RE: Julijke 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Martyna83 -> RE: Julijke 2013 (3.12.2012 8:35:29)

NSanja dobrodosla,... jaz sem povedala takoj v cca 6t ko sem imela prvi pregled,..ker sem v sluzbi morala povedat tudi ta dan da so me premestili na lazje delovno mesto,ce ne bi dvigovala zelo tezke stvari (trgovina) in ker sem povedala v sluzbi kjer poznajo moje domace sem mogla tudi domacim, da nebi izvedeli od tam,...danes imam drugi pregled in srcno upam da je vse o.k. sem v 10 tednu,...uzivajte in pozdravite svoje busije,..

NSanja -> RE: Julijke 2013 (3.12.2012 8:54:10)

Martyna83 sem malce pobrskala po forumu za nazaj in sem videla, da ste to temo že malce obdelale. Jaz sem imela prv UZ v 6t2d in sem tudi že slišala bitje srca. Ta UZ sem si sama plača, ker kar nisem mogla verjet, da sem res zanosila. V sredo pa imam prvi formalni pregled pri moji ginekologinji in dvojni hormonski test (samoplačniško). Konec tedna bova potem povedala domačim.

Se je še katera odločil za neinvazivn dvojni hormonski test?

zoya30 -> RE: Julijke 2013 (3.12.2012 9:04:51)

Dobro jutro so[sm=nosecka.gif]

kako ste? jaz nisem niti pisat mogla tle gor ker mi je blo prejšnji teden neznosno slabo[sm=smiley11.gif] in nisem vase spravila skoraj nič, razen par litrov kokakole, pa še prehlajena sem bla in sem še vedno. v glavnem zgleda da bo isto kakor v 1 nosečnosti[sm=zmeden.gif].
Zaradi slabosti sem bila primorana da povem še domačim- so bili veseli zeloooooooo[sm=jezicek.gif]

Dobrodošle vse nove mosečke, spet vas je cev kup[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Čebelčk -> RE: Julijke 2013 (3.12.2012 9:33:06)

Nosečke srečke, če katero zanima, v Ljubljani tudi poteka joga za nosečnice :)

Vsak četrtek ob 16.15h
http://www.cityoga.org/index.php?page=joga_tecaji#joga_opis

mami 26 -> RE: Julijke 2013 (3.12.2012 9:46:38)

NSanja jaz bom delala test dvojnega hormona (mi je ginekololog rekel) pri nuhalni bom to vse skupaj naredila...

Pri meni nič novega slabost je danes spet malo prisotna..izcedki tko tko komaj čakam torek da grem spet na UZ [sm=smiley1.gif]

Pa [sm=bravo.gif] novim [sm=nosecka.gif]

pogrešam pa Anem [sm=zmeden.gif]

majdy -> RE: Julijke 2013 (3.12.2012 10:12:45)

Pozdravljene! Midva sva povedala domačim nekje v 7. tednu. Anem se skriva v fb-skupini, pridružite se nam tudi tam, saj res veliko kramljamo!

zoya30 -> RE: Julijke 2013 (3.12.2012 10:33:01)

jah nekatere nimamo FB, tako da klepetamo tu.
JAZ sem ga zaprla ker sem imela probleme[sm=smiley13.gif]

mami 26 -> RE: Julijke 2013 (3.12.2012 10:39:11)

kje pa je ta fb skupina?

baby1978 -> RE: Julijke 2013 (3.12.2012 10:48:06)

Hello punce. mene se kr slabost daje, ampak zdaj ze vsaj kaj pojem. tudi jaz sem se odlocila za dvojni hormonski test....sem pri prvem otrokecu tudi bila. jaz imam ze naslednji teden test + nuhalna. otrociceka tu pa tam poslusam preko angelsound- je v polnem gibanju.

mami 26 -> RE: Julijke 2013 (3.12.2012 10:51:35)

blagor se tebi [sm=bravo.gif] baby1978 ker imaš že nuhalno... komaj čakam da jo imam jaz, šela 3.1. pa sej bo kmalu [sm=smiley36.gif]

a pri nuhalni ti že ugotovijo spol?

majdy -> RE: Julijke 2013 (3.12.2012 10:59:18)

Žal za tiste ki nimate fb-ja, skupina je skrita in popolnoma nevidna, za pridružitev pošljite ZS strelki87

Sonce32 -> RE: Julijke 2013 (3.12.2012 10:59:32)

Živjo, punce [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Dobrodošle vse nove [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]

NSanja, jaz sem domačim povedala po prvem opravljenem nosečniškem pregledu, ostalim in v službi pa bom povedala po opravljeni nuhalni v 12. tednu. Še dobra 2 tedna. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Se mi zdi bolje malo počakat (če le lahko), kot pa prezgodaj razglaševat in nato v primeru bognedaj hudega vsem razlagat, kaj in kako. Je pa to čisto osebna stvar in vsaka pri sebi ve, kako je najbolj prav. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image] Omenjala si dvojni hormonski test. Zakaj si se odločila za njega? Čemu on služi in kdaj naj bi ga sploh nosečnica opravila?

