RE: Dvojčki 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju >> Za nosečke dvojčkov, trojčkov, četverčkov

Sporočilo

Nuragi -> RE: Dvojčki 2013 (24.10.2013 9:13:20)

MV mi je izmerila v 9. tednu, takrat je bil tam okrog 35 mm.

Sem pa na polovični bolniški od 16. tedna dalje, imam v službi precej razgibano delo...mi je začelo pritiskati navzdol in sva se z G nekako tako dogovorili.

latka -> RE: Dvojčki 2013 (24.10.2013 9:35:14)

napalmica, srečno jutri na pregledu!

ancika, si boljše?[sm=smiley13.gif]

booby, chery?

84_Sara -> RE: Dvojčki 2013 (24.10.2013 10:28:14)

ojla mamice, se vam po dolgem času spet malo oglašam.
Tokrat z malo več informacij. Končno smo imeli tudi mi morfologijo, prvi UZ po nuhalni, enkrat vmes so mi samo poslušali srčka in sem bila že res neučakana. Oba sta super. Čist podobno velika. Sem 20 3/7 in imata obseg glavici 175, obseg trebuščka 157, stegnenica 33, premer glavice 46. Težka okrog 350g. Fantek je bil zgoraj čisto razkomoten in se je super lepo videlo vse njegovo premoženje. Drugi (upamo, da druga:)) je pa spodaj sedela po turško in se ni nič videlo.
Obe posteljici imam spredaj, nisem niti vprašala kaj to pomeni. Baje lezita en na drugem. MV pa 37mm in je rekla, da je čist OK da daljši ne bo. Zdaj bom imelaUZ, kontrolo rasti, na vsake 4 tedne.

Ančika upam, da si ok [sm=smiley19.gif]

Jaaa ene sta pa res že v nizkem startu Latka, Booby, Cherry...še malo, malo pa boste v naročju držale sva zakladka. Vaši malčki so že ornk korenjaki in imajo lepo težo.

Pozdravček vsem, srečno!!!

latka -> RE: Dvojčki 2013 (24.10.2013 10:36:11)

sara, super rezultat![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (24.10.2013 10:47:22)

Latka hvala ! [sm=smiley31.gif] Danes napolnila 28t, torej sem ze v 29tem! Samo to sem si zelela [sm=bravo.gif] zdaj pa lepo naprej...

MV pred 18t ni smiselno merit, ker prej ni mozno napovedati moznosti prezgodnjega poroda (teza maternice se ni velika), zato je najbolj prav, da vam ga merijo na morfologiji oz en pregled prej, ce se le da.

UZ - meni ga je G vedno delala na tri tedne, pa nosim BI BI dvojcke, torej tiste z najmanj moznimi komplikacijami. Nikoli mi ni samo srcke poslusala. Res je odvisno od posameznega G, kako vodi nosecnost z dvojcki [sm=zmeden.gif]

KG - jaz sem se ravno danes tehtala, in jih imam 71,5 (startala z 67kg). Pojma nimam, kako mi uspe, glede na to, da res skoz lezim in jem 5x na dan. Ocitno sta malcka prava zajedalcka, plus tega pa, kot sem ze 1x napisala, verjetno tudi malo stres prispeva, ker je ze celo nosecnost kaj, kar me iz tira spravlja. No pocasi upam, da smo iz tahudega ven [sm=smiley1.gif]

Ancika, jaz tudi upam da si ok, mislim nate!!! Oglasi se kaj, ce bos imela sanso [sm=smiley31.gif]

Ursali, super za NS [sm=bravo.gif] za splol bosta ze se zvedela, ceprav je nama ze na nuhalni prav napovedala [sm=smiley1.gif]

latka -> RE: Dvojčki 2013 (24.10.2013 10:55:56)

napalmica[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif], vidiš, pa si le iz ta najhujšega!

