RE: Aprilčice 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (3.10.2012 20:00:27)

Odkar sem noseča, sem prebrala že 20 knjig in to vse ful debele, 450-650 strani. Jih kr žrem user posted image , ampak to sem si želela zdele skoraj 2 leti in zdaj si dajem duška. Pa četudi samo 1 uro zvečer (čeprav zdaj ko sem prišla ven iz tahudih časov beri: konec utrujenosti, zdaj lahko berem dlje časa). Bravo jaz!

bravo ti! [sm=bravo.gif] in kar privošči si, brez slabe vesti. požiraj še in še! potem bo dojenček zapolnjeval tvoj prosti čas in za bukle ne bo več toliko časa, vsaj prve mesece, kot bi si želela. jaz ravno razmišljam, kaj je tisto, kar sem si vedno želela, pa ni bilo pravega časa, da bi izkoristila ta čas pred prihodom novega člana. pa se kr naprej sukam v svojih klasičnih vodah, kolo, gore, tek, pa sem v riti [sm=smiley36.gif] Mogoče bi se lahko spet spravila na nagradne križanke, in jih pošiljala okrog [sm=jezicek.gif] hm...ni slaba ideja! pa jutri začnem s pilatesom, tko da upam, da se bom malo zaposila,poleg službe in se mi ne bodo dnevi do pregledov tako neskončno vlekli.

minka tonka -> RE: Aprilčice 2013 (3.10.2012 21:12:02)

IZVIRNO SPOROČILO: katniss

Sem ravno nazaj iz trgovine in me nekaj zanima.
A se tudi vam kdaj cesa zalusta, tudi ce samo vidite? Brez vonja, okusa?

Jaz sem samo sla mimo kivijev in sem jih preprosto mogla met. Ravno drugega jem in je res res res dobro![sm=smiley36.gif]

Oh ja, js sm trenutno idealna potrošnica. Še posebej če kaj vidim po reklamah in me pol spremlja tudi par dni, oziroma dokler ne kupim [sm=smiley36.gif].

minka tonka -> RE: Aprilčice 2013 (3.10.2012 21:22:31)

Jaz se pa prav ne spomnim, kdaj sem nazadnje prebrala kakšno knjigo tko, za užitek. Odkar imam sinčka sploh ne najdem časa ali energije za branje. Pa tako rada sem brala... Razen letos na morju sem na hitr "požrla" eno lahkotno čtivo, ampak ni to to.
Kostanj ... dišal mi je že mesec pa pol in čez vikend sem se ga najedla pri mojih. Zdj mi pa še kuhan diši. Ta vikend bo to moja misija :).
Zaprtost - katastrofa tudi pri meni, kako jutro me vse boli. Super za vse dobre rezultate na NS!
Uživajte!!

Neli81 -> RE: Aprilčice 2013 (3.10.2012 21:56:32)

Joj vidim, da vas dosti muči zaprtost. [sm=smiley13.gif] Lahko si samo mislim kako grozno mora to biti. Na srečo imam prebavo super urejno...
Bolj kot vse ostalo me muči nespečnost. [sm=zmeden.gif] Prav grozno je tole zbujanje sred noči in potem ne vedet kaj sam s sabo.... Mah bo že bolje.
Drugače pa nekih pretiranih želja nimam, razen sendviča, ki ga moram vsako jutro pojesti. [sm=jezicek.gif]

Tudi jaz nisem prebrala nobene knjige že lep čas - na žalost ni časa še za to. Po službi me že čaka druga služba - biti mama in to moje dete me zahteva 200%. [sm=smiley1.gif]

Še dober teden in imamo tudi mi končno NS. Upam, da bo vse ok. Prvič sem bila pri Strahovi, ampak mi je preveč hladna in neosebna, tako da grem sedaj v Velenje Levakovi. Baje je fajna. Bomo videli. Gre pa tudi hčera zraven in me prav zanima kako se bo odzvala. [sm=jezicek.gif]

Punce lepo se imejte in se tipkamo.

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (4.10.2012 7:29:51)

Dobro jutro!

Kje ste tiste s pregledov?

Ana tebe tudi dolgo ni bilo na spregled? Slabosti še trajajo?

Jaz pa uvedla nov zajtrk. Jogurt z lanenimi semeni, banana, mali košček kruha z zenfom [sm=smiley36.gif] in dva deci donata [sm=jezicek.gif]

Danes pa pilates. komaj čakam! [sm=bravo.gif]

Rozica983 -> RE: Aprilčice 2013 (4.10.2012 8:09:54)

Dobro jutro!
Jaaaa, danes pa pilates. Se že prav veselim.
Tippi - TOP zajtrk ;) jaz pa polnozrnat rogljiček, že na poti v avtu (nisem mogla zdržat do pisarne) :) + malo smoothie-ja z okusom jagode. Njami. Zdaj pa čajčkam brusnico.

