RE: Aprilčice 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Februarka08 -> RE: Aprilčice 2013 (10.10.2012 21:15:04)

IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Uf, mene pa skrbi za dans ful na NS[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] skoz berem neke slabe stvari in potem saj veste... bzv, res. Komaj že čakam da dam mim! Pa še tak turoben dan je danes, deževen in vse. Mah... upam da bom proti večeru boljše volje. Imam šele ob 17h.

Lep dan!

Anonimna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image]

Verjamem, da te zdejle najbrž ne bo nobena vzpodbudna beseda potolažila, pa vendar! poskusi gledati na stvar takole. vse bo v redu, a tudi če bodo rezultati "slabi", ne pomeni, da to dejansko tudi so. ker preveč je bilo že primerov, ko je bila NS slaba, pa se je potem na invazivnih preiskavah izkazalo, da je z otrokom vse ok. Ja, seveda si potem to agonijo straha in upanja, da bo vse ok, in trepetanja podaljšaš, ampak mamice itak vse potrpimo za zdrave dojenčke [sm=smiley1.gif] In še, procentualno je izredno majhen odstotek tistih, ki je kaj narobe. Pomisli tudi na to, da je danes fuuuul enih postopkov, s katerim ugotavljajo napake in da imaš vedno možnost izbire, tega včasih ni bilo. boge naše mame, kako so šele trepetale [sm=smiley1.gif] Še jaz sem v prvi nosečnosti, ko ni bilo vsega tega "kravala" z NS, ampak sem bila v sebi itak stoprocentna, da bo vse ok. Nažiralo nas bo pa vedno in to do konca! Nočem te strašit, ampak lahko je nosečnost vrhunska, pa gre na koncu vse narobe. Hočem povedat, da vzami NS kot lep dogodek, da boš videla vajino mojstrovino[sm=smiley1.gif] in ne nek poseg, ki vama bo pokazal, da je z otrokom kaj narobe.

Evo, danes sem očitno filozofsko nadarjena[sm=smiley36.gif]. ampak to je res z dobrimi nameni in pridi povedat, da je vse ok[sm=bravo.gif]

hvala ti[sm=smiley31.gif]

nuhalna je bla res ok, [sm=duda.gif] pa poskakoval/a da je bilo veselje [sm=bravo.gif] 100% pa itak ni nikoli, tako da...
Ampak sva vesela da sva ga/jo videla skupaj[sm=smiley1.gif]

Pa da se vam še razkrijem[sm=smiley36.gif]
Sem Anonimna [sm=pikapoka1.gif] no, nič več[sm=smiley36.gif]

orsina -> RE: Aprilčice 2013 (10.10.2012 22:05:48)

NS sem imela danes. Rezultat OK. 1:7000 (in še nekaj).
Za spol ne bomo vprašali.
Doma imamo že deklico, ki bo kmalu imela 9 let in dečka, ki ima 4 leta in pol.
Tretji [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je čisto nepričakovan in v začetku je bilo kar nekaj solz. Zdaj pa se počasi privajamo na misel, da nas bo aprila 5. :)

Mincaa -> RE: Aprilčice 2013 (10.10.2012 22:42:18)

Ojla bejbe!

Orsina, čestitke - očitno delate otročke na 4,5 let [sm=smiley36.gif], samo da se zdaj začenjate veseliti, pa bo vse ok.

Lila - kaaaj??? 230eur, a so mau upokani, al kaj? Če pa to ni nesramo igranje s čustvi ljudi,pa tud nč ne rečem. Verjamem da si bla na tleh in ko si v taki situaciji pač plačaš - ampak to je pa v tej državi res čez vse meje dobrega okusa [sm=hudicek1.gif]

jaz sem malo žalostna zarad službe...zelooo stresna situacija, pa me moj dr. ne upošteva in pravi da nosečnost ni bolezen - ja itak da ni, samo če si pa čisto uničen in ti še na šihtu težijo da popokaj kufre na en al drug zavod, da ne spiš, bruhaš, da te boli trebuh - želodec...ah sej ne vem...eni majo es dohtarje, da sam milo pogledajo pa so doma, eni imamo pa take z visoko etiko in moralo, pa bojo rešili cel ZZZS in državo...grrr[sm=hudicek1.gif]

Jutri bo lepši dan, pa bo [sm=smiley13.gif]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (11.10.2012 7:55:28)

Dobro jutro!

