RE: Dvojčki 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju >> Za nosečke dvojčkov, trojčkov, četverčkov

Sporočilo

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (27.10.2013 10:31:44)

Napalmica super za pregled! Imata pa zelo lepo težo!:) Kako ste ostale? Ta moja dieta ni nič kaj preveč fajna, tako se mi lušta mandarin, kakija, svežega sadja pa ne smem nič:( kile gredo tudi dol... samo da bo vse okej, bomo že preživeli....

latka -> RE: Dvojčki 2013 (27.10.2013 10:32:40)

booby[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]za pregled, super, da je vse ok! Ti pa moraš imeti že fajn buši, če imata malčka že tako težo?[sm=smiley36.gif] Potem ti otrdevanja trebuha ne vplivajo na MV?
Jaz pa imam v torek pregled, upam, da bo vse ok. Jaz si tudi močno želim, da bosta moja malčka ob porodu imela že vsak čez 2kg.
Zadnji UZ, ki mi ga je naredil G je bil tako hitro in površno narejen, tako da sploh ne vem, če so tiste meritve sploh bile ok narejene. Čeprav imam velik trebuh, se mi ne zdi, da bi moja malčka že bila okrog 2kg. Koliko pa se cca. redijo in rastejo na teden?

Kako ste pa kaj ostale[sm=nosecka.gif]?

sandra_sandra -> RE: Dvojčki 2013 (27.10.2013 11:40:41)

booby če ti roki tudi mravljinčita bi znal biti karpalni kanal..jst sem ga mela med nosečnostjo in po parih mesecih po porodu se je s5 pojevil..lahko dobiš na delovni nalog oprnici..men sta pomagali nekaj časa, potem so mi v KC vbrizgali steroide v roki in je bilo velikooo bolje je pa ta zadeva varna za otročke in jo delajo samo nosečnicam.
vsem ostalim pa želim velikoooo uživanja in zdržite še malo! se splača [sm=smiley2.gif]
kar se pa vozičkov tiče vam svetujem tiste ki niste preveč pri denarju da kupite raje rabljen dober voziček kot pa nov poceni! razlika je taka....hitro se lahko zaj....računajte na to da za razliko od mamic z enim dojenčkom bo vaš voziček v velikiii uporabi in kar nekaj časa če boste imele nekvaliteten voziček boste imele kmalu še dodaten strošek!

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (27.10.2013 12:03:27)

Tiste, ki sem vam poslala prosnjo za potrditev prijateljstva, to delam zato, ker bom v profilu naredila dolocene nastavitve vidne samo prijateljem... [sm=smiley2.gif]

sandra_sandra -> RE: Dvojčki 2013 (27.10.2013 12:18:29)

malo čudno sem vam na hitr to napisala ker moram z enim učom bit pri [sm=duda.gif]..skratka..bodite pozorne na dolžino košaric za novorojenčke..vem da so nekatere mamice imele problem ker so bile le te prekratke in vse smo mislile da je to neki standard..pa ni! doma ima tfk jev twinner in ga ne bi zamenjala za nič na svetu..dokupili smo še maclarnovo marelo...taka razlika..pri nas punčka ne mara vozička in je velika redkost če sedi v vozičku..tko da je naša slika s sprehoda taka..tamau v vozičku uživa tamala pa v naročju in z eno roko porivam voziček...marsikateri voziček ni tako vodljiv da ga lahko porivaš z eno roko..v sosednjem bloku imamo še dve mamici z dvojčki in smo si vse zamenjale vozičke med seboj samo toliko da bi videle razliko...vse smo bile začudene kakšna je razlika med njimi..pa ne da ga hvalim,,ker nimam nič od tega..sam je bil daleč boljši od boogabooja..in od še drugega..da razliko med marelo ( ta boljšo) sploh ne omenjam,.sam ok ta je namenjena za kratke relacije..tako da...še enkrat premislite preden kupite! eno je videti in sprobati prazen voziček..in drugo ko so notri vaši [sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif]
uživajte!

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (27.10.2013 17:47:34)

Če katero zanima previjalna torba prav za dvojčke( ta je zelo velika, prostorna in fajna) je na tej strani trenutno zelo ugodna, jaz sem jo naročila...http://www.baby-markt.de/Pflege-Ernaehrung/Wickeln/Wickeltaschen/LAESSIG-Wickeltasche-Casual-Twin-Bag-multimix-slate-1.html

Napalmica,sem naročila pri Tosami, je prišo paket 8 kg težek, poštnina je bila zastonj, tut popust so mi dali...

