RE: Aprilčice 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (9.10.2012 7:50:41)

Dobro jutro sonosečke!

Pozabila pokomentirat vaše sanje! meni se v sanjah še nič konkretnega ne dogaja okrog poroda, sem pa pred nekaj tedni sanjala, da sem v roki držala punčko, vso v roza, s čipkami in volančki [sm=smiley36.gif] Se pa ful ne spomnim, ali sem v prvi [sm=nosecka.gif] sanjala porod al ne. A to se nosečkam začne dogajat al kaj? Takšne sanje?

Glede oblačil. Jaz u bistvu odkar vem da sem noseča, to je takoj po treh tednih [sm=smiley36.gif] nisem mogla več imet svojih hlač. Takrat je bil sicer še čas oblekic, tako da sem preživela, ampak da bi mela pa hlače, tiste pa od začetka ne bi spravila nase. Jaz sem že lepo okrogla, tako da nosim trenutno 2 hlače, ene đezice in ene pajkice z gamašami, tako da bom morala res hitro (mogoče že ta teden) v nabavko novih hlač. Tud kakšen debel puli, pulover ipd. si bom morala kupit. Majčk pa ne bom kupovala, bom stare ponucala, dokler bo šlo. itak sem komaj čakala, da bom kaj oprijetega dala gor, da se bo buši videl [sm=smiley36.gif]

Danes pa spet pilates. jej! [sm=bravo.gif]

PikicaStonoga -> RE: Aprilčice 2013 (9.10.2012 8:05:57)

IZVIRNO SPOROČILO: izalina

Jutro,

častimc[sm=kava.gif]....samo postežite sisame [sm=smiley36.gif].

Soncnica - v vrtcu delam...pa se v trenerki najbolje počutim že odzmeraj. Sem na dif hodila na faks in tjačesi prišelboljlepo oblečen si imel izpit, zagovor diplome, bil bolj proti koncu študija [sm=smiley36.gif]

Počutje vredu...sploh ta teden, ko delamzjutraj in sem žeob 13.30 frej....če je vse po sreči.

Joj jaz tudi moram it malo v šoping...prej morampaše prijateljico vprašat, če mi ima kakšna oblačila za posodit. Pa še enkrat prosim, če bo katera kje visela nosečniške hlače pod pasom (ne tiste s pasom naj mi prosim sporoči)....Tippi ti jih tudi iščeš, če se prav spomnim. Sem jih videla na netu za naročit, ampak se ne upam, ker ne vem katero številko. [sm=zmeden.gif] Pa sem bila v začetku avgusta v Londonu in sem nakupovala za hčerko jesensko/zimskaoblačila in sem se na hitro vstavila na nosečniškem oddelku in je bilo ful teh hlač....ampak takrat nisem še vedela da sem noseča, čeprav se mi je nekaj dozdevalo. Samo gor kupovat test....pa še sama nisem bila in nobenemu ne bi bilo jasno kaj jaz kupujem nosečniška oblačila [sm=jezicek.gif]

ja izaina junija pa še nisi mogla bit nosečka ... ;)
drugače sem pa bila jaz julija v angliji in sem tud tm kupovala in delala test hihi :)))) lepi spomini ;)

barbara_s -> RE: Aprilčice 2013 (9.10.2012 9:06:42)

Dobro jutro punce!

Jaz sem se pa danes zjutraj spomnila, da ne vem, kdaj imam naslednji pregled, in sem čisto zapanicirala, da sem pozabila nanj in da sem zamudila... No, k sreči ga imam šele naslednji torek, tako da sem se potem pomirila. Sem si ga pa hitro vnesla v koledar, da slučajno naslednji torek ne pozabim [sm=smiley36.gif].

Ta teden je čista norišnica: včeraj sem imela zvečer en sestanek, pa potem smo šli še na večerjo (ja, itak sem preveč pojedla, potem mi je bilo pa neprijetno...). Danes gremo na obisk k mojim staršem (kuhava midva v njihovi kuhinji...), jutri grem v šoping, v četrtek ima tamala popoldne rojstni dan, v petek pa morava tamalo dostavit moževim staršem, ker imava midva čez vikend neke obveznosti in bova tamalo kar "na počitnice" poslala. No, naslednji teden grem pa za tri dni na konferenco, si bom malo spočila [sm=jezicek.gif] (hmmmm, samo predavanje moram še pripraviti... - ampak ker ga imam šele zadnji dan, v petek, se mi kar nikamor ne mudi...)

