RE: Dvojčki 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju >> Za nosečke dvojčkov, trojčkov, četverčkov

Sporočilo

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (30.8.2013 13:48:30)

Booby držim pesti za vas da boste okej!
Napalmica- pri meni je bilo isto, kepa nekje se ustavi in tako je tiščalo da ni blo za zdržat, sem že misla iti, če se ponovi bom ziher šla k zdravniku. upam pa da se ne bo!

Sem danes vprašala zdravnico pa je rekla, da bo dobil bolniško če morem na pregled, samo potrdilo bo potreboval, hvalabogu!

latka -> RE: Dvojčki 2013 (30.8.2013 14:14:09)

ancika, super, da lahko dobi bolniško! Pri Pušenjaku si pa itak v dobrih rokah. Jaz bi tudi bila bolj pomirjena, če bi metak dober G obravnaval, ker moj si ravno ne vzame čas oz. me obravnava, kot ostale nosečnice.[sm=smiley13.gif]

chery, lahko si vesela, da imaš ok nosečnot, brez otrdevanj, zategovanj. Jaz imam vse omenjeno že kar dolgo tednov, pa še zelo slabokrvna sem. Jaz sem že velikokrat spraševala Pušenjaka glede MV in pa teh otrdevanj, pa mi je dejal, da je to vse normalno, sem ga tudi vprašala, kaj če je to otrdev. več ko 10x na dan, kot bi naj bilo normalno, pa je dejal, da ni merila, to ne drži, so pač nekatere maternice bolj občutljive. Jaz to občutim samo takrat, ko sta malčka ktivna, predvsem spodnja pupika. Če mirujeta, potem niti otrdevanj ni. Skrajšan MV pa je manj kot 25mm pred 24. tednom(velika verjetnost za prezgodnji porod), kasneje je normalno, da se skrajša. Jaz imam že zelo dolgo predpisan Buscopan 3x1 in Mg 3x1na dan, ter večkrat počivanje. V torek je bil MV zaprt, torej ta otrdevanja naj ne bi vplivala na MV. Tako je dejal tudi Pušenjak, je rekel, da se preveč obremenjujemo in opazujemo ter se naj poskusimo čim bolj sprostit. Po drugi strani pa glej kje je pristala booby. Sedaj pa bodi pameten![sm=zmeden.gif]

booby, skrbi nas zate, je vse ok?

latka -> RE: Dvojčki 2013 (31.8.2013 9:23:20)

Hej nosečke, kje ste vse, še spite?

Kaj novičk o booby? Zelo me skrbi zanjo![sm=smiley19.gif]

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (31.8.2013 9:24:26)

Ja tole s krajšanjem MV je drugače zelo dvorezen meč... Res je, da naj bi MV krajši od 25mm (pri dvojčkih) pred 24t imel 50% potenciala za porod pred 32 tedni, kot praviš ti, latka, sem pa brala zadnjič eno zgodbo mamice, ki ga je imela 4 dni pred porodom v 27t dolgega 47mm, potem pa kar naenkrat rodila. Sicer tojčke, ampak vseeno. Ali pa naša Leilla, ki ga je imela celo nosečnost 25mm, pa je vseeno rodila samo 4 tedne prej (se mi zdi).

Chery jaz sem kar ok, upam, da tako tudi ostane, razen prehlad me je začel nekaj matrat, predvsem grlo. Poskušam veliko počivat, ker sicer me začne ful dol tiščat, ampak otrdeva mi pa ne nekaj ful (upam, da se ne hvalim prehitro). Pa itak tile izcedki... [sm=smiley18.gif]

Booby močno upam, da ste ok in ful mislim na vas!!!! [sm=smiley31.gif] Javi se, ko se boš lahko...

latka -> RE: Dvojčki 2013 (31.8.2013 9:38:42)

Saj, tale MV je tudi kot mišica, ki se enkrat skrajša, pa vmes potem spet podaljša, tako pravi Pušenjak in da počitek nič ne pripomore k temu oz. gibanje ne povzroča krajšanja.

napalmica, kako pa ti čutiš to tiščanje navzdol?

