RE: Dvojčki 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju >> Za nosečke dvojčkov, trojčkov, četverčkov

Sporočilo

latka -> RE: Dvojčki 2013 (16.10.2013 18:34:15)

Jaz tudi ne štejem in jih imam vsak dan različno, pa ko mi otrdi spodaj(ne vedno), mi pritiska na mehur, ker je pupa tako nizko. Ne vem pa, kako je mišljeno, da pritiska navzdol?[sm=zmeden.gif] Zato pa tudi moram ležat.

booby -> RE: Dvojčki 2013 (16.10.2013 19:15:00)

Obcutek 'navzdol tiscanja' je tak, da se ti zdi, kot da bo zdaj zdaj vse ven padlo.. v veliko primerih je takrat skrajsan mv ali celo odprt. Imam pa znanko, ki jo je skoraj vso nosecnost spremljal ta oncutek, pa je bilo na vsakem pregledu vse ok. Tk da pravila ni. Ce dobis tak obcutek, vsaki nosecnici srcno svetujem, naj se gre pokazat dezurnemu.

Nanuk -> RE: Dvojčki 2013 (16.10.2013 21:23:15)

ma ku ste lahko srečne, jaz sem šele na polovici, v torek imam pregled pri G, nato mi bo dala napotnico za Pušenjaka, morfo mi bo delal on.. v katerem tednu je praksa delat morfo pri dvojčkih? Zadnje sem bila pri G 20.9. in je poslušala samo srčka... meni je 5 tednov takooooooooooo dolgo [sm=smiley13.gif]

latka -> RE: Dvojčki 2013 (16.10.2013 21:45:12)

To ti potem cel trebuh stiska navzdol?

nanuk, jaz sem imela morfol. v 23.tednu, pa preglede na 4 tedne. Vem kako težko je tole čakanje.

booby -> RE: Dvojčki 2013 (16.10.2013 22:51:04)

Latka - nehaj se obremenjevat ker je ocitno, da ti se nikoli ni tiscalo navzdol, zato bodi vesela in ne razmisljaj o tem :-) meni ni trebuh tiscal dol ampak sem dobesedno imela oncutek kot da bosta oba skoz noznico ven padla, tako tezo cutis spodaj..

Nanuk - jaz sem imela morfo v 20..tednu, ker sem ravno tako nekako na vrsto prisla. Kontrole sem imela na 3 tedne, odkar sem prisla iz bolnice pa jih imam na 2 tedna, kar mi zelooo odgovarja :-) sem ful pomirjena in sproscena ko mi recejo da je vse ok

latka -> RE: Dvojčki 2013 (17.10.2013 17:17:12)

Danes pa je neka tišina tu gor.[sm=zmeden.gif]

booby, mene zaradi pritiska glavice vse boli spodaj že kar dolgo časa(medenica, nožnica, kolki, ritnici), je pa vseeno če ležim, stojim ali sedim. Najbolj pa občutim, kadar vstanem s postelje, kot bi se mi razširla medenica.

ancika, srečno jutri na pregledu. Super, da imaš preglede pri dveh G. Se ti je kri že kaj popravila? Moj hemoglobin je na vsakem pregledu vedno višji, tako da počasi bo, važno, da se ne slabša. Sem pa sedaj namesto sirupa dobila tablete.

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (17.10.2013 18:10:15)

Hvala latka! Jaz sem danes počivala, nisem nekaj dobro spala[sm=zmeden.gif]
Ja zadnjič ko sem dala kri ko mi je srce zdivjalo je bil 121, pa je rekel ginekolog naj še za preventivo jemljem naprej železo( sem dobla zdaj sirup, tableta mi ni bla preveč za žvečit)...v ponedeljek grem dat kri za tokso in spit tisti glukozo al kaj je..upam da mi jutri pove pušenjak kak velika sta že kaj :D

kako ste ostale??

Nuragi -> RE: Dvojčki 2013 (17.10.2013 23:19:03)

Pri meni zaenkrat vse bp, upam da tako tudi ostane (17. teden)...nazadnje mi je G preverila srčke in sta ok, naslednjič imam morfologijo, upam da izven tudi spola...[sm=smiley36.gif]Na nuhalni sem Pušenjaka enostavno pozabila vprašati. Ponavadi na pregledu"pozabiš" precej stvari vprašat, jasno se potem spomniš tisti trenutek, ko stopiš ven iz ambulante...G ti pa itak nič kaj dosti ne povejo oz. ne komentirajo.

