|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF/ ICSI marec - april 2013
29.3.2013 8:47:24   
oreh
mamica deklicam, nikoli ne reči, da česa ne zmoreš, saj si vendar ženska!user posted image user posted image vseeno pa ti želim, da ne boš nikoli pristala na igli, jauser posted image .

sonček25, moj neuspešni postopek je bil (menstra) okoli 22.9., 17.11. pa sem bila že v novem postopku po 3user posted image , ker se mi je user posted image prestavila na 24, 25 dan. boš videla, kako bo pri tebi, možnost je še vedno, da prideš pred dopusti, reš pa dela že v avgustu, vem, da sem imela posvet 6.8. špikanje pa pol 22.8. joj, joj, joj, teh datumov pa verjetno še dolgo ne pozabišuser posted image .
sonček, je pa fajn iti res po 3user posted image , saj so jajčniki obremenjeni in rabijo počitek.
se pa pridružujem mnenju mamice deklicam, res kapo dol vsaki izmed vas, ampak enkrat bo tudi ta zgodba za vas zaključena. navijam, da že v tem postopku.
Pišanecuser posted image user posted image

(odgovor članu mamica deklicam)
Neposredna povezava do sporočila: 151
29.3.2013 8:54:54   
oreh
mamica deklicam sem šele sedaj prebrala ves tvoj post. Seveda je najprej šok in odpor s strani moškega, ko izve, da bo moral iti na spermiogram, a to traja dan, dva, potem pa bi naredil vse, samo, da bi prišla do otroka. Pri tvojemu je verjetno drugače, ker že imata 2 punčki po spontani poti in se mu zdi zamalo teptati njegov ego ponos.
brez veze pa, da rineš z glavo skozi zid, saj je pri zdravljenju neplodnosti najpomembnejša stvar ravno odnos, zaupanje in 100_% pripravljenost obeh, ne le ženske.
Ko zdaj razloživa, da sva noseča, moj vedno in vsakomur nato še razloži, čez kaj sva šla, koliko je še takih parov in sva ponosna nato, nobenemu pa ne pride na misel, da bi kadar koli rekel, da je nekdo, jaz ali on, kriv za to. pač je moralo tako biti. ojoj, tvoj, me je pa zdejle prav razjeziluser posted image user posted image user posted image . no, bosta že uredila.

(odgovor članu lastovica)
Neposredna povezava do sporočila: 152
29.3.2013 9:28:34   
soncek_25
Oreh hvala! Ti si šla kar hitro v nov postopek, po 2 mesecih...jaz imam do junija še 3, tko da bo takrat verjetno 3 M in ob tej upam, da se bom že pikala user posted image jaz jih imam na 28 dni, tko da se bo verjetno izšlo.

Oreh dej mi prosim še povej, da ne bom brala tolk za nazaj...je tebi uspelo v drugem poskusu? Dolgi ali kratki postopek? Hvala hvala, da boš spet razlagalauser posted image

Pot ni vedno rožnata, je pa zato cilj toliko lepši!

(odgovor članu oreh)
Neposredna povezava do sporočila: 153
29.3.2013 9:54:02   
oreh
SOnček, tudi jaz sem jih imela pred postopkom strogo na 28, no potem pa so se mi skrajšale in se je glih izšlo, pred novoletnimi prazniki sem že gledala+user posted image . ni pa reš nič kompliciral, da sem že po 2 mesecih nazaj, glavno, da so bile 3 user posted image .
ja, v drugem postopku. imam baje zelo slabe jajčnike (PCO), pred 3 leti sem spontano zanosila v prvem poizkusu, a je sledil ss v 12.t., pa kmalu za tem še en ss, a zgodaj. pol pa ni šlo in v 1. postopku sem imela bravele in diphereline, 2 celici, brez et, špikala sem se 20 dni, reš je rekel,da sem najslabša pacientka, kar se tiče odziva, da sem mu pa v vseh drugih aspektih (optimizem, volja... všečuser posted image , v drugem postopku dolgi postopek diphereline in puregon, špikala sem se 18 dni, vmes krvavitev, ciste, obupavanje reša, a se nismo dali, oplodili sta se 2 celici, ki so jih tudi vstavili. no, ena me ravnokar žgečkauser posted image . meni je bilo lažje, ker sem vedela, da lahko zanosim, se vgnezdi, plodek živi, vedela sem, da so krivi jajčniki in da ko bo prava celica smo že na dobri poti, da se enkrat tudi obdrži.
Čeprav se zdi, da tega sranja ne bo nikoli konec, rabiš samo en dan, da vidiš+, pa potem veliko sreče in počitka, da se obdrži in si na konju. tako, da kar glavo gor, ko boš lahko spet optimistično zrla v nov postopek, bo le-ta kmalu tukaj in upam, da uspešen.

