majčica1508
|
Ojla....... Midva sva že od včeraj doma .....Mali dve sta čist nori na njega,lepo sta ga sprejeli,starejša bi bila najrajši skozi zraven njega,ga božala,čuvala.... Se lepo dojiva,se mi zdi,da je non-stop priklopljen..... Moja porodna zgodba gre pa takole....Zvečer sem likala za male dve in kar na enkrat mi začne nekaj curljati po malem,pa sem si mislila ziher je beli tok,grem na wc in nič,pa grem nazj likat,pa spet,pa spet grem preverit pa nič....Pol sem šla pa k mojmu in mu rekla,da se mi zdi da mi voda odteka....Mali dve sta pa že sladko spali... No potem sem šla pa pod tuš,moj je mali dve peljal k tašči,prišel nazaj pomene,kjer mi je voda potem odtekla še nekajkrat in sva šla proti P....Tja prideva in naju vprašajo,če imam popadke,pa ja da ne,da mi je voda odtekla,mojga dajo v čakalnico,mene pa na ctg in pregled....Pregled je pokazal,da sem odprta 2cm(moja G ima bolj male prste da je namerila 3cm)MV pa še vedno prisoten in mi reče dr.da grem na odelek,če do zjutraj nebo nič mi bojo sprožili,da se mali kaj ne okuži....Grem k mojmu ga pošljem domov in grem na odelek,vmes me je sestra prišla 5x vprašat,če imam kaj popadkov in jaz njej,da ne....Pol me je vmes dala na ctg in je rekla greve dol se pokazat in greve dol,me babica pregleda in reče ja odprta 2cm,MV zginil,kliče dr.kaj naj pa pravi on naj me da v porodno,me je pa neki mal črvičilo,če primerjam bolečino od 1-10 bi rekla 3....Babica me pošlje pod tuš in reče naj se tuširam ene 15 minut od vratu do trebuha z toplo-vročo vodo,sploh tist predel nad prsimi in jaz se tuširam,tuširam,pol se mi pa ni dal več se obrišem,oblečem grem k babici mi reče,naj se uležem,da mi da ctg in da vidi,če je kaj napredka,pa jaz njej da ok,ko bova pregled opravili,pa nebom ležala ampak bom hodila,pa reče ona da ni problema,mene je pa še vedno črvičilo za jakost 3....Ona mene pregleda in reče ja gospa vi nič ne boste hodila,ker boste še 2x pritisnila in bova rodile...KAJJJJJJ sem rekla,ja ko rečem pritisnite začnite...In res,dva mala črvičenja in potisk in naš Jan je bil zunaj...Jaz pa babici naj me uščipne,da vidim da ne sanjam..To je bilo tok hitro,da še danes ne morem verjet,kako je bilo lahko,neboleče.....Mojga sem umes klicala,da grem v porodno in on,da pride....Ko je bil mali zunaj ga kličem in vprašam kje hodi in on meni,da se že pelje,jaz pa njemu ti kar počasi,mali je že zunaj in je bogi revež mislu,da ga hecam .... Popkovnico sem sama prerezala,ko je nehala utripti.... Me je pa bolelo peklensko krčenje maternice,ko se mali prisesa,ampak tudi to je že mimo...... PLAHTICA je zakon,moja čišča je še v kapljicah prisotna,maternica pri krčenju nič več ne boli.....
|