|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  118 119 [120] 121 122   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
17.5.2013 19:54:21   
sover
Aja, saša33, sočustvujem s tabo. Res!

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 2976
17.5.2013 20:45:33   
ursonok
Ojla,

Saša,
res me veseli, da je vse ok z malim in s tabo (uradno)! Verjetno ti to tudi daje malo motivacije, da se še trudiš zdržati zdržat 2v1. Tu in tam kak lekadol ni nobena tragedija. A mislim, da ne boš več dolgo zdržala, skoraj sigurno vse skupaj vodi v porod ... Pa dobro, da je pred nami vikend, je takoj lažje.

Kako pa sploh furaš sama z Laro cele dneve? Koliko pa spi čez dan? Jaz si ne predstavljam biti sama z Abelom in tako visoko noseča - tipson luta po stanovanju, meče knjige s polic, v kuhinji odpira omare, meče ven hrano, posodo, se žoga s pomarančami in grenivkami, v sobi iz omare meče cunje ... Totaln kaos, res. Vse imamo razsuto user posted image .

Sover,
fino za akcijsko popoldne! In zadnja kofetkanja user posted image . Eh, jaz tukaj nimam nikogar za kofetkat ... Ampak sem že navajena ... Verjetno me je zato polno tukaj gor user posted image )

Danes nisem šla ne plavat ne na dolg sprehod ... Zdaj pa zunaj dež user posted image . Bo treba očitno na orbija, pa se mi ne da ... Smo bili v mestu, nabavili zelenjavo in ostale zadeve, upam, da zdaj vsaj 3-4 dni bo treba v nabavo user posted image Pa v Papriki smo bili, papcali user posted image Kar zame ni bilo najbolj pametno, ker bom slabše spala ... (mah, kot da sicer dobro spim user posted image )

Sicer pa otroka že spita, upam, da bo noč mirna user posted image

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 2977
17.5.2013 21:38:04   
dvojčica6
uh Saša33, bogica, upam da se tvoj podnajemnik hitro odloči za prihod in te odreši...user posted image pišuka, js bi se tut tako odločila, ker ta sproženi porod...brrr, ne bi, res... sam pa tko trpet...dejmo vn mali!!! user posted image

malecka...kako je? javi kaj, držimo pesti!

kužki user posted image res lepi, js sm tut fenica teh bitij... zdej že kako leto nimam več, prej sem ga mela pri mami, ker tle ni placa in je bil star 13 let, ko je poginil... še zdaj ga pogrešam user posted image Kdaj bomo meli kakega kužka nimam pojma...če/ko bomo kdaj na svojem, takoj!

majčica... hvala za nasvet user posted image sem ga posedla in soočila z dejstvi in se je gospod strinjal, da mora več pomagat... zdej bomo pa vidli, al sanjam kukuruz al kako že user posted image Se pa strinjam, da če bi šlo tako naprej, bi verjetno tut js postala samohranilka...vsaj jeziš se ne oz izgubljaš živcev zaradi druge pubertete partnerja...

seznam... ja en čas smo še nekaj pisale...zdej bo kmalu treba seznam rojstev user posted image danes je ena na fb dobila dvojčke, fantka in punčko, vse po naravni poti, nič šivana, nič rezana, a ni super!!! user posted image

Js smdrgač danes nekam boga, od kje tebi energija tut js ne vem ursonok - pa čestitke za uspešno pritožbo, jeeej user posted image user posted image ... trebuh me boli user posted image sam jke res čudno, ker nič ne otrdeva, bebi me brca 500/uro...mogoče res od tega, da dviguje, tamale... sam nimam pojma, kako nehat s tem... bi morala met skoz enga zraven in komandirat, zdej dvigni to, zdej drugo user posted image Pa brce me prav bolijo...a to je normalno? Moji bejbiki me nista tako močno brcali, da bi me bolelo...upam, da ni kako pomanjkanje plodovnice, se spomnim, da je Zoja83 zadnjič pisala, da jo prav bolijo ti gibi...Ah, bo že, čeprav sem začela 36. teden šele... Mah, res je vse drugo ta tretja nosečnost... sem bila kot srnica obakrat do konca, zdej pa...EMŠO verjetno user posted image

Mirno in dolgo noč vsem!

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2978
17.5.2013 21:47:51   
dvojčica6

user posted image

PDP, nick, starost, kraj, število user posted image , število user posted image ki jih že imamo , naslednji pregled, spol user posted image

1. 6. 
ursonok, Španija, 32, 3user posted image , 2user posted image
Saša33, okol.Logatca, 34, 2user posted image , 1user posted image
mojci13, 37, 4user posted image , 2user posted image user posted image

2. 6. 
pika89, 23, 1user posted image , 0user posted image
ninika89, Mb, 23

3. 6.
sover, 31, 2user posted image , 1user posted image , 22.4. user posted image

4. 6. 
niinii, 30, 1user posted image , 0user posted image ,

6. 6.
Natalija28, Duplek-MB, 2user posted image , 1user posted image

7. 6.
flowy,Velenje, 31, 1user posted image , 0user posted image , NS 26.11
majcica1508, 36, 4user posted image , 2user posted image , NP 19.4. user posted image