Čebelčk, hvala za link. Tudi sama se bom vpisala v neko vadbo za nosečnico zaradi težav s hrbtenico. Ne vem pa, kaj je za to bolj priporočljivo, joga ali pilates? Z nobeno od teh dveh vadb se nsiem ukvarjala pred nosečnostjo.

Prov sočustvujem z vsemi, ki imate razne krče in slabosti. Upam, da vse to čimprej mine, da lahko začnete uživat v vaših nosečnostih. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Me pa obenem tudi malo skrbi, ker sama v 10. tednu še vedno nimam nobenih neprijetnih simptomov oz. težav razen tega, da pogosteje hodim na wc in v trebuhu občasno čutim kako špikanje ali rahlo bolečino kot pred M, ki pa nikoli ne traje dolgo. Apetit imam nespremenjen, slabosti nobene. Je še kaka med vami, ki nima večjih simptomov? Zdaj pa že res nestrpno pričakujem nuhalno, da me malo pomiri.

Papa 

NSanja -> RE: Julijke 2013 (3.12.2012 11:17:58)

Sonce32 Jaz sem bila v 6 tednu na UZ Pri dr. Reš, v Dravljah. Svetoavala mi je ta test, ker prav tako, kot nuhalna svetlina neinvaziven..torej neškodljiv plodu. Cena je pri njih 40 eur. Glede na to, da je možno prispevati k boljšim rezulatom sem se odločila za ta test.

Tole sem našla pri ata Googlu:

Dvojni hormonski test

Če meritve nuhalne svetline kombiniramo z dvojnim hormonskim testom (določanje koncentracije prostega β- HCG in PAPP-A v krvi nosečnice), dobimo mnogo bolj zanesljive rezultate, oz. zelo izboljšamo napovedno vrednost kromosomskih napak.
Ugotovljeno je, da najboljše rezultate dosežemo, če odvzamemo kri v 8. tednu nosečnosti, ultrazvočno preiskavo pa naredimo pri izpolnjenih 12.tednih.

Lep dan vsem [sm=bravo.gif]

ursika_ursi -> RE: Julijke 2013 (3.12.2012 11:30:54)

Punce, jaz vam ta DHT priporočam v primeru slabega rezultata nuhalne, drugače pa ne, ker vas lahko samo hudirjevo prestraši, tako da premislite [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

NSanja -> RE: Julijke 2013 (3.12.2012 11:49:54)

Tudi pri nuhalni so lahko slabi rezultati pa se vseeno nosečnice odločajo zanjo. Dejstvo je, da se z leti tveganje povečuje, ne pa v taki meri, da bi bilo zaskrbljujoče. Mislim, da je stvar posameznika ali bo presejalne teste opravljal ali ne.
Mislim pa, da moramo pozitivno razmišlati, ker nas bo to mirilo čez celo nosečnost.

Jaz vsem želim, da bomo rodile ene fletne zdrave sončke. Upam tudi, da bi se lahko kdaj dobile, da ne bo ostalo samo tukaj na forumu.

ursika_ursi -> RE: Julijke 2013 (3.12.2012 12:00:23)

Gre se za to, da itak dobiš napotnico za AC če je rezultat res katastrofa. tale DHT pa lahko samo po nepotrebnem prestraši. Se pa itak vsaka sama odloča.

pikapoka35 -> RE: Julijke 2013 (3.12.2012 12:15:17)

Živjo srečke [sm=nosecka.gif] kako ste kaj ?? Dobrodošle vse nove !! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Nas je pa res že kar velik...bom mogla spet mal seznamček posodobit.... Zato dejte vsaj ta nove in tudi tiste ki vam v seznamčku kaj manjka - sporočit vse podatke da jih vpišem v seznamček. Da pol ne objavljam vsake pol ure nov seznam ker dobim vsake tolk kak nov podatek. Torej - tiste, ki vas v seznamu še ni - sporočite podatke in potem vse vpišem.

Slabost .... ja se umirja.... mi pa je še vedno slabo na momente, sploh med vožnjo, če grem kam v trgovino kjer ni nobenga zraka in je vroče... pa tut tko kdaj doma...sploh proti koncu službe popoldne sem že precej utrujena in takrat mi je ponavadi tut slabo.... ampak gledam da imam pri sebi vedno kaj za dat v usta, pa vodo...pa je pol kar kmalu bolje...

