RE: Januar 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Luckasmucka -> RE: Januar 2014 (6.6.2013 15:01:08)

Magdalenica, in vse ostale, vse težave, ki so povezane z dojenjem, pa tudi s spreminjanjem barve dojenčkovega blata so podrobno opisane na forumu za dojenje, ki ga vodijo svetovalke za dojenje, ki delujejo na prostovoljni osnovi. Jaz sem si že pred prvim otrokom veliko prebirala o dojenju, pa sem kljub temu imela kar nekaj vprašanj po porodu. Teorija je eno, praksa seveda drugo. In čisto vse težave sem rešila s pomočjo njihovega foruma. Doma stekleničke nismo imeli nikoli, ker sem bila pač trdno odločena, da mi bo uspelo. Zastojne dojke sem imela velikokrat, sploh pri prvem otroku, a sem s pomočjo masaže uspela premagat težave. Mislim, da je ta postopek opisan tudi v knjigi Dojenje in materinstvo iz srca, ki sem jo že omenjala. Meni se zdi ta knjigica zlata vredna in jo res priporočam vsem, ki resnično želijo dojiti.

Forum je tukaj:
http://med.over.net/forum5/list.php?94

Počutje je danes pri meni boljše - kavica je imela celo okus po kavici[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

ančkica -> RE: Januar 2014 (6.6.2013 15:23:36)

ojla

še malo pa bo pregled. Kje je še torek.....

drugače pa vse po starem. Pridno delam v službi, doma z dvema navihankama itd... ni nevem kakšnih nosečniških težav.

Glede dojenja. Ne se sekirat, če ne gre. Mene so v prvo toliko zasekirali da kakšna sem ker nisem mogla dojiti, da sem vsenekam poslala. Smo pristali pri flaški in sem bla jaz mirna in mala tudi.... Se ne grem teh živčnih vojn. V drugo sem bila manj obremenjena s tem. Z mislijo, če bo šlo bo, če ne pa ne. Sem dojila 3 mesece. pa glede na to, da so pravili da dojeni otroci ne zbolijo toliko. Pri nas ni držalo. Mala je že pri 2 mesecih staknila prehlad in kašelj. Pa je nisem imela nikjer tako na prepihu.
V glavnem meni je bilo težko ravno zaradi ljudi, ki so me obkrožali in pametovali kaj in zakaj dojiti in sem dobila prov občutek, da si manjvreden če ne dojiš..... Sicer pa ni vse v tem.

MIslim, da najbolje, da vsaka zase razmisli kako in kaj. SIcer pa je do tam še zelo zelo dolgo ( ali pa tudi ne[sm=smiley36.gif]
)

ok, ne me narobe razumeti, samo mojo izkušnjo sem povedala glede tega.

no zdaj pa nazaj kuhat pa mal pospravt potem pa igrat;)

Luckasmucka -> RE: Januar 2014 (6.6.2013 15:46:07)

Ančkica, točno zaradi takšnih izkušenj, kot je bila tvoja, sem mnenja, da je treba v naši družbi še VELIKO narediti, kar se dojenja tiče. Ja, imaš prav, pri nas družba skoraj zahteva od mamic, da dojijo. In tiste, ki se pač ne znajdejo (sploh prvorodke) najbolje, so velikokrat pod zelo velikim stresom, predvsem pa se bojujejo z občutkom manjvrednosti, kar je v obdobju po rojstvu lahko zelo nevarno za kakšno depresijo. Po drugi strani pa mislim, da bi morale v prvi vrsti marsikaj narediti najprej me same.
O tem, da je dojenje najboljše za otroka, pač ni dvoma. In če leži rešitev samo v boljši predpripravi bodoče mamice, ki, roko na srce, danes po internetu in drugje kar veliko berejo in se poučujejo o stvareh, torej, da bi se same pred rojstvom bolje pripravile in se spoznale z dojenjem, bi tudi po rojstvu, ko dejansko ni časa za brskanje odgovorov po internetu, imele boljšo podlago in možnosti za uspeh.
Dojenje NI in ne sme biti vprašanje dobre ali slabe mame! Gre samo za vprašanje, ali je mamica, ki se je znašla v težavah, pravočasno dobila pomoč in dostop do informacij, ki bi ji lahko koristile.
Danes pomoč in informacije so – samo en klik stran. In da do takšnih izkušenj ne bi prihajalo, oz. bi jih bilo čim manj, sem tudi načela temo o dojenju. Zgolj in samo v razmislek in pomoč, ki verjamem, da bo marsikateri pomagal.
Ančkica, morda pa tudi ti na omenjenem forumu najdeš kakšen nasvet, zakaj se ni najbolje izšlo, in bo naslednjič zadeva toliko lažja.
[sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif]

magdalenica -> RE: Januar 2014 (6.6.2013 15:59:55)

