|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  132 133 [134] 135 136   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
3.6.2013 8:24:25   
Lethe
Dobro jutro, punce! user posted image

Jaz pa nekaj vem, a ne vem, če lahko povem user posted image Ampak,...ne morem, da ne bi, ker je tako lepa novička user posted image
Girl79, čestitam!!! user posted image
Več pa ne bom izdala, se bo zagotovo tudi sama javila user posted image Je pa tale dojenček prinesel sonček in krasno jutrouser posted image

Jaz sem danes bolj tako-tako spala. Sva psu pustila, da prespi noter, t.j. v spalnici (ponavadi je spal v garaži) in je bil začuda zelo priden (rad prinaša stvari). Samo sem vseeno, za vsak slučaj, spala z enim ušesom na preži. Ampak ni počel nobenih neumnosti. Zjutraj, ko je bil čas za vstat (po njegovi uriuser posted image ), me je prišel od blizu pogledat in dal smrček na nos, potem pa odnesel oba copata k vratom user posted image
Je šel lulat in ostal zunaj, jaz pa dalje spat...

Zdaj se počasi sestavljam, nekaj moram pojest, potem pa na sprehod.

Me prav zanima, če je še katera rodila to noč. Nekaj vas je že čisto blizu, vsaj brati je bilo tako. Držim pestiuser posted image

Lepo se imejte user posted image

(odgovor članu Valery83)
Neposredna povezava do sporočila: 3326
3.6.2013 8:55:35   
ursonok
user posted image user posted image

Jaz sem mrtva. Tale izlet na Alhambro me je totalka ubil. najprej popadki popoldne, ko se je to nehalo, je pa tamala v trebuhu začela tako razgrajat, da nisem mogla spat. Tako se mi je zaletavala v MV in ostale organe, da sem skoraj kričala (moj pa zraven spal! No, skoraj ...).
Celo noč sem mapol prebedela - so me boki boleli za znoret user posted image user posted image

Zdaj sem uničena, boli me spodaj, od popadkov, bolijo me noge, komaj živim. Bom morala odspat ... Danes bo očitno dan za poležavanje user posted image

Otroka sta ok, čeprav je Abel še precej nerazpoložen. Za zajtrk ni hotel jesti kolača (pljunil ven), niti piti ovsenega napitka. Pojedel je banano. No, ok. Pa skoz cmizdi in jokca in nič mu ni prav. In ves čas bi na tebi visel ... Ne vem, ali je to še posledica bolezni, ali čuti, da se bliža porod (hm, ob svetem nikoli). user posted image

Pa zdi se mi, da je tudi mene oplazil tale virus - že ponoči mi je bilo slabo, zdaj imam blažjo drisko ...user posted image

Girl79,
čestitke! Poročaj, kako in kaj! Sem vedela, da me boš prehitela ...user posted image

Joj, jaz imam tako poln kufer teh nosečnosti ... Bi najraje prisegla, da v življenju ne bom več seksala! user posted image user posted image Muka!

Nič, ne bom več morila tukaj gor ... Glavno, da veste, da sem še vedno med fosili!

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 3327
3.6.2013 9:23:56   
sover
Dobro jutro,

sem že nazaj s pregleda pri svoji G. Rezultat: ustje že lepo zmehčano, MV se odpira (ampak še nič omembe vrednega), CTG kaže popadek (čeprav... če je to popadek, naj me koklja brcne. To še žgečkanje ni), mula pa visoko gori, zato se pa nič ne začne. Pravi, da če bi se samo malo še spustila, bi ziher bla akcija. V planu imam zato veliko sprehajanja, da bo morda gravitacija naredila svoje?!?!user posted image Če ima kakšna izkušnje s spuščanjem (oz. pospeševanjem spuščanja), bom zelo vesela vsakršnega nasveta.
K sreči imam naslednjič CTG še pri njej, čeprav bom že čez rok (meni ustreza, da se mi ni treba vozit v P). Itak je vseeno, kje te priklopijo na aparat - če ni akcije, potem itak ni panike. Če bo akcija, bomo pa šibali v P.

Ursonok...jej, jej ... midve imava to nehvaležno čast, da sva odprle seznam čakajočih čez rok. Ma bi dala roko v ogenj pred 14 dnevi, da se mi tokrat to ne bo zgodilo. Že dolgo nisem bila o čem tako zelo prepričana, pa poglej, kam me je to pripeljalo....
Ti revica pa vseeno mal počivaj, da ne boš nazadnje šla v P crknjena kot pes. Zelo dobro vem, kako se počutiš (z izjemo virusa seveda)... tudi jaz sem naveličana, zvečer me mala nabrca kot konj, tišči se v MV, zgodi se pa nič. Poleg tega me še vedno neznosno boli sramna kost, ko se uležem - danes sem komaj pri miru preležala CTG. Včeraj me je popoldne mal bolelo grlo in sem si precej pozno zvečer naredila mal llimonade, ponoči pa tak cirkus, da je joj. Zgaga mi je skoraj zobe požrlauser posted image . Noč je bla katastrofa!

Girl79, čestitke! user posted image user posted image user posted image Pa je le začelo dogajati spet. Morda ima tudi športnica kakšne dobre novice?

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3328
3.6.2013 9:32:00   
dansas
Hej,

včeraj zvečer se je pa razživelo tukaj na forumu - sem cel zajtrk pojedla, preden sem vas do konca prebrala - pa ni bil majhen zajtrk user posted image ! Ja, jaz tud ne vem, kam vso to hrano spravim, glede na to, da imamo nosečnice kao stisnjen želodec user posted image .

