Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: januar / februar 2013 5.2.2013 9:02:49
|
|
|
|
Ina81
|
Pommaranca, jaz sem junija lansko leto tudi imela to novo zdravilo, Elonva in sem bila zelo skeptična, ker nobena punca tukaj gor ni poznala tega zdravila in tudi na kliniki niso imeli nobenih rezultatov še. No, zame je bil postopek uspešen in sem zanosila (žal sem morala potem v 5.mesecu splavit). Pridelala sem pa isto število celic kot v prvih dveh postopkih (obakrat dolga protokola). Je pa bistveno manj stresen ta postopek, ker je manj injekcij. no, vsaj zame je bil. Srečno tebi in vsem puncam tukaj. jaz se bom podala v nove boje enkrat spomladi (imam še dva zamrznječka). :)
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 5.2.2013 9:12:17
|
|
|
|
oreh
|
Pomaranča, no končno si vstopila v postopek , naj bo kar se da uspešen! Mihika , jaz sem imela samo 2 tedna izrazite znake-spanje, utrujenost, slabosti, zdaj pa mi je slabo glih na vsake 3 dni, toliko, da vem, da je vse ok, no pa utrujena sem še, a lahko grem recimo že na daljši sprehod. Zaradi nuhalne se nočem strašit in je ne jemljem stresno, je bilo že dovolj stresov do sedaj, greva oba z veseljem po dobre novice! Saj verjetno si že kje zasledila, sem zadnjič brala, da pri starejših je nuhalna izračunana pogosto kot večje tveganje, ampak pogosto zato, ker k temu izračunu pripomorejo leta, no, ampak verjetno ste o tem že z G predebatirale.
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 5.2.2013 10:15:08
|
|
|
|
MIHIKA1
|
ja oreh..točno tak..tud midva sva pripravljena samo na lepe novice...tak je prav..ja seveda, že brojimo kr dosti...tako, da je tveganje večje..!
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 5.2.2013 10:21:57
|
|
|
|
jona klara
|
punnce, mene pa zanima a katera pije krvomočnico, kdaj v ciklusu ste začele? kaj pa maca tablete' jaz imam sedaj po laparoskopiji namen oboje, marca štartamo ivf in bi se rada pripravila še s tem,Kdaj se začne že piti ta čaj? a za maco je pa trba začeti 1 dan M? hvala sem že nekoč vse to prakticirala, pa spet ne vem več
|
|
RE: januar / februar 2013 5.2.2013 10:48:27
|
|
|
|
tiky
|
Še en krat hvala za čestitke, upam, da bo vse vredu. Sem poklicala Reša in me je naročil čez 14dni na pregled. Sploh ne morem vrjet, da se to dogaja. Zanima me, če veste do kdaj drži hiperstimulacija, ker jaz sem še vedno full napihnjena in me vse tišči kot bi delala nonstop trebušnjake? Sicer me malo križ boli in peče me zgaga, drugače pa nič posebnega. Do katerega tedna oa jemljemo prometrium? Koliko škatlic ga potem še rabim? Mihika1 ... glede slabosti pa jaz mislim, da je od posameznice do posameznice drugače in ni nekega napisanega pravila. Npr. moja kolegica je tudi bruhala še po 12. tednu in se je potem stanje umirilo. Sicer se mi pa zdi, da je to vse skupaj eno samo čakanje, joj joj.
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 5.2.2013 11:15:51
|
|
|
|
limonca*
|
Jona, lahko kar začneš, če greš marca. Maco sicer jemlji v postopku ful previdno - poveča možnost hiperce, tako da premisli. Krvomočnico pa jaz pijem do UZ - če rečejo, da je endometrij OK, potem neham.