Pregled za mano. Vse štima. Sifilisa nimam [sm=smiley36.gif] kri vrhunska, urin bp, vesoljček vitalen, naredil ultrazvok samo toliko, da je preveril utrip, tako da tudi če bi naredil konkretni ultrazvok, ne bi vprašala za spol. če bo šlo, bomo počakali do konca na presenečenje [sm=bravo.gif] Pritisk nizek in se še niža. Ko sem ga vprašala o problemu, da me ves čas tišči dol, me je milo rečeno ignoriral. Je rekel, če bi vse stare nosečnice imele takšno sliko zdravja, kot jo imam jaz, bi bil svet lep [sm=smiley36.gif] Aja, pa dobila še eno dozo canestena.

Slabosti so me popustile, prebava se je tudi nekako uredila, energija se počasi vrača, apetit normalen, edino kar me ves čas peče zgaga, ampak to me tudi takrat ko nisem bila noseča. Zdaj pa čakam, jutr 14 dni AC in potem peti pregled 7.11. Res si srčno želim, da bo šlo na AC vse kot je treba. Priznam, da me je že zdaj rahlo strah in se bo verjetno ta strah stopnjeval do konca, oziroma do prejeti rezultatov. [sm=smiley3.gif]

Moja bera odkar sem zanosila +3,5 kile. Pravi, da je v mejah normale. Kilca na mesec, to gre [sm=bravo.gif]

Lila pogumna si!![sm=smiley27.gif] Držim pestke, da bodo rezultati brezhibni! Morajo bit! Jaz sem optimist! [sm=smiley1.gif]Upam, da bom tak optimist tudi, ko bo mene čakala enako neprijetna izkušnja[sm=smiley36.gif]. Boli? Koliko časa si potem ležala še tam? In kje si opravila? Aja, je isti potek postopka kot pri AC. Z iglo skozi trebuh?

Imejte krasen dan! [sm=smiley20.gif]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (11.10.2012 7:56:13)

IZVIRNO SPOROČILO: orsina

NS sem imela danes. Rezultat OK. 1:7000 (in še nekaj).
Za spol ne bomo vprašali.
Doma imamo že deklico, ki bo kmalu imela 9 let in dečka, ki ima 4 leta in pol.
Tretji [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je čisto nepričakovan in v začetku je bilo kar nekaj solz. Zdaj pa se počasi privajamo na misel, da nas bo aprila 5. :)

Uuuu lep rezultat, čestitam! [sm=bravo.gif]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (11.10.2012 8:08:05)

Še eno vprašanje mam. zdaj ko se je malo ohladilo, me ves čas bolijo bradavice. od mraza. Sej potem, ko se fejst zadekam, ogrnem in to, bolečina popusti, ampak recimo včeraj so me tako bolele, da sem mislila, da bom znorela. šele po pol ure so se mi malo segrele in je bolečina popustila. še kateri?

cvekica -> RE: Aprilčice 2013 (11.10.2012 9:07:53)

Jutrooo,

Najprej vsem čestitke za dobre rezultate na NS. Ja Tippi tudi mene ful bolijo zdj k je mraz.
In to ful, kt praviš ti, če se ne oreng oblečem je kriza [sm=smiley1.gif].
In avgusta k smo bli na morju pa je blo ene dva dni bolj hladna voda se n isem mogla kopat kk so me
bolele in pekle, tko da me je moj mal čuden gledau. Je mislu da se zgovarjam k se mi neda v vodo. [sm=smiley36.gif].

katniss -> RE: Aprilčice 2013 (11.10.2012 9:18:03)

Dobro jutro!