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (31.8.2013 9:54:33)

latka kot tak zoprn tiščoč občutek v spodnjem delu trebuha. Sem pa opazila, da me zjutraj, dokler se malo ne razmigam, ful vleče v spodnjem delu trebuha, kot da bi imela nekaj prekratko [sm=smiley36.gif] potem pa, ko se "ulaufam", je pa bolje. Očitno so to vezi, med maternico in mehurjem, ki ponoči skup skočijo, ne vem no [sm=smiley36.gif]

booby -> RE: Dvojčki 2013 (31.8.2013 11:06:03)

evo mene, še vedno v bolnici, nič novega nisem zvedela. včeraj so mi cel dan obljubljali ultrazvok, pa ga nisem doživela, verjetno se jim ni ljubilo. so rekli v petek dai bodo merili mv 3dni zapored. danes na viziti pa je zdravnica rekla da se ultrazvok dela na 14dni, kot da sem si jaz izmislila merjenje 3dni zapored. kr neki. domov me ne pusti (sem zelo blizu doma), je rekla da moram počivat, res ležat. včeraj na viziti so rekli naj se grem malo sprehajat. mislim..noro res. aja, mv se je skrajšal na 25mm.
malčka sta v redu, brcata. otrdevanje se je umirilo na cca 10-15x na dan, dajejo mi spasmex 3x na dan. komaj čakam na ponedeljek, da pride kak drug ginekolog.. tako sem žalostna..

latka -> RE: Dvojčki 2013 (31.8.2013 11:52:33)

Joj, booby, žal mi je. Kje pa si v bolnici? MV ti je razprt od znotraj? Sem veliko prebrala o enaki diagnozi, kot imaš ti, pa so vse dobile spasmex, Mg, počitek, nekatere pa še Utrogestan oz. Prometrium(nožnično)-baje pomirja krče in vpliva na MV, pa prepoved spol. odnosov. Sprehodi ne povzročajo krajšanje MV(tako pravi Pušenjak). Drži se, pa javi ko kaj izveš. Upam, da te bo kateri drugi G spustil domov. Tudi Pušenjak pravi, da je kontrola smiselna na 14 dni.

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (31.8.2013 15:26:11)

Booby sam da si še 3v1!! Žal mi je, da ne moreš domov in za odnos zdravnikov - to je res [sm=smiley18.gif] da ti vsak drugače reče... ampak zdrži do ponedeljka, ko boš lahko več zvedela. Tudi mene zanima, kje si v bolnici?

Latka kaj pa to pomeni, če je MV odprt od znotraj ali od zunaj? [sm=smiley9.gif]

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (31.8.2013 20:36:06)

Booby samo da si vredu! držim pesti za vas3;)
Jaz sem danes bila skoraj cel dan pokoncu, smo bili malo po trgovinah, pa sem imela skos mokre hlačke, cela panična, toti izcedki nadležni..[sm=smiley13.gif]

latka -> RE: Dvojčki 2013 (2.9.2013 11:00:45)

booby, kako si? Upam,da je vse ok in boš nam sporočila kako lepo novico! Drži se!

Kje pa ste ostale, kako ste?

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (2.9.2013 11:09:14)

Jaz sem se zbudila pa še nič pojedla pa me že tišči v želodcu nenormalno:((

latka -> RE: Dvojčki 2013 (2.9.2013 11:12:04)

Pa si probala s Donatom ali Rupurutom?

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (2.9.2013 11:16:01)

Donat skos pijem...pa nevem ča kaj preveč pomaga...grem danes k svojemu G po napotnico pa bom mu povedla če ma kako rešitev ampak dvomim[sm=zmeden.gif]

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (2.9.2013 11:31:03)

Ancika, jaz vsako jutro najprej vzamem Rupurut in Buscopan in potem pol ure nič ne jem in ne pijem, da mi rupurutek lepo oblogico naredi, buscopan je pa itak tudi proti krčem v želodcu. In je bolje odkar to delam! Čeprav sem imela včeraj zvečer spet napad tiščanja in se je moj že pripravljal, da me spet kam pelje, ampak sem šla po donatu in ruporutu spat in je prijelo. Mi je pa jasno, zakaj me je spet bolel želodec - PRETIRAVANJE s hrano, predvsem sladko, pa še pica, pa še pečene hrenovke, pa sladoled, pa.... [sm=jezicek.gif] tko da moram res pazit, da jem male lahke obroke in potem imam mir!