Imejte lep dan, aprilčice...

trixxy -> RE: Aprilčice 2013 (4.10.2012 8:44:19)

Dobro jutro

Tippi jaz pa bom pojedla vsaj dve porciji kostanja, pa če takoj umrem [sm=smiley36.gif]. Če že brez kostanja en teden ne grem, mi je pol čist vseen, če ga pojem in spijem mal sirupa čez.

Čas in knjige. Tega nisem imela sedaj 2 leti nič, prej sem pa delala službene izpite, še prej diplomo itd. Zdaj imam pa tud doma še ne dveletno hčerko tak da vas čist razumem, ampak ko gre ona spat, se jaz uležem in berem. Tud če samo 1 uro. No včeraj sem prebrala 1 knjigo v šusu, ampak sem na bolniški in sem to lahko naredila. Sploh ne vem kdaj sem bila nazadnje v boniški zase, se ne spomnim. Tak da tole mi kr paše, da se izprežem, ker sem bila že čist izmučena od vsega. Mož bolan, otrok bolan, v službi kaos, skratka ni nič čudnega, da me je spodneslo. Ampak bo kmalu boljš. [sm=smiley1.gif]

*Lila -> RE: Aprilčice 2013 (4.10.2012 8:50:06)

Tippi še vedno ne razumem, kako lahko ješ kruh in zenf, zdaj pa slišim da še zjutraj za zajtrk [sm=smiley36.gif] Meni ne paše več poli, sem se je malo prenajedla [sm=smiley36.gif]

Jutri mam NS, komaaaaj čakam [sm=smiley1.gif] Tudi moj je že kar malo nestrpen ker sploh še ni videl male pikice. Na preglede h G hodim sama, ko me je peljal na urgenco je pa zunaj počakal [sm=smiley1.gif]

Knjige pa tudi jaz zelo rada berem in sedaj je zame idealni čas za to [sm=smiley1.gif]

trixxy -> RE: Aprilčice 2013 (4.10.2012 8:52:40)

Jaz pa moram rečt, da odkar sem noseča, mi smrdijo vse salame, po jogurtih mi je slabo in v hladilniku ni kej dost izbire zame in ko ga odprem, mi vse smrdi. Tudi paštete in hrenovke, skratka vse kar je umetnega očitno [sm=smiley36.gif]. No ja pica mi pa diši, sam kaj ko boš širša kot daljša, če jo bom skoz jedla.

Pulha -> RE: Aprilčice 2013 (4.10.2012 9:32:46)

Haha, zenf za zajtrk, neverjetno! Še če mi plačajo, ne bi mogla pojest :)) Moja prebava je pa dosti boljša kot pred nosečnostjo, vsaj za enkrat. Prej sem vedno imela probleme, zdej pa vse tipitopi! :)

Uff, čakam profesorja, da mi potrdi temo za diplomo, da začnem pisat. Bom morala do Lj očitno, čene ne bo nič! :/

PikicaStonoga -> RE: Aprilčice 2013 (4.10.2012 9:34:17)

Jutro! :)))

Ja, res me dolgo ni bilo na spregled ... ker jaz imam čas med vikendom, takrat pa vas ni ... med tednom pa med službo NE MOREM :( popoldne sem pa preutrujena ... :((( in cel dan ležim ...
Včeraj zvečer sem vas uspela prebrat za nazaj ... zdja bom malo pokomentirala, česar se še spomnim ;)
Z mano je tako, da sem bila prejnji teden 3 dni na bolniški (vnetje zoba), še vedno jem antibiotik, samo zob manj boli in sem pač šla v PON v službo, čeprav do kraja prehlajena!!! Sem ena tistih, ki ostanenejo doma samo, ko res NE GRE :( Pa komaj diham ... no in včeraj sem šla do svoje zdravnice po bolniško pa mi je rekla, da nimam taka hodit kaj v službo, čeprav sem ji poskušala dopovedati, da jaz bi delala vseneo, je rekla, da ni šans, da se morm losat viroze in to je možno samo, če se izoliram od ŠOLE! :( In sem ostala doma ...
Zdej čistim nos in lenarim, pa hčerko imam doma, ker je mož službeno odsoten in je ne morem vozit v vrtec in jo hodit iskat, če sem na bolniški, pa ker mi res ni hudega, ni panike, uživava ;) mal bova posravli KONČNO!!! Pa s sosedo mal kofetkali :)