Pregled danes, se ze veselim! Si moram napisati vsa vprasanja, ki jih imam. [sm=smiley1.gif]

Tudi moje bradavice so noro obcutljive na mraz. Ponavadi sicer kr hitro mine, ko se ogrejem, ampak vcasih je pa res, kot da bi me nekdo z iglami spikal.

Pa soncek se je danes prikazal tu pri nas, tako da, se ze pocutim produktivno in polno energije. Vceraj sem kar padla v posteljo ob pol desetih!
Mozu se zdi nenavadno, da spim veliko. Malo ga skrbi, da ni kaj narobe. Imam dneve, ko je energija na visku, potem pa pride kak dan, ko bi se samo v posteljo zavlekla in spala [sm=smiley36.gif]
Bomo videli, kaj bo danes kri pokazala. [sm=smiley1.gif]

Lep dan vsem!

*Lila -> RE: Aprilčice 2013 (11.10.2012 9:23:20)

Jutro!

Tippi BHR je podoben postopek kot AC, samo da za BHR dobiš 7 dni bolniške, za AC pa 3. Pri AC ti odvzamejo del plodovnice, pri BHR pa del resic s posteljice. Jaz imam nizek prag bolečine, tako da me je malo bolelo [sm=smiley1.gif], nekatere so rekle, da niso čutile bolečin, ampak le neprijeten občutek. Traja enih 10 min vse skupaj, bolj tečno je, ko moraš tam čakat. Sem imela v ljubljanski porodnišnici in naročena sem bila ob pol osmih, na vrsto sem prišla pa ob 10h [sm=smiley1.gif] Počivala sem še kako uro in pol, potem sem šla pa domov. Zdaj pa doma počivam [sm=smiley1.gif] Res upam na dobre rezultate, da lahko končno začnem uživati v nosečnosti, ker do sedaj sem bila vedno v neki negotovosti zaradi krvavitev.. Tippi bomo v mislih s tabo, ko boš šla na AC [sm=smiley1.gif]

Imam pa kar težavo s tem, kaj naj oblečem za vn. Doma ni panike, ker sem na bolniški, ampak hlač skoraj nobenih več ne zapnem [sm=smiley1.gif] Tako da so pri meni pajkice v igri [sm=smiley1.gif] Drugače pa imam sedaj naval na toaste s sirom [sm=smiley36.gif] Že par dni večinoma to jem [sm=smiley1.gif]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (11.10.2012 9:35:38)

IZVIRNO SPOROČILO: *Lila

Jutro!

Tippi BHR je podoben postopek kot AC, samo da za BHR dobiš 7 dni bolniške, za AC pa 3. Pri AC ti odvzamejo del plodovnice, pri BHR pa del resic s posteljice. Jaz imam nizek prag bolečine, tako da me je malo bolelo [sm=smiley1.gif], nekatere so rekle, da niso čutile bolečin, ampak le neprijeten občutek. Traja enih 10 min vse skupaj, bolj tečno je, ko moraš tam čakat. Sem imela v ljubljanski porodnišnici in naročena sem bila ob pol osmih, na vrsto sem prišla pa ob 10h [sm=smiley1.gif] Počivala sem še kako uro in pol, potem sem šla pa domov. Zdaj pa doma počivam [sm=smiley1.gif] Res upam na dobre rezultate, da lahko končno začnem uživati v nosečnosti, ker do sedaj sem bila vedno v neki negotovosti zaradi krvavitev.. Tippi bomo v mislih s tabo, ko boš šla na AC [sm=smiley1.gif]

Imam pa kar težavo s tem, kaj naj oblečem za vn. Doma ni panike, ker sem na bolniški, ampak hlač skoraj nobenih več ne zapnem [sm=smiley1.gif] Tako da so pri meni pajkice v igri [sm=smiley1.gif] Drugače pa imam sedaj naval na toaste s sirom [sm=smiley36.gif] Že par dni večinoma to jem [sm=smiley1.gif]