Mi smo pa v 34.t, v torek pa imam spet pregled in že komaj čakam.[sm=smiley1.gif]Še ta en teden je treba zdržati, potem si bom lahko končno oddahnila, saj takrat več sploh ne bo nobenih skrbi, če se slučajno odločita priti prej na svet.[sm=smiley36.gif]

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (24.10.2013 11:07:55)

Latka super [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] bos zdrzala se ta teden, tudi se drugega bos! Saj ves, naslednja luna je sele 17. Novembra [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ksar do takrat pocakaj! [sm=smiley36.gif]

latka -> RE: Dvojčki 2013 (24.10.2013 11:11:05)

Joj napalmica, to bi bilo super, če bi do takrat počakala na toplem pri mamici, pa takrat bom že uradno na porodniški![sm=smiley36.gif]

CheryBlossom -> RE: Dvojčki 2013 (24.10.2013 11:31:43)

Jaz se super počutim, danes sem točno 31. teden (zvečer me bo dragi slikal).. [sm=bravo.gif] Čez 2 tedna imam pregled in se zmenim z G glede poroda, je rekel, da lahko razmišljam o datumu od 25.11. naprej do nekje 8.12. - to bo taaaakoj! [img]http://www.freesmileys.org/smileys/smiley-shocked013.gif[/img] Sedaj se morava z dragim odločit, on bi v decembru, jaz pa v novembru - sam, da ju imam v naročju živa in zdrava, pa tudi če bosta bolj mala ni panike... [img]http://www.4smileys.com/smileys/love-smileys/smiley-love-red.gif[/img]

Danes pa grem z dvema prijateljicama na pico, moram še malo izkoristit čas za pohajanje, potem vsaj pol leta nič... [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Napalmica tebi pa čestitke za uspešen pregled! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

84_Sara tudi tebi čestitke... Malčka super rasteta.. Midve pa imave enako dolg MV... [sm=smiley36.gif]

Nuragi glede tvojega MV se pa ne sekiraj, meritve MV so merodajne komaj po 16. tednu, prej se na njih ne moreš zanašat... Sicer pa je MV živa struktura, ki se krči in razteza...

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (24.10.2013 11:38:06)

Chery hvala, ampak pregled imam sele jutri [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] vsekakor upam, da bo uspesen!
Uzivaj na pici, jaz bi tudi se sla kam, pa ne smem [sm=smiley19.gif] ampak vse za malcke [sm=smiley27.gif]
Kje bos pa rodila?

latka -> RE: Dvojčki 2013 (24.10.2013 12:09:31)

chery, super, da lahko izbiraš datum poroda!Pa nekam zgodnje datume si dobila, kateri tedni noseč. so to? Ko bi le jaz imela tako super G, potem bi mi bilo veliko živcev in strahu prišparanega in bi imela bolj sproščeno nosečnost.[sm=hudicek1.gif]

Uživaj s prijateljicami na pizzi![sm=smiley2.gif]

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (24.10.2013 13:15:00)

Ojla punce. Hvala vsem za lepe misli, sem že doma[sm=smiley1.gif]

V glavnem...v torek so me sprejeli v porodnišnico v celju, prvo je naredila HITRI UZ otrok( samo pogledla ju je)- nič merila in začela govoriti kako sta različna, da je eden precej večji kot drug. Jaz že cela zbedirana, kako je možno če pa je v petek pri pušenjaku blo vse ok. Sej ista nista nikol, majhna razlika je vedno.... No so mi naredili vse preiskave, imela sem kar povišane jetrne teste, zelo dehidrirana, nič krvi ni steklo v epruvetko, so mi dali infuzije pa je že blo drugi dan bolše. Pol sem pa mela UZ ŽOLCA, imam zelo zavit žolčnik, in številne kamne, ampak zdaj dokler sem noseča nebodo nič posegali, imam pa zelo strogo dieto žolčno, ker en napad če ga še dobim mi lahko povzroči razlitje ali porod, tako da bom se res čuvala kaj jem da bo vse ok! Je pa dans še enkrat naredla bolj točen UZ otročkov pa je rekla da je vse okej, pač majhna razlika je, v sredo pa imam itak Pušenjaka ki bo znal kaj več povedat o vsem tem, kar se je dogajalo. Otročka sta skos aktivna HB, pa samo da smo doma in da je vse okej.....[sm=smiley1.gif]