Girl79: zgleda, da je bila hoja po stopnicah uspešna metoda sprožanja poroda? user posted image Čestitke!

ursonok, prav občudujem te s temi tvojimi pohodi - to so zalogaji že za nenosečo stanje...user posted image

Včeraj sem dobila preblisk, da moram baterijo na fotoaparatu napolnit. Še dobro, ker je bila res čist prazna. Bi bla kr jezna sama nase, če bi v P, ko bi hotli prvič malo slikat, baterija crknla. Sem pa vidla, da imajo v Ameriki (no, mogoče še kje drugje) fotografi ponudbo "slikanje ob rojstvu", poleg drugih ponudb, npr. porok, obletnic, krstov,... Se pravi, da ko te prime rodit, pokličeš še fotografa in pride pa te slika, medtem ko rojevaš. Mi je blo že čist mimo, ko je kolegica razlagala, da je njen, ko se jima je otrok rojeval, več fotoaparat držal v roki kot njo user posted image in potem je tud kazal naokrog tiste slike ko otroček iz nje ven leze ... user posted image

Jutri sem na 38+1, tolko sem bila noseča, ko sem tamalo rodila...

papa

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3329
3.6.2013 9:57:31   
sover
Da ne bom samo jamrala: danes imamo pri nas čudovit dan po dooolgem času (pogled z balkona).

user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 3330
3.6.2013 10:39:28   
andreja_p
Lep dober dan vsem skupaj!
Vidim, da se čez vikend ni nič dogajalo. Ampak saj se bo začelo slej ko prej tudi pri nas. Tudi sama zelo slabo spim,saj me vse boli v medenici, da ne govorim, kako mi poka po kosteh,ko vstanem,kot da se bom vsak čas sesula. Sem pa tudi opazila, da so moje bradavice že dober teden boleče, ko se jih dotaknem. Verjetno se vse že pripravlja na končni del. Trebuh mi je začel otrdevati in sem bila potem malo pozorna na koliko časa se to dogaja in ugotovila da kar na 10 minut,tako da sem mislila da bom med vikendom že kar v porodni pristala, pa ni bilo potrebe,saj nisem zazanala nobene druge bolečine, ki bi nakazovale popadke. A mislite, da je to tudi nekakšen znak da bo vsak čas se začelo dogajat? Moj PDP je 21.6 in imam še kar nekaj časa,vendar je pupika težka že 3kg, pa bi bilo faj da se začne kaj dogajat,ker se bojim, da ne bo potem pretežek porod. Se je tudi umirila, bomo pa videli kaj bo,ko imam v četrtek ponovni CTG.
ursonok upam, da se rešiš kmalu teh bolečin. Mogoče pa se rešiš v teh dneh. Potem si verjetno imela lažne popadke, ali misliš, da so bili pravi, pa se je vse skupaj ustavilo???? Kakorkoli,držim pesti zate,da boš kmalu na koncu.
Lepo se imejte, pa naj posije sonček na vse nas,da bomo lažje čakale dan de.

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 3331
3.6.2013 11:22:28   
ursika_ursi
Evo meneuser posted image
Ma, sem fasala nek blažji nahod in sem bila cele dneve tečna ko sam satan, ker ponoči nisem spala, ker mi je skos iz nosa curilouser posted image Pol je še mačka začela s svojimi nočnimi pohodi ven in not in ven in not in to vsaj 5x na noč. Ene imate probleme z obiskovanjem wc-ja, jaz pač hodim mačko ven spuščat in pol čez 30min-45min, ko že fino zaspim, spet nazaj not itd. itd. Da sem imela podočnjake že do kolenuser posted image

Dogaja še nič... Mam nek filing, da se mi je mali naguzil nekje tik pod rebriuser posted image Tam mam najbolj trd trebuh in tam najbolj dogaja. Vsekakor upam, da se prestavi eno nadstropje nižje, jaz bi namreč šla danes teden že rodit, mi je všeč datumuser posted image Bo pa v soboto prazna luna (mlaj) in se mogoče usmili katere, ki ste že čez rok. Joooooj, to more bit mukauser posted image Si niti ne znam predstavljat in upam, da ne bom nikoli vedela.

V soboto sem imela šoping popoldne- nabavila vsega boga (špecerije), da si že zdaj malo zaloge naredim s stvarmi, ki počakajo v zmrzovalniku. In valda pol vidim, da imam še v Takko-tu neke kupončke s popusti; sem ''''''''''''''''mogla nujno'''''''''''''''' kupit še nekaj stvari za tamalegauser posted image In grem mimo NKD, na veliko napis -20% popust na vsa oblačila za dojenčke, valda, treba še tja not in sem še tam pustila par evrčkov. Zraven pa je itak Pikapolonica, ki se je raje v velikem loku ognem (meni so njihove cotke čist preveč kjut in lepše kot v Baby Centru) in še tam vidim -20% popust na ves tekstiluser posted image user posted image user posted image In sem se spomnila, da pa res nujno rabim še par majčk dolg rokav, ker jih dejansko nisem imela skoraj nič. Pozabla sem pa valda na slinčke in tetra krpice za umivanje- jih imajo ful poceni, 6kom za 3,90eur. Na koncu sem potegnila črto in sem zapravila nekaj čez 100e, ker sem šla na obisk še v DM po določene zadeve. Šlo pa je celo popoldneuser posted image user posted image Ampak ok, zdaj vsaj vem, da sem za nekaj časa rešena.

A katera ve, če flaške od Avent pašejo na Tomme Tippe ročno črpalko za mleko? Je ful poceni v Pikapolonici (okoli 20e), Aventova pa pride 45euser posted image user posted image Zaenkrat ne bom kupila nič od tega, morem pa mojemu pokazat kaj naj prinese, če bo potrebno.