Upam, da ste tudi ostale v redu, in da so seveda tudi naše male pikice [sm=smiley36.gif]

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (18.10.2013 10:40:41)

Ancika, srecno pri Pusenjaku! Porocaj.... a si ze narocila Tosamo?

Latka, mene tudi vse boli, itak sem na polno zalezana, kar zadeve se poslabsa. Je pa tudi meni zacel ful trebuh otrdevat, pa prej res nisem imela tezav s tem, obcasno da mi je, ce sem res pretiravala (se pred cerklazo). Zdaj pa res cutim, sploh ko me maledva razbrcata, ali pa ko vstanem da grem na wc ali pojest, v leže niti ni tako hudo. Ah bo ze, se malo moramo zdrzat!

Nuragi, vsekakor bo vse ok! Za spol sva midva zvedela na nuhalni, ker moj ni pozabil vprasat [sm=smiley1.gif] jaz sem itak samo v ekran bulila [sm=jezicek.gif] in so pravilno ze takrat povedali. Nujno ti morajo na morfologiji tudi MV izmeriti! No pa saj verjetno ti ga bodo, ce le nimas kaksnega smotanega G.

Booby, Chery, Ursali, Nanuk, 84Sara, pozdravcke tudi vam[sm=metulj.gif] a je bila se katera, pa se ze dolgo ni oglasila?

latka -> RE: Dvojčki 2013 (18.10.2013 11:54:05)

napalmica, dobrodošla v klub otrdevank![sm=smiley17.gif]
Očitno res drži to, da smo nosečke z dvojčki(pa tudi če imaš nazaj obrnjeno maternico in nizek pritisk) bolj nagnjene k temu. Moja dva sta tako aktivna, da se več ne čudim, ko mi toliko otrdeva trebuh. Me pa vse boli tudi od ležanja(hrbtenica), pa nič mi več ne paše kot podloga pod trebuh(prej blazina za dojenje, potem vzglavnik).

Nanuk -> RE: Dvojčki 2013 (18.10.2013 12:12:40)

Pupe moje, vse to mene še čaka :( Že tako komaj sedim na tleh, ko se moram s tamalim igrat s kockami.. HB da ne traja vse skupaj več kot 9m, verjetno ne bi preživele[sm=zmeden.gif]. Bom vidla, kaj mi bo rekla G v torek, upam da bo pogledala kaj več kot le utrip

CheryBlossom -> RE: Dvojčki 2013 (18.10.2013 13:03:43)

Pa sem imela tudi jaz "face to face" srečanje z otrdevanjem in kar močnimi bolečinami v sp. delu trebuha - dejansko tak občutek kot je rekla Booby, kot da bosta male dva skočila ven iz mene... Sem popila potem Magnezij in 2x Buscopan ter do konca dneva počivala in je bilo bolje... Čeprav trebuh mi je pa res ful otrdeval, še celo ponoči... To je bilo v sredo, včeraj sem bila potem spet OK, sam sem se kar malo prestrašila.. Dejansko se moram umirit, nič več skakanja na faks, po trgovinah, z malim do igrišča. itd.

Jaz imam pregled v ponedeljek zjutraj in koooooomaj čakam.. S kg sem fuuul pridna, od prejšnjega meseca sem se zredila "samo" za 1,5kg. [sm=bravo.gif] Trebušek je pa ogromen (strije zaenkrat nobene nove - tok, tok, tok), čeprav od eneparih takoo iz okolice sem dobila komentar, da kao sploh ni velik - pol pa vedno vprašam, da če je imela ona tak trebuh, ko je šla rodit in je vedno odgovor, da ja ali pa, da je bil vseeno malo manjši... [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Aja, pa za fotoshooting trebuščka v naravi in studiu, sem se z eno fotografiinjo zmenila.. [sm=smiley27.gif]

Danes sem klicala na sb-poceni.si in mi je gospa povedala, da če nameravam naročiti voziček, da naj ga najkasneje v novembru, ker v decembru in začetku januarja so na dopustu, tako, da je potem naslednja dostava šele konec januarja (za naročila v začetku decembra) - pač prazniki in to.. Je pa prišla ven nova kolekcija, je malo dražja, ampak so barve takooooo lepe + določeni deli so iz usnja, kar pomeni, da je vzdrževanje precej lažje (lahko samo obrišeš s krpo in je, ni treba v pralnem stroju vedno prati). Tako, da midva ne veva kaj sedaj narediti.. [sm=jezicek.gif]

