RE: Januar 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

cupcake -> RE: Januar 2014 (18.6.2013 10:38:07)

NS mam točno na 12t in 3d, kar se kil tiče meni tudi niha 2kg gor in dol, apetita velikega nimam na srečo, ker že tako imam preveč kil, mi pa sadje gre full za jest ki prej mi ni prav dišalo.
Danes sem morala po nove hlače za v službo, ki v trebuhu so mi vse že ozke razen trenirk.
Mislim da bo to poletje za nas izredno vroče, ampak bomo zdržale 😊

AnaTek -> RE: Januar 2014 (18.6.2013 10:50:25)

Ojla,

tudi jaz sem včeraj šla v shoping po nove 3/4 hlače, dvoje, ker sem zjutraj obupala nad omaro, ko sem iz sebe snela 3 kos oblačila, potem ko sem ugotovila, da ne morem zapet nobenih hlač niti kikle [sm=smiley36.gif] Danes sem lepo oblekla pajkice 3/4 in tuniko laneno, meni je komot, mogoče malo čudno zgledam, ampak kaj čem. Zdaj bo tako, sem se odločila. Sem rekla, da si bom šla kupit še par tunik in pajkic, bom pač takšna to poletje [sm=jezicek.gif]

Drugače pa kar se NS tiče, mene je naročila ko bom noseča 12t5d in mi zraven obrazložila, da je to najoptimalnejši trenutek za NS. Prvi pregled bom imela pa komaj v ponedeljek, ko bom 9t3d.

cupcake -> RE: Januar 2014 (18.6.2013 10:50:26)

Pa še to me zanima a ste kaj razmišljale o telovadbi? Jaz sem dobila en super video http://www.youtube.com/watch?v=ewdxh3GrOp8 
samo mi je višja med sestra pri G odsvetovala 1. tri mesece telovadbe, samo potem pa verjetno bom, da bo manj bolečin v hrbtu...

AnaTek -> RE: Januar 2014 (18.6.2013 10:52:03)

Jaz sem tudi razmišljala o telovadbi za nosečke, ker sem bila precej aktivna prej, sem hodila na TRX, zdaj pa nič ne počnem in mi manjka.
Čakam samo prvi pregled in zeleno luč, drugače pa pravijo ja, da naj prvo tromesečje nebi počele nič takšnega.

Night -> RE: Januar 2014 (18.6.2013 18:04:04)

Joj, ta vročina me ubija ... Ne predstavljam si biti visoko noseča čez poletje, že zdaj diham na škrge [sm=smiley36.gif]

Jaz sem na NS naročena v 13t1d, kar se meni zdi pozno, ampak mislim, da je čas do 14. tedna. Itak pa na slabe rezultate niti ne računam [sm=smiley1.gif]

Telovadba: jaz sem zdaj spet malo bolj aktivna kot pred tedni, ampak mi telo zelo hitro samo pove, da pretiravam. Ponavadi me boli zvečer trebuh ali pa križ, tako da sem se odločila, da se bom še malo čuvala, s telovadbo pa počakala. Zanimivo, ampak tudi plavanje me zelo hitro utrudi in mi ne paše ravno. To poletje bo očitno bolj po upokojensko [sm=smiley1.gif]

kokapoka -> RE: Januar 2014 (19.6.2013 7:47:55)

js mam tud NS v 14 tednu...torej bom noseča ponih 13tednov pa še neki dni...že vejo kako je prav.drugače pa dons mam prvi pregled jeeeee!!!!!komi čakam da vidim pikico!!upam da je vse ok,ker me je dons zutri spet "razveselil" rahel roza-rjav izcedek....zdj sm ga že tok vajena,da se sploh ne sekiram več...mam skos v glavi besede G,da če ni obilno in sveže krvavenje in bolečin,naj se ne obremenjujem preveč...bomo vidli kaj dons reče...bom javila pol

kokapoka -> RE: Januar 2014 (19.6.2013 8:26:39)

ups...zmotla...NS mam v 13 tednu...noseča bom ponih 12 in nekaj dni

Coccinelle -> RE: Januar 2014 (19.6.2013 9:58:10)