Aja, čestitke vsem, ki ste rodile v tem časuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Se mi zdi, da ste imele vse bolj ali manj lepe porodne izkušnje, jooooj, kaj bi jaz dala za to.. Mam nekak v glavi, da se zna pri meni kaj komplicirat, ker je moja mami z obema (z mano in bratom) imela ful težek poroduser posted image Ampak ok, zaenkrat se še uspešno prepričujem, da to nima veze in da bo pri meni šlo tako lepo, da niti ultive ne bom rablauser posted image user posted image Sanja svinja kukuruzuser posted image user posted image

No, saj ne vem, če sem povedala, sem bila prejšnji teden na ''''''''''''''''posvetu'''''''''''''''' za ultivo, so nam razložili kako in kaj, dobila sem papir, ki ga je potrebno podpisat, da se kao strinjam z vsem bla bla bla, ampak bi v prvi vrsti vseeno rada poskusila brez vsega, če bo le šlo.

Sem si uštimala en veeeeeeeelik smoothie/milkshake iz gozdnih sadežev, domačih jagod, ananasa, malo vanilijevega jogurta in mleka, mmmmm.... ursonok, a to se šteje kot obrok in je treba počakat 15min po tem, ko to spijem/pojem, da lahko vzamem granulke?
V četrtek imam pregled pa me zanima kako se kaj drži moj MV. Na vsake toliko čutim neko pikanje tam spodaj, ki po par sekundah preneha in se pol spet pojavi itd. in to pol traja 10 min vse skupaj pa nimam pojma kaj bi naj pomenilouser posted image Se mogoče MV že kaj pripravlja?

user posted image

PDP, nick, starost, kraj, število user posted image , število user posted image ki jih že imamo , naslednji pregled, spol user posted image

1. 6. 
ursonok, Španija, 32, 3user posted image , 2user posted image

3. 6.
sover, 31, 2user posted image , 1user posted image , 22.4. user posted image

7. 6.
flowy,Velenje, 31, 1user posted image , 0user posted image , NS 26.11

10. 6.
anasara12, Lj, 1user posted image , 0user posted image
Valery83, 29, Koper, user posted image

13. 6.
anush_86, 26, gorenjska, 1user posted image , 0user posted image

14. 6.
k93i, 20, okolica Mb user posted image

15. 6.
tana01, 32, Koper, 1user posted image , 0user posted image

17. 6. 
ursap, Lj, 2user posted image , 1user posted image
dansas, 3user posted image , 2user posted image

19. 6. 
ursika_ursi, okol. Slov.B., 27, 2user posted image , 0user posted image , NS 13.12, NP 4.4.2013 user posted image

20. 6. 
andreja_p, CE, 29, 1user posted image , 0user posted image , 18.4.

21. 6. 
drugičudež, 2user posted image , 1user posted image ,

22. 6.
Anjuškaaa, 28, okolica Celja, 1user posted image , 0user posted image
vilincek, 2user posted image , 1user posted image
helga7, 33 let, 2user posted image , 1user posted image
lina3, 34let, 2user posted image , 1user posted image

23.6.
Tija01, okolica Mb, 1user posted image , 0user posted image
dvojčica6, 3user posted image , 2user posted image

24.6. 
StelaPia, MB, 27, 1user posted image , 0user posted image ,

25.6.
sonce987, 29, 2user posted image , 1user posted image

26.6. 
Lethe, 28, 1user posted image , 0user posted image

28.6. 
Peeby, 28, 2user posted image , 0user posted image

30.6.
*sončka* , Kamnik, 24, 1user posted image , 0user posted image

X.6. 
sanrca.81,
zeemeermin,

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

RODILE SO:

MAREC

- Plišek; 1.3.2013 (PDP 9.6.2013), NAJA, 650g, 33cm
- Natka28; 6.3.2013 (PDP ?), TAJ, 990g, 35cm

MAJ

- niinii; 11.5.2013 (PDP 4.6.2013), LILI, 3240g, 49cm
- mojci13; 15.5.2013 (PDP 1.6.2013), MIHA, 2880g, 49cm
- Storžica 81; 18.5.2013 (PDP 11.6.2013), NIKA in VITA
- Anon2012; 21.5.2013 (PDP 11.6.2013), MAKS in LARA
- malečka24; 21.5.2013 (PDP ?), LEJA, 3400g, 52cm
- pika89; 22.5.2013 (PDP 2.6.2013), JERNEJ, 3380g, 51cm
- ninika89; 24.5.2013 (PDP 2.6.2013), ŽAN
- Saša33; 25.5.2013 (PDP 1.6.2013), ADAM, 3104g, 51cm
- Zoja83; 25.5.2013 (PDP 11.6.2013), TADEJ, 3410g, 51cm
- majčica1508; 28.5.2013 (PDP 7.6.2013), JAN, 3040g, 51cm
- natalija28; 28.5.2013 (PDP 6.6.2013), BRINA, 3660g, 48cm
,

JUNIJ

- girl79, 3.6.2013 (PDP 9.6.2013)

< Sporočilo je popravil ursika_ursi -- 3.6.2013 11:34:04 >

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 3332
3.6.2013 11:24:39   
Natalija28
Pozdravljene,

še ena, ki je svoj zaklad spoznala v mesecu maju. :) Ob 7h zjutraj 28.5. se mi je odluscil cep,ob 8h,ko sem bila z Matijem pri zobozdravniku,me je zacelo zbadat v krizu. Malega sem odlozila v vrtec, si doma do konca pripravila torbo za v P se stusirala in uredila. Pol pa cakala,da so bili popadki bolj pogosti. V P sem prisla ob 13.30., 4-5 cm odprta, popadki na 7 min. Posteljica je bila se zadaj,zato mi je rekla babica,da se po CTGju se malo sprehodim, pa lahko se grem tusirat. Kar sem tudi storila. Najboljsa stvar na svetu! 15 min sem si toplo vodo polivala po krizu-nisem cutila bolecin ob popadkih! 15.50 so mi predrli plodovne ovoje. Popadki v trenutku na 2 min. Tudi bolecina se je pojacala za 400 %. Prosila za nekaj proti bolecinam. Ob pol petih me pregledata babica in zdravnica. Odprta 7 cm. sele zdaj dobila protibolecinsko injekcijo. Se nista prisli do vrat,ko jima povem,da me doli tisci,da cutim glavico kako pritiska-ob 16.41 prijokala na svet nasa Brina s 3.660 g in 48 cm. Ati ni uspel pravocasno priti-so jo rihtali,ko je prisel. Nic nisem bila sivana HB. V petek sva prišli domov.