9. 6. 
girl79, 3user posted image , 1user posted image

10. 6.
anasara12, Lj, 1user posted image , 0user posted image
Valery83, 29, Koper, user posted image

11. 6.
Zoja83, Lj, 2user posted image , 1user posted image
Storžica 81, gorenjski konec

16. 6.
Tija01, okolica Mb, 1user posted image , 0user posted image

17. 6. 
ursap, Lj, 2user posted image , 1user posted image

17. 6. 
dansas, 3user posted image , 2user posted image

19. 6. 
ursika_ursi, okol. Slov.B., 27, 2user posted image , 0user posted image , NS 13.12, NP 4.4.2013 user posted image

20. 6. 
andreja_p, CE, 29, 1user posted image , 0user posted image , 18.4.

21. 6. 
drugičudež, 2user posted image , 1user posted image ,

22. 6.
Anjuškaaa, 28, okolica Celja, 1user posted image , 0user posted image
vilincek, 2user posted image , 1user posted image
helga7, 33 let, 2user posted image , 1user posted image

23. 6. 
dvojčica6, 3user posted image , 2user posted image

24.6. 
StelaPia, MB, 27, 1user posted image , 0user posted image ,

25.6.
sonce987, 29, 2user posted image , 1user posted image

26.6. 
Lethe, 28, 1user posted image , 0user posted image

28.6. 
Peeby, 28, 2user posted image , 0user posted image

30.6.
*sončka* , Kamnik, 24, 1user posted image , 0user posted image

X.6. 
sanrca.81,
zeemeermin,

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

No, dansas sem dodala, ostale pa se opravičujem, se mi ne da gledat za nazaj, dajte se dopisat...

< Sporočilo je popravil dvojčica6 -- 17.5.2013 21:52:30 >

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 2979
17.5.2013 22:02:08   
ursika_ursi
Tako, tega sem zdaj spet našla pa se lahko malo updejta, če želiteuser posted image

user posted image

PDP, nick, starost, kraj, število user posted image , število user posted image ki jih že imamo , naslednji pregled, spol user posted image

1. 6. 

2. 6. 
ninika89, Mb, 23

3. 6.

4. 6. 
niinii, 30, 1user posted image , 0user posted image ,

6. 6.

7. 6.
majcica1508, 36, 4user posted image , 2user posted image , NP 19.4. user posted image

9. 6. 

10. 6.

11. 6.

16. 6.

17. 6. 

19. 6. 
ursika_ursi, okol. Slov.B., 27, 2user posted image , 0user posted image , NS 13.12, NP 4.4.2013 user posted image

20. 6. 

21. 6. 

22. 6.

24.6. 

25.6.

26.6. 

28.6. 

30.6.

X.6. 
sanrca.81,
zeemeermin,

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
vloga S-1/1
priloga S-1
-
vloga S-1/2
-
Priznanje očetovstva
-

RODILE SO:

- Plišek; 1.3.2013 (PDP 9.6.2013), NAJA, 650g, 33cm
- ajnas6; 5.5.2013 (PDP 24.6.2013), DOMEN in ROK
- niinii; 11.5.2013 (PDP 4.6.2013), LILI, 3420g, 49cm

< Sporočilo je popravil ursika_ursi -- 17.5.2013 22:07:24 >

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 2980
17.5.2013 23:10:45   
ursonok
Ojla,

uuuiii, še eni dvojčki, super! user posted image In to naravno, brez rezanja! Sem kar zelena od zavisti user posted image Pa dajte povedat, kdo je rodil, madonca, saj ne gre za ime in priimek, ampak nick, virtualno ... Anon? user posted image

Dvojčica
super, da si ga "seznanila" z dejstvi user posted image Ne, resno, ne moreš tako živeti. Tip naj se spametuje, konec koncev je poročen in bo kmalu oče treh otrok. Puberteta je minila, druga morda pride čez 20 let, ko bo šla najmlajša od hiše user posted image . Zdaj pa garanje, nimaš kaj user posted image

Kje pa je Zoja? user posted image Upam, da je vse ok z njo ... Pa ostale naše ... Anjuška, Malecka ... Hm, kdo je še bil bolj kritičen?

Jaz sem prejle maznila še eno bio banano (ne morem verjet, kakšna razlika med "navadnimi" bananami iz trgovine in eko pridelavo. Ma za dol past - kar basal bi se user posted image user posted image ). Čez pa valda še par piškotkov user posted image
Ampak sem skočila na orbitrek, je bilo prav fino (no, dokler sem gledala Panoptikum, kjer so gospoda sociologi pametovali o "moškosti", so me bolele noge in sem umirala od dolgčasa, ko sem pa ugotovila, da lahko te neumnosti zamenjam z muziko, je šlo pa hitro, sem bila na koncu čisto na speedu user posted image )

Zdaj pa še kaj lepega preberem, potem pa spat!

Jutri gremo gledat porodnišnico - neko drugo. Smo na španskih forumih prebrali, da je boljša kot tista, ki smo jo najprej izbrali. No, upam, da me ne bodo kar tam obdržali, ko bodo zagledali moj trebuh user posted image Jaz samo želim vedeti, kje je vhod, da ne bom zgrešila zadeve v ključnem trenutku ...