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 5.2.2013 11:34:33
|
|
|
|
Pommaranca
|
limonca* ja upam, da je to zdravilo OK. Ker nikjer kaj dosti ne piše o njem, ker je baje še dokaj novo. Sem pa uspela najti en članek iz lanskega leta v Delu, kjer je ga.Bokalova na kratko predstavila Elonva, in je to zdravilo predvsem manj stresno za žensko, cenejše in tudi možnost uspeha se zmanjša na samo 10%. Tako, da sem res kar žalostna, zakaj taka zdravila, če pa je jasno, da sva oba zanič Aja, do zamrznjenčkov še nikoli nisem prišla, tako da ti težko kaj uporabnega povem Ina81 ja tebe sem pa že izvohala, da si imela to zdravilo in si mi nekako vlila upanje, ko sem prebrala, da ti je uspelo zanosit. Sedaj pa vidim, da ni bilo sreče Res sem skeptična, tako kot si dejala; Zakaj poiskusni zajček? Ampak vseeno upam na najboljše zame! Oreh ja res, komaj sem dočakala in potem šok, ko dobim "kr eno zdravilo". Prej je bilo rečeno, da bom dobila zelo močno terapijo Puregona+Menopurja, sedaj pa kar preobrat. In potem preberem, da to zdravilo Elonva ni tako agresivno. Srečno tudi tebi do konca! jona klara jaz sem jo pila vsak dan po eno skodelico, včeraj pa sem dobila in potem moraš to prekiniti. In je tudi nimam več namena piti, ker se je danes začel postopek. Bom pa na punkciji vprašala, če naj za prekrvavitev začnem z jemanjem Aspirina 100. Ne upam si sedaj, ko sem na zdravilih karkoli jemati razen Elevita, da ne bi kaj škodila zdravilom. Srečno vsem
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 5.2.2013 11:56:12
|
|
|
|
primorka.976
|
Živijo punce, danes sem imela transfer 2 zarodkov po eni strani sem vesela, po drugi pa se niti nočem preveč veselit, ker je blo že tolko razočaranj....
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 5.2.2013 12:01:05
|
|
|
|
Pommaranca
|
primorka.976 navijam za oba dva!
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 5.2.2013 12:07:04
|
|
|
|
primorka.976
|
Hvala, saj bo potrebno kar fanj navijanja Po polnih 5 letih, bi bil časa da se tudi nama nasmehne sreča
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 5.2.2013 12:13:36
|
|
|
|
oreh
|
Tiky, prometriuum od transferja naprej do nuhalne jemlješ 3x200mg. Res je tole eno samo čakanje, zdaj boš čakala uz, pol naslednji pregled, pol nuhalno, pol gibe... Jaz tudi pravim, da so postopki in matranje pred njimi imeli tako močni vzorec upanja, čakanja, razočaranja, prestrašenosti... ,da rabiš pol kar neki časa, da se tudi v nosečnosti razbremeniš. V 11t sem imela ss, sedaj sem v 12. in sem že mnogo manj obremenjena kot prejšnje tedne. Boš videla tedni bodo pa kar leteli . glede hiperce je pa zlo različno, je pa ogromno izkušenj napisanih na forumu. Primorka, jaz sem tudi bila čist na psu z mislimi par dni po transferju, kaj bo, če tokrat spet ne uspe... Pa je! Ne preostane nam nič drugega kot, da smo pozitivno realne. Čim krajših 14 dni ti želim!
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 5.2.2013 13:36:03
|
|
|
|
S*
|
Ina81, kako huda preizkušnja je za teboj, res upam da ti s pingvinčki uspe. Ja jona jaz sem pila čaj po koncu M pa nekje do transferja, maco pa sem pila od 1 dneva M pa isto do transferja. Že sedaj stiskam pestke za vaju Mihika sočustvujem s tvojimi slabostmi, jaz sem zaradi bruhanja bila na bolniški, ker sploh nisem mogla preživet brez školjke, sem pa tja do 4 meseca bruhala tudi do 10x na dan, potem se je stanje umirilo, slabo mi je bilo vsak dan, ma bruhala sem samo 1do2x na dan, po 6 mesecu pa so slabosti in bruhanje izzvenele, se je pa pojavil volčji apetit primorka naj obe pikici ostaneta v tvojem varstvu vsaj še naslednjih 8 mesecev oreh s tabo se pa res strinjam, punce ki smo na teji temi skozi nekaj čakamo , postopke, špike, punkcije, transfer....potem se ti zdi, da je najhujše čakanje do testa....pa 1uz, pa nuhalna...vsak pregled posebej...tako do poroda. Samo na koncu pa le dočakamo neprecenljivo nagrado
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 5.2.2013 14:19:23
|
|
|
|
tiana
|
Tiky čestitkeeee Evo,jaz sem iz krvnega...tako kot test je negativen.oziroma beta 19.to se pravi da se je nekaj dogajalo in tudi končalo. Danes se sele kaze da bo prišla ...zdaj pa spet čakanje, pregledi naročanje...da bom lahko odšla po pingvinčka. Kolk časa ste čakale da ste spet prišle do ETja?jaz svojih spontanih nimam tako da moram še do tabletk,samo preden prideš na vrsto do gk je pa doooolga. Punce ki karkoli čakate, držim pesti!