Junija pričakujemo sestrico najinega Matija.

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 3333
3.6.2013 11:54:15   
majčica1508
Girl79 in Natalija28.....čestitke,čestitke

Ursika-ursi....si te kar prestavljam,pa malce sem zaviješ,pa malce tja,pa tam moraš še....Kot bi mene opisovalauser posted image
Ursonok....Joj kak mir je pri nas doma danes,nobenega kričanja,dretja....še mali lepo spi,se podoji,spi,pa malce okoli sebe pogleda,pa spet spi..No saj mlajša je bila tudi taka do 4 meseca,pol pa žurke do 18 meseca

Vreme je pa čist mimo.....Komaj čakam,da greva malce ven...Jutri bova šla za 5 minutk na teraso,pa naslednji dan za malo več....Pol bova pa zunaj ped hišo,mali v vozeku,mami pa na ležalniku,oči bo pa delal v strežbiuser posted image

(odgovor članu Natalija28)
Neposredna povezava do sporočila: 3334
3.6.2013 13:11:45   
ursika_ursi
majčica1508- ja, točno takouser posted image user posted image Kot da bi šla slalom- malo sem in malo tjauser posted image user posted image No, se tolažim vsaj s tem, da sem zaradi popustov nekaj prišparala- malo tolažbe za moj egouser posted image
Imaš pa res pridno deteuser posted image Jaz bi se tudi tako šlauser posted image

Vozičkanje- a je treba res bit vsaj 7 dni notri, preden lahko greš s tamalim malo na sprehod? Meni se to zdi čisto butasto, če je lepo vreme. Itak ga oblečeš in pokriješ še magari z dekico, da ga ne zebe. Jaz imam namen vozičkat takoj, ko bom sposobna in če ne bo lih tavečje vročine/zime..

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 3335
3.6.2013 13:22:33   
Lethe
Natalija28, čestitke tudi tebi!!!user posted image Same lepe porodne zgodbe. Upam, da se ne bodo nehale, ko bomo me, kasnejše, na vrsti user posted image

Jaz sem bila tudi zdajle po trgovinah. Šla sem tudi v lekarno po nekaj potrebščin, popoldne grem še v Tosamino trgovinico po manjkajoče stvari in potem napakiram. Upam.

Ursika_ursi, kolikor vem, ni panike, če greš prej ven, predvsem pa niso razlog dojenčki, temveč mamice. Po porodu pač večina potrebuje vsaj nekaj počitka,... Tako so meni razložili. Ko si pri močeh, ko se vse zaceli, če je potrebno, itd... Lepo počasi, malo po malo. Jaz, če bom le v redu, bom šla že v prvih dneh pred hišo na ležalnik, bolje tam počivat in se navajat na vse novosti, kot pa noter. No, tudi od vremena in user posted image je odvisno, seveda. Vsaj kakšne pol urice bo zagotovo pasalo. Sprehod pa...ko bo...nimam namena prehitevat dogodkov.

Zdaj moram pa naštudirat, kako bom skuhala kosilo. Ideja je, še izvedba mi manjka. Improvizacija user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3336
3.6.2013 13:55:41   
majčica1508
Ursika-ursi....tako,kot je Lethe rekla...mamice smo bolj problematične,kar se tiče dojenčka on gre lahko takoj...
Kar se tiče vročine,jaz bom šla zgodaj zjutraj in pa potem proti večeru,sicer je pa pri nas okoli hiše kar nekaj senčke bova pa ta čas pod njo,glede na vreme me hude vročine ni strahuser posted image user posted image .......

Za kosilo je bilo pri nas:makarončki(so bili res minijaturni)z mesno-zelenjavno omako,zelena solata
Jutri bo pa mesno-zelenjavna rižota,zelena solata.....
Jaz sem nenormalno lačna in žejna...skoz bi nekaj mlela....Še ta teden bom bolj lenarila,poležavala pol pa lahko začnem kaj delat.....

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 3337
3.6.2013 14:47:42   
Valery83
Hej,
evo mene doma iz pregleda..
Nič novega, vse ok. Kljub temu da sem v 39 t 3/7, nič ne kaže na znake da bi se kmalu končalo.. Tako da me je zdravnica naročila spet v ponedeljek 10.6., in bomo takrat videli kaj bo..

Je pa bilo tako lepo v porodnišnici, kar živo, ko slišiš tiste novorojenčke, kako zajokajo, in jih mamice pomirjajo... In potem na hodniku srečaš srečne atije - eni ravno iz porodne sobe, polni vtisov; drugi prihajajo z lupinicami (jajčkami), da odnesejo svojega novorojenčka domov... Človek se kar vživi v vse tisto...