Ja, saj to vem, kakšna je razlika, nisem vedela le, ali je postopek odvzema plodovnice oz. resic enak. hvala za obrazložitev [sm=smiley1.gif] Meni so povedali, da si tam po AC še tri ure in bolniške en teden, z vikendi vred, bo skoraj deset dni. in itak bom ponucala vse [sm=smiley1.gif] pri kom si bila? In kar lepo počivat! saj rezultate pa hitro dobiš a ne? jaz bom menda morala čakati 3 tedne!! to se bo šele vleklo [sm=zmeden.gif] Držim pesti še naprej in počivaj čim več!!

glede cot, pa jaz se tudi še znajdem malo s starimi, širokimi hlačami, ki sem jih bolj malo nosila, pa mi zdaj pridejo prav, imam ene nosečniške, nekaj pajkic, doma sem pa u glavnem v trenerkah [sm=smiley1.gif]

*Lila -> RE: Aprilčice 2013 (11.10.2012 9:56:47)

Tippi si sigurna, da dobiš en teden bolniške za AC? Ker nam je bilo rečeno tri dni, pa na odpustnici, s katero urejaš bolovanje tudi piše tri dni. Edino če ti da G še dodatno kakšen dan [sm=smiley1.gif] Nam so tudi rekli na začetku, da se ostane tam še ene dve uri po posegu, potem je pa ob 11h prišla sestra in nam rekla, da lahko gremo počasi [sm=smiley36.gif] Sem pa imela pri dr. Šajini (se mi zdi) [sm=smiley1.gif] Saj tudi jaz dobim glavne izvide v treh tednih, prej dobim samo izvide za tiste tri najbolj pogoste kromosomske napake. Hvala za spodbudo, saj sem še kar ok, se trudim mislit pozitivno, res pa nisem v najbolj zavidljivem položaju [sm=smiley1.gif]

barbara_s -> RE: Aprilčice 2013 (11.10.2012 10:15:52)

[sm=bravo.gif] za vse nove, vse preglede nuhalne, vse AC in ostalo [sm=smiley1.gif]

Poročilo z včerajšnjega šopinga: mal je kriza... Bile smo v Supernovi (HM in CA), potem se nam ni nič več dalo in smo raje šle nekaj pojest. Samo... jaz imam kar probleme. Nosečniške stvari res še niso zame; po drugi strani pa tudi nisem hotela nič novega nenosečniškega kupiti, ker... kaj pa vem. To, kar rabim zdaj, bom ponovno rabila čez dve leti (nekako računam, da na porodniški ne bom ravno kostima rabila, a ne? - za ostale priložnosti se pa že nekako sestavi outfit.) Tako da na koncu sem kupila eno nosečniško krilo (za v omaro, pa verjetno čez en mesec prav pride...) in eno nenosečniško obleko; ampak ker je pletena, računam, da se bo lahko malo raztegnila in da jo lahko par mesecev zdaj udobno nosim. Verjetno bom šla s sestro še en krog po mestu; ampak za kaj več pa niti časa nimam. Tako da upam, da uspem še do konca naslednjega tedna več ali manj spraviti nase "normalne" cunje, sicer imam veeeeeeeelikanske probleme. (Pa še konferenco imamo nekje, kjer dobro vem, da ni variante, da "mimogrede" skočim do trgovine in kupim prvo stvar, ki mi pade pod roke...) Jah, mislim, da bom zdaj ta teden malo pazila na svojo prehrano (haha...)

Drugače nič novega. Sicer se mi vsake toliko časa zdi, da "nekaj čutim", ampak nisem prepričana, da je to to. Zares bom prepričana itak šele takrat, ko me bo Bučko pošteno brcnil v mehur...

