RE: Dvojčki 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju >> Za nosečke dvojčkov, trojčkov, četverčkov

Sporočilo

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (20.8.2013 10:37:23)

Chery super za morfologijo [sm=bravo.gif] in bobby super, da je bilo na pregledu vse ok [sm=bravo.gif]

Jaz imam pregled jutri [sm=smiley17.gif]

Bobby hvala, zadnjič si me kar malo potolažila, sem mislila, da sem samo jaz smotana in me skoz nekaj skrbi [sm=smiley9.gif]

Chery ti si faca, da ne vprašaš za spol [sm=smiley20.gif] jaz sem že na nuhalni vprašala [sm=smiley36.gif]. Uživaj na morju!!!!

latka jaz ponoči NIČ ne spim, ampak ne, ker ne najdem mesta, pač pa zato, ker sem čisto preveč spočita [sm=jezicek.gif]. Sem si pa tudi jaz začela podlagat deko med noge, ker me sicer vse nekaj špona, trebuh še ni tako velik. Se bom ta teden enkrat spet slikala, da vidim, če je kaj razlike od 14. dni nazaj [sm=smiley1.gif].
Brcike pa tudi jaz zdaj že tako lepo čutim [sm=smiley27.gif], včeraj sem prvič tudi čutila z roko, kako me je eden brcnil, prej pa 10 dni samo od znotraj.

Leilla, a tiste prav tamale številke si že prodala?
Joj, zame bo to cela ZF, ko bom morala it kupovat stvari, ker pojma nimam, kaj vse malčka rabita na začetku... a obstaja kakšen seznam stvari, ki jih rabiš recimo prvi mesec?

latka -> RE: Dvojčki 2013 (20.8.2013 10:46:45)

napalmica, na tem linku imaš en seznam opreme za novorojenčke: http://mama.si/forum/index.php?topic=36099.60

Jaz nisem kupovala najmanših stvari, ampak za začetek št. 50, večje pa še imam od sina, pa še potem dobimo zraven od drugih, tak da res nisva dosti oblekic kupovala. Bolj so pomembni dodatki, kot plenice, povijalne plenice, flaške, dude, oprema, vozički itd.

latka -> RE: Dvojčki 2013 (20.8.2013 10:49:26)

Še en link: http://babybook.si/nosecnost/nosecnost/seznam-stvari-ki-jih-je-potrebno-pripraviti-pred-rojstvom-otroka/oblacila-in-pripomocki-za-nego-novorojencka.html

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (20.8.2013 11:12:42)

latka hvala, zakon si [sm=smiley31.gif] Tole bo treba sprintat!

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (20.8.2013 11:20:20)

Ojla punce. Midva se že počasi pakirama proti Lj k Pušenjaku. Vam javim kaj je rekel;) Zanima me pa nekaj druga..maternični vrat? Zakaj je to potrebno meriti, kako se meri? Skos berem koliko ima katera dolgega,moj G mi sploh nič ni omenil o tem[sm=zmeden.gif]

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (20.8.2013 11:30:30)

Ancika, MV se meri z UZ vaginalno (najbolje), lahko tudi čez trebuh. Med 18. in 24. tednom naj ne bi bil krajši od 25mm (pri dvojčkih) in 15mm pri enoplodni nosečnosti. Če se krajša ali na hitro skrajša, ti grozi prezgodnji porod.
Ti kar Pušenjaka vprašaj, on je stručko za merjenje MV! Srečno na pregledu in poročaj!

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (20.8.2013 20:36:40)

Evo nas! Smo opravili pregled pri Pušenjaku, in kot sva pričakovala, nosim MOBI enojajčne dvojčke. Samo slikico od prvega UZ je pogledal pa je že vedal zakaj se gre, potem pa mi je še naredil UZ in oba ploda pogledal, sta okej, isto rasteta. Samo da tako ostane naprej! Sva se dogovorila da morem imeti preglede na dva tedna, in to pri njemu, tako da ko grem k svojemu G mu bom take napela, še kr trdi da imam dvojajčne( nevem če je kupil šolo ali kaj)...In tako bo imel zdaj Pušenjak mojo nosečnost prek...hvalabogu! Res da imam do lj več kot uro in pol vožnje, ampak ni važno, samo da bo vse okej!!! Pa še spol nama je namignil [sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif] Glede materničnega vrata pa nisem ga nič vprašala, verjetno je okej, da ni nič rekel. Bom naslednjič.

latka -> RE: Dvojčki 2013 (21.8.2013 8:53:25)

ancika[sm=bravo.gif] za pregled! Sedaj boš vsaj v dobrih rokah, Pušenjak je res zakon.

