Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: **Noseče Štajerke** 23.8.2012 21:04:54
|
|
|
|
RozaRoza
|
Hej! Tudi jaz nisem poročena... Najin otrok bo nosil očetov priimek, ker je bolj enostaven kot moj... Če bi se pa poročila, bi verjetno obdržala tudi svoj priimek, pri otrocih pa nisem preveč pristaš dveh priimkov... Kakor komu paše, a ne... Priimka pa ne moreš spreminjati na občini, ampak na upravni enoti... Včarajšnje predavanje na šoli za starše je tudi meni bilo zanimivo, samo malo je preveč zavlekla... Pa itak smo jo bolj slabo slišali... Pa to, kako rokovati z otrokom se itak ne moreš naučiti iz teorije... Nam bodo že babice v porodnišnici praktično pokazale... Za epiduralno se še nisem 100% odločila, sem pa zaenkrat še bolj za ja kot za ne... Poznam marsikatero mamico, ki ji je bilo kasneje žal, da se ni tega poslužila... Bomo videli... Lepo se imejte...
|
|
|
|
RE: **Noseče Štajerke** 24.8.2012 8:21:31
|
|
|
|
HelenaLena
|
Tudi midva še nisva poročena. Mali bo itak prevzel očkov priimek, jaz pa kakšno leto ali dve pozneje .
|
|
|
|
RE: **Noseče Štajerke** 24.8.2012 9:39:36
|
|
|
|
HeLenčica
|
Tudi midva nisva poročena, se mi pa nekak samoumevno zdi, da bo prevzel očetov priimek
|
|
|
|
RE: **Noseče Štajerke** 24.8.2012 11:06:29
|
|
|
|
astrid1
|
saj, meni se je tudi zdelo enostavno pri starejši hčerki, da ima očetov priimek. Potem pa se je zakompliciralo, ko sva šla narazen in ni želel prevzeti prav nobene odgovornosti. Zato sedaj vztrajam na obeh priimkih. Se bo pa prej črke naučila, če ne drugega...
|
|
|
|
RE: **Noseče Štajerke** 24.8.2012 11:16:31
|
|
|
|
HeLenčica
|
Razumem tvojo situacijo. Midva mislim da ne bova šla narazen, vsaj v bližnji prihodnosti ne.
|
|
RE: **Noseče Štajerke** 24.8.2012 16:37:43
|
|
|
|
princess13
|
Glede priimka - meni ni v interesu, da ima otrok 2 priimka. Samo jaz bi si k mojemu dodala še partnerjevega. Se moram z dragim še dobro pogovorit, če ima to kak smisel in kakšno je njegovo mnenje. Jaz bi si želela, ker če smo neka družina, zakaj se moram pol jaz drugače pisat. Če pa bo ostalo kot je, pa tudi ok. Bomo videli... Jaz sem imela danes UZ pregled v porodnišnici. Bila sem tudi prvič na CTG. Sitno in predolgo traja, če mene vprašate. Je pa z mojim malim vse ok. Nobeni rezultati ne odstopajo od normalnih, vse je tak kot mora bit in zdravnica ne vidi, da bi mi grozil prezgodnji porod Nisem pa izvedela nobenih mer, pač pa dobim izvide domov po pošti. V 36t se še 1x oglasim pri njih, drugače pa me dalje spremlja G.
|
|
|
|
RE: **Noseče Štajerke** 24.8.2012 18:31:39
|
|
|
|
HelenaLena
|
jaz sem danes bla na UZ pa kri sem dala. Naslednji petek pa tudi mene čaka pitje glukoze . Je rekla ginekologinja, da vsako nosečnico napoti na ta test, čeprav nebi bilo treba. Mama gre z mano, če mi bo slučajno slabo, da je nekdo ob meni . Drugače pa je vse ok. Mali me že z njegovimi gibi straši, tak so močni . Ojoj, kaj še te le bo .
