|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
27.3.2013 13:19:41   
Saša33
Lethe:
Ma ja kr neki s temi papirji.
Kar sem našla uradno je edino tole:

vlogo se odda ne več kot 60 dni pred rokom, in najkasneje 1 dan pred nastopom porodniškega dopusta (ki je pa 28 ali 42 dni pred PDP - po izbiri nosečnice), čeprav so podatki glede tega različni - odvisno od posameznega centra za socialno delo - nekateri želijo, da se papirje odda prej, kot en dan pred nastopom.

Lansko leto so komplicirali letos pa lahko tudi zadnji dan. Torej rok imam 31.5. Porodniško nastopim 3.5.. Do konca Aprilla naj oddam.

Cel žur.

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 2276
27.3.2013 13:20:19   
sover
majcica, jaz mem enake izkušnje z EA kot ti, le da mene še na koncu ni peklo. Lethe, ni mi čisto jasno, zakaj si se odločila brez EA. Če prav razumem, so te zmotile morebitne posledice?

Uf, vidim, da moja princeska sploh ni tako zelo težka s svojimi 1500g. Me Natalija28 in ursonok krepko posekatauser posted image . Kako težki pa so bili vajini otroci pri porodu?

Jaz sem pa pravkar nazaj iz predpraznične nabave. Ful sem si vzela čas in poskušala predvideti, kaj vse bom rabila, da mi ne bo treba med petkom in ponedeljkom v trgovino, ker mi je to nočna mora. Ljudje so kot obsedeni in kupujejo polne vozičke, pol je pa gužva, pa nikamor se ne premakne, pa vsi so nekaj nervozni itd. its. user posted image Očitno nimam genov za šopingiranje ...

Neposredna povezava do sporočila: 2277
27.3.2013 13:36:04   
Lethe
Saj ni čudno, da je taka zmeda na CSD, če kar naprej nekaj spreminjajo. Sicer pa isto velja za vse urade.

Ursonok, tvoja je tudi velika, wauuser posted image

Sover, nekako tako, ja. Pa se ne spomnim več, kaj vse je takrat pisalo v papirjih, ampak mi ni bil ravno piknik tisto podpisat. In ko sem kasneje brala o tem...brrr... Zdaj tu je pa približno podobno, ampak vsaj ni nujno. Takrat so mi pač morali dati ali spinalno ali pa popolno anestezijo.
V tem primeru pa raje ne tvegam. Ni mi všeč faktor "kaj pa, če"user posted image

Jaz moram tudi še v shopping. Ne da se mi, niti ne vem, kaj bom kuhala, da bi si vsaj seznam naredila.
Menda grem jutri v Lj malo za otroka in zase nakupit. Skrajni čas. Se bom mogla prav zbrcat do tja.

Danes mi je vse odveč in še slabe volje postajam.
Pa z mami sva na podstrešju brskali za opremo za zibelko in ničesar ni. Ne razumem...pa toliko posteljnine in tistega kiča je bilo. Kam so to daliuser posted image Verjetno so spet veselo stran metali, kot vse ostalo. In vse je bilo novo za nečaka, za vsakega nekaj.
Niti vzmetnice ni oz. tiste pene ali kaj že gre noteruser posted image Kaj se kupi za v zibelko za ležat? Očitno bom morala čisto vse. Že razmišljam, da bi bilo bolj smiselno že sedaj kupit otroško posteljo (70/140) in vse za zraven, pa se odpovedati zibelki. Kaj pa vem...

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 2278
27.3.2013 14:13:24   
Natalija28
IZVIRNO SPOROČILO: Lethe

Natalija28: super, da je mala tako dobro. In kako težka je žeuser posted image V katerem tednu si sedaj?
Ti rotavirusi ipd. so pa res grozni. Važno, da je sedaj mimo.

Danes je točno 30. tednov.

Junija pričakujemo sestrico najinega Matija.

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 2279
27.3.2013 14:14:54   
Natalija28
IZVIRNO SPOROČILO: sover

Uf, vidim, da moja princeska sploh ni tako zelo težka s svojimi 1500g. Me Natalija28 in ursonok krepko posekatauser posted image . Kako težki pa so bili vajini otroci pri porodu?

Matija je imel 3.450 g ko se je rodil - 5 dni prej. Je bil pa pri 30. tednih skoraj 200 g lažji.

Junija pričakujemo sestrico najinega Matija.