Sanje: jaz sem intenzivno sanjala samo kakšne grozne stvari v začetku nosečnosti, ko sem bila (iz neznanega razloga) prepričana, da se nosečnost ne bo obdržala. Zdaj pa ne več, zdaj samo spim...

Pa še eno vprašanje: kako kličete tamale v trebuhu? Naš je "Bučko", hčerka je bila pa "Žabica". Bučkota je izbrala tamala; sem jo vprašala (tisti dan, po nuhalni, ko je ugotovila, da je ona ŽE sestrica), kako bomo do rojstva klicali otročka, pa je izbrala Bučko. Ona je bila pa Žabica, ker je na enem od prvih ultrazvokov čisto žabje izgledala :)

Soncnica12 -> RE: Aprilčice 2013 (9.10.2012 9:38:06)

Oj,vidim, da smo kar tri iz Domžal ali okolice -nice [sm=smiley1.gif]. Glede telovadbe jemeni tudi zelo všeč Hiša plesa v Trzinu, kjer imajo plesne priprave na porod in telovadbo, samo nisem ziher, če se mi ljubi vozit tja (Otelo mi je relativno blizu). Hmmm...
Drugače pa sem za to, da se zmenimo in gremo skupaj, če nedrugega za korajžo [sm=smiley36.gif].

1bebika -> RE: Aprilčice 2013 (9.10.2012 9:55:17)

Hej hoj,
evo po dolgem času tudi jaz. Kot mnoge napište, berem že, a se mi večkrat dozdeva, da nimam kaj pametnega za povedat in nič kaj ne napišem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Slabosti so čudežno izginile, zaspanost pa ne, spala bi uffff, ma morda cel dan.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].
Zadnjič sem šla po dolgem času med svoje študente in sem prav uživala, ko sem razlagala to in ono.
Drugače doma finiširamo novo sobico za našega 3-letnika (bo dobil veliko sobo, jaz pa končno svoj kabinet nazaj).
V ponedeljek imam pregled in nekako zraven sodi tudi slaba vest, ker ni takšnega pričakovanja in nestrponosti kot je bilo prvič. Se tolažim z mislijo, da sva si za ta prvega prizadevala res dolgo časa, jaz sem dala celo neke operacije skoz, da smo ga "pridelali"[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] in je bilo veselje nepopisno. Saj sva tudi sedaj vesela, vendar priznam da ne v taki meri.

No, tudi jaz razmišljam o pilatesu, samo lenoba je postala moja dobra frendica in .....
Sanjam pa ne pravzaprav nič, ali pa se mogoče ravno ne zbudim tisti fazi, da bi se spominla, ali kako so nas že učili?

Pa tudi zdravje me zaenkrat (trkam) dobro služi, nič prehlada. Smo cele popoldneve zunaj, pa morda svež zrakec dobro vpliva.

Aja, pa tudi jaz bi mogla počasi v lov za kakšnimi širšimi hlačami. Upam, da ne bom taka nosečka kot prvič-skoraj brez trebuha, pa s tako ritjo, da kap[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Uživajte!!!

trixxy -> RE: Aprilčice 2013 (9.10.2012 10:02:36)

Jaz tud nimam nekega hudega pričakovanja zdaj. No sej tud v prvo sem bila "hladna" (skoz v strahu, da ne bi šlo kaj narobe), zdaj sem pa verjetn ista. Sam da zdej itak ni časa, al tamal bolna, al moj bolan, na koncu še jaz in enostavno gre vse mimo. V torek pa pregled. Še en teden. Sam se ga nič ne veselim, ker itak vem, da bo samo poslušanje srčka, pregled izvidov krvi in to je to. Jaz bi pa UZ [sm=smiley36.gif].