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (28.10.2013 9:01:32)

Sandra hvala za nasvet! Vedno je dobrodoslo kaj iz prve roke zvedeti. Jaz sicer vztrajam pri DorJanu Danny sport, sem ga sprobala z malcki v kosari, je bil kupljen rabljen, pa je bil se vedno super. Jaz bom pa vzela novega, ker je to v bistvu edina nerabljena stvar, ki jo bosta [sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif] imela in ker mi je cenovno dostopen.

Ancika ja diete so [sm=smiley18.gif] ampak ce je pocutje boljse pa kilce ne grejo gor, pol se tudi zato splaca. Jest sem si tudi ze zrihtala Tosamo [sm=smiley1.gif]. Zakon ane [sm=smiley20.gif]

Booby joj kolk te razumem... [sm=smiley13.gif] jaz tudi ze malo vec vstajam, okoli se sicer ne šetam ampak vseeno poskusam ne skoz lezat, ker me VSE boli. No kaksen mesec bom se zdrzala [sm=smiley1.gif]. Ampak ce bosta [sm=duda.gif][sm=duda.gif] ostala v medenicni vstavi, mi itak CR sledi, tako da vsaj kondicije za porod ne bom potrebovala [sm=jezicek.gif]

Latka srecno jutri na pregledu [sm=smiley31.gif] mojedva sta v manj kot 4h tednih pridobila 500g, torej rastejo malo vec kot 100g na teden bi jaz rekla. Drzim pesti, da bosta tvoja jutri presegla 2kg [sm=pujs.gif]

sandra_sandra -> RE: Dvojčki 2013 (28.10.2013 9:23:02)

moj fantek je mel 1700 g ko smo odšli iz porodnišnice...zdej pa tle za mano razbija z žličko po mizici [sm=smiley36.gif] tko da punce nič bat tud če nima 2 kilc [sm=jezicek.gif] aja pa na UZ dan prej so mi rekli da je težek 2500 g [sm=zmeden.gif]
napalmica ni za kej [sm=smiley1.gif]

latka -> RE: Dvojčki 2013 (28.10.2013 10:08:55)

Hej, hej, kako ste kaj?

napalmica, hvala! Upam, da bo vse ok na pregledu. Čez 2 dni vstopamo v 35.t[sm=bravo.gif] in super bi bilo, če bi zdržali še 1 teden.[sm=smiley1.gif]
sandra, ti si se proti koncu kaj potila, predvsem zvečer in ponoči?
Tiste, ki ste zanosile umetno, kako so vam določili PDP, glede na zadnjo M ali pa po punkciji ali ET?

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (28.10.2013 10:37:03)

Napalmica tvoja dva ful lepo pridobivata na teži, se mi zdi da moja velik manj[sm=smiley13.gif] bomo vidli kaj bo v sredo ko imamo spet pregled.... Punce kdaj se je smiselno začet pogovarjat glede poroda in v mojem primeru s kom?

latka -> RE: Dvojčki 2013 (28.10.2013 10:45:02)

ancika, najboljše, da boš to vprašala Pušenjaka.
Moja dva sta vedno lepo in enakomerno pridobivala na teži, tudi malce prehitevala, zato mi je buši tako rasel, sedaj pa imam občutek, da temu več ni tako in da se redita premalo.[sm=zmeden.gif]

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (28.10.2013 10:48:02)

Meni se tut zdi tako, sploh pa če še koga srečam in mi tak začudeno reče: joj te pa bodo zelo mali dojenčki, ko maš taki mali trebuh....[sm=zmeden.gif]

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (28.10.2013 10:55:48)

Latka meni so ga glede na punkcijo (punkcija minus 14 dni je 1.dan ZM, ceprav to ni dejansko datum ZM, oz datum punkcije + 38 tednov = PDP). To je edini pravi nacin dolocanja PDP, ce zanosis po IVF.

Ancika, tebi je nekaj spreminjal tedne nosecnosti Pusenjak, ane? Ker vem, da si bila prej vec za mano glede na ZM, zdaj si pa samo en teden, ce se ne motim. Mogoce sta zato malo lazja, ker si v resnici malo manj noseca, ne vem... itak to ni bistveno, glavno je, da sta priblizno enake teze, ne morejo biti pa vsi plodki enako tezki po tednih.
Glede poroda, meni je Pusenjak rekel, da se bomo o tem menili, ko bo za to nastopil cas in cisto nic prej, torej po 36 tednu. Ce se zgodi, da dobim popadke prej oz da grem pac rodit, se odlocijo glede na situacijo v tistem trenutku (lega plodov). Ne obremenjuj se s tem, ce te kaj prehiti, vejo kaj morajo narediti, ce bi pa en plodek zacel zaostajati v rasti, bos imela pa itak dogovorjen porod. Ampak ne bo, vse bo ok!