(odgovor članu oreh)
Neposredna povezava do sporočila: 154
29.3.2013 10:03:16   
mišika*
pozdravljene punce!
sem nova na tem forumu,drugače pa bom verjetno bolj spadala v naslednjo temo maj-junij. Berem vas pa že zelo dolgo. V glavnem,po naslednji menstruaciji začnem z tabletkami femoden,okrog 12.4. (aja,sma v Mb),tam okoli 10.5. pa pade prva špika. Včeraj sem hodila po papirje,tak da že komaj čakamo...bo pa to moj prvi postopek ICSI. Sicer je prvi bolj tak,ampak upamo na polno. Vse lepo vsem, pa držim pesti za vsako posebej izmed vas!

(odgovor članu oreh)
Neposredna povezava do sporočila: 155
29.3.2013 10:19:17   
antigona123

IZVIRNO SPOROČILO: Aljonka

antigona123 dobrodošla! kam pa hodiš?

tale RR tud mal luna trka sem komaj uspela tole napisat user posted image

V Leonišče user posted image

(odgovor članu Aljonka)
Neposredna povezava do sporočila: 156
29.3.2013 11:04:51   
aprilčka2013
evo še ena, ki se vam pridružuje...
9.4. greva na posvet v MB, kjer naju čaka "pingvinček"... upam, da bo vse ok in da ga greva iskat pri naslednji user posted image

(odgovor članu antigona123)
Neposredna povezava do sporočila: 157
29.3.2013 14:31:27   
zeuso
Punce lepo pozdravljene. Tudi jaz se vam pridružujem po dolgem času. 4.3. grem na prvi UZ za transfer edinega zamrznjenčka iz drugega neuspelega postopka. Čeprav bi ga lahko šla iskat že januarja, ampak so takrat na UZ ugotovili da mi prvič niso odstranili cele pregrade, tako da sem šla še enkrat na histeroskopijo. Zdaj pa sva dobila zeleno luč.Držim pesti za vse ki čakate na plusek in čimmanj bolečin vsem ki vas postopek še čaka.

(odgovor članu aprilčka2013)
Neposredna povezava do sporočila: 158
29.3.2013 14:50:31   
tara.81
Dobrodošle novinke! Upam, da bomo kmalu klepetale na kaki drugi strani, ta postaja vedno bolj otožna. Kako to, da so tako slabi tej meseci?? Sem gledala med II pričakujemo marca in mislim, da je samo 2 uspelo. Je bil februar res en čuden mesec. Bo april boljši ne?

Jaz sem na istem, še vedno imam tisti user posted image izcedek. Sem pisala prej Pušenjaku za nasvet. Danes je že tretji dan in je še vedno sveža kri, ne veliko, prej mi je malo teklo ko sem šla lulat. Res ne razumem. user posted image Danes sem prav po vremenu.

Aljonka...si napisala, da imaš previsoko temperaturo? Koliko jo pa imaš...ker mene tudi mal skrbi, zdaj po moji teoretični O imam temperaturo skoz okoli 37, pod 36,4 mi pa itak nikoli ne pade. Pred časom sem preverjala mojo zakisanost s pH lističi in sem bila tudi jaz zakisana. Takrat sem pila en pripravek, k ga zmešaš z vodo, ni bil niti tako napačen.

