RE: Dvojčki 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju >> Za nosečke dvojčkov, trojčkov, četverčkov

Sporočilo

CheryBlossom -> RE: Dvojčki 2013 (30.9.2013 13:39:14)

Nanuk dobrodošla med nami [sm=bravo.gif] in predvsem SREČNO do konca!

Glede spanja na hrbtu je res tako kot je napisala Napalmica.. Meni sploh ne paše več spati na hrbtu, mi zmanjkuje sape in čutim da mi začne srce hitreje utripati.. Jaz spim samo na bokih in tudi mene fuuuul bolijo - posledično spim slabše in manj... Danes sem šla 8x ponoči lulat, pol sem se pa malo razmigovala in tako... Pa 2x po 10min sem sedela na postelji, ker mi ni nikakor ni bilo, da bi se takoj na bok ulegla..

Mi je pa trebuh sedaj v 1 tednu spet fuuul zrastel, tudi sestra me par dni ni videla in potem prvo, ko me je zagledala, je rekla samo: "Ja, kako je pa tebi trebuh zrastel!" [sm=jezicek.gif] Drugače se pa čez dan počutim super, no sej tudi ponoči ni grozno hudo, sam lahko bi bilo boljše.. [sm=smiley2.gif]

84_Sara -> RE: Dvojčki 2013 (30.9.2013 13:59:32)

Ojla punce...

mene pa danes fuuul boli v spodnjem delu trebuha. Sem 18. teden. Ko ustajam iz stola v službi moram čisto počasi, na začetku hodim kr malo sklonjena. Zdele sem šla pa malo po hodniku, se mi pa zdi, da mi hoja malo pomaga. Je to normalno, a ne?? Vas tudi boli??

latka -> RE: Dvojčki 2013 (1.10.2013 13:18:53)

sara, to so vezi, ker ti trebuh raste.

Sama tudi čutim, da mi trebuh ponovno hitreje raste, ker me občasno bolijo vezi, levo, potem desno, pa trebuh me srbi, tudi nekaj strij sem dobila, čeprav se mažem vsak dan.

booby, si naročila olje? Jaz ga že uporabljam in res deluje. Otrdevanj je precej manj, čez dan skoraj nič, le proti večeru nekaj,pa ponoči, ko imam poln mehur.

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (1.10.2013 13:31:46)

Latka na tej spletni strani se ga da naročiti in ga dobiš? Bi tudi jaz poskusila, sicer nimam ful otrdevanj, tu pa tam pa le.....

Napalmica kdaj imaš pregled v petek?

latka -> RE: Dvojčki 2013 (1.10.2013 14:04:10)

Med opcijami, kjer so navedene države, piše tudi Slovenija, le poštnina pride malo več.

CheryBlossom -> RE: Dvojčki 2013 (1.10.2013 22:41:11)

IZVIRNO SPOROČILO: latka

Joj, skoz nekaj šteka![sm=lev.gif] Tam pod Artikelsuche napiši not Toko-Öl, pa se ti pokaže. Ne vem, zakaj linki ne delujejo.

Jaz glede tega olja proti otrdevanju nekaj ne razumem... Kako lahko pomaga, če so same naravne sestavine, ki v bistvu samo ščitijo kožo (sivka, majaron, olje pšeničnih kalčkev)? Pomoje je to bolj "v glavi", da pomaga - pa ne me narobe razumeti, nočem nič slabega..

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (2.10.2013 10:04:57)

Ancika, ob 13h imam v petek... kdaj ga imas ti? Zadnjic si me vprasala, ce mislim v lj rodit. Ja to mi je itak prva izbira, dobro Postojno mam enako blizu, samo imajo v lj intenzivno za nedonosencke, ce jo bomo rabli, pa itak imam vse v lj. No razen na IVF sem bila nazadnje v Mb .

Latka, super, da ti olje pomaga, mogoce ravno te naravne sestavine delujejo na maternico, tako kot homeopatska zdravila, kaj pa vem... je za poskusit. Jaz se drzim nacela "kar ti ne skoduje, ti lahko edino pomaga.

