RE: Januar 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

metuljčica87 -> RE: Januar 2014 (3.8.2013 19:23:50)

5y zelo mi je žal [sm=smiley19.gif]

Res smo lahko hvaležne, da imamo zdrave otroke, to pomeni največ!

dspela -> RE: Januar 2014 (5.8.2013 13:07:57)

Kje ste nosečke? Se hladite v senčki?

tashq, hvala za brco. [sm=smiley36.gif]

5y, žal mi je....upam,da vama kmalu spet uspe. Srečno.

kokapoka, držim pesti.

night, ja se uležem, če me križ boli....sem pa opazila,da med hojo me začnejo boleti tudi kolki oz. boki, poleg križa.

sprememba telesa, jaz sem opazila, da se mi je že trebušček izbočil, ko ležim...je začel rasti [sm=smiley1.gif]

Komaj čakam na petek, ko je napovedana ohladitev....imam že dovolj te vročine.

missy26 -> RE: Januar 2014 (5.8.2013 14:20:31)

Še jaz se javljam po dolgem času [sm=smiley1.gif]
Za sabo imam 2. pregled in nuhalno in datum poroda mi je prestavila za en teden prej ker sem baje prej zanosila-torej na 19.1. Otroček je super in se tako kotali in brca sem in tja, da je še G rekla da ga ne more zmerit ker je toliko aktiven. Naj bi bil pa fantek, tako da bom očitno živela med samimi fanti-ampak ni panike, moja dva sta srčka, ta tretji bo pa tudi [sm=smiley1.gif].

Donat pijem tudi jaz, ampak ne zato ker bi bila zaprta, ampak po priporočilu G, ker mi do umetnih tablet magnezija ni, raje pijem naravni Donat.

Na pregledu me je skoraj kap ker sem shujšala za 8 kil, bruhala nisem, mi je bilo pa slabo in nisem imela apetita-posledično sem zadnje 3,5 meseca živela od sadja, zelenjave, krompirja in kakšnega jogurta sem in tja, pa od domačih zelenjavnih sokov. Je G rekla da ni problema ker nisem lih suhica, ampak jem naj pa le vsaj tiste stvari ki mi pašejo.

Zelo slabo pa prenašam tole vročino in komaj čakam jesen. Non stop bi ležala, spala, vse me takoj zmatra. Najraje bi bila samo notri pod prižgano klimo.

Podivjani hormoni... jah mene ne v 1. nosečnosti in ne zdaj HB to ni doletelo (lahko pa da me bo še-bom tiho), tako da nasvetov ne morem dajat.

Navdušenje bodočih očkov... ne ga pričakovat. Moj je bil isti, ampak po rojstvu se je čist spremenil. Tako vestnega, odgovornega in ljubečega očka ne poznam. Z malim se ogromno ukvarja, sploh zdaj ko je star 3 leta. Prej mu tudi ni bil problem menjat plenice, vstati ponoči in podobno. Počakajte pa boste videle kako bo po rojstvu.

5y in vse druge ki ste izgubile svoje [sm=smiley27.gif]...iskreno mi je žal da se je tako končalo [sm=smiley13.gif]

tashq -> RE: Januar 2014 (5.8.2013 16:01:23)

živijo!
se samo malo javim...[sm=smiley1.gif]

ta vročina tudi mene neverjetno matra. sva s Pio cel dan notri zaprti.[sm=smiley13.gif] kot bi bila najhujša zima pa si zaradi mraza ne upaš ven.[sm=smiley13.gif] še malo moramo zdržat.... naslednji teden gremo pa mi koooončno še na morje![sm=bravo.gif] se ohladit od te betonske džungle....

jaz sem pa opazila, da ne morem več "puklasto" sedet. nekaj časa že, potem se moram pa naslonit nujno. me že kar špona pod rebri, čeprav še nimam velikega trebuščka.

še en teden do naslednjega pregleda!ooooh, komaj čakam! 6 tednov je pa kar dolga doba...[sm=smiley13.gif]

pa pa...[sm=smiley16.gif][sm=smiley36.gif]

M211M -> RE: Januar 2014 (5.8.2013 18:03:22)

Pozdravljene januarke ;)

Nova na forumu in prvic noseca, pdp 30.1.2014 ;)
Cez teden dni nuhalna svetlina (16t), upajmo da bo vse uredu...
Pocutje se vedno grozno :/ upam, da kmalu bo minilo.