Drgač pa Sonce32 jaz sem ti kar mal fouš da nimaš nobenih znakov... Tko sm jst mela v prvih dneh nosečnosti.... pa je blo vse OK tako da glej tut take nosečnosti so...pa je vse v redu.

Dvojnega hormonskega testa jaz ne bom šla delat...mi tut G ni tega priporočil in ne mislim že zdej zarad tega paničarit.... Bom vidla kaj bo na NS pol pa naprej... če bo karkoli (bog ne dej) bom šla pa itak po moje kar na amniocentezo.... ampak upam seveda na najboljše in da bo vse ok....

A folno ve še kej jeste ? Jaz sicer še vedno jem Elevit... vendar ga res vedno vzamem preden grem spat da mi ni slabo po njem... in zaenkrat je tko OK in deluje [sm=smiley36.gif] Tut počutim se spet odlično odkar ga spet jem....sem ga za ene 14 dni prenehala ko mi je blo slabo po cele dneve... očitno mal vitaminčki delujeo tut name [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Nč uživajte, lepo se imejte, naj vam bo čimmanj slabo in ne pozabite....božajte svoje bušije [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

mami 26 -> RE: Julijke 2013 (3.12.2012 13:09:01)

kaj so pa mene zdaj [sm=smiley7.gif][sm=smiley7.gif] to naše zdravstvo je katstrofa!!!!! v roki imam papir od ginekologinje,da ne smem delat oz non potest al kar koli že...drugi papir od komisije,da moram 4.12. v službo in kaj zdaj [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]
mi pravi zdravnica oz sestra da moram za en teden it v službo ali dat ure ali dopust.... dokler se komisija ne odloči kaj bo naredila [sm=zmeden.gif] halooooo in jaz k imam kar težko delo oz dvigovanje teških škatel...ja valda delat..i če splavim koga pol tožit?? aja pa 6 let matranaj na ginekološki da sm zanosila to tu ne šteje... kok mamo mi super zdravsto...pravna države se strinjam ja BANDA!!!! joooj tok sm jezna sori punce ampak mogla sm vam malo pojokat [sm=smiley19.gif]

grem na sončka da se malo pomirim [sm=smiley1.gif]

NSanja -> RE: Julijke 2013 (3.12.2012 13:35:59)

mami 26 sj tole je res za zjokat. A v službi se pa samoiniciativno ne moreš nič zmenit?Ginekolog že ve zakaj je napisal tako mnjenje. Plus tega, da naj bi se po 6 letih zdaj sekiranje nehalo...ne pa še bolj stopnjevalo.. Groza kaj se dogaja..

Želim ti, da urediš in ostaneš doma. In čim manj se sekiraj vse to bolj škodi...

mami 26 -> RE: Julijke 2013 (3.12.2012 15:14:35)

2 uri telefoniranja od ZZZS do ginekologinja do...... mi je končno ratalo,da mi je ženska s katero sem hotela govort že pri pvem klicu pa mi je noben ni hotel vezat....pol k sm pa 1001x poklicala so mi jo pa vezal...no in ja mi je lepo rekla kam boste šla vi delat.če ste noseča- a bejž no.... kaj pa ja govorim po tel že dve uri vašim uslužbencom oh ja enih živcev je šlo...no jaz pa sem malo bolj pomirjena,ker mi ni treba v službo (sej jaz bi šla,ker je dolgčas doma.pa v službi mi ne bi bilo treba kuhat [sm=smiley36.gif] ampak se bojim za svojo pikico)
tko punce mal treba tčnart v naši "pravni državi" [sm=jezicek.gif]

hapy -> RE: Julijke 2013 (3.12.2012 15:30:15)

sonce... tudi jaz nimam nobenih posebnih težav.Občasno se pojavlja špikanje v jajčnikih in bolj je napet trebuh...to je pa to...

Komaj čakam na pregled 19. da ugledamo našo pikico, ker ko sem ga imela prejšni teden izredno zaradi težav (5Tin nekaj dni) je videla samo GV in ne tudi ploda.

Mami... kaj se pa tiče glede bolniške. Načeloma te odločbe pišejo bolj po "nikomer jasni"metodi. najbolj baje zaleže, če pritožba ne gre skozi to, da se najaviš tam na razgovor - osebno. Pol pa rata. Pomaga tudi, če dobiš iz službe opis del in nalog, tako da ti je lažje zagovarjat. Po navadi po tem osebnem razgovoru (ne glede na to ali gre za nosečnost ali kako drugo bolezen/poškodbo) dobi bolniško za dlje časa, saj je očitno, da tega dela ne moreš opravljati.
Drugače je pa zadosti, če daš samo 1 dan dopusta in ti zdravnik nato odpre novih 30 dni in nato že čez 14dni pošlje na komisijo podaljšanje (Da bodo lahko presvetli gospodje pravočasno odgovorili). Kar se pa obravnave pritožb tiče pa naj bi pritožba, ki je bila dana morala ležati v vložišču med 1-2t pred obravnavo. Sicer ne vem komu na čast ampak tako je.