Punce, kako ste? A pri vas tudi tako piha veter?

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (21.8.2013 8:58:17)

Ancika, zdaj vsaj veš pri čem si! In Pušenjak je stručko, tako da si res lahko vesela, da te bo vodil. O tvojem G ne bi zgubljala besed... [sm=smiley18.gif]. Saj uro in pol vožnje 2x na mesec ni tako hudo, jaz sem se v Mb vozila po dve uri vsak dan, ko sem hodila na UZ-je pred punkcijo, sem bila v Mb vsaj 15x v celem postopku. Za malčke naredimo vse!
MV pa ti verjetno ni meril, ker še nisi dopolnila 18t. On se striktno drži tega, da se ga meri med 18. in 24. tednom, sicer se ustvarja nepotrebna panika. In sigurno ti ga bo izmeril, ko bo čas za to!

Jaz pa danes ne grem na pregled. [sm=smiley13.gif] So me klicali, da moje G ne bo, zato grem jutri k enemu drugemu G, ki tudi dela pri nas.

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (21.8.2013 8:59:35)

latka pri nas nič ne piha, je tak lep sonček [sm=smiley16.gif]

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (21.8.2013 12:57:35)

Hvala punce[sm=smiley20.gif] Zdaj sva oba bolj pomirjena, Pušenjaku se res vidi, da ve kaj dela! Že imam napotnico, morem še samo odkriti kam z to napotnico k njemu. A v Dravlje al v porodnišnico? Oboje je omenjal, mislim da v Dravljah dela samo preglede NS,morfo in te fore, nosečnost pa vodi v bolnišnici. Res je napalmica, pa sploh ni problema, sem se lahko odločila za mb ali lj pa sem kr lj zbrala!! vse za naše pikice:)) Zdaj nebo problema, sma še danes glih novi avto kupla, tako da prevoz je zagotovljen!:D Pri nas ni nič kaj toplo, sem pod odejo, paše toplo[sm=smiley36.gif]

BarbiG -> RE: Dvojčki 2013 (21.8.2013 13:48:22)

Anchika, pozdravljena.

Pokličeš za datum v porodnišnico in poveš, da si dobila napotnico za vodenje nosečnosti z MO-BI dvojčki in da si tudi z dr. Pušenjakom zmenjena, da ti nosečnost vodi on. Dr. Pušenjak je moj osebni G in je tudi vodil mojo nosečnost z MO-BI dvojčki. Sem imela vsake 14 dni UZ in smo pripeljali se 3v1 do 37- tega tedna. Kar se MV vratu tiče, meni ga ni nikoli meril, pa je bilo vse OK. Njegovo mnenje je, da preveč UZ-jev tudi ni preveč dobro. Spremljal bo njuno rast in napredovanje v teži in dokler bosta napredovala po svoji krivulji bo vse v redu. Do nekje 28.-30. tedna je nevarnost, da pride do TTTS-ja, ampak ne skrbi, pri dr. Pušenjaku si v dobrih rokah.

Je pa tudi pri meni takoj, ko je videl prvo slikico UZ-ja rekel, da gre za MO-BI dvojčke. Prvi UZ so mi namreč naredili v stari porodnišnici, ker sem zanosila po ICSI postopku.

Če te kaj zanima, ti kar vprašaj.