Cupcake in AnaTek, jaz sem bila prej precej športno aktivna in sem nameravala v nosečnosti s treningi nadaljevati, čeprav je za mojo G praktično še dihanje preveč tvegana aktivnost. [sm=smiley36.gif] Če mene vprašaš, je prepoved telovadbe v prvih treh mesecih čisto odveč. Sploh če pomisliš, kaj vse so ženske včasih delale noseče. [sm=smiley1.gif]

Na žalost imam zaradi službe veliko manj časa. Po začetni navdušenosti nad nosečnostjo in pretirano lakoto sem na tehtnici hitro opazila, da ne bo šlo brez telovadbe, zato kar pridno nadaljujem z vajami za moč (počepi, izpadni koraki, sklece, skleki, trebušnjaki, ipd.) naredim tudi kakšen pilates in tako naprej, samo da se miga. [sm=smiley1.gif]
Je pa res, da se hitreje zadiham, zato več počivam, več pijem, izogibam se nekaterim vajam, ki so vseeno malo pretirane (preveč teka, vojaški poskoki, dvigovanje česar koli, ipd.)

Sama sem sicer prvič noseča in čisto brez izkušenj, ampak vseeno trdno verjamem v to, da nosečnost ni bolezen in ni treba kar vsega ustaviti. Sploh pa nam bo fizična pripravljenost v veliko pomoč tako v nosečnosti, kot med porodom in seveda po porodu. [sm=smiley1.gif]

Kokapoka, srečno na pregledu! [sm=smiley1.gif]

cupcake -> RE: Januar 2014 (19.6.2013 10:13:55)

Se strinjam s tabo, da nam bodo mišice v korist, saj zato sem jih vprašala prav za to nosečniško aerobno telovadbo, pa nekje sem tudi prebrala, da v 1. treh mesecih lahko običajno migamo in me je prav zaradi tega odgovor pri G še bolj presenetil. Jaz bom verjetno počakala da gredo tri meseci mimo pol pa bom delala po tistem videu ki sem link dala, eno ali več ponovitev, odvisno od počutja, saj traja sam 10 minut

Stella_ -> RE: Januar 2014 (19.6.2013 10:53:50)

Hojla punce!

Uf, kok ste pridne, sem imela kar nekaj dela, da sem vas prebrala. Jaz pa kar nekako ne najdem casa za visenje na racunalniku, ceprav sem absolventka in sluzbe tudi nimam. Odkar se mi je ponesrecil laptop pa sploh:))

Mi2 se kar nekako ne moreva odlociti ali naj greva na nuhalno ali ne. Sla bi izkljucno zaradi slikc in da vidiva fizolcek, rezultatov pa sploh nocem vedet. Ker ce so slabsi bi se samo sekirala, za splav pa ne verjamem, da bi se odlocila. Ampak itak bo vse ok, sicer sva ful flegmatika oba. Meni so tudi vsi znaki prenehali ampak moram priznati, da niti za trenutek nisem pomislila, da lahko to tudi pomeni, da je kaj narobe. Bom kar obdrzala ta antistres attitude, doslej se mi je vedno obnesel:)

Posvetovalnico pa imava sele 30.7., meni se zdi to blazno pozno. Na prvem UZ je samo potrdil nosecnost, ati je lahko sel zraven, uz cez trebuh, ceprav sva imela blazne priprave na vaginalnega in kaj ce ne bo smel zraven in ohinsploh. No, potem sva bila pa v 3 minutah fertik. Od vsega vznemirjenja pa res nisva niti dosti sprasevala ampak itakje bil odgovor, da dobiva datum za posvetovalnico. Potem pa vidim datum me je pa skoraj kap. To se mi zdi res pozno, nobenih navodil, kaj ce bi bila kaksna narkomanka ali karkoli ali ce npr otrok ni zazeljen ali kaj podobnega. No, svasta sem pol razmisljala:))

Pridne ste, da takole sportate, jaz grem pa samo po stopnicah pa imam sapo, kot bi pretekla maraton. Res je da imam precej odvecnih kil, zato imam se posebej slabo vest, ker sem non stop lacna, telovadim pa ne kaj prida. Bom mogla bit zelo pridna in pazit, da se ne zredim prevec.

