RE: Januar 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Muuki -> RE: Januar 2014 (12.6.2013 17:27:44)

Živjo :) ... Tudi jaz se veselo pridružujem. Sicer me prvi pregled čaka 1. julija, ampak se po vseh mojih izračunih lahko štejem k januarkam (zadnji teden). Bo vodnarček/vodnarka, tako kot mami. Test sem delala že 2x. Prvega po 3eh dneh izostanka, drugega pa 2 dni nazaj, ker se tako dobro počutim, da sem želela še eno potrditev :) . Pač pričakujem prvega otroka in sem čisto zmešana :) . Hvala bogu, ko bi le tako ostalo... Pa tudi če ne, vse potrpimo za naše pikice. Skratka... vse lepo vsem nosečnicam!!!

dspela -> RE: Januar 2014 (12.6.2013 17:53:32)

Muuki, dobrodošla.

Mene je zdaj začelo na desni strani ob sramni kosti močno pikat, včasih je močnejša bolečina, potem pa popusti...na levi strani je bolj blaga.
Sem bila cel dan zaprta in sem šla na wc pred kakšnimi pol ure in me je istem času, ko sem imela prebavne krče tudi začelo pikat. Je mogoče to od prenapenjanja in težav z prebavo?

kokapoka -> RE: Januar 2014 (12.6.2013 20:34:37)

Nina sm dala prošnjo v skupino sem Tina P. :d

metuljčica87 -> RE: Januar 2014 (13.6.2013 7:02:03)

jutro! čvekice moje ne sledim vam hihi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Dobrodošle vse nove in čestitke za uspešne preglede [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/9nebesa.gif[/image]

Jaz sem pa neko vnetje fasala in naj ne bi v 1. tromesečju uporabljali Canestena. Ampak so mnenja različna in tudi v lekarni so mi rekli da nima kaj bit, samo da si ne smem pregloboko dat. Tako da ga uporabljam in srčno upam da bo vse ok!

ukročena -> RE: Januar 2014 (13.6.2013 8:35:21)

OOOOOj,
Evo mene, bila sm na prvem pregledu, pikica je zdaj mini dojenček, brca in maha z rokami in sem v 10t, rok imam 6.1.14, sm vidla da mi ni še nobena zasedla številke heheh. Drugače pa imam danes priprave za namorje jeeee
Držte se!!!!

dspela -> RE: Januar 2014 (13.6.2013 9:50:06)

metuljčica, držim pesti.

ukročena, super za pregled...uživajte na morju.

Pri meni je pa bolečina zvečer ponehala. [sm=smiley1.gif]

missy26 -> RE: Januar 2014 (13.6.2013 11:30:49)

ooo super da obstaja FB skupina...sem se spraševala kdaj se bo pojavila kakšna ki jo bo odprla...sem dala prošnjo.

Jaz sem pa bolje, spet imam malo več energije...kar niha mi tole razpoloženje in pa zaspanost in utrujenost. V soboto imamo piknik za možev 30.rojstni dan in bom imela zadaj za hišo okoli 40 ljudi za pogostit, tako da priprave že tečejo [sm=smiley1.gif]

Sem malo nervozna ker še nisem imela pregleda in nestrpno čakam na 2.7. ko ga imam in že odštevam dneve.

magdalenica -> RE: Januar 2014 (13.6.2013 13:13:58)

Punce, pozdravljene.

Kar ne morem verjeti, da teče že 12. teden [sm=nosecka.gif]. Hlače me začenjajo tiščati v pasu in ko se vrnemo domov z dopusta, bo treba iz garderobe izvleči nosečniške hlače. V prvi nosečnosti sem z običajno garderobo zdržala do 20+. tedna.

Naslednjo sredo imam prvi pregled v posvetovalnici. Imam pa tudi jaz G v ZD KR (ena je spraševala o tem). Za nuhalno se z možem se nisva odločila. Bom počakala na pregled in bom potem videla, če bom imela kakšne prebliske.

dspela - hvala, ker si prevzela dopolnjevanje seznama.

