RE: Dvojčki 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju >> Za nosečke dvojčkov, trojčkov, četverčkov

Sporočilo

Uršali -> RE: Dvojčki 2013 (4.10.2013 8:54:47)

Oj punce, kdaj ste izvedle a sta enojajčna ali dvojajčna. Zanima me pa še ali imate to normalen rok poroda. Meni ga je G kar prestavila za 14 dni. Prej seveda. Sej vem da na nuhalni več povejo samo je še daleč pa sem malo nervozna

latka -> RE: Dvojčki 2013 (4.10.2013 9:28:33)

Meni so že na prvem UZ povedali, da sta dvojajčna, saj sem imela umetno oploditev in so mi vstavili dva zarodka. Vsak nadalni UZ je to potrdil, pa še parček pričakujemo. Meni so datum poroda določili glede na zadnji dan menstruacije, torej nič drugače, kot pri eno plodni nosečnosti.

chery, hvala za te zanimive spletne strani, sem si ustvarila trakec.[sm=bravo.gif]
Kako ti računaš tedne nosečnosti? Pušenjak pravi, ko dopolniš teden,potem že vstopiš v naslednjega, saj si prejšnjegaže dopolnila( npr. jaz 30.t, pomeni, da sem vstopila v 31.t.).

CheryBlossom -> RE: Dvojčki 2013 (4.10.2013 10:31:55)

Jaz sem danes 28t 1d, torej sem v 29. tednu... Včeraj sem pa dopolnila 28ti teden... Mislim, da je tako prav.

latka -> RE: Dvojčki 2013 (4.10.2013 10:56:53)

Ja, chery, tako je mišljeno.
Še malo moramo zdržati, potem pa bodo začeli prihajati naši sončki![sm=bravo.gif]
Kdaj imaš ti ponovno pregled? Imaš vedno UZ? Jaz ga namreč nimam vsakokrat in me že zelo zanima, kako se sončka razvijata, koliko tehtata, zato že komaj čakam 15.10.

CheryBlossom -> RE: Dvojčki 2013 (4.10.2013 12:21:14)

Jaz sem imela pregled pred 2 tedni in takrat mi je še 1x naredil morfologijo (vse pogledal in izmiril - male dva sta tehtala 920g in 940g), naslednji pregled pa imam 21.10. in takrat bo spet UZ kontrola rasti (no, UZ mi itak dela vedno - sam enkrat vse izmiri, drugače pa sam pogleda srčke, vstavo, MV)...

Tudi jaz vsak pregled tako komaj čakam... [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Še malo in nizki štart.. [sm=smajl.gif] Ti Latka boš prav hitro šla v nizki štart, če si že v 31. tednu.. Sedaj ti bo gotovo delal UZ kontrolo rasti (to je dodatna morfologija) in ti bo povedal kakšen porod boš imela, če ostaneta otročka v trenutnih položajih... Jaz upam, da se je/bo Ajček obril kmalu na glavico, ker si res želim naravnega poroda, Bjček pa je že cel čas v glavični vstavi... [sm=bravo.gif]

Komaj čakam december - mi bomo takrat sploh izvedeli kaj imamo [sm=smiley27.gif][sm=darilo.gif][sm=darilo.gif][sm=smiley27.gif]

latka -> RE: Dvojčki 2013 (4.10.2013 12:31:54)

Naš A-je bil na morf. v glavični postavi, B-pa prečno, vendar sem jaz prvič rodila s CR, pa mi je G dejal, da bo najverjetneje sedaj tudi CR, ker sta dva.
Moj trebuh je vsak dan bolj rdeč v predelu popka, vse okrog, nove strije, torej res buši pospešeno raste. Je takšen, kot ga ima tista na youtube, ki si ga enkrat dodala na zasebnem forumu decemberk. Se spomniš?

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (4.10.2013 21:30:18)

Uršali jaz sem zvedala da sta enojajčna ko sem bila noseča okoli 6-7 tednov. Ampak smo imeli nekaj ''težav'' z ugotavljanjem kakšni točno enojajčni so( z pregrado ali brez), ker se pregrada do 16.tedna ni videla. No zdaj je pa lepo jasno da so enojajčni MO-BI dvojčki.

Danes smo imeli pregled... Oba otročka sta po novem v glavični stavi( upam da tako ostane), imata primerno rast( tudi enakomerno), plod B je bolj aktiven kot plod A( to sem že tak vedla, bolj brca kot plod A, no vsaj jaz tako čutim), zato pa je rekel da ima plod A malo manj plodovnice. Drugač je rekel vse ok, pregled čez dva tedna. Ni mi meril MV, imam drug teden svojega G, sem bla že čist panična ko je imel neko študentko tam in ji je razlagal vse mogoče stvari o teh dvojčkih.... nevem tudi koliko sta velika, naslednjič upam da zvem! Napalmica a sva se videle? :D

latka -> RE: Dvojčki 2013 (5.10.2013 13:55:38)

ancika[sm=bravo.gif]za pregled!

napalmica, kako je bilo pri tebi?

booby, si ok, si imela pregled?