Se podatki za bazo: 24 let, prva [sm=nosecka.gif], PDP 25.1.,Kranj

kokapoka -> RE: Januar 2014 (19.6.2013 11:13:54)

evo mene s pregleda.vse ok,dobila dabroston za jemat.srček dela zelo lepo,nosečnost poteka normalno.nuhalno imam 17.7.me je pa spraševala za dvojni hormonski test če bi tud šla pa itak da ne.a niso ti testi bol priporočljivi za starejše??js mam 26let.uglavnm...v prvih dveh sm mela sam nuhalno in tud zdj bom.v pondelk morm dat pa kri pa tešča moram bit,ker sm v zadnji nosečnosti mela sladkorno in mi bo zdj cuker pogledala na tešče.upam da bo zdj ok.to je to [sm=smiley36.gif]dobila pa sm tudi slikico naše pikice [sm=duda.gif]

magdalenica -> RE: Januar 2014 (19.6.2013 11:53:32)

Mi smo nazaj z dopusta, fino nam je bilo in smo na letaliscu skoraj doziveli vrocinski udar :( bo se trajalo nekaj dni, da se privadimo na poletne temperature.

Zjutraj sem imela pregled, G je pogledala tudi NS. Danes se zacenja 13. teden, dojencek pa ima ze 6cm in je po besedah G zelo lep :D

DHT - pri 26. Letih in
dobrem izvidu NS (risk nizji od background riska 1:1000) po mojem mnenju ni potrebno. Ce bi bil pa izvid NS zelo slab, pa seveda. Je pa "moderno" iti na te teste, sploh ker so za mlade nosecnice samoplacniski.

Srečna nosečka -> RE: Januar 2014 (19.6.2013 13:04:08)

Bravo za vse, ki ste imele pregled NS [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Jaz imam ta pregled 2.7. [sm=smiley1.gif]

Kokapoka, ti pa le počivaj in kot pravi Stella, pozitivno naprej [sm=smiley31.gif]

Mene ta vročina ne moti, prav paše mi malo sonca, res pa veliko pijem in se v ta hudi vročini ne naprezam preveč. Na vrt ali sprehod grem po 19:00 zvečer.

Uživajte!!!

Night -> RE: Januar 2014 (19.6.2013 19:08:56)

A ima še katera izredno žive sanje? Saj nekaj sem o tem že brala, da se dogaja nosečnicam, ampak danes ponoči sem tako živo sanjala, da me je bilo zjutraj prav strah, da se ni to vse res zgodilo. In seveda od 4. ure zjutraj nisem več zatisnila očesa.

In zadnje čase mi je vroče v trebuh. A je to normalno? Prav čutim vročino v trebuhu. Ne ves čas, ampak predvsem zvečer. Je to mogoče povezano s povečano prekrvavitvijo?

metuljčica87 -> RE: Januar 2014 (19.6.2013 21:00:35)

Jaz imam tud NS ko bom noseča točno 12 tednov in 3 dni [sm=smiley1.gif] Komaj čakam! [sm=bravo.gif]

Moje sanje so tudi zelo žive vsako noč. Ampak to od vedno, nima nosečnost nič s tem.

Stella_ -> RE: Januar 2014 (20.6.2013 8:22:48)

Jaaaa, jaz sem tudi ta teden imela grozne sanje! Ful žive, zjutraj sem takoj klicala domov, če je vse v redu. Kot otrok sem sicer večkrat sanjala marsikaj, zdaj pa že kar nekaj let ne. Torej je morda res kaj na tem.

