RE: Aprilčice 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (10.9.2012 10:18:38)

Ircomp tudi meni je zloooooo žallllllllllll [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
Drži se in misli pozitivno, čeprav vem da je to zelo težko...[sm=smiley31.gif],

Anonimna 88

allstarka -> RE: Aprilčice 2013 (10.9.2012 10:28:28)

Tudi jaz sem se prejšnji teden poslovila od svojega aprilčka [sm=smiley19.gif]. Srčno pa upam, da bova imela jesenčka!! [sm=duda.gif] Samo zdaj bo taka muka čakat dva do tri mesece, da lahko zopet greva v akcijo..

Vsem nosečkam pa želim čim bolj brezskrbno nosečnost!! [sm=wink.gif]

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (10.9.2012 11:28:46)

joj no a se res lahko neha? [sm=zmeden.gif]
vsem še enkrat [sm=smiley31.gif] in ja čas do [sm=sloncek.gif] čim hitreje mine!!!

sisy ... v prvo sem bila na 3D v drugem trimesečju pa ne bi rekla, da imam res čiste in lepe posnetke ... sempa gledala po netu, kako izgleda v 13.-14. tednu, ker jaz bom že tako daleč, pa so podobni posnetki, tako da jaz bom kr šla ;) :))) pa kar bo bo ;)
Ana

1bebika -> RE: Aprilčice 2013 (10.9.2012 12:27:14)

Jooooj, ena[sm=smiley31.gif] vsem, ki ste se poslovile od[sm=duda.gif].
In ja, naj se neha!!!!

Jaz sem drugače s prvega pregleda, zadovoljna, da je 1[sm=duda.gif][sm=smiley36.gif]. Na UZ je dobesedno poplesaval in zaenkrat kaže do bo ok, samo malo večjo možnost imam da prej rodim, ker sem v 1. rodila 1 mesec prej. Je bil pa pregled hiter, ker so imeli polne roke dala. Me niso ne stehtali ne pritiska zmerli.
Mi je bilo pa zanimivo videt v čakalnici, da sem med mlajšimi, če ne celo najmlajša (če sodim po videzu seveda),ker me je malo presenetilo, saj imam sama 32 let.
Tko, zdej počakamo še na NS in potem z novico veselo na dan, samo v službi, ajoj, sicer mislim, da bodo dobro sprejeli, bodo pa na ta račun imeli veliko preglavic.

Rozica983 -> RE: Aprilčice 2013 (10.9.2012 13:28:59)

Heeeejjjj aprilčice [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=smiley1.gif]
Tudi jaz se z veseljem pridružujem temu portalu...moj PDP pa je 6.4. :) zaenkrat je vse OK, prvi pregled za menoj - jokala ko utrgana, me je kar ganilo. Je še katera solzico spustila? Evo, in čakamo na NS, ki pa je 25.9. - kje je šele to, se mi kar vleče. Drugače pa samo jem, jem, jem...folno itak vsak dan. Veliko pijem, to je pa to. pOČUTJE VREDU, VČERAJ ME JE SICER BOLELA glava, no pa na splošno sem bolj taka utrujena in zaspana. Iz kje pa je kaj večina aprilčic? Jaz sem iz LJ. SREČNO vsem...pa da se naklepetamo, a ne ? :)

Dijana_86 -> RE: Aprilčice 2013 (10.9.2012 13:49:08)

Pozdravljene!
Se vam pridružujem, tudi jaz bom imela aprilčico oz. aprilčka :-) PDP imam 19.4. Kako se počutite? Vam je kaj slabo? Kdaj imate namen povedati v službi?

Rozica983 -> RE: Aprilčice 2013 (10.9.2012 13:49:19)

Kok ste pa kaj kofetarce? Jaz včasih spijem kakšno mejhno na dan.

Rozica983 -> RE: Aprilčice 2013 (10.9.2012 13:50:11)

Jaz sem v službi zaupala le določenim, glavni šefi še ne vejo. Po NS, če bo vse OK.

Rozica983 -> RE: Aprilčice 2013 (10.9.2012 13:53:03)

Na NS grem v Dravlje, cena je pa 60 EUR. A se splača kupit še na CDju? Cena je dodatnih 15.