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (11.10.2012 10:23:41)

Tippi si sigurna, da dobiš en teden bolniške za AC? Ker nam je bilo rečeno tri dni, pa na odpustnici, s katero urejaš bolovanje tudi piše tri dni. Edino če ti da G še dodatno kakšen dan [sm=smiley1.gif] Nam so tudi rekli na začetku, da se ostane tam še ene dve uri po posegu, potem je pa ob 11h prišla sestra in nam rekla, da lahko gremo počasi [sm=smiley36.gif] Sem pa imela pri dr. Šajini (se mi zdi) [sm=smiley1.gif] Saj tudi jaz dobim glavne izvide v treh tednih, prej dobim samo izvide za tiste tri najbolj pogoste kromosomske napake. Hvala za spodbudo, saj sem še kar ok, se trudim mislit pozitivno, res pa nisem v najbolj zavidljivem položaju [sm=smiley1.gif]

Hja, meni so rekli en teden, torej 5 dni. Ampak jaz bom itak tisti teden, ko so prazniki doma, tako da mi je vseeno. 26.10. mam poseg, potem je pa 31.10 in 1.11. (sreda in četrtek itak frej), tko da grem delat šele 5.11. in mi je u bistvu čist vseeno, al mi pripada tri dni, al pa pet. v vsakem primeru en dan bolniške za petek, potem pa pon. in torek, petek mamo pa itak kolektivca, tko da so to trije delovni dnevi [sm=smiley36.gif]

dr. Šajni. aha. [sm=smiley1.gif] jaz grem k pušenjaku. itak sem pa prepričana, da tam v ljubljanski porodnišnici to delajo vsak dan in po moje imajo kar dolgoletne izkušnje. joooj me je že strah [sm=smiley36.gif]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (11.10.2012 10:24:53)

Drugače nič novega. Sicer se mi vsake toliko časa zdi, da "nekaj čutim", ampak nisem prepričana, da je to to. Zares bom prepričana itak šele takrat, ko me bo Bučko pošteno brcnil v mehur...

To s cunjicami itak ne bo več problem, ker bomo vse okrogle [sm=smiley36.gif] tale obdobje je najbolj smotan, ko si malo napihnjen, nisi glih ful šlang, tko da glih vmes. ampak po moje še mesec, dva, pa bomo vse na istem [sm=smiley36.gif]

v katerem tednu si?

barbara_s -> RE: Aprilčice 2013 (11.10.2012 10:35:41)

IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

To s cunjicami itak ne bo več problem, ker bomo vse okrogle [sm=smiley36.gif] tale obdobje je najbolj smotan, ko si malo napihnjen, nisi glih ful šlang, tko da glih vmes. ampak po moje še mesec, dva, pa bomo vse na istem [sm=smiley36.gif]

v katerem tednu si?

Ja, saj... Tole obdobje je (glede cunj) najbolj zahtevno - pa potem, čisto na koncu, ko ti niti nosečniške stvari niso več udobne, haha. Čez mesec ali dva bomo pa jamrale, da so nosečniške obleke vse dolgočasne, čudnih barv, da se nič pametnega ne dobi... [sm=smiley36.gif] Je pa res, da zdaj rabim točno določen kos.
Za tedne sem šla pa prav pogledat (mnja, vedno pozabim štet): zdaj sem 15w2d, torej v 16. tednu...

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (11.10.2012 11:02:29)

Ja, saj... Tole obdobje je (glede cunj) najbolj zahtevno - pa potem, čisto na koncu, ko ti niti nosečniške stvari niso več udobne, haha. Čez mesec ali dva bomo pa jamrale, da so nosečniške obleke vse dolgočasne, čudnih barv, da se nič pametnega ne dobi... user posted image Je pa res, da zdaj rabim točno določen kos.
Za tedne sem šla pa prav pogledat (mnja, vedno pozabim štet): zdaj sem 15w2d, torej v 16. tednu...