Srečna nosečka -> RE: Januar 2014 (20.6.2013 10:04:44)

Ojla nosečke [sm=smiley1.gif], kako spite v teh vročih nočeh? Jaz se zbujam v povprečju 2x na noč, malo zaradi vročine, veliko pa zaradi tiščanja na wc, se trudim, da ne bi vstala, pa ne gre [sm=zmeden.gif]

Sem pa včeraj povedala v službi, ker je ravno tako naneslo. Sem prijetno presenečena nad šefovo reakcijo, je bil zelo vesel in mi je naročil, da se moram paziti [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Sončen pozdravček [sm=smiley16.gif]

dspela -> RE: Januar 2014 (20.6.2013 11:59:18)

kokapoka, super za pregled....zdaj pa počivaj.

night, jaz sem pisala o tej vročini v trebuhu.

srečna nosečka, mene ta vročina ubija...najbolj zvečer, ker imava podstrešno stanovanje.

sanje, v mojih sanjah sem jaz vedno noseča.

witch -> RE: Januar 2014 (20.6.2013 12:03:29)

Mene bo pa ta vročina uničila. Danes sem čisto polomljena. Slabo mi je. Vode ne morem piti ker se mi dvigiuje. Sladkih sokov itak ne, ker sladkega gledati ne morem kaj Iele da bi ga jedla in pila. Mogoče bi bil pameten hladen čaj.
Močno pa upam, da bo mičkeno hladneje. Da spet normalno zaživim.
Upam, da se ve kaj boljše.

dspela -> RE: Januar 2014 (20.6.2013 12:33:28)

[sm=duda.gif] pričakujemo JANUARJA 2014

Vzdevek, starost, kraj, št. otrok

1.1.
magdalenica, 28, Ljubljana, 1[sm=duda.gif]
meggi peggi, Gorenjska, 1[sm=duda.gif]
natykaa, 24 let, Maribor, 1[sm=duda.gif]

2.1.
miss.B, 28, okolica Lj, 1[sm=duda.gif]
ribica81
Aeio
pobarvanka27

3.1.

4.1.
Lešnica, Kranj, 1 [sm=duda.gif]

5.1.

6.1.
Blondinčica
ukročena, 33 let, Domžale, 2 [sm=duda.gif]

7.1.
8.1.

9.1.
ančkica, 2 [sm=duda.gif]
kemo, Celje, 1 [sm=duda.gif]
NATAPU, 26 let, okolica Tržiča, 1[sm=nosecka.gif]

10.1.
metuljčica87, 25 let, Maribor, 1[sm=duda.gif]
witch, 27 let, 1[sm=duda.gif]

11.1.
srečna nosečka, 39 let, Idrija
mami83, 1[sm=duda.gif]

12.1.
matildica, 1[sm=duda.gif]
marusap, 1 [sm=duda.gif]

13.1.
Lub3nica
ena_nova
sunflower29

14.1.
night
tia78, 1 [sm=duda.gif]
lencyk, 31 let, Kranj

15.1.
Luckasmucka, Ljubljana, 2[sm=duda.gif]
btaja, 28 let, Krško

16.1.

17.1.

18.1.
19.1.

20.1.
Lunca2403, 2[sm=nosecka.gif]

21.1.
Fluffiest, 26 let, Ljubljana

22.1.

23.1.
Andsan
Anonimen, 22 let, Šentjur, 1 [sm=nosecka.gif],
tajka1975

24.1.
AnaTek, Ljubljana
dspela, 27 let, okolica Šentjurja, 4[sm=nosecka.gif], 0[sm=duda.gif]

25.1.
kokapoka, 26 let, 2 [sm=duda.gif]
Stella_, 24 let, Kranj, 1 [sm=nosecka.gif]

26.1.
missy26, 1[sm=duda.gif]
ketty25, 1 [sm=duda.gif]

27.1.
28.1.

29.1.
Coccinelle, 25 let, 1[sm=nosecka.gif]

30.1.

31.1.
capyka1981, okolica Šentjurja, 1 [sm=duda.gif]

x.1.
anonimna*
NATAPU
baby12, 23 let, Kamnik, 1 [sm=duda.gif]
Lunca2403, Litija
SweetNovember, 26 let, okolica Ljubljane, 0 [sm=duda.gif]
Muuki
cupcake

SKUPAJ nas je: 47

Poslovile so se:
alfa13 [sm=angel.gif]
njelci [sm=angel.gif]
Sloncica87 [sm=angel.gif]
pisek [sm=angel.gif]
anonimna [sm=smiley27.gif] [sm=angel.gif]
lorelei* [sm=angel.gif]
delfinček85 [sm=angel.gif]