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 2280
27.3.2013 15:35:18   
ursonok
Živijo,
jaz z bazena! user posted image Po poti sem nabavila še kumarice, ker sem si spet zaželela kumarične juhice user posted image

Teža otročka
moja baje točno ustreza gestacijski starosti, tj. 32 tednov (31+4). Abel je bil na tej etapi kar 300gr težji (ali pa meritve zgrešene). Pa sem vseeno rodila 12 dni čez rok user posted image . MV-ja sploh ne preverjajo - tudi prav.

Hčerka je imela ob rojstvu 3950gr (velikanka), sinek pa 3360gr, oba 12 dni čez rok. Zdaj upam, da bo kaj pred rokom in da ne bo več kot 3500. Čeprav so to pomoje le pobožne želje ...

Jaz sem v drugo rodila brez vsega - brez umentih in EA. Tudi zdaj bi rada tako, ne vem, morda sem malo mazohist user posted image , ampak katarza, ki nastopi po iztisu, je res velika ... Če imaš EA mora biti manjša, ker pač bolečine ni (tako velike). Sicer bomo pa videli, kako bo vse skupaj potekalo. Jaz imam spomine na drugi porod res lepe, prav zato, ker mi je uspelo brez umetnih in EA, naravno, sem bila ful ponosna nase in na malega in sploh ... Če bi šlo zdaj tako + brez rezanja presredka ... uf, to bi bil res prelep zaključek reproduktivnega obdobja user posted image

Majčica
fin jedilnik imaš. Na taki hrani bi morala kar normalno voziti, brez hujših poskokov kg in zatekanja ... Boš povedala po kakšnem tednu, dveh.

Urejanje papirjev
jaz sem in bom očitno brez vsakršnih statusov, tako da nimam ničesar za urejat. za porodniške se kregam, ampak tudi to neuspešno. user posted image Za vas pa upam, da uspete urediti tako, da bo izkupiček čim večji! user posted image Malo birokracije nas čaka po porodu, tukaj in v Slo, bomo videli, kako bo s tem ... A to bo imel čez mož.

(odgovor članu Natalija28)
Neposredna povezava do sporočila: 2281
27.3.2013 20:58:47   
pika89
Hojla souser posted image

Jaz sem čist fuč trenutno user posted image sam še v posteljo se bom zvalila user posted image in zasmrčala. Vzrok je seveda zgodnja ura vstajanja danes ...ob 4:30 zjutraj. WC in sem se prečula, ker sem začela kar nekaj premišljevat. Ah no, sem bila pa vsaj produktivna zjutraj...naredila delček seminarske naloge..potem šla na fax in uspešno opravila nek zagovor vaj user posted image . Tako, da samo še ena zastavljena stvar drug teden, upam, potem pa počasi dat fax na stranski tirček (vsaj na predavanja ne mislim več hodit) bom pa upam da začela delati magistersko delo med porodniško, v kolikor se v kratkem dogovorim za temo dela user posted image

Jaz sem dopolnila v ponedeljek 30. teden, vendar je G ocenil težo otročka na tam nekje 1430g...No, v mejah normale je, je pa bolj pri ta drobcenih user posted image . Hecno, ker njegova mami je pa bolj pri ta rejenih user posted image user posted image . Tako da ursonok in natalija, me kar prekašata user posted image . Zanimivo, kako teža variira. Od česa je odvisna taka razlika med user posted image ? Kako pa naj bi G določil težo otročka? Moj je namreč izmeril le obseg glavice, ki je 263mm. in iz tega določil težo, verjetno, ne?

Drugače pa lepo, da ste take čveke, vas je lepo brat user posted image Jaz sem bolj pri ta redkobesednih in raje poslušam user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2282
27.3.2013 21:02:17   
pika89
bi lahko tista, ki zna, objavila seznamček z vsemi nosečkami in njihovimi pdp-ji? Da bomo na tekočem

(odgovor članu pika89)
Neposredna povezava do sporočila: 2283
27.3.2013 22:01:18   
ninocka26
Saša na intrnetni strani CSD Šiška pravi, da lahko oddaš vlogo 30 dni pred nastopom porodniške, je pa pomojem skrajni rok za oddajo dan pred nastopom porodniške, samo potem imaš problem z izdajo in dokončnostjo odločbe. Kako pa lahko potem greš na porodniško, če nimaš nobene odločbe, služba pomojem ni ravno zadovoljna, saj morajo imeti v računovodstvu in kadrovski tudi kakšen papir v roki, da ti zgineš naslednji dan user posted image