Jaz pa sem sanjala, da sva z mojim iskala večje stanovanje in sva našla eno, ki mi je delovalo zelo majhno, bilo je pa ogromno. Mije moj rekel, če sanjarim o hiši al kaj. [sm=smiley36.gif] Sam itak ne iščeva in ne bova zaenkrat. Se bomo raje malo stiskali in imeli radi.

Danes me pa boli glava in mi ni čist nič všeč. Ne vem ali sem premalo spala ali je kaj v zraku. Bom mogla jit mal spat, ker jutri zaključim z bolniško.

katniss -> RE: Aprilčice 2013 (9.10.2012 11:56:33)

Mislim, da imam danes neke posebne super-powers. Obiskala dve trgovini, obakrat blagajna zablokirala ravno v moji vrsti[sm=smiley36.gif]
Zdaj se smejim, tam pa sem bla rahlo zivcna, ker me je taaaak lulat! Ampak sem prisla do svojega sircka in mortadele... mmmm, mortadela. Verjetno bo trajalo ravno en dan, da se je bom preobjedla ampak je trenutno najboljsa stvar na svetu. Pa razumi te razlicne zelje po hrani[sm=smiley2.gif]

Od zacetka sem tudi jaz imela kar precej morece sanje... Potem pa sem zacela o mackah sanjat. Imava se muco doma v stanovanju in kar naenkrat je tudi ona imela mlade (smo poskrbeli, da to ni mogoce) in jaz sem jih mogla povsod lovit. Zdaj pa ze kar nekaj casa ne vem o cem sanjam, kar mi tudi kar ustreza. Moje sanje znajo biti kar precej zive in ponavadi me kr utrudijo.

Zgleda, da imam danes malce vec energije, sem ze oprala en del perila.. pa kot vedno, domaca naloga.. pa verjetno na sprehod. Bi sla malo na stacionarno kolo, ampak bo cas za to naslednji teden, ko se tecaj zakljuci.

Glede navdusenosti pa je tako, da sem trenutno se vedno malce zaskrbljena kako bo pa, ce bo vse vredu in si skusam dopovedati, da bi narava itak sama poskrbela, ce kaj ne bi bilo ok. Ampak mislim, da me bo zacelo grabit, ko bova zacela kupovati za dojencka! Ze gledava vozicke, rada bi pa pocakala na morfologijo, da zvema spol, da je potem malce lazje. Verjetno bom takrat cisto noter padla, ceprav jaz za take stvari delujem vedno rahlo hladno, navznoter pa se mi mesa od srece[sm=smiley1.gif]

Lep dan vam zelim!

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (9.10.2012 12:05:31)

Hej!

Samo sanje pokomentiram, pol grem pa pod tuš[sm=smiley36.gif]
Jaz sem že 2x sanjala da bom rodila punčko. 1. sem sanjala o porodu na morju ko še nisem vedla da sem noseča[sm=smiley1.gif] pa zadnjič je tud moj sanjal da bo punčka[sm=smiley36.gif] čeprav imam občutek da bo [sm=modricrtici.gif][sm=jezicek.gif]zdaj pa vedi kaj bo[sm=jezicek.gif] vseeno, samo da bo dete zdravo!!! So pa res zanimive te sanje in tudi žive! Včasih zjutraj sploh ne vem kje sem[sm=zmeden.gif][sm=smiley36.gif]

Eh ja, zdaj pa pod tuš, jest in na šiht[sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif]
Jutri pa NS[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Anonimna [sm=pikapoka1.gif]

PikicaStonoga -> RE: Aprilčice 2013 (9.10.2012 12:23:09)

hej hoj ... jaz sem še vedno na bolniški! včeraj sem šla spat šele ob 23h, ker sva z možekom gledala en film ... no in danes sem spala do POL DVANAJSTIH! tolk o utrujenost, KI NE MINE!!! :(

Zdej pa nekaj operem, malo popsravim, potem pa ne vem, se morm odločit al čem takšna nikakva v službo al nej še kr doma strašim :(

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (9.10.2012 12:38:31)

A katera od vas ki ste že 15 + tednov že čuti kakšne mehurčke in valovanje, mogoče celo mini brcike? Jaz sem čist neučakana in vsak dan čakam, da me bo kaj požgačkalo[sm=jezicek.gif], čeprav bom šele štartala s 15 tednom [sm=smiley36.gif]