Napalmica, srečno jutri na pregledu![sm=pikapoka2.gif]
Latka ti se supeeeer držiš, upam da tudi nam uspe tako:D
Chery še malo pa dobiš presenečenje v svoje roke, joj kak lepo, še enkrat svaka ti čast da nisi vprašala za spol, kako bo to lepo zvedeti[sm=smiley27.gif]

latka -> RE: Dvojčki 2013 (24.10.2013 13:21:28)

ancika, super, da si doma! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]Počivaj in pazi na malčka.

CheryBlossom -> RE: Dvojčki 2013 (24.10.2013 16:18:28)

Rodila bom v Postojni. Datumi pa so recimo zgodnji, je rekel G, da ni nobenega problema, če prideta na svet v 36. tednu - glede na mojo prejšnjo izkušnjo sem se takoj strinjala, samo, da jih imam v naročju... 28.11. bom točno 36+0/7.

Mislim pa, da se je Ajček obrnil na glavo oz. sem kar prepričana, da se je, saj sem čutila njegovo kolcanje čisto v medenici, brca pa proti rebrom.. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

latka -> RE: Dvojčki 2013 (24.10.2013 17:07:14)

chery, to bi bil zelo lep datum poroda.[sm=bravo.gif] Pa ti bodo spreminjali način poroda, če se obrneta?
Glede na tvojo prejšnjo zelo žalostno izkušnjo, je res tako veliko bolje. Sta pa tvoja že sedaj velika, tako da bosta do ta čas že lahko 3kg.[sm=smiley36.gif]

Uršali -> RE: Dvojčki 2013 (24.10.2013 20:59:02)

Sej vem, da je razlika med enim in dvema, ampak jaz sem prvo rodila v 37 tednu in ji ni nič manjkalo. Sem bila vesela, ker sem ušla otekanju:). Ne bom pa več pametovala, bom vidla kok se bom jaz na koncu borila za dneve. Mam zdele 14 dni staro nečakinjo pa ima 3 kile in je tako majcena, Se ne spomnim, da bi bila moja tolk majhna, kaj šele 2 si ne znam predstavljat.
Še nobenmu nisva povedala, jaz se mal bojim odziva. Skoz sva govorila, da bova sam enga mela, pol se pa v prvem poskusu primeta dva:))
Pa mal mam čudne odnose doma sploh ne vem kakšna bo reakcija.
Njegovo mamo pa že vidm,da se bo čist stopila. Je vnuke vzela k za svoje.

Nanuk -> RE: Dvojčki 2013 (25.10.2013 7:58:06)

Ancika12, kolko sta pa sedaj velika? Jaz grem 8. h Pušenjaku, pa bomo vidli kako in kaj

Nanuk -> RE: Dvojčki 2013 (25.10.2013 9:06:34)

No, pa sem staknila zame najbolj primeren voziček.. ozek za širino enega in ne avtobus...
http://www.babyjungle.nl/mountain-buggy-duet-evolution-stroller-2-inserts-free-p-16315.html

Za manj kot 900€ skupaj z dvema košarama... zdaj bo treba le še financministra pognjavit

CheryBlossom -> RE: Dvojčki 2013 (25.10.2013 10:28:28)

Jaz bi izbrala datum 30.11. ali 3.12., moj pa kasneje 8.12. [sm=smiley36.gif] Če se Ajček obrne ali če se oba obneta z glavico dol, potem je naravni porod (molim, upam in držim pesti, da ja).. [img]http://www.accidentalsmallholder.net/forum/Smileys/default/fingers_crossed.gif[/img]

Nanuk lep voziček, ampak meni se zdi ful drag.. 600€ za vozek + 2x 170€ za košari... Res je širok 65cm, ampak 79cm širok voziček gre tudi skozi vsa vrata...

