|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: januar / februar 2013
7.2.2013 11:31:00   
klaraku83
Vijola1 tudi jaz grejem dve pikice. Test naj bi delala 12. 2. Upam, da nama uspe in tudi vsem ostalim. user posted image

(odgovor članu vijola1)
Neposredna povezava do sporočila: 301
7.2.2013 12:07:12   
Ga_ga
Je tu katera, ki obiskuje Mariborsko ambulanto? Koliko časa ste čakale na povabilo po neuspelem postopku ali zamrznjenčku?

Mene so v čakalno zopet uvrstili 22.1. in mi rekli, da je čakalna do 3 mesece. Srčno upam, da bo kak mesec in pol manj za čakat user posted image

(odgovor članu klaraku83)
Neposredna povezava do sporočila: 302
7.2.2013 12:19:03   
MIHIKA1
jona klara..hvala, da me spremljaš.....jaz svojo zgodbo zelo rada povem, da puncam, ki jim takoj ne rata, malo vlijem upanja, kajti vedno se enkrat zgodi..a je tako ?
joj to bodo pa nosečke...punce koliko vas je, ki čakate na plusek...če sem prav prečekirala, vas je šest...naj bo ta tema tako zelo plodna, kot je bila prejšnja, če se ne motim nas je takrat od šestih bilo šest nosečk, mislim, da se ne motim ? sicer se je žalostno končalo kasneje pri gasilki, ampak je to še vedno uspeh ...držim pestke, da vam rata vsem že v tej rundi...!!!!!!!

(odgovor članu Ga_ga)
Neposredna povezava do sporočila: 303
7.2.2013 13:03:52   
primorka.976
JANUAR - FEBRUAR

klaraku83 - 2 user posted image - test 12.2.

Bebicaa – transfer 30.1. - 2 user posted image (dr. Reš) – test 14.2.

S* - transfer 3.2. (dr. Reš) – test 17.2.

Tamala86 - transfer 5.2. – 1 user posted image (dr. Reš) – test 19.2.

primorka.976 – transfer 5.2. – 2 user posted image (dr. Reš) – test 19.2.

Vijola1 – transfer 7.2. - 2 user posted image (dr. ?) - test 21.2.

Malipiki – punkcija 7.2. (dr. Reš)

Tara.81 - punkcija 10.2.?

Pišanec – punkcija 10.2. (dr. Reš Murovec)

Pommaranca - 1 UZ 11.2. (dr. Reš)

T3JK4 - 1 UZ 11.2. (GK Ljubljana)

Tiky user posted image

(odgovor članu MIHIKA1)
Neposredna povezava do sporočila: 304
7.2.2013 13:07:31   
bebicaa
Tudi jaz držim pesti, da bo ta tema izredno uspešna in bomo vse zagledale user posted image user posted image

(odgovor članu primorka.976)
Neposredna povezava do sporočila: 305
7.2.2013 14:06:52   
oreh
Tudi jaz držim pesti, da boste prav vse šle po plodni poti prejšnje temeuser posted image user posted image
a ne vijola, kako ti zna Reš polepšat dan, če se nasmehneuser posted image
Mihika, živčki delajo?Najbolj me zanima ali bodo lahko že spol namignili, čeprav vem, da še ni realno.
Lep podaljšan vikend vsem!

(odgovor članu Pommaranca)
Neposredna povezava do sporočila: 306
7.2.2013 15:16:21   
MIHIKA1
ja oreh....delajo, delajo....mene tud to zanima...al se bo vido spol...pri treh kolegicah so napovedali...in to pravilno..pri eni pa se še ni vidlo...tako, da pustimo se presenetiti...!

(odgovor članu oreh)
Neposredna povezava do sporočila: 307
7.2.2013 19:10:29   
jona klara
primorka976- še lahko mene dodaaš na seznam.- 1.3 prevzem zdravil-lj, sem se že zjutraj vpisala, pa ste me zgubile, me ni na seznamu

miklavž je imel malo zamude in nas obdaril z fantkom !!!presrečna sva

(odgovor članu primorka.976)
Neposredna povezava do sporočila: 308
7.2.2013 20:24:06   
september*
Pozdravljene,

spremljam vas že kar nekaj časa,
sedaj sem se pa odločila, da se vam pridružim.

IVF postopek startam 18. februarja pri dr. Reš- Muravec, to bo moj ( najin ) prvi postopek, ki močno verjamem, da bo uspešen.
In držim pesti, da bo uspešen za vse naj na tej temi. user posted image

prosim dodajte me na seznam.