(odgovor članu zeuso)
Neposredna povezava do sporočila: 159
29.3.2013 15:11:17   
Aljonka
tara.81 se strinjam s tabo marec je res žalosten - no bomo pa v aprilu popravle rezultat! Jaz si sicer temp. nisem merila mi je ta gospa samo povedala, da je to pač normalna posledica če imaš prekislo telo. tud jaz pijem in jem določene stvari, ki mi jih je predpisala (vse naravno) in pa ona dela energijsko na meni tako da imam velik upanja, da bom po več kot desetletju čakanja tud jaz zanosila.

pozdravljene vse ki ste na novouser posted image

antigona123 jaz sem tudi v LJ in postopek imam sedaj v aprilu tako da možno da se kje srečeava superrrruser posted image

(odgovor članu tara.81)
Neposredna povezava do sporočila: 160
29.3.2013 22:30:12   
mamica deklicam

IZVIRNO SPOROČILO: oreh

mamica deklicam sem šele sedaj prebrala ves tvoj post. Seveda je najprej šok in odpor s strani moškega, ko izve, da bo moral iti na spermiogram, a to traja dan, dva, potem pa bi naredil vse, samo, da bi prišla do otroka. Pri tvojemu je verjetno drugače, ker že imata 2 punčki po spontani poti in se mu zdi zamalo teptati njegov ego ponos.
brez veze pa, da rineš z glavo skozi zid, saj je pri zdravljenju neplodnosti najpomembnejša stvar ravno odnos, zaupanje in 100_% pripravljenost obeh, ne le ženske.
Ko zdaj razloživa, da sva noseča, moj vedno in vsakomur nato še razloži, čez kaj sva šla, koliko je še takih parov in sva ponosna nato, nobenemu pa ne pride na misel, da bi kadar koli rekel, da je nekdo, jaz ali on, kriv za to. pač je moralo tako biti. ojoj, tvoj, me je pa zdejle prav razjeziluser posted image user posted image user posted image . no, bosta že uredila.

mislim, da se moj tako odziva na vse skupaj, ko nama ne uspe, da bi po SS spet zanosila. Ker ko ga ujamem dobre volje, je čisto normalen. Pa da ne boste mislile, da ga zagovarjam. Verjetno se ne more spijazniti, da ne gre in ne gre. Ker je bil takoj pripravljen iti na spermiogram, samo po napotnico se mu ne da iti. Gre do svojega zdravnika samo takrat, ko že nujno rabi zdravila za astmo user posted image

Mislim, da se tako brani, ker ne zna drugače povedat. Jaz pa vsak mesec razočarana in ko se krvavitve kar vlečejo in vlečejo, sem verjetno še jaz "pasja" in je taprava kombinacija na kupu.
Se pa ne zaveda, da take besede zelo bolijo.

Naj povem primer. je opazil (saj sem še sama user posted image ), da mi je trebuh kar uplahnil, in me "zafrkava", kdaj mislim kaj shujšati. No tu mu lahko hitro vrnem, ker se je kar konkretno zredil, a ostane samo pri besedah, da bo shujšal. Mu rečem, da sem jaz verjetno toliko zgubila v enem letu kot je on kg pridelal in da hitro mir.

No sedaj pa še malo bolj vzpodbudne informacije z moje strani. Danes sem bila na UZ in tiste ciste na desnem jajčniku ni več user posted image user posted image . Tako da moram pojesti do konca Dabroston, ko dobim tečko, pokličem za ponovni UZ in potem v nove boje.

(odgovor članu oreh)
Neposredna povezava do sporočila: 161
30.3.2013 12:26:11   
jona klara
punca, pri meni včeraj padla druga špika.
Pa smo spet v postopku, UZ imam 2.4-lj
srečno vsem, pa naj velikonočna jajčka kaj pomagajo pri naših celicah.