Nanuk -> RE: Dvojčki 2013 (5.10.2013 19:50:25)

Tiste ki ste si že ogledovale vozičke, kateri so prišli v finale? Sama se odločam med tem http://www.bolha.com/igrace-otroska-oprema/otroska-oprema/vozicki/za-2-in-vec-otrok/otroski-vozicek-za-dvojcke-babyactive-twinni-cel-komplet-1289476952.html?aclct=1380268280 in peg perego duette... tisti vzporedni so mi preveč glomazni.

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (5.10.2013 19:58:39)

Midva bova vzela defitivno vzporednega, da sedita otroka skupaj in ne en za drugim.:D

Res ni velike izbire, sploh v SLO ne, meni je zeeelooo všeč Bugaboo donkey-ampak čisto preveč predrag za tisto eno leto..potem mi je bil všeč tale: http://www.mali-vragci.si/vozicki-za-dvojcke/firstwheels/city-twin sem ga zadnjič vidla v eni trgovini na hitro eno družino in mi je bil ful lep, ampak ne slišim kaj preveč dobri mnenj glede njega:( ima premajhna sprednja kolesa.... no potem pa je še tretji za katerega sva pa že 80% da vzamema tega: http://www.sb-poceni.si/podrobno/danny_sport_twin_2013/68/ Pri temu pa lahko izbereš veliko barv, je kar ugoden glede na to kaj vse dobiš zraven....

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (6.10.2013 10:51:14)

Evo mene.... na pregledu v petek je bilo ok, MV se mi je celo podaljsal in je med 20 in 40 mm [sm=smiley1.gif], ob cerklazi je bil pa 10 mm... imam kao dinamicni cervix. V glavnem naj tako ostane! [sm=bravo.gif]

Ancika, a sva se videle? Pojma nimam! Jaz sem bila v crnem in sem imela sivo jopico. A si me videla?

Midva defenitivno vzameva DorJana Danny sport twin, sem ga videla v zivo in je res super. Tudi midva ga bova nabavila po rojstvu.

Nanuk -> RE: Dvojčki 2013 (6.10.2013 11:46:47)

moja kolegica je kupila baby-spa za dvojčke, najbolj ugodna cena, ampak ko sem ga sama probala peljat, se mi je zdelo, da mi bodo odpadle roke, še posebej zato, ker imamo pri nas klanec in še preširok je za naše razmere, bi zasedla z njim pol ceste. Ena znanka je imela za dvojčka i-candy in je bila zelo zadovoljna, je pa kar drag, okoli 1000€

Uršali -> RE: Dvojčki 2013 (6.10.2013 13:22:25)

ojla, jaz sem zadnjič srečala eno z peg perego duette. Bil mi je zelo všeč in sedaj mi je tudi cena:). Ampak si ga bom šla prej pogledat, ker imam sedaj doma enega že prej rabljenega ( za enega otroka ) in je zanič. In če so ti enaki dam raje enkrat več. Pa po slikicah se sploh ne vidi ali si mora hrbet kazat. Ker meni je všeč, da se gledata, sam če je treba kasneje okoli obrnit pa reje vidim, da sta eden zraven drugega.
Včeraj sem šla brat forum za nazaj in ste ful super nosečke in naredile ste zelo dober forum. Sem kar vesela, da sem lahko zraven :) Imejte se skrajno lepo uživajte še naprej v nosečnostih in se še beremo :))

latka -> RE: Dvojčki 2013 (6.10.2013 16:29:41)

napalmica, super za pregled![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Sedaj bo vse ok!

booby, kako si pa ti?

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (6.10.2013 21:39:57)

Napalmica.. ja sva se:D se mi je zdelo da si tisto ti...:D nevem zakaj, mogoče po slikcah od bušija;) ...ja jaz sem mela fanta s sabo( na desni sva sedela- v modri jopci) A si se zdaj zmenla in ostaneš pri njemu do konca? Punce, mislite da je kaj narobe če ima en otrok več plodovnice kot drug?[sm=smiley13.gif]

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (6.10.2013 21:40:12)

Napalmica.. ja sva se:D se mi je zdelo da si tisto ti...:D nevem zakaj, mogoče po slikcah od bušija;) ...ja jaz sem mela fanta s sabo( na desni sva sedela- v modri jopci) A si se zdaj zmenla in ostaneš pri njemu do konca? Punce, mislite da je kaj narobe če ima en otrok več plodovnice kot drug?[sm=zmeden.gif]

booby -> RE: Dvojčki 2013 (7.10.2013 0:12:58)

Latka hvala ker mislis name <3
Bila sem na pregledu, mv se je zaprl in podaljsal za kar sem zeloooo vesela. Maledva sta ok, tezka cca 1600g vsak (29tednov+2dni). Jaz pa si se vedno ne upam vstat, vsaj še kak teden ker nikoli ne ves..