LP

(odgovor članu jona klara)
Neposredna povezava do sporočila: 309
7.2.2013 21:44:56   
pišanec
September* dobrodošla.
In seveda, držim pesti. Vsem.
P

(odgovor članu september*)
Neposredna povezava do sporočila: 310
7.2.2013 22:18:11   
tamala86
Pozdravljene!

S* - moram rečt da imata res srčkano punčko.:) koliko je pa stara? najina miška bo marca tri leta...sploh ne morem verjet kolk čas beži....upam da zagledaš magični + in da princeska dobi družbo!
primorka.976 - super, pol sem pa zadela, res si bila ti:) upam, da bo tokrat postopek uspešen in vse zagledamo +!:)

Seznam naj bo čisto roza konec meseca!:)

LP

(odgovor članu pišanec)
Neposredna povezava do sporočila: 311
8.2.2013 9:18:20   
tara.81
Danes zvečer pade stopka user posted image user posted image in v nedeljo zjutraj imam punkcijo pri dr. Rešu. Folikov je res na vsaki strani 5, vodilni je že velik dobrih 20mm. Zdaj pa samo še upat, da so polni!!!

september* dobrodošla!

kako ste, če ne na tak lep dan? Jaz sem zdaj spala dve uri, ker sem komi gledala, ko sva prišla domov. Res ne vem kako Rešu uspeva vsak dan delat že ob taki uri...

(odgovor članu tamala86)
Neposredna povezava do sporočila: 312
8.2.2013 9:58:52   
pin
Javljam se po dooooolgem času.

Danes sem bila na 4. punkciji pri Dr.Rešu. V dolgem postopku s 5 dozami Menopurja pridelala 8 jajčk. Nisem mogla verjeti. user posted image

V ponedeljek imam transfer, zdaj si najbolj želim še kakšnega eskimčka. Iz Postojne sem šla kar objokana od sreče, ker sem v prejšnjem postopku pridelala le 3 jajčka (ki se žal niso oplodila). Dr. me je pičil ene 12-15 krat...auuuu...

Po punkciji sem vzela 3 Naklofene, ki so zeeeelllloo pomagali.

Pozdrav punci iz Primorske, ki je bila edina pred mano. Upam, da se javiš. Hvala, ker si se pogovarjala z mano, ker mi pogovor pred punkcijo vedno pomaga.

Držite se punce...nisem vas dosti brala, ker sem bila od Menopurja konstantno zaspana..

(odgovor članu tara.81)
Neposredna povezava do sporočila: 313
8.2.2013 10:19:12   
pišanec
Tara.81 -skoraj tako kot jazuser posted image
Tudi jaz imam danes zvečer stopko in v nedeljo zjutraj punkcijo. Imam nekih 7 foliklov, tudi pri meni sta že dva po 20mm.
Veseeela, zdaj pa počasi prihaja strah, ker bo to moja prva punkcija.
sem pa tudi jaz vesela, da je konec puregona - tako zaspana še nikdar v življenju nisem bila.

Drżim pesti vsem.
P

(odgovor članu pin)
Neposredna povezava do sporočila: 314
8.2.2013 10:39:27   
Tibetka
Punce, da se vam se jaz javim oz. odjavim. Vceraj sem bila pri Resu na pregledu pred 3 icsi postopkom. Poslal me je domov z izgovorom, da sem pretezka, da se zame porabi 2x vec zdravil kot za suhe , da imam slabe jajcnike in da naj se vrnem cez 3 mese ko bom imela manj kil. user posted image . Ko sem ga vprasala koliko manj, je rekel najbolje 10. Dejstvo je, da sem shujsala, vendar to ni hotel slisat, poslal me je na vago obleceno in rekel, da sem se zredila in da sem spet v obmocju debelosti, ce povem drugace imam oblecena in popoldan 2 kg prevec. Tudi za jajcnike je do zdaj govoril, da so zelo dobri, da sem ful plodna. Ko sem ga vprasala od kdaj kar na enkrat to, da imam slabe jajcnike, je samo jezno odgovoril, da oni to vidijo v laborotoriju, ko delajo postopek. Ne vem kaj je tu slabo ce jih je vsakic 7 oplojenih ...user posted image

Ne vem kaj naj si mislim ... obcutek sem dobila, da je pac rabil izgovor, da prestavi postopek za 3 mesece, pa se je izgovoril na tezo. Pa ker se ta ni previsoka, se je zacel o jajcnikih. Aja, pa se omenil je, da sem stara in da je bolje da od zadnjega postopka mine 6 mesecev in ne samo 3. Decembra je rekel ravno nasprotno da moramo cimprej v postopek, ker ni vec veliko casa.

