Žabinčica
|
Dober večer. Sem še na hitro skočila v trgovino, zdaj pa počasi večerna rutina. Ta večji kar kašlja, pa malo je vroč tako da ta teden zgleda ne bo več nič z vrtcem in sankanjem. Je pa tukaj bilo danes zelo toplo, tako da se sneg kar topi in so že včeraj bili celi premočeni, ko so se sankali na hribu zraven vrtca. Zgleda, da bo konec zime, čeprav zdaj napovedujejo nekaj toplih dni, potem pa spet sneg , no bomo videli kako bo. IZVIRNO SPOROČILO: mamica deklicam IZVIRNO SPOROČILO: Žabinčica Mogoče pa boš ti prva bivša bodoča nosečka, ampak boš kar nosečka . Kdaj delaš test? Sladko...ja, res imaš dosti tega od palačink, preko kakšnih tortic, mafinov, keksov, kašen štrudel...ah, ja-se vidi da preveč tega jem. Čeprav za enkrat na srečo težo kar držim... danes je 28 dan cikla in glede na to, da sem imela cikle dolge med 24 - 34 dnevi, bom še kar malo počakala ja kar naj vas firbec matra, saj mene tudi sedaj, ko sem začela razmišljat. Imam samo še en test doma in ga ne mislim takoj porabit. Aja, no potem pa še kar par dni počakaj, da ne bo test prehitro narejen. Tačas pa ... IZVIRNO SPOROČILO: briljantina Kar zadeva OD - nam so ga kar ukinili, sicer smo pa že lansko leto imeli minimalnega. Da ne govorim od vrtca, ki ga plačujem kar lepo. Nimam sicer nič proti, sem z vsem zadovoljna, ampak če bi bilo plačevanje pravično razdeljeno, ne pa da brezposelne mam'ce "tehanirajo" okrog in hodijo na kavice, otroka imajo pa praktično zastonj v vrtcu. Veš kaj pa je meni bolj mimo...takšne, ki so kao samohranilke in imajo v resnici partnerje, pa jim finančno gledano res ne bi bilo treba se tega it... Še bolj pa takšne, ki se kopajo v denarju in se vseeno trudijo na vse pretege, da bi iztisnile vsaki cent, ki se da-npr. si podaljšujejo porodniške, čeprav v resnici ni nič z otrokom narobe, ali pa sedijo med nosečnostjo na bolniški, čeprav ni nič z njimi narobe-v resnici namreč pohajkujejo lepo naokrog. In to ljudje, kjer sta oba partnerja na dobrih položajih, z res dobrimi plačami...ja, ampak - če jim država to omogoča, kot pravijo sami . Meni pa se ob takšnih obrača želodec...kvazi slovenskih intelektualcih in strokovnjakih z raznimi nazivi, kjer je navzven vse tako lepo, odzadaj pa je slika malo drugačna....Tudi zato smo danes, kjer smo... No, pa da bo kakšna lepša tema za konec dneva - kaj boste kaj počele za podaljšan vikend, ki se počasi bliža?
|