Aha ti si mal več kot en teden pred mano. jaz kar ne morem dočakat brcik [sm=smiley36.gif]

*Lila -> RE: Aprilčice 2013 (11.10.2012 11:28:41)

OMG punce, dobila sem že klic z genetike.. Zaenkrat so izvidi za te tri kromosomske napake baje v redu! Jst nism mogla verjet, da so me že poklical! Zdej bom lažje počakala tri tedne do glavnih izvidov [sm=zmeden.gif]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (11.10.2012 11:48:34)

OMG punce, dobila sem že klic z genetike.. Zaenkrat so izvidi za te tri kromosomske napake baje v redu! Jst nism mogla verjet, da so me že poklical! Zdej bom lažje počakala tri tedne do glavnih izvidov [sm=zmeden.gif]

JES, JES, JES!!!! Vedela sem da bo vse dobro!! zdaj se lahko malo sprostiš in boš lažje dočakala še ostale rezultate!! [sm=bravo.gif]

katniss -> RE: Aprilčice 2013 (11.10.2012 11:57:58)

Lila* to je pa super novica! [sm=bravo.gif]
Itak, se dalje drzimo pesti, ampak mislim, da bo res vse super [sm=smiley1.gif]

Glede oblek, sem vceraj imela eno lusno, nenosecnisko, pa so me sprasevali ce je ze nosecniska! [sm=smiley36.gif] Je pa res, da sem bila ful napihnjena... Zdaj je ze boljse.
Sicer sem pa bila do zdaj ful produktivna! Kuhinja in kopalnica se svetita, dnevna malo manj ampak bo ze moglo bit. Zdaj pa sem lacna kot volk.
Smoothie pa sendvic bosta ze pomagala.[sm=smiley1.gif]

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (11.10.2012 12:06:00)

Evo mene.. Včeraj sem imela horionsko biopsijo in moram povedat, da je bil zame skrajno neprijeten poseg, tako da sem res vesela, da je mimo. Tam te res pred posegom vprašajo, ali želiš na izvidu izvedeti spol, drugače lahko pa tudi sama rečeš, da ne želiš. Smo se pa začvekale z ostalimi, ki so tudi prišle na BHC ali AC, tako da na koncu ni bilo tako hudo. Samo danes me me malo boli trebuh, ampak bo že.. Drugače pa so mi ponudili hitri test, ko v 4 delovnih dneh izveš rezultate za tri glavne kromosomske napake, katere preverjajo tudi na NS. Drugače preverijo še veliko ostalih, ampak baje da so zelo redke. In test stane 230 eur! Haloooo! Vsem bi lahko takoj sporočili rezultate, ne pa da moraš za to plačat! No na koncu je šou moj plačat, ker je vidu, da sem vsa paf, samo se mi pa ne zdi fer res!

Dobrodošle vse nove in želim vam same lepe novičke na pregledih [sm=smiley1.gif]

ne morem, da ne bi komentirala - sama sem imela horionsko biopsijo 24.9. v Lj porodnišnici, delala mi jo je dr. Tulova (sem ful zadovoljna, vse super, skoraj nič čutila!), pa sem takrat vprašala, kako je s hitrim testom in tole je odgovor "hitri test je mogoč samo pri AC, ker gre za plodovnico, pri horionski biopsiji pa dajo kulturo - tj. odvzete resice - rast, kar traja 14 dni in rezultat zato prej ni izvedljiv, istočasno je sestra povedala, da tiste, ki so prišle na AC, pa ob plačilu že čez 3 dni lahko dobijo te preliminarne rezultate" - ergo, me res zanima, kako so tebi Lila lahko prodali test, mene pa so zavrnili... itak tega ne bi plačala, ampak mi je hecno; glede rezultatov so sicer rekli, da pridejo pisni na dom nekje čez 3 do 4 tedne, po telefonu pa so dostopni že prej - jaz sem točno 15 dan (9.10.) izvedela, da je kariotip ok in da je XX !!!! bolniške bi lahko imela polnih osem dni, kar pomeni dan posega + še 7 dni..

se opravičujem za vdor, ampak temo po malem spremljam, samo do BHR sem bila na sploh bolj zadržana (še vedno praktično nihče ne ve, je pa to moj 3 [sm=duda.gif]); rok imam 8.4., naslednji pregled pa bo 19.11. že morfologija