V PON sem imela pregled, je poslušala srček, ni delala UZ. Srek se je super slišal, voda ni OK, ker premalo pijem, pa neke trombocite al kaj imam povečane, sem mogla včerej še enkrat dat kri ...pa vzela mi je bris, ker je že 3 leta okrog ...aja, pa ni upoštevala prestavljenega datuma iz NS, je rekla, da če je manj kot 7 dni razlike, da ni potrebe spreminjat ... in je ostalo PDP 29. 3. zaenkrat ;) tipp a bova marca rodili? :) jz bi kr ... ;)

zdaj pa greva midve pojst zajtrk, pa se potem kaj slišmo...
Ana

doberdan -> RE: Aprilčice 2013 (4.10.2012 9:35:58)

Hej, aprilčice! Spet se oglašam, četrtek je bolj sproščen imam že skoraj občutek da je vikend.

Jaz sem še vedno v navalu energije, produktivna, ogromno delam in imam apetit!!! Skos bi jedla, čeprav imam tokrat bolj izraženo željo po določeni hrani kot prvič. Krompir mi je recimo top, pa ajvar na kruhu, pa veliko rib mmm, v glavnem naj traja. Počutim se res dobro in neverjetno, ampak večino časa pozabljam da sem noseča. Imam trebušček, ampak nič še ne brca tako da res pozabim. [sm=jezicek.gif]
Zaprtost se včasih pojavi, ampak samo če pojem preveč takih stvari, ki že itak zapirajo. Potem si namiksam smoothijev, jem semena pa malo donata in je boljše. Tudi kava, ki je zdaj sploh ne pijem, pomaga. Očitno telo ni več navajeno in potem zelo učinkovito reagira.

Sem pa tudi jaz povedala v službi in mi bodo šli ful na roko, da glavne stvari zaključim pred porodniško. Ker me rabijo, seveda. [sm=jezicek.gif]

Super za vse dobre preglede, zelo sem vesela, da ni več slabih novic in da pridemo vse do konca! [sm=bravo.gif]

Seznam bom uredila v kratkem. Napišite, kdaj imate nove preglede.

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (4.10.2012 9:48:41)

ajvar na kruhu

To je pa zelo podobno moji kombinaciji kruh z zenfom [sm=smiley36.gif]

Ana jaaaa marec bo naš. jaz sem skoraj prepričana! [sm=bravo.gif] Bolniška ti bo koristila, sem prepričana! Telo nas kar prisili, da se ustavimo, če ne drugače, pa z bolniško [sm=smiley36.gif] super da je na pregledu s srčkom vse ok, za ostalo, te bodo pa tudi porihtali!

Pulha in Lila, ne moreta vedeti kako ubitačna (beri dobra) kombinacija je to. Dokler ne poskusiš, ne veš, tko da jaz priporočam [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

rožca midve sva zmenjeni. jej! [sm=smiley1.gif]

doberdan -> RE: Aprilčice 2013 (4.10.2012 9:58:46)

pilates: Super, da gresta, jaz se tudi navdušujem. Poročajta, prosim.

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (4.10.2012 10:10:32)

IZVIRNO SPOROČILO: doberdan

pilates: Super, da gresta, jaz se tudi navdušujem. Poročajta, prosim.

Bomo sporočile! [sm=smiley1.gif] Bi šla zraven?

*Lila -> RE: Aprilčice 2013 (4.10.2012 10:17:50)

Ful fajn da greste na pilates. Jaz sem bila prej zelo aktivna in mi sedaj, ko moram počivati na momente prav manjka. Se mi zdi da sploh nimam več kondicije, sem po parih stopnicah že zadihana [sm=smiley1.gif]

PikicaStonoga -> RE: Aprilčice 2013 (4.10.2012 10:34:19)

Hej!

No tko, meni ni blo slabo in nisem bruhala že od SOBOTE! :))) [sm=bravo.gif]

Še vedno pa se mučim z utrujenostjo in še vedno popoldneve preželim in še vedno hodim ob osmih, devetih spat!!!

Ampak verjamem, da bo to tudi hitro za mano, še teden dva, upam :)))

Kostanja se je meni tako luštalo cel prejšnji teden, tako da smo šli potemv nedeljo an sprehod v staro LJ in sem se ga najedla :))) Ker v gozdu ga še ni, ta vikend pa tud še ne bom smel ait gledat, ker bom še v PON na bolniški ...

Pa zaluštalo se mi je čipsa rebrastega ;) zdej ga imam doma ;) hhih

Zaprta niti nisem ...

ZA Strahovo mi je čudno, nam je bla super, do hčerke supe prijazna, jo je božala in se ji popolnoma posvetila ...