Ancika - ne skrbi prevec, prijateljici so napovedali premalo plodovnice, na naslednjem pregledu pa jo je bilo dovolj.. vcasih se slanbse vidi in nekateri nasi ljubi ginekologi znajo fino paniko narest - v nasih glavah..

Vidim da ste ostale pretezno ok. Super, le tako naprej, da bodo nasi srcki prisli na svet zdravi in mocni <3 <3

Nanuk -> RE: Dvojčki 2013 (7.10.2013 8:38:18)

Uršali, ponavadi mame nato kupijo marelo za dvojčke, ker je fuuuuuuul lažja in zavzame absolutno manj prostora

Nuragi -> RE: Dvojčki 2013 (7.10.2013 9:47:12)

Živjo,

tukaj še ena nosečka z dvojčki (dvojačnimi) v 17. tednu...[sm=smiley36.gif]
Danes imam prvi pregled po NS in me zanima ali imate na vsakem pregledu pri gin. UZ?

latka -> RE: Dvojčki 2013 (7.10.2013 10:02:04)

booby[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif], zelo sem vesela zate. Vidiš, vse se je uredilo, samo pozitivno naprej, sedaj več ne bo nič narobe. Izgleda, je bila pri tebi kriva bakterija. Otrdevanja še imaš? Tvoja malčka sta pa že kar težka, to bo lepa teža, važno da prideta nad 2kg.[sm=bravo.gif] Potem imaš že kar fajn buši?

ancika, če ti je UZ delak Pušenjak, potem nič ne skrbi, saj bi ti povedal, če je to hudo narobe.

Nuragi, dobrodošla![sm=bravo.gif]
Meni moj G ne dela vsakokrat UZ, pa še preglede imam tako kot nosečnice z enim plodom, nič pogosteje.[sm=smiley13.gif]
Naslednji teden imam pregled in komaj čakam UZ(zadnji je bil morfol.), da vidim, kako sta moja sončka težka.

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (7.10.2013 10:10:30)

Latka rekel je sam da ima plod A manj kot plod B, zato je tudi bolj miren kot plod B...drugo pa nič.

Nuragi, jaz imam enojajčne dvojčke in mi delajo UZ vsake dva tedna...Dobrodošla med nami[sm=bravo.gif]

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (7.10.2013 10:37:34)

Ancika, zakaj me pa nisi pocukala!?! Joj skoda, da te nisem videla oz. Ocitno nisem bila pozorna, ker sem bila malo na trnih, ker si nisem spet zelela tam ostat in potem sploh nisem razmisljala, da bos ti tudi ze tam. Jaz imam zdaj kontrolo cez 3 tedne, 25.10. In ja, Pusenjak me bo do konca vodil. Naslednjic delava tudi UZ dvojckov, do sedaj mi je le MV meril.
Nic se ne sekiraj zaradi plodovnice, ce bi se njemu kaj sumljivo zdelo, bi te not obdrzal oz vsaj prej na kontrolo narocil. Pac bo naslednjic spet pozoren na kolicino plodovnice, kar pa itak vedno preveri.

Booby super da si ok in male dva sta res ze prava velikana, super [sm=bravo.gif] drzi se se naprej! Jaz tudi vec ali manj lezim, le za tus in wc vstanem, pa da si kaj na hitro za jest in za pit vzamem.

Latka cudno da te G gleda enako kot enoplodne, no ampak vazno, da je vse ok! Je pa res meni vedno na vsakem pregledu delala UZ, vsaj toliko, da je videla, da sta ok. Pa preglede sem imela vsaj na 3 tedne, ce ne prej... ful je to razlicno.

Nuragi, dobrodosla [sm=smiley31.gif] kot receno, meni so vedno UZ delali, ampak sem imela tudi veliko tezav (krvavitve do 10t, krajsanje MV, cerklaza).

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (7.10.2013 10:41:58)

Nisem bla ziher če si bla al nisi, te pa rajši nisem:D Sej razumem, js sem vedno živčna po malem dokler ni pregleda fertik.. Sej se verjetno kaj vidimo tam;)

Jaz tudi skos počivam, sem bila čez vikend pokonci pa sem zvečer bila precej utrujena, ipd. tako da, zdaj še samo ležim in je toto.

latka -> RE: Dvojčki 2013 (8.10.2013 10:57:45)

Hej, hej, kako ste?

Sem dodala novi slikici v album![sm=9nebesa.gif]

latka -> RE: Dvojčki 2013 (8.10.2013 18:02:15)

Kje se vse skrivate danes?[sm=zmeden.gif]

booby, ti niso nič dejali glede tega, da sta tvoja sončka že tako težka? So ti kaj preverjali sladkor?

Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>