Punce moje, kaj naj naredim? Pocakam se te 3 mesece al grem kar kam drugam? Koliko casa bo trajalo, da zacnem s postopkom kjerkoli drugje, bom v 3 mesecih na vrsti ?

Ne glede na vse drzim pesti za nase nosecke, seveda tudi za vse ki ste v postopku, se najbol za trepetalke, da zagledate svoje pluske user posted image

(odgovor članu pin)
Neposredna povezava do sporočila: 315
8.2.2013 11:26:05   
MIHIKA1
tibetka...glej, to kar počne Reš..nisem več prepričana, če je sploh legalno...v Lj so povedali, da tista, ki ima več kot 110 kg...pri tistih ne bodo delali postopka, dokler ne shujša...ma saj ti nimaš tolk a ne ?
mislim, vedno znova se zgrozim, ko slišim besedo Reš...! ne vem, kaj naj ti v tem trenutku predlagam, ampak če boš imela venomer takšne težave pri njemu , je morda res boljše, da greš drugam...sicer ne vem, kako dolgo boš čakala, če greš drugam, da ne bo več kot tri mesece, kot bi bila na vrsti potem pri Rešu...ampak saj tudi ne veš, če bi bila na vrsti, če te skoz masira s temi kilogrami...ma saj to dol padeš...!
res me žalostijo takšne zgodbe, čas pa tako beži in vedno smo starejše...a kaj bo potem reko, da si prestara..kdaj boš pa šla na IVF....mislim norec..res sem se prav pošteno najezla tu zraven, ampak, nekaj boš morala ukrenit, predvidevam,da te to psihično že fejst mozga, tako, da jaz če bi bila na tvojem mestu bi želela striktno pogovor z njim o tem,pred tem pa bi se prepričala, kako je dejansko s temi kilogrami..! jaz sem tudi med bolj težko kategorijo, pa nisem nikol rabla več zdravill...! mislim, vsaj ne vem, da bi jih rabla...!pa sem že slišala, da ima tud neke finte, da se vsak drugi postopek pri njemu plača...ma saj jih imaš pa šest zaporednih zastonj...to je res neki tip in pol...!!!!!
moram pa povedat, da sem veliko deklet srečala v LJ, ki so šle vstran od njega...prav zaradi njegovega arogantnega obnašanja...!!!!!

(odgovor članu Tibetka)
Neposredna povezava do sporočila: 316
8.2.2013 11:48:11   
klaraku83
Kako ste kaj tiste ki čakate na pluske? Jaz sem danes 10 dan po transferju (3 dan), test bom delala pa verjetno v nedeljo. Znaki so pa še vedno isti, zaspana ves čas, veliko lulam in napeta prsa...Kaj pa pri vas? Uaaa kako strah me je narediti test user posted image

Tibetka najbolje bi bilo, da bi se ponovno pogovorila z njim. Tak odnos res ni za nikamor. Če ne bo šlo, pa greš drugam. Res pa je, da je čakalna doba drugje veliko daljša... Kolikokrat si pa že imela postopek pri Rešu?

(odgovor članu MIHIKA1)
Neposredna povezava do sporočila: 317
8.2.2013 13:15:57   
T3JK4
Bolj kot berem, bolj sem vesela, da je razplet dogodkov pri nama takšen, da sva pristala v GK LJ. Za spremembo zdravnika bi se odločila verjetno že po prvem obisku pri dr. Rešu (predvsem o njegovem odnosu do malo "obloženih" pacientk bi zame dobil vse možne minus pike).
Čeprav sem začela danes skrbet, kaj bo pokazal ponedeljkov UZ - od odstranitve pregrade 2010  me na GK še niso gledali na UZ in samo vprašanje je, če se je slučajno pregrada zarastla nazaj. To bodo dolgi dnevi še.... Ampak, če sem zmogla prečakat vsa ta leta (le zakaj morajo biti vsi postopi - predvsem papirološki - takooooo dolgi?), bom še pa ta dva dneva in še malenkost zraven :)
Soborke, ki ste tudi v GK LJ, mi lahko še nekaj poveste? Mi2 sva sicer že začela postopek  enkrat prej, vendar so ga prekinili še pred prvim UZ. Kakšen je protokol v čakalnici UZ? Ko prideš, vprašaš katera je zadnja in tako dalje ali imajo kakšen drug sistem?
malipiki... verjetno sem te narobe razumela... rakijo uporabljaš tudi za razkužitev mesta vboda ali samo za obkladek?