Sem pa dobila medtem zanimiv e-mail, oz je tud na FB, in gre takole:
»Joj, kakšen ljubek dojenček! Glej, kako maha z ročicami! In kako se šele smeji! Nič ga ni strah.« Če vsak dan na sprehodu s svojim otročkom poslušate podobne navdušene besede neznancev, je vaš otročiček verjetno rojen med 22.05. in 21.06., kajne?
Mali »dvojčki« ali »dvojčice« so izredno prikupni, odprti, razigrani in zgovorni otroci, ki se prav trudijo, da pritegnejo vašo pozornost in vam ugajajo. Njihova govorica je govorica celotnega telesa. Čeprav sploh še ne znajo govoriti, vas očarajo z neskončnim čebljanjem, mahanjem z ročicami, glavico in nogicami.
Kasneje se razvijejo v prave »zakajčke«, a vedno ohranijo zelo privlačen, inteligentno duhovit, a lahkoten način sporazumevanja, obarvan s čisto posebnim smislom za humor in igrivost ter zanje tako značilno govorico telesa.
Družabnost je zanje nujna, saj ne prenesejo samote. Naj bodo še tako prijetni, spontani in prilagodljivi (včasih pozabijo na svoj »jaz« v posnemanju drugih), v glavnem ne ...
navežejo globokih stikov z ljudmi, a vsekakor morajo biti njihovi prijatelji zanje dovolj velika intelektualna spodbuda.
Neskončno radovedni »zakajčki« so željni učenja, zanima jih tisoč stvari, hitro se »ogrejejo« za novosti in so polni idej ter načrtov. Tako, kot se hitro navdušijo, se njihovo navdušenje mimogrede preseli drugam.
En teden nogometna zvezda, drugi teden pianist svetovnega slovesa. Morda so ravno zaradi tega tako enkratni sogovorniki, saj se lahko pogovarjajo o tisoč stvareh, dokler ne gre za »pravo poznavanje področja«. Ja, površni, nič kaj vztrajni in potrpežljivi, a otroci, ki jih odlikuje posebna ostrina v razmišljanju, izredna bistrost ter neverjetna sposobnost opazovanja.
Razumejo vse, vsaj takšen občutek dobi človek v njihovi družbi. Zaradi tega navdušijo vse tako v vrtcu in v šoli, če so jim le učitelji »dorasli«. Drugače jim trda prede. Učiteljem namreč. Posebej, če bi radi dvojčke »umirili« z avtoriteto. Tudi te dvojčki ne prenesejo.
Dvojčki so pravi izziv za starše. So kot živahni potoček, ki se razlije v številne majhne studenčke, ki lahko sčasoma »usahnejo«, če jih je preveč. Starši morajo zato njihov potencial, naravno radovednost in bistrost, usmeriti v nekaj studenčkov, ki bodo postali močne reke.
Številni majhni koraki, cilji, ki končno »umirijo« življenje nemirnega dvojčka. Vsaj delno, saj dvojčki ostanejo vse življenje mladostni in igrivi. :)
 No tako da če nam že ni uspelo imeti bikcov, imamo sedaj po verjetnosti vse, razen tistih konec meseca - "zakajčke"..Upam da vam nisem naredila preveč branja, hotela sem le malo vzpodbude za vse.. Tiste ki se obremenjujete s kg po porodu - tudi jaz sem prepričana, da ko bom le lahko bom pričela čimprej vozičkat, in ko bo le šlo, ponovno delat na kondiciji in teku, se mi zdi da tako najbolj spraviš telo v formu, koriš tiste odvečne kalorije, in še sprostiš se seveda ... tako da komaj čakam da spet oblečem garderobo iz lanskega poletja, predvsem avgusta... (kako će gre: sanja svinja...)No lep dan in popoldan v tem krasnem vremenu vsem skupaj še naprej...

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 3338
3.6.2013 16:53:02   
drugičudež
Čestitke Girl79 in Natalija 28!!

Danes sem imela pregled. So me najprej čisto prestrašili, ker na CTG-ju niso našli srčka. Dobro, da me je 5 minut prej v avtu brcala, drugače bi me kap zadela. No, potem so me priključili na občutljivejšega, pa je bilo takoj zaznati utrip. Pol ure je spala, niti enkrat se ni dvignil pulz. Ampak G je rekel, da ni problema in da je vse v redu. Žal še vedno na ritki. Ko sem ga vprašala za nasvet glede poroda, ni hotel nič predlagati. Je rekel, da sem si sigurno že vse na internetu prebrala in se s prijateljicami pogovorila. Povedal je, kako poteka porod pri medenični vstavi in kako je s CR, odločitev je pa na meni. Se bova dogovorila drug teden, ko imam naslednji pregled. Mož je rekel, da ne bova nič tvegala in da bom šla kar na CR. Jaz bi pa tako rada naravno rodila. Se pa bojim poroditi otroka na ritko. Huh, še en teden bom na vseh štirih visela in upala na obrat. Tudi tisto s polnim mehurjem in privzdignjenimi boki izvajam vsako jutro. Zaenkrat brez uspeha. Mah, me je čisto zamorilo user posted image . Sploh ne razumem žensk, ki si želijo CR namesto naravnega poroda. Moj prvi porod je bil zelo težek, ampak drug dan sem bila kot nova. Okrevanja po CR se pa zelo bojim. Ker se poznam. Kako bom skrbela zase, za dojenčka in za dveinpol letnico, ki ji bom morala prepovedati stiskanje k meni? Pa še vročina bo in moja debelost ne bo nič pripomogla k okrevanju, ker bo brazgotina ravno v pregibu - mi ni jasno, kako se bo celilo. Pa narkoze me je strah in kako bo potem z dojenjem, že prvič sem imela od začetka težave. Joj, tisočinena skrb.