Lepo se imejte :)

dspela -> RE: Januar 2014 (13.6.2013 14:03:42)

missy, a tvoj maž ima tudi 30 let...moj tudi..ima pa 20.6. Kdaj pa bo praznoval pa ne vem.
Si kaj lepega pripravila....tortico?

Bova skupaj odštevale do prvega pregleda...jaz pa ga imam 3.7....bo pa do nuhalne zelo hitro minilo.

magdalenica, uživaj na dopustu. Malenkost.

dspela -> RE: Januar 2014 (13.6.2013 14:08:58)

[sm=duda.gif] pričakujemo JANUARJA 2014

Vzdevek, starost, kraj, št. otrok

1.1.
magdalenica, 28, Ljubljana, 1[sm=duda.gif]
meggi peggi, Gorenjska, 1[sm=duda.gif]
natykaa, 24 let, Maribor, 1[sm=duda.gif]

2.1.
miss.B, 28, okolica Lj, 1[sm=duda.gif]
ribica81
Aeio
pobarvanka27

3.1.

4.1.
Lešnica, Kranj, 1 [sm=duda.gif]

5.1.

6.1.
Blondinčica
ukročena, 33 let, Domžale, 2 [sm=duda.gif]

7.1.
8.1.

9.1.
ančkica, 2 [sm=duda.gif]
kemo, Celje, 1 [sm=duda.gif]
NATAPU, 26 let, okolica Tržiča, 1[sm=nosecka.gif]

10.1.
metuljčica87, 25 let, Maribor, 1[sm=duda.gif]
witch

11.1.
btaja
srečna nosečka, 39 let, Idrija
mami83, 1[sm=duda.gif]

12.1.
matildica, 1[sm=duda.gif]
marusap, 1 [sm=duda.gif]

13.1.
Lub3nica
ena_nova

14.1.
night
tia78, 1 [sm=duda.gif]
lencyk, 31 let

15.1.
Luckasmucka, Ljubljana, 2[sm=duda.gif]

16.1.

17.1.
Coccinelle

18.1.
19.1.

20.1.
Lunca2403, 2[sm=nosecka.gif]

21.1.
Fluffiest, 26 let, Ljubljana

22.1.

23.1.
Andsan
Anonimen, 22 let, Šentjur, 1 [sm=nosecka.gif],
tajka1975

24.1.
AnaTek, Ljubljana
dspela, 27 let, okolica Šentjurja, 4[sm=nosecka.gif], 0[sm=duda.gif]

25.1.
kokapoka, 26 let, 2 [sm=duda.gif]

26.1.
missy26, 1[sm=duda.gif]
ketty25, 1 [sm=duda.gif]

27.1.
28.1.
29.1.

30.1.
delfinček85

31.1.
capyka1981, okolica Šentjurja, 1 [sm=duda.gif]

x.1.
anonimna*
NATAPU
baby12, 23 let, Kamnik, 1 [sm=duda.gif]
Lunca2403, Litija
Stella_
SweetNovember
Muuki

SKUPAJ nas je: 45

Poslovile so se:
alfa13 [sm=angel.gif]
njelci [sm=angel.gif]
Sloncica87 [sm=angel.gif]
pisek [sm=angel.gif]
anonimna [sm=smiley27.gif] [sm=angel.gif]
lorelei* [sm=angel.gif]

Preselile so se:
Balloon -> December 2013

lencyk -> RE: Januar 2014 (13.6.2013 14:41:20)

Pozdravček vsem novim [sm=smiley1.gif] Ste se pa konkretno razpisale.