Sara 84 ja mene tudi je veliko in me se vedno boli v spodnjem delu trebuha, vcasih bolj, vcasih manj... so me pa v bolnici ob sprejemu vprasali, ce me je kaj "dol tiscalo" in sem rekla da ja in da sem mislila, da je to pac normalno, pa mi je sestra rekla, "no vidite, da to ni normalno". Sam kaj pa ves, ene pa skoz dol tisci, pa imajo normalno dolg MV.

Chery moj busi je tud zdej velik ratal, pa so mo skoz govoril, kok mam mali trebuscek, sploh za dvojcka, vceraj je pa moj prav pobulu, ko sem bla sam v modrcu, ocitno je naenkrat zrastu [sm=smiley36.gif]. Me je potem slikal, bom probala dat v galerijo, ce mi bo ratal mal slikico obdelat, ker me je celo slikal.

Sem imela vceraj pregled pri svoji G in mi je UZ delala za tamale in mata 723g [sm=modriCrtici.gif] in 673g [sm=rozaCrtici.gif] [sm=bravo.gif]. Vaginalno me ni hotla nc gledat, ker ni upala drezat in bakterije vnasat, sem bla kar vesela, ker mi je takoj rekla, da me ne bo nic spodaj gledala, ker imam za to itak v petek pregled.

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (2.10.2013 10:54:33)

Sem dodala slikici v album... [sm=smiley9.gif]

latka -> RE: Dvojčki 2013 (2.10.2013 10:58:35)

napalmica, super za pregled![sm=bravo.gif] Tudi v petek bo vse ok!!

To je olje za pomirjanje trebuha, neke vrste aromaterapija, deluje tako kot homeopatija, saj je marsikaj drugega tudi v glavi in če te to pomirja, je itak ok. Meni je to predlagala svakinja, ki živi v Nemčiji, tam skoraj vsaka nosečnica uporablja to olje, celo po nekaterih bolnicah jih imajo. Sem brala tudi nemške forume in imajo glede olja sama dobra mnenja, pa tudi na madžarskem jih nosečke uporabljajo. Saj škodi itak ne, če pa pomaga, toliko bolje. Otrdevanja pa lahko izzove več dejavnikov: strah, stres, dehidracija, zaprtost, gibi ploda itd.

Mi smo pa vstopili v 31.t in s tem v 8. mesec nosečnosti.[sm=smiley1.gif]

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (2.10.2013 10:58:45)

Jaz imam malo za tabo:) Ooo kako lepo težo imata, upam da bo men kaj v petek povedal kolk sta kaj velka... pa lep velik trebušček:D

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (2.10.2013 11:52:02)

Potem se pa mogoce res vidiva in spoznava [sm=smiley2.gif] po mojem ti jih bo sigurno zmeril, ce ti bo itak UZ delal. Mi je pa moja G rekla, da najnse zmenim, da me bodo do konca nosecnosti kar v P vodili, da se ne bom na dva konca na preglede vozila, mi je tud napotnico dala. Bom videla, kaj bo Pusenjak reku [sm=smiley1.gif]
Sta bilapa vceraj oba dva v medenicni vstavi (3 tedne nazaj pa oba v glavicni). Se mi je zdelo, da sta se morala obrnit, ker me tako lepo [sm=smiley26.gif] v mehur brcata [sm=jezicek.gif]

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (2.10.2013 13:22:10)

Mogoče pa res:D Ja uz pa maternični vrat mu bom rekla če mi zmeri( vsaj tak sem se pogovarjala z eno, je rekla da moreš vedno sam rečt da ti ga zmeri)... Ja js sem se tut tak zmenla, da ima Pušenjak otročke preko, ostalo pa osebni G, morem pa vprašat malo glede poroda( nekatere so manj noseče-pa se že pogovarjajo kak bodo rodile)

Jaz sem jih nazadnje imela A glavično, B medenično. Morem povprašat malo, kako je z porodom pa to, oz. kdo bo to odločal..Pušenjak ali osebni ginekolog....

84_Sara -> RE: Dvojčki 2013 (2.10.2013 18:55:42)

Končno objavila slikce trebuščka [sm=smiley1.gif]

Uršali -> RE: Dvojčki 2013 (3.10.2013 10:32:37)

ojla nosečnice,
jaz sem včeraj izvedela, da sem noseča z dvojčki sedaj me pa zanima do kdaj naj ne polagam upov da se bosta obdržala oba. Sem namreč že gledala za vozički in že razmišljava kako in kaj jih bova nastanila vendar se probavam držati nazaj, da ne bi bil kasneje prevelik šok.

