|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktober-november IVF/ICSI 2012
22.10.2012 19:11:15   
mami 26
latkauser posted image user posted image user posted image
silvamislim nate javi v petek, dnevi se pa vlečejo a..
Avonija kakšen pa je tvoj FSH? (pa pozitivno)

no jaz se pa psihično pripravljam na jutrijšnjo punkcijouser posted image komaj čakam da bo za mano...bom šla kr prvauser posted image

(odgovor članu Avonija)
Neposredna povezava do sporočila: 226
22.10.2012 19:16:24   
Avonija
Ne vem tocnih vrednosti, ampak vse hormone imam v mejah normale.

(odgovor članu mami 26)
Neposredna povezava do sporočila: 227
22.10.2012 19:18:11   
mami 26
kako pa potem veš da imaš slabe celice...
jaz sem imela fsh tudi 22,1 že,pa mi še noben ni dal potrditve da imam slabe celice user posted image

(odgovor članu Avonija)
Neposredna povezava do sporočila: 228
22.10.2012 19:33:09   
Avonija
Ker mi celice rastejo počasi imam potem punkcijo šele 17. ali 18. dan. V postopku, ko sem jo imela na 15. dan, ko sem še kar hitro reagirala na stimulacijo, sem imela en najboljši zarodek. V postopku, ko sem imela punkcijo 18. dan, se pa sploh ni nobena oplodila in naj bi imela transfer že 2. dan. V naravnem ciklusu imam ovulacijo 13. ali 14. dan. Z injekcijami pa se vse tako zavleče....
In tudi na zarodkih se vidi:
v 1. postopku sem imela 6 celic, 4 so se oplodile, vstavili so mi 4- celični zarodek, boljšega ni bilo. ( na 3. dan more biti vsaj iz 8. celic)
v 2. postopku sem imela 7 celic, 4 so se oplodile, vstavili so mi en 8-celični in en 4- celični zarodek
v 3. postopku sem imela 4 celice, nobena se ni oplodila
v 4. postopku sem imela zdaj 9 celic, 3 so se olpodile, vstavili so mi dva 2 6- celična zarodka, tretji 6- celični ni dočakal zamrznitve.

Sem bila pa pred temi postopki že 3x noseča in to 3x izvenmaternično. Doktor pravi, da je možno, ker nimam jajcevodov več, da so jajčniki postali zaspani, ker zaradi zakrnelih odrezkov ni več dobre prekrvavitve v jajčnikih.

Vmes med 4. postopki sem bila tudi na dveh spontanih in na UZ so celice rastle zelo hitro, punkcijo bi morala imeti že 13. ali 14. dan, ampak je doktor predvideval da bo ovulacija na 16. dan, ker imam kao daljše cikluse in smo tako 2x zamudili ovulacijo, za spunktirat ni bilo nič več.

(odgovor članu mami 26)
Neposredna povezava do sporočila: 229
22.10.2012 19:36:20   
Avonija
Aja, hotla sem povedat to, da z mojimi naravnimi celicami ni nič narobe, samo zaradi stimulacije postanejo švohnejše in tako doktro krivi moje celice, da sem slaba, se izrazi user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Avonija)
Neposredna povezava do sporočila: 230
22.10.2012 19:41:35   
mami 26
ufffff ostala brez besed..
kaj vse moramo narediti jooooj.... no jaz imam pa od 3-5 celic dvakrat brez ET, dvakrat dva vstavljena(1x blastocista)... enkrat 1 vstavljen (morula)
kadr je bil ET je bil vedno 5 dan. zdaj bom najbrž prosila 3 dan...sej newem kaj je bolje
prosila sem za koncesijo v prago pa so se vseno kljub visokim fsh-jem odločili še za en postopek (zadnji) pa mislim,da imam tudi jaz slabe celice,sam potrditve mi ne dajo user posted image