Luckasmucka - jaz sem imela voljo in dovolj mleka. Iz P sem prišla z zastojem, prebolela mastitis, dojenje je potem steklo. Potem se je pa [sm=duda.gif] pri 4.5 mes uprl. Ni se "priklopil", nekajkrat posesal, nehal, mleko pa mu je dobesedno špricalo v obraz, konec. Po 2 tednih pogajanj, pristavljanja napol spečega otroka, črpanja presežkov ... sem imela tudi jaz dost. Naredila sem v tistem trenutku vse. Ok, lahko bi sicer vztrajala, da cuclja od stekleničke pač ne bo dobil,pa če se svet obrne okoli, ampak ne moreš ostati miren ob otroku, ki je v celem dnevu spil 100ml mleka.

Morda bo tole dete kaj bolj hvaležno mami za njeno mleko ...

Se pa strinjam - posiljevanje z dolžnostjo dojenja je povsem odveč. Če ne gre, pač ne gre in v tem primeru starši otroku ponudijo primerno nadomestno hrano, brez slabe vesti, da je mamina ljubezen do otroka nezadostna, ker ne dobiva njenega mleka. Je pa mama pri AM bolj svobodna (meni je bilo precej nadležno v času dojenja s seboj nositi črpalko in polne četrtlitrske aventove stekleničke, če sem šla za nekaj ur sama po svojih opravkih), kar je po svoje tudi +.

NATAPU -> RE: Januar 2014 (6.6.2013 17:40:38)

Hej hej, se vam po doolgem času javljam :)

Najprej- iskreno mi je žal za vse tiste, ki ste se poslovile in vam želim, da pozitivno gledate naprej.
Jaz vam takrat ko sem prvič pisala, še nisem dala svojih podatkov. Evo: 1. [sm=nosecka.gif], stara sem 26 let, blizu Tržiča, PDP 9. 1. 2014.

30.5. sem bila na prvem pregledu - potrditev nosečnosti, kjer sva videla najin fižolček [sm=smiley1.gif], srček lepo dela. Res je enkraten občutek, ko vidiš malo pikico :). Sedaj sem v začetku devetega tedna.

Na bolniški sem že od 20.5., ker me mučijo hude slabosti, glavoboli, tudi [sm=smiley11.gif]... Ponoči se zbujam na 3-4 ure in hodim na wc, ponoči mi je slabo... Skratka, od cca. 20.5. nisem lepo spala niti eno noč. Zjutraj mi je tudi slabo, prav tako čez dan. Apetit je sicer velik, ampak ne pašejo mi stvari, ki sem jih prej zelo rada jedla: npr. razne solate. Sedaj zelo rada jem sadje- neverjetno, a resnično (prej sem jedla zelo malo sadja). No, ker mi je tako slabo, se niti na sprehod ne morem spraviti, ker enostavno ne zdržim na nogah.

Nosečke srečke, uživajte [sm=smiley1.gif]

Flavia_ -> RE: Januar 2014 (7.6.2013 9:04:42)

Ne spreglejte novih darilnih paketov za [sm=nosecka.gif], ki so tokrat še posebej bogati [sm=smiley1.gif]

http://www.ringaraja.net/clanek/paket-za-nosecke---junij-2013_6147.html

lp, flavia

Coccinelle -> RE: Januar 2014 (7.6.2013 9:29:06)

Zdi se mi, kot da ste tukaj že same stare sablje, ki že vse vejo in znajo. :) Jaz pa sem trenutno tipična novopečena nosečnica, ki ji bo pregorel internet (in glava) od brskanja in branja, večinoma samih neumnosti. Bolj kot ginekologa, bi jaz za nosečnost potrebovala svetovalca, da bi me držal proč od knjig in interneta, ker se mi zdi, da sem že čisto zmešana od tega in me nonstop nekaj skrbi. [sm=smiley36.gif]

Jaz sem si to predstavljala kot oh in sploh najlepši čas v življenju, ko se samo smehljaš in rožice padajo z neba kot v reklamah za mehčalec, zdaj sem pa samo živčna. Ima katera kakšen nasvet, kako se znebiti tega nosečniškega simptoma? [sm=smiley2.gif]

Drugače pa nič posebnega, malo vas berem, kaj se dogaja, slabo mi ni, samo joški me bolijo [sm=smiley36.gif] Komaj čakam 2. pregled čez en teden ... :)

