RE: Januar 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

sunflower29 -> RE: Januar 2014 (15.6.2013 7:42:41)

OJ,

končno še jaz tukaj :)

v ponedeljek sem imela prvi pregled. kakšen lep občutek ko zagledaš tisto pikico na ekranu in bitje srčka!!
PDP imam 13.1.2014.

marusap -> RE: Januar 2014 (15.6.2013 8:18:47)

Night: izvidi so pri nas v roku štirih ur; moramo poklicati ginekologa in on jih pove. Je rekla, da oni ne obveščajo in moraš poklicati sam.

SweetNovember -> RE: Januar 2014 (15.6.2013 11:24:04)

Hey,

še moji podatki za bazo: stara 26, Ljubljana/okolica, 0 otrok.

marusap sem se kar malo prestrašila kako je kaj z mojim sladkorjem, ker tudi če ne jem praktično nič sladkarij, skos po malem jem sadje... moram poklicat enkrat pred pregledom torej... sem pa pogledala, da je normalen nivo sladkorja v krvi 6,1; ali je pri nosečnicah že 5,1 meja?

Priznam pa, da mi navadne vode ne paše pit, in da večinoma pijem cedevito, danes zjutraj mi je pa močno zadišal malinovec, in sem si ga privoščila - razredčenega z vodo....

Upam, da se bom lahko izognila nosečniški sladkorni, no bomo videli.

Pozdravček vsem januarkam :)

marusap -> RE: Januar 2014 (15.6.2013 11:39:35)

Ja, mejo za sladkorno so pri nosečkah znižali na 5,1. Baje jo ima zdaj vsaka četrta nosečnica. Ker sem čisto na meji, se mi zdi skoraj neumno, da bom zdaj na neki strogi dieti. No ja, za dojenčka vse [sm=smiley1.gif]. Moj stric jo ima 2 leti in se mi je smejal, ko sem mu povedala koliko sladkorja imam - je rekel, da je to čisto normalno.

cupcake -> RE: Januar 2014 (15.6.2013 21:57:49)

Evo tudi mi pričakujemo prvič konec januarja 😊

witch -> RE: Januar 2014 (16.6.2013 7:47:21)

Punce jaz pa rabim malo, mogoce tolazbe, saj sploh ne vem.

Stvar je taka. Mene je kar resno zacelo skrbeti. Skoraj vsi znaki so izginili. Smrdi mi skoraj nic ne, jem lahko vse, slabosti ni (edino mogoce ko sem res ful lacna), joske me cisto nic ne bolijo, niti niso prevec napete, pa ene tri dni me pocasi zvija - cutim bolecine vendar so drugacne kot ko imam krce.
Zdaj pa me zacelo skrbeti ce je vse ok. G imam cez en teden, ampak verjetno ne bo uz. Ns pa cez 14 dni, zmesa se mi. Je pri kateri podobno pa je vse ok? Je to normalno da imam vsak teden manj znakov? Jutri vstopim v 10 teden.

cupcake -> RE: Januar 2014 (16.6.2013 8:36:47)

Witch, ne sekiraj se, tudi jaz se kakšen dan isto spračujem, ki mi ni slabomin nisem utrujena... verjemi da je vse ok

Coccinelle -> RE: Januar 2014 (16.6.2013 8:55:00)

Witch, jaz sem prav tako najprej imela precej močne krče, nato pa še precej močne bolečine, ki so bile drugačne od krčev. Znakov pa nič. Jaz sem se tudi precej prestrašila, zato sem poklicala G, ki me je sprejela na pregled. Po dveh pregledih je obakrat rekla, da je vse bp.