no ampak tudi me vse bomo enkrat srečke user posted image

(odgovor članu Avonija)
Neposredna povezava do sporočila: 231
22.10.2012 19:57:52   
Avonija
No, vidm, da imaš tud ti pestro user posted image
Ja, res, kaj vse mormo dat eni čez....
Po moje je boljše, če so et-ji na 5. dan, vsaj vidiš, kaj dejansko je ostalo od zarodkov in kakšne kvalitete so. Ker, če ne preživijo v laboratoriju v idealnih pogojih, v nas še težje preživijo...Jaz si pa tako zelo želim transfer na 5. dan user posted image
O Pragi še nisem razmišljala, imam še 2 postopka za ponucat, če pa tud v tistih dveh ne bo nič, potem bomo širili obzorja user posted image user posted image user posted image
Res upam, da nam tem, ko si to resnično želimo, enkrat rata! Tako ali drugače....
Držim pesti za vse, vas skos spremljam, čeprav redko kaj napišem, se mi zdi, da je bila večina že napisana. user posted image

(odgovor članu mami 26)
Neposredna povezava do sporočila: 232
22.10.2012 20:36:27   
Anem
Anonimna hehehe... Tomaževiča? Ojoj hehehehe

ve se počutite sexy, mene pa ful emocije dajejo... Aja punce, ve boste abstinerale do rezultata? Ne boste nič seksale? Jaz sem rekla mojmu, da naj kar potrpi in tokrat bom delala vse drugače, kot je bilo prvič user posted image

latka čestitam za pozitiven krvni teste!!! user posted image user posted image

silva ne razmišljaj o znakih saj so si znaki zelo podobni user posted image

Avonija jaz sem tudi že počasi jezna, že drugič se mi je zgodilo da je od 16ih celic končni razultat samo dve celici, zdaj sem imela celo 10 zarodkov in na koncu sta preživela samo dva user posted image user posted image user posted image Na transferu sem vprašala Zorna, če mi lahko pove svoje mnenje oz. če so mogoče krive moje celice in je rekel, da naj se o tem pogovorim s svojim G... mislim, če me pa kaj razp*** me pa to!

mami 26 srečno na punkciji! Čim več lepih celic in kvalitetnih zarodkov user posted image user posted image

Jojjj jaz sem komaj 2. dan po ET... kje sta še dva tedna noooo... men se bo zmešalo user posted image

Zdaj je spet zatišje pred pluski in upam, da bo katera v kratkem poročalo o plusku user posted image user posted image

(odgovor članu Avonija)
Neposredna povezava do sporočila: 233
22.10.2012 21:05:49   
stella2013
Anem,

jaz sem 7. dan po in se mi že malo blede. Še posebej danes, ker sem dobila glavobol, kateremu vedno naslednji dan sledi M. Samo da jutri mine, bojim se, da ne bom niti imela priložnosti delati testa. To je moj 1. postopek, imela 8 celic, počakalo 5 blastocist, vstavljena 1. Če mi ne uspe upam na zamrznjenčke.

(odgovor članu Anem)
Neposredna povezava do sporočila: 234
23.10.2012 8:24:13   
andreja_p
latka čestitam za tako lepo beto. user posted image user posted image user posted image Imava pa isti dan UZ user posted image .Sam ti si v MB,jaz pa v LJ.Kako se počutiš?
stella2013 sej bo sam obtimistično razmišljaj,imaš pa še zamrznjenčke,kar pa tud ni za obupat.Men sta se ta mesec ravno ta vgnezdila,kar sem najmanj pričakovala.Držim pesti zate in za vse ostale.
Glede znakov pa naj rečem tako:mene so noro bolele prsi,me pred tečko nikol ne,pa zvijal me je kot pri norcih,nikol tak pred tečko.Pa najbolj sem potem posumila,ko se mi je na 7 dan od ET pokazalo čist mali rjav flek na vložku.ko sem mislila da se bo že vlilo.In potem na 10 dan delala test ki je pokazal pozitivno.Ko boste nosečke se boste počutile čist drugače in ne boste v dvomih,vsaj jaz sem se.
l.p.

(odgovor članu stella2013)
Neposredna povezava do sporočila: 235
23.10.2012 9:01:57   
stella2013
andreja_p najprej čestitamuser posted image . Koliko postopkov imaš za sabo in kako so potekali?
Verjetno v prvem postopku doživljamo največji pritisk, saj upamo, da nam v prvo uspe in se rešimo, potem pa vsaj mene vsak slab znak tako prestraši, da postanem žalostna in pesimistična. Verjetno si v drugo bolj sproščen in se ne sekiraš za vsako malenkost.

