti res ne vem povedat, kaj zdaj. če so te na NS naročili za ta datum, bo že v redu, saj bodo oni tam gledali. samo povem, da me je malo zmotilo, ker sem res mislila, da se tako pozno ne dela NS.[sm=zmeden.gif] drugače pa srečno![sm=smiley20.gif]

natykaa -> RE: Januar 2014 (9.8.2013 22:25:44)

M211M pokliči in se prenaroči za nuhalno, ker je to defenitivno prepozno, saj se dela samo do dopolnjenega 14. tedna! tudi jaz sem se morala prenaročat, ker je na drugem pregledu pokazalo da je otroček veliko večji kot bi naj bil in so me naročili 10 dni prej, pa še takrat so mi rekli da sem ujela zadnji vlak, ker sem bila noseča že 13t4d.

Night -> RE: Januar 2014 (11.8.2013 12:51:12)

Hej, punce. Jaz sem imela pa včeraj grozen dan. Popoldne po kosilu se je začelo črvičenje in zvijanje, na koncu so bili že krči, trajalo je vse do večera in še ponoči sem se zbudila z bolečinami v trebuhu. Danes čutim v maternici nek tak pritisk, kot da bom dobila M. A je to normalno?? Boli me danes sicer ne, ampak ni prijetno. A je to maternica, ki se širi/raste? Punce, ki ste že rodile, a ste imele tudi v drugem trimesečju kakšne krče? Nekje berem, da je to normalno, drugje pa, da so to lahko že popadki, če se odpiraš [sm=zmeden.gif] Če jutri ne bo bolje, grem kar h ginekologinji.
Mogoče sem zadnje dni bila res bolj aktivna, ampak se mi zdi, da se nikoli nisem naprezala preveč. Prebavo sem tudi izključila, saj nisem pojedla nič takega.

Mo87 -> RE: Januar 2014 (11.8.2013 14:04:52)

Night. Sem v prvi nosečnosti in sem torej novinka, vendar bi se tudi jaz na tvojem mestu zelo prestrašila. Sem v 17. tednu in pol, zelo fizično aktivna in se mi kaj takega ne dogaja. Tu pa tam me špikne na tistem predelu in zvečer se počutim, kot balon, to pa je to. Imam napade izčrpanosti in se zdravim zaradi pomankanja železa, zato se še bolj pazim im opazujem. Na tvojem mestu bi poklicala gin in šla na hiter pregled. Mene ponavadi vse boli zjutraj, zgudijo me čudne bolečine, ker imam poln mehur. Po obisku WCja pa je vse okej. Ne pravim, da je karkoli narobe, na tvoje mestu bi pa skočila na mini hiter pregled. Mene širjenje maternice boli na drugačen način, za nekaj minut, potem pa spet cse štima.

Stella_ -> RE: Januar 2014 (11.8.2013 15:21:40)

Night, upam, da danes pocivas in je ze bolje, sicer pa ju3 morda res pojdi na pregled. Tudi, ce te bodo samo pomirili.

Mene boli tako, kot bi mela musklfiber na trebusnih in obcasno me fino 'stihne', ampak to drugo je hipno.

witch -> RE: Januar 2014 (11.8.2013 22:16:10)

Night enako je bilo pri meni. Krči in vse kot da bo vsak čas prišla m. Jaz sem imela hvala bogu takrat v roku treh dni pregled in sem to povedala. Pri meni so bili ti krči, krčenje maternice. Namesto da bi se širila se je krčila. Tak da sem dobila spasmex in magnezij proti krčenju, pa seveda počitek. Stvar se je izboljšala. Mi je pa g rekla, da širjenje čutimo, ampak ne boli in niso krči. Tak da ti svetujem po moji izkušnji malo počivanja, pa magnesol si kupi in pij. Pa kar pokliči g naj te malo pregleda. Držim pa pesti, da se ti umiri in je vse samo posledica prevelike aktivnosti.

metuljčica87 -> RE: Januar 2014 (11.8.2013 22:25:29)

Mene v 1. N ni nič bolelo, zdaj pa me na čase špikne spodaj, ni pa hudo. Night če se ti ne bo umirilo bi jaz na tvojem mestu šla do G. Saj je vse ok, ampak vsaj pomirjena boš.

tashq -> RE: Januar 2014 (12.8.2013 10:11:05)

Night:upam, da so se ti krči pomirili ali pa da si že odšla k G na kontrolo.[sm=smiley31.gif]

jaz sem pa ravno s pregleda. vse uredu, naredila je tudi hitri UZ.[sm=smiley1.gif] mi ni nič razlagala, samo na koncu je rekla, da izgleda vse uredu tako na hitro,da bomo naslednjič na morfologiji bolj podrobno pogledali. sem imela pa spet slab urin...[sm=smiley13.gif] sicer drugače nimam problemov z lulanjem, me niti ne skrbi. pa še v laboratoriju sem bila tako hitro na vrsti, da si še nisem imela časa "nabrati" vode.[sm=smiley36.gif] sem bolj malo lulala in je potem zelo težko ujeti srednji curek...
mi je pa čudno, ker mi je v MK napisala, da sem v 17./18. tednu. po mojih izračunih na PDP 17.1. pa bi morala biti 18t3d, torej 18./19. teden, ne?[sm=zmeden.gif] mogoče je računala še z mojim prejšnim PDP-jem po ZM, ki je 6 dni kasneje...ah... bom videla naslednjič, kako bo napisala, pa bom takrat opozorila, če bo spet tako.
naslednji pregled: 9.9.-morfologija![sm=bravo.gif]

