ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (19.10.2013 23:00:32)
|
Hvala vam punce[sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif] jaz sem ful optimist že od samega začetka, tako da vem da bo vse tako kot mora biti[sm=bravo.gif] Nanuk.... jaz sem v 17.tednu šla na samoplačniški pregled k Pušenjaku, kjer mi je vse povedal in mi vse razložil glede enojajčnih dvojčkov...Rekel je da TTTS se pojavi pri enojajčnih dvojčkih v 1/3 vseh...Zgodi se zato, ker je eden otrok prejemnik, drugi dajalec, in ko pride tukaj do neravnovesja, eden prejema preveč, drugi premalo, morajo to vez v tebi prekiniti... Glede tega vem samo to, nisem brala forumov in ostalih zadev ker si potem samo še bolj posran... No, kot sem rekla, pušenjak je meni rekel da do nevarnost za to je v bistvo skos, do 26.tedna če se to zgodi, moreš na poseg v London, drugače malo zavlečejo in jih dajo raje ven. Sem se pa zadnjič pogovarjala z eno, ki je tudi nosila enojajčne dvojčke, nevem sicer koliko posteljic so imeli, ampak je imela ful probleme, je morala iti v London na ta poseg( mislim da okoli 20.tedna), pa je glih prejšni teden rodila v 32.tednu( eden otrok 600g, drug 1200),meni se zdi ful razlika, je pa vse plačala sama( stroške bivanja, letalo itd), tudi poseg( mislim da je okoli 400€), potem pa daš baje vlogo v SLO in dobiš vrnjen denar od zavarovalnice kar se tiče samo posega. Jaz sem zdaj v 27.tednu in zaenkrat še nam gre ok...:D Ti ne študiraj o tem, da bi se to pojavilo, jaz nisem niti enkrat pomislila na to pa vidiš da je še vse vredu....sej ti bo verjetn Pušenjak vse povedal, vprašaj ga vse, mu ni problem nič razložiti pa povedati...brez straha in pozitivno!!!:) Latka, super vam gre, ti si že pa res zdaj v nizkem štartu in še malo pa boš cartala[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Glede kolcanja jaz nevem kako se to čuti, včasih se pa na UZ vidi kak eden kolca:D, mislim pa da se je včeraj zvečer eden otroček spet obrnil[sm=smiley36.gif] nevem kdaj se bota dokončno naštimala:D:D a CheryBlossom zeeeelooo lep buši[sm=smiley27.gif] Napalmica, kje pa se ti skrivaš? Zdaj kmalu imaš pregled ne? naslednji petek, če se ne motim?:)
|
|
|
|