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (3.10.2013 11:21:37)

Sara, lepaaaaaa ♡♡♡♡♡♡

Ursali optimisticno naprej in ne razmisljaj o tem! Pa cestitke seveda! No ravno vozicka ti se ni treba kupovat, ampak uzivaj ob misli, da nosis dva [sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif]. Ce ne prej, bos po nuhalni bolj mirna. V katerem tednu pa si?

Uršali -> RE: Dvojčki 2013 (3.10.2013 11:31:09)

Hvala za čestitke sem v 8 5/7. Ja saj grem z optimizmom samo me zanima, ker vem da se lahko zgodi. Se pa z možom itak samo smejiva in si predstavljava kakšen "kaos" naju čaka drugo leto. Imava namreč že eno 2 letnico doma in bo pestro. Ampak bomo užival ker itak nama je dolgčas če je mir. Umes so me pa tudi že na nuhalno naročil in komaj čakam, da ju spet vidim.

84_Sara -> RE: Dvojčki 2013 (3.10.2013 11:45:34)

Ojla.
Punce, danes sem imela pregled 18. teden in izvedela, da moje G do konca decembra ni. Zdaj me bo imela ena Fabjan Vodušek (na leonišču) in sva šle na UZ in je samo pogledala, če srčka bijeta. Nič kolk sta velika, težka al sta punčka pa fantek...nič!! Je rekla, da je ta UZ preslab in da mi vse pove čez 3 tedne na morfologiji. A vam so pred morfologijo kaj več povedali? Sem res firbčna :) seveda pa je itak glavno, da je vse OK. V 18 tednih sem pridelala dodatne 4kg.

Dobrodošla Uršali in čestitke, seveda bo vse ok, sploh ne smeš razmišljati, da ne bi bilo.

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (3.10.2013 16:02:33)

Uršali dobrodošla med nosečkami!:) Samo pozitivni misli in bo vse vredu!;)

Sara, jaz sem v 17.tednu bila na samoplačniškem pregledu pri Pušenjaku, kjer je že on vse zmeril, povedal spol, meritve in vse. Potem v 20.tednu pa je naredil morfologijo, kjer pa tudi z UZ vse zmerijo, povedo spol, pogledajo srčke, organe ipd. Sej to vse delajo z enim in istim UZ, no vsaj tako se meni zdi...

latka -> RE: Dvojčki 2013 (3.10.2013 16:11:37)

Uršali, dobrodošla![sm=bravo.gif] Kot so že ostale povedale, samo pozitivne misli!

ancika, napalmica, srečno jutri na pregledih!

Pri meni se pa opazi, da je buši začel spet pospešeno rasti, saj sem kljub kremi dobila strije.[sm=smiley29.gif]

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (3.10.2013 16:28:11)

Hvala latka!!! [sm=smiley31.gif]

Nanuk -> RE: Dvojčki 2013 (3.10.2013 17:33:31)

Uršali, sama bom voziček nabavla, ko bosta oba zunaj, itak je po porodu še vsaj kaka dva tedna čas. Si pa vozičke lahko pogledaš in se že pozanimaš kaj in kako, potem pa nekoga pošlješ v nabavo ;)

Pri nobeni nosečnosti ni garancije, da pride do konca brez problemov, še na porodu se lahko kaj zalomi. Tako da jaz ne bom nabavljala nič pred rojstvom. Tudi pri nas imamo doma že enega dvoletnika. Mi pričakujemo dvojčka konec marca, ko bo najbrž še zima in ne bo neke sile letet na zrak z vozičkom.

CheryBlossom -> RE: Dvojčki 2013 (3.10.2013 17:49:39)

Uršali dobrodošla... Z nakupi pa se strinjam z Nanuk.. Tudi sama bom nabavila, ko bosta otročka že na svetu - živa in zdrava! Sedaj se popazi, ker si ravno v tistih "kritičnih" tednih... Ponavadi po NS začnejo nekatere z nakupi - da pač razporediš po mesecih kdaj boš kaj kupil, da ne pride vse naenkrat.. Midva sva nabavila samo previjalno mizo.