No evo končno so tudi slabosti pri meni tolikor kolikor minile. Še vedno pa mi hrana smrdi, no vsaj večina, tako da kuham le občasno. Ena je napisala glede Canestena... meni je ginekologinja napisala Vagisan, po 12 tednu pa naj bi šele začela z Canestenom, v kolikor bom še imela vnetje. Canesten je bolj močno zdravilo. Sicer ne vem kakšno vnetje imaš.
Tudi jaz sem iz Kranja. 26.6. imam drugi pregled in že komaj čakam. Se bom pa še malo načakala, da spet vidim [sm=duda.gif]
Napihnjenost občutim le pozno popoldne in zvečer, ampak mentolovi bonbončki so zakon. Ali se še kateri po vsaki hrani, ki jo zaužije spahuje? Meni se noro spahuje že 14 dni in mi je prav nerodno kam hoditi. Jem še vedno na 1,5 ali na 2 uri. Če ne jem, mi takoj postane slabo. Prav tako se tudi ponoči zbujam na vsaki dve uri. Je to normalno?
Tako nenormalno mi paše tudi coca cola, pa je prej nisem skoraj nikoli pila. No saj je tudi sedaj ne veliko, ker ni priporočljivo. Večina hrane, ki sem jo prej imela tako rada, mi sedaj smrdi. Meni je en ginekolog povedal, da v kolikor mi je slabo, naj ne jem jabolk ali pomaranč, ker še bolj pripomorejo k slabostim in sicer zaradi kisline v želodcu. Odkar sem s tem prenehala, so se tudi slabosti konkretno zmanjšale. Mi pa zelo pašejo nektarine.
Utrujena nisem več toliko kot prej, ampak še vedno pa ni povsem minila. Komaj čakam, da bom lahko začela dejansko uživati v nosečnosti.

Luckasmucka -> RE: Januar 2014 (13.6.2013 15:21:43)

Smo pa res prave čveke [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Komi se da sledit ...
No, jaz mam nuhalno v Dravljah in so rekli, da komot prideta tudi tamledva zraven. Komaj čakam, že vidim, kako jima bo dogajalo [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Me pride večkrat na dan mali vprašat, kolk je pa zdej velik dojenček? kaj pa zdej? [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Jaz sem zdaj v 10. tednu, pa imam že konkretno trebuh viden. Sem že udobno nameščena v nosečniških hlačah. Pri prvi N se nič ni videlo zelo dolgo, v drugi že malo prej, zdej pa že zelo zgodaj.
Tiste, ki se pogovarjate o izpitih, mi delate skomine na prvo N [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Sem imela še 4 izpite do konca, ko sem izvedela, da sem N. Potem pa, ko bi se morala učit, ni blo cajta in volje za faks in učenje. K sreči se je na koncu dobro izteklo in sem uspešno dipl. Tudi ve boste [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Grem naprej delat.
Lepo se imejte v lepem vremenu in božajte trebuške [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

delfincek85 -> RE: Januar 2014 (13.6.2013 16:37:49)

Zivjo punce,
Jaz se na zalost od vas posljavljam. Trenutno lezim v kc in cakam na navodila zdravnika. Imam pa sum na izvenmaternicno nosecnost, ker je beta kar zelo visok v maternici pa ni vidno nicesar [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]
Za vas pa drzim prstke da januarja k sebi stisnite najvecje zaklade

dspela -> RE: Januar 2014 (13.6.2013 16:38:27)

andsan, oprosti sem ti pozabila odgovoriti. Pridna. Jaz imam še 4 izpite..imam pa 2 leti...zdaj sem zadnji letnik.
Ja zelo dobro vem kakšno je razpoloženje...ta PDP še ni potrjene...sem si ga sama približno izračunala, glede na dolžino ciklusov.

Night -> RE: Januar 2014 (13.6.2013 17:56:22)

delfincek, drži se [sm=smiley31.gif] Mora biti hudo mučno tole čakanje ...