Mislim, da so tudi bolečine normalen del nosečnosti. Dokler ni krvavitev, je ok. Pa tudi znake ima vsaka po svoje. Jaz jih imam še vedno bolj malo. :)

Pa še moji podatki za statistiko: 25 let, 1. Nosečnost. :)

Fluffiest -> RE: Januar 2014 (16.6.2013 9:15:56)

wawww....2 tedna me ni bilo pa je blo TOOOOOKKKK veliko za prebat :)

Smo že pri mozoljčkih a? jst sm kt najstica, pa še takrat jih nisem imela tolko kot sedaj :) Slabosti so se s koncem 8.tedna začele stopnjevati-jst pa sm bla že tisto TO I DELI očitno sm srečka nosečka ki bom lahko počela vse-NO NEEE GLIH :)

Knjige tko težko odprem pa sam še 3 imam...na zadnjega nisem šla ker mi je bilo toook slabo-fujjj. iN POTEM SM ŠE ZBOLELA, TAKO DA LEŽIM Z VIROZO V TEM LEPEM VEMENU----aaaaaaaaaaaa!!

Drugače pa tiste ki je to vaša prva nosečnost(moja je tudi) ne se preveč obremenjevat na izi in poslušajte svoje telo. Jst sm se z izpiti obremenjevala pa se tud to ne bom več-brezveze to je naših 9mesecev uživanja-pustmo mejčkene slabosti, špikanja itd. to pride v kompletu :)

Lepo nedeljo vam želim , božajte trebuščke in veliko se smejte :)

metuljčica87 -> RE: Januar 2014 (16.6.2013 11:09:56)

witch ne skrbi, to je vse normalno. Pri meni je enako, tu pa tam me še špikne, drugih znakov pa več nimam. No vsako jutro ko se vstanem me dojke bolijo, ampak po pol ure je ok. To pa je to.

missy26 -> RE: Januar 2014 (16.6.2013 12:53:21)

witch...normalno je da slabosti,špikanja in podobno proti koncu prvega trimesečja počasi začnejo izginjat...no vsaj pri večini, poznam eno ki je imela slabosti (in to tiste ta hude z bruhanjem že če je vodo spila) celo nosečnost in je bila non stop na infuzijah v bolnici.
Te pa razumem da si mal panična,sem jst tudi pa je to moj drugi otrok in imam neke rjave izcedke...
Za nami je pa žurka za možev 30. roj. dan...včeraj sem šla neštetokrat po stopnicah, vroče je bilo za znoret, strežba 36. ljudi, nošenje raznih stvari, ukvarjanje z otroci...vse to me je dobesedno izmučilo, spet se mi je pojavil izcedek - očitno se pojavi ko se naprezam, ker danes ga nima ko sem bolj v izi.

Srečna nosečka -> RE: Januar 2014 (17.6.2013 7:36:58)

Dobro jutro [sm=smiley36.gif]

Dobrodošle vse nove [sm=nosecka.gif] in juhu za vse preglede [sm=9nebesa.gif].

witch, tudi jaz sem v 10 tednu in tudi pri meni skoraj ni znakov nosečnosti. Razen, da me v trebuščku vsake toliko zbode in da ne morem zapeti hlač. Napadi lakote so minili, slabosti ni več, počutim se dobro...naj gre tako do konca, do januarja [sm=smiley1.gif].

Sem pa imela v sredo zvečer rjav izcedek in sem šla v četrtek do g. Naredil je UZ in rekel, da dete lepo raste in da ni razloga za skrb. Poudaril je, da če bom imela kakršenkoli izcedek, moram TAKOJ priti na pregled. Prvič zato da bom jaz pomirjena in drugič zato, da bo on videl, kaj se dogaja v trebuščku. Posledično sem bila v čet. in pet. na bolniški.

Kot zanimivost, pregled nuhalne svetline je brezplačen od 35-37 leta, potem pa ta avtomatično dajo na amniocintezo, če seveda želiš. Jaz sem se glede na svojo starost odločila najprej za ns, potem pa bom videla kakšni bodo rezultati in se bom odločala naprej.

FB skupina, mene malo moti, da ni skrita in nas vsak lahko najde in gleda. Res pa je, da če je skrita, potem se ji nihče ne more pridružiti...