Lp.

Mo87 -> RE: Januar 2014 (5.8.2013 18:14:43)

Pozdravček iz morja [sm=bravo.gif]
Jaz pa delam finančno računico in me zanima kaj mislite ve, tiste, ki pričakujete drugega dojenčka oziroma imate izkušnje [sm=smiley36.gif]
Koliko €€€ okvirno na mesec potrebujem za novorojenčka in dojenčka v prvem letu? Mislim, takoj po rojstvu, ko Bom že zrihtala okvirno sobico, voziček, mizico in večje nakupe... Za sproti, pač? :) koliko se je poznalo na vaši denarnici? [sm=smiley1.gif]

tashq -> RE: Januar 2014 (5.8.2013 19:08:54)

M211M: pozdravljena![sm=smiley1.gif]
se opravičujem, ker bom tako vprašala... si prepričana, da imaš v nuhalno naslednji teden v 16. tednu? če jaz prav vem, se NS dela le do 14. tedna oz. 13t6d.[sm=zmeden.gif]

Mo87: načeloma bosta za dojenčka v prvem letu porabila minimalno.
računaj:
-plenice (če boš uporabljala tiste za 1x uporabo)
-robčke za ritko brisat
to boš kupovala sproti.
potem po potrebi občasno dokupiš:
-kremico za ritko
-(fiziološko tekočino)
-ostalo kozmetiko: olje/kremo za telo, šampon za temenca...
aja, največji strošek je adaptirano mleko, če ne boš dojila.
brez adaptiranega mleka bosta rabila max. 50 e/mesec. (to je samo moja približna računica: odvisno, kako drage plenice, robčke bosta imela+nepredvideni stroški)
ob dodajanju GH:
-nekaj plastičnih žličk in krožničkov (niti ni nujno, samo bolj komot)
-1 ali več flašk/lončkov z nastavkom za tekočino (niti ni nujno,lahko uporabljaš navaden kozarec)
-kupovanje hrane za dojenčka:frutki, rižolino, kosmiči... (ni nujno, vso hrano lahko pripraviš sama)
mislim, da je to vse. če boš večino oblek dobila, da boš samo občasno kaj dokupila, je dojenček v prvem letu kar poceni.[sm=smiley2.gif] največji in konstantni strošek so torej plenice in robčki,ostalo bolj dokupuješ po potrebi in ni tako velik strošek.

naj me še ostale dopolnijo, če sem kaj pozabila....

tashq -> RE: Januar 2014 (5.8.2013 19:34:37)

aja, Mo87:
še nekaj sem pozabila, ker ni za dojenčka, ampak bolj zate.[sm=smiley1.gif] za prve dni/tedne računaj še vložke zate (verjetno jih boš večino kupila že pred porodom), potem blazinice za dojenje (imaš tudi za 1x uporabo in pralne), mogoče pa prištej še nastavke za dojenje in črpalko. črpalka je kar strošek, ampak je mogoče ne boš rabila, tako da lahko nakup počaka po porodu, ostale stvari pa niso tako drage.

missy26 -> RE: Januar 2014 (5.8.2013 21:04:23)

hja stroški...načeloma skoraj nično, oz bom povedala takole. Če dojiš je hrana 0€, plenice sem imela jst pralne in me je začetni strošek prišel 350€, potem pač nič€, hladilno mazilo kupiš in ga imaš za dolgo časa pa itak ni ne vem kaj drago, olivno olje vsak mesec, fiziološka je bila na zalogi in je nismo ne vem kaj porabili (pa ni draga), mokri robčki-jaz sem uporabljala bombažne pralne krpice in vodo, robčke sem imela če smo kam šli...to je bilo pomojem to od stroškov, če pa ne dojiš je pa hrana kr draga ja-mi smo imeli Novalac, ker drugega ni sprejemal in je prišlo vsak teden nekje 20€ samo za hrano.

metuljčica87 -> RE: Januar 2014 (5.8.2013 22:14:25)