AnaTek -> RE: Januar 2014 (7.6.2013 9:55:39)

Coccinelle sva že dve, ki vse to doživljata prvič. Ampak iskreno jaz se trenutno še ne obremenjujem z vsemi temi informacijami, nimam neke večje potrebe še. Nekako še vedno čakam prvi pregled in upam na najboljše. Mogoče bo potem drugače, ko bom dejansko videla, da je vse ok in tako kot mora bit, da [sm=smiley27.gif] bije. Sicer pa tako kot tebe, tudi mene samo prsa bolijo [sm=smiley36.gif]

Coccinelle -> RE: Januar 2014 (7.6.2013 9:57:24)

Saj jaz kake potrebe tud nimam, samo rahlo sem obsedena, pa vseeno to počnem. [sm=smiley36.gif]

Ne, sej zdaj sem se malo prijela v roke in posvetila drugim stvarem. [sm=smiley2.gif] Ker če ne bo pa res prehuda do januarja takole. [sm=smiley36.gif]

Anonimen -> RE: Januar 2014 (7.6.2013 10:25:31)

coccinelle in anatek še jaz se vama bom pridružila..ubistvu še nisem čisto dojela, da nekaj raste v meni in da bom mama in zato komaj čakam 1 pregled da vidim kak me bo šele pol razganjalo.. drugače pa imam tut js boleče prsi za popiz... in je že kr naprno, že pred nosečostjo so bil velike zdaj pa kr ne nehajo kipet..ojoj upam da se bo počasi ustavilo [sm=smiley36.gif]
coccinelle kako je bilo na prvem pregledu...kako je potekal in ali je partner lahko bil prisoten?

Srečna nosečka -> RE: Januar 2014 (7.6.2013 10:52:47)

Danes imam dopust, joj kašen luksuz se ne naspati [sm=smiley36.gif]

AnaTek, Cocinelle in Anonimna, tudi jaz non stop visim na netu in berem, iščem, razmišljam. Tudi zame je to prva nosečnost. Kot sem že napisala, sem si včeraj kupila knjigo "Mamica bom". Meni je SUPER. Piše vse kar me zanima, o hrani, športu, utrujenost, koži, dojenčku, ki raste v meni, razpoloženju, ki nam niha [sm=smiley1.gif]. Zelo zanimiva mi je tudi zgibanka mamice, ki prikazuje skozi mesece, kako raste trebušček in potem še 10 mesecev po porodu, kako ga bomo izgubljale. Ko je danes moj prišel iz nočne, sem mu brala iz te knjige, sva se skupaj nasmihala in samo kimala.

Tudi jaz imam samo občasne slabosti, prsi pa kar rastejo in rastejo, pa tak ščemeč občutek imam v njih. To bo ratala prava mlekarna [sm=jezicek.gif]

AnaTek, jaz si ta redovedni nosečniški simptom tešim s to knjigo.

Zelo težko se skoncentriram in mislim še na kaj drugega kot na nosečnost. Če ne drugega, me nanjo opomni lulanje na vsake 6 minut....no, pretiravam, vsako uro pa sigurno. Pa tudi hlače me že pošteno tiščijo, kar je drugi opomnik. Tako da drage moje, po moje je to normalno. Vsaka od nas bi rada vedela, kaj se dogaja z nami, v nas. In prav je tako [sm=smiley1.gif]

In super je, da imamo ta forum, da si malo izmenjamo izkušnje, strahove, mnenja. Je kar lažje [sm=smiley1.gif]

Drage moje, uživajte in božajte [sm=nosecka.gif]

Coccinelle -> RE: Januar 2014 (7.6.2013 11:12:04)

Anonimen, jaz sem šla malo zgodaj na prvo pregled, ker me je malo preveč špiklo po trebuhu, pa sem šla povprašat. Prvi pregled je vaginalni UZ, tako da partnerjev ponavadi ni zraven. Lahko pa so, po moje. Moj ni bil. :) Vidi se samo liso, v kateri razbija srček. :) Imam sprintano slikico, ampak se itak skoraj nič ne vidi. [sm=smiley36.gif] je bilo pa vseeno zeloooo lepo videt tisti utrip. [sm=smiley36.gif]

Srečna nosečka -> RE: Januar 2014 (7.6.2013 11:32:37)

Prvi pregled - meni so v ambulanti rekli, da je moj lahko zraven. Se mi zdi, da včasih on težje čaka na torek, ko imava pregled, kot jaz [sm=smiley36.gif]

missy26 -> RE: Januar 2014 (7.6.2013 11:48:10)

mah o dojenju se krešejo različna mnenja. Mene recimo je tašča obdolžila da sem lena in da če bi hotela dojiti da bi lahko, tako se mi pa ne da...mah ni za govort [sm=smiley13.gif]...samo jaz in mož pa veva da sem se maksimalno trudila v tej smeri. Se strinjam da je dojenje najboljše za otroka in tudi za mamico, ampak kar jaz poznam tukaj okoli mene dojenih otrok imajo vsi neke alergije, bolani so non stop, naš pa nobene alergije, zdrav ko dren pa je bil revček bogi na novalacu [sm=hudicek1.gif]...ne vem no...