Dobrodošle vse nove! Vidim, da ste se nekatere že preselile na FB. Jaz ga sploh ne uporabljam, tako da bi mi bilo boljše tu čvekati, a če boste šle vse tja, bom pa tud jst razmislila [sm=smiley1.gif]

Jaz tečem 9. teden, sem noseča prvič, pa se mi trebuh že kar malo pozna [sm=smiley3.gif] In vsi sumničavo pogledujejo tja dol. Je pa itak to od napihnjenosti in upam, da ne me ne bo razneslo do januarja![sm=smiley36.gif]

Moje slabosti me še kar nočejo miniti. Hudo je, ko sem lačna in hudo je, če se preveč najem. Še vedno pa meljem bolj kakšno sadje, jogurte, juhice ... Na pregledu mi je zabičala, naj vsak dan malo mesa pojem, če ne, bom slabokrvna. Predpisala mi je canesten, ker naj bi tudi jaz imela neko vnetje, ampak ga sploh nisem šla iskat, ker ne čutim, da bi imela kakšno vnetje ... A je lahko kaj narobe, če ga ne zdravim?

Nuhalno imam čez 1 mesec, tako da tudi moj že nestrpno čaka, da bo prvič videl to najino čudo [sm=smiley1.gif]

missy26 -> RE: Januar 2014 (13.6.2013 23:28:14)

dspela...ja moj ima 30. let točno jutri, danes so mu prijatelji prišli mlaj postavit in so še zdle tamle zunaj pa ga serjejo [sm=smiley1.gif], drugače imammo pa v soboto piknik za ene 40 ljudi zadaj za bajto na travniku, kaj posebnega pa nisem pripravljala, ker on tega noče...sva za rojstne dneve itak zmenjena da greva za vikend sama nekam na razvajanje ponavadi.
Pregled pa hja, bo treba še mal počakat, čeprav sem prav paranoična glede teh izcedkov - danes sem se na wc-ju namreč obrisala in je bilo malo roza-rdeče-rjavo kot ena sluz, potem pa nič več...pomojem se bom jst prej pri G najavila ker me resno skrbi [sm=smiley13.gif]

night... pri meni je tudi tako da če sem lačna mi je slabo, če se pa najem mi je pa tud slabo, moram samo ene par grižljajev naredit pa je dovolj - najraje kakšno sadje al pa recimo korenje mi paše grizljat.

metuljčica87 -> RE: Januar 2014 (14.6.2013 6:27:47)

jutro!

mi smo pa dopolnili 10 tednov [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] samo štejem in odštevam, enako kot v 1. N [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Slabosti ni več, zize so vedno bolj napete, trebušček pa je že mala izboklina odspodaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/9nebesa.gif[/image]

Coccinelle -> RE: Januar 2014 (14.6.2013 8:00:09)

Jaz sem ravnokar z drugega pregleda. G pravi, da vse štima in lepše ne bi moglo biti. Fižolček raste in ima že celih 11mm (!!!) [sm=smiley1.gif] in vse bp. Mi je pa PDP preložila na 29. 1. ker sem očitno imela ovulacijo precej bolj pozno. Zdaj sem šele v 7. tednu. Spet. [sm=smiley36.gif]

Drugače pa se borim proti slabostim in napihnjenosti .... večinoma tako, da nonstop jem. Se bo treba počasi ustavit. [sm=smiley1.gif]

Lep dan vsem[sm=smiley27.gif]

SweetNovember -> RE: Januar 2014 (14.6.2013 9:39:15)

Ojla nosečke,
hvala za dobrodošlico :)

Tudi jaz sem imela "izpitno mrzlico",ampak sem včeraj naredila izpit, in sicer sem ga delala iz klavirja, kot odrasla delam nižjo GŠ, včeraj sem naredila 3. razred :) zdaj sem pa fraaaj :)

Jaz zaenkrat ne bom v FB skupini, mogoče sčasoma, mi je tu nekako bolj ok.