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (21.8.2013 13:57:15)

Hvala Barbig! Sem ti poslala sporočilo:)

leilla -> RE: Dvojčki 2013 (21.8.2013 14:59:45)

napalmica jaz imam še vsa oblačila od najmanjših do sedaj 62 št (kar več ne nosita). imam vse poslikano, le na bolho mi jih ni še uspelo dati, zato so še pri nas :)
Drugače midva nisva kupovala npr. 30 bodijev kot nekateri pišejo da rabiš za enega otroka...midva sva kupila minilano in videla, da je bilo čisto dovolj. tako da če katera rabi se lahko oglasi. je res vse od rojstva in do vključno št. 62 in zraven ne rabiš kupit ničesar več. lahko tudi posamezno številko, ni potrebno vzeto vse s kompletu. imam pa najmanjšo 45/47 in morem rečt, da jima je bilo še kaj od tega preveliko (bile sta velike 45 in 48 cm, teža 2220 in 2850). tako da če bi začeli s 50 bi kar plavale notri :)
imam pa tudi povijalne plenice, čisto nove ker v mb več ne povijajo široko. ostale obleke so pa vse bile kupljene nove in sta jih nosili samo naši dve in so res v odličnem stanju. tako mali še ne umažejo. sedaj ko pa jesta GH je pa druga pesem - še dobro da obstajajo stroji, kateri vse lepo operejo :)

če je katera zainteresirana mi lahko piše na mail in pošljem slikce (pjakelj@yahoo.com)

lp

latka -> RE: Dvojčki 2013 (22.8.2013 16:37:57)

napalmica, kako je bilo na pregledu? Si se že slikala?
Jaz sem dodala novo sliko v album, kako se širimo, rastemo.[sm=smiley36.gif]

Izgleda, da malčka spet hitro rasteta, saj me že tretji dan občasno bolijo vezi spodaj, enkrat levo, drugič desno.

Kako ste ostale, počivate?

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (22.8.2013 18:24:31)

holja!

Leilla je meni bi ful dobro prišlo, če bi lahko kar v kompletu vse kupila kar se najmanjših številk tiče. Bi pa morala slikce vidt, ker jaz pričakujem parček, ti imaš pa dve pupiki. Sicer nisem zbirčna kar se barv in tega tiče, samo malega pa res ne bi v rozasto oblačla [sm=smiley36.gif]. Razen če imaš vse nevtralno...

Latka
evo jaz sem ravno s pregleda, vse ok, male dva rasteta ko konoplje, sicer mi jih ni ful natančno meril, ker imam čez slabe tri tedne morfologijo (10.9.), je pa izmeril glavici in celo prehitevata par dni. MV dolg 28mm, je rekel sicer, da bi lahko bil daljši, ampak sem lepo zaprta, ni videti lijaka al kako, če sem prav razumela, tako da je ok. Plodovnice imata dovolj. Naj tako tudi ostane!
Slikala se bom jutri dop, zdajle sem preveč lena, ker me je tašča tok dobro nafutrala [sm=smiley36.gif]. Ti si pa prava žogica že, v dobrem pomenu besede! [sm=smiley31.gif] Lušna ful!

leilla -> RE: Dvojčki 2013 (22.8.2013 19:33:22)

napalmica super za pregled. MV imaš ok dolžino, jaz sem imela tam 2,5 in je blo ok. Je pa res, da se pazi. Sicer se pa tudi pri 4 cm lahko skrajša prej kak tvoj. Ampak nič sekirat, to je ok dolžina.
Glede oblekc - midva nisva mahnjena na roza :) tako da sva večino stvari kupila v nevtralnih barvah - prej modro ali zeleno kot roza :) Tako da ne prevladuje roza. Pri nas ko si odprl omaro je bilo vse belo, bež, rjavo...ni bilo ravno najbolj sluha o punčkah :) Seveda se pa najdejo tudi roza stvari.

LP

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (22.8.2013 20:09:30)

leilla si me malo potolažila glede MV, se spomnim, da si že zadnjič pisala, da si ga imela ti vedno okoli 25mm. Sem ti poslala mail.

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (23.8.2013 13:29:48)

Evo jaz sem tudi dodala še eno slikico v album...

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (23.8.2013 13:35:39)

Lep buši[sm=smiley20.gif]

latka -> RE: Dvojčki 2013 (26.8.2013 14:54:14)

Hej nosečke, kje se skrivate? Kake novosti?

Mi smo v 25.t. in jutri imamo pregled.

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (26.8.2013 15:17:41)

Jaz sem kr v postelji, me malo pritisk jezi te dni ko je tako čudno vreme....

A je katera od vas obiskovala materinsko šolo? Midva jo imava namen, vendar sploh nevem kdaj se more....