84_Sara -> RE: Dvojčki 2013 (25.10.2013 11:44:41)

Oooo Chery ti si že lahko izbereš datum, kok fino. Zdaj boš sigurno odštevala dneve do the Day-a [sm=smiley36.gif].

Naunk ful ful lep voziček. Kako je bilo na pregledu?

Napalnica ti ga imaš tud danes?! Kaj so ti dobrega povedali? Kok sta velika tvoja čmrla [sm=smiley1.gif]??

Nanuk -> RE: Dvojčki 2013 (25.10.2013 14:39:51)

Pregled imam šele 8.11. [sm=smiley13.gif]

Vem da je voziček drag, ampak meni je bistvo, da je ozek in malo lažji, ker imamo ultra ozko cesto in če je jaz polovico zasedem, bom mogla skakat na travo, da bo šel avto lahko mimo mene... bom probala dobit kakega iz 2. roke, če bo mogoče.

Sicer za 690€ bi dobila komplet s košaro, lupinico babyactive twinni, vendar je kar dolg, vsaj dokler so na njem montirane košare.

Trenutno se spopadam s hard prehladom, sploh ne morem dihat. Vem da ni ravno super uporabljat Olynth Ha, vendar brez tega ne preživim noči

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (25.10.2013 17:21:34)

Hojla, evo mene s pregleda.... malcka tezka 1200g [sm=modricrtici.gif] in 1250g [sm=rozacrtici.gif] [sm=bravo.gif]
Jaz sem sicer lijakasto odprta z notranje strani do cerklaznega siva, ampak upam, da vseeno se malo zdrzim. Injekcije za pljucka, je rekel, da se ne bi dal. Sta pa obadva v medenicni, se vedno... dvomim, da se bosta obrnila, ker sta se ze parkrat poskusala in jima ni ratalo, samo jaz sem trpela ko [sm=hudicek1.gif] [sm=smiley1.gif]. Na koncu pa spet cutila noge v mehur [sm=smiley26.gif]

latka -> RE: Dvojčki 2013 (25.10.2013 18:22:01)

napalmica[sm=bravo.gif]za pregled!
Če Pušenjak pravi, da ne bi dal injek. za pljučka, potem si lahko mirna.

latka -> RE: Dvojčki 2013 (26.10.2013 18:43:28)

Hej nosečke, kako ste, kje se skrivate?

booby, kako si pa ti, že dolgo se nisi nič javila?[sm=smiley13.gif]

Je še kateri mogoče tako vroče, namreč meni je že nekje 2 tedna tako vroče, kot bi bilo poletje, pa da ne govorim o tem, da se ponoči kuham in prebujam čist preznojena.[sm=zmeden.gif]

booby -> RE: Dvojčki 2013 (26.10.2013 19:11:56)

Jaz sem bila v ponedeljek na pregledu (32+5). Vse ok, mv zaprt in dolg cez 30mm. Ajcica tezka 2200g in obrnjena na glavo, Bjcek tezek 1900g in postavljen precno, tako kot ze ves cas.

Mene ful roke bolijo, najvec zapestja, vcasih me tako boli da mi gre na jok. Otekajo mi tudi stopala. Po gin navodilih sem zacela tudi vec vstajat ampak ne zdrzim pokonci dlje kot 10min. Vse me zacne bolet, sploh hrbet. Se pa prisilim da enkrat na uro vstanem - vsaj. Ponoci ne morem spat ker mi zaradi lezanja na bokih hitro zaspita roki od ramena do prstov in ta vrazja bolecina me zbudi vsako uro. Gin pravi, da lahko samo masiram - kar pa ne pomaga. V glavnem.. ne uzivam ravno...

Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>