Aja, Ursonok - s sladkorno sem zaključila en mesec nazaj. Je rekla, da ne rabim več hodit na preglede, ker je sladkor nizek. Itak - povišanega sem imela samo na prvem pregledu v 9. tednu (5.3 na tešče, vsakdanje merjenje vse te mesece je kazalo pa 3.7 - max. 4.7). Zdaj jem kot nora, ker je na UZ kontrole rasti ugotovil, da mala malo zaostaja v rasti. Pa ne vem, če kaj pomaga, ker se nikakor ne morem zrediti. Sploh mi ni jasno, kam gre vsa hrana. Stanje spodaj se je malo umirilo, sem pa fasala hemoroide - na polno!

(odgovor članu Valery83)
Neposredna povezava do sporočila: 3339
3.6.2013 17:22:36   
Peeby
So se začeli prvi junijčkiuser posted image in super porodi. Par dni nisem sledila na forumu pa ste napisale, da sem morala parkrat pridet gor, da sem uspela vse prebrati. Zdaj sem na porodniški - končnooo in se mi zdi, da imam še manj časa, hihi.

V petek sem tudi imela prvi CTG: mali se je sicer premikal, ampak zelo zelo nežno, komaj vidno. Čez dan je nasplošno ful miren, medtem ko se mu zvečer na polno dogaja. Glede na to, da se mora čez dan naštet teh 10 gibov, moram biti včasih kar skoncentrirana, da čutim. No zvečer je druga zgodba. Tako da zdaj razmišljam, kako ga prepričat, da se bo muval tudi čez dan in vsaj za CTG-je (da mi ne bo treba po eno uro tam viset). Sladkarije ne pomagajouser posted image
Manjši trebuh: mi je G ponovno po 14 premerila trebuh in se je v primerjavi s prejšnjič ful povečal. Zgleda, da bom ta zadnji mesec tudi ful pridobila na kg user posted image . Do zdaj sem se hvalila s samo +5 kg, ampak sem v 14 dneh dobila še +1.
Za Tosamine izdelke me pa zanima, se splača iti v Tosamo, da je ceneje? Za te izdelke sem primerjala DM, BC in Leclerc in so bili praktično vsi izdelki ceneje v Leclercu npr. Je še katera spremljala cene za te izdelke in kje se najbolj splača?
Oblekice: prej nisem imela praktično nič, zdaj sem pa od prijateljic začela nosit stvari za malega in imam že na tone cunjic. Sploh nisem vedela, da bo to možno. Res je fajn, če takole lahko dobiš stvari. Čeprav potem tudi jaz še sama v kakšno trgovino stopim (ali dve, tri, ...) in še sama dokupujem stvari, tako da se sedaj prav načrtno do nadaljnega izogibam nakupovanju.

(odgovor članu Valery83)
Neposredna povezava do sporočila: 3340
3.6.2013 17:59:14   
ursika_ursi
Tosama- v trgovini imajo tovarniške cene pa potem nabiraš štampiljke ( 1 štempel pri nakupu 10e) in imaš 10% popusta, ko jih zbereš 10. Kaj pa vem, jaz sem jih brez problema nabrala za skoraj 50e. Pa glede na to, da imam namen pleničke pri njih jemat, se bo tudi teh 10% vsaj nekje poznalouser posted image Meni so všeč njihovi izdelki pa še ful prijazna prodajalka je bila, kar je pri meni še en velik plususer posted image V Leclerc pa vedno pozabim zavit, ko sem v Mb, ne vem zakaj se ne spomnimuser posted image Pa niti se ne znajdem tam, ker ne poznam tolko trgovine in se mi že zato ne da tja, čeprav načrtujem v prihodnjih dneh en izlet do njihove trgovineuser posted image

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 3341
3.6.2013 20:14:55   
Tija01
Pozdravljene!

Opala tu se pa kar dogaja Girl79 in Natalija28 čestitke za user posted image !

Sonce987: Poskusila sem že vse, samo da bi se moj user posted image obrnil ampak že sedaj me nič ne uboga kaj šele bouser posted image vse vaje, katere so opisane na katerem koli forumu sem dala skozi vendar ni pričakovanih rezultatov, no mogoče mi bodo sedaj cigaretki od Ursonok pomagali, upam še na to možnost. Sem bivša kadilka tako da bi mi cigaretki res morali delovati tako kot je potrebno, da se obrne user posted image v pravilen položaj. Ursonok hvala ti! Poskusiti ni greh upanje umre zadnje!

Mina88: Hvala ti za podane informacije glede CR, upam, da se bo user posted image pravočasno obrnil in ne bo potreben CR. Ja če pa ne pa vsaj približno vem kaj me čaka. Kako pa je kaj potem z dojenjem, mleko pride samo od sebe takoj po CR?

Drugičudež: Očitno sva na istem, joj ni nama lahko, a bo že nekako, še noben user posted image ni ostal v mamici user posted image

Valery83: Mhm lepo si nas opisala dvojčke po karakterju tudi sama sem dvojček po horoskopu pa še mojuser posted image bo tako, da mi ne bo lahko. Sedaj me ne posluša, ko mu govorim, da se mora obrniti v pravilen položaj kaj šele mi bo sledilo ....

Tiste katere ste že preko roka ajd v P in hiter porod vam želim.

Uživajte življenje in pridno božajte svoje bušije katere ste še 2 in 1!

Neposredna povezava do sporočila: 3342
3.6.2013 20:33:18   
dvojčica6
uuu čestitke Girl79 user posted image user posted image Hepi 4 u! Pa veselo cartkanje in javi se kaj!!!