Lepo spite!

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 2981
18.5.2013 0:12:27   
Anjuškaaa
Živjo punce..

Pa evo js sem še kr v enem kosu user posted image polna energije in zelo malo sem doma. Zelo veliko se potepam in nikoli nisem bila takšna, da bi toliko hodla ven..morda hoče izkoristit še ta čas, ko še ni user posted image pridem pa zelo utrujena domov in še kaj pogospodinjim in grem spat. Spim pa kot bomba. Sem pa res presrečna, da sploh nimam nobenih bolečin in se tako fajn počutim. Od začetka do 6 meseca sem pa bla tako boga, da sem dvomila da bom sploh prišla do konca. Komaj sem hodla tako so me kolki boleli..kot da bi mela živc vtisnejn v sklep, križ, hrbtenica, sramnične kosti ehhhhh..prav hudo je bilo in zdaj že več kot mesec dni popolnoma NIČ. Res zanimivo, a ko bi človek pričakoval v višji nosečnosti še več težav. HB da je tako samo so me pa strije izdale user posted image niso tako hude ampak vseeno se sekiram. Se mažem z neko drago kremo in kar pomaga. M pa dela v službi ali pa prenavlja stanovanje. Js pa uživam user posted image
Sma kupla čist vso novo pohištvo, ki naju čakajo še v skladišču v trgovinah saj se more najprej stanoanje prenovit in prebelit. Upam, da bodo možakarji to naredili pravočasno preden rodim..

Kužeki..js sem nora na živali. Od malih nog sem si želela biti veterinarka in nisem prišla tako daleč. Tako lepe kužeke imate joj..čist srčkani user posted image
V mlajših letih sem vedno imela živalski vrt doma, a sedaj imava samo eno mačko že 3 leta, ki je najina cartika. Obožujeva jo in z nama ostane do konca user posted image

Ursonok čestitke za pritožbo user posted image

Saša drži se!!

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2982
18.5.2013 9:24:19   
dansas
Hej user posted image !

Sem najprej mislila, da sem forum sfalila - da sem pristala na kakšnem kinološkemuser posted image forumu user posted image !
Pri nas mamo tudi željo po kužku - no, vsaj ženski del družine user posted image ; sem tudi že zelo intenzivno delala na tej misli, ampak bomo zdaj kar počakali, vsaj še kakega pol leta, ker bo itak vsa skrb na meni... tako, da v tem majhnem stanovanju , z dojenčkom, ... bom počakala, da bo bebika malo večja, takrat bo pa že tudi starejša lahko prevzela del obveznosti. Me pa starejša stalno fehta za kako žival - je zadnjič rekla: mami, a mamo lahko mucka? Sem ji rekla, da ne. Ona pa še kar: Ja, pa dajmo met potem vsaj kužka! user posted image Vsaj?? Kot da je z kužkom manj dela user posted image . Bi blo še najboljše, če bi domov pripeljala kakšno tako dogo, kot jo ima ursika_ursi user posted image , bi bila potem še tamala zadovoljna, ki je bolj na konjičke mahnjena - bi mislile, da sem jih ponija in psa v enem pripeljala user posted image .

Vse, ki se vam dogaja: držim pesti, da se vse izteče tako kot je treba user posted image .

Anjuškaaa: jaz sem tudi čutila večji pritisk spodaj v 2.trimestru, kot zdaj - baje, da je to posledica tega, da bebikam glavica zraste in tako z večjo površino pritiska (se pravi, da se teža bolj razporedi)

dvojčica6 in ursika_ursi: hvala, da ste me dodale na seznam. Imam občutek, da ste se hkrati lotile objave? user posted image

dvojčica6: super, da si se s svojim pogovorila. To zmerej paše - če slučajno ne zaleže, si človek vsaj dušo olajša

Sem danes po dolgem času spala tako, da me ni zbudil val vročine. Mi ponavadi sredi noči tako vroče rata, da me čisto razbudi in ne morem par ur več nazaj zaspati. Pogledam pa k mojemu, on pa zavit v kovter in deko do vratu user posted image Kaj hormoni delajo! Sem drugače bolj zmrznjene sorte.

En lep sončen dan želim vsem user posted image

< Sporočilo je popravil dansas -- 18.5.2013 9:25:42 >

(odgovor članu Anjuškaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2983
18.5.2013 9:36:54   
pika89
Pozdravljene!

Končno bo spet malo sončka te dni :)
Danes si pa res moram pripravit torbo za v P! Vidim, da je že skrajni čas.: včeraj čez dan me je ful bolel hrbet, sem skoz nekaj delala, bila v pogonu. Pa zadnji teden imam vsakič, ko grem na wc tak prozoren izcedek, ki se je včeraj zvečer začel pojavljati roza obarvan user posted image . Pa ponoči nisem mogla spat od 3h pa do 5h, ker sem dobila malo bolj močne menstrualne krče, ki so bli kar redni, pogosti...Jih imam še zdaj. Morda se kaj pripravlja...ali pa tudi ne -Kolegica je bila na ctg-ju pa so ji rekli, da se naslednjič najverjetneje več ne vidijo, ker bo po nijihovo prej kot v 1 tednu rodila, glede na graf popadkov...pa ni bilo nič še naslednja dva tedna user posted image ...

