ursonok -> RE: Junijke 2013 (19.10.2012 11:29:26)
|
Zoja83, ja, s službami je drek, ampak jaz je niti nisem iskala, na faksu na Poljskem pa ne bi ostala, tudi če bi mi jo ponudili (atmosfera zanič, zaposluje se kar vsepovprek, nivo porazen). Sem prevajalka, to bi rada ostala in nekoč dobila status. Prevajam iz ruščine (iz poljščine imam v načrtu), literatura, teorija, filozofija. Do zdaj je šlo dobro, založbe so izdajale knjige, keš je bil. Zdaj bo pa kriza, saj vidiš. Tako da se malo bojim. Morda bi kdaj kje kaj predavala, sem že na Poljskem, pa mi je bilo všeč, ampak to bi samo tako, kot zunanji sodelavec, par predavanj po mojem okusu. Redna služba na faksu je prav tako drek, sploh za take, kot sem jaz, ki me ob živce spravlja birokracija, nesposoben folk oziroma zajedalci. Pa resnici na ljubo večina ljudi na faksih vegetira - objavlja, ker mora, piše pod prisilo, zbira točke, njihovih zadev pa skoraj nihče ne bere. No, spet jamram. [sm=smiley36.gif] Saj ni tako hudo, a delo doma mi ustreza, bi pa kdaj morda s kom kje sodelovala, če bo priložnost. Zdaj se bomo s kolegi s Poljske potegovali za nek projekt - grant, za tri leta. To bi bila res fina stvar ... Nadaljujem svojo temo tam, kjer sem jo končala v doktoratu. Pa še plačajo mi za to [sm=smiley36.gif]. Ampak ne smem preveč upati, da ne bom potem razočarana. Granada ja, mi tukaj najemamo, plačujemo 450eur za okoli 90kvadratov, v novem bloku, imamo tudi bazen, kar je super, saj se kopamo od maja do septembra. Smo kar zadovoljni. Koliko stanejo fleti, nimam pojma, nismo gledali, ampak ziher manj kot v Sloveniji. Nasploh se mi zdi, da so cene podobne slovenskim, le kakšni sistemi bolje funkcionirajo, recimo vrtci. Mi smo se preselili sem sredi junija, julija-avgusta uredili birokracijo, septembra sta bila že oba v javnem vrtcu [sm=bravo.gif] Ne se bati tujine. Jaz sem po diplomi naveličana našega FF-ja dobila idejo, da bi šla pač na Pl delat doktorat, hitro prepričala mojega, ki je v Slo pustil službo in študij, in sva odpeketala. Tam smo bili sedem let, rodili dva otroka, oba sva končala študij. Potem pa je postalo dolgčas in smo šli sem (moj je hispanist). Da malo okusimo še eno tujo kulturo, da se jaz naučim špansko, da se tudi otroci česa naučijo, čisto spontano. Verjetno se bomo vrnili v Slo, sploh ko bomo s tremi otroki in brez vsakršnih babic itd., bo kar težko. Iz Valencije letimo decembra v Benetke! (Andaluzija je od oktobra do maja odrezana od sveta, nobenih povezav sploh, škandalozno!!!) Danes sem pa papcala koruzne vaflje z olivnim namazom, sardinami in svežim paradižnikom. Mmmm, je pasalo. [sm=smiley20.gif] Zdaj pa čakam, da se vrne slabost ...[sm=smiley13.gif]
|
|
|
|