Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (11.10.2012 12:06:00)
|
IZVIRNO SPOROČILO: *Lila Evo mene.. Včeraj sem imela horionsko biopsijo in moram povedat, da je bil zame skrajno neprijeten poseg, tako da sem res vesela, da je mimo. Tam te res pred posegom vprašajo, ali želiš na izvidu izvedeti spol, drugače lahko pa tudi sama rečeš, da ne želiš. Smo se pa začvekale z ostalimi, ki so tudi prišle na BHC ali AC, tako da na koncu ni bilo tako hudo. Samo danes me me malo boli trebuh, ampak bo že.. Drugače pa so mi ponudili hitri test, ko v 4 delovnih dneh izveš rezultate za tri glavne kromosomske napake, katere preverjajo tudi na NS. Drugače preverijo še veliko ostalih, ampak baje da so zelo redke. In test stane 230 eur! Haloooo! Vsem bi lahko takoj sporočili rezultate, ne pa da moraš za to plačat! No na koncu je šou moj plačat, ker je vidu, da sem vsa paf, samo se mi pa ne zdi fer res! Dobrodošle vse nove in želim vam same lepe novičke na pregledih [sm=smiley1.gif] ne morem, da ne bi komentirala - sama sem imela horionsko biopsijo 24.9. v Lj porodnišnici, delala mi jo je dr. Tulova (sem ful zadovoljna, vse super, skoraj nič čutila!), pa sem takrat vprašala, kako je s hitrim testom in tole je odgovor "hitri test je mogoč samo pri AC, ker gre za plodovnico, pri horionski biopsiji pa dajo kulturo - tj. odvzete resice - rast, kar traja 14 dni in rezultat zato prej ni izvedljiv, istočasno je sestra povedala, da tiste, ki so prišle na AC, pa ob plačilu že čez 3 dni lahko dobijo te preliminarne rezultate" - ergo, me res zanima, kako so tebi Lila lahko prodali test, mene pa so zavrnili... itak tega ne bi plačala, ampak mi je hecno; glede rezultatov so sicer rekli, da pridejo pisni na dom nekje čez 3 do 4 tedne, po telefonu pa so dostopni že prej - jaz sem točno 15 dan (9.10.) izvedela, da je kariotip ok in da je XX !!!! bolniške bi lahko imela polnih osem dni, kar pomeni dan posega + še 7 dni.. se opravičujem za vdor, ampak temo po malem spremljam, samo do BHR sem bila na sploh bolj zadržana (še vedno praktično nihče ne ve, je pa to moj 3 [sm=duda.gif]); rok imam 8.4., naslednji pregled pa bo 19.11. že morfologija [sm=smiley33.gif]
|
|
|
|