Ali še katero bolijo oz. pečejo, mislim da trebušne mišice -pod popkom? Zadnje dva tedna me boli, prav žge spodnji del trebuha, predvsem v jutranjih urah, ko se skobacam iz postelje... Tak filing je kot da bi imela muskelfiber od trebušnjakov user posted image

Ursonok: Sem mislila, da boš šla rodit v kratkem, ker si rekla, da ti je čep odpadel (sem mislna, da pride v roku parih dni do poroda?)

Saša33: boga si, upam da greš čimprej naravno rodit oz., da se ti stanje izboljša user posted image

Kaj Plišek je rodila? Tega pa nisem zasledila...Joj ful zgodaj!user posted image Je s punčko in z njo vse uredu? Vrjetno je bila aktivna na FB-ju?

Bi še kaj pokomentirala pa sproti pozabim kaj je katera napisala user posted image Ker ste take čvekice user posted image ..pa ker imam jaz spomin kot zlata ribica user posted image Vas je pa super brat!

(odgovor članu Anjuškaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2984
18.5.2013 9:45:35   
lina3
Sem še sebe dodala:)

PDP, nick, starost, kraj, število , število ki jih že imamo , naslednji pregled, spol

1. 6.
ursonok, Španija, 32, 3 , 2
Saša33, okol.Logatca, 34, 2 , 1
mojci13, 37, 4 , 2

2. 6.
pika89, 23, 1 , 0
ninika89, Mb, 23

3. 6.
sover, 31, 2 , 1 , 22.4.

4. 6.
niinii, 30, 1 , 0 ,

6. 6.
Natalija28, Duplek-MB, 2 , 1 ,

7. 6.
flowy,Velenje, 31, 1 , 0 , NS 26.11
majcica1508, 36, 4 , 2 , NP 19.4.

9. 6.
girl79, 3 , 1

10. 6.
anasara12, Lj, 1 , 0
Valery83, 29, Koper,

11. 6.
Zoja83, Lj, 2 , 1

16. 6.
Tija01, okolica Mb, 1 , 0

17. 6.
ursap, Lj, 2 , 1
dansas, 3 , 2

19. 6.
ursika_ursi, okol. Slov.B., 27, 2 , 0 , NS 13.12, NP 4.4.2013

20. 6.
andreja_p, CE, 29, 1 , 0 , 18.4.

21. 6.
drugičudež, 2 , 1 ,

22. 6.
dvojčica6, 3 , 2
Anjuškaaa, 28, okolica Celja, 1 , 0
vilincek, 2 , 1
helga7, 33 let, 2 , 1
lina3, 34let, 2, 1

24.6.
StelaPia, MB, 27, 1 , 0 ,

25.6.
sonce987, 29, 2 , 1

26.6.
Lethe, 28, 1 , 0

28.6.
Peeby, 28, 2 , 0

30.6.
*sončka* , Kamnik, 24, 1 , 0

X.6.
sanrca.81,
zeemeermin,

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
- Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
- Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
- Priznanje očetovstva
- Kako do otroškega dodatka?

RODILE SO:

(odgovor članu pika89)
Neposredna povezava do sporočila: 2985
18.5.2013 9:52:56   
pika89
pa da vse potolažim, katere mislite, da vam letijo kg v nebo - no meni so poleteli v vesolje user posted image Sem trenutno na +22,5 user posted image (pred N m imela 63kg/167cm zdaj pa 85,5 kg)Sem se sprijaznila s tem -je moj rekel, da me bo pa pol ganjal, ko bom rodila, da bom nazaj prišla na prejšnjo težo user posted image Sem v upanju, da mi bo ratalo :) -pa da me je sama voda user posted image

(odgovor članu pika89)
Neposredna povezava do sporočila: 2986
18.5.2013 10:18:30   
girl79
Čao souser posted image user posted image ,

Evo, včeraj je bil zelo produktiven dan...dopoldan sva šla z mojim v Ikeo še neke stole kupit, pa klopco za naš balkonček, tako da bomo zdaj še bolj uživali na sončku user posted image user posted image ...potem je prišla moja mami in vzela Nežko čez vikend na morje, tako da bodo tudi oni uživali....midva sva pa pospravila klet (sva v ta namen tudi v Ikei kupila plastične škatle), pa gor prinesla zibleko in lupinico/jajčka za dojenčka....potem sva vse skupaj sčistila, uspelo nama je lupinico celo slečt in dat oprat, samo ne me vprašat če nama bo uspelo tudi nazaj oblečt - je kar komplicirano vse skupaj....ampak izgleda pa tista prevleka zdaj kot nova user posted image user posted image ....v glavnem, zdaj imamo pa tudi mi končno bolj ali manj že pripravljene stvari....danes dam še cotke prat, potem jih še zlikam in je to to....no še torbo za porodnišnico je treba počasi spakirat user posted image