Bi se kr strinjala s puncami. Midva sva z otroškim dodatkom komot pokrila stroške zanj. In še zdaj je v bistvu največji strošek vrtec. Sem polno dojila, tako da mleka nisva rabla kupovat.

bi pa pripomnila, da so velik strošek oblačila in obutev, če moraš vse sam kupit. Mi vse dobimo, tu in tam moramo kaj dokupit, si kr ne znam predstavljat da bi mogla vse novo kupit, glede na to da vsaka majčka stane najmanj 5€. Pa kje so še hlače, pulovri, bunde, jopce. Pa vsako sezono je premalo. Ja, bi rekla da je to velik strošek.

magdalenica -> RE: Januar 2014 (6.8.2013 9:53:12)

Ah, nehajte se hecati, da otrok ne stane [sm=smiley36.gif] Tole je okvirni pregled "obratovalnih" stroškov z otrokom za prvih 18 mesecev:

- plenice - kupovala sem jih v DMu (imeli so kupone za popuste), njihov strošek pa za prvo leto in pol ocenjujem na 500-600 eur (z robčki in vso kozmetiko vred - eno trdo milo, en šampon, hladilno mazilo).
- hrana - polno se je dojil 5 mesecev, potem je začel zavračati MM, jaz sem obupala in je naslednjih 10 mesecev pil Aptamil. Kupljena otroška hrana nas je potem stala okoli 300-400 eur, pa recimo, da so zraven vštete še instant žitne kašice (čist navadne, brez dodanega mleka, pridejo prav za večerje in sadne malice) in kupljene sadne kašice, ki sem jih občasno kupovala za primere hudih časov, če sva bila zunaj.
- oblačila - nekaj oblačil sem dobila, vendar sem kljub temu sproti morala dokupovati manjkajoče kose (zamaknjene velikosti, pa tudi otroke se zdaj drugače oblači kot se jih je pred 10 leti). Kupiti je bilo treba zimske čevlji in toplo jakno (po rednih cenah, na začetku sezone), potem trenirka hlačke in majčke za v varstvo, spomladi vetrovko, bodije, kratke hlačke, superge za jesen ... Se mi zdi, da se zelo hitro nabere ~100 eur za posamezno sezono, čeprav se zares izogibam nakupovanju po rednih cenah, lovim popuste in razprodaje ter se precej strogo držim omejitve max. 5 eur za bodi ali majčko, 10 eur hlačke ali puloverček.
- igrače - nakupovanju sva se izogibala, pa se je vseeno nabralo za ~200 eur (tricikel, knjigice, škatla duplo kock, malenkost tu, malenkost tam).
- pralni prašek - na račun 1 majhnega otroka sta vsaj dve pranji tedensko več (1 belo in 1 barvno).

Zdaj, ko ima leto in pol, je fant pravi termit in dnevno poje skoraj toliko kot odrasel ali pa še malce več na račun večih malih obrokov. Pri kuhi moram ves čas paziti, da je hrana čimbolj pestra (zelenjava, meso, ribe, sadje). Ne moreš več kuhati študentskih makaronov s tuno ali sirom :) Tudi to stane [sm=smiley36.gif]

milena2222 -> RE: Januar 2014 (6.8.2013 10:46:16)

Pozdravljene!Se malo javim...Joj,ko se spomnem,kolk sem bila aktivna tu v prvi nosečnosti,mi je kr smešno...zdej s triletnikom doma pa kr zmanjka cajta [sm=smiley36.gif]Ne bom se spuščala v debato glede stroškov prvo leto,ker sem že malo pozabila,definitvno pa upam,da jih bo zdej manj pri drugem...imam edino težavo,da je prvi poletni ( majski ),tale bo pa zimski,tk da bo neki cotk ziher treba še kaj nabavit...pa še kaže,da bo zdej punčka,tk da bo ziher treba kako roza cotko nabavit ( ne mislim pa komplicirat,ker menim,da je lahk punčka čist kamot v modro oblečena )...Danes imem pregled,sem kr malo nervozna...kot pred vsakim pregledom...
A se ve kopate v toplicah?Jaz se prvo nosečnost nisem,zdej pa sem nekak prisiljena,glede na to,da sva s ta malim veliko sama in mi srce ne da,da ga ne bi vozila na kopanje...gremo pa še drug teden v Rogaško na dopust povrh...

