Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2012 12.12.2012 8:07:04
|
|
|
|
ta*mala
|
oreh, močno, močno stiskam pesti, da boš ta mesec rozika Le glej, da bomo lahko drug teden čestitale! LS, kako se pa včlaniš v klub belih gat če se članstvo manjša, potem morete pa kako na nov sprejet, da bo spet uravnoteženo
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2012 12.12.2012 8:47:57
|
|
|
|
Shana86
|
Najprej glavno: oreh tudi jaz močno navijam, da te pobarvamo v roziko Punci, ki sta se pogovarjali o zanositvi tik pred M: ne, ne moreš zanositi izven časa ovulacije in pika. Sori Za zanositev rabiš jajček in spermij in če en manjka, ne gre, pa če se postaviš na trepalnice. Lahko da imaš ravno v mesecu zanositve ful pozno ovulacijo, ampak potem bi v primeru nezanositve menstruacija zamujala vsaj dober teden. Tako da ja, lahko zanosiš npr. 26. dan cikla, ampak ne, ne moreš zanositi 2 dneva pred menstruacijo So še tiste ultra redke, ki imajo >1 ovulacijo na cikel, ampak še to se zgodi večinoma znotraj nekaj dni. Anonimen: nekje sem prebrala, da se slabost zaradi nosečnosti lahko pojavi že en teden po ovulaciji. Tako da mogoče... ta*mala: razumem, kako se počutiš. Tudi meni s tem mesecem poteče pogodba in potem ne vem, kako naprej. Sem sicer nekaj na pol zmenjena za februar, ampak tisto bo za par mesecev, potem pa? Ampak zanositi bom vseeno poskušala, že itak čisto predolgo traja. Pri meni nič novega. Sovražim klomifen, prvič v življenju mi ni kaj preveč do ... Tnx. Obup od hormonov. Do dneva D pa še dober teden.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2012 12.12.2012 9:48:01
|
|
|
|
curly
|
ooooooooorrrrrrrrrrrrreeeeeeeeeeeeeehhhhhhhhhhhhhhh, jaz mislim, da je to to! Ne bom ti čestitala, ker čestitk še ne sprejemaš, ampak močno stiskam pesti, da bo jutri bolj močna črtica, v petek še bolj pa verjetno boš delal test še v soboto, nedeljo in ponedeljek (torej, naj bo črtica vsak dan bolj izrazita), da boš lahko verjela (tako se vsaj meni naredilo). V ponedeljek visoka beta, avgusta pa prijokata na svet Špelca in Mihec! Woooooooooohoooooooooooooooooooo, ful sem excited zate. Upam, da se nama z GregUr kmalu pridružiš pri Avgustovkah! Aja, glede stopke, sem prepričana, da ni ne duha ne sluha o stopki v tvoji krvi! Glede črtice pa, tudi jaz sem najprej pogledala, če je enako široka, da se ne bi nasankala, kot sem se že in ja, če je enako široka, potem ni PCO črtica, ker tista je tanka kot lasek! LS, bele gate? JAAAAAAAAAAAAAAA, kdaj lulaš??? A V G U S T A B O N O R O V P O R O D N I Š N I C A H, TO VAM ŽE DANES POVEM!
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2012 12.12.2012 9:51:54
|
|
|
|
Anonimen
|
Moja tečka je prispela, tako da gremo v novi krog. anonimna
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2012 12.12.2012 9:55:30
|
|
|
|
LittleSun
|
curly ti optimist ti ta mesec bom preskočila to fazo z lulanjem, moram šparat teste za naslednji cikel s klomifenom
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2012 12.12.2012 10:27:05
|
|
|
|
HeLenčica
|
Oreh
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2012 12.12.2012 10:33:05
|
|
|
|
waja
|
Shana se strinjam s tabo, saj tudi če bi res prišlo do pozne ovulacije se jajčece itak oplodi v jajcevodu kolikor jst vem in potuje nekaj časa do maternice, kjer se vgnezdi. Možno je, da tudi v primeru oploditve pride do nekakšne M, ampak v nobenem primeru test ne more pokazati nosečnosti 5 dni po oploditvi... Upam da imam prav
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2012 12.12.2012 10:40:52
|
|
|
|
bybyka_1987
|
potem bo ze drzalo :) ker nisem in nisem mogla pocakat sem nardila clearblue in je ja - sicer pa sem tik pred plodnimi dnevi (2dni se manjka) in grem nov krog :) sem pa sinka tudi dobila s pomocjo klomifena ze blo prvi cikel pozitivno :)
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2012 12.12.2012 10:47:29
|
|
|
|
lily32
|
oreh, se smejim in imam solzne oči ob branju tvojih postov. Močno, močno stiskam pesti, da bodo črtice vsak dan močnejše.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2012 12.12.2012 10:57:46
|
|
|
|
Penny
|
Oreh, držim pestke, da je + tapravi .