3Sonček3 -> RE: Januar 2014 (12.8.2013 11:00:33)

Živjo punce dolgo se nisem oglasla, enostavno nimam volje sedet za računalnikom. nevem če sm to že napisala 14 dni nazaj sm imela pregled je blo "vse uredu" narekovaje sm nrdila zato ker me je naroču na naslednji pregled čez 14 dni. torej jutri imam spet pregled, sej je vse lepo in prav se veselim da bom spet vidla malega črvička ampak me bolj skrbi zakaj me je tko hitr naroču js sm mislna da do morfologije ne pridem več na vrsto. Mogoče je preventivni pregled ker sem velik krvavela dobrih 14 dni nazaj. Zdej so se pojavle pa še slabosti z bruhanjem kar gre not gre zgorej tut vn, na blato nism šla že 6 dni, sej ne da sm zaprta ampak nima it kej vn. Mislte da bi me zaradi tega obdržali v bolnišnici? Poleg bruhanja in tega da me vse boli od krčev pa sm imela še dva dni malenkost rdečega izcedka.

5y sploh si ne morm predstavljat kako se počutiš. Ob branju tvojih postov so pršle tut solzice. Res mi je hudo zate in upam da bosta čim boljše prenesla vse to.
Mo87 midva sva v prvi nosečnosti zelo dosti oblekc dobila posteljo sva tudi imelasposojeno (sva jo mogla kasneje zamenjat) drgač pa prvi mesec ko sem dojila so nas koštale samo plenice pol ko pa dojenje ni več teklo pa še dodatnih 100€ na mesec za AM :(
Glede šole za starše sm js glih zanč vprašala kolk časa velja da vem al bo treba še enkrat al ne pa je rekla da so spremenili nazaj na 5 let  tko da nam je ni treba delat
witch v prvi nosečnosti se zavedanje občutka gibov pojavi mislm da do 14 dni kasneje torej okoli 20. tedna, tako da imaš še čas, bodo pršli sigurno ;)
Nama so rekli da za LJ P potrebuješ šolo za starše, pa ko se je porod začel in končal nihče ni vprašou po potrdilu o opravljeni šoli, le rekli so da preden bom šla domov naj se on oglasi spodej v "nevem kje" in plača mislim da je blo pred tremi leti 16 € za prisotnost ob porodu. Tut zdej bom za vsak primer mela sabo papir pa če ga bojo hotli vidt naj ga pogledajo čene naj ga pa pustijo tam kjer je.
tia78 da čutiš premike že od 9 tedna to se mi zdi pa res ful prehitr pa sej v devetem tednu je še tko majhen da se enostavno ne more zaletavat v "steno" če pa se že zgodi je njegova teža tako majhna da dvomm da bi se to čutlo. To je le moje mnenje, če je pri tebi res tako blagor tebi ane da boš dlje uživala v tem.
dspela zdej je pa pomoje res že čas da popraviš moj PDP na 28.1. mislm da to zdej že tretjič pojasnjujem in mi je kr nerodno ker nebi bla rada tečna.

Js se nč več ne spomnim da bi vam napisala tko da bo zaenkrat to vse od mene. Lepo se imejte.

Night -> RE: Januar 2014 (12.8.2013 13:20:41)

Punce, hvala za nasvete. Moje bolečine so se umirile že včeraj, danes jih tudi ni več, občasno me kaj zbode, ampak to je vse normalno. Sem vzela včeraj dve magnezijevi tableti in sem res samo počivala, danes pa tudi ne mislim skakat okrog, ker sem se kar prestrašila. Že tri dni večkrat na dan srček poslušam, pa je slišat vse v redu, mali pa je notri tako živahen, kot še nikoli. Srček komaj ulovim, pa že odplava stran in včeraj prisežem, da sem čutila že prve brce! Kot da bi me kdo od znotraj s prstom pikal in tudi partner je na trebuhu to začutil, ko sva zvečer ležala v postelji. Zanimivo, ni kaj. Dogaja na polno. Sem verjetno res pretiravala z aktivnostjo, tako da se bom zdaj umirila. Na prvem mestu je pač nosečnost, bom pa potem nadoknadila s športanjem.

witch, a to krčenje maternice zna biti kako nevarno? Ali je počitek+magnezij dovolj? Te zaradi tega tudi kaj bolj spremljajo? So ti pogledali tudi maternični vrat, če imaš zaprt? So ti svetovali počitek do konca nosečnosti ali samo v primeru bolečin? A moraš prav ležat? Sori za toliko vprašanj [sm=smiley1.gif]
Jaz zaenkrat ne bom hodila h G, če se mi pa spet ponovi, bom pa vsekakor šla, se ne mislim hecat.

Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>