S?*- KAKO KAJ TI? KAKO SE POČUTIŠ PO HORMONIH?

miklavž je imel malo zamude in nas obdaril z fantkom !!!presrečna sva

Neposredna povezava do sporočila: 162
30.3.2013 14:47:05   
daisy B

IZVIRNO SPOROČILO: Aljonka

user posted image tudi zate daisy user posted image

Hvala enako zate in za vse ostale!

En velik user posted image za vse, ki vam ni uspelo in pogumno naprej!

S*, imam 4 enote Merionala, jutri imam prvi UZ in sem že par dni napihnjena kot en balon, jajčnika sta težka kot dva velika kamna, tako da se definitivno nekaj dogaja... sicer pa moje počutje v tem postopku ni preveč dobro, stalno me na rahlo boli glava in imam male slabosti, pa tudi velikokrat sem tečna user posted image , ampak če je vse to potrebno za user posted image pa naj bo!

(odgovor članu Aljonka)
Neposredna povezava do sporočila: 163
30.3.2013 14:53:06   
jona klara
DAISY B- VSO SREČO TI ŽELIM, DA TOKRAT RES USPE.me pa zanima, kaj pomenijo pri rešu 3 ali 4 enote zdravila, koliko je to? npr jaz v lj imam 225 enot gonala.pA KAJ JE RES TA MERIONAL TAKO DOBRO ZDRAVILO? IN TO NE PIŠEJO NA ZAVAROVALNICO?

miklavž je imel malo zamude in nas obdaril z fantkom !!!presrečna sva

(odgovor članu daisy B)
Neposredna povezava do sporočila: 164
30.3.2013 18:14:59   
daisy B
jona klara, Merional se uporablja pri samoplačniškem postopku pri dr. Rešu, kupiš ga na Madžarskem, je pa precej podoben Menopurju, ki ga uporabljajo tudi na GK Lj. Med drugim se uporablja tudi zaradi cene, saj je precej cenejši kot ostala zdravila (Menopur, Gonal, Puregon...). Vsa ta zdravila so gonatropini in so si precej podobna, tako da je težko reči katero je boljše in katero slabše, vse je odvisno od nas punc in kako reagiramo na kakšna zdravila. Pri Merionalu 4 enote oz. doze pomenijo štiri stekleničke, v katerih je prah, ki ga zmešaš z vodo (NaCl) ter to apliciraš. Za Gonal se šteje ena enota 75, torej imaš ti 3 enote. Višja doza lahko pomeni več foliklov, več celic, večjo možnost hiperstimulacije, ni pa nujno, spet odvisno od vsake posameznice.

Pa hvala za lepe želje in enako tudi tebi.

< Sporočilo je popravil daisy B -- 30.3.2013 18:17:53 >

(odgovor članu jona klara)
Neposredna povezava do sporočila: 165
30.3.2013 21:48:32   
tara.81
Hej vsem!

Upam, da lepo papcate jajčka in dobrote. Jaz se nažiram že dva dni in bo treba res kako kuro naredit po vsem tem, da se mi telo prepuca user posted image .

Včeraj sem pisala Pušenjaku, če se mu mogoče sanja, kaj bi lahko bila moja krvavitev in pravi da ne ve...danes še vedno traja. Če bo tako do torka, bom poklicala svojega G in se naročila na pregled. Toliko o moji želji, sem hotela krvavitev in sem jo dobila, sam kaj ko ni prava. Kako že pravijo, pazi kaj si želiš, ker se lahko uresniči user posted image user posted image .

Lepe praznike punce!

(odgovor članu daisy B)
Neposredna povezava do sporočila: 166
30.3.2013 22:09:46   
Aljonka
kako ste dekleta? jajčka pobarvana?

Kako so super ti prazniki fino ješ pa še vso familijo vidiš.
samo ko bi bil še kakšen sonček na vidiku bi blo vse skupaj še bolj fajn!