Slabosti so pri meni ponehale, tudi hrana mi več toliko ne smrdi, ampak še vseeno lahko jem samo določene stvari: juhice, jogurt, sadje - isto kot je že ena napisala. Danes so mi zadišale banane, si jih moram it kupit:)

Night tudi jaz sem v 9. tednu, pa mislim da se bušček že malo opazi, bodo kmalu začeli sumit :)

Za nuhalno sem se pa tudi jaz naročila v Dravljah, mam jo pa 4.7. Bova šla oba z možem, po tistem pa poveva obojim staršem - kooomaj že čakam da deliva lepo novičko :)

Pregled pri gin. imam pa šele 1.8., tako da bi se kar načakala,preden bi vidla otročka,če ne bi šla na NS.

Krasen dan je, tako da grem spet malo plet na vrt, pa še malo D-vitamina dobim spotoma ;)

AnaTek -> RE: Januar 2014 (14.6.2013 9:43:47)

No tudi mi smo danes dopolnili 8 tednov in vstopili v 9ga.
Zadnje 2-3 dni se ubsitvu počutim odlično, ker sem ugotovila kaj in kako mi paše, kaj in kdaj jesti. Zmagala sem :)

No ostale pa se boleče joške [sm=smiley36.gif] in napihnnjen trebuh. Zvečer zgledam, kot da bom jutri rodila [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Smo se pa odločili, da gremo, ker bo res lep vikend, kampirat na Kolpo z našimi kužki. Malo testno vikend kampiranje, to bo še zanimivo, tako da vas za teden vse lepo pozdravljam, v ponedeljek pa se spet slišimo.

Aja, samo še 10 dni do prvega pregleda, nikamor ne gre ta čas [sm=zmeden.gif]. Še dobro, da sem že naredila tistega vmesnega na urgenci, da sem veliko bolj pomirjena.

Uživajte, božajte in brez pretresljivih dogodkov. [sm=smiley20.gif]

btaja -> RE: Januar 2014 (14.6.2013 9:56:54)

Po dolgem času se spet javljam. Redno sicer berem kaj pišete [sm=smiley36.gif]. Pozdrav vsem novim [sm=bravo.gif] in pa [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] vsem, ki ste se v tem času poslovile in hkrati predlagam, da se jih je poslovilo že več kot preveč in bi bil čas, da skupinica ostane takšna kot je, brez novih poslavljan, ste za?
Drugače pa hvala bogu za vreme, končno malo pomladi oziroma kot kaže bo že pravo poletje kmalu.
V umesnem času so mi prestavili PDP na 15.1., drugače pa za bazo to je moja prva nosečnost in sem iz okolice Krškega, nisem zasledila da bi bila še katera druga posavka, ali se motim?
3.7. sem naročena na nuhalno, do takrat nimam več pregleda, tako da upam da bo vse vredu, se pa odlično počutim, uživam brez menstruacije [sm=smiley36.gif], več ali manj so vse težave minili [sm=bravo.gif], seveda upam da je to dober znak, saj po forumih bereš vse mogoče, včasih si želim da bi malo manj brala, kaj vse je lahko narobe,... eh, no bo že, pozdravček vsem.

btaja -> RE: Januar 2014 (14.6.2013 9:58:35)

Aja, pa za bazo še tale podatek, stara sem 28 let.

marusap -> RE: Januar 2014 (14.6.2013 13:17:08)

Danes zjutraj sem bila v laboratoriju in dala kri. Ker sem vedela, da zdaj v krvi merijo tudi sladkor, nisem 3 dni jedla in pila nič sladkega, sem pa jedla sadje. No izvidi so slabi - sladkorja imam 5,1 (to je ravno meja), kar pomeni nosečniško sladkorno. Naslednji teden grem v diabetično ambulanto, dobila bom navodila, pripravo za merjenje sladkorja in dieto [sm=smiley13.gif]. Tako sem žalostna. Pa ravno v sezoni sladoleda [sm=smiley36.gif]. Danes sem pojedla še zadnjo čokolado, zdaj se bom pa merkala [sm=smiley36.gif].

lep vikend vam želim. Danes bom tamali postavila bazenček, že komaj čakam...