Uživajte vroče dni...jaz že komaj čakam da pridem domov in dam noge v lavor hladne vode [sm=wink.gif]

miss.B -> RE: Januar 2014 (17.6.2013 8:46:16)

pozdravček!
witch, pri meni so se tudi ravno okoli 10 tedna nehale slabosti in ostali nosečniški znaki, tako, da tudi jaz mislim, da je to normalno. bi pa na tvojem mestu poklicala svojo g in jo prosila za pregled, ampak predvsem zato, da boš ti pomirjena in se ne boš po nepotrebnem sekirala in posledično vplivala na malega fižolčka [sm=smiley1.gif]
kako ste ostale? jaz sem prav vesela, da je tu končno poletje!
uživajte!

Night -> RE: Januar 2014 (17.6.2013 11:21:30)

Tudi pri meni slabosti počasi izginjajo (jutri bom 10t). Pride moment, ko mi obrne, predvsem ko pomislim na kakšno hrano ali zavoham parfum, ampak načeloma mi je pa manj slabo kot 2 tedna nazaj. Zlasti hudo mi je v zaprtih prostorih, tako da se probam čimbolj izogibat. Joške imam sicer še občutljive, ampak me vsaj pri hoji ne bolijo več toliko. Me pa dostikrat zvija po trebuhu, ampak po moje je to prebava. Jem še vedno bolj sadje in ne vem, če je to ravno v redu, ker sem skoz napihnjena. Še dobro, da mi moj vsake toliko kaj hranljivega skuha, ker se zelo težko spravim pred štedilnik [sm=smiley9.gif]
Jaz zdaj odštevam dneve do nuhalne, ampak jo imam šele julija ... Zakaj se to tako vleče?

metuljčica87 -> RE: Januar 2014 (17.6.2013 11:43:35)

našla srčka z angelsoundom, veseeelaaaaaaa [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

NS pa imam čez točno 2 tedna, komaj čakam [sm=smiley36.gif]

dspela -> RE: Januar 2014 (17.6.2013 12:54:07)

metuljčica, čestitke.

Ima katera oz je imela že katera težave z mravljinci v prsti na rokah? Jaz jih imam v prsti na levi roki, jih komaj čutom, pa še obraz je cel mravljinčast...pa še pišem, težko in berem.

AnaTek -> RE: Januar 2014 (17.6.2013 13:37:15)

še en pozdravček od mene za ta teden. Mi smo ta vikend kampirali in moram povedat, da sem se resnično spočila in naužila svežega zraka, sonca, vode, skratka vsega lepega. Tudi slabo mi ni uspelo tam ratat :)

sicer pa withc tudi jaz mislim da je cisto ok, če ni znakov, še dobro, da jih nimam vseh 9 mesecev, ker potem bi nam bilo pa res hudo :)
Občutek imam, da bom zelo težko prenašala tole vročino, ker mi že zdaj hodi vse narobe. Se bomo pal držali bolj notri, pa ven proti večeru, al pa h kakšni vodi, na koncu koncu bodo tudi kužki zadovoljni tako.

PS: še 1 teden do pregleda, potem pa že odštevam do NS, sem se tudi že naročila :)

witch -> RE: Januar 2014 (17.6.2013 15:25:48)

Punce hvala za tolazbo. Mi je takoj boljse.
Pa saj nisem nek panik ampak mi je cudno. Ker ze od 7. tedna razen res obcasnih slabosti in bolecih josk ni. Zdaj pa ni niti tega. Pa se kao stopnjuje. Pri meni gre sano dol. Vem da je normalno, da pocasi te stvari izginjajo. Mene je veseeno zaskrbelo.
Imam pa v pon pregeld pri g in ji bom zatezila za uz. Pa se 14 in bo ns. Tak da bom prezivela. :)

tudi mene muci ta vrocia. Komaj ze cakam jesen.zdaj bi se samo se v kaksen bazen vrgla :D

Andsan -> RE: Januar 2014 (17.6.2013 19:32:03)

Hej,
tudi jaz nimam nekih posebnih znakov (9. teden), saj jih nisem niti posebej imela. Je pa mi slabo, če sem lačna, vroče mi je tudi bolj kot ponavadi, prsi me malo bolijo, ampak veliko manj kot na začetku. Če bo takšna cela nosečnost, bom zelo vesela[sm=smiley36.gif]

Sva pa včeraj povedala moji in partnerjevi družini, naredila sva piknik, tako da smo bili vsi skupaj. No, vsi so bili zelo veseli, presenečeni ... [sm=smiley36.gif].
Jaz pa imam naslednji pregled 26., za NS se bova pa takrat zmenla, ampak tudi že komaj čakam!
Aja, zanima me, če je še katera sedaj napihnjena, ali se mi to že lahko pozna nosečnost?