Ursi2 -> RE: Januar 2014 (6.8.2013 14:06:21)

Živjo, punce

5Y, ZELO MI JE ŽAL!!!!!!!!Bodi močna, fejst mislim na tebe, čeprav te poznam samo od tu!!!!!!!Ne morem nič drugega kot[sm=smiley19.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Mene pa tale vročina ne moti, saj je poletje. Sem se mogla malo v roke vzet, da veliko pijem, drgač pa se mi zdi, da tako ne bo več dolgo, ko bo spet dež, pa mračno vreme in potem že sneg :(.

Pregled imam šele naslednji teden, ko bom že v 17. tednu. Se mi kr vleče in me kr skoz mal skrbi in komaj čakam torek. Ga že malo čutim, trebuh imam pa tak, kot pri ta prvih treh nekje konec 5-ga meseca.

Drgač se nams koz nekaj dogaja. jUTRI GREM S TAMALIM SPET K ZDRAVNIKU. jE SEDAJ ŽE 6-TI teden, ko ima eden zdravnika in je kr naenkrat mesec in pol okrog. Bomo pa spet združili obisk zdravnika s tem, da bomo šli še malo na Celjski grad pogledat. Naši imajo radi gradove in je tam baje zelo lepo. Tako da če se že peljemo in čakamo pri zdravniku, da se nam vsaj še pol pkaj dogaja.

Drgač je pa tudi kar pestro, ker je pri nas doma vedno vsaj 5 otrok, ravno toliko, da ne spijo pri nas. Za vikend so bili pa pri nas še nečaki, ker brat rihta hišo in niso imeli kje spat, tako da je bila reeeees FUUUULLLL HOUSE. Ampak moji fantje so pa čist navdušeni in jih je res fajn gledat, kako uživajo.

Sploh sem vesela, ker je bil ta večji vedno bolj zadržan, pa težko se je vključil v družbo, tudi delil ni posebno stvari. Sedaj je pa ko dan in noč.

STROŠKI: Hmmm, pravzaprav res težko rečem. PLenice so že strošek, pa kake kremice, če daš kaj posebej cepit, se mi zdi, da je plačljivo, drgač pa so najdražje oblekice. Ampak imava srečo, ke sem pri ta prvem večino dobila, potem sem jz naprej posodila in dobila vrnjeno tisto, pa še kaj več. Tako da največji stroški so mi še zdej pri vseh treh čevlji in pa kake jakne in bunde. Takole zdej pa delo kliče....

Lep dan še naprej!

tia78 -> RE: Januar 2014 (6.8.2013 14:25:02)

Pozdravljene [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] po dolgem času :)

Na hitrco sem vas prebrala.

Zelo zelo mi je žal za 5y, so me kar solze zalile, čeprav te ne poznam. Na srečo imaš doma že enega sončka, da se vsaj malo potolažiš z njim, ti pa želim, da ostaneš močna.

Mesečni stroški v prvem letu: mi2 sva vse kupovala sama od igrač, oblačil,... Najbolj mi je ostalo v spominu, da sem vsak mesec samo v DMju dala 150 € ker sem koristila un popust :) Smo pa kupovali večinoma vse tam razen plenic (od 13m naprej pa še te). Se mi pa zdi, da se itak fajn založimo (cunje) pred prihodom malčkov, tko da ni hudega :) Za otroški dodatek sem mu pa kupila skoraj dvoje plenice :/ Pri temu pa dobimo 0,0€ tko da ne bo težav z zapravljanjem, kupit pa moramo vse na novo :)

Danes sem kar neki zmatrana, je pa res da sem bila včeraj 13,5 ur v službi in da sem se ob 21ih privlekla domov. Od prejšnjega tedna mi zatekajo gležnji, kar pa mislim da v tem stanju, vročini in da sem veliko na nogah ni nič čudnega. Verjetno pa kaj drugega kot pitja veliko tekočine (kar mi glih ne gre) in ležanje z dvignjenimi nogami ne pomaga.