Včeraj se mi je celo zazdelo, da se mi je zgodil v trebuhu, čisto spodaj, kot en piciminiguzi pokajoč mehurček, ampak je verjetno prebava [sm=smiley36.gif] čisto možno pa, da si kr mal domišljam [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (9.10.2012 12:39:39)

IZVIRNO SPOROČILO: PikicaStonoga

hej hoj ... jaz sem še vedno na bolniški! včeraj sem šla spat šele ob 23h, ker sva z možekom gledala en film ... no in danes sem spala do POL DVANAJSTIH! tolk o utrujenost, KI NE MINE!!! :(

Zdej pa nekaj operem, malo popsravim, potem pa ne vem, se morm odločit al čem takšna nikakva v službo al nej še kr doma strašim :(

Ana jaz na tvojem mestu ne bi hodila v službo! Lahko sicer da bi bilo vse ok, in da bo prehlad mimo, lahko se ti pa razvije v kaj bolj trdovratnega in boš morala z bolniško fejst potegnit. Tko da, po mojem mnenju, če si že na bolniški, počakaj da se pozdraviš potem pa akcija naprej.

trixxy -> RE: Aprilčice 2013 (9.10.2012 12:42:23)

Jaz tud čakam te mehurčke, pol pa se mi zdi, da nekaj čutim, sam verjetn samo črevesje [sm=jezicek.gif]. Bomo videli, prvič sem zeloooo pozno čutila.

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (9.10.2012 12:45:15)

IZVIRNO SPOROČILO: trixxy

Jaz tud čakam te mehurčke, pol pa se mi zdi, da nekaj čutim, sam verjetn samo črevesje [sm=jezicek.gif]. Bomo videli, prvič sem zeloooo pozno čutila.

Kolk smo luštne [sm=smiley36.gif] Mogoče pa so to tisti mini začetki. jooooj je luštn. Danes bom ležala ko mrlič z iztegnjenimi nogami[sm=smiley36.gif], takrat mam občutek, da se nekaj dogaja [sm=smiley4.gif]

1bebika -> RE: Aprilčice 2013 (9.10.2012 12:55:56)

Jaz v četrtek "skočim" v 16. teden, pa še nič ne čutim:) Ooooo, hvala da si me spomnila, zdej pa res komaj čakam na ta feeling! Moram bit bolj pozorna:)

katniss -> RE: Aprilčice 2013 (9.10.2012 13:20:02)

Hm, tudi jaz imam vcasih mehurcke, samo glede na to, da je to moja prva nosecnost, bom verjetno se mogla malo pocakat za kako resno akcijo.[sm=smiley36.gif]
Domisljija pa itak dela!

Evo, moj slivov kolac se pece, jaz pa tok utrujena, da bom kr sla eno kitico odspat pa potem dalje... Upam, da bo popoldne se soncek, da si lahko kak sprehod privoscim.
[sm=smiley1.gif]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (9.10.2012 13:51:21)

Domisljija pa itak dela!

fuuuuuuuuul [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

PikicaStonoga -> RE: Aprilčice 2013 (9.10.2012 14:00:38)

IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

IZVIRNO SPOROČILO: PikicaStonoga

Ana jaz na tvojem mestu ne bi hodila v službo! Lahko sicer da bi bilo vse ok, in da bo prehlad mimo, lahko se ti pa razvije v kaj bolj trdovratnega in boš morala z bolniško fejst potegnit. Tko da, po mojem mnenju, če si že na bolniški, počakaj da se pozdraviš potem pa akcija naprej.

sam če mam pa slabo vest! od četrtka sem že na bolniški!!! :( "samo" zaradi prehlada .... ah

PikicaStonoga -> RE: Aprilčice 2013 (9.10.2012 14:02:04)

A katera od vas ki ste že 15 + tednov že čuti kakšne mehurčke in valovanje, mogoče celo mini brcike? Jaz sem čist neučakana in vsak dan čakam, da me bo kaj požgačkalo[sm=jezicek.gif], čeprav bom šele štartala s 15 tednom [sm=smiley36.gif]