Sva pa potem z mojim izkoristila "svobodo" in šla celo v kino....ampak sva šla že ob 18.00, tako da sva bila ob 20.30 že doma...sva se prav zafrkavala da zdaj sva pa res že stara user posted image user posted image ..... no danes morava pa tudi v lekarno, pa trgovino, pa razmišljava da bi šla malo v Lj v BTC pogledat, pa malo v staro Ljubljano uživat...ja dolgo ne bova potem v miru mogla it na sonček uživat - je za izkoristit user posted image

Aja, pa spala sem danes neprekinjeno od 23.00 do 8.00 - tako dolgo tudi nisem spala že 100 let se mi zdi....no pa zdaj verjetno spet dolgo ne bom....če ne drugega se Neža doma (ali z nama na morju) vedno zbudi vsaj okrog 7.00....no danes je pa z babi na morju bojda spala do 9.00 ?!?! user posted image user posted image

Sem pa sicer 3 dni nazaj opazila da se mi je oblika trebuha full spremnila user posted image user posted image ...pa zdaj ne vem a se mi je trebuh spustil, samo se mi ne zdi da bi se mi, samo pač drugačna oblika je....vsekakor upam da se dete ni obrnilo v trebuhu, ker je bil že lepo na glavici...ampak včeraj se mu je kolcalo čisto spodaj, tako da predvidevam da je še vedno na glavi....no, saj bomo v ponedeljek videli...imam pregled + ctg... mogoče pa vseeno to pomeni da se že kaj pripravlja user posted image

ursonok- super za status!!!

saša33- upam da boš kmalu bolje....mogoče je pa za bolečine v vratu res kriv vzglavnik?? Jaz sem si enkrat kupila novega in mi je bil pol leta ok, potem pa kar naenkrat ne več, sem ga mogla potem spet zamenjat...kdo bi vedel..user posted image user posted image

Uh, sem sproti že pozabila kaj sem hotela še komentirat user posted image

Lepo se imejte user posted image

(odgovor članu pika89)
Neposredna povezava do sporočila: 2987
18.5.2013 11:11:26   
ursika_ursi
Tako, sem iz PDP zbrisala tiste, ki že cartateuser posted image Pod seznamom pa je nov seznam le-teh srečnicuser posted image
ursonok- ta, ki je imela tako lep in hiter porod z dvojči, te ni na forumu, vse ostale pa so čisto spodaj, še mere bejbijev sem dodalauser posted image Punce lahko komot še same popravijo, dodajo kar želijo. Sem mislila, da bi bilo fino vodit še seznam rojstevuser posted image

dansas, malo mi je bilo dolgčas včeraj zvečer pa sem si rekla, da grem seznam poiskat in ga malo posodobit. Pol pa vidi, da ge je že ena pred mano porihtalauser posted image Očitno sva šli istočasno updejtat, heheuser posted image user posted image

dvojčica6- fino, da si ga malo pred dejstva postavila, včasih pomaga, včasih ne. Moj ob takih pogovorih kar živčen rata in začne mencat pa na sumu ga imam, da takrat kar izklopi te slušne organe in si v glavi predstavlja svoj najljubši kraj, zraven pa kima, da sem jaz srečnauser posted image Morem pa ga pohvalit, da se je v tem času precej popravil, hb teh nočnih izhodov ne prakticira več, razen, če pridejo njegovi prijatelji iz Lj, takrat pa mu tudi ne morem rečt ne, glede na to, da se vidijo parkrat na leto. Pa ok, meni tudi včasih paše, da sem sama samcata doma in delam kar mi paše. Sem pa mu povedala, da mu teh občasnih izhodov ne mislim kenslat samo zaradi dojenčka, ampak naj se vrača domov v malo manj vinjenem stanju, ker verjetno ne bom lih volje, da bi še celo noč gledala in poslušala, če še diha, ali bo mogoče moral bruhat, itd. Mislim, da je z dojenčkom vseeno manj dela in ga lažje, predvsem pa malo hitreje porihtašuser posted image user posted image Kdo bo pol drug dan še tečnega in mačkastega tipa prenašaluser posted image

Tiste, ki previjalne ne morete imeti v kopalnici, tako kot jaz ne, kako se boste lotile čiščenja rite? A si boste v kakšni posodici prinesle vodo in je to to? Pobrisale najprej z navadnimi robčki, potem še z mokro krpico in nato spet s suho krpico? Imam prav ali sem kje mimo usekalauser posted image Priznam, da še v življenju nisem previjala pa me je zdaj kar malo strah, da ne bi kaj narobe naredilauser posted image user posted image

Pika89- plišek je ful hitro rodila, ampak je s punčko vse v najlepšem reduuser posted image user posted image

user posted image

1. 6. 

2. 6. 
ninika89, Mb, 23

3. 6.

6. 6.

7. 6.

9. 6. 

10. 6.

11. 6.

16. 6.

17. 6. 

19. 6. 

20. 6. 

21. 6. 

22. 6.
lina3, 34let, 2user posted image , 1user posted image

24.6. 

25.6.

26.6. 

28.6. 

30.6.