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (10.9.2012 18:44:38)

Hej hej rožica čestitam [sm=bravo.gif] Še več bomo klepetale, ful fino! [sm=smiley36.gif] Jaz sem tudi žabarka [sm=jezicek.gif]
Na taglavni pregled, ki ga imam v sredo še čakam in verjetno bo tudi pri meni kakšna solzica [sm=smiley36.gif] če je pa ne bo, bo pa zagotovo na NS, ko greva z dragijem skupaj. tam me bo pa že pogled nanj spravil v jok. Pa ne na pikico, ampak na dragega, ko bo zrl v monitor [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Jaz spijem kavico na vsake toliko časa. Recimo včeraj sem jo po štirih dneh. Danes sem jo tudi. Skratka ne kompliciram. Včasih jo po več dni ne, včasih jo več dni zapored. kakor je. se pa držim, da spijem eno na dan. pa tud sicer jih nisem več spila. redkokdaj dve na dan.

Dijana čestitke tudi tebi! [sm=bravo.gif] Jaz bom v službi povedala jutri, če bo šef prisoten, če ne pa v četrtek oziroma ta teden, ko ga uhvatim.[sm=smiley36.gif] Čeprav se nimam česa bat, me spreletava tak nenavaden občutek. Kaj pa vem. Kakorkoli, komaj čakam da povem, potem bom bolj svobodno zadihala.

Nuhalna Jaz grem tud v dravlje. 27.9. jo imam. in bom vzela s cedejem.

Dijana_86 -> RE: Aprilčice 2013 (10.9.2012 19:14:05)

Tudi jaz sem mislila jutri povedati,ko pride direktor...pa kar ne vem,če bom zbrala dovolj poguma.Bom videla.Če ne bo šlo,pa naslednji teden...Jaz imam NS 4.10.,greva pa v Domžale k dr. Strahovi,mi jo je priporočal ginekolog.Drugače pa sem danes spet celo popoldne preležala,slabo mi je za znoret.Bruham ne,ampak slabost me pa spremlja od jutra do večera.Toliko,da ne pozabim,da se nekaj dogaja :-)

Dijana_86 -> RE: Aprilčice 2013 (10.9.2012 19:14:25)

Tudi jaz sem mislila jutri povedati,ko pride direktor...pa kar ne vem,če bom zbrala dovolj poguma.Bom videla.Če ne bo šlo,pa naslednji teden...Jaz imam NS 4.10.,greva pa v Domžale k dr. Strahovi,mi jo je priporočal ginekolog.Drugače pa sem danes spet celo popoldne preležala,slabo mi je za znoret.Bruham ne,ampak slabost me pa spremlja od jutra do večera.Toliko,da ne pozabim,da se nekaj dogaja :-)

Cherish -> RE: Aprilčice 2013 (10.9.2012 19:23:56)

Hej, da se še jaz malo oglasim. Moji pikici se dobro držita, ponoven pregled imam v četrtek, že komaj čakam.
Glede kave, jaz moram vsako jutro eno kavo spiti, ker če ne mi glavo raznese, imam pa tudi nizek pritisk in mi je ta ena kavica rešitev. Slabosti pa so kar prisotne zadnja dva tedna, danes je bilo kar mučno, tolaži me to, da vsaj bruham ne. Res upam, da bomo počasi vse iz tega kritičnega obdobja [sm=smiley36.gif]
Glede trebuščka sem jaz tudi zvečer že ogromna, zjutraj pa še skoraj ravna, hehe. A se ne sekiram, to pomeni, da moja dvojčka pridno rasteta [sm=bravo.gif]

Je še katera od vas na bolniški in mora počivati? Mi je na trenutke kar hudo, ker sem drugače kar aktivna... Kaj pa tak pritisk na jajčnike, a čuti katera to?

Lp

Nataša31 -> RE: Aprilčice 2013 (10.9.2012 19:43:25)

Punce,

tudi jaz se žal poslavljam[sm=smiley19.gif].
Mi bomo počakali na pomlad, ker mož odhaja za dalj časa v tujino. Smo ga mislili pričakati z malim dojenčkom, pa se žal ni izšlo.
Punce, držite se, pridem naslednje leto pogledat ko boste v rokah že držale vaše male dojenčke[sm=bravo.gif]
Pozdravčke

nataša

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (10.9.2012 19:57:24)

Joj, punce zdaj naj se pa res že neha [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] vsaki posebej en velik objemček vsem ki ste izgubile aprilčka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] ampak pozitivno naprej, naj se vam hitro pokaže nov + in čez 9 mesecev rodi zdrav [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]