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (28.10.2013 11:06:34)

Ja najprej sem imela PDP po ZM 1.2.2013, potem pa ga je pušenjak za en teden prestavil, in če grem računat po tednih je prav rekel pušenjak torej 23.1.2013, in sem en teden za tabo.... No komaj čakam sredo da vidim kako je kaj...

latka -> RE: Dvojčki 2013 (28.10.2013 11:08:39)

Meni so v MB po prvem UZ določili datum glede na punkcijo in tudi ploda sta bila temu primerno velika, ampak meni pač moj G računa PDP glede na zadnjo M, ker itak nima pojma, kako se pri meni to izračuna. Glede na PDP iz MB imam torej nekaj dni prej PDP.
Me prav zanima, kako me bo jutri pregledal. Bom pa prosila za napotnice, ker mi jih še ni dal, bi jih pa že moral. [sm=hudicek1.gif]Po vsej verjetnosti bom šla rodit v MB, ker so bolj izkušeni(glede dvojčkov in nedonošenčkov), čeprav je malce dalje od meni bližnje porodnišnice, vendar imam od tu slabe izkušnje s prvim porodom, pa še ena znanka je sedaj rodila enojčka 3 tedne prej in ne bom razlagala, kaj se je zgodilo z malčkom. [sm=smiley19.gif]V glavnem mu sedaj gre na bolje.

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (28.10.2013 11:14:38)

Jaz tut ne grem drugam kot MB ali LJ...čeprav je zelo daleč,upam da bomo prišli do tja, v CE pa ni šans!!

sandra_sandra -> RE: Dvojčki 2013 (28.10.2013 14:41:55)

latka zna bit da boš naslednji teden že kej crkljala..men so samo sprožili porod takoj ko smo nastopili 36 teden [sm=bravo.gif]

latka -> RE: Dvojčki 2013 (28.10.2013 16:18:40)

sandra, če bo po dopolnjenem 35.t, torej v drugi polovici drugega tedna, ne bom imela več nič proti, saj takrat naj ne bi bilo več težav.[sm=smiley36.gif]
Je tebi bilo kaj vroče v teh tednih, še posebej ponoči?

latka -> RE: Dvojčki 2013 (28.10.2013 17:05:46)

Se je mogoče katera pozanimala, kakšna je v trgovinah širina oz. razdalja med blagajnama? Naš voziček je širok 77cm, on me zanima, če pridemo skozi.[sm=zmeden.gif]

84_Sara -> RE: Dvojčki 2013 (28.10.2013 18:22:54)

oj...dodala sem dve nove fotke v moj album, omejila sem ga na prijatelje. In vam poslala prošnjo za prijateljstvo - no,vsaj upam, da se mi je posrečilo - malo mi je bilo zakomplicirano [sm=smiley13.gif]

latka -> RE: Dvojčki 2013 (28.10.2013 19:47:12)

sara, jaz ne vidim albuma.[sm=smiley13.gif]

chery, kaj pa tvoja slika bušija?[sm=smiley1.gif]

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (28.10.2013 20:42:39)

Latka, ce sta se dodali za prijateljici, moraš it v svojem profilu na albume prijateljev. Tudi moj album bos sedaj videla samo tako.

sandra_sandra -> RE: Dvojčki 2013 (29.10.2013 9:02:10)

latka men je bilo ful vroče, jst sem sred mraza-zime okrog hodila v poloverju pa še tega najraj nebi mela..je pa letos tako..mi smo vse radijatorje zaprli..zunaj je 20 stopinj,,posledično sta mi tamaučka ful švicala in se zato tudi malo prehladila..zdej je veliko bolje..je pa res da majo nosečnice - imate kakšno stopnjo več zaradi hormonov!
itak da boš zdržala do takrat..še malo! doma pa mej že vse pripravljeno. kako pa boš rodila? cr?

latka -> RE: Dvojčki 2013 (29.10.2013 10:22:08)

sandra, mi imamo tudi vse radijatorje zaprte in odprta okna, tako da je čez dan ok, no zvečer in ponoči, ko so okna zaprta, pa se kuham.[sm=smiley36.gif] Imam pa že en čas vse pripravljeno za porodnišnico.

Sem pa ravno s pregleda, MV zaprt, kri se izboljšuje, G je zadovoljen, tako da imam naslednji pregled, UZ in CTG, čez en teden(če zdržimo!), potem bomo videli kakšno je stanje in se bo odločil, kdaj me pošlje na CR. Napotnice sem prejela, tako da sedaj dalje počivat in čakat.

Kako ste kaj ostale[sm=nosecka.gif]?

ancika, srečno jutri na pregledu![sm=smiley1.gif]

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (29.10.2013 10:41:19)

Latka vidiš kako lepo vam gre!:) malo še pa boo:)[sm=bravo.gif]

Hvala za pregled;)[sm=smiley1.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>