84_Sara -> RE: Dvojčki 2013 (27.8.2013 9:50:23)

Pogledala vse vaše slikce, vse ste lušne, bušiji lepi. Jaz sem imela včeraj nuhalno. Šla sem k Strahovi v Domžale, bila zeloo prijazna, povedala, pogledala, pokazala vse. In smo izvedeli da imamo fantka in punčko [sm=smiley1.gif] Vse OK. Fantek je velik 62,2mm punčka pa 60,9mm. Dobila sem zelo lepe slikce.

Ančika materinsko šolo sem jaz pri prvemu obiskovala v 8.mesecu. Vsak ZD ima razpisane termine, mi smo imeli ene 8krat, enkrat je mogel biti obvezno prisoten očka. Drugače pa sem hodila sama, ker je bilo vedno v dopoldanskih urah.

Vprašanje: A ste vse na bolniški ali še katera hodi v službo?
Za katere vozičke ste se sedaj odločile? Kakšena dobra povratna informacija? Mi sedaj malo gledamo za drug avto. Prvi bo star 3 leta, ko se bosta dvojčka rodila in tri stolčke ne spravimo zadaj :)

Pozdravček vsem

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (27.8.2013 10:48:20)

Latka že 25t [sm=smiley3.gif] noro! Mi v četrtek dopolnimo 20t, Srečno na pregledu in poročaj!

Ancika, ponavadi se gre v šolo za starše tam po 25t, ampak ker ne vem, do kdaj bomo 3v1, bova midva šla že v septembru, ko bom 22t+. Ker naslednja šola pri nas je potem šele novembra, do takrat pa ne vem, kaj se lahko zgodi... raje prej, kot pa da zamudim.

Sara, super za parček!!!! Ful je parčkov tule (latka, ti, jaz,...)
Glede vozička, midva bova vzela DorJan-a Danny sport twin (nekaj linkov različnih vozičkov smo pripenjale že par strani nazaj), sem ga videla v živo, sicer kako leto starega, in mi je super! Kompakten, velika kolesa, ni preširok, vse dobiš v kompletu za zmerno ceno,...
Avto sva midva HB menjala dve leti nazaj, prej sva oba imela majhni kripi [sm=jezicek.gif], tko da sva kar se tega tiče, rešena. Je pa res, da dva avtosedeža itak spraviš v skoraj vsak avto, ti boš rabila pa tri in je to kar projekt. Uspešen nakup!
Jaz sem že od začetka (od postopka) na bolniški, tudi ne vem, kako bi v službi zdržala 8 ur, ker me ful hitro začne dol tiščat, če sem preveč aktivna. A ti delaš?

Midva sva pa kupila večjo omaro s poličkami in komodo, ki jo bom imela za previjalno, in to za ful super ceno v Harveyu... sem ful vesela! Posteljici bom dobila, tako da samo še previjalno blazino kupim. No, saj je še ful svari za kupit, ampak vsaj kar se sobice tiče, sem rešena.

CheryBlossom -> RE: Dvojčki 2013 (27.8.2013 12:07:29)

Super za vse preglede in da je z otročki vse OK.. Jaz sem imela v nedeljo 3D/4D UZ, smo šli vsi pogledat naše zlate dojenčke (jaz, moj in tamali).. In vsi čist navdušeni, mala dva sta takoooo lepa in precej živahna, jaz sem se non stop topila zdraven... Imam vsaj 50 slikic in filemček <3 Na 3 slikicah sta dvojčka z glavicami skupaj in se objemata - te slikice so tako lepe <3 <3 Drugače je pa G non stop govoril, da kako sta živahna in razugrana (v tistih 45min nista bila niti sekundice pri miru).. Težka pa sta 500g in 600g.. Za spol me je pa tako mikalo vprašati in sem nekaj ugibala, pol je pa moj rekel, da naj se kar ustavim, ker nočemo vedeti in da bosta malčka eno lepo decembrsko presenečenje oz. darilce :) Drugače bo pa moj sinko tudi star 3 leta, ko se bosta dvojčka rodila.. Mesec ali 2 bo doma (ne bo šel v vrtec), potem pa ja.. Kako ve to načrtujete? Glede vozička - midva sva tudi izbrala Danny Sport Twin, no v bistvu sva itak imela ves čas samo tega nagledanega in nisva drugih niti gledala, ker glede na to kaj vse zajema komplet, je cena več kot super.. ;)

Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>