Lepe praznike želim!

(odgovor članu tara.81)
Neposredna povezava do sporočila: 167
30.3.2013 22:21:15   
delfincek85
živjo punce,
rabim vašo pomoč, midva sva dobila pošto da sva vabljena na konzilij za odobritwv ivf in ta datum je 11.4 sedaj me pa zanima če katera ve koliko časa po tem razgovoru greš v postopek, naj bi pa imela kratki protokol.
Najlepeša vam hvala
Pa lepe velikonočne praznike :)

(odgovor članu Aljonka)
Neposredna povezava do sporočila: 168
31.3.2013 8:58:25   
Aljonka
delfincek85 pred leti ko se še ni bilo treba vdeleževat konzilija sem jaz isti dan ko sem dobila pošto od njih poklicala za številko in pri naslednji user posted image sem se naročila. Jaz mislim, da je sedaj isto ko ti odobrijo takoj pokličeš za številko! Srečno!

(odgovor članu delfincek85)
Neposredna povezava do sporočila: 169
31.3.2013 10:52:17   
dekca
delfincek85, na konziliju bosta med drugim dobila tudi evidenčno številko, skoraj 100% te bodo vprašali, kdaj si imela zadnjo user posted image ali kdaj pričakuješ naslednjo. In ti rekli, da prvi dan naslednje pokličeš in se naročiš. Glede na to, da imaš kratek postopek, boš verjetno s postopkom začela z drugo user posted image . In če jo pričakuješ v dneh po konziliju, ti svetujem, da greš kar osebno tja in se naročiš, ker telefoniada zna trajati. Še najraje pa vidijo, da se naročiš po mejlu. Dobiš še isti dan odgovor (če ni ravno vikend).

(odgovor članu delfincek85)
Neposredna povezava do sporočila: 170
31.3.2013 12:13:35   
daisy B
Danes sem imela UZ in dr. Reševa je rekla, da sem dobro odreagirala na zdravila. Imam 3-4 folikle v vsakem jajčniku in v torek ponovni UZ, me je pa malo presenetila, ker je rekla, da bo potem že kmalu stopka, ker sem jo v prejšnjih 6-ih postopkih imela vedno okoli 12 dneva cikla in če bo dejansko v torek stopka, bo to 10 dan cikla. Ampak pustimo se presenetiti...

(odgovor članu dekca)
Neposredna povezava do sporočila: 171
31.3.2013 22:00:00   
tara.81
Prvo moram danes malo pohvalit RR...očitno so nekaj poštimali, k zdaj se mi odpre okno za odgovor v prvo, kar je že dosežek.

Danes, ko sem spet ali bolje napisano še vedno v depresiji, k sem spet zvedela za eno nosečko, oz. v dveh dneh za dve user posted image user posted image sem pol malo bluzila, še sprehod po dežju brez dežnika mi ni zbistril glave, no v glavnem imam matematično vprašanje. Po postopku je potrebno počakati 3 user posted image , preden se gre v novi postopek. Ker pa imamo različno dolge cikle me zanima, če velja za vse enako? Jaz moram npr. čakat te 3 user posted image , tako da mi znese nekje okoli 3 x 38 dni = 114 dni, ostale, ki pa čakajo in imajo normalno dolg cikel, čakajo 3 x 28 dni = 84 dni, 114 - 84 = 30 dni razlike, to pomeni en cel cikel manj. Zdaj pa končno vprašanje po mojih kolobocijah. A se hormoni, ki jih dobimo med samim postopkom spucajo samo med user posted image ? Oz. če imamo hiperco, zakaj pol svetujejo pit ogromne količine vode, ker naj bi ravno tako spucala hormone? A ve katera odgovor?