Latka kako si ti kaj?

Punce, kdaj ve čutite vaše malčke? Naše dva sta aktivna predvsem ponoči, čez dan čutim kakšno brciko sem in tja, ponoči je pa raztur [sm=jezicek.gif]. Me zanima, kako bo potem, ko bosta rojena...
Sicer sem se pa prehladila, kašljam kot ena stara krava, moram it po Panatus sirup, ker me skoz draži ta kašelj, na suho nabijam, jaz bi se rada pa normalno odkašljala, če že mora tko bit [sm=smiley18.gif]

Booby mislimo nate, javi se kaj! [sm=smiley31.gif]

latka -> RE: Dvojčki 2013 (2.9.2013 11:59:43)

Pri nas vse po starem, malčka aktivna skozi ves dan, redkokdaj sta mirna. Krči so še vedno prisotni, točno vem kdaj mi bo trebuh otrdel, saj večinoma nastane po udarcih pupike. Je pa vsak dan različno, na splošno pa jih imam manj kot prej(Pušenjak mi je priporočal, da se naj sprostim in neham šteti krče). Čez dva dni vstopamo v 27. teden in s tem v 7. mesec in zadnje trimesečje.[sm=smiley1.gif]

Naš šolarček pa je danes postal četrtošolček.[sm=bravo.gif]

sandra_sandra -> RE: Dvojčki 2013 (2.9.2013 13:08:06)

wiiiiii ful sem vesela da je ta forum zaživel,šele zdaj vidim, čeprav ne spadam v to skupino ker imam že 8,5 mesecv stara dvojčka. punce čim manj misliti negativno pa bo! bi vam pa svetovala namesto rupuruta rennie tabletke ki so tudi za nosečke,jst brez njih nebi preživela [sm=jezicek.gif] jedla sem jih kot bonbone,meni so zeloo pomagale pa veliko bolj okusne so kot rupurut.
aja,pa čisto neumesna, če katera potrebuje lupince maxi cosi jih zelo ugodno prodajam.
vsem dvojnim nosečkam pa želim čim manj skrbi in zelooo lepo nosečnost, če pa ima katera kakšno vprašanje pa sem vam na uslugo [sm=smiley1.gif]

latka -> RE: Dvojčki 2013 (2.9.2013 16:59:41)

sandra[sm=bravo.gif] za dvojčka. Si ti imela kake težave v nočnosti, otrdevanja trebuha si imela? V katerem tednu si rodila?

booby, kakšna novica? Mislim na vas![sm=smiley31.gif]

ancika, kako je bilo pri G?

chery, kje se pa ti skrivaš?

sandra_sandra -> RE: Dvojčki 2013 (2.9.2013 18:40:07)

latka rodila sem na CR v 36 tednu, oba donošena, fantek težek 2000g punčka pa 2550g...otrdevanja..ja če sem veliko hodila,pa jst sem si kr mal trebuh podpirala spodaj z rokama da ni tiščal preveč dol..več počivanja tist dan ko otrdeva, čeprav jst sem res veliko hodila okrog..obstaja pa tud nek pas prov posebej za nosečnice in ga mamicam dvojčkov kr priporočajo.

latka -> RE: Dvojčki 2013 (2.9.2013 20:38:41)

booby, vse ok, si še v bolnici? So ti kaj omenili injek. za pljučka?

sandra, kdaj so se pri tebi pričela otrdevanja? Si jih imela večkrat na dan, si jemala kaka zdravila, si imela zato kaj pogosteje preglede pa merjenje mater. vratu?
Jaz imam ta medenični pas, vendar ga ne morem imeti dolgo, ker je spodaj naša pupika že s glavico navzdol in me čez čas tišči, saj se potem pogosteje premika.

booby -> RE: Dvojčki 2013 (2.9.2013 20:50:41)