Tu si lahko pa izračunate, kdaj lahko najprej oddate vloge na CSD (vpišete predviden datum poroda in vam na naslednji strani to izračuna): http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp

Neposredna povezava do sporočila: 2284
28.3.2013 7:52:28   
Sonce32
Jutro user posted image

Končno malo sončka. Wiiiiiiiii! user posted image

Ko se že ravno pogovarjate o oddaji papirjev na CSD. Mene zanima, kakšen je postopek. Verjetno grem na CSD lahko šele, ko od svoje G dobim potrdilo o PDP ali kako? Ali oče za uveljavljanje očetovskega dopusta odda vlogo istočasno ali šele po rojstvu otroka, ko bo vedel točne datume dopusta, ki jih želi izkoristiti?

Pa še nekaj me zanima - ali se višina starševskega nadomestila izračuna iz bruto OSNOVE PLAČE (torej brez dodatka za prevoz in malico) ali iz bruto CELOTNE PLAČE? Ali na višino nadomestila torej vpliva tudi dopust oz. bolniška, ki jo koristim zdaj pred nastopom porodniške? Jaz sem tu kar malo zbegana. user posted image  

Uživajte na sončku, tiste, ki lahko. Ostale ga bomo pa čez okno gledale user posted image

(odgovor članu ninocka26)
Neposredna povezava do sporočila: 2285
28.3.2013 8:05:34   
dvojčica6
Jutro babe!

Danes grem na pregled, me bo samo tehtala in malo pošlatala si mislim, ker je napovedala UZ v 32. tednu...zdej sm pa menda v 28.

Ah, za nazaj sem hotla pokomentirat že včeraj in mi ni pustilo okenčka odpret, šmetana stvar! Moram pa Majčico tut js pohvalit user posted image user posted image Pa kako ti rata samo tolk malo pojest??? Js sm začela malo bolj zdravo jest, ampak še vedno mam tak apetit, da moj samo gleda kam dajem user posted image Itak bo danes padla dol, ko bo vidla, koliko kg sem pridobila...

CSD in papirji... Js sm za Živo oddala vlogo 30.12.2011, porodniško sem nastopila 5.1.2012, torej, lahko res malo mahiniraš... nekje en mesec pred PDP-jem naj bi oddali, zdej če ti paše kako plačo še vštulit noter malo zakasniš, sicer pač daš malo prej... Plače ti vpiše noter delodajalec, in sicer bruto plača brez malice in dodatkov ipd. To je osnova za izračun prispevkov. Sonce32, če si imela bolniško, si prejemala bruto plačo brez dodatkov, torej ne, ne bo vplivalo na višino porodniške.

Ursonok user posted image za lep pregled, maaa res si že pred mano ful, dober mesec in lahko greš že rodit user posted image

Pa čestitke tut ostalim za uspešne preglede, lep dan!

(odgovor članu Sonce32)
Neposredna povezava do sporočila: 2286
28.3.2013 8:54:07   
Lethe
Živjo.

Ja, sonce imamo!!! user posted image

Sonce32: verjetno je dovolj, če prineseš materinsko knjižico. Meni ni sicer nič rekla na CSD.
Najprej je treba urediti priznanje očetovstva, v kolikor par ni poročen (da lahko koristi očetovski dopust, ki ga mora napovedati 1 mesec prej, sicer pa stvar dogovora v podjetju)
Porodniško se računa glede na bruto plače, brez dodatkov. Poglej, kaj se ti bolj splača, oddati papirje kasneje ali prej, odvisno kako se ti lepše izide s plačami.
Mene pa zgolj informativno zanima, če je ženska npr. dolgo na bolniški, ima tudi nižjo plačo, glede na prisotnost, razen, če ima fiksno v vsakem primeru. Verjetno se računa iz tega ali pač ne? Kako je v takem primeru, se obračunava 90% oz 80% plače (ne spomnim se več točnih %), kakor jo je dejansko prejemala tisti čas ali iz takšne, ki naj bi jo, če ne bi bila na bolniški?

Dvojčica6: dobro opravi danes in potem poročajuser posted image

Jaz se moram počasi urediti in potem grem malo po opravkih ter dalje via Ljubljanauser posted image Imam kar več volje, ker je sonce zunajuser posted image Včeraj sem bila tako zamorjena, da sem šla potem, ko sem napisala zadnje sporočilo tu, kar h psu in sva se stiskalauser posted image Dobro, da on tako zelo uživa v tem, da se ni niti najmanj pritoževal, še mrmral je od ugodjauser posted image
Drugega nimam, M je bil pa še v službi.