Naslednji pregled imam 5. 11. (redni) in potem 19. 11. morfologijo ... pa bomo na polovici! :))))

Zdej pa grem še en mail napisat, pa potem malo posrpavit ;)
Papa

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (4.10.2012 10:41:54)

Ok, babe! Zdej grem dol k šiptarju po pol kilce kostanja in si ga bom tukaj v službi skuhala (spečt si ga ne morem)[sm=smiley36.gif], ker to je pa že čist preveč kar počnete! [sm=smiley7.gif]

*Lila -> RE: Aprilčice 2013 (4.10.2012 10:45:57)

Ahaha, Tippi faca [sm=bravo.gif] Ti si kar privošči. Meni se je tudi zluštalo kostanja, sploh ker ga tukaj toliko omenjate [sm=smiley1.gif] Zdaj moram samo še ugotoviti, kako bom prišla do njega [sm=smiley36.gif]

sarcy21 -> RE: Aprilčice 2013 (4.10.2012 11:03:26)

Hm no ko smo ravno pri kostanju jaz ga vsak dan vsaj 2 kg naberem kostanj v gozdu je že sem ga komaj čakala da bo hehe

Rozica983 -> RE: Aprilčice 2013 (4.10.2012 11:03:32)

Tippi - pazi na posledice po kostanju - v službi si :P [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (4.10.2012 11:07:49)

[sm=smiley36.gif] Jaz bi tud raje tistega iz gozda, ampak pri vsem tem hvalospevu, ki sem ga tukaj slišala, se bom morala zadovoljiti s šiptarjevim kostanjem [sm=smiley36.gif]

Lila če boš jutri v ljubljani, obvezno zavij v zeleno kučico, mislim da so že [sm=bravo.gif]

Rožica bom morala res previdno, če ne znaš tud ti na pilatesu nastradat [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Rozica983 -> RE: Aprilčice 2013 (4.10.2012 11:10:39)

Sej reessss .... ga boš zvečer jedla [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] hihi

barbara_s -> RE: Aprilčice 2013 (4.10.2012 11:12:03)

Ja, jaz sem tudi (že) 2x jedla kostanj... in je prav fina zadeva. V Italiji so sicer prodajali kostanj, ampak da bi ga pa pekli zunaj, v mestu, na ulici - tega pa ni bilo (no, enkrat samkrat je bil en kostanjar v mestu, ampak tisti kostanj ni bil niti približno dober.) Tako da sem zdaj prav z veseljem kupila merico kostanja. Ampak "ta glavno" še pride, tisti, ki ga sam nabereš, je še bolj dober :)
Da ostanem pri hrani: meni se zdi, da bom to nosečnost kar vegetarijanka. Mi meso enostavno ne paše. No,še kar v redu je, če ga naredi kdo drug - če pa sama kuham, se pa sploh ne morem pripraviti do tega, da bi poskusila košček. Tavelika je (seveda) nad tem čisto navdušena, ker tako lahko poje še moj kos (ona bi jedla samo meso, če bi ji pustili - sicer zelenjavo ima tudi rada, pa krompir tudi, pa kruh tudi, sadje pa sploh; ampak če bi bilo samo meso in sadje za sladico, ji pa tudi ne bi bilo nič hudega.). Mi pa zelo paše zelenjava. Tako da tudi to ni nič slabega.

Branje: jaz sem tak človek, ki prebere vse, da le ima črke. Sploh si ne predstavljam, da ne bi brala. Odkar imam Kindle, je to še toliko bolj enostavno, ker je zelo praktično: Kindle v torbico (če ga lih zjutraj ne pozabim na nočni omarici), in potem imam knjigo (no, knjige) vedno s sabo. Pride zelo prav, kadar grem po taveliko v šolo in potem še na igrišče: itak je dovolj velika, da se sama igra (in najde še kakšno "prijateljico"), jaz pa imam na klopci mir, da malo berem. Vsake toliko prečekiram, če je še na igrišču in če je vse v redu, drugače se pa ne obremenjujem kaj dosti. Koliko knjig sem prebrala, ne vem... Rajši ne štejem :) Je pa res, da pri nas nimamo televizije in da mi ni preveč všeč gledanje filmov. Kakšno serijo pogledam, ampak da bi pa cel film pogledala... pa nekako ne uspe.

Čestitke vsem, ki ste v teh dneh opravile preglede...

skorpijonka3 -> RE: Aprilčice 2013 (4.10.2012 11:15:59)

Hej! Hočem se vam pridružit še na FB-ju. Včeraj sem poslala chatarinchy na ZS sporočilo. Kako gre potem to naprej?

Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>