|
|
RE: januar / februar 2013 5.2.2013 16:09:28
|
|
|
|
malipiki
|
pomaranca ok sj ne rečem pač lahko glih zdej rata ko maš to zdravilo ... sm bi blo fer da se ti postopek ne šteje če si glih poskusni zajček .... če pa rata pa boš itak vse pozabla... Spomnem se ko sem v tretjem postopku vidla menopur sem jokala kot zmešana in to v pričo zdravnika pa zakaj ..zarad ampul pomoje tuki tud hormoni naredijo svoje .... tara.81 kako si kaj? jst mam tudi izcedke od puregona prav vložek morm met ....verjetno se samo pucaš ... tiky tiana glavo gor
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 5.2.2013 16:14:36
|
|
|
|
tamala86
|
Tiky čestitam!:) danes imela transfer 1 pikice pri Reševi.druga celica se ni oplodila. test delam 19.2. (bom že zihr kakšen dan prej):) Je bilo pa danes prou smešn use skup...v PO sva prišla na ET že ob pol 8, ker sva bila z rešem zmenjena, da prideva prej in bova med punkcijami vmes na vrsti - ker sem imela danes podelitev diplom :), in sva morala hitro nazaj v lj. prideva v čakalnico, pred nama šest parov, pa sem mislila, kšno uro bova čakala, samo upam, da bo hitr. nato pride v ordinacijo šele reševa in najprej pokliče naju...čakala nisva tud 5 minut. seveda sva bila vesela, sploh, ko sva slišala da naju čaka 1 pikica, verjamem pa da drugi tm niso bili tolk veseli - ker sva sla čez vrsto. sm bila kar presenečena, ampak upam da drugi niso preveč jezni, se mi je res mudil nazaj na podelitev.tako da...tudi uradno dobila diplomo:) Čuvam 1 pikico in upam, da se prime...me pa zanima, kako je z maco in matičnim mlečkom (z medom in propolisom) po ET? Veliko sreče s postopki in čuvajte svoje pikice:)
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 5.2.2013 17:11:12
|
|
|
|
S*
|
tiana , pri Rešu nič ne čakaš, z naslednjo M greš lahko po pingvinčke tamala 86 čestitam za diplomo, pa seveda za malo pikico ki jo čuvaš, naj ostane pri tebi v varstvu vsaj še 8 mesecev. Če si mela v nedeljo punkcijo sva se pa midve mogoče srečale pri Rešu, ker jaz sem bila takrat tam na transferju.
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 5.2.2013 17:25:15
|
|
|
|
malipiki
|
Punce a ma mogoče katera punkcijo v četrtek
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 5.2.2013 18:10:56
|
|
|
|
Adelle
|
IZVIRNO SPOROČILO: limonca* Jona, lahko kar začneš, če greš marca. Maco sicer jemlji v postopku ful previdno - poveča možnost hiperce, tako da premisli. Krvomočnico pa jaz pijem do UZ - če rečejo, da je endometrij OK, potem neham. A mi lahko kera razloži zakaj točno je dobra krvomočnica? Pa ali jo lahko že zdej začnem piti čeprav bom mela postopek enkrat aprila/maja? Al je prezgodi?
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 5.2.2013 19:08:02
|
|
|
|
primorka.976
|
Tamala86 si pa srecka da si bila takoj na vrsti, midva sva tudi prisla ob 7.30, ceprav sva bila narocena ob 8.45. Sva se potem kar obrnila in sla malo pohajat po mercatorju ko sva prisla ob 9 nazaj je se vedno delala punkcije, tako da sva koncala ob 10. Ej sm komaj cakala da grem lulat cestitam za diplomo in upam da bova 19.2. Uspesno lulale.