No, uživajte in izkoristite dan, obeta se deževen vikenduser posted image

< Sporočilo je popravil Lethe -- 28.3.2013 8:59:31 >

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 2287
28.3.2013 9:06:57   
Saša33
Dobro jutro še od mene,

sem že boljzgodaj vstala, delala. Sedaj se je tamala zbudila, papa. Danes sonček, čeprav je pri nas -7.
Imava par opravkov. Pa po ribice grem, na kavico, oddati pošto. Potem pa na sprehod.

Pa da lepo odgovori:
Ninočka: Sem včeraj prav brala zakon. Je pač tako, da je vse odvisno od CSD. Pokličeš in se pozanimaš. Lansko leto so mi komplicirali in sem morala vsaj mesec dni pred porodniško oddati, letos pa sem se zmenila da bom počakala še 10 nakazilo in potem oddala okoli 15. Je pa res da zakon pravi  le da:
Pravico uveljavljate 60 dni pred predvidenim datumom poroda.... Poglej kaj se tebi bolje splača.
Z izdajo vloge ne bi smelo biti problema. Torej imajo mesec in pol, da ti nakažejo prvo porodniško. Odločbo pa dobiš zelo hitro.

Za delodajalca: Po zakonu je tako:
Ti si dolžna najkasneje 30 dni pred predvidenim nastopom porodniškega dopusta obvestiti delodajalca. To je vse, in potem poslati rojstni list za prijavo v zavarovanje. Nobenih pošiljan odločb. Če imaš kredit, ki ti ga trgajo od plače to uredi CDS. Odločbe ne pošiljaj nikamor. Pri svojem ginekologu dobiš Potrdilo o predvidenem datumu poroda, to pošlješ v kadrovsko in to je vse. Potrdilo je brezplačno!

Pa še za sonce 32: Oče uveljavlja  vlogo 30 dni pred nastopom poroda, najkasneje.

Evo tok, tamala se dere, nič grem.

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 2288
28.3.2013 9:20:30   
ursonok
Ojla,

jaz sem pa spet čist zalimana ... No, ne čist, ampak zvečer nisem mogal zaspat, potem pa razmišljaš o samih bedarijah in grozotah, ki te v življenju čakajo .,.. user posted image user posted image
Dobro, da imamo sonček in da bo čez dan 18 stopinj! user posted image

Dvojčica,
uf, ti nič ne zavidam tehtanja, jaz ga imam šele čez 3 tedne! user posted image Se ful bojim, kaj bo ... A jaz upam, da se mi do takrat uspe malo spraviti v red. Vsekakor poročaj, kako je bilo!

Meni se res ne zdi, da jem zeloo veliko. Mislim, jem, ampak večinoma sadje-zelenjava, edino dopoldne konzumiram OH, kruh, kolač. Popoldne pa načeloma ne oziroma zelo redko. Pa gredo KG vseeno gor, pa tudi počutim se, hm, ogromnejša. Ne vem, zgleda imam tak organizem user posted image Da ne omenjam redne telovadbe. Eh ...

Lethe,
ja, pridejo dnevi, ko si potolčen. Jaz sem bila recimo včeraj. Bedno. Dobro, da imaš psa, da se lahko k nekomu stisneš user posted image

Glede tednov - jaz sem itak taprva med junijkami, se mi zdi ... Šla sem med junijke zato, ker sem prvi dve N prenosila za 12 dni, kar pomeni, da če bo tokrat tako, bom čista junijka user posted image . Ampak jaz močno upam, da se me bo tale usmilila in prej skočila na svet ...

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 2289
28.3.2013 9:45:51   
Sonce32
Saša33, a potem očetje oddajo vlogo 30 dni pred PDP, točne datume očetovskega dopusta, ki jih želijo koristiti, sporočijo pa naknadno? Ker 30 dni prej itak še ne veš, kdaj točno se bo otrok rodil.

Lethe, očetovstva pri nas ne bomo nič priznavali. Je že s poroko zapečateno. user posted image

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 2290
28.3.2013 11:08:18   
Saša33
Evo midve vse opravile, tamala spi.

Šibam na na orbitrek za pol urce. Pol pa eno veliko skledo solate in pa za kosilo bopečen krompir in orade.

Sonce 32. Ko je lansko leto mož oddajal je tisto z datumi pustil prazno in sporočil naknadno. Glede očetovstva pa imava tud midva rinko in ni treba tega oddajat.