Vsem novim pa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] aprilčki smo zakon [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Jaz sem še v službi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley24.gif[/image] dela sem imela nenormalno, pa še doma se pospravljala celo dopoldne, tako da sem kar zbita.
Me pa obletavajo črne misli, ker nas je že toliko aprilčkov zapustilo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] saj sploh ne morem verjet [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Trebuh - uh ja... 3x večji zvečer [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Slabosti - še vztrajajo.. pijem ingverjev čaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

Tako, zdaj pa še 1 urco oddelam in gasa domov. Polupčkat moje škrate [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Anonimna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image]

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (10.9.2012 21:04:06)

Hej ... joj no ... ojemčke vsem, ki ste izgubile aprilčke! :(

Mene tudi celodnevne slabosti počasi zapuščajo, imam pa zato GROZNE glavobole :((( in še vedno se utrjena in dosti spim ... tole še napišem in grem spat, včasih sem hodla 3 ure kasneje!!! ah ...

pa še nekaj, zadnje čase me grozno bolijo zobje, a še ktero to muči, sej ne vem, če je povezano z [sm=nosecka.gif] , sam ni normalno, k zobozradnviku hodim redno, celo jutri ga imam rem 1x letno na kontrole hodim ne vem no, bolijo [sm=zmeden.gif]

jaz pa še nič nimam namena povedat v službi do NS, ne vem, zakaj bi se mi mudilo ... ene ste zelo hitre ;) pa še potem bom povedala šefici in najožjim 3 sodelavkam in to je to ... potem se bo pa itak razvedelo ... dam jim 2 uri ;) pa še to jim bom povedala verjetno cel teden po nuhalni ker jo imam na PON, pa bom čakala vikend, da najprej domačim osebno povem med vikendom, potem pa vsi ostali ...

jaz pa malo brskam, kam na dopust med krompirjevimi počitncami ... našla sem super varianto KRIŽARJENJE :))) Sam ne vem ... mal mi ni fajn, ker bi se mogla že zdej odločit, pa ne vem --- pa še na ladji si ... sam če sem šla s polnimi sedmimi meseci z busom na vikend izet v Rim, bom tud ladjo s 4 meseci in pol preživela hihi ;) sam še moćeka morm vprašat, kaj bi pa on rad ... ;)

NOČKO!
Ana

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (11.9.2012 7:47:14)

Berem poslavljajoče se aprilčke in me tako stiska v grlu [sm=smiley13.gif] Nataša sočustvujem [sm=smiley31.gif] Vsaka ko se poslovi, me spreletijo črne misli, da zdej sem pa res verjetno jaz na vrsti, al kaj? [sm=zmeden.gif] Do katerega tedna je namreč nevarnost za SS, kdaj se lahko vsaj malo sprostim? Po forumih tako različno piše. Nekje deset tednov, drugje dvanajst, nekateri pravijo šele po 15 tednu. kaj ve mislite?

Jaz delam, čeprav bi si kakšen mesec nazaj nujno lahko vzela bolniško, ker sem res komaj preživela[sm=smiley11.gif]. Dobro da sem bila sama v pisarni in sem lahko vmes velik počivala in globok dihala, ko mi je bilo zelo zelo slabo. jaz bi si želela delati do konca! ne samo zato, ker bi to pomenilo, da je s človečkom vse uredu, ampak tudi zato, ker sem brez dela izgubljena. Delo me pomirja, me psihično izpopolnjuje, pri delu se družim z ljudmi, svojo službo imam zelo rada in bi jo zelo pogrešala. Upam res, da bom do konca aktivna!

oooo Ana križarjenje! Uoho! [sm=bravo.gif] Če se boš dobro počutila, kar gasa! Nisem ziher, če kr mal ne zavidam [sm=smiley36.gif]

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (11.9.2012 7:48:55)

Jutro vsem nosečkam

Joj me kr stisne ko se kaka aprilčica poslovi, res upam, da vam kmalu spet ponovno uspe zagledati
[sm=rozacrtici.gif] [sm=smiley31.gif]

Včeraj zvečer me je tko preplavil en čudn občutek, kot da bi mi full pritisk padu, pa sm si ga zmerila pa je bil ok 96/86 sm bla zlo omotična [sm=zmeden.gif]. Potem pa kr naenkkrat me je v spodnjem delu trebuga začelo močno boleti. Bolečina je bla podobna kot bi me nekdo narahlo rezal... ufff je trajal ene pol ure no pol je blo pa bolše. Tokk me je blo strah, da bi blo kej narobe al pa da bi začela karvavet, mah vse sorte mi je hodilo po glavi. Dons je sicer uredu in upam da ni kej slabega to pomenilo[sm=smiley13.gif]