Sm vse pozabla, kar sem hotla pokomentirat user posted image Pri nas je glavna tema ime otroka...sva ugotovila, da niti pod razno še nisva skupaj prišla... najbolj smešno pa je, da sva oba imela v glavi, da je ime že izbrano... Ker sva namreč že takoj, ko sem ugotovila, da sem noseča, začela o imenih, pa nekaj sva celo pisala...pa favorita sva določila... in mu včeraj rečem, da če ga ne bo zraven pri porodu, če še vedno veljajo izbrana imena...in možak je mel čisto druga v mislih kot jaz user posted image Ma... ne moreš verjet user posted image No, če nas kaj ne prehiti, mava še cajt, do PDP-ja še 20 dni... BI bilo pa krasno, če bi na rok rodila...sem glih gledala: 21 je petek, naredimo žur za ta večjo, 23 je nedelja, zvečer grem rodit, 25 sem že doma user posted image Vse sanjamo nek kukuruz tle, ane user posted image

Nimam pa še nič pripravljeno za bebija...niti torbe za v P...zadnjič sem gledala, kje bi se bolj splačalo kupit vložke, pa sem pol rekla, maaa, saj je še časuser posted image

Grem, že bluzim...lep večeruser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3343
3.6.2013 21:45:24   
ursonok
OJla,

jaz sem še vedno čisto user posted image Tale virus me je zdelal. Slabotna sem, srce mi razbija, slabo mi je. Vsaj driske ni več. Groza.
Otroci ok, le Abel ima še vedno prebavne probleme - nekaj mu ne sede, nečesa ne tolerira, pa ne vemo, česa user posted image . BO treba na bioresonanco ...

Natalija,
čestitke tudi tebi! user posted image
Super, da vam dogaja ...

Jaz imam cel dan tu in tam popadke, ampak povsem neredne, pa ne podaljšujejo se. user posted image Je pa res, da vsaj malo že bolijo ... user posted image
Očitno enkrat bom rodila, al kva user posted image .

Uršika,
no, si se le javila user posted image Se mi je zdelo, da je moralo biti kaj bolezenskega na pohodu ... Glede zapravljanja te pa popolnoma razumem. A jaz imam pri hrani ta problem ... Tam pa ponavadi ni popustov, vsaj ne v teh bio-eko trgovinicah ... user posted image

DRugićudež,
me veseli, da je vse bolje - sladkorna in intima ... CR-ja ti ne privoščim. Zame je bila to precej neprijetna izkušnja, čeprav nisem imela nobenih zapletov. Ni to to. A kaj češ, včasih ni druge. Držim pesti, da se otrok obrne!

Tija,
super, upam, da bo zakajanje delovalo user posted image

Gledam Studio city, potem grem pa pod vroč tuš in v posteljo. A se kar bojim noči, zdaj me namreč boki bolijo, že ko sedim user posted image

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 3344
3.6.2013 21:52:49   
sonce987
glede opisa dvojčkov naj povem, da imam doma dvojčka in je res pravi izziv. šele dve leti star, trmast pa za tri user posted image . Sva z možem precej striktna in uveljavljava svoja pravila, ampak se mormo vedno za vse pregovarjat...ampak je prav luškan,ko nama nasprotuje-sej se načeloma trudim,da mu tega ne pokažem, ampak včasih ne gre user posted image

ursonok-daj prizgi si dve tisti cigaretki, na vsakem mezincu eno, očitno ti rabiš dvojno dozo....sover naj bo pa z mislimi s tabo...se mi kar smilita, ker tako upata, da gresta čim prej v P. Sicer pa bodo za tabo jutri tako ali tako izdali tiralico,ker ne boš prišla na naročeno sprožanje. user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3345
3.6.2013 22:10:52   
ursonok

IZVIRNO SPOROČILO: sonce987

ursonok-daj prizgi si dve tisti cigaretki, na vsakem mezincu eno, očitno ti rabiš dvojno dozo....sover naj bo pa z mislimi s tabo...se mi kar smilita, ker tako upata, da gresta čim prej v P. Sicer pa bodo za tabo jutri tako ali tako izdali tiralico,ker ne boš prišla na naročeno sprožanje. user posted image

Hehe,
ja, smo odločeni, da če do četrtka-petka ne bo nič, gremo pač tja s to pretečeno napotnico in rečemo, da smo vsi v familijo zboleli za trebušnim virusom in da v torek enostavno nismo mogli priti. Na nek način resnica (virus), v osnovi pa laž (tudi če ne bi imeli virusa, ne bi prišli). A upam, da me bodo takrat sprejeli in vsaj pregledali. (Če bo vse ok, jo pa spet ucvrem domov user posted image )

Ne no, iskreno upam, da najkasneje v sredo rodim. Še bolje bi bilo pa danes ponoči ... A nič ne kaže, da bo kaj. Trebuh mehak, tamala dela akrobacije ... Eh.

PS
A veste, kaj je najhuje pri tem trebušnem virusu? Že cel dan se mi noro spahuje - po jajcih, ki jih že par let ne jem!!! Fuj! user posted image

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 3346
4.6.2013 9:07:19   
ursonok
Dobro jutro!

Je kdo rodil ponoči? Jaz nisem user posted image

Abel je delal cirkus, ob pol šestih dretje na vse grlo, smo ugotovili, da je lačen. Smo se mu bali dati flašo (kruh je v ihti vrgel na tla), ker je zadnjič prav po flaši bruhal. No, je spil okoli 2dcl in šel spat - brez bruhanja user posted image Zjutraj pa precej dobre volje vstal, zdaj pa v vrtec.

Midva z mojim imava še vedno prebavne motnje + malo driske, a počutje je za odtenek boljše. Baje po vseh vrtcih razsaja ta trebušni virus - so naši kolegi in njihovi otroci tudi bolančkani. Skratka, prečudovito. Če imaš pozimi mir z boleznimi, te pa poleti napadajo, samo druge sorte so.

