Lethe
|
Majčica1508, saj si ti rekla, da boš hodila na limfno drenažo, kajne? Sicer pa ti tudi pripada tista dekompresija v porodnišnici Lj. Vem, da ni isto, vendar...meni je po poškodbi noge, le-ta močno zatekala vsak dan. Potem sem pač pogosteje ležala z dvignjenimi nogami, obvezno manj sedela, če bi smela, bi se tudi več gibala oz. vsaj večkrat in se mazala s hladilnimi kremami. Aja, pa poletje je bilo potem, kar še bistveno poslabša takšna stanja in zdaj se bliža... Med sedenjem pa lahko delaš vaje za noge, kroženje z gležnji, iztegi itd. Se mi zdi, da je pomemben del, poleg prehrane (obvezno manj soli in tudi konzervansov), tudi dobra prekrvavitev. Za začetek bi bilo verjetno primerno knajpanje, vsaj po nogah. Mogoče poskusi s kakšno masažo, in sicer s takšnimi kremami, ki povečajo cirkulacijo, to so ponavadi hladilne: kostanjeva npr. Edino verjetno ne bi bilo priporočljivo mazanje po trebuhu in prsih, glede na Aja, pa plavanje je idealna rešitev, če imaš možnost. A pritisk imaš pa normalen? Tole pa piše na netu, prav za nosečnost: Zakaj zatekate? - Vročina - Dolgotrajno stanje na nogah - Dolge »dnevne aktivnosti - Prehrana s premalo magnezija - Visoki deleži kofeina - Visoki deleži vnosa soli In še nekaj naravnih odvajal vode iz telesa: - zeleni čaj - brusnični sok - dve čajni žlički kisa, pomešani z 2 decilitroma vode tri- do štirikrat dnevno - regratov čaj - janeževa semena - živila, bogata z vodo, kot so lubenica, kumare, beluši, ki spodbujajo delovanje ledvic - zelena solata, ki spodbuja delovanje metabolizma - paradižnik, ki je bogat z vitaminoma A in C - redkvice, čebula in hren so pravi rudnik žvepla - kokosova voda, ki hladi telo in vzdržuje pravilno ravnotežje elektrolitov v telesu - peteršilj, ki spodbuja delovanje ledvic (prevretek njegove korenine priporočajo pri težavah z ledvicami in kot blago odvajalo) Živila, bogata s kalijem, kot so banane, paradižnik, jogurt, marelice, jagode, papaja, špinača, peteršilj, zélena in stročnice prav tako delujejo diuretično. Peeby, na zadnjem pregledu (v 26t) je bilo tudi moje dete na glavi. Vmes se je, mislim vsaj, obrnila, zdaj pa je spet na glavi, ker čutim brce tik pod rebri. Zaenkrat imajo še dovolj prostora in ni panike. Menda pa je fino, če se tam enkrat po 33t že obrne in tako tudi ostane...kasneje je vedno težje. Vilincek, upam, da boš kmalu bolje Lepo, da pride sestra na pomoč
< Sporočilo je popravil Lethe -- 26.3.2013 11:51:02 >
|