V petek sem imela prvi ta pravi pregled z odvzemom krvi, vodo in celo ultrazvok. G pravi, da ima čmrli luksus, da raste, super da ne samo jaz :) Me je pa vprašal kaj smo počeli z njim, da se za glavo drži :) Naslednji pregled - morfologijo imam 30.8. Pa še zvedela sem, da imam kar fajnega g (kar sem malo pričakovala, ker sva oba iz prekmurja hehe) da vsakič naredi UZ. Juhej Končno ena pohvala za naše zdravstvo!

milena2222 mi smo se ravno vrnili iz Čateža z našim triletnikom :), kopali smo se vsak dan in mislim da ni nobenih ovir, da se ne bi smele. Vi kar uživajte.

A ima šola za starše kakšno dobo veljavnosti, ker si glih ne predstavljam še enkrat hodit, ker nimam varstva. Bom pa šla eno sredo v P Kr, ko imajo predavanja o načinih lajšanja porodne bolečine. Na ceniku sem zasledila neke novosti (no vsaj zame) pa da vidimo kaj to je :)

Lepo bodite, jaz pa počasi šibam proti domu, ker me jutri čaka celodnevna od 6 ih do 21ih. čao čao

tashq -> RE: Januar 2014 (6.8.2013 18:27:15)

živijo![sm=smiley1.gif]

milena2222: imam podobno situacijo kot ti... Pia je julijka, ta novi dojenček pa januarček.bo tudi zanimivo z oblekami, sploh če bo fantek. punčka je lahko v modrem, za fantka se mi pa zdi malo smešno, da bi bil v roza.[sm=smiley36.gif] eh, za doma je vse uredu...[sm=smiley2.gif]

toplice: mislim, da nasplošno niso priporočljive zaradi (pre)tople vode. podobno kot ni priporočljivo namakanje doma v banji v (pre)topli vodi. če si poiščeš malo hladnejši bazenček (ne tisti 30+), pomoje ne bo problemov. ti je pa že tia78 odgovorila. jaz sem se tudi letos že kopala v navadnem mestnem kopališču, ampak v otroškem bazenčku, kjer je malo toplejša voda kot v olimpijskem, pa mislim, da to ni problematično.

šola za starše: mene tudi zanima za njihov rok trajanja. pa ali morajo očki obnoviti njihovo dovoljenje za prisotnost pri porodu? tia78, imava podobna zanimanja...[sm=smiley1.gif] na tista predavanja me ne vleče preveč, tudi zaradi varstva, me pa izrecno zanima EA. je res druga cena? ravno zaradi cene me malo mika, da bi šla rodit na Jesenice, kjer je EA zastonj. ima katera tako izkušnjo, da je Kranjčanka rodila na Jesenicah?

missy26 -> RE: Januar 2014 (6.8.2013 20:03:32)

stroški...jaz sem samo napisala kako je bilo pri nas...cunje za malega do 3. leta nisem kupila niti ene ker sem jih toliko dobila od sestrične da jih še vseh ni nosil (ona je bila obsedena z nakupovanjem cunj) torej cunje = 0€, plenice so bile pralne = 0€ (z izjemo začetnega vložka pred rojstvom okoli 350€)kozmetike nismo uporabljali razen olivnega olja, igrače nisva kupila niti ene ker so nama toliko nanosili da sva imela 3 polne zaboje, edino z AM je bil strošek, pri 4. mesecu sem mu začela uvajat GH, nikoli mu nisem dajala kupljenih frutkov in podobnih zadev, vse je bilo z domačega vrta in sadovnjaka, tako je pri enem letu jedel praktično vse. Tudi zdaj ko je star 3,5 let nikakor ni termit, se komaj pozna da ga imamo - na mesec zapravimo 200€ za hrano pa jemo zelo pestro, predvsem gledam da je neoporečno domače, nešpricano...res pa je da imamo veliko stvari tudi na vrtu. Največji strošek do zdaj je vrtec-to je pa groza - Do letos sva plačevala 250€ na mesec in to z eno povprečno plačo, zdaj je malo bolje ko se meni šteje da sem brezposelna in imava 150€ vrtca.
Pravi stroški se začno kasneje, z raznimi kolesi, dejavnostmi, šolami v naravo...

tashq -> RE: Januar 2014 (6.8.2013 21:54:28)

IZVIRNO SPOROČILO: missy26
Pravi stroški se začno kasneje, z raznimi kolesi, dejavnostmi, šolami v naravo...