Drugače slabosti skoraj ni. Sm pa taj kaka krajša in vržm kej v usta pa je hitro bolje. razn utrujenost je še kr prisotna al pa sm se že mal polenaila[sm=smiley1.gif]

No ta tedn ns je kr veliko, ki pričakujemo pregled. Jst ga mam v petek in se mi dnevi res vlečejo. Drug teden bomo pa že vse jamrale kdaj bo NS.. haha smo smešne...:)

Anonimna 88

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (11.9.2012 7:55:21)

No ta tedn ns je kr veliko, ki pričakujemo pregled. Jst ga mam v petek in se mi dnevi res vlečejo. Drug teden bomo pa že vse jamrale kdaj bo NS.. haha smo smešne...:)

Ja, pa smo res [sm=smiley36.gif]

Bolj se bliža jutri, ko imam pregled, bolj se mi vleče. Danes bo doooolg dan [sm=smiley36.gif]

Anonimna88 glede bolečin. jaz imam včasih tako bolečino, ko nahitro vstanem. Pa ne iz boka, ampak naravnost iz ležečega v sedečega, ker pozabim [sm=smiley26.gif] in potem se živciram, dokler bolečina ne popusti. Se bom morala začet obnašat kot nosečnica, ne pa da ga serjem s takimi hitrimi gibi. Pušenjak pravi, da so vse bolečine normalne, dokler niso tako hude, da ne moremo več vzdržat. Ali pa da so dolgotrajne (recimo ure in ure), tako da si po mojem mnenju lahko pomirjena, sploh če se je kasneje umirilo in je zdaj vse ok!

Rozica983 -> RE: Aprilčice 2013 (11.9.2012 8:07:13)

Jutrčka aprilčice [sm=bravo.gif]
Ste se naspale? Od kar sem noseča, se zbujam vsako noč, ker moram na wc...noro. Prej nikoli nisem vstajala ponoči. A še katera hodi ponoči lulat? :) Drugače pa tudi mene stisne, ko preberem, da nas skoraj vsak dan zapusti kakšna... upam, da ne pridem še jaz na vrsto?? :( sploh rajši ne razmišljam o tem in si rečem, da je vse OK. Tudi mene špika vsake toliko - to je baje normalno, ker se maternica raztezta. A ima katera namen hodit na telovadbo kasneje? Ta teden je teden brezplačnih vadb na DIFu, in glih danes je ob 18h telovadba za nosečnice - itak da grem pogledat, kako bi to zgledalo. Že prej sem bila bolj aktivna in ne morem bit pri miru - ni šans.
Zobje me pa zaenkrat nič ne bolijo, hvala bogu.
Potem so nekatere šele v 8.tednu, če jih čaka prvi pregled, če prav razumem? No, držim pesti, da bo pikica ležala tam kjer mora in da bo vse vredu!!
Pa imejte lep dan!

Rožica983

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (11.9.2012 8:10:31)

Ana pozabila glede zob. mene ne bolijo, sem pa opazila bolj nabrekle dlesni. Kr k zobarci pejt, pa ji povej za problem, morda ima kakšno rešitev. Vem da je meni enkrat neki premazovala zobovje, češ zaščita in za manjšo občutljivost. za poskusit je :)

rožica jaaaaaaaaaa, telovadba obvezno. Jaz imam v planu pilates, ampak ne še zdej. ko bom stopila v četrti mesec, potem pa ja. prej odsvetujejo. kako je pa s telovadbo, pa ne vem. Pa plavat bom hodila [sm=bravo.gif]

glede lulanja ponoči, pa ne govori [sm=smiley26.gif] ravno zato slabo spim, ker komaj zaspim, sem že na stranišču. tud po 7x na noč grem [sm=smiley7.gif]

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (11.9.2012 8:13:46)

Joj punce kdaj se nehajo slabostiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii [sm=smiley11.gif] sem mislila it za kosilo pripravljat pa ni šans, se mi kar obrača. Zdaj grem spit ingverjev čaj, sem si pa celo stanovanje odprla da ja dobim mal svežega zraka so pa že začel gnojevko potresat [sm=hudicek1.gif] tako da mam sploh fajn luft [sm=smiley11.gif]

čist sem brez volje... upam da se kmal k sebi spravim...

lep dan!

Anonimna [sm=pikapoka1.gif]

*Lila -> RE: Aprilčice 2013 (11.9.2012 8:50:55)

Živjo punce!