X.6. 
sanrca.81,
zeemeermin,

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
vloga S-1/1
priloga S-1
-
vloga S-1/2
-
Priznanje očetovstva
-

RODILE SO:

< Sporočilo je popravil ursika_ursi -- 18.5.2013 11:12:28 >

Neposredna povezava do sporočila: 2988
18.5.2013 11:40:07   
sover
Hej, hej,

joj, kako ste rpidne s seznamom. Komaj čakam, da lahko še svojo čebelico dodam gor user posted image .

Pri nas se danes za lepo vreme lahko obrišemo pod nosom - popolnoma oblačno je, pa še piha, tako da smo vsi zunaj fajn oblečeni. Po vremenu in temperaturah ne bi nikoli rekla, da smo že čez sredino maja.

Počutje: za en d...k. Naporno, občasno me boli trebuh, pečajo mišice v spodnjem delu trebuha, hormoni me bašejo, zato sem v nekakšni jokavi fazi. Spomnim se, da me je tudi pri prvem dajala takšna "predporodna" depresija. Danes ga oddava starim staršem za čez noč in greva na (najverjetneje) zadnjo fešto pred porodom.

ursika- jaz nimam variante previjanja v kopalnici, ampak ga previjam v njegovi sobici. Zjutraj si prinesem svežo vodo, potem pa uporabljam to-to krpice za enkratno uporabo, ker jih lahko zmočiš ali pa uporabljaš suhe. Do sedaj se je čisto lepo obneslo. Problem je nastalo samo za nekaj časa, ko se je začel plazit in ga je zanimala posodica z vodo. Sem morala fino pazit, da je ni vrgel dol.

Neposredna povezava do sporočila: 2989
18.5.2013 11:43:37   
Saša33
No, sonosečke se še malo oglasim

Hvala za vse spodbudne besede.. Sem vas prebrala in je pasalo, da še kdo misle nate. Ko si čisto povožen pa še z velikim trebuhom.

A veste kaj, danes sem brez lekadola, pa križ me je nehal boleti. Sem pa včeraj zvečer zakuhala na 38. Sem se fajn prepotila celo noč. Pila na veliko, hodila lulat, spala na 2h 1h. Verjetno sem pokasirala kako virozo ali gripo. In ker sem papala lekadole se nisem prekurila. No danes vročine ni več. Imam še glavobol a ne tako hud, me boli vrat a se mi zdi, da je bolje:). Si mislim, da bom v ponedeljek skočila iz postelje in rekla uf, počutim se res krasno.....user posted image .

Tamali v trebuhu je kar aktiven, a mi vsaj pusti spati levo in desno. Je res uvideven. Laro je sedaj prvzel mož, tako da konec tedna je res samo za počitek in če bo treba bo ostal tudi naslednje dni doma. Da se spravim k sebi. Vam pa povem, da si res nisem predstavljala, da taka rodim. Brez moči, pomoje bi okol padla. Še dobro, da je moj gin. čist skuliran in ne komplicira.

ursonok: Drugače pa je Lara res priden otrok. Zjutraj spi do 9h ali 10h, nato poje, greva ven. Čez 2h notri. Poje jo položiš v posteljo in spi 2h. Zato mi je ta teden šlo z njo. Vmes sem šla spat, pa skuhala in potem je že mož prišel. Drugače pa ni šans. Tudi ona vse zmeče, odpira, leze, pada.  A ko je vzunaj se sama igra, puza po travi, nabira storže, obsedena je z nabiranjem v košarico. In lahko razmetava kar če.  Res hwb, da je lepo vreme.

Drugače pa kontrolo imam sedaj v petek. Trebuh mehek, ni niti spuščen. Izcedka nič, krčev ni. Tako, da samo prosim, da vsaj en teden naj počaka, da pridem k sebi. Da si naberem moči za porod. Mislim, da sem že danes glede na razpoloženje in brez tablet bolje. A bom vodoravno celi dan.

Lep vikend aktivnim nosečkam in čuvajte se, ker res ne veš kako se lahko čez dan obrne.

papa

(odgovor članu pika89)
Neposredna povezava do sporočila: 2990
18.5.2013 12:40:56   
ursonok
Ojla,

otroci super spali, ampak smo zaradi vremena očitno vsi tečni, tavelika je ne-zno-sna, smo vsi že na koncu z živci. Teoriziranje, odgovarjanje, dretje, trmarjenje ... Skratka, obup! Zunaj pa mraz. veter in črni oblaki user posted image Kakšen maj je to?! user posted image

Saša,
ja, kadar smo doma (za vikend), tudi Abel čez dan spi 3 ure (v vrtcu spi ful manj, včasih sploh ne, ker mu preveč dogaja), pa ful ima koncentracijo - lahko se sam s čim zamoti za zelo zelo dolgo časa - če je sit in naspan. Ne spomnim se, da bi bila hčerka taka. On je pa res pravi raziskovalec. In ful samosvoj - sploh ne leze za sestrico, ji ne teži itd. V bistvu je ona tista, ki teži njemu, mu vzema stvari, ga kliče, naj se z njo igra user posted image Pa se mi zdi, da ko se spričkata, se na koncu večkrat ona joka user posted image . Edino to je, da razmetava (Abel) in je cel kaos doma. A očitno bo še par dolgih let tako, kaj čmo ...