Pregled...do katerega tedna delajo vaginalni UZ? Ker jaz bom imela prvi pregled šele konec 11. tedna? V prvo sem imela prvi pregled v 9. tednu in je bil vaginalni UZ.

dspela -> RE: Januar 2014 (7.6.2013 13:50:53)

coccinelle, jaz sem si tudi to tako predstavljala. Pa v nobeni nosečnosti me ni razganjalo o veselja. V tej pa včasih komaj čakam,da povem mojim staršem.
Pa tudi, kar naprej brskam po internetu in berem knjige o nosečnosti.

prsi, meni so se povečale...zdaj pa sploh ne opažam, da bi mi rasle..bolijo pa zelo.

knjige, o nosečnosti imam vodnik po nosečnosti od ringaraja (po tednih), nosečnost od tedna do tedna od Pušenjaka, knjiga nosečnost in nega matere in otroka...imam pa še knjigo velika knjiga o dojenčku.

missy,jaz pa bom imela prvi pregled, ko bom v 12 tednu. Takrat pa bodo že naredili verjetno čez trebuh. Ne vem.

metuljčica87 -> RE: Januar 2014 (7.6.2013 14:06:56)

Meni so se slabosti nekako umirile, koža se mi tudi čisti, dojke pa vedno bolj bolijo [sm=smiley36.gif]

Brala sem jaz vse živo v 1. N, nekaj je bilo koristno, nekaj pa tudi ne. Jaz sem imela pravilo, da ne smem poslušat nasvetov babic in starih tet, ker se ti je lahko rolalo zraven[sm=smiley36.gif]

capyka1981 -> RE: Januar 2014 (7.6.2013 16:51:38)

pozdravljene nosečke:))
da se še vam jaz pridružim,danes zvedla da sem noseča[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image],drgač mi ni na kraj pamet prišlo,namreč doma mamo 11 mes.fantička,ki ga še dojim,[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] še pa sploh nisem imela.no,danes mam kontrolo pri G.,ki mi pove [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image].v glavne extra happy,ker pri prvem smo se 5 let matral,pa nič,zdaj pa kr en za drugim.pdp mam 31.1,sem pa iz ok.Šentjurja:))

witch -> RE: Januar 2014 (7.6.2013 17:23:24)

Še ena ki je prvič noseča. Pri meni je bilo tako, da sem si v teh treh letih ko nisem zanosila prebrala kar veliko v nosečnosti. Zdaj pa sploh nimam časa za to. Še spomnim se včasih ne da sem noseča. Skoraj cel dan v službi, pa da naredim tiste tekoče stvari doma pa lahko grem kar spat. Sploh se nič ne obremenjujem, nič ne berem. No, tu in tam si preberem na rr koledarju kaj se dogaja z otročkom v tem tednu. To pa je to.

Jaz pa počasi odštevam tedne in dneve do drugega pregleda [sm=bravo.gif] komaj že čakam. Po tem pa bo zelooo hitro NS [sm=bravo.gif]

martyna seveda se te spomnim. Saj sem nekje že zasedeila da si [sm=nosecka.gif] čestitala pa po mojem nisem. Tak da močno držim pesti, da bo tokrat vse kot mora biti.

kokapoka -> RE: Januar 2014 (7.6.2013 20:46:00)

danes zjutraj grem na wc in se obrišem in pogledam papir nežno rozast in kar velik...itak panika [sm=smiley13.gif] sm se šla pokazat.sicer me ni nič bolelo al karkol sam obrisala sm se krvavo.pogledala me je z uz in zgleda vse ok hvalabogu...sam me pa tako skrbi da joj :/ še dele ko sm bila na wc sm obrisala rahlo rjavkasto7rdeče...[sm=zmeden.gif][sm=smiley13.gif].v nobeni nosečnosti do sedaj nism karvavela v začetku. G mi je rekla da če bi prišlo do močne sveže karvavitve morm nazaj če ne pa naj čimbol se merkam pa en tedn nič spolnih odnosov.a ma kera kake izkušnje s krvavenjem v zgodnji nosečnosti??drugače pa je pikici lepo delal tudi že srček[sm=bravo.gif]