(odgovor članu malipiki)
Neposredna povezava do sporočila: 318
8.2.2013 13:31:30   
Adelle
Tibetka, živijo!

Ti bom kr daljši post napisala, ker se mi je isto zgodilo pri Rešu 21. januarja. Sm šla da se zmenimo za 2. ICSI postopek, polna upanja da bomo čimprej začeli. Reku mi je isto kot tebi, da pridem čez 3 mesece, shujšam približno 10kg, pazim na svoje policistične jajčnike da majo čimmnj cist (prehrana pa to...). Ven sm šla objokana, razočarana in jezna. Pred lekarno sm jokala sigurno enih 20 minut. Nato sm se stehtala in dobila listek: BMI 30,8 - debelost 1. stopnje. Aha, se pravi ne govori on zastonj meni da sm debela a?.. Ok.. šla sva domov, jst sm 2 dni jokala ker sem pričakovala postopek, ne pa hujšanje, ki m itak težko gre!! Potem sem brala in brala in brala po internetu, govorila in vprašala za drugo mnenje.... vsi ki sm jih vprašala so mi rekli: boljše zate da shujšaš pred postopkom. Celice bodo boljše kvalitete (jst sm jih mela 6 v prvem postopku, oplodila se je ena in to vsa boga je bila), ciste se mi ne bojo delale če bom pazila na hrano, ko zanosim bom mela manj težav s hrbtenico in podobne reči, pa še ko bom rodila bom vseen manj debela kot če bi že taka debela zanosila... ipd, ipd, naštevam lahko še velik razlogov.

Vem da ni lepo slišat to, vem kok boli, vem kako te psihira. Psihiral je tudi mene dokler nisem rekla ZDEJ PA DOST! Verjamem da je vsaka stvar za nekaj dobra in sm začela razmišljat da to kar me je poslal domov je dobro zato da lahko shujšam. Bolje se bom počutila v svoji koži, več bom zadovoljna sama s sabo in bolj pozitivna bom. Tako bom lažje zanosila! To sem si zadala kot cilj, in začela hujšat. Šla k svoji osebni zdravnici, dobila napotnico za zdravo hujšanje in 20. 2 grem tja k tisti svetovalki. Medtem pa hujšam tako da manj jem, pazim kaj jem in ne jem zvečer. Do zdej sm 2 kile manj.

Če se boš jezila na njega ne bo nič pomagal, verjemi. Če mu ne zaupaš več pejdi drugemu zdravniku, ni poante da delaš IVF postopke pri zdravniku kateremu ne zaupaš. Jst sm se odločila da mu zaupam, ker vseeno mislim da je ogromen strokovnjak in da določene stvari pa ja dela prav čeprav ga mnogi pljuvajo. Mene ta njegova aroganca ne odbija, sprijaznila sm se in se ne obremenjujem s tem. Mislim pa da mi nismo tako strokovni da podamo mnenje o njegovem delu, da kako on slabo dela in tako naprej... Mi je tudi njegova hčerka rekla marca 2012 ko me je operirala in tudi novembra 2012 ko mi je delala ET (Reša ni bilo zraven) pa mi je namignila da je zame bolje da shujšam čimprej.

Odločitev je seveda tvoja, ampak to je moja iskušnja in moje mnenje...

Neposredna povezava do sporočila: 319
8.2.2013 14:40:49   
pin
Draga Adell in ostale PCO-jevke!

Sama imam PCO pri normalnih kilah. Polagam vam na srce, da se prehranjujete po naši dijeti....Monti bo čist o.k.....

Čeprav nimam težav s kilogrami mi nasrečo nikoli niso pasali krofi, beli kruh....Dieta sploh ni dieta ampak način življenja. Moj oče pravi, da sem se vrnila k naravi. Zdaj doma kuham veliko fižola, dušenega zelja, repe....oggrrrrrrrrrrooomno zelenjave. Če jajčnikov ne boste spravile v red, boste svaj svoje počutje..Tudi to je nekaj. Sama sem imela največ težav z intoleranco s skladkorjem. Ko ješ pravilne sestavine, potm ti tudi "cuker" ne pada in skače...življenje je lepše. Sama ne grem nikoli več na stare prehranjevalne navade (belega kruha skoraj nisem jedla, ker mi ni pasal).