Preselile so se:
Balloon -> December 2013

AnaTek -> RE: Januar 2014 (20.6.2013 14:50:44)

ojla, mene tudi tale vročina ubija, zvečer ne morem zaspat, zjutri se ne morem zbudit, počutim se kot zadrogirana od te vročine.
pijem vodo ko sahara, mam jo že počasi dovolj, tako da sem začela pit zraven še hladen, nesladkan čaj. mam doma domačo meto, tako da si skuham iz listov in dam v hladilnik. super za odžejat.

upam da hitro mine ta vročina, na soncu mi je slabo oz nasplošno na vročini. držim pesti za hladno poletje :D

tia78 -> RE: Januar 2014 (21.6.2013 6:42:57)

Jutro [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image].

No, pa sem že v službi :)
Tako kot večina se tudi meni dogaja, da večina oblačil že počiva v omari. Na hitrco sem si kupila dve krilci v c&a, drugega pa že nimajo, vse hlače so mi prekratke :(

Kot sem predvidevala mi v službi ni uspelo počakati so NS, ker me je buši izdal, tako da sem v ponedeljek povedala kadrovnici, vodiji, sodelavke so pa itak ugotovile :)

Pregled sem imela 14.6., v bistvu ni bil pregled le UZ, na katerega sem točno eno uro čakala od naročene. Se mi je že pošteno keglalo...grrr Mi je zelo žal, da sem lansko leto zamenjala G, prej sem imela v Šk.Loki na koncesijo, zdaj pa v Kranju. Na nuhalno sem naročena 8.7. (KR) in ker je to isti teden kot bi imela prvo "posvetovalnico" so mi gladko prestavili na avgust, kar se mi malo pozno zdi za prvi pregled. V glavnem pa še to je odvzem krvi v porodnišnici, potem neseš karton ginekologu in upam da se vmes ne zgubim :) Jao, pa še m.sestra in ginekolog sta v isti sobi, pa kadarkoli ti not lahko uleti še kdo, ker so na vratih normalne kljuke z zunanje strani...v glavnem zasebnosti ni sploh :/ ravnotako organizacije. Ali pa pač nisem navajena, ker  je bilo to v Loki veliko bolj urejeno.
Magdalenica - a posvetovalnice in merjenje NS poteka vse tam kot UZ?

dspela - za seznamček bi prosila popravek: 2. otrok, Kranj, 34 let. Hvala.

Nič, gremo delat ;) Lepo preživite še zadnji delovni dan ta teden in lep vikend vam želim, pa čimveč senčke :)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
čao čao

missy26 -> RE: Januar 2014 (21.6.2013 15:46:53)

tia78, jaz sem tudi iz okolice kranja doma in imam v ZD Kranj ginekologinjo. V prvi nosečnosti sem imela Vrabičevo, zdaj sem zamenjala za Savo Rant Hafner-baje super ginekologinja, ampak dela le ob torkih dopoldan-torej 1x na teden in temu primerno me je tudi pozno naročila na pregled ker me ni imela kam vtaknit prej. Torej jaz imam prvi pregled na sploh šele 2.7. ko bom v 12. tednu. Za nuhalno še ne vem sploh ali naj se že prijavim, ali naj počakam prvi pregled-pojma nimam.

dspela -> RE: Januar 2014 (21.6.2013 16:54:06)

missy, jaz imam prvi pregled, ko bom tudi v 12 tednu, ker je moja G. na dopustu. In sem se tudi spraševala glede nuhalne. Sem poklicala tja, kamor bom šla in sestri razložila kakšna je stvar in je rekla, da je še čas in naj se pridem naročit po pregledu...ker je plod vedno manjši za par dni.

dspela -> RE: Januar 2014 (21.6.2013 16:56:49)

[sm=duda.gif] pričakujemo JANUARJA 2014

Vzdevek, starost, kraj, št. otrok

1.1.
magdalenica, 28, Ljubljana, 1[sm=duda.gif]
meggi peggi, Gorenjska, 1[sm=duda.gif]
natykaa, 24 let, Maribor, 1[sm=duda.gif]

2.1.
miss.B, 28, okolica Lj, 1[sm=duda.gif]
ribica81
Aeio
pobarvanka27

3.1.