(odgovor članu andreja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 236
23.10.2012 9:43:23   
andreja_p
stella2013 hvala za čestitke.
Za sabo imam 2 postopka,nato v drugem postopku sem še pridelala zamrznječka in seveda ker ni uspelo z svežim zarodkom,sem se potem odločila da grem v septembru pa te dva in seveda cela živčna čakala,če se bosta odmrznila,od 7:30 pa do 11:00 ko so mi jih vstavili.Sem pa imela minimalno dozo zdravil,da je bila ovulacija čim hitreje mimo.Tudi sama sem v prvem postopku preveč pričakovala in seveda bila popolnoma na tleh ko sem začela krvaveti,nato sem v drugem postopku bila poštno zmatrana,ker sem imela dolg postopek in pikanja vrh glave in seveda po ET noro bruhala,da sem v dveh dneh dehidrirala in seveda bila v bolnici 10 dni.Ko sem že upala da se je prijelo,ker sem bila cela napihnjna,sem potem doma začela izgublati to vodo in trebuh je uplahnil.Tako sem vedela da spet ne bo nič.In v tem postopku sem si rekla:to je zadnje kar naredim v LJ,potem grem pa v MB,ker ne prenesem bolečine punkcije.In seveda me je to presenetilo,tako da sedaj se nič kaj preveč ne veselim,saj bi rada dala 1UZ mimo in da mi povedo,da je vse o.k.Potem bom lažje zadihala.Včasih moraš res odklopit,ker se ti lahko zmeša od vsega tega,se pa z vsakim postopkom močnejši.Veš kako pravijo.kar nas ne ubije nas naredi močnejše.Tako da pogumno,pa ne izgubi upanja.

(odgovor članu stella2013)
Neposredna povezava do sporočila: 237
23.10.2012 9:46:44   
oreh
Živjo!
Najprej hvala za vse nalulane pluske in s tem dvigovanjem optimizma, da pa vendarle lahko uspe že v tem postopku. user posted image user posted image
Včeraj sem se naročila na pregled pred 2. IVF pri Rešu. Partner ne more takrat zraven, pa saj ga Reš ne bo pogrešal, a ne? Mu ni treba oddat semena, a ne?

Srečno vsem, Silva tebi pa še posebej!

(odgovor članu mami 26)
Neposredna povezava do sporočila: 238
23.10.2012 13:06:54   
mami 26
user posted image user posted image za pluske

jaz sem preživela punkcijo-no itak se to preživi user posted image sej ni tok hudo....
pridelali smo 4 celice to je glih prav za dva otročka zdaj pa pol še dva user posted image
v nedeljo ET,če ne bo kaj drugače,v četrtek pokličem da vidimo kako navihani so najini otroc že zdaj user posted image user posted image

(odgovor članu oreh)
Neposredna povezava do sporočila: 239
23.10.2012 15:23:21   
Anem
mami čestitam! Naj bodo te celice t'prave celice

stela kot sem že rekla, pusti PMS znake, lahko te pozitivno presenetijo user posted image

jst mam pa še vedno prebavne motnje user posted image user posted image Mislim, da bom še preklela, da sva šla na kalamare, sploh če bo minus...

(odgovor članu mami 26)
Neposredna povezava do sporočila: 240
23.10.2012 17:31:13   
Pommaranca
živjo punce, kako ste kaj?
jutri imam 1 uz, da vidimo če bo kaj jajčk. Glede na to, da sem ful napihnjena, sem prepričana, da se mora nekaj dogajat user posted image

Vsem, ki ste dočakale + iskerene čestitke, vsem nam, ki pa na to še čakamo, pa čimveč dobre volje in pozitivnih mislih.

lp

(odgovor članu Anem)
Neposredna povezava do sporočila: 241
23.10.2012 19:28:27   
Felidae
Živjo punce!
Bravo mami 26, zdej pa držimo pesti da bodo vse celice lepo oplojene user posted image
Avonija glede na napisano, upam da so zdravniki v tem postopku našli tisto pravo kombinacijo ki bo ustrezala tvojim jajčnikom in da bo rezultat plusek. Katera zdravila pa si kaj imela? Jst sm na Gonal dokaj dobro reagirala na Menopur pa sploh ne, sem imela eno samo celico.
Ali katera jemlje Aglurab? Meni ga je pred tem postopkom dal Reš, ker imam preveč kil in naj bi mi pomagal hujšati in naj bi bile boljše celice.
Pommaranca ves da bodo foliklčki, če te že zdej zvija potem jih bo najbrž kar nekaj.