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2012 12.12.2012 11:22:57
|
|
|
|
puppe
|
oreh držim pesti da bo + vsak dan močnejši in ti pošiljam veliko ta mesec je pa res vesl....nepravimo mu zastonj veseli december jaz pa še sem v pričakovanju....sem bila firbčna če se je kaj prijelo ta mesec in sem šla delat test, ki je pokazal - dobila naj bi jo 14. ali 15. tako da vse je še mogoče.....gate so zaenkrat še bele
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2012 12.12.2012 11:59:39
|
|
|
|
witch
|
oreh da bo črtica v petek vesela in debela in močna in bo pokazala življenje pod tvojim srcem Moje joške so še kar boleče, spodnji del trebuha še čutim ni pa nekih večjih krčev. Še samo dva, tri dni počakam in bom približno vedela na čem sem (če se seveda M ne spravi zamujat).
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2012 12.12.2012 12:07:16
|
|
|
|
Penny
|
puppe, prezgodaj je še, ampak te ćist štekam, da si neučakana
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2012 12.12.2012 12:23:15
|
|
|
|
Katte
|
oreh, močno držim pesti, da je to to (na rokah in na nogah). Prepričana sem, da je. Čestitala ti bom pa, tako kot druge, šele, ko boš tudi ti sigurna . Go stare borke, go!!!
Our miracle baby boy is in my arms (Mar 2013). First loss in May 2014, at 6+2 wks. Our 2nd miracle baby boy born in Feb 2015. 2nd loss in Jan 2017, at 4+5 wks. 3rd loss in Jul 2017, at 14+4 wks. Still hoping.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2012 12.12.2012 12:23:46
|
|
|
|
NeJa88
|
Oreh, brez čestitk, ampak kot vse ostale sitkam pesti da bo točno tako kot je curly napisala :) Zanositev 2 dni pred M: je nemogoča, razen če potem krvavitev ni M, ampak pač neka druga krvavitev, imaš potemtakem O kasneje in ko ti zaostaja prava M si nosečka že skoraj 2m :D Super bo avgusta v P :) Skratka 2013 bo poln novih malih sončkov. Jupijej
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2012 12.12.2012 12:54:38
|
|
|
|
Nessika18
|
No punce berem te poste o zanositvi 2 dni pred M itd. in punce če se ne motim je nedolgo nazaj ena napisala da je imela O v času M, ker je stvar taka, in tu se marsikdo zmoti, ovulacija ni pogoj za M, pomeni da ima ona lahko 2 dni pred M ovulacijo in dobi M čez 2 dni in je tudi možnost zanositve, možno je vse..cikli so različni, ljudje smo si različni, in mislim da nas glede tega niso narobe v šoli učili, če pa se motim pa se prosim pritožite na zdravstvene šole da nas narobe učijo.. Oreh držim pesti
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2012 12.12.2012 13:25:33
|
|
|
|
Shana86
|
Nessika: ja, smo si različne, ampak ene osnove biologije pa vseeno veljajo. Menstruacija je vezana na ovulacijo, in ne obratno! Tako da M 2 dneva po O ni možna, O med menstruacijo pa je; ker to pomeni, da bo naslednja M pač prišla toliko prej. Ovulacija JE pogoj za menstruacijo, sicer krvavitev ni menstruacija, ampak medciklična krvavitev ('anovulatorni cikel'); ker je definicija menstruacije krvavitev, ki v 12-16 dneh sledi ovulaciji. Okej, tale luteinska faza lahko mal ven seka (to je tisto, da smo si različne), ampak O pa mora biti. Poleg tega lahko tisti + na nos.testu naredijo tudi drugi, HCGju podobni, hormoni. Npr. LH vrh pred ovulacijo. Se strinjam z Nejo - če pride krvavitev dva dneva po ovulaciji, je to krvavitev v začetni nosečnosti/zaradi hormonskih nihanj, ne pa menstruacija. bybyka, sinka si dobila s klomifenom? Kako pa je kaj izgledalo tista dva tedna od O do neM? Saj vem, preveč se opazujem, ampak jbg, take smo, če je želja velika
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2012 12.12.2012 13:42:27
|
|
|
|
oreh
|
Najnajnajlepša hvala za lepe želje in držanje pesti! Itak, da bom že jutri lulala spet, če ne bo jutri pa naj bo v petek močnejša! Sicer se delam kot, da je vpliv stopke, da ne bom pol razočarana. Bom pa mogoče vendarle prijetno presenečena. Sem ravno bila na kofetu in seveda takoj 2 novici o novih nosečkah, pa me je to tako lepo pri srčku pogrelo, prvič, da nisem pol doma takoj v jok in na drevo. Jaz tudi verjamem, da ne more biti 2 dni po O menstruacija, lahko pa je izvenciklična krvavitev.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 12.12.2012 14:01:45
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2012 12.12.2012 14:02:39
|
|
|
|
anckica
|
GREGUR še enkrat čestitam za lepi plusek in ti želim zdravo in uspešno nosečnost do konca OREH veliko da bo vsak dan močnejša , ki ti bo avgusta prinesla dva lepa No da vam povem mojo situacijo, ker se že glih pogovarjate o O...jst še vedno nimam , včeraj sem bila pri G in mi je naredil vaginalni pregled. Rekel je, da je sluznica zelo odebeljena in me poslal delat še enkrat urinski test pri njih in je bil -. Rekel je da mi ne more dati tablet za sprožitev , ker ne vidi znakov transformacije (to pomeni da ni videl nekega kroga ki nakazuje da bo prišla). Moj prejšnji cikel je trajal 41 dni, ta zdej je pa dolg že 49 dni. Prejšnja se je začela 26.10. in prvi nezaščiten spolni odnos sva imela 23.11., ker sva hotela delat na šele decembra in sem mislila da tako pozno ni šans da je O. Naj še omenim da je temeljito pregledal če je kje kakšna cista in je ni... Čez 14 dni če ne dobim in bo še vedno test -, moram nazaj k G... Čisto sem ker me tako heca vse skupaj. Da vam pa povem da so me prvo bradavice ene 10 dni nazaj zelo bolele, sedaj imam pa zelo boleča in ogromna prsa + utrujena sem nonstop. Poleg tega sem imela parkrat krvav robček ko sem pihala nos (ampak mislim da če bi se mi količina krvi zaradi nosečnosti povečala bi se moral na testu pokazati )... Kaj ve mislite o vsem tem?