Za obrazec za uveljavitev pomoči ob rojstvu otroka je sedaj nek nov obrazec DP-2. Ki sem ga dobila na CDS, sedaj je itak samo denar, pa še to ne sme  presegati 64% neto povprečne plače. Vložiš ga pa do 60 dni po rojstvu otroka. Samo v vednost.

Šibam, dokler frkla spi.

(odgovor članu Sonce32)
Neposredna povezava do sporočila: 2291
28.3.2013 12:14:04   
ursonok
Ma katastrofa,
ura je že dvanajst, jaz pa komaj začenjam delat! Jutro sem zabila na pisanju mejlov in visenju na forumih, zdaj sem zajtrkovala ... Eeeh.

Je pa ena poljska majčica rodila, otroček velik ravno toliko kot oja vłeraj na UZ - 1850gr, 32. teden user posted image . Zaenkrat je baje vse ok. Załelo se je pa s hudo krvavitvijo ponoči - posteljica se je odlepila. Prej je bilo ves čas vse ok ... Ah, to živeljenje ...

Pazite nase, babe!

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 2292
28.3.2013 12:49:17   
Peeby
Evo. Tri dni sem preždela pod kovtrom, danes sem prvič po nedelji malenkost boljše, brez vročine user posted image
Sem pa imela vse noči strašno mučne sanje: od tega kako mi voda odteka, se odpiram in kako rojevam itd. Zato imam sedaj vedno občutek, ko me kaj špikne, da je kaj narobe in moram v porodnišnico. Se tolažim, da je samo še tri mesece do koncauser posted image

CSD: me pa zanima, če katera ve, kateri je pristojen CSD na kateri urejam papirje za porodniško? Namreč stalno prebivališče imam nekje, začasno drugje. Ali moram to urejati potem na CSD pristojnem na mojem stalnem prebivališču?

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2293
28.3.2013 17:58:29   
ursika_ursi
Evo, mi je celo pustilo objavit ta seznam, ne morš verjetuser posted image Dajte pogledat, če je treba kaj spremenit pa se naj kar popravi. Meni ta seznam vrže v taki smešni obliki ven, da se komaj znajdemuser posted image user posted image

user posted image

PDP, nick, starost, kraj, število user posted image , število user posted image ki jih že imamo , naslednji pregled, spol user posted image

1. 6. 
ursonok, Španija, 32, 3user posted image , 2user posted image
Saša33, okol.Logatca, 34, 2user posted image , 1user posted image
5ra8, 31, 3user posted image , 1user posted image , NP 12.12, NS 19.11
Aisha86, KP-Kras, 26, 2user posted image , 1user posted image ,

2. 6. 
bambolin,
pika89, 23, 1user posted image , 0user posted image ,

3. 6.
majčula,32, 2user posted image , 1user posted image ,
sover, 31, 2user posted image , 1user posted image , 16.1. user posted image

4. 6. 
Lorencia, MB, 29, 3 user posted image , 1user posted image MO 21.1.13
annnna, MB, 24, 2user posted image , 1user posted image ,
Jerneja86, MB, 26, 1user posted image , 0user posted image ,
niinii, 30, 1user posted image , 0user posted image ,

5. 6. 
nincy*, 2user posted image , 1user posted image ,
Daisy84, Celje, 28, 2user posted image , 1user posted image , NS 23.11

6. 6.
Natalija28, Duplek-MB, 2user posted image , 1user posted image
minimedek, CE, 31, 1user posted image , 0user posted image , NS 22.11

7. 6.
flowy,Velenje, 31, 1user posted image , 0user posted image , NS 26.11

9. 6. 
girl79, 3user posted image , 1user posted image
Rožica1985, primorska, 27, 1user posted image , 0user posted image
Plišek, 1 user posted image , 0user posted image , NS 22.11

10. 6.
anasara12, Lj, 1user posted image , 0user posted image

11. 6.
Zoja83, okol. Litije, 2 user posted image , 1user posted image .
Aneri123, 1 user posted image , 0user posted image

12. 6.
malecka24, 3 user posted image , 2user posted image

13. 6. 
Sony2011, 27, Vrhnika, 2user posted image , 1user posted image ,
tinci31, 32, Primorska, 3user posted image , 2user posted image

14.6. 
drejcka76, 35, 1user posted image , 0user posted image ,

15.6. 
Anon2012, okolica LJ; 36, 1user posted image , 0user posted image , 29.11 (+ NS)

16. 6. 
realistka, 1user posted image , 0user posted image ,

17. 6. 
črtica1, 21, Šk. Loka, 1user posted image , 0user posted image , 19.11
jagoda, 2user posted image , 1user posted image
ursap, Lj, 2user posted image , 1user posted image