Zase lahko rečem, da mi super paše proso, pira, zelje in fižol. Polnozrnate testenine pa so itak zakon. "grešim" občasno, ko ne gre drugače. Doma je potrebno imeti pravilno hrano in potem ni panike. Moj user posted image zraven mene je krofe in se naliva s coca-colo.....meni sploh ni panike....tudi njegovih sladkarij se ne dotaknem, če imam moje drage čokolade (vsaj 70% kakava)

Upam, da sem vam pomagala. Tudi sama sem svojo menstruacijo malo popravila s prehrano. Torej - prehrana ni kar tako...VELIKO USPEHA PUNCE

(odgovor članu Adelle)
Neposredna povezava do sporočila: 320
8.2.2013 16:20:50   
primorka.976
Tibetka , pin ti je prav napisala! Montignac je zakon, za vse ki imajo težave s PCO in kg nasploh. Pa tudi ni nobena umetnost se prehranjevat po Montiju, se kar pošteno naješ in če samo občasno grešiš gredo kile sigurno dol.

Ne da opravičujem dejanje Reša in njegov odnos do "premočnih" pacientk, ampak dejstvo je da je vse kar je pin naštela drži. Če jih imaš še zadj preveč, boš verjetno v nosečnosti še kaj dobila in potem je težav vse več ....

Tudi sama jih imam ene 10 preveč, 172 - 70 kg. 3 sem pridelala v letu 2012 zato sem se odločila da se spet malo bolj rresno lotila mOntija. U teoriji ga obvladam, samo praksa me pa malo jeb.... user posted image user posted image user posted image

Hočme rečt še to...e te odnos Reša moti, potem zamenjaj zdravnika. Saj zato jih je več, da si človek lahko izbere. Hvala bogu imamo to možnost,močno pa dvomim da boš kjerkoli prek kot v 3 mesecih na vrsti.

Ala gremo na Motignaca, se bomo še tukaj podpiraleuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pin)
Neposredna povezava do sporočila: 321
8.2.2013 16:28:30   
bebicaa
Klaraku83, tudi jaz sem med tistimi, ki cakamo na lulanje. Transfer sem imela 30.1, se pravi je danes 9 dan. Test bom naredila v torek ali sredo me je tut fuul strah. To je moj prvi ICSI postopek user posted image . Upam, da bo uspesno, grejem pa dve pikice.

Znaki pa nic posebnega, napete prsi...

V katerem postopku pa si ti? Zelim ti srecno in, da zagledamo user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 322
8.2.2013 17:23:17   
vijola1
Rada bi odgovorila na post Tibetke in še ene se ne spomnem imena. Punce mene je tud skoz matreteru z kg. Ja zdj k sm mela ivf postopek sm do zdj shujšala 25 kg. Pa kadar sm pršla sm bla zmer predebela. Pol sm mu pa rekla da jem nupo in da sm 2h aktivna dnevno pa da stradat ne mislem je dav pa mer. Rekla sm tud zakaj so v čakalnici same suhe? Na konc je pa nama reku da je ena umrla med carskim rezom. Sm punce jz vam rečem on nam če sm dobr. Jz sm z odporom tja hodila, zdj sm pa pridelala 3 celice, dve sta se oplodile. NE BOSTE VRJELE ŠE REŠ JE BIV VESEV! Pa če vam bo kdo pomagu vam bo on. On tak je da zmer neki najde. Men je šu tud na živce ampak na konc sm. vedla da mi nav nben drug pomagu. Če bi pa rade shujšale nupo res hit učinkuje, če se vam mudi shujšat jz ga še jem (zaenkat). Je pa tud fajn da kero stvar preslište.

(odgovor članu bebicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 323
8.2.2013 17:32:33   
Adelle
Ja, samo dopolnila bi da ko mi je reku da so že tako vsi posegi na debelejše ljudi bolj nevarni že v štartu in sem ga jaz vprašala ja kako potem pa operirajo debele ljudi mi je reku: ja gospa, ko gre za življenje seveda jih, ampak pri vas izzivamo Boga in s tem riskiramo marsikej, a če bi shujšala ne bi. Primer recimo, pri bolj zamaščenih punc lahko pride do notranje krvavitve če na punkciji ne pridejo do jajčnikov z lahkoto zarad špeha, a ne...

(odgovor članu vijola1)
Neposredna povezava do sporočila: 324
8.2.2013 17:40:22   
vijola1
Je pa res da sem se preden sem shujšala na vse pretege trudila in sm na konc ugotovila da mam kandido in težave s ščitnico, ko sm to odpravla so šli kg počas dol.

(odgovor članu vijola1)
Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?