Latka meni se tudi zdi, da spet raste, strij pa nimam novih (jaz si sama delam kremico - čisto naravna zadeva in res ful nahrani kožo, imam že veeeeliko pozitivnih feedbackov uporabnic)... [sm=smiley2.gif] Sem pa danes uradno nastopila 28. teden in sem zelo vesela, sedaj še finiš v zadnje tromesečje.... Jaaaaaa, kmalu bom imela svoji štručki v naročju [sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif]

Sara čestitke za uspešen pregled, še malo in bo mofro, pa boš spet videla svoja pikca... [sm=smiley2.gif]

Ancika in Napalmica srečno jutri... [sm=smiley2.gif]

CheryBlossom -> RE: Dvojčki 2013 (3.10.2013 18:05:16)

[img]http://img-s3-01.mytextgraphics.com/glittertextlive/2013/07/26/6a1c28e21c6865f40960d0900ac7c594.gif[/img]

[img]http://silvanolte.com/blog/wp-content/uploads/2012/05/newborn-twins.jpg[/img]

xx.x.
Vzdevek, naslednji pregled,enojajčni/dvojajčni, spol otročkov

13.12.2013
Latka, NP xx.x., dvojajčni, [sm=modriCrtici.gif][sm=rozacrtici.gif]

18.12.2013
Booby, NP xx.x., dvojajčni, [sm=darilo.gif][sm=darilo.gif]

26.12.2013
CherryBlossom NP 21.10., dvojajčni, [sm=darilo.gif][sm=darilo.gif]

16.1.2014
Napalmica, NP 04.10., dvojajčni, [sm=modriCrtici.gif][sm=rozacrtici.gif]

1.2.2014
Ancika12 NP 04.10., enojajčni, [sm=darilo.gif][sm=darilo.gif]

8.3.2014
84_Sara NP xx.x., dvojajčni, [sm=darilo.gif][sm=darilo.gif]

25.3.2014
Nanuk NP xx.x., enojajčni, [sm=darilo.gif][sm=darilo.gif]

[img]http://www.familylobby.com/common/tt9900266fltt.gif[/img]

[img]http://capturedbycarrie.com/blog/wp-content/uploads/2009/02/newborn_twins_photography_1.jpg[/img]

6.3.2013
Leilla, PDP 31.3.2013, [sm=rozacrtici.gif]Zoja: 2220 g, 45 cm [sm=rozacrtici.gif]Živa: 2850 g, 48 cm

10.7.2013
Krysta, PDP ??.?..2013, [sm=rozacrtici.gif]Nika: 2110 g, 47 cm [sm=modricrtici.gif]Blaž: 2317 g, 47,5 cm

ZANIMIVE SPLETNE VSEBINE IN STRANI:
NOSEČNOST PO TEDNIH
NOSEČNIŠKI TRAKEC [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/img]
KITAJSKI KOLEDAR SPOLOV
TESTI V NOSEČNOSTI
TABELA RASTI PLODA PO TEDNIH
VSE O NOSEČNOSTI
OTROŠKA IMENA (1)
OTROŠKA IMENA (2)
ŠOLA ZA STARŠE (1)
ŠOLA ZA STARŠE (2)

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (3.10.2013 19:43:42)

Punce hvala ker mislite name za jutri! [sm=smiley31.gif]

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (3.10.2013 22:38:05)

Midva sva se že tudi odločila za dva vozička, ko se otroci rodijo ga še dokončno zbereva, potem pa ga bova kupla, itak ga nebomo rabli takoj po rojstvu, ker bo mrzlo, zato brezveze da mi stoji doma... Sva pa zdaj ko je bila akcija v pikapolonici kupla kinderpeta ter jajčki. Se je splačalo, sva dobila nazaj bone in bova z tega kupila kaj koristnega. Mislim da za dvojčke je kar teško kupiti vse naenkrat, počasi pa se bo nabralo....

Napalmica, srečno jutri na pregledu če se ne srečava:D hvala vsem da mislite na naju;)

Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>