19. 6. 
tana01, 31, 1user posted image , 0user posted image , 15.11
ursika_ursi, okol. Slov.B., 27, 2user posted image , 0user posted image , NS 13.12, NP 4.4.2013

20. 6. 
andreja_p, CE, 29, 1user posted image , 0user posted image , 22.11

21. 6. 
sv86, KP, 25, 1user posted image , 0user posted image ,
drugičudež, 2user posted image , 1user posted image ,
mamica00, ?user posted image , 4user posted image , 15.11.

22.6. 
Zaenkrat še neznana, 1user posted image , 0user posted image ,
Katya_ ,Velenje, 29, 2user posted image , 1user posted image

23.6. 
miskula, okol. Lj, 2user posted image , 1user posted image ,
srečki, LJ, 31, 3user posted image , 0user posted image ,

24.6. 
StelaPia, MB, 27, 1user posted image , 0user posted image ,
ajnas6, Koper, 33, 1user posted image , 0user posted image , NP 30.11, NS 12.12
nasa_beba, 29, MB, 1user posted image , 0user posted image

25.6.
sonce987, 29, 2user posted image , 1user posted image

26.6. 
baby2012, VE, 24, 1user posted image , 0user posted image ,
lizika86, 26, 2user posted image , 0user posted image , NS 17.12
Lethe, 28, 1user posted image , 0user posted image

27.6. 
lepka , 1user posted image , 0user posted image ,

29.6.
BABY1978, 2 user posted image , 1user posted image ,

30.6.
vilincek, 2user posted image , 1user posted image
*sončka* , Kamnik, 24, 1user posted image , 0user posted image
Drassika, 30 , 1user posted image , 0user posted image

X.6. 
sanrca.81,
zeemeermin,

SKUPAJ NAS JE: 57

Nosečke z dvojčki:
flowy user posted image user posted image
Anon2012 user posted image user posted image
ajnas6 user posted image user posted image

PRIČAKUJEMO:

user posted image :
user posted image :
user posted image :

Poslovile so se user posted image user posted image ;
user posted image Ajedat user posted image
user posted image pumpkinka user posted image
user posted image giotti user posted image
user posted image junij13 user posted image
---------------------------------------------------------------------------
ZANIMIVE SPLETNE STRANI:

- http://otrocarije.net - http://www.nosecnica.si
- http://www.noseca.com - http://bibaleze.si
- http://www.parentsconnect.com - http://www.moje-zdravje.si
- http://www.pregnology.com - http://www.novorojencek.com
- http://www.mama.si - http://babybook.si
- http://www.pregnancy.org - http://www.bambino.si

NOSEČNOST IN DELO:
-
dokument 1 - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

< Sporočilo je popravil ursika_ursi -- 28.3.2013 18:02:35 >

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 2294
28.3.2013 18:08:12   
ursika_ursi
Peeby, papirje za porodniško je potrebno urejat na CSD, ki je pristojen na naslovu kjer imaš stalno prebivališče.

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 2295
28.3.2013 19:19:59   
majčica1508
Manjkam na seznamu..........7.6.....4nosečnost,2 otročka,fantka bomo imeli

Sem pa takoj zato,da se seznam počisti,da se odstrani vse,ki ne sodelujejo na RR.......bo bolj pregledno

Več pa kasneje,se grem v kopalnico zapret,pa malce zrihtat(pobrit)imam jutri pregled....

Neposredna povezava do sporočila: 2296
28.3.2013 19:35:43   
ursika_ursi

user posted image

PDP, nick, starost, kraj, število user posted image , število user posted image ki jih že imamo , naslednji pregled, spol user posted image

1. 6. 
ursonok, Španija, 32, 3user posted image , 2user posted image
Saša33, okol.Logatca, 34, 2user posted image , 1user posted image
5ra8, 31, 3user posted image , 1user posted image , NP 12.12, NS 19.11
Aisha86, KP-Kras, 26, 2user posted image , 1user posted image ,

2. 6. 
bambolin,
pika89, 23, 1user posted image , 0user posted image ,

3. 6.
majčula,32, 2user posted image , 1user posted image ,
sover, 31, 2user posted image , 1user posted image , 16.1. user posted image