Sem se tudi jaz odločila, da se včlanim in da se vam pridružim. Ste kot ena big family in vem da mi boste stale ob strani, če bo hudo [sm=bravo.gif]

Trenutno sem v 9. tednu in ne vidim dneva, ko bodo mimo prvi trije meseci. Tudi sama sem v 7. tednu krvavela, tako da sem sedaj na dabrostonu in na bolovanju. Od takrat naprej je v redu, čeprav me vedno znova stisne pri srčku, ko berem te slabe novičke, da so se morale nekatere posloviti od svojih pikic. 25.9. imam ponoven pregled pri ginekologinji in če bo takrat v redu bom spet začela delat. Mi kar malo manjka, glede na to, da sem bila prej dopoldne in popoldne aktivna. Sedaj imam sicer ogromno časa za branje forumov, kar je včasih slabše kot boljše [sm=smiley36.gif]

To je najin prvi otrok, stara pa sem 25 let. Tudi mene mučijo slabosti, ki trajajo večinoma čez cel dan. Včeraj sem se spravila kuhat kosilo, samo mi je bilo žal takoj ko sem začela [sm=smiley1.gif] Imam pa občutek, da če res počivam, slabosti niso tako hude. Drugače pa je po mojih izračunih PDP 20.4., mi bo ginekologinja potrdila na pregledu. Na NS se bom tudi jaz naročila k dr. Strahovi, ker sem slišala o njej same pohvale.

Punce moje, želim vam čim lepši začetek dneva [sm=wink.gif]

Rozica983 -> RE: Aprilčice 2013 (11.9.2012 8:51:19)

Plavat bi pa tudi jaz hodila...baje je full priporočljivo. A to imaš namen it v Tivoli? Poznaš kaj organiziranega al se moraš kar sam zorganizerat? Sporoči kakšno info. :) bom zelo vesela.
Joooj anonimna, kako to, da ti je tako slabo...po mal pa po mal jej, baje pravijo če skoz kej po malem ješ, da ti potem ni tolk slabo. Jst sm dons npr. že pojedla en rogljiček, en muffin, eno jabolko, pa pijem čajčka pa kozarec pomarančnega soka sem že popila. Ti sam jej. Al pa kakšne grisini palčke, pa suhe slive, arašide itd.

doberdan -> RE: Aprilčice 2013 (11.9.2012 9:09:00)

Joj, tudi mene čisto pretresejo slabe novice, ampak ostajam pozitivna, vse bo ok!! Vsem puncam pa želim hitro okrevanje in pogumno naprej.

Tippi, glede SS. Boljše, da sploh ne bereš oz. razmišljaš o tem. Pravilo je nevarnost v 1. trimesečju, ampak do 15. tedna je tudi še kao "normalno", potem imaš pa kasneje lahko še težave z nizkim materničnim vratom in lahko hitro pride do katastrofe, če se to zgodi ... Skratka, ne razmišljat o tem ker drugače se sploh ne moreš sprostit.

Mi smo domačim in jaz dvema prijateljicama že zelo kmalu povedali, ker bi jim tudi povedali, če bi šlo slučajno kaj narobe. Vsem ostalim pa ne bomo posebej razglašali, saj se bo kmalu tudi že poznalo in bo potem že vse jasno. V službi bodo pa tudi videli, ker tudi prejšnjič je bilo tako, da so me kar vprašali in nisem rabila oznanjat.

Lulanje ponoči. Jaz tako trdno spim ponoči, sploh če pop ne grem počivat, da ne vstajam. Imam pa zjutraj tako zelo poln mehur, da me boooooli za znoret, dokler ne grem na wc. Ampak naspim pa se. Vem, kaj me čaka na koncu nosečnosti in potem v prvih mesecih, tako da nabiram zalogo. [sm=smiley36.gif]

Ana, križarjenje v nosečnosti je idealna izbira. Sploh ti ne morem bolj priporočit, ker sem bila jaz navdušena v prejšnji. Tudi zdaj bi ponovila, ampak nam časovno žal ne znese in jo bomo raje mahnili nekam bližje.

No, drugih težav k sreči zaenkrat nimam in naj kar tako ostane. Aja, imam pa grozne mozolje po obrazu, take podkožne, mi grejo blazno na živce, od vratu do lic ???? Pa utrujenost še kar ne neha. Drugače pa uživam, božamo bušija, hči se že ful veseli dojenčka in mu razlaga, naj pride ven in da mu bo ona pojedla papo, njemu pa dala dudico. HAHA, faca mala!!

Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>