RE: Dvojčki 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju >> Za nosečke dvojčkov, trojčkov, četverčkov

Sporočilo

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (14.10.2013 17:39:20)

Aha potem je najbrž to to, včasih kr gledam kaj se bo zgodilo tak je hecen občutek. pravi lumpi so :D[sm=smiley36.gif]

Napalmica ti pišem na ZS na cotike:)

Latka jaz tut upam da je MV ok in zaprt. saj bo!

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (14.10.2013 18:07:25)

Ancika imas ZS

latka -> RE: Dvojčki 2013 (15.10.2013 10:34:21)

Evo mene s pregleda, malčka sta ok, rasteta enakomerno in imata vsak po 1700g. Spodnji plod je z glavico že zelo nizko, zato mi pa tako stiska na mehur, ko mi otrdi trebuh. Moram pa ležat in naslednji pregled čez 2 tedna. Resnično upam, da zdržimo do pregleda, ko bomo dopolnili 34. tednov.[sm=smiley19.gif]

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (15.10.2013 10:37:33)

Latka! Lepe teže imata,super vam gre! Sej bote še zdržali dva tedna, veliko počivaj in bo! Še malo pa ju boš imela v objemu[sm=bravo.gif]

latka -> RE: Dvojčki 2013 (15.10.2013 10:52:29)

ancika hvala. Res si želim zdržat še dva tedna, ker če se takrat rodita, ne bosta imela več težav.
Ti si že imela pregled?

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (15.10.2013 11:00:22)

Latka super, krasni tezi!!!! Pa prosim ne sekiraj se, ti si pa res ze zmagala! Tudi ce se danes rodita, (pa se ne bosta!), ni nujno, da bosta imela kaksne tezave. Poglej naju z booby... jaz trenutno ciljam na 28t, vse ostalo bo bozji bonus [sm=smiley1.gif] tako, da ti se res nimas kaj sekirat. In ce je mali ze cisto spodaj, to se nic ne pomeni, se 6 tednov je lahko tako. Pozitivno naprej! [sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif]

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (15.10.2013 11:05:55)

Ja se strinjam z napalmico! Vi ste tako lepo zdržali, upam da bomo tudi ostale tako:) nič se sekiraj, vse bo vredu![sm=smiley27.gif]

Ob 13.15 imam pregled....me res zanima kako je MV! tebi so ga merili?

latka -> RE: Dvojčki 2013 (15.10.2013 11:14:43)

Meni ga ni meril, je rekel, da boljše ne tipat sedaj, da pa naj strogo ležim. Sem čisto razočarana nad G, pa še zamudil je in je potem imel cel kaos, zato je seveda potem vse delal na hitro.[sm=smiley19.gif] Lahko samo čakam in upam na najboljše.

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (15.10.2013 11:17:49)

Latka potem imaš ti tako smotanega ginekologa kot jaz( osebnega)... nekateri se res premalo zavzamejo za stvari...ampak pozitivno misli, vse bo vredu! Na koncu pa bote zdržali do konca:)

Punce, a ve že imate imena izbrana za otročke???

latka -> RE: Dvojčki 2013 (15.10.2013 11:25:10)

G je že star in se pripelje k nam 3x tedensko, pa še takrat dela samo 4 ure![sm=hudicek1.gif]

Mi smo imena izbrali že takoj, ko smo izvedeli za spol, imamo pa seveda za vsakega še rezervno ime, če bi se slučajno zmotili glede spola.

booby, kako si ti, še ležiš, pa imaš še otrdevanja?

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (15.10.2013 16:05:44)

Evo nas z pregleda. Mi je zmeril MV in rekel da je dolg 4,95 cm.... Če je temu tako sem itak fuuuul vesela, ampak nevem če je res tak, ko so mi ga merli v LJ 20.9 je bil dolg 3,5 cm... a mislite da se je tudi tukaj ginekolog zmotil al se tu ne more zmotit? Po vseh teh izkušnjah z njim nevem če bi mu verjela in če dela prav ali ne...kaj mislite ve, da je možno da je res se podaljšal???

Pa še...a je že katera bila na obremenilnem testu ko ti dajo piti glukozo?

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (15.10.2013 16:56:33)

Ancika, sploh nisem dojela, da imas ti tudi danes pregled... ja to je mozno, da je daljsi, ker MV je dinamicna stvar in se skoz podaljsuje in skrajsuje, dve meritvi nista enaki. Glavno, da se ne skrajsa pod kriticno mejo (25mm), pa se to velja samo do 24tedna. Tako, da tvoj je super!
Jaz bi mogla it na OGTT ravno takrat, ko sem bila sprejeta v bolnico, tako da ga nisem opravila, sedaj ga pa tudi ne morem, ker ne morem sedeti pred laboratorijem 2 uri. Saj so mi v bolnici 2x gledali sladkor, pa nisem bila tesca in je bil ok. Tko da po mojem da nimam nosecniske sladkorne. Zredila sem se pa tudi vsega skup 3 kg do danes.

