Andromeda
|
Živjo! No, sem prišla še jaz malo na raport. Mi smo ok, zadnje 3 večere smo preživeli skorajda brez krčev, saj kar ne morem verjet...upam, da bo tako tudi v bodoče, sem ji pa po 1 tednu nehala dajat sab simplex, pa nekaj več čaja ji čez dan ponudim, morda se to pozna. S kakanjem zaenkrat ni več težav, sicer je prvi teden kakala med vsakim obrokom, 2. teden pa nekje na vsak 2. obrok, sedaj pa le še 1x na dan, ampak ima sedaj očitno tako prebavo in ji ustreza. Kar se tiče kapljic proti krčem ji jaz dajem vetrovne kapljice, zvečer, ko jo prične zvijat, ji tudi na dudo kapnem in se potem umiri. Se ne bojim, da bi se preveč na sladko navadila, sicer pa je prvi okus, ki ga dojenčki spoznajo v bistvu sladek - sladka je plodovnica, tudi materino mleko (je AM prav grenko v primerjavi z njim), zato jih tudi sladek okus malo pomiri. Tudi prvemu sem dajala kapljice proti krčem, tudi na dudo sem jih kapljala, pa danes ni prav noben sladkosned, ima raje slano. Doma imamo cel kup čokoladic in piškotov, ki mu jih prinesejo obiski, pa jih seveda sploh ne poje...No, sedaj ima obdobje,, ko so mu všeč gumasti bonboni, ampak do 4. leta ni nikoli kazal zanimanja za sladkarije. Tako menim, da je bojazen, da se bo otrok zaradi teh kapljic preveč na sladko navadil, odveč. Duda - naša jo ima rada že od vsega začetka, ima zelo močan sesalni refleks in prične vleči vse, kar ji pride v domet njenih ust Tudi odjeico cuza, da ne govorim, kako si prste in celo pest tlači v usta - je že bolj zdravo, da sesa dudo, kot pa prste in tudi odvadit je lažje... Naš prvi pa je dudo zljubil ko je bil star cca. 2 meseca, prej je ni maral, pa smo mu ju večkrat poskušali uturit zvečer, ko so ga krči dajali. In potem se je dude sam dovadil, ko je bil star 21 mesecev, jo je imel pa takrat le še za spanje. No, vsak otrok je drugačen. OK, toliko zaenkrat od mene, upam, da mi bo uspelo objavit post, zadnjič mi je namreč spet nekaj štekalo.
|