Nanuk -> RE: Dvojčki 2013 (18.10.2013 13:14:34)

Kaj si pa gledala zaenega??

latka -> RE: Dvojčki 2013 (18.10.2013 13:18:31)

chery, vedno več nas je z enakimi težavami. Verjetno nas tudi zato vse bolj boli, ker malčki še vedno hitro rastejo, zraven pa naši bušiji. Jaz pa občutim več otrdevanj tiste dneve, ko je cel dan aktivnejši spodnji plod(se vsak dan izmenjujeta). Se je pa že zelo spustil.
Vaši tudi veliko kolcajo?

latka -> RE: Dvojčki 2013 (18.10.2013 13:25:26)

Kateri voziček pa si gledala?
Midva sva kupila voziček že dolgo nazaj, saj se nama ga je splačalo vzeti, ko je bil v akciji.

CheryBlossom -> RE: Dvojčki 2013 (18.10.2013 13:35:37)

KLIK: Nova kolekcija

KLIK: Stara kolekcija

Nanuk -> RE: Dvojčki 2013 (18.10.2013 13:49:40)

Aha, meni tak ne pride v poštev, ker imamo ozko cesto in se ne bi imela kam umaknit avtu. Bom vzela zaporednega, tak bi mi prišel bolj v poštev http://www.sb-poceni.si/podrobno/otroski_vozicek_babyactive_twinni-38/

latka -> RE: Dvojčki 2013 (18.10.2013 20:38:14)

ancika, kako je bilo na pregledu?[sm=smiley1.gif]

chery, lepi vozički, meni so tudi taki bili bolj všeč, vendar bi nama globoki košari zavzeli preveč prostora(še posebej v avtu), pa še lupinici imamo od prej.

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (18.10.2013 21:35:14)

Ojla punce! Evo nas z pregleda...otročeka lepo rasteta..plodovnice imata zdaj isto oba( se mi je zdelo ker že par dni oba isto čutim), sta pa bila še zadnjič oba v glavični stavi, zdaj pa se je plod B spet obrnil in je medenično( in to včeraj ko se mi je celi trebuh premikal) [sm=smiley36.gif] tako da, vprašanje kolkrat se še bosta obrnila. Je rekel da rast je primerna, eden ima 780g, drug 820g.. Pregled spet čez dva tedna:D vesela v glavnem, do 26.tedna je rekel Pušenjak če se slučajno pojavi TTTS, da bomo mogli v london na tisti poseg, če se po 26.tednu bo malo počakal pa naredil CR. Ampak zaenkrat nam še ok kaže, in se še isto razvijata. upam da ostane tako naprej! [sm=smiley1.gif] Latka kak pa veš da kolcata??Aja sem dobila tisto olje in ga uporabljam, zdaj pa nevem če se ne vzamem am, da mi trebuh otrdeva ali mogoče res to olje pomaga. Mogoče če enkrat na dan čutim otrdevanje, nič več. HB:D Napalmica nisem še naročla, sem danes še nekaj vzela v baby centru ko je akcija 50:10, v ponedeljek bom verjetno naročla v tosami, je pa tisto preko maila veljalo, so priznali. :D CheryBlossom tale nova kolekcija pa je lepa[sm=smiley1.gif] js sem mal brskala in našla podobno ponudbo glede cene tut ta voziček: http://www.bumbo.si/otroski-vozicki/otroski-vozicki-tako/otroski-vozicek-tako-jumper-duo.html

CheryBlossom -> RE: Dvojčki 2013 (19.10.2013 10:56:43)

