RE: Dvojčki 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju >> Za nosečke dvojčkov, trojčkov, četverčkov

Sporočilo

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (19.9.2013 7:38:37)

Booby ja v lj porodnisnici sem... delali so pod splosno narkozo, tako da nisem nic cutila. Zdaj imam malo rjavega izcedka in malo bolecin ampak ni hudega in upam da "notri" vse drzi. Do ponedeljka bom sigurno notri, za naprej bomo se videli.
Ti se drzi v petek, bom mislila nate!

Vse ostale upam da ste ok! :-)

latka -> RE: Dvojčki 2013 (19.9.2013 7:57:14)

napalmica, super, da so ti naredili cerklažo! Sedaj pa počivaj in samo pozitivne misli.[sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif]

booby, vse bo ok jutri! Držim pesti, da boš lahko še naprej doma.[sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif]

Meni se počasi prehlad umirja. Trebuh pa meni tudi otrdeva različno, kakšen dan manj, drugič več, različno. Jih pa ne štejem, ker mi je tako priporočal Pušenjak. Nimam pa občutka, da bi me pritiskalo navzdol. V torek imam pregled, upam, da bo vse ok, da se mi kri popravlja. Smo pa v 29. tednu.

84_Sara -> RE: Dvojčki 2013 (19.9.2013 9:08:34)

Napalmica, Booby večkrat dnevno se spomnim na vaju. Vse bo ok, sigurno, mora biti! Bodita optimistični in vse se bo zrihtalo. Vse dobro vama želim in vsem ostalim***

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (19.9.2013 21:52:55)

Napalmica in booby tudi jaz mislim na vas;)

Jaz imam jutri pregled v Lj...

latka -> RE: Dvojčki 2013 (20.9.2013 9:22:18)

Punce, srečno danes na pregledih. Pa javite, kako je bilo.

Mene čaka pregled v torek.

Kako ste ostale nosečke?

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (20.9.2013 19:07:48)

Evo nas. Otročki okej, maternični vrat zaprt ter dolg 35 mm. Upam da ostane tako naprej:)

latka -> RE: Dvojčki 2013 (20.9.2013 19:22:24)

ancika[sm=bravo.gif] za pregled. Sem zelo vesela, da lepo napredujete. V katerem tednu si?

booby, kako je bilo? Vse ok?

booby -> RE: Dvojčki 2013 (20.9.2013 19:46:00)

Danes sem imela prvo kontrolo po tem ko sem prisla iz bolnice (27 2\7). MV je dolg 33mm in minimalno razprt. Joj kako sem si oddahnila. Prejsnji teden ob odpustu iz bolnice je meril 17mm. Vcer me zgrabila neka panika in strah, kaj ce ne bo ok. Hvala bogu, da bom lahko še naprej doma. Škrata sta ok, težka 1150g in 1050g. Happy

Hvala vsem, ki mislite na nas :-) vsem vam zelim le najboljse [sm=bravo.gif]

latka -> RE: Dvojčki 2013 (20.9.2013 19:53:55)

Jeeej, booby, kako sem vesela za vas. Sedaj bo vse ok! Pa malčka sta že kar velika, super. Joj, ne moreš verjet, kako sem vesela, res.[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Kako to, da se ti je MV tako lepo podaljšal?

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (20.9.2013 20:03:27)

Latka mi smo danes 22 tednov in 1 dan.[sm=smiley27.gif]

Booby, super za lepe novice!!!:) [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Napalmica kako si ti kaj??

latka -> RE: Dvojčki 2013 (21.9.2013 9:38:37)

Hej nosečke, kako ste?

napalmica, vse ok?

ancika, si si že pripravila domače zdravilo proti slabokrvnosti? Koliko pa si imela hemoglobina?

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (21.9.2013 21:10:18)

Ja ga redno pijem, no vsaki dan ne, vsak drug pa zagotovo, če je kakšen učinek nevem, manj sem utrujena, bomo videli ko bom kri dala, pijem pa še rdečo peso, drug teden pa še dobim rdeči ribez sok baje da zelo pomaga. drugače pa je čist na izi tisti napitek, bom jutri vprašala babico( to mi ona dela) pa ti povem kako se naredi, okus je kar dober, je za spiti:D
Hemoglobina sem imela 110 nazadnje.

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (22.9.2013 11:39:15)

Recept: V ponvi zagreješ vodo in na ponev daš krožnik ali skledo v katero zmešaš en rumenjak ter žlico in pol sladkorja. Mešaš nad soparo da malo naraste, doliješ 1 dcl terana, še malo zmešaš ter spiješ. čist na izi:D

latka -> RE: Dvojčki 2013 (22.9.2013 12:01:43)

ancika, hvala za recept. To piješ 1x dnevno, vsak dan?

Jaz tudi pijem sok rdeče pese, jem suho sadje, oreščke, vse mogoče. Sicer je pa moj hemog. zelo nizek, pod 100.