Sem prejle mislila, da mi je začela odtekati voda, pa je bil samo obilnejši izcedek ... eh. Ne vem, jaz se včasih sprašujem, ali bom sploh rodila - in posledično, ali sem sploh res noseča ali se mi vse samo dozdeva?! user posted image

Nič, grem poksusit kaj narest, preden me utrujenost premaga - sem budna že od 5h.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3347
4.6.2013 9:10:31   
Saša33
Dobro jutro,

mi smo tudi skurjeniuser posted image user posted image . Mali se je pač odločil, da bo raje čez dan spal. Ponoči od 22h do 3h pa frice pokal.
In hoče jesti na eno uro, drugače pa jok in stok. sam meni res ni jasno kam daje.

Danes je star deset dni in odkar sva prišla iz porodnišnice je pridobil že 600g, haloo.

Sprehod: Včeraj smo šli prvi dan ven. Za otroka ni nikoli problem, bolj je stvar kok si ti švoh po porodu. Jst se kar potim in se moram stalno preoblačit, da ne fašem kakega prehlada. Včeraj sem hodila kake pol urce čist počasi. Pa sem bila potem takooo zmatrana, da sem šla spat za urco:) Tako, da nima smisla pretiravat zarad sebe.

Ursonok: Se mi je sanjalo danes, da si rodila fantka.:) ha ha, upam da bo kaj..... Predvsem pa upam, da se pocajtaš čim prej.. Ker tole je en felik safer zdej na koncu. Boš videla sam da rodiš pa boš ko nova...

papa

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3348
4.6.2013 10:28:02   
sover
Končno sem se prebila do RR-ja! Že celo dopoldne odgovarjam na telefonske klice: "A ti si še doma?" - Ne, ležim na postelji v porodni in se po telefonu pogovarjam s tabo. user posted image user posted image user posted image . Mislim, halooooo! No, saj po izkušnjah iz prve nosečnosti bo tole trajalo še ene tri dni, potem bodo pa že počasi pozabili, da imam vseeno še namen rodit.

Danes sem mal šla pogledat materinsko od od tamalega in sem ugotovila, da je bilo pri njem na rok čisto enako. MV zaprt, glava visoko. Tudi danes očitno ni nič drugače. Mala me je že nabrcala, včeraj celo tako zelo, da mi je šlo kr na jok. Ne razumem, kako se lahko tako tišči navzdol, pa ne sproži poroda. Spanje same as usual, bolečine v kosteh tudi. Edino včeraj sem čez dan šla tolikokrat na WC, da sem bila že prepričana, da se telo čisti. No, se ne.

Imamo pa danes krasen topel, sončen dan. Bom poskusila it še na kakšen sprehod, preden pridejo moje dečki domov, čeprav moram rečt, da se zelo hitro utrudim in mi neki hudi pohodi ne pašejo.

Kako ste ostale? Ursonok, sta z M kaj bolje? Saša, če te kaj tolaži - enkrat bo bolje tudi s spanjem ...

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 3349
4.6.2013 10:41:11   
ursonok
Ojla,

končno mi je odprlo okence!

Sover,
vidim, da tudi ti še tu strašiš user posted image

Mi smo za odtenek bolje, čeprav sem ful slabotna, še imam drisko tu in tam, po vsem, kar pojem, me zvija. Srce mi razbija in zaspana sem - bo treba po zajtrku malo zadremat.
Res bi šla na sprehod, ker sem bila včeraj cel dan doma, ampak se bojim, da sem prešvoh user posted image

Saša
ma tudi še enega sinčka sprejmem, samo naj se že rodi user posted image
Kar se sprehodov po porodu tiče - tudi jaz moram bolj počas, ker me porod kar zdela. Vsaj do zdaj je bilo dvakrat tako. Čista revolucija za telo.

Kaj sem še hotela ... aja, horoskop - dvojčki:
ja, se strinjam z opisom, res so inteligentni, bistri, zabavni, a mene najbolj moti ta njihova "nesposobnost", da navežejo globlje vezi - z ljudmi in stvarmi. Imam par kolegov, recimo eno še iz srednje šole: tam jo je zanimala biologija, potem je tik pred vpisom na faks ugotovila, da jo bolj zanima kemija, študirala dve leti, ni šlo, ugotovila, da jo v bistvu zanima umetnostna zgodovina, prešaltala na FF, tudi tam ni šlo, nakar je ugotovila, da jo v bistvu zanima komunikologija - in je pristala na FDV. Ali je končala, ne vem. Vmes je kelnarila, imela željo, da bi odprla svoje bife. No, namesto bifeja se je vrgla v turizem, začela voditi po Španiji in Italiji, si našla še nekega Španca, velika ljubezen in oh in sploh, nakar je šlo vse po gobe, začela je voditi v Grčijo, se zaljubila v to deželo in hkrati ugotovila, da je pravzaprav lezbijka. Imela punco precej dolgo, s krajšimi prekinitvami ... Zdaj ne vem, ali sta še skupaj ali ne. Skratka, vmes je odprla nekakšen grški center ali ne vem kaj v Ljubljani. Morda je še vedno s to punco, lahko je pa tudi že poročena in z otroki - ne bi se čudila.

Skratka user posted image user posted image user posted image Dvojčkov jaz ne dohajam!

Sama sem namreč bikec, čisto nasprotje, močno se navežem na (malo) oseb in stvari, in to do konca, že od nekdaj vem, kaj bi rada počela in kaj "sem jaz", to poglabljam in minimalno širim.
Ne trdim, da je moj princip "boljši" ali "slabši" - v naših časih je zagotovo bolj prakitčno (in cenjeno) biti vsestranski, nenavezan na stvari, ljudi, poklice, bolj prilagodljiv itd itd. Ampak meni je to tuje in tega sploh ne razumem. Takega partnerja recimo ne bi mogla imeti, ker bi me spravil ob pamet.
Kako bo s takim otrokom - we'll see. user posted image

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 3350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  132 133 [134] 135 136   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  132 133 [134] 135 136   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?