se podpišem. če le ni AM in imaš večino cunjic že doma,potem se v 1 letu dojenček stroškovno skoraj ne pozna. igrač tudi midva nisva kupovala. saj so ponavadi sorodniki/prijatelji pridni za božič in rojstni dan. v prvem letu pa itak dojenček ne rabi prav veliko igrač (mogoče kakšna knjigica, kocke in žoge), sta mami in ati čisto zadosti.[sm=smiley36.gif] Pia ima zdaj pri 3 letih ogromno še mojih igrač (starih 20 let ali pa še več), pa ne moreš verjeti, kako je zadovoljna z njimi. tudi kvaliteta je čisto neprimerljiva. [sm=smiley1.gif]

tashq -> RE: Januar 2014 (6.8.2013 22:08:05)

še to...
vemo, pri otrocih se ne špara, ampak malo se pa le da.[sm=jezicek.gif]
-lahko se založiš s pralnimi plenicami (brez stroškov kasneje in še ostanejo ti za naslednje otroke) ali pa kupuješ najbolj poceni plenice (če le ritka prenaša)
-hrano za dojenčka ni potrebno kupovati posebej, vse narediš sam (oz. vsaj večino)
-izkoristiš prijatelje/sorodnike za rabljene obleke (doma je dojenček lahko tudi v spranih in poflekanih oblekicah)
-izkoristiš prijatelje/sorodnike za rabljene igrače (igrače za dojenčka so uporabne le kratek čas, potem pa niso več zanimive)

tako je idealno, lahko pa ima otroček alergije, zavrača MM ali ga ni dovolj, ritka prenaša le najdražje plenice... nikoli v naprej ne veš, kako bo...

moji komentarji veljajo res samo za dojenčka do enega leta starosti, kot je Mo87 spraševala. kasneje je pa res vrtec največji strošek (spet malo odvisno od dohodka družine) in pa kupovanje obutve (mi smo dobili tudi ogromno rabljenih čevljev, tako da smo zaenkrat kupili le 2 copate za v vrtec) in zimskih bund in pajacev.

natykaa -> RE: Januar 2014 (6.8.2013 22:46:32)

Uf pri nas je bil strošek prvo leto ogromen, ker smo morali čisto vse sami kupit. največji strošek je itaq vsa oprema, takoj za tem pa oblačila. se mi zdi da sem skoz kupovala oblačila, ker je tako hitro prerastla, al pa se je ravno menjala sezona itd..tako da je nam bil to zelo velik strošek. potem so tukaj plenice, na srečo nima občutljive rite, tako da smo kupovali kar šparove ali dmove..pa robčki, blazinice za dojenje, modrčki za dojenje..kozmetike praktično nisem kupovala nobene ker je nikoli nisem z ničemer mazala, tako da samo kak nežen gel za tuširanje, ki sem ga uporabila 1x tedensko- ostalo samo voda! pa srečo sem imela da sem dojila, tako da smo tudi tukaj veliko prihranili. ampak ko potegnem črto- otrok prvo leto je zelo velik strošek, če nimaš nikogar ki bi ti kaj dal ali posodil.

Night -> RE: Januar 2014 (7.8.2013 9:40:13)

IZVIRNO SPOROČILO: milena2222

A se ve kopate v toplicah?

Jaz se ne, ker nimam nobenih blizu, drugače pa bi se. Jeseni in pozimi bom sigurno hodila kaj plavat v bazen (sicer z morsko vodo). Jaz sem ginekologinjo že na prvem pregledu vprašala, kako je s kopanjem v bazenih in je rekla, da lahko. Nisem imela pa še nikoli nobenih težav z vnetji, glivicami, ker če bi jih imela, ne bi šla, ker smo zdaj še bolj občutljive kot ponavadi.

Stroški: pri nama bodo kar veliki, saj morava kupiti čisto vse. Voziček je velik strošek, želim dobrega, da bom lahko delala dolge kilometre in povsod (pa upam, da to ne bo najin edini otrok, tako da bom voziček rabila najmanj cca 3 leta), potem je lupinica, kasneje sedež za v avto, posteljica (verjetno bom vzela rabljeno)+jogi, pa babyfon, pa malo kasneje stolček za hranjenje. Ne bova kupovala najboljših stvari, upam, da bom kaj dobila rabljeno, ampak vseeno kar nanese. Da ne omenjam cunjic, ki jih rabiš, kasneje tudi obutev. Preurediti morava tudi sobico, kupiti previjalno + omaro za shranjevanje stvari.