Me pa veseli, da si bolje! To smo mi tudi že opazili - če te daje prehlad, nobenih lekadolov ali zbijanja vročine. To samo poslabša & podaljša zadevo. Tudi otrokom je nikoli ne zbijamo - pustimo, da opravi svoje in je po dveh dneh mir.
No, ampak ti nisi mogla vedeti, da gre za virozico, sploh ne pri vseh teh čudnih bolečinah.

Mi je pa zanimivo, da sva prvi na seznamu, pa naju bodo kmalu začeli prehitevati user posted image . Jaz sem že skoraj 100% prepričana, da bom spet prenosila user posted image

Plišek je pa reees zgodaj rodila. Joj, kakšna teža! A glavno, da je punčka ok!

A ni še nekdo rodil, fantka, Nai ali Naj - nekaj takega? 980gr?

Previjanje
pri taprvi smo imeli previjalno v kopalnici na pralki, Abela smo pa že od začetka preoblačili, kjerkoli je pač naneslo (ok,najprej na posteljici, ki je imela kao "zraven" neko mini previjalnico). Uporabljamo brisačke za enkratno uporabo (brez vonja, alkohola), previjamo ga na kavču, na tleh, na postelji. Ta tretjo bomo ... ne vem, verjetno tudi nekako tako. Mah, pri prvem otroku moraš imeti vse "urejeno", da ne zblazniš, pri vsakem naslednjem pa ne kompliciraš več ... user posted image

Banjice še vedno nimamo, sploh ne vem, ali jo bomo nabavili user posted image . Moram nekje dobit še kakšno tetra plenico (tu jih nikjer nimajo!), pa AM z manj laktoze za začetnike, za vsak slučaj.

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 2991
18.5.2013 15:32:54   
ursika_ursi

IZVIRNO SPOROČILO: ursonok

A ni še nekdo rodil, fantka, Nai ali Naj - nekaj takega? 980gr?

Ja, imaš pravuser posted image Ampak ne vem kakšen nick ima na RR pa je zato nisem vpisalauser posted image Če katera ve oz. se spomni, lahko komot dopišemuser posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2992
18.5.2013 16:57:16   
Lethe
Ursika_ursi: rodila je še NATKA28
Tole je njeno sporočilce user posted image Zdaj jo lahko dodatke na seznam user posted image
Ja, res je 6.3. sem ob 17.33 rodila sinčka TAJ-a, nihče mi ne ve povedat, zakaj se mu je tako mudilo na svet, sem pa bila noseča 26 5/7, mali pa je bil težek 990 g in velik 35cm!

Aja, PDP je imela 6.6.2013

Evo, midva sva prišla iz BTC-ja, sva šla malo po nakupih. Sva bila celo uspešna, imela nekaj popustov, šla na kosilo... Zdaj M počiva (bogi revež, trgovine so mučenje), potem gremo pa s psom na sprehod. Na srečo je sonce in bo res pasalo.

Toliko na hitro. Lepo se imejte user posted image

< Sporočilo je popravil Lethe -- 18.5.2013 17:02:15 >

Neposredna povezava do sporočila: 2993
18.5.2013 17:24:06   
ursika_ursi

user posted image

1. 6. 

2. 6. 
ninika89, Mb, 23

3. 6.

6. 6.

7. 6.

9. 6. 

10. 6.

11. 6.

16. 6.

17. 6. 

19. 6. 

20. 6. 

21. 6. 

22. 6.
lina3, 34let, 2user posted image , 1user posted image

24.6. 

25.6.

26.6. 

28.6. 

30.6.

X.6. 
sanrca.81,
zeemeermin,

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
vloga S-1/1
priloga S-1
-
vloga S-1/2
-
Priznanje očetovstva
-

RODILE SO:

- Natka28; 6.3.2013 (PDP ?), TAJ, 990g, 35cm

Neposredna povezava do sporočila: 2994
18.5.2013 20:41:34   
mojci13
Ojla,

Da se na hitro oglasim....Midva danes prišla iz porodnišnice user posted image user posted image user posted image ...Ja 15.05. zjutraj je prijokal naš Miha, 2880 g, 49 cm. Sva ok in se lepo cartava.

Držim pesti, da boste na vrsti, ko bo za to pravi čas.

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 2995
18.5.2013 20:53:40   
pika89
oooo mojci13 čestitke user posted image user posted image lepo da ste tako hitro doma in se cartate! Jaz bi tudi že kar šla v P user posted image

(odgovor članu mojci13)
Neposredna povezava do sporočila: 2996
18.5.2013 21:00:03   
majčica1508
Mojci13user posted image o,kako lep datum si je Miha izbral....Čestitke iz srca,pa komaj čakam porodno zgodbo

(odgovor članu pika89)
Neposredna povezava do sporočila: 2997
18.5.2013 21:26:14   
ursonok
Ojla,

Mojci,
cestitke!! user posted image Super, da ste že doma. Je pa drobižek tale vaš sinko user posted image