4. 6. 
Lorencia, MB, 29, 3 user posted image , 1user posted image MO 21.1.13
annnna, MB, 24, 2user posted image , 1user posted image ,
Jerneja86, MB, 26, 1user posted image , 0user posted image ,
niinii, 30, 1user posted image , 0user posted image ,

5. 6. 
nincy*, 2user posted image , 1user posted image ,
Daisy84, Celje, 28, 2user posted image , 1user posted image , NS 23.11

6. 6.
Natalija28, Duplek-MB, 2user posted image , 1user posted image
minimedek, CE, 31, 1user posted image , 0user posted image , NS 22.11

7. 6.
flowy,Velenje, 31, 1user posted image , 0user posted image , NS 26.11
majčica1508, 4user posted image , 2user posted image user posted image

9. 6. 
girl79, 3user posted image , 1user posted image
Rožica1985, primorska, 27, 1user posted image , 0user posted image
Plišek, 1 user posted image , 0user posted image , NS 22.11

10. 6.
anasara12, Lj, 1user posted image , 0user posted image

11. 6.
Zoja83, okol. Litije, 2 user posted image , 1user posted image .
Aneri123, 1 user posted image , 0user posted image

12. 6.
malecka24, 3 user posted image , 2user posted image

13. 6. 
Sony2011, 27, Vrhnika, 2user posted image , 1user posted image ,
tinci31, 32, Primorska, 3user posted image , 2user posted image

14.6. 
drejcka76, 35, 1user posted image , 0user posted image ,

15.6. 
Anon2012, okolica LJ; 36, 1user posted image , 0user posted image , 29.11 (+ NS)

16. 6. 
realistka, 1user posted image , 0user posted image ,

17. 6. 
črtica1, 21, Šk. Loka, 1user posted image , 0user posted image , 19.11
jagoda, 2user posted image , 1user posted image
ursap, Lj, 2user posted image , 1user posted image

19. 6. 
tana01, 31, 1user posted image , 0user posted image , 15.11
ursika_ursi, okol. Slov.B., 27, 2user posted image , 0user posted image , NS 13.12, NP 4.4.2013 user posted image

20. 6. 
andreja_p, CE, 29, 1user posted image , 0user posted image , 22.11

21. 6. 
sv86, KP, 25, 1user posted image , 0user posted image ,
drugičudež, 2user posted image , 1user posted image ,
mamica00, ?user posted image , 4user posted image , 15.11.

22.6. 
Zaenkrat še neznana, 1user posted image , 0user posted image ,
Katya_ ,Velenje, 29, 2user posted image , 1user posted image

23.6. 
miskula, okol. Lj, 2user posted image , 1user posted image ,
srečki, LJ, 31, 3user posted image , 0user posted image ,

24.6. 
StelaPia, MB, 27, 1user posted image , 0user posted image ,
ajnas6, Koper, 33, 1user posted image , 0user posted image , NP 30.11, NS 12.12
nasa_beba, 29, MB, 1user posted image , 0user posted image

25.6.
sonce987, 29, 2user posted image , 1user posted image

26.6. 
baby2012, VE, 24, 1user posted image , 0user posted image ,
lizika86, 26, 2user posted image , 0user posted image , NS 17.12
Lethe, 28, 1user posted image , 0user posted image

27.6. 
lepka , 1user posted image , 0user posted image ,

29.6.
BABY1978, 2 user posted image , 1user posted image ,

30.6.
vilincek, 2user posted image , 1user posted image
*sončka* , Kamnik, 24, 1user posted image , 0user posted image
Drassika, 30 , 1user posted image , 0user posted image

X.6. 
sanrca.81,
zeemeermin,

SKUPAJ NAS JE: 57

Nosečke z dvojčki:
flowy user posted image user posted image
Anon2012 user posted image user posted image
ajnas6 user posted image user posted image

PRIČAKUJEMO:

user posted image :
user posted image :
user posted image :

Poslovile so se user posted image user posted image ;
user posted image Ajedat user posted image
user posted image pumpkinka user posted image
user posted image giotti user posted image
user posted image junij13 user posted image
---------------------------------------------------------------------------
ZANIMIVE SPLETNE STRANI:

- http://otrocarije.net - http://www.nosecnica.si
- http://www.noseca.com - http://bibaleze.si
- http://www.parentsconnect.com - http://www.moje-zdravje.si
- http://www.pregnology.com - http://www.novorojencek.com
- http://www.mama.si - http://babybook.si
- http://www.pregnancy.org - http://www.bambino.si

NOSEČNOST IN DELO:
-
dokument 1 - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