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 5.2.2013 19:35:54
|
|
|
|
vijola1
|
No mi2 sva tud dans bla u postojni in sva bla kar presenečena ker ni blo Reša. Tko da mi ni blo nč jasn k je Urša pršla. Je pa full uredu pa prjazna. Srečo sva mela da sva bla prva tm in nisva dolg čakala. Me je pa presenetl ker mam u četrtek že transfer, glede na to da je bla dans punkcija. Upam da vse enkat pluske ugledamo :).
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 5.2.2013 19:41:56
|
|
|
|
tara.81
|
Hej! Ja moje krvavitve so še tukaj, manj kot včeraj vendar še vedno. Ob službi, predavanjih, praksi, izpitih, prehladu, selitvi, pikanju in verjetno je še kje kaj, ne vem kmalu niti kje se mi glava drži. Sem pomislila, da mogoče se res kaj zdaj še puca, ker ko sem se začela pikat je drugi dan pikanja kar izginila in lahko da so to ostanki prejšnje, vsaj upam... No, jutri greva h Rešu in upam, da mi pove kako lepo rastejo folikli in kdaj okvirno lahko pričakujem punkcijo. Slabih novic nočem slišat!
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 6.2.2013 8:03:55
|
|
|
|
tara.81
|
No, pa sem res slišala lepe novice! . Folikli lepo rastejo, vodilni je velik dobrih 15 mm. V petek imam ponoven pregled in če bo vse ok imam v nedeljo punkcijo. Sam danes je bila pa res gužva pri Rešu, čisto polna čakalnica in to že pred 5to. Nič, grem jaz še malček odležat in pol pa delat.
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 6.2.2013 8:15:05
|
|
|
|
primorka.976
|
tara.81 super Držim pesti, naj folikelčki še naprej lepo rastejo in uspešno punkcijo. Glede gužve pa čisto drži, tudi včeraj v PO (je delala Uršula, njega ni bilo) je bila ob 7,30 nabito polna čakalnica. Tako, da očito nas je kar nekaj, ki se borimo in upamo, da bomo enkrat !
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 6.2.2013 8:36:40
|
|
|
|
pišanec
|
Živjo, tudi jaz sem danes imela prvi UZ (8. dan cikla). Desni jajčnik lepo reagira, levi pa je len (to sama vem, ker vedno čutim le desnega). Ni mi sicer povedala točnega števila foliklov, mislim, da jih je nekje okrog 6. V petek zjutraj spet UZ. Morda, če bodo folikli lepo rasli, potem že stopka in v nedeljo punkcija. No, bomo videli. srečno vsem. p
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 6.2.2013 12:16:35
|
|
|
|
primorka.976
|
Živijo punce....na hitro sem naredila en seznamček. Vem, da ni popoln tako da dobrodošle za popravke :) JANUAR - FEBRUAR Bebicaa – transfer 30.1. - 2 (dr. Reš) – test 14.2. ??? S* - transfer 3.2. (dr. Reš) – test 17.2. Tamala86 - transfer 5.2. – 1 (dr. Reš) – test 19.2. primorka.976 – transfer 5.2. – 2 (dr. Reš) – test 19.2. Vijola1 – punkcija 5.2, transfer 7.2. Malipiki – punkcija 7.2. ??? Tara.81 - punkcija 10.2.? Pišanec – punkcija 10.2.? Pommaranca - ??? (LJ GK) Tiky – Kalkulator izračuna PDP po IVF oz. ICSI: http://www.ivf.ca/calcu.htm Znaki hiperstimulacije: http://med.over.net/forum5/read.php?67,4215040,4215086#msg-4215086 Vse pomembne zadeve glede postopkov IVF in ICSI: http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2696207
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Oblika penisa je pomembnejša od velikostiSte vedeli, da lahko s posebnimi tehnikami pomagate penisu, da dobi optimalno obliko. V resnici je oblika pomembnejša od...
Zadnje s foruma
Kopanje novorojenčka.
пеперутка16
Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?