Premiki: Včeraj sem bila noseča točno 17t in pozno zvečer, ko sem šla spat, sem začutila mehurčke v trebuhu. Res, kot da bi mi mehurčki pokali v trebuhu, bil je tako hecen občutek. Vse skupaj je trajalo kakšno minuto in je bilo ful lepo, tako da komaj čakam, da to spet začutim.

magdalenica -> RE: Januar 2014 (7.8.2013 10:08:49)

Jaz sicer imam kar nekaj kolegic s približno enako starimi otroki, ampak so že same nalovile cunjice od vsepovsod, tako da so nekatere že vračale, ko bi moj potreboval, ali pa so že dale naprej sestram/ bratom. Za drugega otroka (razlike okoli 2 leti) so bile pa potem spet brez vsega in na lovu, če ima kdo kaj za posodit. Tako da se po mojih izkušnjah vsekakor splača imeti svoje stvari za otroka in jih shraniti, sploh če nameravaš kmalu imeti še enega.

Malce se tolažim s tem, da mi bo za naprej treba čedalje manj dokupovati, ker je šel vir naših rabljenih cunj pri 3 letih v vrtec in je potreboval več stvari. Pa še noga mu je hitro rasla in se je nabrala cela zaloga Superfit superg od 26 naprej. Predvsem se mi pa zdi super fino, da bo tudi tale [sm=duda.gif] (menda) fantek in bosta s prvim rojena v istem mesecu [sm=smiley36.gif]. Za tega otroka bomo tako res potrebovali le posteljico in kasneje avtosedež, pa seveda plenice in hrano (in upam, da se bo bolj vztrajno dojil).

gibi - jaz jih čutim od dopolnjenega 16. tedna. Kar ne morem verjeti, da se danes začenja že 20. teden. aaaa, samo še polovica :) Je pa to en tak občutek, ki kar zasvoji in si včasih želim, da bi ta del nosečnosi trajal dlje :)

punce, ki ste izgubile otročke - želim vam vse dobro, da boste lahko prebrodile izgubo in šle naprej.

Stella_ -> RE: Januar 2014 (7.8.2013 11:01:04)

Mene tudi za prvo leto ne skrbi, čeprav sva prva in se ne moreva ravno nadejati kakšnih posoj oblačilc in opreme. So pa zato vsi toliko bolj navdušeni in bi vsak rad nekaj kupil in prispeval in sva od bodočih babic in dedkov že dobila skromna darilca, tako da pravi val verjetno šele prihaja [sm=smiley36.gif] Bova naredila kar wish list, da bova res dobila kar potrebujev ali si želiva. Bolj me skrbi potem naslednje leto, sploh če ne bo službe zame, kakor sedaj kaže in bom ostala brez vsakega priliva. In pa seveda potem resnični porast stroškov, ko gre otrok v šolo.

Lupinico sva že kupila, previjalno pravzaprav tudi že imava, ker bova samo malce predelala komodo, ki jo že imava in mislim, da bo superuporabna, imava tudi že par cunjic, ostalega še pa ne. Voziček imava načeloma izbran in če bo kakšna akcija bova navalila, dedi pa se je hvalil, da bo prispeval zanj[sm=bravo.gif] Bolj je problem ker morava počasi zamenjat avto in seveda rešit stanovanjski problem, to šele pobere enega denarja. Za naju je bilo OK, za [sm=duda.gif] pa jasno, da si želiš nekaj več in najboljše.

So se mi pa pojavile krčne žile, resnično slabo prenašam vročino, zdaj sem pa še kot en nogometaš v teh kompresijskih štumfih. Imam bele, res smešno in predvsem vroooočeeee.[sm=zmeden.gif]

Super za vse, ki ste že občutile svoje dete, jaz nestrpno čakam ta trenutek in se ga zelooooo veselim. Je še kmalu, sem v 16. tednu ampak imate prav, čas res hitro beži, še prehitro.

witch -> RE: Januar 2014 (7.8.2013 11:13:15)

Za vse ki ste izgubile otročke... žal mi je [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] pa vse dobro naprej. Naj se pikica zgodi čim prej.