LP

... še 8 dni do testaaaa ... uff

(odgovor članu Pommaranca)
Neposredna povezava do sporočila: 242
23.10.2012 19:44:03   
vesper

IZVIRNO SPOROČILO: andreja_p

stella2013 hvala za čestitke.
Za sabo imam 2 postopka,nato v drugem postopku sem še pridelala zamrznječka in seveda ker ni uspelo z svežim zarodkom,sem se potem odločila da grem v septembru pa te dva in seveda cela živčna čakala,če se bosta odmrznila,od 7:30 pa do 11:00 ko so mi jih vstavili.Sem pa imela minimalno dozo zdravil,da je bila ovulacija čim hitreje mimo.Tudi sama sem v prvem postopku preveč pričakovala in seveda bila popolnoma na tleh ko sem začela krvaveti,nato sem v drugem postopku bila poštno zmatrana,ker sem imela dolg postopek in pikanja vrh glave in seveda po ET noro bruhala,da sem v dveh dneh dehidrirala in seveda bila v bolnici 10 dni.Ko sem že upala da se je prijelo,ker sem bila cela napihnjna,sem potem doma začela izgublati to vodo in trebuh je uplahnil.Tako sem vedela da spet ne bo nič.In v tem postopku sem si rekla:to je zadnje kar naredim v LJ,potem grem pa v MB,ker ne prenesem bolečine punkcije.In seveda me je to presenetilo,tako da sedaj se nič kaj preveč ne veselim,saj bi rada dala 1UZ mimo in da mi povedo,da je vse o.k.Potem bom lažje zadihala.Včasih moraš res odklopit,ker se ti lahko zmeša od vsega tega,se pa z vsakim postopkom močnejši.Veš kako pravijo.kar nas ne ubije nas naredi močnejše.Tako da pogumno,pa ne izgubi upanja.

andreja_p ne vem, če se me še spomniš, ampak smo skupaj trepetale na temi IVF. No, kakorkoli, sedaj sem videla, da si zagledala user posted image in ti moram napisat, da sem zelo, zelo vesela zate. user posted image user posted image Čestitike iz srca, sedaj pa naj pikica lepo pri tebi ostane vseh 9 mesecev user posted image user posted image čuvaj se.

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu andreja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 243
23.10.2012 22:50:06   
tamala86
čao!

Prejšnji teden v sredo, sva začela z drugim postopkom IVF. danes imela 1. UZ pri Reševi. Je rekla, da je že vse zrelo in dovolj veliko za stopko. in to po 7 dneh. res je šlo hitro. tako da danes je padla stopka, v četrtek pa punkcija v postojni. upam na čimveč celic in eno zmagovalno...vsaj;)

Držim pesti za vse!
Poročam!

LP

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 244
23.10.2012 23:45:59   
Avonija
Tamala86 - bravo, zelo dobro, pridna! :-) Iz tega pa še neki bo user posted image user posted image

Mami 26 - user posted image user posted image držim pesti, da bodo čim lepši zarodki! Pa sej bodo! user posted image

Felidae - moje kombinacije zdravil: 1. postopek: kratki - Diphereline in Gonal f (2 enoti) Dobili smo 7 jajčnih celic (vstavljen 4 celični zarodek)
2. postopek: dolgi - Diphereline in Menopur (1 enota) in Bravelle (2 enoti) Dobili 6 jajčnih celic. (vstavljena 4 in 8 celična zarodka)
3. postopek: kratki - Orgalutran in Menopur (3 enote) Dobili 4 celice (0 vstavljenih)
Potem morala 3 mesece jemati kontracepcijske tabletke, nato 4. postopek:kratki - Diphereline (1/2 enote) in Gonal f (2 enoti) in Menopur (2 enoti) Dobili 9 jajčnih celic. (dva 6- celična vstavljena)