Coccinelle -> RE: Januar 2014 (17.6.2013 20:44:48)

Andsan, jaz sem tudi kot baloncek. Grozno me sraufa in napenja, se mi pa zdi, da se mi tudi trebuscek ze cisto malo pozna. [sm=smiley1.gif]

AnaTek -> RE: Januar 2014 (17.6.2013 21:14:29)

Jaz sem najbolj napihnjena popoldne oz proti veceru. Zgledam priblizno tako, kot da bom jutri rodila [sm=jezicek.gif]

Srečna nosečka -> RE: Januar 2014 (18.6.2013 7:36:20)

Dobro jutro :)

Andsan, tudi jaz sem čez trebušček že kar okrogla. Zjutraj manj, zvečer pa kar precej. Sem si šla včeraj prav ene kratke hlače na elastiko kupit, ker me vse tišči. Pa še ene 3/4 sem si vzela, take malo širše v pasu, da imam vsaj kaj za v službo za oblečt... upam, da mi zdržijo čez poletje [sm=jezicek.gif] No, moj pravi, da glede na to, kako mi raste buši, lahko samo upam da bom imela s cunjami do jeseni mir [sm=smiley36.gif]
Super, da so bili vsi tvoji veseli, dober občutek, kajne?

Meni je tudi vroče bolj kot prejšnja poletja. Najbolj mi pomaga, če si čez dan z mrzlo vodo roke do komolcev močim, saj drugače ne gre, če si od doma. Pa noge mi zatekajo. Ko pridem domov, mi prav paše, da jih dvignem in še z blazino podložim. Še sreča, da nismo visoko noseče, ane?

Drugače pa se počutim zelo dobro, naj gre tako naprej. Se mi zdi, da pomaga pitje Magnesola in jemanje B-kompleksa, kot mi je svetoval moj g. Odkar jemljem to dvoje, tudi utrujenosti niso več tako hude [sm=bravo.gif]

Še to vedno pozabim napisati. Na voljo je Babybook 2013 v tiskani obliki. Jaz sem revijo dobila pri svojem ginekologu. Tako da če boste tam, kar recite, ker so jo po ambulantah dobili prejšnji teden [sm=smiley36.gif]

cupcake -> RE: Januar 2014 (18.6.2013 8:32:13)

Punce kdaj so vas naročili na nuhalno v 11 ali točno v 12 tednu? Na koliko časa pa ste naročene pri G? Jaz čez več kot 2 meseca je to normalno da tako poredko, sem pričakovala da vsak mesec najmanj

Srečna nosečka -> RE: Januar 2014 (18.6.2013 9:14:26)

cupcake, jaz sem na NS naročena točno v 12 tednu. Meni je rekel, da je to najboljši čas za pregled. Potem pa imam čez 4 tedne (po NS) to je 23.7., ko bom v 15. tednu, ponovno pregled. Kolikor sem jaz seznanjena, naj bi bili pregledi na 4 tedne. Poglej si spodnjo povezavo, kjer so navedeni pregledi med nosečnostjo.

http://babybook.si/nosecnost/nosecnost/pregledi-med-nosecnostjo/pregledi-med-nosecnostjo.html

witch -> RE: Januar 2014 (18.6.2013 10:05:28)

Jaz imam NS 12 t in 1 d. Preglede pri g pa na 4 tedne. Prvi je bil pri 7 tednih, drugi bo pri 11.

Meni pa kg ostajajo v minusu, tam recimo 2,5. Malo gor malo dol. Ampak hlače pa mi v pasu kar niso prav. Isto sem cela napeta in napihnjena. Saj je prav tako, naj le raste pikica.

Vroče je pa tudi meni. Komaj že čakam jesen da bom malo lažje dihala.

Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>