Night -> RE: Januar 2014 (14.6.2013 16:19:50)

marusap, a krvne izvide si dobila takoj? Ker jaz sem dala na pregledu kri, ampak bom za izvide izvedela šele na naslednjem pregledu v 15. tednu [sm=zmeden.gif] A te pokličejo, če kaj ni v redu?

fb-skupina: mene malo moti, da skupino lahko vidi vsak. Sem vas poiskala, pa se vidijo članice. Je možno urediti, da bo skupina zaprta, torej da se je ne more najti z iskalnikom?

Jaz sem danes celo spila en požirek kave zjutraj, pa je nisem pila 1 mesec, ker mi je smrdela. Tako, da očitno napredujemo [sm=jezicek.gif]

witch -> RE: Januar 2014 (14.6.2013 21:55:45)

Ne nisem pozabila na vas. Vas dokaj redno berem, za pisanje mi pa zmanjka časa. V službi je pestro, doma vedno neko delo in zvečer samo padem v posteljo.

Najprej vsem novim dobrodošle pa čim lepšo nosečnost [sm=bravo.gif]

Za vse srčke in preglede [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] je lep občutek ko vidiš tisto malo poskokajočo pikico [sm=9nebesa.gif]

Jaz pa odštevam dneve do drugega pregleda 24.6. in do ns, ki jo imam 1.7. In že komaj čakam, da spet vidim pikico. Ker moja G navadno ne dela uz na drugem pregledu.
Pri meni je pa stanje tako. Slabosti skoraj ni bilo več. Me je pa v ponedeljek ena stvar spravila čisto iz tira in mi je bilo posledično tri dni ful slabo. Zdaj je že boljše. Me pa matra zgaga. Sem na skoraj pri koncu 9. tedna. Joške čutim, ampak ni hudega. Včasih me prav zaskrbi če je vse ok. Ker res imam ful malo znakov. Me pa zadnja dva dni mičkeno bolj boli v maternici. Ne tako kot takrat ko so bili krči, drugačna bolečina je. Aja glede hrane pa mi še smrdijo stvari, sladkega ne morem jesti, ostalo pa jem skoraj vse. S trudim da je čim bolj raznoliko.
Opažam pa tudi jaz, kot je ena omenila, da imam močan beli tok. Enkrat prozoren in sluzast, drugič pa so skoraj zlepljene kepe. To pa je to. V glavem lepo mi je, uživam, odštevam do NS, da spet vidim to malo čudo in da bo imel še moj dragi možnost videti najinega otročka.

Sva pa midva staršem že povedala ene 14 dni nazaj. Moji sestri pa danes. Vsi zelo veseli in komaj čakajo da bo januar [sm=smiley1.gif] Naslednja, ki bo izvedela bo moja babica, ostali pa ko bodo pač slišali in videli bodo vedeli [sm=smiley36.gif]

Moji kg itak jih je veliko preveč [sm=smiley29.gif] Sem se zjutraj vagala in imam 2 kg manj kot na prvem pregledu. Tak da mi je to zelo všeč. Mičkeno naj še ostane tako. Hja trebuh pa napet in napihnjen. In izgledam kot v 4. mesecu (ker že prej je bilo nekaj špehca na njem). Hlače so še ok, čeprav kakšne mi v pasu nočejo biti prav [sm=smiley36.gif]

FB skupina mi pa za zdaj še ni všeč. Mogoče pozneje. Za zdaj bi pa kar tukaj čvekala.

Pa še za seznamček, ko ga boste urejale. Stara sem 27 let in bo to najin prvi [sm=duda.gif]

Uživajte naprej, upam, da imate prost vikend in ga boste maksimalno izkoristile.

Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>