Ancika tale Tako jumper je širine 90cm (Danny sport je 79cm - dejansko gre skozi vsa vrata), pri Tako jumperju mene še moti to, da se ne da peljati v obeh smereh - da pač sebi prilagodiš smer vožnje (ko so mali je itak fajn, da jih ves čas gledaš), no pa še dražji je od Dannyja...
Drugače pa SUUUUUPER za pregled in mere zakladkov, le tako naprej! [sm=smiley2.gif] [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Latka moja 2 tudi na veliko kolcata.. Danes sem celo ob 5ih zjutraj čutila kako Bjček kolca... [sm=smiley36.gif]

latka -> RE: Dvojčki 2013 (19.10.2013 11:48:43)

ancika[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za pregled! Držimo pesti, da bo ostalo tako še naprej.
Jaz kolcanje čutim tako, kot utrip, samo močneje in tega občutka ne moreš zgrešit.[sm=smiley36.gif]
Sem vesela, da ti olje pomaga. Saj otrdevanje od tega ne bo izginilo, bo pa manj pogosto.

chery, moja dva se ob 5h zjutraj že na veliko pretegujeta.[sm=jezicek.gif] Pa A-jček pogosteje kolca.

CheryBlossom -> RE: Dvojčki 2013 (19.10.2013 15:04:11)

Pa še mi 3je točno na 30ki - še maaaaaalo [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

[img]http://www4.slikomat.com/13/1019/sec-30week.jpg[/img]

Nanuk -> RE: Dvojčki 2013 (19.10.2013 16:05:39)

ancika12, a tisti poseg v londonu pripada na napotnico? si kaj informirana? sem tudi sama nevarna za TTTS al kako se že napiše.. Upam sicer, da bo šlo mimo brez tega... V kakem tednu pa si? Jaz sem v 18.

latka -> RE: Dvojčki 2013 (19.10.2013 16:14:00)

chery[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif], zelo lep in velik buši! Mi pa smo v 33.t, čez dva tedna, če zdržimo, si bom pa končno oddahnila in bom veselo čakala na prihod malčkov.[sm=smiley1.gif]

Koliko ste se kaj zredile? Jaz sem na +10kg.[sm=jezicek.gif]

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (19.10.2013 23:00:32)

Hvala vam punce[sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif] jaz sem ful optimist že od samega začetka, tako da vem da bo vse tako kot mora biti[sm=bravo.gif]

Nanuk.... jaz sem v 17.tednu šla na samoplačniški pregled k Pušenjaku, kjer mi je vse povedal in mi vse razložil glede enojajčnih dvojčkov...Rekel je da TTTS se pojavi pri enojajčnih dvojčkih v 1/3 vseh...Zgodi se zato, ker je eden otrok prejemnik, drugi dajalec, in ko pride tukaj do neravnovesja, eden prejema preveč, drugi premalo, morajo to vez v tebi prekiniti... Glede tega vem samo to, nisem brala forumov in ostalih zadev ker si potem samo še bolj posran... No, kot sem rekla, pušenjak je meni rekel da do nevarnost za to je v bistvo skos, do 26.tedna če se to zgodi, moreš na poseg v London, drugače malo zavlečejo in jih dajo raje ven. Sem se pa zadnjič pogovarjala z eno, ki je tudi nosila enojajčne dvojčke, nevem sicer koliko posteljic so imeli, ampak je imela ful probleme, je morala iti v London na ta poseg( mislim da okoli 20.tedna), pa je glih prejšni teden rodila v 32.tednu( eden otrok 600g, drug 1200),meni se zdi ful razlika, je pa vse plačala sama( stroške bivanja, letalo itd), tudi poseg( mislim da je okoli 400€), potem pa daš baje vlogo v SLO in dobiš vrnjen denar od zavarovalnice kar se tiče samo posega. Jaz sem zdaj v 27.tednu in zaenkrat še nam gre ok...:D Ti ne študiraj o tem, da bi se to pojavilo, jaz nisem niti enkrat pomislila na to pa vidiš da je še vse vredu....sej ti bo verjetn Pušenjak vse povedal, vprašaj ga vse, mu ni problem nič razložiti pa povedati...brez straha in pozitivno!!!:)

Latka, super vam gre, ti si že pa res zdaj v nizkem štartu in še malo pa boš cartala[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Glede kolcanja jaz nevem kako se to čuti, včasih se pa na UZ vidi kak eden kolca:D, mislim pa da se je včeraj zvečer eden otroček spet obrnil[sm=smiley36.gif] nevem kdaj se bota dokončno naštimala:D:D
a
CheryBlossom zeeeelooo lep buši[sm=smiley27.gif]

Napalmica, kje pa se ti skrivaš? Zdaj kmalu imaš pregled ne? naslednji petek, če se ne motim?:)

Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>