CheryBlossom -> RE: Dvojčki 2013 (15.10.2013 17:04:13)

Uuuu ste večinoma vse pridne, že nabavljate kozmetiko in plenice - jaz nisem še nič. [sm=smiley9.gif] No, kompletka za iz P sem kupila v C&A (z boni za popust iz DMja) in tudi že oprala, pa tetra plenice sem polikala spet in oblekice do št. 62 pospravila v previjalno... Čaka naju še nakup kozmetike in plenic ter seveda voziček (ampak to šele, ko se rodita)...

Glede pregledov in UZ: Jaz imam preglede povprečno na vsak 4t, vendar imam vedno vmes še kakšen pregled (dodatno sem npr. šla na 3D), pa takrat ko sem kašljala na veliko je tudi rekel moj G, da naj se kar pridem pokazati... UZ mi pa tudi dela čisto na vsakem pregledu, to je njegova stalna praksa, saj mi jih je delal že prejšnjo nosečnost.. To je super, da večkrat oz. vedno naredi UZ, ker si potem bolj pomirjen, tudi če v nosečnosti nimaš nobenih težav (tako kot jaz)... Meni je naredil morfologijo v 21t, potem spet v 27t in rekel je, da naslednjič (čez 1 teden), ko bom v 31t, da mi jo bo ponovno... Glede tega sem res super vesela!

Lega otročkov in brcanje: Jaz nimam pojma kako sta obrnjena, ker jaz dobivam brcike čiiiisto v vse smeri - od mehurja do reber [sm=jezicek.gif] So pa brcike fuuuul močne, prava žurka vsak večer v bušiju. Prav opazno pleše cel trebušček sem in tja... [sm=smiley27.gif]

Otrdevanje trebuha: Tudi meni zadnje čase precej otrdeva, sploh, ko sem precej aktivna.. Če pa počivam malo več je takoj boljše...

Latka super glede teže, malčka se super držita.. Jaz tudi mislim tako kot ostale punce, da se preveč sekiraš.. Tudi jaz čutim ta pritisk navzdol, pa non stop neko špikanje v nožnici - ampak je vse OK. Mislim, da boste zdržali 3v1 še več kot 2 tedna.. [sm=smiley2.gif] Škoda pa ker ti ni izmiril še MV z UZ preko trebuha (meni ga vedno tako)...

Ancika super tudi za tvoj uspešen pregled... MV pa je živ in dinamičen organ, tako da vse je možno..

Imena: Midva imava izbrano za vsak spol po več imen, ko bova videla otroka, pa bova točno vedela katera imena jima najbolj pašeta.

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (15.10.2013 17:04:55)

Potem je tako super MV! bom še pušenjaka vprašala oz mu pokazala slikco ko je slikal če je prav ali ne. Jaz grem v četrtek.... Moje kile pa kar pridno naraščajo, morem malo začet čuvat, danes smo + 11kg. Joj joj, če pa mi tak paše sladko...

Uršali -> RE: Dvojčki 2013 (15.10.2013 20:32:06)

hojla punce.
No jaz imam naslednji pregled naslednjo sredo in vam bom lahko kaj konkretnega zaupala. Vam pa moram napisat vsakič sproti, da vas obožujem. Mi dvignete razpoloženje k sam povoham tale forum :) No spopadam se s strhovi ampak mi kr gre mam k sreči doma ful fajn moža in otroka in pozabm na vse.
Me pa vsekakor zanima kaksne dijete imate. Jaz sem se v prvi nosečnosti zredila za 23kg in me ni nihče karov ker sem začela z 57. no sedaj se nebi za toliko, sam gre glih tako gor. Sam pr men brez soli odpade ker čips sedaj jem k ga prej nisem. Spijem tudi dovolj tekočine. In sploh ne vem kako tole težo brzdat. Je pa problem to, da sem od prvega dne nosečnosti čist zelena in skoz se mi vrti, me zgleda tolk mozgata in morm stalno neki glodat, najrajs suhe brusnice in slive, pa jabolk mam velik. Sam če za kosilo ni mesa sploh ne morem živet. Pol grejo pa kile gor. uffff

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (15.10.2013 21:53:27)

Ursali haha, obozujes [sm=smiley36.gif] je lepo slist, da komu pomagamo, no itak si pomagamo med sabo, zato pa je forum [sm=smiley1.gif]
Jaz diete nimam nobene, moja dieta je stres, ki ga je res na pretek, od kar sem [sm=nosecka.gif]. Sicer se trudim, da jem 5 obrokov, veliko sadja in zelenjave, jem pa tudi sladko in slano, samo zmerno. Spijem 3 do 4 l na dan, samo vodo in nesladkan caj. Res je tudi, da prej nisem bila suhica (67 kg na 161 cm), no v 27t sem prilezla na 70 kg.