Stroški - nimam pojma, bo to prvi otrok. Bo pa kar nekaj izdatkov preden sploh otrok pride.

Gibi - jaz jih v 18 tednu še ne čutim. Vsaj ne tako, kot opisujete ve. Čutim pa kje je otrok. Na uz je rekla da je čisto desno v enem kotu. In tam ga res čutim. Ko se mi nasloni na kakšno kost, ali pa ko se vsedem in me "tišči". Takrat se malo sprehodim, pa trebuh malo porivam na levo in je boljše.

Moje bolniške je konec. Krči so se nehali. Ginekologinja je zadovoljna. Tablete sem dobila še naprej, jih jemljem eno na dan (prej tri), pijem magnezij in donat. Tak da upam, da bo samo še vedno boljše.

Meni je pa moja G svetovala, naj si kupim in od 20. tedna naprej med hojo uporabljam nosečniki pas. Zanimajo me vaše izkušnje z njim. Ga je katera uporabljala? Je to pametno kupiti? Namreč ista G, tega ni svetovala moji sestri, kolegici. V nobeni nosečnosti. Zdaj pa ne vem, ali je to pač modna muha in jo svetuje v tem času vsem, ali pač misli da bi bilo pametno da ga imam. Ker sestra in kolegica sta bili noseči 3 in 2 leti nazaj.

Kopanje v toplicah - jaz sem se in ni nič narobe. Plavala sem v olimpijskem bazenu, ki i pretopel, po kopanju obvezno tuš in sem se kar dobro umila, preoblekla kopalke in ni bilo nič. Bazeni so "škodljivi" pač zaradi bakterij. Ampak ob dobri higieni mislim da ni problema. Če pa si že po naravi bolj nagnjena k tem težavam in jih vedno po kopanju v bazenu dobiš pa jaz raje ni bi šla. Pretopla voda pa zdaj itak ne paše.

tashq -> RE: Januar 2014 (7.8.2013 11:41:49)

živijo![sm=smiley1.gif]

nosečniški pas: hmmm...[sm=zmeden.gif]še nisem slišala... je to podobno, kot tisti za križ, da te ne boli? mogoče ti ga je priporočila, da imaš večjo oporo, da ti trebuh ne bo tako "dol" padel. imaš zelo velikega že? drugače pa pojma nimam, niti ne poznam nobene, ki bi ga nosila. če ga boš nosila, počakaj vsaj do jeseni, da ne bo prevroče...[sm=smiley36.gif]

brcanje:jaaaaaaa![sm=bravo.gif] zadnjič sem čutila eno bulo, danes zjutraj pa kar konkretno brcanje, tisto, ki ga ne moreš zamenjati.[sm=smiley1.gif] samo vsakič, ko sem roko položila na trebuh, je nehal[sm=smiley13.gif]. sem pa uživala ene dobre pol ure.[sm=bravo.gif]

greva pa s Pio dons spet na bazen!jeeej![sm=bravo.gif]

tia78 -> RE: Januar 2014 (7.8.2013 13:25:09)

Živjo!

Spet en vroč dan.

tashq na netu sem izbrskala, da naj bi šola za starše oz potrdilo veljalo 5 let. Bom pa vprašala na naslednjem pregledu, ker se od porodnišnice do porodnišnice zelo razlikuje.
Leta 2010 v Kranju niso spraševali ne mene ne moža, če ima potrdilo, so le zaračunali nekih 20€ za prisotnost ob porodu, plačala sva pred odhodom domov.
Epiduralna stane 120 €, mislim da ne bi bilo nič narobe in sigurno ne bi bila prva, če boš šla na Jesenice rodit. Meni Kr itak ni ostal v lepem spominu, tak da še tudi ne vem kje in kam, verjetno v najbližjo hehe

Premike že čutim od 9t naprej, v prvi nosečnosti od 16 t naprej.

witch a ti slučajno dol tišči, da ti je g priporočala pas? Imaš bolečine v križu?Pas naj bi zmanjšal bolećine v križu in trebušni pritisk...

Lepo bodite...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]

Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>