|
|
|
|
RE: **Noseče Štajerke** 26.8.2012 21:08:55
|
|
|
|
zaljubljena23
|
Ku-kuc... A se vse hladite zunaj
|
|
RE: **Noseče Štajerke** 27.8.2012 8:56:36
|
|
|
|
HeLenčica
|
Samo res so se tote naše Štajerke vse nekam poskrile . A ni super vreme? Joooj komaj sem čakala nedeljo da malo zahladi, dežek je prav pasal. Škoda edino, da bo v četrtek že spet 30 stopinj. Grem pa čez en teden na morje jupijej Jutri imam 3d/4d UZ, res komaj, komaj čakam. Upam, da bodo nastale kakšne lepe slikice in filmček, predvsem pa upam, da bo dal svoje male nogice narazen in pokazal, če ima res lulčija Kako ste kaj ve? Princess, tvoj gre jutri na predavanje? Jaz bom vzela spet mamo s seboj
|
|
RE: **Noseče Štajerke** 27.8.2012 10:23:53
|
|
|
|
HelenaLena
|
Super je to vreme! Je pa res, da sem verjetno zaradi temperaturnih razlik, včeraj bla fuuul utrujena. Z mojim sma cel dan kar filme gledala . Meni je 30°C še nekak znosno, tak da upam, da je to maksimalno, kar še bomo imeli letos. HeLenčica, jutri bo pa zate zanimiv dan . Potem poročaj, me prav zanima že. Koliko pa bota plačala za to?
|
|
|
|
RE: **Noseče Štajerke** 27.8.2012 10:36:47
|
|
|
|
princess13
|
Včeraj je bilo res super vreme. Dežek, hladno. Tudi midva sva bila celi dan doma. Do konca sva uredila prostor za bebiko, popoldan pa sva tudi filme gledala in se cartala Sem že pozabila kak je to, ker čez teden nimava časa... HeLenčica, ja moj bo šel zraven v šolo jutri, ker sami mi ni za hodit. Pa tak mislim, da ne bo trajalo več kot kakšno urco, ker moj gre pol še na tekmo. Drugače pa se ob 19h vstanema in grema. Samo 2x še. Hvala bogu! O zakon za 3D jutri!! Pol pa le javi kak je bilo. Mene danes spet čaka obisk diabetologa Ko mi tak ni za it na bus, ker je spet vroče, pa hitro se zadiham, ker mi mali zgleda na pljuča pritiska z nogicami. Upam le, da je to zadnji obisk... Držite pesti, da dobim danes izvide od petkovega UZ-ja. Čeprav vem, da je bilo vse ok, me firbec kaj je imela zdravnica še za napisat. In že katera kaj nabavlja kozmetiko za bebiko?
|
|
|
|
RE: **Noseče Štajerke** 27.8.2012 11:05:23
|
|
|
|
HeLenčica
|
IZVIRNO SPOROČILO: HelenaLena HeLenčica, jutri bo pa zate zanimiv dan . Potem poročaj, me prav zanima že. Koliko pa bota plačala za to? 70€ stane. Pa bi dala tudi več , je bojda nepozaben spomin. Princess, držim pesti za izvide in za to, da te diabetolog ne bo več želel videti . Kdaj gremo torej na kavo, babe?
|
|
RE: **Noseče Štajerke** 27.8.2012 11:57:19
|
|
|
|
HelenaLena
|
Jaz še nimam nič od kozmetike za malega. Septembra grem. Tudi jaz se hitro zadiham. Sem mislila iti na sprehod do trgovine pa nazaj in si ne upam, ker je ful breg pa nočem, da mi bo še kje slabo . Kar se kave tiče, jaz mam od jutri naprej spet avto, tak da načeloma kdajkoli. Kak pa bi se zmenile? Kar uro pa lokacijo. S tem da če katera ne bo mogla, mora vsaj dve uri prej javit ali kak .
|
|
|
|
RE: **Noseče Štajerke** 27.8.2012 21:37:12
|
|
|
|
zaljubljena23
|
Huh..Punce...Mi še nimamo čist nič za novega škratka..Kaj še le kozmetiko..HIHIHI... Helenčica, uživaj jutri... Kava...Se bom probala prilagodit vam
|
|
RE: **Noseče Štajerke** 28.8.2012 7:11:02
|
|
|
|
HelenaLena
|
Zaljubljena23, maš še čas. Jaz sem začela v tem mesecu nabavljat. Edino voziček imava že kakšen mesec doma, ker je bla slučajno akcija, pa mama mi je že nekaj za oblečt nabavila, ker pač ni mogla mimo . Torej rabimo še posteljnino, kakšen pajac pa pleteno kapico in za nego. Zadnjič mi je kolegica respiratorček za nosek pokazala, res dobra zadeva . Kak so pa te nam starši to delali? Včasih še tega ni blo . Odkar sem v pričakovanju, veliko razmišljam o svojem otroštvu in sestrinem, ki je sedem let mlajša od mene. Se še veliko spomnim, ko smo jo pripeljali domov . Me ful nostalgija daje! Lepo otroštvo sma mele in želim, da jo ima naš mali škratek tudi. Zdaj pa kavo kuhat ...