Glede imen: midva jih tud ze imava, odkar veva, kaj bo [sm=smiley1.gif] izdam pa sele po porodu [sm=smiley4.gif]

booby -> RE: Dvojčki 2013 (16.10.2013 7:39:18)

Latka - ne sekiri se, napalmica ima prav, poglej naju :-). Pa taka panika na zacetku.

Jaz sem danes dopolnila 31.teden. kontrolo imam v ponedeljek in jo ze komaj cakam. Tudi meni vsakic delajo uz - izmerijo tezo, obseg glavice, dolzino stegnenice, koliko je plodovnice, mv in se kaj.. mi pa mv ne merijo preko trebuha ker se ga tako menda ne da natamcno izmeriti :-( ceprav sem tezila da je v lj to stalna praksa pri nosecnicah s tezavami kot jih imam sama.. pa nisem nic dosegla. No hvala bogu, da mi z vag.meritvami niso nic skodili.

Trebuh mi še otrdeva kljib temu, da skoraj cel dan preležim.. vcasih bolj, vcasih manj.. pijem magnezij in spasmex 3x na dan. Zadnje case tudi vedno bolj razmisljam o porodu...ker ze celo nosecnost takorekoc lezim, sem izgubila vso kondicijo in misice (kar jih je bilo), zato se naravnega poroda fuul bojim. Zadnjic se nisem mogla sama dvignit iz pocepa :-( .

Tudi jaz imam A-jčka tako nizko, da imam vcasih obcutek da bo rokica ven pogledala :-)

latka -> RE: Dvojčki 2013 (16.10.2013 9:02:16)

booby, kako lepo, da si se oglasila in da si ok!
Vem, da se ne smem sekirat, ampak kaj, ko ne gre. Lažje bi bilo, če bi imela boljšega G in bi me pomiril.

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (16.10.2013 10:17:21)

Latka, jeb[sm=smiley35.gif] ginekologa, zato imas pa nas, da te pomirimo [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] bos videla, da bo vse ok in boste se nekaj casa 3v1, ti samo pocivaj!

Booby, MV tudi meni vedno vaginalno gledajo, pa hodim k Pusenjaku v lj, mi ga nikoli ni cez trebuh gledal, ker je rekel, da to tudi priblizno ni natancno. Edino tipa me pa ne, ker je to lahko nevarno za sprozitev, vag UZ pa ni problematicen, ce je nezen in je sonda v sterilni rokavici ali kondomu.

latka -> RE: Dvojčki 2013 (16.10.2013 10:18:29)

booby, koliko na dan jih prešteješ, ko jih imaš več in na koliko časa se ti pojavljajo?
Jaz jih imam več, ko me je strah oz. sem pod stresom(npr. včeraj), pa zadnje dneve zaradi nervoze.[sm=smiley13.gif]

chery, koliko pa jih imaš ti, oz. kako jih občutiš?

latka -> RE: Dvojčki 2013 (16.10.2013 10:21:53)

napalmica, zelo sem srečna, da imam vas, ki me pomirjate[sm=smiley31.gif] oz. eno drugo spodbujamo. Jaz se veliko boljše počutim, ko lahko klepetamo. Pa še Pušenjaka vmes kaj vprašam, da me pomiri.[sm=smiley1.gif]

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (16.10.2013 11:50:33)

Napalmica mene pa je včeraj ko mi je vaginalno gledal MV še potem pretipal od znotraj in po trebuhu.... [sm=smiley13.gif]

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (16.10.2013 12:17:57)

Ancika ne vem in ne stekam, zakaj to delajo... [sm=zmeden.gif] meni je moja osebna G zadnjic ze med vrati povedala, da me vginalno ne bo gledala in sarila, tudi zaradi vnosa bakterij to mi dobro. Pusenjak me je vaginalno gledal le ob odpustu iz bolnice, potem je rekel, da tega ne bo vec delal, razen vag UZ v sterilni rokavici. Lej sej verjetno ne bo nic narobe, sploh ker imas tako lepo dolg MV, ampak pri krajsih MV pa to res ni dobro...

Booby mene tudi skrbi kondicija pred porodom, ampak po mojem pa takrat najdes moc, da pritiskas do konca. Poglej kaksne mamice, ki imajo 150 kg in se komaj gibajo po svetu, pa sigurno kondicijo na nuli, pa vseeno zrihtajo tako kot je treba. [sm=smiley1.gif]

latka -> RE: Dvojčki 2013 (16.10.2013 12:19:24)

ancika, me dve imava res super G[sm=hudicek1.gif], vsaka jim čast. Še sreča, da imaš ti preglede pri Pušenjaku in si lahko pomirjena.

booby -> RE: Dvojčki 2013 (16.10.2013 16:49:44)

jaz otrdevanj ne štejem, ker bi me do zdej verjetno že pobralo od skrbi. tako na oko pa lahko rečem da mi kakšen dan otrdi več kot dvajsetkrat, včasih pa manj kot petkrat.. tko da.. mislim da dokler nimaš zraven še bolečin in ti dol ne tišči, je vse ok.

Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>