Luckasmucka -> RE: Januar 2014 (6.6.2013 15:46:07)
|
Ančkica, točno zaradi takšnih izkušenj, kot je bila tvoja, sem mnenja, da je treba v naši družbi še VELIKO narediti, kar se dojenja tiče. Ja, imaš prav, pri nas družba skoraj zahteva od mamic, da dojijo. In tiste, ki se pač ne znajdejo (sploh prvorodke) najbolje, so velikokrat pod zelo velikim stresom, predvsem pa se bojujejo z občutkom manjvrednosti, kar je v obdobju po rojstvu lahko zelo nevarno za kakšno depresijo. Po drugi strani pa mislim, da bi morale v prvi vrsti marsikaj narediti najprej me same. O tem, da je dojenje najboljše za otroka, pač ni dvoma. In če leži rešitev samo v boljši predpripravi bodoče mamice, ki, roko na srce, danes po internetu in drugje kar veliko berejo in se poučujejo o stvareh, torej, da bi se same pred rojstvom bolje pripravile in se spoznale z dojenjem, bi tudi po rojstvu, ko dejansko ni časa za brskanje odgovorov po internetu, imele boljšo podlago in možnosti za uspeh. Dojenje NI in ne sme biti vprašanje dobre ali slabe mame! Gre samo za vprašanje, ali je mamica, ki se je znašla v težavah, pravočasno dobila pomoč in dostop do informacij, ki bi ji lahko koristile. Danes pomoč in informacije so – samo en klik stran. In da do takšnih izkušenj ne bi prihajalo, oz. bi jih bilo čim manj, sem tudi načela temo o dojenju. Zgolj in samo v razmislek in pomoč, ki verjamem, da bo marsikateri pomagal. Ančkica, morda pa tudi ti na omenjenem forumu najdeš kakšen nasvet, zakaj se ni najbolje izšlo, in bo naslednjič zadeva toliko lažja. [sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif]
|
|
|
|