še vedno smo v bolnici. dobila flosteron za pljučka. danes je ponovni uz pokazal še krajši in še bolj odprt mv :( odprt je notranje. dobro da sem se šla v četrtek pokazat, ker me nič ne boli in se prav dobro počutim. zdej pa takole.. prestrašena sem in žalostna :(( ležim in čakam...

leilla -> RE: Dvojčki 2013 (2.9.2013 21:04:46)

booby čim bolj pozitivno misli!!!
tako sem jaz tudi imela otrdevanje...ampak se ti na začetku zdi pač da ti trebuh otrdeva. nič posebnega. v katerem tednu si?
jaz sem bla od 29 tedna naprej skoraj do konca v bolnici. tudi dobila za pljuča. vredu, da so ti dali za pljuča, da bo potem vse vredu. boljše to, kot da bi rodila brez tega in nebi še imela dovolj razvitih pljuč.
počivaj - ne se šetat. pri kratkem MV sprehajanje ravno ni priporočljivo - meni so rekli da naj počivam v bolnici. tudi ctg so mi delali kar v postelji, tako da res počivaj.
v kateri bolnišnici pa si? ja, en zdravnik govori tako, drugi tako, tretji spet svoje...mi je znano. potem pa res ne veš več ali si ti neumen, si vse domišljaš al je kdo drug :)

drži se. pa vse ostale tudi

sandra_sandra -> RE: Dvojčki 2013 (3.9.2013 9:42:55)

Booby, nic se ne sekiraj,tam si v varnih rokah,nevem kater tedn si, vendar je najvaznejs da ste iz 27 tedna ven. In sej prov da so ti dali za razvijanje pljuck, to je iz preventive ce bi slucajno rodila da bi mel otrocki razvita pljucka in da lahko sami dihajo da jim ni treba biti v inkubatorju..tebe pa ne spustijo domov zato ker vejo da nobena od nas nebi toliko pocivala kot bi morala, res misli pozitivno ker te negativne misli prenasas na otrocke!
Latka tud pr men je bla puncka cist odspod in pol je kr naenkrat kot bi skocila na levo stran..prov cutila sem kdaj se je to zgodilo..pol je pa na zelodec pritiskala tko da sem bla 2 mesca samo na siru in mleku ker edin od tega mi ni blo slabo pa se to sem lahko jedla samo par grizljajev na enkrat tko da res ne vem kako sta mojdva pridobija na tezi :-) ko boste mele ta zaklad v rokah boste se same seb smejale da ste se tok bale in komplicirale...pogumno babnice, boste vidle kako boste pogresale te brce po trebuscku:-)

sandra_sandra -> RE: Dvojčki 2013 (3.9.2013 9:44:36)

Aja pa se to...MV mi niso nikoli zmerili...pa ce bi jst vse poslusala kar so mi govorili bi pristala na psihijatriji...

latka -> RE: Dvojčki 2013 (3.9.2013 10:35:10)

[sm=smiley31.gif]oby, drži se in misli pozitivno! Važno je, da si dobila inj. za pljučka, tako da ne bosta imela težav, če se prej rodita, vendar vem, da boš ti še kar en lep čas 3v1! Mogče zdržiš blizu roka.[sm=smiley1.gif]
Pa imaš še veliko otrdevanj? Tudi stres pomeni več otrdevanj, vem po sebi in se poskušam čim manj obremenjevat(čeprav je zelo težko), pa tudi če sem preveč aktivna in utrujena je tega več.

Danes sem imela spet kontrolo krvi zaradi slabokrvnosti, vedno se malce izboljšuje, tako da je zaenkrat ok., čeprav je še vedni nizek hemog. važno je samo, da ne pada. Sem spet omenila G moja pogosta otrdevanja, zato mi je pregledal MV, ki je še vedno dolg 33mm in zaprt, tako da meni ti krči ne krajšajo MV. Mi je pa razložil, da se pri meni drugače gleda MV, ker sem že enkrat rodila in tudi donosila, zato mi ga vedno ne meri, saj je dovolj, če mi od spodaj pogleda, ali je zaprt. Me pa čaka CR, ker sem ga imela tudi prvič. Upam, da zdržim vsaj do 34.t, ko so otroci že čisto razviti.

Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>