< Sporočilo je popravil ursika_ursi -- 28.3.2013 19:37:25 >

Neposredna povezava do sporočila: 2297
28.3.2013 19:38:00   
girl79
Čao souser posted image user posted image ,

Jaz sem bila včeraj 2x uspešna - opravila pregled....pri 29 3/7 smo veliki 1490g in smo bojda kar po standardih, bo pa očitno baby št. 2, malo večji kot je bila hčerka....no kakih 3500 g ob porodu bi bilo čisto dovolj user posted image ...No še bolj uspešna sem bila pri pridodobivanju kilogramov - 4 kg v 4 tednih user posted image user posted image ...no saj v bistvu to ni bilo presenečenje, se mi zdi da skoz neki jem, sploh v službi je katastrofa, ker so vedno kaki piškoti pa čokolade kje najdejo....in ko sem lačna in drugega ni pač jem to...si moram res za v službo nabavit kake bolj zdrave prigrizke, ali pa kakšen jogurt s seboj nest...

No pa glede na nov ZDR, ki prične veljati 12.4. in ima nekoliko spremenjen 162. člen glede koriščenja dopusta sem se uspela zdaj dogovoriti da mi ne rabim koristiti letošnjega dopusta letos, temveč bom lahko celega izkoristila naslednje leto user posted image user posted image user posted image Mi je to super, ker to pomeni da bom dlje časa z babyjem doma in tudi zato ker to pomeni da bom malo kasneje začela varuško plačevat....

Ima katera kakšno idejo za bolj zdrave prigrizke primerne za v službo? Meni pade na pamet suho sadje, ki je sicer sigurno boljše kot čokolada in piškoti, ampak v prevelikih količinah pa tudi to ni najboljše....

Lepo se mejte user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2298
28.3.2013 19:41:09   
ursika_ursi
Mmmmmm, girl79, jaz pa ubijam za Frutabeleuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 2299
28.3.2013 19:41:17   
dvojčica6
Večer punce!

Torej, naj prvo poročam...pregled...začuda je tehtnica pokazala "samo" 4,2 kg plusa od zadnjič user posted image Res sem bila tešča, ampak sem se bala, da bo kar 5 ali celo 6 plusa... Zdej mam 67,4 in opozorilo, da se v enem mesecu pač ni pametno toliko zredit in naj manj jem... No, to mi je sestra priporočila, G še opazila ni user posted image Se moram še bolj pazit, ampak po tem vikendu user posted image Pritisk standardno na dnu 95/70... pa še kavo sem spila preden sem šla user posted image Drugo bp, mi je srček poslušala, malo pošlatala spodaj in pogledala, ali je maternica dovolj visoko... Naslednjič pa UZ 25.4. user posted image

Potrdilo o PDP
.... menda si je treba zdaj skopirat stran iz materinske knjižice in s tistim uveljavljaš porodniško.... Js sm leta 2010 dobila potrdilo o PDP, leta 2011 sem nesla samo materinsko tja, zdaj je menda treba že kopirat user posted image vsako leto nekaj novega... Kaj vas še muči? Očetovski dopust...vlogo oddaš kar skupaj s porodniško, datume pa valda sporočiš naknadno... Očetovstvo... midva sva ga enkrat pred rojstvom urejala, enkrat po rojstvu...dvomim, da kdo komplicira zaradi tega, sploh v podjetju, ampak ok, nikoli ne veš in mogoče je res bolje to prej uredit kot potem... Mi bomo spet morali tja na občino, kaj češ, ni dnarja za štalco, niti za poroko... Bolniška... ja % se res nižajo, ne poznam pa točne številke, žal...

Lethe, upam, da si danes kaj boljše volje in da si kupila kaj lepega user posted image Tudi ti poročaj!

Ursonok
, vsak dan pač ne moreš bit 100% Je pa res, da ko si user posted image ti tako meša glavo... js tut preveč po teh forumih zabijem čas user posted image Pa včeraj je moja prijateljica rodila punčko, tudi malo pred rokom, ima mala sicer "že" 2400 g, ma vseeno tako drobčkeno bitje... Ni mela dovolj plodovnice in so ji kar sporožili...mi ni nič kaj všeč tako umetno sproženo, samo kaj češ, važno, da je dojenc v redu user posted image

Ursika_ursi, user posted image za seznamček...se moram še dopista gor, ampak zakon, da si ga osvežila user posted image

Šibam!

Neposredna povezava do sporočila: 2300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?