|
|
|
|
RE: **Noseče Štajerke** 28.8.2012 8:59:02
|
|
|
|
astrid1
|
Kozmetiko bom nabavljala septembra, najbrž v DM, ker imam njihove kupončke za popuste na otroške izdelke. Ostalo pa imamo... Samo še preprati je treba in pripraviti.
|
|
|
|
RE: **Noseče Štajerke** 28.8.2012 9:57:07
|
|
|
|
zaljubljena23
|
HelenaLena, saj vem da še je ogromno časa, ampak ko pomislim, kaj vse sem že imela takšen čas pri prejšnjem, me kar hitro začne peč vest
|
|
RE: **Noseče Štajerke** 28.8.2012 13:48:48
|
|
|
|
HelenaLena
|
Točno, preprati še je treba stvari. Mislim, da kakšen mesec prej bo čist ok. Križ me je začel bolet, tak da mi danes ni blo prijetno v čakalnici sedet . Nekam hitro, še cela dva meseca mam pred sabo...
|
|
|
|
RE: **Noseče Štajerke** 28.8.2012 17:54:32
|
|
|
|
orhidelija
|
Jaz sem 3 tedne pred PDP pa od kozmetike nisem kupila nič, ker so v starševski šoli rekli, da rabiš samo alkohol, fiziološko in olivno ali mandljevo olje. Vse to pa dobiš v MB porodnišnici, za nego otroka in kar ti tam ostane lahko neseš domov (vsaka mamica ima svoj paketek). Tudi prijateljica je rekla, da je naredila tako. Pa še neke testerje od vseh mogočih firm baje dobiš. Če bo treba kaj bom pa mojega poslala, ko bomo doma.
|
|
|
|
RE: **Noseče Štajerke** 28.8.2012 18:14:26
|
|
|
|
HelenaLena
|
Hmm zanimiva informacija orhidelija. Potem je boljše počakat. Se pa spomnim ja, da so nekaj omenjali v šoli. Pleničke je verjetno treba s sabo met.
|
|
|
|
RE: **Noseče Štajerke** 28.8.2012 18:36:10
|
|
|
|
Pikica_82
|
Pa olivno olje in fiziološko vam lahko pediater do 1. leta starosti na recept napiše... Isto kot Calpol, svečke, kake kremice za suho kožo...
|
|
|
|
RE: **Noseče Štajerke** 28.8.2012 19:35:01
|
|
|
|
Mili*
|
Pozdravljene, se vam malo oglašam, sem več na temi Marčevke 2013. Nuhalno sem dala skozi, vse ok . Zanima pa me, če obiskujete ali ste kakšno vadbo za nosečnice. Kje bi lahko bila? Bodifit? Priporočate kaj?
|
|
|
|
RE: **Noseče Štajerke** 28.8.2012 19:57:24
|
|
|
|
princess13
|
HelenaLena, mi prosim poveš kako je zgledalo zadnje predavanje v materinski šoli? Na kakšen način ste dobili potrdila? Danes sva z dragim špricala šolo Sem se ga usmilila. Itak, če ste štajerke, pol veste, da je danes zgodovinski dan za Maribor in je že komaj čakal, da se dobi s kolegi in da grejo na tekmo Sami mi pa ni bilo za it. HeLenčica, ti si bila v šoli? Sem kaj pametnega zamudila? Do kdaj ste meli? Kako je bilo na 3D UZ danes? O, jaz tudi nisem vedela, da nekaj kozmetike dobimo v porodnišnici. Super!
|
|
|
|
RE: **Noseče Štajerke** 28.8.2012 20:28:50
|
|
|
|
noseckec23
|
Mili* jaz imam rok Februarja 2013 in grem v septembru na vaje v Bodifit.. 20 evrov mesecno je za nosecnice 1x tedensko :) baje da je ful fajn :))
|
|
|
|
RE: **Noseče Štajerke** 28.8.2012 20:34:11
|
|
|
|
HelenaLena
|
princess13, na zadnjih predavanjih nam je potrdila razdelila sestra, ki nam je kazala kako se previja . Moj je tudi na tekmi danes, jaz pa uživam doma pred tv-jem. Danes ne grem več nikamor, sem cel dan laufala okoli. Kako ste se že kaj navadile na trebuščke? Jaz recimo ko sedim, se moram ful ravno držat, kar mi predstavlja napor pa hrbtenica me začne malo bolet. Tak da je fajn, če se čimbolj nazaj naslonim. Pa skoz mam ga nekje pri rebrih zgoraj in če sem malo sklonjena, me začne pod rebri bolet . Včasih zna biti naporen mali frajer .
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?