miss.B -> RE: Januar 2014 (8.6.2013 7:56:58)

lorelei, tako mi je žal zate [sm=smiley13.gif] držim pesti, da se po tej preizkušnji kmalu pobereš in hitro zagledaš spet plusek!!!!
lunca, ti pa kar dva plodka? no, ampak važno da se eden razvija tako kot se mora!!!
kokapoka, sicer nimam izkušenj z izcedki, ampak če srček lepo bije in je ok, pomoje ni panike. veliko deklet ima izcedke, pa je potem vse ok.
metuljčica, čestitke za srčka!!!! [sm=bravo.gif]
coccinelle in ostale, ki ste prvič nosečke, itak da je to eden od najlepših časov, ko nosiš malo bitje pod srcem ( če seveda ni težav) in itak da se tudi z dnem, ko zagledamo plusek pojavijo razne skrbi (no teh ni in ni konca, tudi ko rodiš in ko otroci rastejo [sm=smiley36.gif] )
saj sem bila sama ista. obrnila najbrš vse internetne strani o nosečnosti... amapak brez veze si delat skrbi po nepotrebnem. tisoč stvari je, ki gredo lahko narobe, ampak vseeno je najbolj verjetno, da bo vse ok. se bomo obremenjevale, ko bo, če bo do težav sploh prišlo, prav? [sm=smiley1.gif]

kako lepo se je zbuditi v sončno jutro! izkoristite sončen vikend maksimalno!!!!

Night -> RE: Januar 2014 (8.6.2013 11:35:15)

capyka [sm=bravo.gif] Sem že večkrat brala, kako so se pari matrali za prvega, drugi je pa potem prišel čisto nepričakovano ali neplanirano. Naša telesa so res neverjetna.

No, meni pa nosečnost trenutno ni edno izmed najlepših obdobij v mojem življenju, pa naj se še tako grdo sliši [sm=smiley36.gif] Sitnarim 100 na uro, nimam apetita, hkrati sem pa skoz lačna, bolijo me prsi, sploh zjutraj ko vstanem, ne morem športat, ne morem pit več kave ... Hkrati pa sem neizmerno hvaležna za to in neučakana, ker si želim, da bi bil čimprej januar [sm=smiley1.gif] Ravno danes sva se z mojim pogovarjala, da je nenormalno veliko otrok. Ne vem, če je to res, ne vem, ali je krivo lepo vreme, pa so vsi z vozički zunaj, ali pa sva zdaj pač bolj pozorna na to.
A je katera probala že zapestnico proti slabosti? Baje pritiska na neke točke, ki slabost vsaj malo omilijo. Meni se kakšen dan zdi, da je že boljše, ampak popoldne in zvečer sem pa spet [sm=smiley11.gif] Pa če sem bolj aktivna, me zvečer boli trebuh in špika. Ah ja, nosečniške radosti ... [sm=smiley1.gif]

AnaTek -> RE: Januar 2014 (8.6.2013 13:49:59)

Živjo punce,
No da se še jaz na hitro javim v ta vikend. Danes se mi je že cel svet postavil na glavo, ko sem zjutraj med tuširanjem opazila, da krvavim. Seveda sem panično oddrvela h ginekologinji na urgenco, kjer pa se je pokazalo, da je malo bitjece super fajn. Veliko 1cm, bije pa srček tako kot mora pri 7 tednih. Dobili smo tudi prvo slikico.

Svetovala mi je počitek in brez SO dokler ne pridem na pregled k svoji G.

Želim vam lep vikend, jaz pa se grem spočit na morje. Enostavno moram ven iz vsakdanjika.

Lp in čuvajte se!

kokapoka -> RE: Januar 2014 (9.6.2013 9:29:42)

spet se je pojavu blago rjav-roza izcedek [sm=zmeden.gif] joj pobral me bo od skrbi.upam da se pikica dobro drži notri :/

Anonimen -> RE: Januar 2014 (9.6.2013 9:51:14)

kokapoka vse bo ok ...ne skrbi.. bodi pozitivna [sm=nosecka.gif]

Želim ti vse dobro

Andsan -> RE: Januar 2014 (9.6.2013 10:12:42)

Tudi jaz sem opazila rjav izcedek. Me je zelo strah, da je kaj narobe. Bom pa šla verjetno jutri k ginekologu, da vidim, če je vse dobro[sm=smiley13.gif]. A je imela katera podobno izkušnjo in če je šla k G?

Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>