Včeraj se mi je celo zazdelo, da se mi je zgodil v trebuhu, čisto spodaj, kot en piciminiguzi pokajoč mehurček, ampak je verjetno prebava [sm=smiley36.gif] čisto možno pa, da si kr mal domišljam [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ja meni se je včerja, ko sem šla spat prvič zazdelo, da bi lahko nekaj blo, kot neki mehurčki ja .. sam ne vem ;) če je to to ;)

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (9.10.2012 14:07:16)

sam če mam pa slabo vest! od četrtka sem že na bolniški!!! :( "samo" zaradi prehlada .... ah

Jaz mam tud slabo vest, ker sem spet celo kremšnito pobasala, ampak zato še nisem žalostna ali slabe volje[sm=smiley36.gif]. Tko da, mal se sprosti. jaz sem vedno poskusila gledati na stvari tako, da je vse za nekaj dobro. če sem na bolniški, je to zagotovo dobro za nekaj. v tem primeru za tvojega vesoljčka, torej imaš še slabo vest????

PikicaStonoga -> RE: Aprilčice 2013 (9.10.2012 14:25:05)

Jaz mam tud slabo vest, ker sem spet celo kremšnito pobasala, ampak zato še nisem žalostna ali slabe volje[sm=smiley36.gif]. Tko da, mal se sprosti. jaz sem vedno poskusila gledati na stvari tako, da je vse za nekaj dobro. če sem na bolniški, je to zagotovo dobro za nekaj. v tem primeru za tvojega vesoljčka, torej imaš še slabo vest????

thanks tippi ;)
vesoljček, si me nasmejala in prepričala :))))

kuverta -> RE: Aprilčice 2013 (9.10.2012 17:21:57)

pikicastonoga
jaz sem na bolniski od srede in razmisljam, da bi sla v cetrtek v sluzbo, ceprav mi je zdravnica rekla, da konc tedna pocivat. Sam kaj ko noben ne naredi dela namesto mene in se mi bo potem zmesal ko pridem nazaj...vem pa, da se je treba pazit, tudi ce je navaden prehlad, saj si tezko privoscimo kaksne komplikacije..ala sinusitis ali pjucnico in jemanje antibiotikov...[sm=smiley13.gif]

utrujena sem jaz tudi, sam na kavcu pred tv-jem posedam, si nardim kej za jest in to je to...duhomorno.

orsina -> RE: Aprilčice 2013 (9.10.2012 19:01:26)

Živjo.
Pišem prvi post. Tudi jaz sem aprilčica. PDP naj bi bil 20. april. Upam, da me sprejmete med svojo družbo.

trixxy -> RE: Aprilčice 2013 (9.10.2012 19:26:53)

Dobrodošla orsina

No jutri pa grem tudi jaz v službo po bolniški, čeprav mi težijo naj še ostanem doma in si odpočijem, da sem noseča in da sem še vedno na antibiotikih. Pa mislim, da je bilo približno zadosti časa, saj sem bila doma od prejšnjega ponedeljka.

Aja me je pa včeraj videla ena znanka in me je vprašala, če pričakujemo, da mi je že na daleč videla. Očitno tokrat trebuh raste, v prvo ga nisem imela skoraj nič. Sam kile mi pa stojijo. V glavnem zdej bodo vsi vedeli in nimam kej da skrivam, a ne? [sm=smiley2.gif].

katniss -> RE: Aprilčice 2013 (9.10.2012 19:28:52)

Pozdravljena orsina! [sm=smiley1.gif]

Mene je danes popoldan tako malce zabolelo v trebuhu, kot da se je nekaj res raztegnilo.. In kr naenkrat se mi zdi, da je trebuscek vecji.
Noter ga res vec ne morem potegnit, bomo videli, ce bo do jutra zdrzalo.[sm=smiley36.gif]

trixxy -> RE: Aprilčice 2013 (9.10.2012 19:32:08)

A bi me bile rade suhe in noseče, a ne? [sm=jezicek.gif]

Mogoče pa nam bo kdo odstopil sedež na troli, v vrsti nas spustil naprej itd. Čeprav, če bom jaz šla takole naprej, bom ziher kot bomba [sm=smiley36.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>