(odgovor članu tamala86)
Neposredna povezava do sporočila: 245
24.10.2012 5:27:19   
Pommaranca
jutro!

no tko, 1 UZ je za mano, in tokrat reagirala zelo slabo, samo 2 folikla, in ta`velik je 7mm user posted image nisem si mislila, glede na to, da je bilo v prvem postopku 7 foliklov. Ne vem kaj naj si mislim, no? Kljub temu, da je rekel, da bo pa mogoče zato kvaliteta boljša, se počasi pripravljam na to, da tudi v drugem ICSI postopku ne bo sreče za naju.

Držim pesti za vse ostale!

Lp

(odgovor članu Avonija)
Neposredna povezava do sporočila: 246
24.10.2012 7:29:49   
limonca*

IZVIRNO SPOROČILO: Anem

mami čestitam! Naj bodo te celice t'prave celice

stela kot sem že rekla, pusti PMS znake, lahko te pozitivno presenetijo user posted image

jst mam pa še vedno prebavne motnje user posted image user posted image Mislim, da bom še preklela, da sva šla na kalamare, sploh če bo minus...

Tele prebavne motnje so lahko tudi zaradi hiperce.

(odgovor članu Anem)
Neposredna povezava do sporočila: 247
24.10.2012 7:30:21   
limonca*

IZVIRNO SPOROČILO: Pommaranca

jutro!

no tko, 1 UZ je za mano, in tokrat reagirala zelo slabo, samo 2 folikla, in ta`velik je 7mm user posted image nisem si mislila, glede na to, da je bilo v prvem postopku 7 foliklov. Ne vem kaj naj si mislim, no? Kljub temu, da je rekel, da bo pa mogoče zato kvaliteta boljša, se počasi pripravljam na to, da tudi v drugem ICSI postopku ne bo sreče za naju.

Držim pesti za vse ostale!

Lp

Ne se sekirat, je še čisto prehitro. Zagotovo bo kak folikel še zrastel.

(odgovor članu Pommaranca)
Neposredna povezava do sporočila: 248
24.10.2012 7:31:11   
limonca*

IZVIRNO SPOROČILO: Felidae

Živjo punce!
Bravo mami 26, zdej pa držimo pesti da bodo vse celice lepo oplojene user posted image
Avonija glede na napisano, upam da so zdravniki v tem postopku našli tisto pravo kombinacijo ki bo ustrezala tvojim jajčnikom in da bo rezultat plusek. Katera zdravila pa si kaj imela? Jst sm na Gonal dokaj dobro reagirala na Menopur pa sploh ne, sem imela eno samo celico.
Ali katera jemlje Aglurab? Meni ga je pred tem postopkom dal Reš, ker imam preveč kil in naj bi mi pomagal hujšati in naj bi bile boljše celice.
Pommaranca ves da bodo foliklčki, če te že zdej zvija potem jih bo najbrž kar nekaj.

LP

... še 8 dni do testaaaa ... uff

koliko agluraba pa jemlješ? Jaz jemljem 2/dan, pa mi kg ne grejo nič dol.

(odgovor članu Felidae)
Neposredna povezava do sporočila: 249
24.10.2012 7:56:51   
Anonimen
pozdravjene punce,
imam eno vprašanje, ali se je še kateri naredilo podobno. Čakam menstruacija da se začnem špikat za 2.postopek pa je ni od nikeder. Danes 37.dan ni menstruacije in na testih -. Živci niso krivi, ker me ni kj preveč strah, tko da res navem, kaj me glih ta mesc heca. cikluse mam zmer tm ukol 30 dni ampak tok doug pa res nikol, sploh od prejšnga postopka nism imela nikol dalše od 30.dni. Test bi pa tut že zdavnej mogu pokazat.

lep dan vam želim pa za use pesti držim

(odgovor članu limonca*)
  Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

Notranja naravnanost

Jaz sem...

pozitivka (50%)

negativka (3%)

nekaj vmes (47%)

Število vseh glasov: 252

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!