[sm=smiley33.gif]

*Lila -> RE: Aprilčice 2013 (11.10.2012 12:20:04)

Hmmm.. Ne vem kaj bi rekla res. Meni je bil hitri test ponujen in najprej ga tudi jaz nisem mislila plačati, vendar sem se na koncu premislila, ker bi si želela čim prej izvedeti, če je kaj narobe, glede na to, da sem imela povišano nuhalno. Sem pa kasneje pri samem posegu iz pogovora med sestrami razbrala, da je ta hitri test nekakšna novost. Se pa tudi sama bolj zanašam na tiste glavne rezultate. Joj, upam, da niso kaj zašuštrali [sm=zmeden.gif] Kako, da si ti šla na biopsijo? Čestitam ti za rezultate, verjamem da se ti je velik kamen odvalil od srca [sm=smiley1.gif]

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (11.10.2012 12:27:28)

na biopsijo sem šla, ker sem že "stara" - ko bom rodila bom 37, tako da mi je BHR ali AC pripadal zaradi let, prej sem obakrat bila na NS, zdaj pa mi je bilo brezveze nekaj plačevat, ker ti testi so vseeno še bolj zanesljivi kot NS, pa dr. Tulova je pred posegom res natančen pregled naredila - je bil skoraj tako podroben kot da bi bila na NS, pa zdaj ta tretjič mi je najbolj pomembno, da zvem, če je dete zdravo, ker sam UZ nakaj bistveno drugačen kot je bil pri prejšnjih dveh tako ni... in dejansko se kr kamen odvali, ko ti povejo, da je ok [sm=bravo.gif]

[sm=smiley33.gif]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (11.10.2012 12:30:04)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

na biopsijo sem šla, ker sem že "stara" - ko bom rodila bom 37, tako da mi je BHR ali AC pripadal zaradi let, prej sem obakrat bila na NS, zdaj pa mi je bilo brezveze nekaj plačevat, ker ti testi so vseeno še bolj zanesljivi kot NS, pa dr. Tulova je pred posegom res natančen pregled naredila - je bil skoraj tako podroben kot da bi bila na NS, pa zdaj ta tretjič mi je najbolj pomembno, da zvem, če je dete zdravo, ker sam UZ nakaj bistveno drugačen kot je bil pri prejšnjih dveh tako ni... in dejansko se kr kamen odvali, ko ti povejo, da je ok [sm=bravo.gif]

[sm=smiley33.gif]

Mene pa zanima zakaj si izbrala biopsijo?[sm=smiley1.gif] saj glede zanesljivosti, sta tu tu, biopsija je za miniminimalno procentkov v zaostanku, ampak me močno zanima, zakaj se nisi odločila za AC? mogoče ker je tveganje za splav minimalno večje od biopsije, ali zakaj, glede na to, da ti pripada eno ali drugo.

anonimna3 -> RE: Aprilčice 2013 (11.10.2012 12:31:10)

Pozdravljene, še ena aprilčica :) nekaj sem že prebrala, drugo pa še bom ko bo čas. Rok imam 28.04. bo pa to naš tretji [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], doma imamo že parček, bom pa vseeno vprašala za spol. Naslednji teden imam NS. Pregled pa v začetku novembra.
Mogoče katera dela v trgovini? Ste že povedale za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] jaz še ne, še ena sodelavka je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] gre s koncem leta na porodniško, tako da bom še čist mal počakala z novičko.
Lepo se imejte!

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image]

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (11.10.2012 12:34:15)

razlog je čisto preprosti - biopsija je prej - že v 12 tednu in posledično so tudi rezultati prej; če bi bilo kaj narobe (bog ne daj), tako prekineš nosečnost nekje v 16/17 tednu, po AC pa si praktično že na polovici, čutiš brcike itd. - si ne predstavljam, da potem zveš, da ni ok [sm=smiley19.gif]

[sm=smiley33.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>