LP

baby2012 -> RE: Julijke 2013 (3.12.2012 15:43:02)

Pozdravljene,

vas kaj zebe?[sm=smiley36.gif] Vidim, da je kar nekaj novih [sm=nosecka.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif].
Mene pa nekaj zanima, ko ste klicale, da ste se naročile za nuhalno, ali ste morale povedati prvi dan ZM ali PDP? Ker mene čedalje bolj muči to, da imam občutek, da bom imela nuhalno prepozno. ZM sem imela 19.9., na ultrazvoku mi je sicer rekla da je plodek en teden manjši, samo mene vseeno skrbi, da bi morala imeti nuhalno na podlagi ZM. Ker sem brala, da se v zgodnji nosečnosti velikokrat zmotijo pri meritvi, ker je plodek še premali in se ga ne da natačno zmerit. Ker če se gleda glede na ZM potem bom takrat 13t7d, če pa po velikosti ploda pa 12t6d. Kaj menite, se naj dogovorim za kateri drug datum?

ursika_ursi -> RE: Julijke 2013 (3.12.2012 16:28:42)

IZVIRNO SPOROČILO: baby2012

Pozdravljene,

vas kaj zebe?[sm=smiley36.gif] Vidim, da je kar nekaj novih [sm=nosecka.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] .
Mene pa nekaj zanima, ko ste klicale, da ste se naročile za nuhalno, ali ste morale povedati prvi dan ZM ali PDP? Ker mene čedalje bolj muči to, da imam občutek, da bom imela nuhalno prepozno. ZM sem imela 19.9., na ultrazvoku mi je sicer rekla da je plodek en teden manjši, samo mene vseeno skrbi, da bi morala imeti nuhalno na podlagi ZM. Ker sem brala, da se v zgodnji nosečnosti velikokrat zmotijo pri meritvi, ker je plodek še premali in se ga ne da natačno zmerit. Ker če se gleda glede na ZM potem bom takrat 13t7d, če pa po velikosti ploda pa 12t6d. Kaj menite, se naj dogovorim za kateri drug datum?

Ko kličeš, da bi se naročila na NS te vprašajo za ZM. Jaz sem imela ZM samo 2 dni pred tabo in imam PDP 24.6., nuhalno pa 13.12.- takrat bom 12t3d. Najbolj optimalni čas je med 12t in 14t, takrat ni plodek ne prevelik in ne premajhen[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

baby1978 -> RE: Julijke 2013 (3.12.2012 16:46:01)

Baby2012- jaz imam isti zm 19.09 in plodek zaostaja za 5dni. nuhalno+tri hormonski test imam 13.12.2012.
Glede trihormonskega testa, je skoraj 93%tocen, in ni nevarno za plod, medtem ko amniociteza, lahko usodna za otroka. Moj ginekolog- priznan dr. Miglar- mi jo strogo odsvetuje.
mami26- tudi jaz mam skoz neke komisije pa cudne zadeve z bolnisko. jutri ravno zjutraj ga sibam...upam, da resim karseda ugodno.
Glede izcedkov...sem jih jaz tudi mela v prvi nosecnosti in je bilo vse ok;)

baby2012 -> RE: Julijke 2013 (3.12.2012 16:53:49)

ursika_ursi saj jaz bi naj bila po zm tudi junijka, 26.6.. Samo meni ni jasno niti kje je dobila prvotni datum po zm 8t4d, pa potem en teden manj 7t3d. Za mene je en teden manj 7t4d[sm=smiley36.gif]. Po koledarčku na otročarijah pa piše da sem danes 10t5d, se pravi da sem bila pred 14 dnevi ali 8t5d ali pa 7t5d.Ne vem več kaj si naj mislim[sm=zmeden.gif]. Je pa fora, da bom imela nuhalno pri svoji ginekologinji in je sestra na pamet nekaj računala datume, ker ji en program ni delu. Zato nisem vedela ali se gleda zm ali pdp.Pa tam sem bila tako vesela da sem prvič vidla srčeka, da se mi ni zdelo s tem datumom nič narobe, zdaj pa ko berem kdaj imate druge nuhalno, sem pa začela malo računat.

Ja očitno bom mogla po službi osebno do nje, ker telefona ne dvigujejo radi [sm=smiley29.gif] in že cel popoldan klicem pa nič. Se bom probala zmenit za 24.12. tako da bom če se gleda po velikosti ploda takrat malo čez 12t, če pa po zm pa še tudi ravno prav 13t4d.

Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>