Mi smo tudi z ogleda porodnišnice - no, samo od zunaj, zdaj vsaj vemo, kam iti, ko se začne user posted image . Nas je gospa na info ful čudno gledala - pomoje delujemo kot eni tujci, ki so se s kupom majhnih otrok in velikim trebuhom ravnokar prikotalili v Španijo, zdravnika celo nosečnost niso videli od blizu, zdaj pa še ne vedo, kam se gre rodit! user posted image

Jaz vam tudi povem, da bi že z velikim veseljem šla rodit - sploh ker sem ves čas upala na tale 18. 5. user posted image No, danes sem nastopila že 40. teden! user posted image user posted image

Vsem, ki me boste še prehitele, zamerim! (No, ampak tako, po žensko: tu na forumu bom še naprej komunicirala z vami, kot da ni nič, doma vas bom pa možu šimfala, kakšne koke ste user posted image )

Pa spet imam kar ogromen apetit user posted image . Danes smo naredili veganske mesne kroglice user posted image (tj. fižol namesto mesa, čičerikina moka namesto jajc). Z rdečim rižem in grahovo-porovo omako user posted image Otroci so jedli kot za stavo (jaz pa tudi).

Zdaj pa pijem ovseni napitek in se bašem z bananami ... Potem pa ... hm, bo treba spet do kuhinje ... user posted image

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 2998
19.5.2013 8:15:05   
Anjuškaaa
mojci13 ČESTITKE user posted image Zdaj pa uživajte in obilo cartanja user posted image ko boš imela čas pa le nam malo opiši svojo porodno zgodbo.

Madona meni se pa zdi, da mi je trebuh v tem tednu ful zrasel user posted image mi je že ponoči mal oteženo obračanje v postelji čeprav ni nobenih težav ali bolečin. Čez manj kot 3 tedne mi odstranijo šiv in morda lahko že takrat rodim. Po odstranitvi ostanem v bolnici nekaj ur na opazovanju in če ne bo nič me pošljejo kar domov. Sam sumim, da se bo takrat že kar porod začel, če sem po mnenju G znotraj odprta. Kar bo pač bo. Definitivno pa bi imela raje porod pred rokom kot pa čez user posted image

Neki ne morem več dolgo spat in sem začela spat že čez dan kar prej nisem nič. Čez dan samo na začetku nosečnosti in potem nič več. Verjetno se pozna tudi zaradi pretiranega potepanja, da pridem precej utrujena domov.

Punce lepo nedeljo vam želim user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2999
19.5.2013 8:17:51   
dansas
Živjo!

mojci13: Čestitke! user posted image Zgleda, da sta oba lepo bp, ko sta že tako hitro doma user posted image

Zgleda, da je danes res prava noč in jutro za spanje - ker sem tukaj prva jutranja čveka user posted image . Saj jaz bi tudi še spala, pa moji otroci ne delijo tega mnenja z mano user posted image . V nedeljo je namreč moja jutranja izmena (včeraj je bila pa moževa in seveda nisem mogla dolgo spati user posted image ).

Včeraj smo sestavili posteljico, prezračili jogi, opravi prevleko avtosedeža, pospravili previjalno komodo (ki je postala zelo praktično odlagališče user posted image ), zapekli muziko za porodnišnico user posted image ... tako, da zdaj je pa res že vse pripravljeno - no manjkajo razne male malenkosti v torbi za P, ampak to pade notri zadnji trenutek; aja pa še stvari zame za iz P mu bom mogla pripravit (verjetno bo to tudi zadnji trenutek user posted image ); ker če mu jih ne bom, bom verjetno ostala brez pol stvari - kakšnih čevljev in podobno user posted image .

previjalna miza: mi smo kupili komodo za user posted image v Ikei (http://www.ikea.com/it/it/catalog/products/70053924/#/00214553), ki se je izkazala za super previjalno podlogo, ker je ravno prav visoka, da se ne sklanjaš zraven ko previjaš in ravno prav velika, da gor lepo paše previjalna podloga. Imamo jo seveda v spalnici, tako da ne rabim hodit predaleč na nočno previjanje. Gor sem si pa namestila tak lonček za vodo in koš za plenice (http://www.ikea.com/it/it/catalog/products/70103207/), tako da smo se navadili, da ritko obrišemo z navadnimi papirnatimi brisačami namočenimi v vodo, če je pa res kaj trdovratnega, pa z robčki za enkratno uporabo; čeprav se ponavadi vse reši z navadno vodo. Tako smo prakticirali pri prvi (ne čisto od začetka, ker smo se še lovili), pri drugi in mislim da bomo uspešno prakso nadaljevali tudi pri tretji. V kopalnici sem imela še eno previjalno podlogo (zgleda, da je ikei več ne prodajajo, ker je ne najdem na njihovi strani) na pralnem stroju za po kopanju, ampak zdaj nimamo več pravnega stroja (v kopalnici) in tudi ni zima, kot pri prvih dveh, ko sem se bala, da bi se mi otrok prehladil pri prenašanju iz tople kopalnice v hladnejše prostore.

lep sončen dan želim (vsaj zaenkrat tako kaže, čeprav je napovedan dež za popoldne)
pa pa

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  118 119 [120] 121 122   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  118 119 [120] 121 122   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?