Pa še pomoč...k sama ne vem kako se s tem spopasti...zdaj ko se že leto pa pol trudiva brez uspeha, mi je vedno bolj hudo. Vse te kolobocije (od raznih izcedkov, neurejenih ciklov - sem že 2 leti brez KT, ravno te dni je bila "obletnica",...). Najbolj me pa muči to, da sem vedno bolj jezna na partnerja, ker sem ga morala čakati toliko časa. Skupaj sva skoraj 10 let in če bi prej začela bi mogoče že uspela, kar vem da ni nujno, sam bi imela vsaj več možnosti, čas pa tako hitro beži in ta jeza kar noče stran. Prej ko sem izvedela za to novo nosečko, sva bila lih na družinskem kosilu in sem solze komi zadrževala, ko sva pršla domov, pa me je on hotel potolažit, jaz bi ga pa poslala nekam. Ahhh...grem spat, ker bo boljše.

lahko noč vsem

(odgovor članu daisy B)
Neposredna povezava do sporočila: 172
1.4.2013 9:49:17   
mamica deklicam

IZVIRNO SPOROČILO: tara.81

Pa še pomoč...k sama ne vem kako se s tem spopasti...zdaj ko se že leto pa pol trudiva brez uspeha, mi je vedno bolj hudo. Vse te kolobocije (od raznih izcedkov, neurejenih ciklov - sem že 2 leti brez KT, ravno te dni je bila "obletnica",...). Najbolj me pa muči to, da sem vedno bolj jezna na partnerja, ker sem ga morala čakati toliko časa. Skupaj sva skoraj 10 let in če bi prej začela bi mogoče že uspela, kar vem da ni nujno, sam bi imela vsaj več možnosti, čas pa tako hitro beži in ta jeza kar noče stran. Prej ko sem izvedela za to novo nosečko, sva bila lih na družinskem kosilu in sem solze komi zadrževala, ko sva pršla domov, pa me je on hotel potolažit, jaz bi ga pa poslala nekam. Ahhh...grem spat, ker bo boljše.

tule ti lahko rečem samo to, da te zelo zastopim in sočustvujem s teboj. Hudo je, ker me drugače odreagiramo kakor moški. Jaz sem imela malo obrnjen primer. Sem bila z nekom že tudi 10 let, in mi je bilo vsega dovolj. Sem udarila o mizi in rekla, da sedaj je že zadji čas, da greva živet skupaj in si ustvariva družino. In veš kaj mi je odvrnil: da že eno leto razmišlja, da nisva za skupaj. So mi pregorele vse varovalke in sem ga pustila. Nato bila eno leto sama in ko sva bila dobri dve leti skupaj z sedanjim, sva dobila punčko. Pa me je bilo groza, da pri 34 letih bom zamudila zadnji vlak. Da mi prejšni ni ukrademl samo 10 let ampak še možnost, da bi postala mamica majhnim štručkam.

Zato ti pravim, ne obupat, tudi vama se bodo uresničile sanje user posted image

(odgovor članu tara.81)
Neposredna povezava do sporočila: 173
1.4.2013 11:07:40   
tara.81
Punce, a veste, če zna Reš brati sms-e? Mogoče neumno vprašanje pa vseeno. Jaz še vedno krvavim, 6. dan in zdaj me že pošteno skrbi. Bi mu pisala, če lahko pridem na pregled ga ne bi rada klicala, ker so prazniki.

A mislite, da bi, če ne lahko pisala njegovi hčerki za nasvet, čeprav nisem njena pacientka?

Neposredna povezava do sporočila: 174
1.4.2013 11:26:33   
pišanec
Tara.81 - Reš zna brati SMSje, kar napiši mu.
Pa čisto razumem tvoje občutke, pusti jezi in žalosti nekaj časa, potem pa pozitivno naprej!!!
Jaz ti raje ne povem, koliko sem stara - recimo da zelo hitro tečem za zadnjim vlakom...
Sem pa včeraj končno dobila menstruacijo, spet sem jo čakalauser posted image

A počasi odpremo temo maj/junij?
Držim pesti vsem.

P

(odgovor članu tara.81)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?