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2012 12.12.2012 14:24:03
|
|
|
|
Shana86
|
anckica ne razumem tvojega ginekologa - urinski test lahko delaš doma, zakaj te ni poslal na krvnega? Jaz bi ga na tvojem mestu to vprašala ali pa bi šla samoplačniško. Urinski so tako-tako (kolegica je prej na UZ vidla zarodkov utrip kot plus na urinskem testu...), krvni je pa ziher. Aja pa ne bom odnehala, ker sem trma Kako lahko zanosiš izven ovulacije? Ne razumem. Za zanositev rabiš jajčece in spermij. Brez tega zanositve ni. In jajčece se sprosti v jajcevod izključno in samo ob ovulaciji. Potem je sposobno oploditve še 6-12 (po nekaterih raziskavah 12-24) ur. In to je to. Spermiji pa preživijo do pet dni, se prav smo v ciklu plodne max. 6 dni. In to so t.i. plodni dnevi okoli ovulacije. Ne vem, kako so prišli do tistih 5%, ampak če niso vsem ženskam gledali, kdaj imajo O (in to UZ, ne da so jim same povedale) in jih gledali, da res niso imele SO v tistih šestih dneh, potem je to privlečeno za lase. Takele fame me malo pogrejejo... Okej, zanositev je čudež, ostanimo pri tem Drugače pa imate prav - lepo se imejmo radi, pa ni važno, kdaj so plodni dnevi in kdaj ne... Itak če jih računamo, jih zgrešimo v obeh primerih - če hočemo in če ne. Trenutni izkupiček mojih kolegic, ki so se šle varne dneve, je 100%. Vse so namreč v enem letu pridelale
< Sporočilo je popravil Shana86 -- 12.12.2012 14:35:38 >
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2012 12.12.2012 14:29:27
|
|
|
|
Penny
|
Anckica, mene bradavice bolijo dan po ovulaciji in potem še par dni. Mogoče je pri tebi bilo ta ciklus isto in jo (ne) boš dobila čez 4 dni .
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2012 12.12.2012 15:38:56
|
|
|
|
tara.81
|
Joj, oreh tudi jaz ti pošiljam en kup in držim pesti, da je res to to!! Jaz sem pa dočakala O! včeraj sta se lepo izrisali obe črtice na O lističu, izcedek je tudi tukaj, zdaj čakam sam še BT, da se dvigne. Sem pa danes sitna in jezna na cel svet, bi se kar kregala in vse mi gre na živce. pa da ne govorim o izbruhu mozoljčkov na obrazu. sem hujša kot kaka pubertetnica
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2012 12.12.2012 16:28:33
|
|
|
|
monsy
|
OREH tudi jaz ti še ne bom čestitala, ker tega nočeš....čeprav vem da je to TO!!!! Res ti privoščim iz vsega srca,...
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2012 12.12.2012 17:02:36
|
|
|
|
bybyka_1987
|
Shana86 zdravo ja sinek je prisel s pomocjo klomifena ker nisem ovulirala....al neki takega zgleda pa nekako tako ko je ovulacija prisla sem imela mocnejse bolece jajcnike sploh po desni in vec sluzi...pa temperatura je bla za celo stopinjo vec to pa je vse...obcutki se povecajo...menstruacije pa potem ni bilo vec...so me pa pred "prihajajoco"" M spet boleli mocn jajcniki in krci nardila testek tam nekje 9 dan po O in je bil sibek plusek ki pa se je vztrajno temnil in izstopal :)
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?