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (22.9.2013 18:52:10)

Latka ni problema, upam da ti bo pomagalo. Pravijo da zelo pomagah, sem se pogovarjala z eno, ki je morala na nujno operacijo, ker je mela preslabo kri ni mogla iti, je pila 2 tedna to pa je mela tak dobro kri potem da je blo vse okej. Ja ponavadi spijem po kosilu, pa še železo normalno jem zram. Poskusi s tem...sej ni tako slabo za spiti=)

CheryBlossom -> RE: Dvojčki 2013 (22.9.2013 21:15:48)

IZVIRNO SPOROČILO: ancika12

Recept: V ponvi zagreješ vodo in na ponev daš krožnik ali skledo v katero zmešaš en rumenjak ter žlico in pol sladkorja. Mešaš nad soparo da malo naraste, doliješ 1 dcl terana, še malo zmešaš ter spiješ. čist na izi:D

Pri nas temu rečemo šoto s teranom.. Če brez terana ti dejansko da samo energijo, jaz sem to pila po porodu in se res potem počutiš nekako "bolj pri sebi"..

latka -> RE: Dvojčki 2013 (23.9.2013 10:47:47)

ancika, jaz že par dni uporabljam tale recept:1/2 litra (domačega) terana, 200 gramov suhih sliv, 1 kg borovnic - vse to kuhaš tako dolgo, da nastane kot ena marmelada (pri tem gre skoraj ves alkohol ven), dodaš 4 žlice kostanjevega medu in potem vsak dan poješ en žlico, bom pa danes pri kosilu poizkusila še tvojega.

Jutri imam pregled, pa me prav zanima, kako bo, upam, da bo vse ok. Zadnje čase tako slabo spim, groza kako me ponoči bolijo kolki.

Nosečke, kako ste?

napalmica, upam, da si ok in te spustijo kmalu domov.

booby, kako se ti držiš, ti še otrdeva trebuh? Jaz sem na nemškem forumu našla veliko dobrih mnenj o Toko-olju proti otrdevanju, ki zelo pomaga. Pri nas se ga ne da dobiti, zato mi bo oče pogledal v Avstriji, če nimajo, pa mi ga svakinja pošlje iz Nemčije.

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (23.9.2013 15:31:17)

Ja temu napitku, ki ga jaz pijem se reče šoto z teranom. Bom še latka poskusila tvojega;) hvala za recept:D Držim pesti za jutri da se je kri popravila;)

Mi smo okej, se mi zdi da vsaki dan lepše in bolj občutim brcike in sem čisto vesela ko čutim da migata[sm=smiley27.gif]

Napalmica kako si ti kaj??

Punce, mene pa zanima kdaj ste oz. boste uredile vse za dojenčke? sobice, oblekce ipd. Ter, katero kozmetiko, pleničke boste uporabljale?

CheryBlossom -> RE: Dvojčki 2013 (23.9.2013 16:37:09)

Danes sem imela pregled (26+4/7) in vse je tako kot mora biti... A je težek 920g in je v medenični vstavi, B ima 940g in je v glavični vstavi.. G mi je še 1x premeril MV, ker je bil v celoti odlično viden - dolg 4,4cm... Razen nižje vrednosti hemoglobina (dobila Legofer za pit), je vse supeeeer in mami srečna [sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=bravo.gif]

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (23.9.2013 16:42:44)

Super CheryBlossom! Vesela za vas[sm=bravo.gif] A mogoče veš kakšen porod sledi v takšen primeru? če je eden v glavični, drugi medenični?

CheryBlossom -> RE: Dvojčki 2013 (23.9.2013 18:52:56)

IZVIRNO SPOROČILO: ancika12

Super CheryBlossom! Vesela za vas[sm=bravo.gif] A mogoče veš kakšen porod sledi v takšen primeru? če je eden v glavični, drugi medenični?

Odvisno v kakšni legi je vodilni otrok, se pravi A.. Če je A v glavični je porod naravni, neglede tudi tudi če je B v medenični.. Če je pa A v medenični, potem pa je skoraj gotovo CR.. Ampak imajo še čas za se obrnit [sm=smiley2.gif] Na FB pri dvojčkih, je rekla ena mamica, da se je pri njih Ajček obrnil na glavo v 36. tednu - tako, da vse je mogoče, lahko do zadnjega res ne veš kakšen bo porod (no, razen če je bil predhoden porod CR, je itak več možnosti, da bo spet)...

Glede kozmetike, pleničk itd. bom začela urejati naslednji mesec...

latka -> RE: Dvojčki 2013 (24.9.2013 10:11:24)

chery[sm=bravo.gif] za pregled!
Mi smo tudi danes opravili pregled, MV zaprt, UZ pa naslednjič, 15.10. Kri se izboljšuje, počasi, ampak važno, da gre na bolje. Sem pa prejela papirje za urejanje porodniške, pa oktobra začnemo z mater. šolo. Jutri pa vstopamo v 30. teden.

ancika, jaz sem imela prvič CR in je G dejal, da glede na to, da sta dva, bo tokrat tudi CR. Drugače je pa s porodom tako, kot je napisala chery.

Ostale nosečke, kako ste?

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (24.9.2013 11:11:45)

Zivjo punce!! Jaz sem vceraj prisla domov in sedaj lezim in upam naprej.... moramo se kar nekaj zdrzat.

Super za vase preglede, kar tako naprej!! [sm=bravo.gif]

latka -> RE: Dvojčki 2013 (24.9.2013 11:21:15)

napalmica, super da si doma! [sm=bravo.gif]Lepo počivaj, sedaj si med domačimi, zato se lepo sprosti in naj te drugi razvajajo, ti pa pazi na otročička in misli pozitivno.

chery, ti imaš tudi občutek, da buši mačce počasneje raste?[sm=zmeden.gif]

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (24.9.2013 21:35:13)

Punce super za preglede ter napalmica da si doma!zdaj pa se le pusti razvajati in čuvaj na male štručke, da boste še dolgo 3 v 1:)

Mene pa zanima...na internetu sem prebrala da za vsak slučaj je za krajšanje materničnega vratu pametno jemati neke tablete, a jih mogoče katere pije in katere? jutri grem h ginekologu pa bi mu rekla, naj mi jih predpiše, sej nimam tako kratkega ampak za vsak primer....

Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>